Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozi'nin Bahçesi
Sayın bayindırmevi çok teşekkür ederim.
Bu aralar ev planları araştırıp duruyoruz, yapmayı düşündüğümüz evi bulduk gibi. Ama arazide nereye yerleştireceğiz gibi işlere kafa yoruyorum. Arazinin imar durumunu belediyeden sorduk mutlak tarım alanı dışında ve %5 imarı var dediler bu duruma göre maximum 145m2 ev yapabiliriz. Bu 145m2 ye neler dahil yükseklik ne kadar olabilir(öğrendiğime göre gene max. 6,5 m ) gibi konuları netleştirmeye çalışıyorum. Arazinin yapısı da biraz problemli genel olarak 100X20 m ebatında dolayısı ile eni dar bir arazi. Evi yerleştirme konusunda sıkıntılıyım.Sonuca göre bizim ev planını revize etmemiz gerekebilir.Bu konuda sayın meyvelitepe'nin engin deneyimine ihtiyacim var kendisiyle de zaten görüşmeyi planlıyorum. Onun dışında konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.Forumda bu konudaki yazıları bayağı taradım ama sanırım bölgeler arasında farklı uygulamalar olabiliyor. Tabi detayı bilmeyince insan biraz tedirgin oluyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|
Sayın Ozi'nin Bahçesi,
Arazinizin problemli olduğunu düşünmeyin. Aldığınız yerin tam konumunu bilmesem de Meyvelitepe'ye misafir olma şerefine ulaşmış bir insan olarak söz konusu yerlerin ne kadar güzel olduğunu biliyorum. Kafanızda ki hazır plana göre arazinizi yorumlamaktansa, araziye göre bir plan yapmanız daha iyi olur. Büyük kitapçıları dolaşın. Mimarlıkla ilgili referans kitapları karıştırdıkça ne kadar zor arazi parçalarına çok güzel çözümler bulduklarını göreceksiniz. Benim ev konusunda mimarlik kültürü açısından ilgim var ise de teknik bilgim ve deneyimim yok. Bu konuda Meyvelitepe teknik deneyimi ile tartışmasız en iyilerdendir. Kendisine danışınız.
Bölgeler arasi farklara da bakmayınız iyi bir evin teknik gerekleri bölgeler üstüdür. Detay hep aynıdır. Önce iyi yalıtılmış ve statik açıdan doğru bir temel yapı. Gerisi görsel teferruat.