View Full Version : Phalaenopsis
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
bsraakpnr
12-06-2016, 18:22
He gün, su püskürtücü ile köklere az miktarda su püskürtebilirsiniz. Sıcaklık 10°C'nin altına düşmediği sürece bir sorun olmaz. 5°C'de soğuk zararı görür. Düşük sıcaklık ve ve hava hareketi zarar oluşturur.
Dediğiniz gibi su püskürterek suluyorum fakat bugün ikinci yaprağı düştü. Çiçekler iyice soluyor. Köklerde gelişme yok çok üzülüyorum ne yapmam lazım sizce?
Doku_Kültürcü
13-06-2016, 14:11
Dediğiniz gibi su püskürterek suluyorum fakat bugün ikinci yaprağı düştü. Çiçekler iyice soluyor. Köklerde gelişme yok çok üzülüyorum ne yapmam lazım sizce?
Bitkinin toparlanmasını bekleyeceksiniz. :( Yapacak başka bir şey yok.
Cigdemistanbul
20-06-2016, 21:16
Phalaenopsis soft cloud tüm çiçeklerini açmışken sizinle paylaşmak istedim. Adına yakışır bir hali var, bulut gibi.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/32f29fe68f47f60033987a3bc614fb1f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160620/9093f78a236b258587889079904c14b3.jpg
ahmetmesut
23-06-2016, 18:13
Merhabalar, bugün ikea da görüp aldığım orkidelerimin formları biraz bozuk gibi yaprakları sarkmış, çiçekleri solmuş. Çimleri biraz fazlaca sarmal yapmış. En son ne zaman sulandığını bilmiyorum. Yapmam gerekenler hakkında ufak bir bilgilendirme yapabilirmisiniz.
Orkidesevdası
23-06-2016, 22:57
Deneme
ahmetmesut
26-06-2016, 00:35
Kıymetli orkide severler, iki ader orkidenin daha tarihten silinmemesi için bişeyler yazarmısınız. Üstteki iki yaprakları alttakilere göre daha sert yani alttakiler yumuşak.
Doku_Kültürcü
26-06-2016, 14:38
Kıymetli orkide severler, iki ader orkidenin daha tarihten silinmemesi için bişeyler yazarmısınız. Üstteki iki yaprakları alttakilere göre daha sert yani alttakiler yumuşak.
Bu, taç çürümesi denilen hastalıktan uzak olduğu anlamına gelir. Bir enfeksiyon sorunu yok (sizin anlattıklarınıza göre). Sulamasına dikkat edin.
Cigdemistanbul
04-08-2016, 17:27
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160804/e5deecb09cca55e92620af09684af7f7.jpg
Phalaenopsis soft cloud artık çiçeklerini döküyor. Bugün su fıslatırken şu yaprağa denk geldim. Yavru mudur acaba? Yoksa yeni bir çiçek sapı mı? Phalaenopsis lerin bu şekilde dipten yaprak vererek yavruladıklarını bilmiyordum.
Doku_Kültürcü
04-08-2016, 18:04
[QUOTE=Cigdemistanbul;1475065]http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160804/e5deecb09cca55e92620af09684af7f7.jpg
Phalaenopsis soft cloud artık çiçeklerini döküyor. Bugün su fıslatırken şu yaprağa denk geldim. Yavru mudur acaba? Yoksa yeni bir çiçek sapı mı? Phalaenopsis lerin bu şekilde dipten yaprak vererek yavruladıklarını bilmiyordum.
Phalaenopsis doku kültürü yaparken steril besin ortamında olabiliyor ama normal koşullarda hiç rastlamadım.
Cigdemistanbul
24-08-2016, 14:30
Phalaenopsis soft cloud'un dibinden çıkan 2 yaprak büyüyor. Şimdi onun yanından bir sap daha çıktı ama çiçek dalına benzemiyor, ucu yaprak olacak gibi. Ne oluyor sizce? Yavruluyor mu? Bu arada çiçeklerini yeni döktüğünü hatırlatayım. Çiçekler döküldükten hemen sonra oldu bunlar.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160824/9f5fa18fb0a04af8b88adee462da96e1.jpg
Sn. Cigdemistanbul;
Daha önce görmediğim bir durum. Muhtemel olarak yeni bir bitkiniz oluyor. Umarım uygun büyüklüğe gelir. Diğeri daha çok çiçek sapına benziyor. Nasıl olsa biraz daha büyüyünce tam olarak ne olduğu ortaya çıkar.
Cigdemistanbul
28-08-2016, 11:45
Sayın agaclar.net sakinleri bu phalaenopsis soft cloud'a neler oluyor dersiniz? 3 ayrı noktadan yaprak çıkarıyor. Şaştım kaldım. http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160828/1ba32692d1d13501f9c7174f47ad30be.jpg
Yenimerak
02-11-2016, 14:04
Ben çiçek ne zaman açacak diye beklerken bizimki yine yaprak çıkarıyor ne zaman çiçek açar acaba sizinkiler ne durumda?😥
Cigdemistanbul
02-11-2016, 14:37
Ben çiçek ne zaman açacak diye beklerken bizimki yine yaprak çıkarıyor ne zaman çiçek açar acaba sizinkiler ne durumda?😥
Benim 2 phalaenopsisim çiçek dalı çıkardı. Diğer ikisinde tık yok. 3 dendrobium nobile çiçek açıyor, 1 cambria Nelly isler, bir de dendrobium phal çiçek dalı verdi. Diğerleri beklemede. Çiçek zamanı yaklaştıkça insan sabırsızlanıyor. Hepsi bir anda açsın istiyor.
Nelly İslerin çeşitli fotoğraflarını paylaşır mısınız, çok istiyorum bu türü yetiştirmeyi
ahmetmesut
10-11-2016, 11:06
Merhaba arkadaşlar, orkidemin son hali bu. 4 tane hava kökü ve bir tane çiçek sapı olduğunu düşündüğüm bişey.ama bu mevsimde çiçek ne arar orkide de :)
Cigdemistanbul
10-11-2016, 21:58
Merhaba arkadaşlar, orkidemin son hali bu. 4 tane hava kökü ve bir tane çiçek sapı olduğunu düşündüğüm bişey.ama bu mevsimde çiçek ne arar orkide de :)
Çiçek sapı olduğunu düşündüğünüz şey bir çiçek sapı. Ayrıca orkideler için artık açma vakti. 7 tane orkidem çiçek sapı verdi.
ahmetmesut
11-11-2016, 20:30
Sn cigdemistanbul, şuan gerçekten çok şaşırdım, ben kış bitimi çiçek açıyorlar diye biliyordum çok şaşkınım şuan. Kaç ay kalıcak peki o çiçekler iyi bakılırsa bilginiz varmı?
Cigdemistanbul
11-11-2016, 20:34
Sn cigdemistanbul, şuan gerçekten çok şaşırdım, ben kış bitimi çiçek açıyorlar diye biliyordum çok şaşkınım şuan. Kaç ay kalıcak peki o çiçekler iyi bakılırsa bilginiz varmı?
5 ay kaldı benimkiler geçen yıl. Çiçekler bir kere solunca çiçek dalını 3. Boğumdan kesip tekrar açtırmak mümkün. Böylelikle bir sezonda iki kere çiçek alınabiliyor.
Charlaux
12-11-2016, 15:32
Sn.ahmetmesut,
Hatali birkac uygulama gordugum icin belirtmek istedim.
-Orkideniz seffaf saksida olmadigi icin fotosentez yapmaya calisan kokler havasiz kaliyordur.
-Spaghnum yosunu koklerde curume ve dolayisiyla susuzluga yol acabiliyor.En alt yapraklardaki hafif burusmalarda bunun gostergesi.
Orkideniz cicek dalini acarken zaten strese girecektir dolayisiyla benim size tavsiyem en kisa surede bu degisiklikleri hayata gecirmeniz olacaktir.
ahmetmesut
20-11-2016, 07:15
Sn charlaux, orkidemin mecburiyetten yerini değiştirdim ve buruşmalar ondan sonra başladı yeteri kadar güneş almıyorlar ama şuan elimden hiçbirşey gelmiyor dayanmak zorunda. Saksı ve harç konusunda en kısa sürede tavsiyelerinize uyucam Teşekkür ederim.
Charlaux
20-11-2016, 11:28
Sn charlaux, orkidemin mecburiyetten yerini değiştirdim ve buruşmalar ondan sonra başladı yeteri kadar güneş almıyorlar ama şuan elimden hiçbirşey gelmiyor dayanmak zorunda. Saksı ve harç konusunda en kısa sürede tavsiyelerinize uyucam Teşekkür ederim.
Sn.ahmetmesut,
Aslinda bitkiler tercume edildiginde ne guzel anlatiyorlar herseyi. Havaya dogru dikilmis kok isiga dogru yonunu degistirmis.Nacizane tavsiyem daha aydinlik bir alana tasimaniz,tasiyamiyorsaniz en azindan cicek dalini kesmeniz yonunde olacaktir. Orkideler icin cicek acmak stres bindiren bir durumdur.
Sahsi gorusum spaghnum yosunun market orkidelerinde olume yol acan ana etkenlerden biri oldugudur. Agac kabugunu her zaman spaghnum yosununa tercih etmekteyim.
Elvansaglam
22-11-2016, 20:36
Herkese iyi akşamlar. Şanlıurfa pazarlarında orkide kökü olduğu söylenen soğan/ yumru/ kök satılıyor 1-2 lira.Bu soğan/ yumru/kök ne denir bilmiyorum bu şekilde orkide yetiştiren varmı?
Yeni vurulduğum Phalenopsis'im
638010
638011
638012
:) menekşe rengi ve şekline bayılırım.
Sayın hanımefendi
Gayet güzel renk ve güzel çekim bana hoş geldi güle güle büyutün
Teşekkür ederim sn. ahmeter.
Ne kadar çok hibrit üretmişler, akşamdan beri adını keşfedemedim :)
Sevgili Jezebel,
Phalaenopsisin big lip türlerinden olması lazım. Buna benzer bir tanede bende var, çok hafif belli belirsizde kokusu vardı aldığımda. Bir aya kadar yeniden açtığında detaylarını belirtmeye çalışırım.
Charlaux
06-02-2017, 06:36
Isin en kotusu de orkidelerinizin atalarinin tipkisini bulsaniz (ki tahminimce oldukca karisik bir gecmisi vardir) ve onlarin diger cocuklarina baksaniz bile adini bulamazsiniz;varyasyon oranlari o kadar yuksek cunku :D
Noidleri sevin ama meraklisiysaniz secerelisini tercih edin derim cunku secere maalesef tek atalari yazilmissa ortaya cikar. Noid orkideler pazarlanma amaciyla hazirlandigindan konfeti seklinde hazirlanirlar. Ancak bu orkideniz yine pazarlarda nadir bulunan NOIDlerden :)) Ben NOID secereli turler arasinda bir dengeyi bulmayi calisiyorum cunku asil zevkli kisimda secerelilerde (bir secere ismi girin zevkini bizzat siz gorun :D)
Aslında P. Chia Shing Hot Kiss'e çok benzettim.
638290
Ama benimki baya koyu mor.
Alt dudak harici hayli farklı aslında.
Veya bu...
638291
sanki daha yakın bir seçenek.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/07/daa7b27080f463669b7f6f2bdaad9dd6.jpg
Charlaux
06-02-2017, 17:42
Veya bu...
638291
sanki daha yakın bir seçenek.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07/07/daa7b27080f463669b7f6f2bdaad9dd6.jpg
Fotoğrafı bulduğunuz Bigleaf orchids sitesinin Identification sayfasında tahminlerinizi gidermeye çalışabilirsiniz.
