View Single Post
Eski 09-02-2010, 21:00   #66
polatuz
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Polatuz,

Ben de bir çimlendirme deneyi yapıyorum. Gerçi 20 gün oldu ama havaların soğuk gitmesinden biraz yavaş gidiyor herhalde. Sizin çimler daha açık yeşil duruyor, ben domateste kullandığım sıvı besinle suluyorum. Daha koyu yeşil. Fakat nasıl sıkıp suyunu çıkaracağım onu düşünüyorum. Daha önce çiğneyerek yemeyi denemiştim, pek mümkün olmuyor.
Sn. Sarıcan,
Ben musluk suyu dışında birşey vermedim. Açık yeşil olmasının sebebi sanırım henüz daha günışığı görmemiş olmasındandır. Klorofil oluşumu doğal olarak yavaş oluyor.
Siz herhalde dışarıda tutuyorsunuz. Ben ise mutfakta. Yani benim çimler iyi ısı, az ışık, sizinkiler az ısı, bol ışık alıyor.
Suyunu sıkmak gerçekten hala en önemli problem. Daha önce bu konuda bahsettiğim düşük hızlı sıkma makinalarını yurtdışından getirtmek için uğraşıyorum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön