![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-05-2006
|
merak etme nedenim işte bu yazı : mum çiçeği ve ful tohumlarını yolladım.yarın herkese ulaşır sanırım (memet) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
![]() Bugün sellukanın yarpaklarının çıkmasını heyecanla seyretikten sonra gerçekler dünyasına döndüm akşam. onbeş tohumumuz olduğuna göre sizce bunların ne kadarı canlanabilir. yani ortalama olasılık ne olabilir.(tohumlardan birinin çürümüş olduğunu gördüm de) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() ![]() (Not : Memet çürüme var dedin de ,tariflerden aspirinli suyu bul ve saksıyı onunla bir sula.) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
|
aspirinli su tamam.ben en iyisi Kemerlatı Esnaf Derneğine bir ziyaret daha yapayım yüzde hesabını arttırmak için.hem belki başka selluka meraklıları daha katılır aramıza.bu arada ful de alırım. haseki küpesi kimsenin ilgisini çekmedi mi ne bu arada.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
|
sardunya
kaç çeşit sardunya bulabiliriz. İtalya da 25 sayısını tutturduğu için BBC primeye çıkan biri var. ben 12 sayısına kadar çıkabilmiştim bir ara... deneyelim ne kadar çeşite ulaşabileceğimizi.. üç çeşit sakız sardunyası. beş tane diğerinden. bir tanede annemin adını daha sonra hatırlayacağı yaprakları ve çiçeği değişik olandan bende var.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyalar ne hikmetse yurtdışında çok var. Her pencere kenarından nerdeyse demet demet özelikle kırmızı renkli sardunya sarkıyor. Bu kolay yetiştirildiği için mi acaba diye düşünüyordum. Ben de aldım bu hafta. Balkonda. Kışın içeri mi alınması gerekir, yoksa her sene yenisini mi almak gerekiyor. Belki çok abes bir soru ama, kusura bakmayın. Bu arada, bu kadar övgüden sonra ben de ilk fırsat mum çiçeği arıyacağım, kardeliğe katılacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
|
sardunya tamda Akdeniz çiçeği.çokta kolay yetişiyor.herşeye dayanıklı. bizim bahçedekiler hep dışarda.şiddetli dona dayanamayıp donanları saymazsak,kışa dayanıklılar. çevrende bulamazsan mum ben sana yollarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
agaclar.net
|
Sardunya tanıdığım en dayanıklı bitkilerden biri... Çiçek yetiştirme deneyimi olmayanların sardunya ile başlamasını tavsiye ederim ![]() ![]() Sardunyalarımı tazelerken kopardığım bölümünün haline bakın ![]() Tazeleme işi şöyle: Çok uzayan ve kalınlaşan bölümleri koparıyorsunuz. Uç kısmını ve gövdeden çıkan filizleri tekrar toprağa dikiyorsunuz. Sonuçta elinizde uzun yeşil bir sopa kalıyor ve atıyorsunuz. Ben bir kaç tanesini atmamış, kuşların eşeleyip topraklarını döktüğü saksının toprağı üstüne, koruyucu olarak koymuştum. Kopmuş, yapraksız, topraksız, susuz dal; gördüğünüz gibi çiçek açtı ![]() Olması gerekenden daha küçüktü ama bunu başardı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2006
|
![]() Merhaba Sayın Mine Hanım,siteyi keşfettiğimden beri yazılarınızı severek ve öğrenerek okuyorum.Üye olmama da büyük etkisi olan yazılarınızda nesli gittikçe azalan çiçekleri konu ediyorsunuz.Bunlardan selluka hiç bilmediğim,fotoğrafını gördüğüm,kokusunu hayal etmeye çalıştığım bir çiçek.Ful ü çok iyi hatırlıyorum çocukluğumda bir süre İzmir de yaşadığımdan.Ahh..o kokusu fulün..Sadece hatırlıyorum çünkü İstanbul da hiç ful görmedim.Ben de size böyle nesli azalan bir çiçekten söz edeceğim.Bilmiyorum ülkenin her yerinde böylemi ama inci çiçeğide yok olmak üzere.Bilirsiniz değilmi inci çiçeğini?Gerçekten inci taneleri gibi yuvarlak, parlak ve zarif çiçeklerini bitkinin?Latince ismini(gavurcamı demeliydim yoksa?)bilmiyorum.Aaa.. birde ona benzeyen bir çiçek daha var,mat beyaz taneleri olan.Ondan söz etmiyorum tabii..İnci çiçeğinden bir yerde görüyorum yaşadığım çevrede eğer hala yok edilmediyse son haftalarda.Sizden ricam da nasıl çoğaltılabileceği bu çiçeğin ve nasıl tanıtılabileceği?? Bence diyorum inci çiçeğinide yaşatmalıyız...Şimdiden teşekkürler ve saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
|
adını bilmediğim bir çiçek
bunu benden başka seven yok sanırım yol kenarlarında bitiyor kendiliğinden buralarda.. akşamları açıyor gözle görülür bir hızla. ben saksıya ektiğim için oldukça ufak çiçeği.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
|
Sayın Mine Hanım, 85 nolu mesaj gözünüzden kaçmış olabilirmi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Mesajınız takibimde, anacak arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Çünkü inci çiçeğinden neyi kastettiğinizi bilmiyorum.Latince yani bilimsel ismini bilseniz sorun olmazdı. Ancak bitkilere yöresel olarak verilen pek çok farklı isim var. Memet bu çiçeği bildiğini düşündü ve bir örnek bulacaktı.Siz veya o bir örnek resimlerseniz ben neden bahsetttiğinizi daha iyi anlayacağım. ![]() Bazı yörelerde müge çiçeğine de inci çiçeği diyorlar. Ama onu mu kastediyorsunuz bilmiyorum. Onun botanik adı da Convallaria . ![]() Bu da convollaria. Kısaca Nilgün Hanım, gelişmeleri izliyorum. ![]() İçten selamlar, sevgiler ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaçsever
|
Merhaba Mine Hanım, Bu çiçekler çok güzeller ama benim sözünü ettiğim çiçek değiller. Mesajımın takibinde olduğunuzu bilmiyordum,özür diler ve teşekkür ederim. İnci çiçeğinin fotoğrafını veya Latince ismini bulmaya çalışacağım. Memet Bey, size de çok teşekkürler ilginiz için.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|