agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni61Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-03-2010, 07:59   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili polatuz'

Benim yazımı dikkatlice okursanız pişirin denmiyor zaten. Pişirilmiş firik ya da bulgurun demlenmesi sırasında tencere içinde ki buhar ile söndürülmesinden bahsediliyor. Kaldı ki 50 C derece ısıyı hangi bilimsel veriye dayanarak söylediğinizi de ben anlamadım. Doğru bilinen yanlışlardan birisini savunuyorsunuz. Dikkatli okumadan yüz yıllardır kullanılan yöntemleri eleştirmek, sadece her yazılan yazıya cevap vermekten öteye geçmiyor. Buğday, arpa, karabuğday,çavdar Türk lerin sürekli çimlendirdikleri, ekşi yoğurt içerisinde ya da buharda terbiye ederek kullandıkları hububatlardır. Sebebi ise göçebe hayat tarzından dolayı çok uzun süre yerleşik kalıp tarım yapamamalarıdır. Sizinde bileceğiniz gibi bu hububatların yaprakları halk arasında ki tabiri ile kılçıklıdır. Bu sebeple çiğ yenmesi çok olası değildir. İşin kolayına kaçılarak suyunun çıkarılması bence de yanlış yöntemdir. Diğer söylediğim yöntemler ise yüz yıllarca denenerek bulunmuş ve uygulanan yöntemlerdir.

gulcingiller beğendi.

Düzenleyen balbay : 12-03-2010 saat 00:08 Neden: ya da ya da, karnıbahar olması gerekirken karnabahar denmesine de sinir oluyorum
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025