![]() |
|
![]() |
#92 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-06-2006
|
Günaydın Memet Bey.Evet evet, hem çiçeği hem bitkiyi doğru hatırlıyorsunuz. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaçsever
|
Mehmet bey, kaktüs muhteşem, ne mutlu size, nazar değmesin...Benimkiler de bir gün açacak mı acaba???...Hatta sorayım; sürekli büyüme-gelişme ve hatta yayılma ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
valla ne desem.onbeş çeşit kadar kaktüsüm var kimi açıyor kimi açmıyor. açan neden açıyor ,ötekiler neden açmıyor bilmiyorum hiç. yanlız bu kaynana topuzu olan beş yaşından sonra açmaya başladı.bundan ayırdığım bir "topuz" da aşağı yukarı bu kadar bekledi açmadan önce şimdi hersene açıyor.ince uzun bir kaktüsüm var .yarım metre kadar uzuyor.komşudaki açıyor benimki sessiz.her ayırdığım dalı ertesi sene kırmızı açan başka bi kaktüsüm daha var.sık sulamıyorum.güneş olan yerde tutmaya çalışıyorum.farklı bir şey yapmıyorum. birde succulent ler var.kaktüse benzer etli yaprakları olan çiçekler.onlarda güzel oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
|
küpe çiçeği
haseki küpesi tohumları çıkma konusunda nazlı çıkınca.. pazardan gidip küpe çiçeği aldım. yanlız bitki canlı dursa da toprağı çam ağacı toprağı. bana pek iyi bi şey değilmiş gibi geliyor.değiştirmeyi düşünüyorum, ![]() fulun toprağıda dere kumu gibi, onuda değiştirsem mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaçsever
|
kaynana topuzu bizde de vardı küçükken, ama tek çiçek açmıştı, yanlış hatırlamıyorsam bir gecede açıp sonra da bozulmuştu çiçeği, hayal meyal hatırlıyorum, ben ara ara uyumuştum ama galiba annemler gece boyunca onu açmasını izlemişti... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
|
kaynana topuzu
haklısınız hepsi bir gecelik.o anın kıymetini bilmeyi hatırlatır gibi.yarın bakarım derseniz solacak çoktan. akşam epey seyrettim. nede olsa bir dahaki çiçekler seneye. işte bugünkü hali... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
agaclar.net
|
Hem tek gün açsın, sen de yarım çek! Ayıp valla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
|
valla ne yapayım webcam la çekince ayarlama yapması zor oluyor.daha önce çektiğim fotoğrafları var. birde resmini yapmıştım.onları tarayıp Plumbago ya yollayacağım.(boyutları büyük küçültmeyi başaramadım.) o düzenleyip yükleyecek siteye.heykeller içinde bazı resimler var aralarında.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
|
aslında İrfanwiev yükledim hata çalıştımda.ama sonra resimleri bi yere yollamak isteyince başarılı olamadığımı anladım. web derslerine de baktım şöyle bir, balığa çıkınca onada derinlemesine bakma fırsatım olmadı.azimliyim öğreneceğim.(biraz yavaş oluyor öğrenmesi de neyse) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaçsever
|
Memet Bey, peki kaktüsün çiçeklerinin kokusu nasıl? Parfüm gibi değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
|
süs kabakları
salonlarda balkonlarda yetiştirilen süs kabakları vardı.. bilen varmı hiç.. eskiden bizde üç çeşit vardı.sarı yeşil olan.bir yumurta gibi.biri de sivilceli bir bal kabağına benzeyen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaçsever
|
Aa,çok hoş bir kokusu var o kaktüs çiçeğinin memet bey.Tam sayamadım ama 10 civarı çiçek var orada..tam şenlik..yalnız gece açıyor ve tabii gece kokuyor.. Kem göz değmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
|
deniz börülcesi
Deniz börülcesi pek kaybolan bitkilerden değil ama... denizkenarındaki bitkiler bölümü açmaktansa buraya eklemek daha kolayıma gitti.. daha önce saksıda yetiştirmiştim.aşırı su isteği dışında sorunsuz yetişiyor.. (deniz suyu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
|
baldıran
bugün denizkenarlarında fazla gezdiğim belli olacak... bunuda denizin hemen dibinden aldım. sürgününden tutacakmı bilmiyorum..ama tohumları olgunlaşmamıştı.. baldıran zehirli....sokratesin idamı bu bitkiyle olmuştu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
agaclar.net
|
Memet, fotoğraftan tam anlayamıyorum, bunlar iğne yapraklı kekiklerden mi? Sağol mine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Kaynana topuzu
Memet bey kaktüsünüz harika açmış. Bende de var bundan. Bu yıl çok sayıda açmadı ama yaz boyunca 3-4 defa çiçeklenecek gibi. Nitekim bir kaç gün önce açtı, soldu ama üzerinde hala bir sürü tomurcuk taslağı var. Yeni açtığı zaman hafif, güzel bir kokusu var. Yalnız isim konusunda beni kandırmışlar galiba, kaynata kafası diye biliyordum da ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
|
bir kaç gündür giremedim nete ancak cevaplayabiliyorum. sanırım yapraklar dediğin gibi. gövdesi çalı gibi.eyvah tohumları ne yaptığımı hatırlamıyorum diktim mi acaba hepsini.. gider tekrar toplarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
|
succulent
yaprakların uçlarından dökülenlerden köklenerek çoğalıyor.. kolay kolay kurumayan her eve lazım bir çiçek. bir süre sonra bütün saksılara kendiliğinden yayılmaya bile başlıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
agaclar.net
|
Bryophyllum sp
Bu dünyanın en acaip bitkilerinden( bryophyllum sp.). Kendisinin bir mini kopyasını yaprak ucunda oluşturuyor.sonra bunlar düşüp toprakta kökleniyor.Yaprak ucunda diken gibi tirfil gibi gözükenler onlar. Üstelik formu da öyle şık değil ama enteresan birşey atamazsınız, satamazsınız... (hoşgeldin memet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|