Ancak bu hataya kendimde bizzat düşen biri olarak genele söylüyorum NOID olan orkidelerinizi NOID olarak kabul etmelisiniz. Çünkü gen testi gibi bir test orkidelerde bile uygulanamıyor;hem doğada çeşitlilik oranı çok yüksek hemde dünyada yepyeni türler gün aşırı üretiliyor ve benzer atalar kullalınıyor.
Evet haklısınız, keyfini çıkarmak gerek.
Adını bulmak zor, her ne kadar aramak bile çok zevkli olsa da:)
Charlaux
07-02-2017, 04:59
Evet haklısınız, keyfini çıkarmak gerek.
Adını bulmak zor, her ne kadar aramak bile çok zevkli olsa da:)
Zaten secerede ad isin susudur; turun ozelliklerini genetik yapisini bilmek isteriz ona gore tahminde bulunuruz. Yani kisacasi isimler orkidelerin guzelligini anlatir. Boyle guzellerse bol bol cicek veririm kolay kolay olduremezsin ama adimi da sormayacaksin der ;)
(Herkese diyorum ama adini soyleyen sosyal orkidelere de ihtiyac cok :D)
nazlıorkide
10-06-2017, 12:45
Phalim son çiçeklerini de dökerken tazecik verdiği yapraklarla mutlu etti beni, sizlerle de paylaşmak istedim.
Bu gün açmış buldum.
665642
:)
Beşiktaş
09-02-2018, 12:48
Bunlarda benden gelsin.
Benim ev güzelleri de bunlar.
Adalet Yağcı
13-02-2018, 17:43
Orkideler geçidine iki güzel ile biz de katılalım.. :)
666222
nanemolla
14-02-2018, 16:56
666256
Bu görsel şölene bende katılmazsam olmaz:cool:
Bu sabah açan kokulu bir çiçeği ararken bunun da koktuğunu keşfettim.
İlginç
676028
Sapları kesmeyi unutuyorum, oradan da kafasına eserse çiçek, dilerse keiki veriyor.
Vakit yetmiyor:( kurallara göre hareket edemiyorum.
.
Morningstar
15-10-2018, 12:05
Öncelıkle herkese merhaba arkadaşlar, isveçten selamlar.
Direkt konuya gireyim Ölmekte olan Phalaenopsis'imden dalını kesip Youtube'dan yarım yamalak öğrendiğim keiki metodu ile kurtarmaya çalıştım, yarım bardak su ile 5 ay yaşaması apayrı bir mucize benim için ama 1 hafta önce resimde göreceğiniz gibi yeni bir dal vermeye başladı.
http://666kb.com/i/dxtkybsa2ar33u6pr.jpg
Şimdi sorunum şu dokunmaya kıyamıyorum ölecek diye, kök verdi mi, vermedi mi göremiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Saksıya alabilir miyim?
Sorunun ikinci kısmı sulama hatasından kalan kısmındaki tüm yaprakları kaybettim şimdi öylece duruyor acaba kendiliginden yine yapraklar çıkar mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Doku_Kültürcü
15-10-2018, 14:05
Öncelıkle herkese merhaba arkadaşlar, isveçten selamlar.
Direkt konuya gireyim Ölmekte olan Phalaenopsis'imden dalını kesip Youtube'dan yarım yamalak öğrendiğim keiki metodu ile kurtarmaya çalıştım, yarım bardak su ile 5 ay yaşaması apayrı bir mucize benim için ama 1 hafta önce resimde göreceğiniz gibi yeni bir dal vermeye başladı.
http://666kb.com/i/dxtkybsa2ar33u6pr.jpg
Şimdi sorunum şu dokunmaya kıyamıyorum ölecek diye, kök verdi mi, vermedi mi göremiyorum ne yapacağım bilmiyorum. Saksıya alabilir miyim?
Sorunun ikinci kısmı sulama hatasından kalan kısmındaki tüm yaprakları kaybettim şimdi öylece duruyor acaba kendiliginden yine yapraklar çıkar mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Yapraklar yoksa enerji sağlayacak organlar yok demektir. Yeni çıkan daldan keiki gelişirse yolunuza keiki ile devam edersiniz. Çiçek dalı gelişirse yapacak birşey yok, bitki ölü durumda.
