Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toslunba
Buğdaylar yetişiyor ancak sıkma makinesini bir türlü bulamadım. Ankarada nerede vardır bilen varmı?
|
Ben bmeal.com adresinden bulup İstanbul'da kendim gidip aldım. Fiyatı 90 TL'ydi. Ancak bu günlerde web sitesi kapalı görünüyor. Benim aldığım Lexen marka manuel sıkma aleti stokta sonuncuydu. Belki telefonla irtibat kurup sorabilirsiniz. Aynı alet gittigidiyorda da zaman zaman bulunuyor ancak fiyatı çok daha pahalı.
Ayrıca manuel kıyma makinası olarak satılan döküm aletler de kullanılabilir. Yapmanız gereken, bu kıyma makinasının çıkış ağzına konik bir aparat yaptırıp, çıkış bölümünde, gelen çimin mümkün olan en yüksek sıkıştırmaya maruz bırakılması. Böylece posa sıkışmış olarak ağızdan çıkarken suyu geriye doğru gidip, arka bölümdeki su çıkış bölümünden bardağa akacak. Bu aletin üretimi için araştırma yapıyorum ancak ekonomik olması için (CNC metal işleme tezgahlarında yapılabilir) toplu üretim gerekiyor. Plastikten üretiminde ise enjeksiyon kalıpları yaptırmak gerekiyor ki bu çok çok daha büyük bir yatırım demek. Eğer ekonomik bir çözüm bulabilirsem, forumda ortak alım başlığı açabilirim.