Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayselug
Gölgede kurutupta salatalara bol bol koysak. Geçen sene denemiştim güzel olmuşlardı
|
Biliyorsunuz,her gerektiğinde buzdolabında poşetten çıkarıp ayrı ayrı maydanoz,dereotu,nane,tere çıkarıp,ayıklamak,temizlemek,doğramak bayağı bir zahmetli iştir.
Ben bu konuda pratik bir yöntem geliştirdim..
Çok taze olmak şartıyla birer demet maydanoz,dereotu,nane,tere alıyorum..Bunları bir güzel temizleyip yıkıyorum..İyice silkeleyerek veya peçete ile su kalmayacak şekilde kuruluyorum..Daha sonra, bunları, ayrı ayrı, becerebildiğim en ufak parçalara (1-1.5-2 mm) bıçakla kıyıyorum..Körpe saplarıyla birlikte..
Daha sonra yine bir demet maydanoza tekabül eden 10-12 cm. uzunluğa gelmiş
buğday çimlerimi aynı şekilde 1-2 mm. arasında kıyıyorum.
Hepsini buzdolabı poşetinde iyice karıştırıp, -30'lardaki deep-freze'e koyuyorum..Bir saat sonra donuyorlar..
Birbirlerine yapışmıyorlar..Böyle bir karışımı 15-20 gün kullanıyoruz.
Böyle bir karışım,her zaman elinizin altında oluyor..İster çorbalarınıza..ister marul,havuç,turp salatalarına,isterseniz pilavlarınıza karıştırabilirsiniz..
Özellikle çorbada çok nefis oluyor..Dereotu,maydanoz,nanenin aroması hemen belli oluyor çorbalarda..
Bir deneyin derim..
Ben bu pratik yolla eşimin zırt pırt buzdolabından nane,maydanoz,dereotu çıkarıp onlarla vakit öldürmesini önledim,bir zahmetten kurtardım..Onun da hoşuna gitti bu yöntem..
Dipfriz,sanırım bu otların tazeliğinide koruyor.