Morningstar
15-10-2018, 15:53
Cevabiniz icin tesekkurler ama keiki gelismesi nedir tam olarak bilmiyorum gelisirse ne yapmaliyim? Bir de sorunun ikinci bölümü vardi altta yani kalan diger kisimin yapraklari icine su girdigi icin tamamen cürüdü acaba kökten yenä yapraklar cikar mi yoksa tamamen öldü mü diger kisim?
Doku_Kültürcü
15-10-2018, 22:28
Cevabiniz icin tesekkurler ama keiki gelismesi nedir tam olarak bilmiyorum gelisirse ne yapmaliyim? Bir de sorunun ikinci bölümü vardi altta yani kalan diger kisimin yapraklari icine su girdigi icin tamamen cürüdü acaba kökten yenä yapraklar cikar mi yoksa tamamen öldü mü diger kisim?
Bitkinin taç kısmı çürürse bitki ölür, yeniden yapraklanma olmaz. Tek şans, daldan keiki gelişmesi, yaprak oluşturması. Yaprak oluşursa bitki kendisi için şeker sentezler ve hayatta kalır.
Morningstar
16-10-2018, 16:06
Yapraklar bu dalın altında mı oluşuyor yoksa yeni çıkan o dal gibi şeyin etrafında mı?
Doku_Kültürcü
16-10-2018, 17:43
Yapraklar bu dalın altında mı oluşuyor yoksa yeni çıkan o dal gibi şeyin etrafında mı?
Etrafında oluşması gerekiyor.
Morningstar
17-10-2018, 09:08
Çok yukardan değil mi hocam sonra ordan kesip yeniden mi saksıya yerleştireceğim, şu anda hızla dal gibi bir şey çıkıyor bu yarım bardak su daha ne kadar yaşatır bu dalı.
Doku_Kültürcü
17-10-2018, 15:34
Çok yukardan değil mi hocam sonra ordan kesip yeniden mi saksıya yerleştireceğim, şu anda hızla dal gibi bir şey çıkıyor bu yarım bardak su daha ne kadar yaşatır bu dalı.
Growth on orchid flower stem - keiki - UF/IFAS Extension Nassau County (http://blogs.ifas.ufl.edu/nassauco/2017/01/19/growth-orchid-flower-stem-keiki/)
Morningstar
17-10-2018, 17:14
Bu çiçeğin yaşama azmine hayranım, teşekkürler hocam.
Uzun yıllardır defalarca çiçek açan orkidelerimi bu kış aşırı sulamaya kurban verdim. Evde bulunan herkes bu güzellikler devam etsin, benim de bir katkım olsun derken :) çiçekleri suda boğmuş, mantardan tarihe yollamış bulunuyoruz :( Son kalan emektar orkidemi buraya ekledim, şimdi çoğaltmayı deneyeceğim.
İlk defa çiçeklerini görmek nasip oldu.
Sogo vivien variegata. :)
siflera12
07-03-2019, 06:21
Buda benim orkidem [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190307/24ed7984032fe93eb0ced893a2b282dd.jpg
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhaba, bana hediye olarak ağaç kütüğünde mini orkide geldi ancak tüm çiçeklerini döktü ve soldu su püskürterek sulama yapmama rağmen. Acaba ağaç kütüğünden çıkarmam mı gerekiyor ? daha önce hiç orkide bakmadım tavsiye verirseniz çok sevinirim
Doku_Kültürcü
30-03-2019, 13:04
Merhaba, bana hediye olarak ağaç kütüğünde mini orkide geldi ancak tüm çiçeklerini döktü ve soldu su püskürterek sulama yapmama rağmen. Acaba ağaç kütüğünden çıkarmam mı gerekiyor ? daha önce hiç orkide bakmadım tavsiye verirseniz çok sevinirim
Bir gün içerisinde 10-15 defa su püskürtürseniz bir sorun olmaz. Ama, bir saksıya aktarabilirsiniz. Marketlerde satılan orkide toprağından kullanın ama kullanmadan önce kaynar suda bekletin (bu harçta bulunması muhtemel böcek ve salyangoz yumurtalarını öldürür). Soğuduktan sonra kullanın.
Aud.Beth
02-04-2019, 09:32
Merhaba, orkidemin dalından yaprak çıkmaya başlamıştı. Sanırım keiki olarak adlandırılıyor. Büyümesi için birkaç ay beklemiştim. Şimdi üç tane kök vermiş. Keikiyi orkidemden ne zaman ve nasıl ayırmam gerekir hiçbir bilgim yok. Fotoğraflarını ekledim bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Doku_Kültürcü
02-04-2019, 10:33
Merhaba, orkidemin dalından yaprak çıkmaya başlamıştı. Sanırım keiki olarak adlandırılıyor. Büyümesi için birkaç ay beklemiştim. Şimdi üç tane kök vermiş. Keikiyi orkidemden ne zaman ve nasıl ayırmam gerekir hiçbir bilgim yok. Fotoğraflarını ekledim bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
http://www.agaclar.net/forum/1456099-post120.htm
Çiçeği çok uzun ömürlü.
3 aydır çiçekleri üzerinde.
690782
:)
Başlık can çekişiyor
702760
.
Susususu
02-02-2020, 20:56
Merhaba size ulaşamıyorum
Merhaba size ulaşamıyorum
Bu sitenin amacı bilgi paylaşmak.
Birileri birilerine ulaşsın diye kurulmadı.
Bilgi istiyorsanız açık forumda sorun.
Doku_Kültürcü
03-02-2020, 19:31
Bu sitenin amacı bilgi paylaşmak.
Birileri birilerine ulaşsın diye kurulmadı.
Bilgi istiyorsanız açık forumda sorun.
İnsanlar kendi özel durumlarına göre özel yanıt istiyor. Mesela, orkide kök çürümesi üzerine, keiki oluşumu üzerine veya çiçeklenmesi üzerine aynı soruyu defalarca soruyorlar. Daha önce sorulmuş soruları ve yanıtlarını okumuyorlar. Benzer cevapları yazmaktan bıkıyorsunuz, yanıt vermek içinizden gelmiyor.:(
nanemolla
05-02-2020, 06:18
Benimde son zamanlarda dikkatimi çekmişti sn Doku_Kültürcü.Aynı sorular soruluyor orkideyle ilgili fakat her seferinde karşı tarafı kırmadan ya da geçmiş sayfaları okumamış olmalarını yüzlerine vurmadan sabırla iyi cevap veriyor diye.Meğerse sizde bıkıyırmuşsunuz.Gerçekten zor iş.Ama demekki insaniyetlik bende kalsın diyen iyi niyetiniz daha ağır basıyor sn Doku_Kültürcü.
Bu arada Bildiği konularda kendini sorumlu hissedip tüm yardım isteyenlere( düşüncesizlerden rahatsız olmalarına rağmen) bilgi paylaşımı yapan siz değerli üyelerimize çok teşekkür ederim iyiki varsınız.Emeklerinize sağlık.
Günaydın.
703328
Pembe pembe , gönlüm sende.
Burada fazla yazıp paylaşınca bunun bir görevimiz olduğunu düşünüyor sanırım insanlar.
Görevim değil, keyif aldığım için yazıyorum .
Almadığında da yazmıyorum.
Tamamen keyfe keder :)
Günaydın Jezebel. bu nasıl bir güzellik . Gözüm gönlüm açıldı vallahi :)
serkan_istanbul
29-02-2020, 20:47
.... pembe orkidem mis gibi kokuyor...
Migros fiyatı indirmiş.
Sanırsam ellerinde mal fazlası oldu, bakamıyorlar.
703534
Dayanamam ben böylesi güzellik görünce.
Ametistt
02-03-2020, 09:40
Migros fiyatı indirmiş.
Sanırsam ellerinde mal fazlası oldu, bakamıyorlar.
703534
Dayanamam ben böylesi güzellik görünce.
Ismi Taş Gül bende ariyorum bundan koctastada vardi ama cok saglikli degillerdi.Gule gule buyutun.
nanemolla
20-05-2020, 09:24
708767
Bu da benim mis kokulu odorion orkidem.rewleyanus boncuk sukulentimle iyi bir ikili oldular ;)
Minyatür orkidem, hava kökleri nemsizlikten ölmesin diye, zaman zaman su dolu kabın içinde tutuyorum.
Hava kökleri suya değiyor ve buruşuklukları açılıyor.
708784
Uzun aradan sonra foruma girdiğimde ilk orkide konu ve resimlerine denk geldim ve bu bahar orkidelerimin hiç fotoğrafını çekmediğimi farkettim. Bu vesileyle son kalan orkide çiçeklerimin resmini buraya eklemeden geçemedim :)
Bu sene keiki veren orkidelerim oldu, onları yosun bulamadığım için orkide toprağına diktim, yaprakları çok buruştu ama umudum devam ediyor. Büyürse inşallah zamanı geldiğinde burada paylaşacağım.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200527/45a3ea60cebe427e2b25e891c399058d.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
mahir hoyas
02-06-2020, 01:31
Naçizane,
Bu türlerde benden gelsin
Phalaenopsis liodoro
Phalaenopsis minimark
Phalaenopsis lui’s berry
Phalaenopsis stuartiana
nanemolla
02-06-2020, 11:33
Naçizane,
Bu türlerde benden gelsin
Phalaenopsis liodoro
Phalaenopsis minimark
Phalaenopsis lui’s berry
Phalaenopsis stuartiana
Hepsi çok güzeller.fecedede aynı orkide grubuna üyeyiz sanırım orada da görmüştüm sizi.Rica etsem luis berry i nerden temin ettiğinizi söyleyebilirmisiniz
mahir hoyas
02-06-2020, 17:55
Arkadaşımdan hediye geldi inanın nereden temin ettiğini bilmiyorum
Kalkıp sorsam ayıp olur diye düşünüyorum
Eğer satana rast gelirsem sizi haberdar ederim
nanemolla
02-06-2020, 23:38
Teşekkür ederim ama haberdar etmenize gerek yok 1 aydır aradım bulamamıştım onun için sordum.bir yere ön sipariş verdim ama sizin satın aldığınız yerde belki vardır diyecektimki zaten siz satın almamışsınız. ilginize teşekkür ederim bol çiçeklerini görün inşallah sağlıkla.
zeygültan
18-06-2020, 05:58
iyi günler. 2 ay önce hediye gelen orkidemin çiçeklerinin arkasında fotoğrafta görüldüğü gibi yeşil lekelenmeler vardı bu lekeler gittikçe büyüyor. 7 yıldır orkide bakıyorum ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. bunun sebebi nedir ve ne yapmam gerekli bilgi verir, yardımcı olursanız çok mutlu olurum
mahir hoyas
15-07-2020, 16:36
Yavru da cömert ufak tefek ama bir o kadar da şirin bir tür
Batuhan Yılmaz
30-09-2020, 19:32
Sevgili arkadaşlarım forumda bir konu açtım.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/44311.htm#post1595694
Orkideler üzerine bir yazı yazdım sizlerinde okuyup beni olumlu olumsuz eleştirmenizi isterim sevgiler.
mahir hoyas
16-03-2021, 23:33
phal. penang violacea × tetraspis 'mr. huang'
Destek yapmadığım için eğrilmiş. mütevazi ama güzel.
717611
.
nanemolla
01-04-2021, 06:53
717673
717674
717675
Bunlarda benim canlar.yanlış başlıktan buraya taşıdım.
Ve nihayet güzel kokulu odorion ve diğer iki orkidemdende keiki aldım ödül olarak:D
Zülkaide
07-06-2023, 21:31
Tek resimde elimde mevcut olanlar orkideleri paylaşayım istedim.
728417
Yerlerini sevdiler belli.
pelorik olan cok guzel, keiki var mı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.