Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay
Acı biber salçası ve az miktar zeytin yağı ve ya tere yağı ile pişirilmiş firik veya kalın kara bulgurun, demlenmesi sırasında, bir bardak bulgur ve ya firik malzemenize 1.5 bardak oranı ile buğday ve ya en hası arpa çimi katılıp, 10 dk beklenir. Kuru soğan piyaz doğranır ve tabağa servis edilirken üzerine nar ekşisi ile yenir. Bu şekilde tüketilen çim suyunun çıkarılmasından çok daha fazla fayda sağlar. Maksat sindirim sisteminde çok daha uzun süre kalmasının sağlanması ve emilimin uzamansına dayanır.
|
Buğday çimini pişirmek onu tamamen yararsız bir ota çevirmek demek. Çünkü buğday çimi suyunda bulunan en yararlı maddeler enzimler. Enzimler, ısı 50 C civarına çıkınca bozuluyor. Bırakın pişirmeyi, santrifüj yöntemiyle çalışan katı meyve sıkacakları bile sürtünme nedeniyle enzimlere zarar veriyor. Bu yüzden düşük hızlı vidalı sıkma biçiminde suyunun sıkılması gerekiyor.