![]() |
|
![]() |
#1 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Kaybolmaya yüz tutan çiçekleri yaşatma ekibi
Eskiden kimin evinde yoktu ki mum çiçeği.... salonların başköşesine.. misafir odalarında hep vardı.. Annemin odayı iki kere dolanan bi çiçeği vardı. belki benle yaşıt.. Tekrar evlerimize geri döndürelim mum çiçeklerini.. birbirimize çeliklerinden dağıtarak çoğaltalım.. "Kaybolmaya yüz tutan çiçekler" ile ayrıntılı bilgileri takip için: Mum çiçeği (hoya carnosa) Selluka (Vigna caracalla) Ful (Jasminum sambac) Salon tülü-Tül kuşkonmaz / Asparagus plumosus Düzenleyen Mine Pakkaner : 27-05-2006 saat 18:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
ben ilk kez çelikten köklendirip dikeceğim; zaten şimdiye kadar kaktüsten başka bitkim olmamıştı evde; açıkçası çok cahilim; çelikleri kök salması için su dolu bir bardağa yerleştirdim ama bardağın şeffaf ya da koyu renk olması gibi bi gereklilik var mı, bir de ne kadar sürer acaba, iki gündür gidip gelip bakıyorum hiç bir değişiklik yok gibi... bu arada şu selluka üzerine biraz daha konuşursak bende de saplantı olacak; muhteşem gözüküyor; Köyceğiz ve çevresinde aramaya başlıyorum, umarım insanlar bahçelerini-pencere önlerini gözlüyorum diye yanlış anlamaz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
|
ben sellukayı biraz aradım.İzmire özgü olduğunu söylüyorlar.eskiden İzmirde çok yaygınmış.Kemeraltını koruma derneği var. birara onlar tohumlarını dağıtmışlar. onlarla iletişim kurmaya çalışacağım.belki daha tohum vardır ellerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Mum çiçeği kardeşliği ![]() Kulağa çok hoş geliyor. Varım. Bendeki azmanı zaten budadığımda bir sürü çelik elde ediyorum. Bundan sonra köklendirmeye çalışacağım. Arzu eden "kardeşlerime" dağıtabilirim. Peki hangi ayda budamalı ve köklendirmeliyim? Mine dost ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu forumda politika üretmeyi zaten hiç düşünmüyorum, beni boşuna gaza getirme ![]() Mum çiçeği fidesi konusunda ise söz, köklenen ilk çelik senin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler, bir türlü iyi cümle kuramıyorum, ben üyelik manasında demiştim, ilk üye filan gibi yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
agaclar.net
|
Memet ilk mesaja bir ekleme yaptım, bundan sonra başka çiçeklerle ilgili başlıklar açılacaktır. Bilmeyenler sadece ismine bakıp kaybolmaya yüz tuttuğunu anlamayacağı için, buradan link vermek iyi olur diye düşündüm. Takibini yapıp, ilk mesaja onları da eklersin di mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
|
selluka fraksiyonu
mum çiçeği kardeşliği seklluka fraksiyonu tohum elde etmeyi başardı.. dahası kemeraltı derneğinde hatırı sayılır miktarda tohum duruyor.doğal olarak bana bir miktar verdiler...diğerleri orda kutuda akıbetlerini bekliyor.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|