![]() |
|
![]() |
#31 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
işten kaçan biri değilimde...nasıl yapacağımı bilemedim.. biraz boğuştuktan sonra sanırım çözerim ne yapacağımı..heyecandan ellerim titriyor daha..tohumlara baktıkça.. bir kaç tanesini ıslatacağım şimdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
|
ben onbeş kadar tohum aldım.. Kemeraltı esnaf derneği.kemeraltında.üçüncübeylerde.sokağın sonunda solda restore edilmiş bir bina.bir iki kişiye sorup buldum..ellerinde bir kutu daha tohum var.bana verdikleri onbeş kadar olduğuna göree aşağı yukarı elli kadar daha belki var.adresi olacaktı onuda ekleyeyim.848 sokak no 46.yanlız benim bildiğim bu ikincibeyler **** yanlış girdim ben.üçüncü beylerin sonunda dernek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
|
Mine hanım eğer derneğe giderseniz,tereddüt ettiğim bir şey oldu. bina kapısının iki yanında iki sarmaşık var.ben begonvil dedim.ama çalışanlardan biri tohumunu verdiğim bitki bu dedi.fotoğraflarını ekledim tohumların.hiç selluka görmediğim için bilemedim.kapıdaki sarmaşıklar begonvil mi. sellukanın benziyor mu yaprakları begonvile |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Madem yavaş yavaş kaybolmaya başlayan çiçeklerimizle ilgileneceğiz, bence Ful ve o harika kokan karanfillerimizi de unutmayalım, şimdi karanfilerin çoğu ucube gibi kokuları da yok.Eskiden evimizde vardı, şelale gibi sarkardı saksıdan mis gibi de kokardı.Şimdi aramakla bulunmuyorlar gibi, ancak meraklı kişilerden edinebiliyoruz.Herkese selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
|
mum çiçeği ve ful tohumlarını yolladım.yarın herkese ulaşır sanırım. tarifteki gibi zımparaladım bütün tohumları. ıslatılmaya hazır.ben iki gün ilerde olduğum için tohumu ekmekde sabredemiyorum artık.biran evvel çıksın diye. dün biraradaki tohumları ayrı ayrı ekmek için açtım ikisi iyice şişmiş farklılaşmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
|
selluka tohumları
üç tohum var ilki sahibini bekleyen öksüz tohum. ikinci herhangi bir gelişim başlamayan ama sağlıklı görünen, üçüncü diğerlerinin iki katı olan .rengi açıldı.kabuğun görüntüsü farklılaştı. webcam olanakları kadar görüntünün netliği malesef... kaplarda karıncalar var sakınca yaratırlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
|
haseki küpesi
Mine hanım sellukadan sözederken haseki küpesinden de sözetmişti. nete biraz baktım çok farklı görünümlü çiçekler var aynı başlık altında.bir kaçını ekliyorum.bizim galeride de güzel bir fotoğraf var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
|
sarmaşık
Eskişehir e giderken görmüştüm yol kenarında bir çay ocağında. aslında herkes bilir. kendiliğinden bile çıktığı oluyor .borazan çiçeği. mor ve eflatun renklerde .sarmaşık.fakat böylesini hiç görmedim. evin müsait olMAdığı için saksılarda yetiştirebiliyorum. bir kaç tohum oluyor anca.bu,eflAtun ve yaprakları yırtık çok farklı diğerlerinden.çiçek açarsa çekeceğim resmini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
agaclar.net
|
Haseki küpesine hanım küpesi de deniyor.Hisarönünde bulabilme şansın var memet. Hipermarketlerde tohumu olabiliyor, ancak tohumdan fide yetiştirme alışkanlığımız kalmadı.Kimse buna vakit yaratamıyor.Ticari oranda yetiştiriciliği yapılmadığı için de köken kayboluyor. ![]() ![]() ![]() Haseki küpesi eskiden yaz mevsimlerinde balkonların vazgeçilmez süsüydü. ![]() Özellikle eski İstanbul evlerinde çok bulunurmuş. Sizce şimdi kaç İstanbul evinde yetiştiriliyordur? ![]() Düzenleyen malina : 16-06-2006 saat 14:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
Ful'ü çocukluğumdan beri bilirim de, "ful tohumu" nasıl elde ediliyor bilmiyorum, tohumla üretmek mi yoksa çelik mi daha iyi sonuç verir, bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Turhan Baytop Hocanın "Türkiye'de Eski Bahçe Gülleri" kitabını üzülerek okuyorum. Güzelim bir sürü gül türümüz kaybolmuş .Rahmetli hocamız bu konu ile alakalı çok güzel bir çalışma başlatmış Maltepedeki evinde yaklaşık 20 tür eski bahçe gülünü bularak yetiştirmiş fakat onun ölümünden sonra bu çalışmalar devam etmişmi? Ayrıca evindeki bu güller hala yaşıyormu? Bunlar merak ettiğim sorular. Sizce bununla ilgili bir çalşma başlatsak nasıl olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|