View Single Post
Eski 08-03-2010, 01:06   #71
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Acı biber salçası ve az miktar zeytin yağı ya da tere yağı ile pişirilmiş firik veya kalın kara bulgurun, demlenmesi sırasında, bir bardak bulgur ya da firik malzemenize 1.5 bardak oranı ile buğday ya da en hası arpa çimi katılıp, 10 dk beklenir. Kuru soğan piyaz doğranır ve tabağa servis edilirken üzerine nar ekşisi ile yenir. Bu şekilde tüketilen çim suyunun çıkarılmasından çok daha fazla fayda sağlar. Maksat sindirim sisteminde çok daha uzun süre kalmasının sağlanması ve emilimin uzamasına dayanır.


Düzenleyen balbay : 12-03-2010 saat 00:16 Neden: ya da ya da karnıbahar yerine karnabahar denmesine sinir oluyorum
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön