View Single Post
Eski 12-03-2010, 00:09   #75
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sayın polatuz'

Yine olayı çarpıtmak üzerine master derece yapmışsınız. Ben yemek tarifi yapmadım. Ayrıca yemek tarifi verenleri küçümser bir tavrınız olmuş o da başka bir master derece.Türk lerin geleneksel çim suyu içmesi diye bir kavram zaten mevzu bahis değil, ya da benim buğday,çavdar, arpa çimini Türk ler nasıl tüketirler diye yazdığım bilgiler arasında nasıl bir alaka kurdunuz anlayabilmiş değilim. Enzimler ile ilgili ansiklopedik bilgi 50 C derecelik sınır değer, ile ilgili bir saptama içermiyor. Kaldı ki bende bu bilgilere zaten sahibim. Türklerin Anadolu dan daha önceleri bir tarihe sahip olduklarını size hatırlatmak istiyorum. Yerleşik ve tarımsal hayatın başlangıcı günümüzden 10 bin ile 20 bin yıl öncesine kadar dayanıyor. Türkler Orta Asya da tarım yapan toplumlar ile ürettikleri hayvansal ürünlerin takasını yaparlardı. Hayvan otlatılırken yenebilecek bazı yabani bitkileri de taze tükettikleri gibi kurutup kış aylarında tüketirlerdi. Size daha çok fazla bilgi yazarım. Garip bir Milliyetçilik den kastınızı anlayabilmiş değilim. Son olarak hububat ya da yeşil sürgün suyunu içmek, çiğnemek, yutmak ya da benim eskiden nasıl tüketildiğini anlatmam hepsi aynı kapıya çıkar. Yani hepsi beslenmek ve bu yolla vücudun ihtiyacı olan maddeleri almaktır. Hakikaten uzatmaya gerek yok. Bir siz bir ben yazacak olursak işin tadı kaçacak.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön