View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 20:36
Eğer Nootkatensis Pendula' mın yerine başka bir tane bulamasaydım, çok daha fazla üzülecektim.:( Uzun araştırmalardan sonra nihayet binbir güçlükle, yerine bir başkasını getirttirdim.
Onu, diğerini söktüğüm yerin birkaç metre ötesine diktim. Şimdi oldukça mutluyum.:)
198386
198387
198385
198388
198389
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 20:40
Sevgili günebakan;
Bende ölmesini istemiyorum ama çok ta ümitli değilim. Neyseki çok zorda olsa, yenisini bulabildim.:)
Yücel Canpolat
24-03-2011, 20:48
Sayın Hocam güle güle büyütün formu çok güzel umarım yeni söküm değildir:)
günebakan
24-03-2011, 20:55
İyi neyse güle güle büyüt Orhan abiciğim:)
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 21:08
Sayın Hocam güle güle büyütün formu çok güzel umarım yeni söküm değildir:)
Sağol Yücel Bey' ciğim.
Hayır. Yeni söküm değil! Saksısında epeyce yabani ot vardı. Onları söküpte diktim.
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 21:10
İyi neyse güle güle büyüt Orhan abiciğim:)
Teşekkür ederim. Sevgili günebakan.
Yücel Canpolat
24-03-2011, 21:19
Gözümüz aydın hiç bir sorun olmaz Sayın Hocam ha bu arada fidan kazığının bağlantılarına dikkat etmekte fayda var.(boynuz kulağı ne zaman geçti çömez demekte haklısınız Hocam, Size aklım sıra akıl veriyorum ya:))
Hocam, üzüldüm sizin hayalet ağacına ki, yenisini bulmuşsunuz. İnşallah sizi üzmeyecek.
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 22:00
Sağol Yücel Bey.
Önerilerin benim için çok değerli. Bunu bil. Fidan kazığı benim. Bambu kamışı. Bağlantılarını ben yaptım. 4 mm. çapında plastik fidan bağlama ipi kullanıyorum. Son derece esnek. Yinede bağlarken fazla sıkmıyorum.
Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 22:03
Sevgili cemo;
İçtenliğinden hiç şüphem yok. İyi dileklerin için çok teşşekkür ediyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç; Hayalet selviye üzüldüm. Geçmiş olsun. Çok beğendiğim bu ağacı ilk kez sizden öğrenmiştim. Benim nazarım değmez ama, siz yine de yenisine bir nazar bocuğu takın. Ben de buradan kocaman bir maaşallah diyeyim. Kolay gelsin...
Satı Uğurtan
24-03-2011, 23:17
Sevgili Orhan bey, sağlıkla güzel günlerde büyütün, çok güzel.
nergis06
25-03-2011, 08:42
Görmeyeli bahçenizi bir hayli düzene sokmuşsunuz.Sağlıkla güle güle oturun.
Hayalet selvi ağacınıza üzüldüm ama sizde bu sevgi ve çaba olduğu sürece ölmez diye düşünüyorum.
Bahçenizi zevkle gezdim elinize ve yüreginize saglık....
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 12:12
Sevgili Uzaylı;
Bende enteresan yaprak ve dal yapısı nedeniyle beğenmiş, fiyatı pahalı geldiği için iki yıl almamıştım. Aynı fidan ellerinde kaldığı için biraz ucuzlattıklarında üçüncü yılda almıştım.
Demekki kısmet değilmiş.
Şimdikine adet yerini bulsun diye bir nazarlık asayım bari..:)
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 12:14
Sevgili Satı;
Teşekkür ederim. Bu arada sizin gönderdiğiniz tohumlarıda bir kısmını direkt bahçeye, bir kısmını viyollere ektim. Bakalım sonuç nasıl olacak. Yücel bey gibi farelere kaptırmayız inşallah.:D
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 12:33
Sevgili nergis06;
Her geçen yıl bahçe daha bir farkedilir oluyor. Doğal olarak bazı yer değişiklikleriyle birlikte belli bir düzene kavuşuyor.
Hayalet Selvi' nin yenisini 4-5 aydır arıyordum. Nihayet bulabildim. Bu nedenlede mutluyum.
Selam ve sevgilerimle..
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 12:36
Bahçenizi zevkle gezdim elinize ve yüreginize saglık....
Sevgili burak alkan;
Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Dilerim en kısa zamanda sizde gönlünüze göre bir bahçe sahibi olursunuz.
esenlikler diliyorum.:)
Sayın Orhan Özbilgiç; Nazarlık tılsım değil biliyorum. Ama gören kişiye bir maaşallah bari de de nazarın değmesin diye hatırlatması açısından oldukça faydalı.;)
furkan yıldız
25-03-2011, 13:49
Ben ne zamandır gelmedim ya bahçeye kuruttun canım selviyi. İki dal keseydim kendime, sarılaydım dallarına, kuruma diyeydim :p
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 17:31
Sayın Orhan Özbilgiç; Nazarlık tılsım değil biliyorum. Ama gören kişiye bir maaşallah bari de de nazarın değmesin diye hatırlatması açısından oldukça faydalı.;)
Asacağım, asacağım.:cool:
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 17:40
Ben ne zamandır gelmedim ya bahçeye kuruttun canım selviyi. İki dal keseydim kendime, sarılaydım dallarına, kuruma diyeydim :p
Evet öyle oldu be furkan!
Bugün shapsough geldi. Aşı için bir çelik almak için. Ama nafile.:( O geri dönülmeyen bir yere doğru yola çıkmış. Meyve ağaçları gibi değil bu ibreliler. Kolay kolay hastalanmıyorlar. Ama bir hastalandılarsa kurtulamıyorlar...
Ne yapalım? Sağlık olsun be..;)
meliha ünlüer
26-03-2011, 00:22
' O geri dönülmeyen yere doğru yola çıkmış' diyerek içimizi acıtıyorsun Orhancığım.Çok üzüldüm hayalet selviye, hep umutlu olmuştum belki döner diye ...Neyseki bulmuşsun çok da güzel görünüyor . Dediğin gibi sağlık olsun,
canım arkadaşım .
Sn. Orhan Özbilgiç;
Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Yeni hayalet ağacınız güzelmiş, hayırlı olsun. Güle güle büyütün.
Orhan Özbilgiç
26-03-2011, 07:32
' O geri dönülmeyen yere doğru yola çıkmış' diyerek içimizi acıtıyorsun Orhancığım.Çok üzüldüm hayalet selviye, hep umutlu olmuştum belki döner diye ...Neyseki bulmuşsun çok da güzel görünüyor . Dediğin gibi sağlık olsun,
canım arkadaşım .
Meliha;
Yenisini buldum ya! Artık benimkisi birazcıkta ironi.:rolleyes:
Bu yaz her senekinden keyifli geçsin. Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
26-03-2011, 07:36
Sevgili Novazet;
Sağolun. Sizede kolaylıklar diliyorum. Baharla birlikte bahçe çalışmaları başladı. Sizde birşeyler yapıyorsunuzdur muhakkak. Bir ara bahçenize uğrayacağım. Esenlikler diliyorum.
Yücel Canpolat
26-03-2011, 08:24
Sayın Orhan hocam sabah sabah ot yolmayla işe başladım bir çay molası verdim çayımı içtikten sonra kıştan çıkan üç kovan arılarımı tütsüleyip kovanları açtım genel durumları iyi ancak asker sayısı azalmış ben de onlara biraz kek desteği verdim keyifleri yerine geldi:) Size de kolaylıklar diliyorum.
Orhan Özbilgiç
26-03-2011, 17:43
Sayın Orhan hocam sabah sabah ot yolmayla işe başladım bir çay molası verdim çayımı içtikten sonra kıştan çıkan üç kovan arılarımı tütsüleyip kovanları açtım genel durumları iyi ancak asker sayısı azalmış ben de onlara biraz kek desteği verdim keyifleri yerine geldi:) Size de kolaylıklar diliyorum.
Benzer işleri yapmışız. Bende sabah erken saatlerde rüzgar olmadığı için, fındıklık kenarlarında taze yaprak vermeye başlayan, ısırgan ve benzeri yabani otlara ot ilacı vurdum.
Kahvaltıdan sonra da motorlu tırpanla tüm bahçenin otunu biçmeye başladım. İkindiye doğru bitirdim. Mayısta beni dizboyu olarak karşılayacağını biliyorum ama temizlik oldu.:p
Senin birde arı işin var. Neyseki bende öyle bir sıkıntı yok. ;)
198720
198721
Orhan Özbilgiç
26-03-2011, 18:10
Bahçemde bahar zaman zaman kır çiçekleri ile, zaman zaman ben buradayken sahiplendiğim sokak köpeklerinin mayışmasıyla hissediliyor.:p
198727
198728
198729
198730
198731
Orhan Özbilgiç
26-03-2011, 18:19
Geçen yıl ilk kez ektiğim Koru Çiçeği' ni bu sene yine ektim. Ancak bugün birde ne göreyim.? Geçen yıldan yere dökülen tohumlardan çok sayıda yeniden çıkmışlar. hatta bir öbekte çiçek bile var.:eek:
Demekki, Hazeran gibi bir defa ekince bir daha ekmeye gerek kalmıyor.
198737
198738
198739
Bu arada, Lonicera Fragrantissima hala güzel kokulu çiçeklerini sunmayı sürdürüyor.;)
198740
fikreteren
26-03-2011, 19:08
Orhan bey ellerinize sağlık güzel görüntüler.Yabani otllar da diğer çicekler kadar güzeller.O mavi renkli ottan bende de var.Toplu durumda çok güzel duruyorlar.Koru çiceğide çok nefis görünüyor.Hayalete gelince gerçek adını doğğru almış.Güle güle büyütün.
fatma sunay
26-03-2011, 20:34
Orhan bey elinize sağlık ağaçlar çiçekler hepsi birbirinden güzel.
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 17:10
Fikret Bey;
O mavi çiçekli bitki sanırım Karadeniz sahilinde çok. Başka bölgelerde pek yok herhalde...
Hayalet adı hakikaten ''cuk oturmuş.'':p Teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 17:13
Sağolun Fatma hanım. Bahçem birkaç gün içinde yaza hazır hale gelecek.:)
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 17:46
Bugün, eski Nutka' nın alttaki iki dalı hariç, üst tarafın tamamen kuruduğunu tesbit ettim. Çukurdan çıkardım. En az 10 yaşında olduğunu düşündüğüm bitkinin, ancak 8 numara saksıya sığabilecek kadar bir kökü vardı. Saksıda yetiştirildiği için hiç kazık kökü yoktu! Temmuzda nasıl diktiysem, hiç daha fazla köklenmeden öylece duruyordu.:confused:
Önce ağacın kuruyan üst bölümünü kestim. Sadece altta karşılıklı iki canlı dal kaldı.
Sonra bu dallardan birini daha keserek tek dala indirdim. Kök budaması yapıp gövdeyi açtığim çukura yan yatırdım. Böylece dal dikey, köklü gövde yatay oldu. Sonrasındada toprak doldurup diktim. 30 cm. lik minik bir Nootkatensis Pendula' m olacak mı! Bakalım.;)
Eğer geniş yapraklı bir ağaç olsaydı; ''banko tutar!'' diyebilirdim. Ama ibreli olduğu için birşey diyemiyorum. Yaşayıp göreceğiz.
198934
198935
198936
198939
198938
merhaba orhan bey, bahçenizden öğreneceğim çok olacağını düşünüyorum,kökü yan yatırıp dalı üste getirme fikrini ben hayatta düşünemezdim, bence kurtardınız ağacı ayrıca kaymak ağacının tek olunca meyva vermiyeceğini yazmışsınız,benim 5-6 yaşındaki kaymak ağacınında neden meyva vermediğinide bu şekilde öğrenmiş oldum.bundan sonra bahçenizin müdavimi olacağımı belirtir kolaylıklar dilerim.
Adalet Yağcı
27-03-2011, 19:09
[QUOTE][Eğer geniş yapraklı bir ağaç olsaydı; ''banko tutar!'' diyebilirdim. Ama ibreli olduğu için birşey diyemiyorum. Yaşayıp göreceğiz.
/QUOTE]
Tutar tutar merak etmeyin Orhan bey, kök yapısı çok güçlü görünüyor.
Kır çiçekleri bahçelerimizin asil sahipleri, hiç nazlanmadan her yıl güzelliklerini sergiliyorlar, bu mevsimde otlar bile çok hoş.
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 19:42
Nevzat Bey;
Agaclar.net' in varlık sebeblerinden biri de bu bilgi paylaşımı olsa gerek. Hepimiz birbirimizden birşeyler öğreniyoruz.
Kökü yan yatırma fikri bugün aklıma geldi. Daha önce hiç sınamış değilim. İnşallah olumlu sonuçlanır.
Kaymak ağacı konusundaki bilgiyide bu konuda deneyimli arkadaşlarımızdan öğrenmiştim.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle, selam ve sevgiler.:)
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 19:51
Aslında bende ümitliyim Adalet hanım. Dilerim yanılmayız.
Kır çiçekleri konusundaki düşüncelerinize bende katılıyorum. İnanın Mayıs ortalarına doğru, İstanbul' dan ilk geldiğim gün gördüğüm manzarayı yaz boyu bir daha görmek mümkün olmuyor. Diğer kır çiçeklerinin arasına gelinciklerde katılyor manzaraya.. Ortaya doyumsuz bir görüntü çıkıyorki sormayın gitsin.;)
Orhan Hocam,
Her bahar, bu yaban otları ve kır çiçekleri ile ilgili bir mücadele yaşarız eşimle.
Otlar temizlerken: Onu sökme, ayy.. o çok özel bir yaban çiçeğidir atma,diye diye şaşkına çeviriyorum kendisini.
Bir gün çok kızdı bana , hiç birini ellemiyorum varsın her yanı sarsınlar dedi ve çalışmayı bıraktı.
Bende: Aşağıdaki dizeleri yazıp, bir demet kır çiçeğini iliştirdim ve yastığının üzerine koydum.
Bir saat sonra büyük bir özenle bahçede çalışmalarına devam ederken buldum.
Orta yolu bulmuştuk yani..en azından sökerken soruyordu.
paylaşmak istedim, sonra sileceğim.
İşte o dörtlük.
Yaban ellerden gelirler bahçemize,
Emeksiz zahmetsiz büyürler kendi hallerince,
Adı nedir bilmezsiniz,kimi sarı kimi pembe,
Onlar da bir köşede olmalılar bence.
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 20:08
Orhan Hocam,
Her bahar, bu yaban otları ve kır çiçekleri ile ilgili bir mücadele yaşarız eşimle.
Otlar temizlerken: Onu sökme, ayy.. o çok özel bir yaban çiçeğidir atma,diye diye şaşkına çeviriyorum kendisini.
Bir gün çok kızdı bana , hiç birini ellemiyorum varsın her yanı sarsınlar dedi ve çalışmayı bıraktı.
Bende: Aşağıdaki dizeleri yazıp, bir demet kır çiçeğini iliştirdim ve yastığının üzerine koydum.
Bir saat sonra büyük bir özenle bahçede çalışmalarına devam ederken buldum.
Orta yolu bulmuştuk yani..en azından sökerken soruyordu.
paylaşmak istedim, sonra sileceğim.
İşte o dörtlük.
Yaban ellerden gelirler bahçemize,
Emeksiz zahmetsiz büyürler kendi hallerince,
Adı nedir bilmezsiniz,kimi sarı kimi pembe,
Onlar da bir köşede olmalılar bence.
Sevgili Hozat;
Yüreğinizin sesini, hemencik ne güzel döküveriyorsunuz yazıya.
Bu şiirin, üstelik kendisini hedeflediğini bilen kişi, nasıl olsunda yelkenleri suya indirmesin? Değil mi ya?;)
Bu güzel anekdotu ve dörtlüğü, silmenizi engellemek için alıntıladım. Bağışlayın.:)
Orhan Bey,
Ben sayfanızıda yer işgal etmesin diye silmek istemiştim.
Beğenip arşive almanız beni çok mutlu etti, teşekkür ederim.
Onlar da az değil yani! Denetim altına almadınız mı her yeri işğâl ediyorlar.
Kovarsın gene gelirler,
Yolarsın gene biterler,
Ne olur hor görmeyin,
Çünkü çok GÜZELLER.
Orhan Özbilgiç
27-03-2011, 20:41
İşte onlardan biri daha!
Ballıbaba'lar..Gelde sevme.:)
198973
Bahar geldi bahçeniz şenlenmeye başlamış kır çiçekleri çok hoş ...
Orhan Özbilgiç
28-03-2011, 21:38
bahar geldi bahçeniz şenlenmeye başlamış kır çiçekleri çok hoş ...
Evet haklısınız. Bugün köyde iki komşu bahçeye uğradım. Onlarda da bahar bayağı farkediliyor artık.;)
199163
199164
199165
199166
199167
Ellerinize saglık çok hoş görüntüler içimiz açıldı....
Orhan Özbilgiç
29-03-2011, 20:29
Teşekkürler Sevgili Burak.
Bugün sonbaharda ektiğim Rezene (Arapsaçı) nin koparılabilir büyüklüğe eriştiğini görünce topladım. Epeyce çıktı. Sevgili eşim akşama benim çok sevdiğim kavurmasını yapıverdi. Anason kokulu bu bitkinin yumurtalı kavurması çok nefis oluyor.;)
199289
199290
199291
Orhan Özbilgiç
29-03-2011, 20:57
Bugün, bir dostuma sebze yeri olarak, bir bölüm yer sürdürdüm. Toprak umduğumdanda tavlı (sürüme uygun) idi. Sürümde yörede ''Patlatma'' veya ''Çizer'' denilen ekipman kullanıldı.
199292
199293
199294
Orhan Bey, bu bahçe nasıl bırakılıp İstanbul'a gelinir.
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 09:30
Birazda yaşım gereği, bende burada olmayı, İstanbul' da olmaya yeğliyorum. Ancak bu kez sadece bir aylığına İstanbul' a geleceğim. Mayısta kaçarcasına geri gelirim herhalde.:D
fikreteren
30-03-2011, 09:36
Orhan bey bende rezene ekmiştim ama tohumunu alıp çayını içiyoruz.Biz de deneyelim kavurmasını.Havuçun yeşil yapraklarını kavurmuştuk çok güzel olmuştu.Orhan bahçeye maydonoz ekeyim dedim.çamur kuruması için bıraktım.
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 10:07
Fikret Bey' ciğim;
Beğeneceğiniz kanısındayım. Ege mutfağından iki lezzet çok hoşuma gitti. Birisi rezene, diğeri gelincik kavurması. Ama gelinciği buralarda yeterince bulmak mümkün değil tabii.:) Havuç yapraklarını da denerim..;)
Ben maydanozu biraz önce yeniden ekmek zorunda kaldım. Öncekini ekince üzerini çiğnemedim. Kurağa düştü, çimlenmedi. Bu kez küreğin tersi ile tokatladım. Sanırım bu kez çimlenir.
Yücel Canpolat
30-03-2011, 10:48
Sayın Orhan hocam elleriniz dert görmesin bir kaç gündür yorgunluktan kolumu kaldıramaz hale geldim,ama,uhte'm de baki kalan bir hayalimi daha gerçekleştirdim yorgunluğa değdi görüşmek dileğiyle selamlar.
Sn Orhan bey evet arapsaçı kavurması enfes olur kokusu buralara kadar geldi harikasınız ya ellerinize saglık...
ciceksever70
30-03-2011, 12:53
Fikret Bey' ciğim;
Beğeneceğiniz kanısındayım. Ege mutfağından iki lezzet çok hoşuma gitti. Birisi rezene, diğeri gelincik kavurması. Ama gelinciği buralarda yeterince bulmak mümkün değil tabii.:) Havuç yapraklarını da denerim..;)
Ben maydanozu biraz önce yeniden ekmek zorunda kaldım. Öncekini ekince üzerini çiğnemedim. Kurağa düştü, çimlenmedi. Bu kez küreğin tersi ile tokatladım. Sanırım bu kez çimlenir.
Hergün yeni püf noktalari ögreniyoruz. Orhan bey bu cigneme isi nedir acaba? Ben maydanoz tohumlarini öylece serpip üzerine bir kat toprak serpiyorum.
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 14:12
Sevgili ciceksever70;
Toprağı belliyorum. Çapa (Sapı uzun, tek ve geniş ağızlı olanlara burada kazma da deniliyor!) ile biraz ufalıyorum. Tohumu serpiyorum. Tırmıkla karıştırıyorum. Sonrada üzerine çıkıp çiğiniyorum ki; tohum toprağa iyice yapışsın, boşlukta kalmasın.
Tarlalara serpme ekim yapıldığı dönemlerde bu işlem ''Tapan'' denilen ağır bir ahşap düzenekle yapılırdı.
Sizin yönteminiz bir metre kare ve altı alanlar için olabilir ama birkaç metrekareden fazla bir alana ekilmiş ise biraz zahmetli olur.:)
Selam ve sevgiler.
fikreteren
30-03-2011, 16:10
Orhan bey'ciğim ben maydonozu bellenmiş alana ekiyorum ,sonra hafifce çapalıyorum sonra üzerine kuşlar yemesin diye çalılar koyuyorum. öyle tokatlama falan yok .
ciceksever70
30-03-2011, 16:37
Sevgili ciceksever70;
Toprağı belliyorum. Çapa (Sapı uzun, tek ve geniş ağızlı olanlara burada kazma da deniliyor!) ile biraz ufalıyorum. Tohumu serpiyorum. Tırmıkla karıştırıyorum. Sonrada üzerine çıkıp çiğiniyorum ki; tohum toprağa iyice yapışsın, boşlukta kalmasın.
Tarlalara serpme ekim yapıldığı dönemlerde bu işlem ''Tapan'' denilen ağır bir ahşap düzenekle yapılırdı.
Sizin yönteminiz bir metre kare ve altı alanlar için olabilir ama birkaç metrekareden fazla bir alana ekilmiş ise biraz zahmetli olur.:)
Selam ve sevgiler.
Neyse yanlis bir sey yapmiyormusum rahatladim. Evet benim ektigim yer ufacik alan. Zaten benim yöntemimle de maydanoz bizde rahat yetisiyor, dereotu biraz nazli sicaklari beklemek gerekiyor ama üc bes bahce ne verse biz mutlu oluyoruz.
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 17:02
Sayın Orhan hocam elleriniz dert görmesin bir kaç gündür yorgunluktan kolumu kaldıramaz hale geldim,ama,uhte'm de baki kalan bir hayalimi daha gerçekleştirdim yorgunluğa değdi görüşmek dileğiyle selamlar.
Ben bir aylığına İstanbul' a geleceğim. O arada dinlenmişte olacağım. Bende merak ettim şimdi..:confused:
Bakalım Satı hanım ile bizim anfitiyatrodan ne gibi bir güzellik çıkacak?:)
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 17:06
Sevgili burak alkan;
Şimdi Mersin' dede çıkmıştır sanırım. Gördüğünüzde bir kavurmalık alırsınız artık.;)
Esenlikler..
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 17:13
Orhan bey'ciğim ben maydonozu bellenmiş alana ekiyorum ,sonra hafifce çapalıyorum sonra üzerine kuşlar yemesin diye çalılar koyuyorum. öyle tokatlama falan yok .
Toprak kurumazsa neden olmasın? Ben ektikten sonra hiç yağmur yağmadı. Birde iki üç gün güneyli rüzgarlarla birlikte sıcaklık 25 derecelere çıkınca toprak kuruyuverdi. Bende sulamaya vakit bulamadım. Ondan olsa gerek.
acemifüsun
30-03-2011, 21:37
Sevgili Orhan bey maşallah bahçe işlerini kolaylamışsınız, ellerinize sağlık:) Hayırlı yazlar, bol ürünler , çiçekler olsun:)
Arapsaçını bizler bir de kuzueti ile terbilyeli olarak yaparız, o da çok güzel olur:)
Orhan Özbilgiç
30-03-2011, 22:22
Arapsaçını bizler bir de kuzueti ile terbilyeli olarak yaparız, o da çok güzel olur:)
Sevgili acemifüsun;
Bir dahaki sefere onuda deneriz..:dilli: Mutlaka güzel olacaktır.
Bu arada bahçemde mayıs ayında, sadece büyüyecek olan çayırların biçilmesi, sebzelerin ve mevsimlik çiçeklerin ekim-dikimlerinin yapılması işleri olacak. Yani yaza hazır.;)
furkan yıldız
31-03-2011, 08:00
Orhan abicim o nergislerden bir kaç soğan ödünç çalsaydın güzel olurdu :p Bahçe canlanmaya başlıyor. Eeee üstadın elleri değiyor kolay mı ?
Yücel Canpolat
31-03-2011, 08:05
Furkan kardeş bahçeler canlanıyor hadi iyisin Hocamla beraber çifteyi doldurdu tetik bekliyoruz kötü emelli hırsızların vay haline:)
furkan yıldız
31-03-2011, 08:09
Kötü niyet yok. Çifte hiç yok. Yazıktır acıyınız. Şimdi ben Orhan abimin o canım sarmaşık gülünü çatır çatır kıskanırken 25-30 tane çelik kesmişim çok mu ? Yazıklar olsun Yücel abi :p
Kötü niyet yok. Çifte hiç yok. Yazıktır acıyınız. Şimdi ben Orhan abimin o canım sarmaşık gülünü çatır çatır kıskanırken 25-30 tane çelik kesmişim çok mu ? Yazıklar olsun Yücel abi :p
Ah furkan ah. Nerede bir güzel bahçe görüp dolaşsam bakıyorum sen önceden gidip çelik çelik almışsın:mad:;):)
Orhan bey kolaygelsin. Ben kırçiçekleriyle köpüşleri çok sevdim.
Orhan Özbilgiç
01-04-2011, 07:49
Furkan'cığım,
Yücel kaptan,
Sevim hocam;
Bir kaç saat önce İstanbul' a döndüm. ''Sevimli hırsız'' ile tanışmak için biraz daha tempolu çalışarak işleri bitirdim.:)
Pazar günü göreceğiz Şam şeytanını. Ama yanında Ada kızımız olacağı için, çok masum bir yüz ile karşılaşacağımı sanıyorum. Bakceeezz..:D
furkan yıldız
01-04-2011, 10:30
Sarmaşık gülümü getirmediysen masum yüzün kafasında iki tane kırmızı ibare görebiliriz abicim değil mi :D Yengemde gelsin kaybolursun sen :)
fatma sunay
01-04-2011, 19:12
Orhan bey bahçenizi bırakıp gelmek nasıl bir duygu acaba. İnsan sudan çıkmış balığa dönüyor. Neyse burdayken bahçenin kıymeti özlem duyunca daha artar.
Orhan Özbilgiç
01-04-2011, 20:01
Fatma hanım;
Aslında çok sevimsiz bir durum. Ama malum insan olarak sosyal bir varlığız. Bu nedenle kentsel yaşamın sunduğu nimetlerdende yararlanmalıyız. Benim yaşamımın büyük bir bölümü İstanbul' da geçti. Doğal olarak buradada kurulu dostluklarım var. Onları da canlı tutmam adına bu ayrılıklar (Bahçemden) vazgeçilmez oluyor.
Sizinde belirttiğiniz gibi, buraya gelince orayı özlüyor ve kıymetini anlıyorum.:)
Hele Furkan' ın burada olduğunu düşündüğümde; ''Ben buraya niye geldim?'' diye sormaktan kendimi alamıyorum.:mad::D
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 18:39
Aslında tohumdan üretim için gerekli sera koşullarını yaratmak, çimlenmede başarı oranını çok büyük oranda arttırıyor. Ancak ben nisan ayını İstanbul' da geçirmek zorunda olduğum için; ''...saldım çayıra, Mevlam kayıra.'' demek zorundayım. Sadece haftada bir hortumla su püskürtecek biri olacak o kadar!
Geçen yıl başarı oranım ancak % 30 kadardı. Bakalım bu sene ne olacak?:)
200193
200194
200195
200196
200197
Sevgi Durul
02-04-2011, 19:40
Değerli öğretmenim, ektiğiniz tohumları etiketlemeniz çok iyi olmuş. Hiç firesiz, hepsinin açtığını sağlıkla görürsünüz dilerim. Ben yine, neyi nereye ektiğimi unuttum bile.
Geçtiğimiz bahar, sizin bahçede görüp tanıdığım fırça çalısını, çiçekçide görünce hemen alıvermiştim. Fırça çalım, kışı merdiven boşluğunda geçirdi, henüz dışarı almadım. Fakat bütün yaprakları adeta kuru. Budama için, geç olsa da budamak gerekir mi?
Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar...
Orhan Özbilgiç
02-04-2011, 20:16
... Fırça çalım, kışı merdiven boşluğunda geçirdi, henüz dışarı almadım. Fakat bütün yaprakları adeta kuru. Budama için, geç olsa da budamak gerekir mi?
Artık dışarı almanızın zamanı geldi. Bundan sonra çok kuvvetli don olması olasılığı kalmadı.
Yaprakları genellikle kuru gibi durur. Canlanmanın belirtisi, dal uçlarındaki kırmızı çiçek gözlerinin kabarmaya başlamasıdır.
Yaprağının birini koparıp, parmaklarınız arasında ufalamaya çalışın. Eğer ufalanıp dökülüyorsa, bitkide kuruma var demektir. Yok, ufalanmayıp kırılıpta, parçalar birbirinden kopmuyorsa, sorun yok demektir.
Olaki bitkinin üst bölümü kurumuş olsa bile, budamayın. Gövdenin kurumayan dip kısımlarından yeni sürgünler vermesi söz konusu olacaktır. Ama bu durumda, bu yıl çiçeklenmesini beklememek gerekir.
Dilerim, kurumamıştırda Mayıs sonu- haziran başında çiçeklerini görürsünüz.
fikreteren
03-04-2011, 06:43
Sayın Orhan bey .iyi sonuç alırsınız.Çeşit çok .Bu sene bahar güzel olacak.
Sevgili Orhan hocam inşallah tohumlar biranönce büyür o güzellikleri görme şansımız olur ellerinize saglık
yedikaranfil
04-04-2011, 06:38
Sevgili Orhan Beyciğim;
Muğla'dan eşinize ve size sevgiler, saygılar
Bahçenizdeki çalışmalarınızı uzaktanda olsa takip ediyorum.
Benim merak ettiğim son ektiğiniz tohumları koruma altına almışsınız (çitlerle) neden acaba??? birileri kaçak olarak bahçeye dalabilir endişesimi var???? :-))))
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 09:52
Sevgili Burak; Çok teşekkür ederim. İnşallah diyeyim.:)
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 11:51
Sevgili Orhan Beyciğim;
Muğla'dan eşinize ve size sevgiler, saygılar
Bahçenizdeki çalışmalarınızı uzaktanda olsa takip ediyorum.
Benim merak ettiğim son ektiğiniz tohumları koruma altına almışsınız (çitlerle) neden acaba??? birileri kaçak olarak bahçeye dalabilir endişesimi var???? :-))))
Sevgili yedikaranfil;
Ben ve eşimde size selam ve sevgilerimizi sunuyoruz.
Benim bahçeme, orada olduğum dönemlerde kendilerini doyurup baktığım sokak köpekleri rahatça girip çıkabiliyorlar. Onlar biz buraya geldiğimizde de oraya sık sık geliyorlar. Rica ettim, komşum biz yokken onlara arasıra birşeyler veriverecek.
Onlardan tek şikayetim, bahçedeki saksı, tüp ve viyolleri yok saymaları.:p Onları devirip eşelemeleri. Yaza gidince o saksılar balkona taşınacak. Viyoller ve tüplerdekilerde çimlendikleri oranda bahçeye dikilecekler. Sorun kalmayacak.:)
Anlayacağınız, benimkisi; Yar'danda, Ser' dende vazgeçememek.
İnsan bu güzelliklerden vazgeçebilirmi Orhan hocam yüreginize saglık
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 12:30
Dün agaclar.net' in 7. Kuruluş Yıldönümü Toplantısı' nın en şanslı üyelerinden biriydim.
Sevgili Dudi, bana Safran armağan etti.
200717
Zafer İnandıklı kardeşim, son derece değerli iki bitki verdi.
Epiphyllum Oxpetalum ve
200713
Bilbergia Nutan.
Sevgili Zeki Yağlı' da, kendi bahçesindeki güzel bitkilerden dört ayrı cins verdi.Yazılışlarında hata yapmamak için adlarını yazmadım.
200716
Her üçünede tekrar teşekkür ediyorum.
Güle güle büyüt abiciğim, safranlar senin bahçende seneye daha güzel açacak eminim :)
yedikaranfil
04-04-2011, 13:48
Sevgili yedikaranfil;
Ben ve eşimde size selam ve sevgilerimizi sunuyoruz.
Benim bahçeme, orada olduğum dönemlerde kendilerini doyurup baktığım sokak köpekleri rahatça girip çıkabiliyorlar. Onlar biz buraya geldiğimizde de oraya sık sık geliyorlar. Rica ettim, komşum biz yokken onlara arasıra birşeyler veriverecek.
Onlardan tek şikayetim, bahçedeki saksı, tüp ve viyolleri yok saymaları.:p Onları devirip eşelemeleri. Yaza gidince o saksılar balkona taşınacak. Viyoller ve tüplerdekilerde çimlendikleri oranda bahçeye dikilecekler. Sorun kalmayacak.:)
Anlayacağınız, benimkisi; Yar'danda, Ser' dende vazgeçememek.
Orah Beyciğim;
Böyle komşular herkese nasip olsun; Tabi ki böylesine emek vermiş olduğunuz o güzelim bahçenizin talan edilmesi hiç hoş değil.:( O Sokak köpecikleri de bilseler ne kadar emek verdiğinizi sanırım kıyamazlar eşelemeye). Aaahhhh ahhhh yakın olsaydım elimde makas biraz hırsızlık yapardım. Yok şaka şaka kıyamam ben onlara. Amaaaaa belki siz gönüllü olursunuz :D (Orhan Beyciğim Mart geçti Nisan geldiiiiii ben bekliyorum hani kışın söz vermiştiniz);)
Orhan bey merhaba güzel bir toplantı olmuş fotoğrafları gördüm herkes çok mutlu.:) Bahçenizi bırakıp geldiniz İstanbul'a. Nisan sonuna kadar İstanbulda bahçeniz sizi özleyecek. Tohumlar, çelikler:)) Toplantı hediyeleriniz harika. Epiphyllum Oxpetalumu görünce ooff dedim :)) Güle güle büyütün hepsini
Orhan hocam hediyeler muhteşem güle güle büyütün saygılar...
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 17:07
İnsan bu güzelliklerden vazgeçebilirmi Orhan hocam yüreginize saglık
İnsanı duygusal olarak besleyen biride ''özlem'' dir.Eeeee, özlemek için ayrılık gerek.:D
Sevgili Burak, yinede ayrılmak zor tabii.:(
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 17:09
Güle güle büyüt abiciğim, safranlar senin bahçende seneye daha güzel açacak eminim :)
Sevgili Dudi;
Sağol. İnanıyorum.
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 17:18
Orhan Beyciğim Mart geçti Nisan geldiiiiii ben bekliyorum hani kışın söz vermiştiniz);)
Ahh! Arkadaşım ah.:(
Bahçemin Samsun' da yani uzakta oluşu tek olumsuzluk. Kışın da bakım için gitmek gerekiyor. İstanbul' a kala kala ocak ve nisan ayları kalıyor. İki ayda, burada çok hızlı geçiyor.
Keşke söz vermeseydim. Neyse,o sözümü izninle şöyle düzelteyim. ''Bir gün mutlaka!''
Esenlikler dilerim.
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 17:34
Evet ya Sevim Hanım;
Toplantı çoğumuz için bir doping oldu. Sağolsunlar, bazı arkadaşlarımız, herkese yetecek kadar değişik bitkiler ve bitkilerle ilgili destekleyici ürünleri armağan olarak getirmişler. Zafer Bey' in büyük bir jesti idi o. ;)
Çok teşekkür ederim.
ciceksever70
04-04-2011, 18:07
Orhan bey daha önce sorduysam kusura bakmayin bu hamilelik beni cok unutkan yapti. Lupinleri cimlendirebildiniz mi? Tutmadiysa daha elimde cok tohum var ben ekecegim kadarini ektim kalanlari arkadaslara dagitacagim.
günebakan
04-04-2011, 18:31
Güle güle büyüt Orhan abi bahçen gittikçe renklenecek demektir:)
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 19:59
Orhan bey daha önce sorduysam kusura bakmayin bu hamilelik beni cok unutkan yapti. Lupinleri cimlendirebildiniz mi? Tutmadiysa daha elimde cok tohum var ben ekecegim kadarini ektim kalanlari arkadaslara dagitacagim.
Sevgili ciceksever70;
Öncelikle, yeni yavrunuza sağlık ve mutluluk dolu bir kavuşma diliyorum.
Gönderdiğiniz Lupin tohumlarını, mart sonunda doğrudan bahçeye ektim. Çünkü; bir yerde lupinlerin şaşırtmayı pek sevmediklerini okuduğumu sanıyorum.
Üç ayrı öbek olarak ektiğim tohumların, büyük olasılıkla çimleneceklerini sanıyorum. İlginize teşekkür ederim.
200950
200951
Orhan Özbilgiç
04-04-2011, 20:03
Sağolasın günebakan. agaclar.net' in kazandırdığı dostluklar sayesinde, bahçem gittikçe renklenecek.
ciceksever70
04-04-2011, 21:20
Sevgili ciceksever70;
Öncelikle, yeni yavrunuza sağlık ve mutluluk dolu bir kavuşma diliyorum.
Gönderdiğiniz Lupin tohumlarını, mart sonunda doğrudan bahçeye ektim. Çünkü; bir yerde lupinlerin şaşırtmayı pek sevmediklerini okuduğumu sanıyorum.
Üç ayrı öbek olarak ektiğim tohumların, büyük olasılıkla çimleneceklerini sanıyorum. İlginize teşekkür ederim.
200950
200951
Orhan bey direk bahceye ekiliyor dogru yapmissiniz. Mart sonunda ektiyseniz cimlenmesi iki üc haftayi bulabiliyor. Hic sorun cikarmayan bir tohum ama dedigim gibi cimlenmezse yine gönderebilirim. Nasil olsa ciceklenmesi ikinci yilda oluyor tüm yil ekebilirsiniz.
furkan yıldız
05-04-2011, 15:47
Oh ya Orhan abimide gördüm gam yer miyim daha :)
Orhan Özbilgiç
05-04-2011, 17:42
Oh ya Orhan abimide gördüm gam yer miyim daha :)
Ne diyorsun? Görmek yetti ha! Başka birşey istemiyorsuunn!
Ohh..Ohh.. Ben bahçeyi talandan kurtardım. Öteki bahçe sahipleri düşünsün.:p
Benden sonra tufan.(Benden sonra Furkan. diye değiştirilebilir bu söz..):D
yedikaranfil
06-04-2011, 08:21
Ahh! Arkadaşım ah.:(
Bahçemin Samsun' da yani uzakta oluşu tek olumsuzluk. Kışın da bakım için gitmek gerekiyor. İstanbul' a kala kala ocak ve nisan ayları kalıyor. İki ayda, burada çok hızlı geçiyor.
Keşke söz vermeseydim. Neyse,o sözümü izninle şöyle düzelteyim. ''Bir gün mutlaka!''
Esenlikler dilerim.
Orhan Beyciğim, sizin o güzelim mütevazi bahçenizi buradan gezip dolaşmakta güzel. Bu kadar emek verip zaman harcamanız çocuklarınız gibi gözetmeniz takdire şayan bir durum. (Eh birazcık bahçenizi kıskanmıyorum da değil yani):D Saygılar.
Orhan Özbilgiç
06-04-2011, 19:11
Sevgili yedikaranfil;
Evet...Bahçemi çok seviyorum. Dilerim en kısa zamanda sizde arzuladığınız bir bahçeye kavuşursunuz.
Herşey gönlünüzce olsun.:)
Zafer İnandıklı
06-04-2011, 20:02
Sevgili Orhan ağabeyim, güle güle sağlıkla büyütün. En kısa zamanda çiçeklerini de görürsünüz inşaallah.
Samsuna giderken Anadolu yakasına geçtiğinizde haberim olursa, onların yanına Burgmansia (Meleklerin borusu sarı yoğun kokulu) ekleyebilirim.
Selâmlar saygılar...
fatma sunay
06-04-2011, 21:05
Orhan bey toplantıda verdiğiniz mavi çan çiçeğinin tohumunu nezaman ekmem lazım. Henüz kurumamış kurumasınımı beklemem gerekiyor. Tecrübeli biri olarak fikrinize ihtiyacım var. Selamlar...
Orhan Özbilgiç
06-04-2011, 21:13
Zafer Bey' ciğim;
Tekrar teşekkür ederim. Şayet Anadolu Yakası' na geçecek olursam sizi haberdar ederim. Benim eli ve gönlü bol kardeşim.:)
Orhan Özbilgiç
06-04-2011, 21:27
Fatma Hanım;
O tohum kapsüllerinin kurumasının gerekeceğini sanmıyorum. Ekim ayından bu yana (5 ay boyunca) dalında aynı büyüklükte kaldılar. Kanımca onlar tam olgunluk dönemini tamamladılar. Eğer saksıya dikecekseniz bugünlerde dikebilirsiniz. Bahçeye dikmek için nisan ortasından sonra daha uygun olur. Zira toprak dahada ısınmış olur. Çimlenmesi daha garantili olur.
Not: O kapsüller içinde çok sayıda pul gibi tohum var. Üç-dört tanesini bir saksıya veya öbeğe dikerseniz, birinden biri mutlaka çimlenecektir.
Selam ve sevgiler.
fatma sunay
07-04-2011, 15:05
Teşekkür ederim verdiğiniz blgilere ben yere dikeceğim. Kemaliye ye gidince hemen bahçeye dikerim nasıl olsa bahçede boş yer çok.
Sevgili orhan hocam tohumların çiçeklerinide görürüz inşallah elinize saglık sizi takdir ediyorum sıcakkanlısınız her yoruma ilgili olup cvp vermeniz büyük nezaket bahçenizin güzelligi bi kenara kalbinizin güzelligi önemli olan mutluluk herdaim eksik olmasın kapınızdan saygılar...
Orhan Özbilgiç
08-04-2011, 00:32
Sevgili orhan hocam tohumların çiçeklerinide görürüz inşallah elinize saglık sizi takdir ediyorum sıcakkanlısınız her yoruma ilgili olup cvp vermeniz büyük nezaket bahçenizin güzelligi bi kenara kalbinizin güzelligi önemli olan mutluluk herdaim eksik olmasın kapınızdan saygılar...
Sevgili Burak;
Bana ilişkin beslediğin güzel duygulara teşekkürüm olarak sana, bahçemdeki kayısı ağacında yakaladığım ve adına ''örümceğin inci kolyesi'' diyebileceğim bu güzel görüntüyü armağan ediyorum. Sevgilerimle.:)
201603
fikreteren
08-04-2011, 13:32
Gerçektende inci kolye gibi döşemiş.. O bile harika..
Çok teşekkür ederim Orhan hocam örümcegin inci kolyesi muhteşem yüreginize saglık...
Cumhur Tonba
08-04-2011, 14:56
Merhaba Orhan Beyim, kolay gelsin
Çok şükür bu yıl da erdik bahara
Gülü gördü bülbül başladı zara
Açıldı sinemde bin türlü yara
Yine dert açmanın zamanı geldi
Pınarı var ormanı var gölü var
Çiğdemi var çiçeği var gülü var
Arısı var peteği var balı var
Bunları seçmenin zamanı geldi
Aşık Hüdai
Orhan Özbilgiç
08-04-2011, 18:40
Fikret Bey;
Sisli bir havanın ardından oluştu.
Burak' cığım;
Gerçekten nefis bir şey!
Orhan Özbilgiç
08-04-2011, 18:43
Merhaba Orhan Beyim, kolay gelsin
Çok şükür bu yıl da erdik bahara
Gülü gördü bülbül başladı zara
Açıldı sinemde bin türlü yara
Yine dert açmanın zamanı geldi
Pınarı var ormanı var gölü var
Çiğdemi var çiçeği var gülü var
Arısı var peteği var balı var
Bunları seçmenin zamanı geldi
Aşık Hüdai
Tam Cumhur Tonba' ya yakışır bir selamlama. ;) Sağolasın dostum.:)
yunuscem
08-04-2011, 23:11
Bu güzel bahçede bu saatte dolaşma fırsatından ve bu siteye üye olmama vesile olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan Amca.Bu arada bana verdiğinin kısmet ağaçları yeşillenmeye başladı.tekrar teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle .selamlar
Orhan Özbilgiç
09-04-2011, 10:17
Bu güzel bahçede bu saatte dolaşma fırsatından ve bu siteye üye olmama vesile olmanızdan ötürü çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan Amca.Bu arada bana verdiğinin kısmet ağaçları yeşillenmeye başladı.tekrar teşekkür ederim.Görüşmek dileğiyle .selamlar
Aman Tanrım!
Bu ne hoş, bu ne keyif ve gurur verici bir durum. :p Şimdi biz, Salih Amca' nıda sayarsak Kızılot Köyü' nden tam beş tane agaclar.net üyesiyiz ha..:eek:
Zaman içerisinde, sizlerin bahçeleri içinde birer sayfa açarız. Çünkü onlarda çok güzel bahçeler. Ben bahçemde zaman zaman, komşularımın bahçelerinden diyerek, birer karede olsa fotoğraflarını yayınlamıştım.
Bu yıl viyollere, çok sayıda çiçek tohumları ektim. Eğer sonuç başarılı olursa sizlerede veririm. Özellikle senin bahçede, dikebileceğin çok yer var daha.;)
Sevgili yunuscem;
Sevgiyle kucaklıyor,gözlerinden öpüyorum. Hoşgeldin..
Cumhur Tonba
09-04-2011, 11:38
Yemyeşil bir köyünüz varmış.
201995
Orhan Özbilgiç
09-04-2011, 14:14
Evet Cumhur Baba;
Deyim yerindeyse yeşillikler denizinin tam ortasındayız. Çarşamba Merkez' in 10 km kuzeyinde, deniz' e 13 km mesafede bir köy.;)
http://www.turkcebilgi.com/%C3%A7ar%C5%9Famba/haritasi
yunuscem
10-04-2011, 16:40
Aman Tanrım!
Bu ne hoş, bu ne keyif ve gurur verici bir durum. :p Şimdi biz, Salih Amca' nıda sayarsak Kızılot Köyü' nden tam beş tane agaclar.net üyesiyiz ha..:eek:
Zaman içerisinde, sizlerin bahçeleri içinde birer sayfa açarız. Çünkü onlarda çok güzel bahçeler. Ben bahçemde zaman zaman, komşularımın bahçelerinden diyerek, birer karede olsa fotoğraflarını yayınlamıştım.
Bu yıl viyollere, çok sayıda çiçek tohumları ektim. Eğer sonuç başarılı olursa sizlerede veririm. Özellikle senin bahçede, dikebileceğin çok yer var daha.;)
Sevgili yunuscem;
Sevgiyle kucaklıyor,gözlerinden öpüyorum. Hoşgeldin..
Bimukabele Orhan Amcacığım.Umutla çalışıyorum bahçede umarım güzel şeyler ortaya çıkar:) Sevgiler selamlar...
Orhan Özbilgiç
10-04-2011, 19:43
Sevgili yunuscem;
Fotoğraflarım arasında bak neyi buldum? Sen, lumbagon ve Shapsough, köyün parkındaki limon selvilere topiary budama yaparken çekmişim. Yani üç agaçlar.net üyesinin karşılıksız doğa aşkının resmi.;)
Sağda Lumbagon, ortada budamayı yapan Shapsough ve karşıda sen. Tabii fotoğrafı çeken ben.:p
202332
Ve sonuç yavaş yavaş ortaya çıkıyor...
202333
Cumhur Tonba
10-04-2011, 22:24
Eeeeeeeeeee. Ne demişler. Hacı hacıyı Mekke'de, Hoca hocayı Tekke'de, Bitki delileri de birbirini dakkada bulurmuş. Nerde? agaclar.net'te.
Orhan Özbilgiç
10-04-2011, 22:35
Cumhur Baba;
O gençlerle, özellikle yazın hep beraberiz. Bahçemi oluştururkende, teknik konulardada hep yanımda idiler. Ama dediğin gibi iş ''Bitki Deliliği'' olunca, en kaliteli ortak maya nerdeyse oraya. Tabii agaclar.net'e.:D
asumandilek
11-04-2011, 01:38
Öncelikle çok mahçubum. Tam 54 sayfa ( Sakarya ) ki belki halihazırada ben yazarken 55 bile olmuş olabilir ( Samsun'a gelmiş olabilirim ) bu sayfanın erişilmez hızıyla. Evet ne demiştik mahçubum. Elma şekeri kadar kızardı suratım. :o Ellerim bu sayfaya ilk mesaj yazıyor olmanın utancıyla basmaya çalışırken tuşlara, gönülden bir özür diliyorum şimdiye dek hiç uğramamış olduğum için.
Gönlünün güzelliğini bildiğim için bütün arsızlığımla özürümün kabul edilmiş olduğuna emin şekilde yazıyorum bundan sonrasını. :rolleyes:
İlk sayfaya kadar gittim. Arada kendi mesajım var mı yok mu diye ararken aşina fotoğraflar görünce ümitlendim, mutlaka karalamış olmalıyım bir kaç satır dedim ama nafile. Onca ağaç, onca sebze, onca meyve, onca çiçek, onca sarmaşık, su kabakları, kara kara böğürtlenler, ahhh o beyaz manolya, simitler, ramazan pideleri, Samsun'un meşhur sevgi cafe'sinin pideleri, çerkes cevizlisi, unuttuğum bilumum çeşit ve renk nasıl bana bir şeyler yazdırmaz diye hayıflandım. Affola!
Şimdi artık Artvin'e giderken Samsun'a daha güzel bakacak gözlerim. 5 - 10 dk. uzaklıkktaki o emek kokan bahçeyi hatırlayıp el sallayacağım Trabzon'dan geçerken Arzu Kasapoğlu'nun o güzel balkonuna salladığım gibi camdaki buğuyu temizler gibi yapıp. Hani deli olduğumuzu bilenlerin sayısı çoğalmasın diye. :) Bir gün cesaret edip kendi aracımızla gidecek kadar kıvama girersek şöförlük işinde, belki uğrarız da bir kahve içmek için. 40 yıl hatır kazanmak az iş değil haksız mıyım. :p
Seni ve o sıcacık hatırladığım güzel eşini ellerinizden öpüyorum. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Her daim sıcacık, samimi ve içten kalın inşallah. Sağlıcakla...
Ha unutmadan! Kaktüsleri de görmedim sanma. :)) Çoğalmasa da bir iki tane olması sevindirdi beni. Sen Furkan'a uyma kaktüs iyidir. :))
furkan yıldız
11-04-2011, 08:12
Doğa aşıkları bizim bahçeyede bir uğrasalar keşke :p
Bu arada Asuman ablamıda affet. Hatasından geç dönmüş ama karda :D Ama yaptığını yapmayasın. 300 tane kaktüsle uğraşabileceğini düşünemiyorum o yoğunlukta :)
Orhan Özbilgiç
11-04-2011, 12:28
Bu kadar, övgü ve sevgi dolu güzel sözlerden sonra kim, kime kırılabilir ki? Hoş zaten benimde, seninde, hatta birçoğumuzun keşfedemediğimiz ne güzel insanlar vardır daha sitemizde. Zaman içinde belki bir gün onlarında bir bölümünü tanırız! Hepsini diyemiyorum, zira sitemize üye kaydının hızına erişmek mümkün değil. O nedenle farkedemediğimiz güzel insanlar arasından, sadece tanıyabildiklerimizle yazışmak son derece doğal.
Neyse! Sevgili asumandilek, seni tanımak benim için şans oldu. Cemo ve Furkan' dan sonra bir stres topumuz daha oldu.
Gülen yüzün hiç solmasın.:)
Orhan Özbilgiç
11-04-2011, 12:36
Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.;)( Öyle deyip pas geçiyorum işte.:p)
Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu?
Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.;)
asumandilek
11-04-2011, 15:13
Doğa aşıkları bizim bahçeyede bir uğrasalar keşke :p
Bu arada Asuman ablamıda affet. Hatasından geç dönmüş ama karda :D Ama yaptığını yapmayasın. 300 tane kaktüsle uğraşabileceğini düşünemiyorum o yoğunlukta :)
Hangi bahçe o Furkan? Çay ocağı bahçesi mi? :)) Bu arada dilini ısır daha 300 olmadı kaktüs sayısı. Allah söyletti bak. İnşallah o da olacak. :)
Gülen yüzün hiç solmasın.:)
:D Amin, hiçbirimizin inşallah...
yunuscem
11-04-2011, 18:35
Eeeeeeeeeee. Ne demişler. Hacı hacıyı Mekke'de, Hoca hocayı Tekke'de, Bitki delileri de birbirini dakkada bulurmuş. Nerde? agaclar.net'te.
gerçektende öyle.Siteye üye olduğumdan beri yani 3 gündür.çıkamadım.O kadar çok çeşit o kadar çok bilgi var ki,afedersiniz şapşallaştım biraz:) Hepsini görmeliyim hepsinin öğrenmeliyim falan diye:)
yunuscem
11-04-2011, 18:46
Sevgili yunuscem;
Fotoğraflarım arasında bak neyi buldum? Sen, lumbagon ve Shapsough, köyün parkındaki limon selvilere topiary budama yaparken çekmişim. Yani üç agaçlar.net üyesinin karşılıksız doğa aşkının resmi.;)
Sağda Lumbagon, ortada budamayı yapan Shapsough ve karşıda sen. Tabii fotoğrafı çeken ben.:p
Umarım güzel olacaklar.Sizden sonra bizim bahçedeki altuni taflan da bir budama operasyonundan geçti.Sağolsun Shapsough hoş bir form kazandırdı.Burada ki konuları okudukça bahçe rsimlerini gördükçe yerimde duramıyorum inanın ki.Umarım tasarladığım gibi bir bahçe olur benimki de:)
birde bonsailere heveslendim ki:)
Orhan Özbilgiç
11-04-2011, 19:03
Umarım güzel olacaklar.Sizden sonra bizim bahçedeki altuni taflan da bir budama operasyonundan geçti.Sağolsun Shapsough hoş bir form kazandırdı.Burada ki konuları okudukça bahçe rsimlerini gördükçe yerimde duramıyorum inanın ki.Umarım tasarladığım gibi bir bahçe olur benimki de:)
birde bonsailere heveslendim ki:)
Gerçekten çok güzel bahçeler var. Zaman buldukça ziyaret etmeni öneririm. Ama dediğin gibi, sizin bahçede harika bir bahçe olabilir.
Shapsough bu işi iyi biliyor.:)
Bonsai konusu beni aşar. Ona zamanım yok.
fatma sunay
11-04-2011, 22:01
Orhan bey çok şanslısınız size yardım elini uzatan arkadaşlar var. Biz bu konuda şanssız biriyiz. Yakınımızda bir ipin ucunu tutacak kimse yok sadece bahçeye gelip ay çok güzel olmuş bizede çiçek fidesi verin deyip geçiyorlar. Neyse ben çok dertliyim sizinde caninizi sıkmasam iyi olur. Keşke burdaki arkadaşardan biri bana yakın olsaysı . Allahtan bu siteye girince kendimi yalnız hissetmiyorum. Sevgiyle dostca kalın.
Orhan hocam nerelerdesiniz sesiniz çıkmıyor iyisinizdir inşallah...
Adalet Yağcı
23-04-2011, 14:25
Ben bu sözü çok tuttum, başka neresi olabilirdi ki ;)
Orhan Özbilgiç
23-04-2011, 17:11
Sevgili fatma sunay;
Uzun zamandanberi internet' e giremiyordum. Birkaç gündür tekrar girmeye başladım. Bugünden sonra daha sık girebileceğim. Mesajınızı yanıtlamakta geciktim. Özür dilerim.
Evet köyde her an yardım alabileceğim, üyemiz genç kardeşlerim var. Sağolsunlar benim onları sevdiğim gibi, onlarda beni severler. O nedenle şanslı olduğumu kabul ediyorum.;)
Sevgi ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
23-04-2011, 17:17
Sevgili burak alkan;
Bir süre bilgisayarım tamirde idi. Sonrasında, yaşlı bir yakınımızın vefatı nedeniyle apar topar Samsun' a gelmek durumunda kaldık. Şimdi Samsun' dayım. Bahçemde yaz hazırlıkları ile uğraşıyorum.
Sevgiyle kal.
Orhan Özbilgiç
23-04-2011, 17:30
Sevgili Adalet Hanım;
Yüreğinizin ve aklınızın bir bölümünün bahçenizde olduğunu biliyorum. Ama dert etmeyin. Bu yıl ülke genelinde havalar soğuk. Ben birkaç gün önce bahçeme kavuştum. Ama inanın hiç tadı yok!
Buralarda, şu günlerde açmış olması gereken İspirya (Keçi Sakalı) bile çiçeklenmedi. Bahçemde sadece, portakal nergisleri, grevilya çalısı ve birde çayırlar arasında papatyalar çiçekli. Hava da hem soğuk, hemde güneşlenme hiç yok.
Anlayacağınız tatsız tuzsuz. Yani, hiçbir bitki, henüz ''dellenecek'' kadar değil.:p
Esenlikler diliyorum.
Adalet Yağcı
23-04-2011, 23:30
Çok haklısınız Orhan bey, hiç bir zorunluluğum olmadığı halde Mayıs ortalarına doğru Mersin'e dönüp bahçemde açan clematislerimi ve diğer çiçeklerimi görmek istiyorum.
Sonra Haziranın ilk haftasında yine İstanbul'a döneceğim inşallah, aklım gerçekten de bahçemde yani.
Bahar biraz gecikse de sonunda gelecektir, sıcaklar birden bastırmazsa bir süre keyfini süreriz bahar çiçeklerinin, papatyalar bile etrafı şenlendirmeye yeter.
Sevgili Orhan bey, başınız sağolsun, Allah geride kalanlar için selamet versin.
Bu yıl kış uzun sürdüğünden fazlasıyla evlerimize kapandık. Sizin oralar kadar olmasada inanın Datça bile hala serin, kazakları atamadık. Bugün eşime ''galiba bu yıl kış hiç bitmeyecek'' dedim.
Size kolay gelsin.
Selamlar.
Yücel Canpolat
24-04-2011, 06:21
Sayın Orhan hocam havaların soğuk gitmesi dolayısı ile şu an'a kadar hiç iş yapamadık desem yeridir,dün çim biçme yabani ot temizliği ve biraz da tırmıkla düzeltme yaptım,bugün hava güneşli fakat rüzgar çok ancak devam edeceğim,bahsettiğiniz gibi çiçeklenme henüz yok çalı manolya çiçek açmaya çalışıyor fakat açan çiçekleri de fıtınaya kurban gidiyor,Sayın hocam tüm olumsuzluklara rağmen umudumuzda zerre kadar kayıp yok, biliyoruz ki her şey güzel olacak :)
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 06:28
Mayıs ortalarında büyük olasılıkla çok güzel görüntüler karşılayacaktır sizi. Bende hep mayısın ikinci haftasında gelirdim. Bu sefer erken oldu.
Baharın en güzel günlerinde orada olacaksınız. Ne güzel...
Sizin adınıza sevindim Adalet hanım.
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 06:31
Sevgili ozbey;
Teşekkürederim.
Siz kazakları çıkarıp, bizde paltoları çıkarıp denize gireceğiz ellalem.:D
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 07:18
Yücel Beyciğim;
Ben çimde biçemedim ya! Bizim buralarda yılın neredeyse her günü gece çiy düşer. Yazları bile sabah 09.00 a kadar yerdeki çim (bizimkisi çayır!) hep ıslaktır. Güneşlenme veya rüzgar yoksa gün boyu kalkmaz. Tabi bu durumda biçemeyiz.
Birkaç gün güneşlenme olsa hemen ilk işim o olacak.
Bu yıl yeni bir yabani ot türedi. Bu otu Ege ve Marmara' da sık görürdüm. Buralarda pek olmazdı. Köyde birçok bahçeyi sarmış. Tabii benimkinide. Pek sevimli bir ot değil. Yani çiçekleri gösterişli değil. Bak istersen, beğenirsen sana tohum için birkaç kök ayırayım. Çimin arasına ekersin..:D Manzarası fena değil.:p
Sevgi ve selamlar.
205544
205545
205546
Orhan bey merhaba, bahçenize kavuşmuşsunuz:)
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 08:06
Orhan bey merhaba, bahçenize kavuşmuşsunuz:)
Merhaba Sevim Hanım;
Bu yıl zorunlu olarak biraz erken oldu. Birde havalar soğuk. O nedenle hayalimdeki güzelliği yakalayamamanın şaşkınlığını henüz atamadım üstümden.
Sadece, kayısı, nektarin ve erik çiçeği gördüm. Onlarda açtıklarına pişman gibiydiler havalardan.:rolleyes:
Başınız saolsun Orhan abi
Bu sene bahar bir türlü gelemedi.Bizim bahçede de yaprağını dökern manolyanın üzeri açmaya çalışan tomurcuklarla dolu ama garibim neşelenemedi soğuklardan .Mayıs geldi sayılır bahçeniz neşelenecek ,bahar bahçelerin en güzel olduğu ay .Bitkilerin telaş içinde hızla yeşillenmesi ,çiçeklenmesini izlemek çok keyifli .
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 09:13
Başınız saolsun Orhan abi
Bu sene bahar bir türlü gelemedi.Bizim bahçede de yaprağını dökern manolyanın üzeri açmaya çalışan tomurcuklarla dolu ama garibim neşelenemedi soğuklardan .Mayıs geldi sayılır bahçeniz neşelenecek ,bahar bahçelerin en güzel olduğu ay .Bitkilerin telaş içinde hızla yeşillenmesi ,çiçeklenmesini izlemek çok keyifli .
Teşekkür ederim, Sedef Hanım.
Evet bazı bitkiler açmak için acele ediyorlar. Sadece Orman gülü biraz gecikecek gibi.;)
İspirya, Ağaç şakayık sıradalar gibi.
Sevgi ve selamlar.
205554
205555
205556
205557
205558
Başınız sağ olsun orhan abim,ağaclar ne güzel açmış şakayıkkı budadınmı?
Abim tekrar budama yaparsan budama zamanında çeliğinden almak isterim mümkün olursa.
Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
24-04-2011, 19:47
Başınız sağ olsun orhan abim,ağaclar ne güzel açmış şakayıkkı budadınmı?
Abim tekrar budama yaparsan budama zamanında çeliğinden almak isterim mümkün olursa.
Sevgiler.
Sağolun Sevim Hanım;
Şakayık' ı budamadım. O zaten budanmıyor. Doğal olarak çelikle üretilmiyor. Kök yumruları ile üretiliyor. Benimkisi henüz tek yumru. Bu nedenle tet tomurcuk var. Ancak birkaç yıl sonra yumru sayısı artınca ayrılabiliyor.
Birkaç yıl sonra neden olmasın?:)
Esen kalın.
Orhan Bey, yeni şakayığınızın açmasını heyecanla bekliyorsunuz, yaprakları da çok güzelmiş. Çiçek sayısı, yumru sayısı kadar mı oluyormuş?
İspiryanız da sahneye çıkmadan önce hazırlanıyor, çok güzel olacak.
Orhan hocam başınız sagolsun bu ara bahçenizdeki güzellikler harika elinize emeginize saglık
Orhan Özbilgiç
25-04-2011, 18:51
Orhan Bey, yeni şakayığınızın açmasını heyecanla bekliyorsunuz, yaprakları da çok güzelmiş. Çiçek sayısı, yumru sayısı kadar mı oluyormuş?
İspiryanız da sahneye çıkmadan önce hazırlanıyor, çok güzel olacak.
Sevgili Kiraz;
Sakayık' la ilgili görüşüm, sadece bir varsayım. Ancak yumrular çoğaldıkça çiçeklenme artıyor. Bu bir gerçek tabii.;)
Bende, İspirya' nın çiçeklendiğinde oldukça güzel bir görüntüye kavuşacağını düşünüyorum. Fotoğraflamak için sabırsızlanıyorum.
Orhan Özbilgiç
25-04-2011, 18:53
Burak' cığım, teşekkür ederim. Dilerim en kısa zamanda seninde bir bahçen olur.
Sayın Orhan Özbilgiç,Samsun Çarşamba çok uzak ama,bendeniz ışık hızıyla bahçenizin ortasına düştüm. Önce başınız sağolsun. Tanrı başka keder vermesin.Meyve ağaçlarınız baharı getirmiş, ama havalardan pek bir şey yapılamıyor.Şakayığın budanmayacağını da sizden öğrenmiş oldum,daha öğreneceğimiz çok şey var demekki.Benim iki şakayığımı ben sonbaharlarda hep budardım, iyiki birşey olmadılar.Bir tanesinde bu sene 5 tomurcuk var,bu altta 5 patates olduğunu mu gösterir.Ayırıp başka yerlere dikmem için hangi ayı beklemeliyim,bilginiz varsa beni aydınlatırmısınız ,Size hep zahmet veriyorum ben .Benim de size bir süprizim olacak,size sonbaharda eski Osmanlı Çiçeği olupda şu anda pek bulunmayan Sümbül'i Teber soğanlarını yolluyacağım.İki saksıda muhafaza ediyorum.Hollanda dan getirtmiştim,belki Türkiyede vardır ama ben bulamadım. Nefis kokulu ,60 cm boyunda beyaz renkli,bir çiçektir.Belkide biliyorsunuzdur. Size ve eşinize sevgi ve selamlar efendim.
Orhan Özbilgiç
28-04-2011, 07:29
Sayın Orhan Özbilgiç,Samsun Çarşamba çok uzak ama,bendeniz ışık hızıyla bahçenizin ortasına düştüm. Önce başınız sağolsun. Tanrı başka keder vermesin.Meyve ağaçlarınız baharı getirmiş, ama havalardan pek bir şey yapılamıyor.Şakayığın budanmayacağını da sizden öğrenmiş oldum,daha öğreneceğimiz çok şey var demekki.Benim iki şakayığımı ben sonbaharlarda hep budardım, iyiki birşey olmadılar.Bir tanesinde bu sene 5 tomurcuk var,bu altta 5 patates olduğunu mu gösterir.Ayırıp başka yerlere dikmem için hangi ayı beklemeliyim,bilginiz varsa beni aydınlatırmısınız ,Size hep zahmet veriyorum ben .Benim de size bir süprizim olacak,size sonbaharda eski Osmanlı Çiçeği olupda şu anda pek bulunmayan Sümbül'i Teber soğanlarını yolluyacağım.İki saksıda muhafaza ediyorum.Hollanda dan getirtmiştim,belki Türkiyede vardır ama ben bulamadım. Nefis kokulu ,60 cm boyunda beyaz renkli,bir çiçektir.Belkide biliyorsunuzdur. Size ve eşinize sevgi ve selamlar efendim.
Berrin Hanım;
Ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Genellikle bahçemdeki tüm işlri kendim yapıyorum. Bugünlerde o kadar yoğunumki, sadece bahçeme gelen mesajlara bile zor zaman ayırıyorum. Birde bazı başlıklara göz atabildim. Hiç bir arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamadım. Artık bir boşlukta üçer-beşer gezeceğim.
Dün, Ağaç Şakayığı başlığında Sevgili Kiraz, bir kaynak yazı alıntılamış. Orada şakayık ile ilgili bilinmesi gereken neredeyse her şey var. Budama konusuna da açıklık getiriyor. Bir gözatın isterseniz.;)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16491&page=4
Sümbül-i Teber önerinize memnuniyetle ''evet'' derim. Sağolun. Bunun özel bir sebebide var!
Forumda, çeşitli soğanlı bitkiler satışı yapan bir üyemize, bir bayram arifesinde kendime aldığım Nectares Cordum adlı bitki soğanlarını fotoğraflayınca; ''N'olur banada alıp gönderir misiniz?'' Demişti. Bende üşenmeyip Bahçelievler' deki evimden, Bayrampaşa Bauhaus'a tekrar gidip, istediği miktarda soğanı aldım. Aynı gün, bulduğum bir koli kutusuna fiyat fişinide koyup, kargo şubesi kapanmadan teslim ettim.
Telefonla da gönderdiğimi bildirdim. Çok mutlu oldu. Bayram sonrası aldığınıda bildirdi. Bana ilgimin karşılığı olarak Sümbül-i Teber soğanları göndereceğini söyledi. Tabii bende çok sevindim. Ama ne soğanlar geldi, nede bir kez daha aradı. :(
Bunu ilk kez gündeme taşıyorum.
Bu yüzden içimde bir ukde oldu Sümbül-i Teber sahibi olmak. Vede bü yüzden teklifiniz beni çok ama çok sevindirdi.
İşte bu nedenle
Orhab Bey, çan çiçeğim çabuk çimlendi, ilki dün başını kaldırdı, taze tohumun hali başka :)
Gözün aydın sevgili kiraz ben bu yıl dikemedim salık sorunlarım nedeniyle.
Orhan Özbilgiç
29-04-2011, 22:17
Orhab Bey, çan çiçeğim çabuk çimlendi, ilki dün başını kaldırdı, taze tohumun hali başka :)
Buna çok sevindim. Ama bir ay kadar önce, Güler Hanım ve Limon' unkiler çimlenmemişlerdi. İnşallah onlarınkilerde bu günlerde çimlenirler.
Eser İlhan
30-04-2011, 05:42
Furkan' cığım;
Ben zaten kaktüslere dokunamıyorum. Hemen elime batıyor dikenleri.;)( Öyle deyip pas geçiyorum işte.:p)
Bu kaktüslerin dikenleri onların ellerine batmıyor mu?
Sakın sende elleme.. Sonra elin ''uf'' olur.;)
Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize;) ;) Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim. ;)
Orhan Özbilgiç
01-05-2011, 21:37
Merhaba Orhan Bey,çok sık yazmasam da yazdığımdan daha sık uğruyorum bahçenize;) ;) Bugün kaktüs dikenlerinden şikayetinizi duydum. Ben de bir dönem oldukça yoğun uğraşmıştım kaktüslerle. O muhteşem dünyayı pas geçmenizin tek nedeni elllerinize batan dikenlerse eğer, bol (ama çok bol) kremleme sonucu hemencecik terkederler ellerinizi. Bir deneyeyin, memnun kalacağınıza eminim. ;)
Eser Hanım;
İnanın bende sayfama çok az uğrayabiliyorum. Kaktüsleri sevebileceğim demekki.:p Tam takvim yaprağı arkası ''püf noktası'' başlıklarına yaraşır bir bilgi. Sağolun.
Hazır mesaj yazmışken bahçemde çiçeklenen Nachi armudunun ve kırmızı çiçekleri ile frezyanın fotoğraflarını yükleyeyim. Ben çok beğendim.;)
207883
207884
207885
207886
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 07:54
Bırakalım yapraklanmayı, hala tomurcuklanmayan bitkilerim var.
Gülibrişim, Oya Ağaçları, Ekşi Karadut gibi..
210669
210670
210671
210672
210673
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 08:04
Paşa Bıyığı' da uyanamayanlardan..
210674
Birde uyanmaya çalışanlar var!
Frezyalar.
210675
Sukulentler.
210676
210677
Ve Keçisakalı (spirea)
210678
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 08:14
Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.
210679
Houttonia baharı yaşatanlardan..
210680
Solanum Rantonetti' nin dalları kışın kurumuştu. Daha yeni canlanıyor.
210681
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 08:22
Hiç Küpe çiçeğimiz yoktu. Anneler Günü bahanesiyle eşimin çok sevdiği bu bitkiden ve de varolan birkaç kaktüs için bir saksı aldım.;)
210682
210683
210684
210685
210686
Çok güzeller hocam ellerinize sağlık, kaktüsler yeni evlerini sevmişler :D
Sevgi Durul
10-05-2011, 08:58
Bu sene havalar ısınmadı, ısınmayacak da galiba. Tohumlar bile çimlenmekte nazlanıyorlar. Sabırla bekleyeceğiz Öğretmenim.
Kaktüslerinizi güle güle büyütün. Saygılar...
Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık.
Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış.
Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse.
Clematisler acmadımı?
Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım.
Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış:)
Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç.
Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık.
Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim.
Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben:)
Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize.
günebakan
10-05-2011, 14:28
Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım :)
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:31
Çok güzeller hocam ellerinize sağlık, kaktüsler yeni evlerini sevmişler :D
Sağol Sevgili kardeşim. Ama senin armağanın olan Safran' ı ve Sevgili Zafer İnandıklı' nın armağanı olan Bir Gecelik Gelin' i getiremediğim için üzgünüm.:(
Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak..
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:34
Bu sene havalar ısınmadı, ısınmayacak da galiba. Tohumlar bile çimlenmekte nazlanıyorlar. Sabırla bekleyeceğiz Öğretmenim.
Kaktüslerinizi güle güle büyütün. Saygılar...
Evet valla! uzun yıllardır bu seneki gibi soğuk bir bahar yaşamamıştık.
Kaktüsler, ''Yok!'' dememek için işte. Sağolun.
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:36
Sevgili Orhan hocam frezyalar çok güzel görünüyor küpeli çiçegide harika elinize saglık.
Burakcığım;
İnşallah birgün seninde bir bahçen olur, o zaman daha müthiş zevk alacaksın. Sevgiler.:)
Sağol Sevgili kardeşim. Ama senin armağanın olan Safran' ı ve Sevgili Zafer İnandıklı' nın armağanı olan Bir Gecelik Gelin' i getiremediğim için üzgünüm.:(
Bir ara gelip onları getirmezsem içime dert olacak..
Olsun sevgili hocam canın sağolsun, bişey olmaz onlara saksıdalardı. Müsait zamanda alır götürürsünüz.
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:41
Sevgili orhan abim bu yıl yaz zor geliyor frezyalar güzel açmış.
Kalanhor coşmuş küpe çok güzel sonunda sende dayanamadın kaktüse.
Clematisler acmadımı?
Sevim Hanım;
Frezyalar teker teker açmayı sürdürüyorlar.
Kalanşolar güneşlenme olmadığından daha tam açamadılar.Eeee, kaktüsü de sevdirdiniz ya bana.:p
Clematisler habire uzuyorlar. Açarlar herhalde. Zeki Yağlı kardeşimin verdiği tohumlar bir buçuk aydır viyollerde. Hala çimlenmediler. Onlarda çimlenirse, çeşit çoğalacak.
Selam ve sevgilerimle.
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:47
Hocam, bahcenizde bir kahve içmeye geldim. Cok yoruldum, az soluklanayım.
Bahara az kaldı, komşum takvim yaprağına bakmış:)
Bir aydır az kaldı diyoruz, bir hafta daaha sıkacağız dişimizi. Biz hala kalorifer yakıyoruz. Akşamlar buz, yağmur rüzgar eksik değil hiç.
Can sarmaşığım cıkmadı benim. Koctaş tan tohum aldım ektim. Bir haftadır tık yok. Tohumdan elimi cekeceğim, tövbe edip artık.
Kaktüs saksınıza bayıldığımı söylemeden gecemiyeceğim.
Neyse, cok oturdum. Bahceme ot yolmaya gideyim ben:)
Güzel baharlar diliyoruz size ve eşinize.
Sevgili cemo;
Çok çalışıyorsun ama karşılığını görüyoruz. Bahçeni cennete çevirdin. Sağlık içi,nde sefasını sür.
Tohum işine gelince;
Bendede onlarca tohum türü çimlenmeyi bekliyor. Bir bölümü çimlendi. Gerçek yerlerine şaşırttım. Çiçeklendiklerinde fotoğraflarım. Seneye bende direkt toprağa ekilen birkaç çeşit dışında tohum ekmemeye karar verdim. Bakımı çok zor oluyor.
Herşey gönlünce olsun, kardeşim.
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:50
Orhan abiciğim keçi sakalı tüm ihtişamını sergilemiş diğerleri de birbirinden güzel Cemo'nun dediği gibi ben de kaktüs saksılarına bayıldım :)
Sevgili arkadaşım;
Keçi sakalı geç bile kaldı. Birkaç gün sonra daha bir güzelleşeceğini sanıyorum. O zamanda fotoğraflarım.
Kaktüs saksısını Samsun' da Baumax diye bir yapı markette tesadüüfen gördüm. Bende sevdim.
Selamlar.
Orhan Özbilgiç
10-05-2011, 17:52
Olsun sevgili hocam canın sağolsun, bişey olmaz onlara saksıdalardı. Müsait zamanda alır götürürsünüz.
Dudi! Sen ne iyi bir insansın. Allah gönlüne göre versin.
Herşey karşılıklı sevgili hocam :D Sevgiler...
Yücel Canpolat
12-05-2011, 07:57
Sayın Orhan hocam ne kadar yorulduğunuzu biliyorum hava şartlarının elverişsizliği,yabani otların çıdırmışçasına isyanları,baharla beraber böceklenme,sebze dikimleri için yerlerin kazma kürek bel ile hazırlanması,kısmen yazlık ve tohumların şaşırtılması,çalı ve ağaçların diplerinin bellenmesi bu örnekleri çoğaltabilirim ancak,şurası unutulmamalı ki,forum ve site Sen siz çok renksiz(arkadaşlar gönül komasınlar nolur, bana)Sizin anlatımlarınız ve bizleri motivasyonunuz la biz bahçelerimizde ki sürdürülebilirliği devam ettiriyoruz bizi izlemezseniz bahçelerimiz geriye döner,bunu bizlere yapmayınız hocam:)
Orhan Özbilgiç
12-05-2011, 20:18
Sayın Orhan hocam ne kadar yorulduğunuzu biliyorum hava şartlarının elverişsizliği,yabani otların çıdırmışçasına isyanları,baharla beraber böceklenme,sebze dikimleri için yerlerin kazma kürek bel ile hazırlanması,kısmen yazlık ve tohumların şaşırtılması,çalı ve ağaçların diplerinin bellenmesi bu örnekleri çoğaltabilirim ancak,şurası unutulmamalı ki,forum ve site Sen siz çok renksiz(arkadaşlar gönül komasınlar nolur, bana)Sizin anlatımlarınız ve bizleri motivasyonunuz la biz bahçelerimizde ki sürdürülebilirliği devam ettiriyoruz bizi izlemezseniz bahçelerimiz geriye döner,bunu bizlere yapmayınız hocam:)
Yücel Bey'ciğim;
Örneklediğin çalışmalar aynıyla vaki. Bir sürü tohum ekili viyol. Hepsi dışarda. Malum havalar buz gibi. İçlerinde çimlenip, şaşırtılabilecek boya gelenler çok az. Büyüseler, yerlerine dikeceğim. Doğal olarak çiçeklenmiş hiç bir bitki yok. Daha öncede fotoğrafladığım gibi, bir İspirya birde Frezyalar açmaya başladılar. O kadar.
Haa..Yarın bir çim biçme makinası satın alıp getirececeğim. Elektirikli almaktan vazgeçtim. Zira oldukça çok sayıda, henüz küçük çalılarım ve mevsimlik bitkilerim var. Kablonun onlara dolanmasına engel olamayacağım korkusu ile benzinlide karar kıldım. Efco LR 48 4.6 Beygir. Yarı profesyonel. Benim işimi görür sanırım.
Sevgili kardeşim;
Senin ve arkadaşlarımızın o güzel sözlerinize layık olabilmek için daha çok zaman ayırmam gerektiğini anlıyorum. Bunun için çabalıyacağım. Sevgiyle kal.
Sayın Orhan Bey, kaktüs fısıltılarını duydum geç de olsa bahçenizi bu gece dolaşmak için geldim. Fısıltıları doğru duymuşum o şık saksıdaki güzel kaktüslerinizin sizin elinizde çok güzel gelişip çiçekleneceğini biliyorum. Ama bahçenizdeki diğer güzellikleri görünce bu başlığı geç ziyaret ettiğim için de pişman oldum. Sondan başlayıp başa doğru giderken gördüğüm birçok güzelliğe takılıp kaldım. Ellerinize sağlık. Havaların ısınmasıyla inanıyorum ki tekrar tüm güzelliklerinizi bizi sergileyeceksiniz.
Orhan Özbilgiç
13-05-2011, 06:02
Sevgili selenn;
Son birkaç yılın moda deyimi, ''Mahalle baskısı'' vardı ya! İşte ondan olsa gerek.:p Bende baskıya dayanamadım. Kaktüsleri sevmeye başlamadım desem yalan olur...
Bahçemi güzelleştirmek için çabalıyorum. Ama malum hemen olmuyor. Teyzenizin bahçesinin bugünkü muhteşem güzelliğine kavuşabilmesi yıllar almış. Halada çabalıyor. Benimkisi henüz bebek. Ömrüm ve gücümün yettiği ölçüde güzelleştirmeye çabalıyacağım.
Siz değerli dostlarımın verdiği moralle daha güzel olacağı ümidini taşıyorum.
Sağol, sevgi ve selamlar.
Zafer İnandıklı
16-05-2011, 21:21
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;801208]Haseki küpesi' ni tohumdan bir türlü yetiştiremedim. Saksıda satın aldım.
Sevgili Orhan ağabeyim, çok miktarda Haseki küpesi ektim, çıkarsa Haseki küpeleriniz benden.
Size sarı çiçekli Burgmansia ayırdım, gönder derseniz hemen göndereyim.
İstanbul'a geldiğimde uğrar alırım derseniz, buna çok mutlu olurum.
Kolaylıklar diliyorum. Selâmlar, saygılar...
Orhan Özbilgiç
16-05-2011, 22:01
Sevgili Zafer;
Haseki Küpesi bir saksı var. Artık ondan çoğalır gider.Çok teşekkür ederim.
Burgmansia için İstanbul' a geldiğimde, eşimle birlikte bir kahvenizi içmek için gelme sözümü gerçekleştirmek istiyorum.
İnsanları mutlu etmeyi çok seviyorsun. Dilerim sende tüm sevdiklerinle birlikte, bir ömür boyu mutlu olursun.
Selam ve sevgilerimle birlikte bahçemde tam anlamıyla çiçeklenmiş tek bitki olan Spirea' nın, gece fotoğraflarını armağan ediyorum.:)
213053
213054
213055
Orhan Özbilgiç
16-05-2011, 22:36
Bahçemi oluşturduğumdan bu yana, çayırları hep misinalı tırpanla biçiyordum. Kullanmanın yoruculuğu, burun deliklerine kadar yarattığı kirlilik, çayırların kökünü bile kazıması, kuşun gibi fırlattığı minik taş parçalarının bitkilere verdiği zarar, biçimden sonra biçilen otların tırmıklanması zahmeti ve bu artıkları hayvanların bile yememesi aklıma gelen eksileri idi.
Bu nedenle çim biçme makinası almaya karar verdim. Kablo taşıma zorluğu nedeniyle, son anda benzinli almaya karar verdim. İlk biçmeden sonra, bugüne kadar almamakta çok büyük hata ettiğimi anladım.
Hala baharı yaşamaya çalışan Ficaria ve papatyalarla dolu çayırı biçmek hem kolay, hemde temiz ve zevkliydi. Komşum Hacı abi' de heveslendi.;) O da bahçesi için alayı düşünüyor.
213079
213080
213081
213082
213083
Sevgi Durul
16-05-2011, 22:41
Çim biçme makinanızı iyi günlerde kullanın Öğretmenim. Misinalı tırpan hem yorucu hem de pratik değil. Yarattığı kirlilikte çabası. Eşimin gözlükleri bile yemyeşil oluyor.
Yanılmıyorsam ispiryaydı, çok güzelmiş. Gündüz çekimlerini de görebilir miyiz? Saygılar...
Orhan Özbilgiç
16-05-2011, 23:00
Çim biçme makinanızı iyi günlerde kullanın Öğretmenim. Misinalı tırpan hem yorucu hem de pratik değil. Yarattığı kirlilikte çabası. Eşimin gözlükleri bile yemyeşil oluyor.
Yanılmıyorsam ispiryaydı, çok güzelmiş. Gündüz çekimlerini de görebilir miyiz? Saygılar...
Teşekkür ederim. İnanın koruyucu kask kullanmama rağmen gözlerime giren zerreler iki günde zor çıkıyordu.
İspirya (Keçi Sakalı)nın gündüz çekilmiş fotoğraflarıda çok hoş. Mor Salkımla beraber, bu mevsimin en güzel çiçekli bitkilerinden bence.;)
Selam ve sevgiyle..
213091
213092
213093
İspiryanız çok çok güzel. Rüya gibi.:)
ciceksever70
17-05-2011, 06:31
Keci sakali gercekten bu baharin kralicesi idi. Makineniz hayirli olsun otlari toplayan makineler cok rahat oluyor gercekten de. Dik olan yerleri esim mecburen halâ tirpanla biciyor kacacak yer ariyoruz. Her seferinde bitkilerin dibini yeniden temizlemek zorunda kaliyorum.
Öğretmenim çim biçme makinanızı güle güle kullanın:) İspirya gözalıcı. Çok güzel bir görüntüsü var çiçek dolu dallarıyla.
Zemin biçilince güzel olmuş çiçekleriniz daha bir ortaya çıkmış ama sanki doğanın doğal örtüsü gidince biraz çıplakmı kalmış:confused: İkinci fotoğrafla beşinci fotoğraf arasındaki fark öyle düşündürdü beni:)
Yücel Canpolat
17-05-2011, 08:02
Sayın Orhan hocam makinanızı güle güle kullanın çok rahat edeceksiniz beş altı biçimeden sonra bıçağını keskinleştirin daha güzel ve rahat kullanırsınız,acil olarak benim de almam gerekecek.
Sevgili hocam bahçelerimizin zemininin yeşil olması inanın daha bir keyifle ve heyecanla çalışma enerjisi veriyor yeşili korumak adına ara ara gece sulama yapmakta fayda var,Hacı abi çim biçmenin keyfini almış görünüyor yani Hacı abiyi yakında ağaçlar nette görürsem hiç şaşmam zira sizin yaptığınız aşı tutmuşa benziyor:)ellerinize sağlık Hocam'a saygılarımı sunuyor bahçenizin keyfini sürmenizi temenni ediyorum selamlar:
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 10:46
Sevgili zenfree;
Valla birkaç Frezya ve o var zaten açan.:p O da gerçekten keyif veriyor. Gelin gibi..Sevgi ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 10:53
Evet Sevgili ciceksever70;
İlk çiçeklerinin görülmesinden itibaren, 15-20 günden fazla çiçekli kalıyor. O da yetiyor.
Makine konusunda haklısınız. İnanın balkonları dolduruyor pislikle. Çok rahat ettik doğrusu.
Minarislim
17-05-2011, 11:23
Orhan abi hayırlı olsun. Kolay gelsin.kartopu yumağı ispirya harika görünüyor.
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 11:39
Sevim hanım;
Teşekkür ederim.
Biçilince mevsimsel güzelliği kayboldu ama zaten önümüzdeki günlerde o çiçekli bitkiler kaybolacaktı. Ayrıca misinalı ile biçince çok daha çıplak ve kuru bir zemin görünümü oluşuyordu.
Bu nedenlerle, ehven-i şer gözüyle bakıyorum.
Selam ve sevgilerimle öğretmenim.
seyyah53
17-05-2011, 11:56
Bahçemi oluşturduğumdan bu yana, çayırları hep misinalı tırpanla biçiyordum. Kullanmanın yoruculuğu, burun deliklerine kadar yarattığı kirlilik, çayırların kökünü bile kazıması, kuşun gibi fırlattığı minik taş parçalarının bitkilere verdiği zarar, biçimden sonra biçilen otların tırmıklanması zahmeti ve bu artıkları hayvanların bile yememesi aklıma gelen eksileri idi.
Bu nedenle çim biçme makinası almaya karar verdim. Kablo taşıma zorluğu nedeniyle, son anda benzinli almaya karar verdim. İlk biçmeden sonra, bugüne kadar almamakta çok büyük hata ettiğimi anladım.
Bu parağraf bence amerikanın defalarca keşfetmeye gerek olmadığını açık bir şekilde gösteriyor...
Sn.Özbilgiç...Ben sizin bahçenizi ilk defa gözlemliyorum...İstanbulda bir şaheser yaratmıssınız ve devam ediyorsunuz...
Denenmiş fikirlerin burada paylaşılmaya devam edilmesiyle en değerli varlığımız olan zamanı daha randımanlı kullanacağız...teşekkürler...saygılarımla
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 20:56
Yücel Kardeşim;
Günüm oldukça yoğundu. Bu nedenle mesajları yanıtlamayı yarım bırakmak zorunda kaldım. Özür dilerim.
Makina benimde çok hoşuma gitti. Bıçağıda uyarınız ölçeğinde bileyeceğim. Sağol. Hacı Abi'min bahçeside var ama küçük. Onun bahçesi cami. Caminin müezzini. Onu öyle kabul ettik artık.
Sulama şimdilik gerekmiyor. Her gece yağmur yağarcasına çiy düşüyor. buralarda sulama ancak 21 haziran (Gün dönümü) dan sonra gerekli oluyor.
Güzel dileklerine teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı iletirim.
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 21:00
Sevgili Minarislim;
Teşekkür ederim. İyiki İspirya dikmişim. Bu günlerde bahçemi kurtarıyor.
Haa..Bu arada senin kavunların tohumları viyollerde çimlendi. Fideler on güne kadar dikilebilecek boya ulaşırlar sanırım. Tekrar teşekkür eder, selam ve sevgilerimi sunarım.
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 21:07
Sevgil seyyah53;
Bahçeme hoşgeldiniz. Sefalar getirdiniz.
Ne yazıkki bahçem İstanbul' da değil. Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' nde. Burada olmasından her yönüyle memnunum. Ama birde şu yol olmasa. Senede birkaç kez nerdeyse 900 km. yi git gel biraz zor oluyor. Birde bitkilerimin çoğunluğunu İstanbul' dan taşımak beni epeyce yordu. Neyse şimdi sefasını sürme dönemi başladı sayılır.
Sevgi ve saygıyla..
Orhan hocam, makinanız hayırlı olsun. Rahatınız daim olsun.
Bizde küçük misinalı çim biçme var. Kenarları onunla alıyoruz, heryere sıcrıyor.:( Kenar böglelere büyük makina girmiyor çünkü.
Tırpan makinası komşumda var, aman tanrım. Heryere savuruyor biçtiğini. Ama bazı yerlerde de gerekli. Her alet yerine göre lazım anladığım.
İspiryaya laf etmeden gecemiyeceğim. Gercekten gelin gibi. Sefanız olsun, mutlulukla yazın tadını cıkarın yengemiz ile. Sevgiler efendim.
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 21:41
Sevgili cemo;
İşte o komşunuzdaki tırpanla biçiyordum bugüne kadar. Her seferinde illallah dedirtiyordu. Ancak onuda arkadaki fındık aralarına kullanıyorum. Orada ancak o çalışır çünkü. İleride, kenar köşe için bende küçük bir misinalı alırım herhalde.
Bahçemin bugünlerde tek cazibe merkezi var! O da ispiryam. Zevahiri kurtarıyor valla. Neyse, beş on gün içinde açmak için sıra bekleyen birçok bitkim var artık. O zaman biraz rahatlayacağım.:D
Güzel dileklerini eşim ile paylaştım. O da, bilmukabele diyor. Selam ve sevgiyle..
. Neyse, beş on gün içinde açmak için sıra bekleyen birçok bitkim var artık.
Acaba nedir, nedir:D:D:D
Orhan Özbilgiç
17-05-2011, 22:00
Acaba nedir, nedir:D:D:D
Malum bitkiler. Şakayık, Haseki küpesi, Abutilon, Wegelia, Poligala ve güller..;)
poligala mı..o zaten hep çiçekli:))
Malum bitkiler. Şakayık, Haseki küpesi, Abutilon, Wegelia, Poligala ve güller..;)
Wegelia bitkisini aratınca karşıma burada "Gelin Tacı" denilen bitki çıktı. Seracım öyle diyor.:p Beyazı, pembesi ve bordosu var, dün seraları gezerken gördüm. Çok güzel.
İspirya harika açmış. Gerçekten bu dönemin en güzellerinden. (Kartopu da öyle, yoksa bir tane edinin.)
Solanum rantonetti aradım bulamadım. Yalova'ya sipariş verdim.
Çim biçme makinanız hayırlı olsun. Aman taşlara dikkat edin, bıçağını hemen köreltiyor, çimler yoluk yoluk oluyor. Tecrübeyle sabittir. :rolleyes:
Orhan Özbilgiç
18-05-2011, 05:15
Sevgili uzman16;
Wegelia, çiçekçilerde Gelin Tacı. Ben yabancı dildeki isimleride aklımda tutmak için alıştırma yapıyorum, kendi kendime.:D Kartopum yok. Çok çeşidi var. Hangisini alacağıma karar veremedim. Birde hangisini bulabileceğim sorusu var. Ben buruşuk yapraklısını bulursam alacağım herhalde..
Gelin tacınıda, Solanum Rantonetti' yide mart ayında İstanbul' dan getirmiştim. Solanum toprak seviyesine kadar kurumuştu. Şu günlerde minik sürgünler veriyor.
Bahçemde eski yıkıntı ev, ahır ve garaj benzeri yapılar vardı. O nedenle hala kiremit, tuğla ve taşlar olabiliyor. Ama son günlerde epeyce azalttım. Sanırım yüzeyde, makinaya zarar verebilecek büyüklükte pek kalmadı. Ama uyarınız hep kulağımda küpe olacak.
Selam ve sevgiler.
Sevgili Orhan hocam çim biçme makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın ispiryanın görüntüsüne bayıldım ellerinize saglık
furkan yıldız
19-05-2011, 08:10
Orhan abi listemi hazırladın mı ? Gelirken ispiryayı da kökünden sök zahmet olmazsa :D Çim biçme makinesi yeniymiş hevesini al hele ona da bir bakarız :p
Sevgili Orhan Abi,
Çim biçme makinan hayırlı olsun.
Haseki küpesini saksıda gördüm istersen bahçeye al abi, bir sonraki yıl çok daha kuvvetli geliyor.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 09:47
Sevgili Orhan hocam çim biçme makinanız hayırlı olsun güle güle kullanın ispiryanın görüntüsüne bayıldım ellerinize saglık
Sevgili Periş;
Çok teşekkür ederim. İspiryamı beğenmenize sevindim. Sağlıkla kalın.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 09:51
Orhan abi listemi hazırladın mı ? Gelirken ispiryayı da kökünden sök zahmet olmazsa :D Çim biçme makinesi yeniymiş hevesini al hele ona da bir bakarız :p
Hazır olmaz mı Furkan'ım. Birazdan getireceğim bitkileri fotoğraflayacağım. Makinayı satın almadım. 90 yaşına kadar kullanabilecek gücüm olduğunu varsayarak, 27 yıllığına kiraladım.:D
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 09:54
Sevgili Orhan Abi,
Çim biçme makinan hayırlı olsun.
Haseki küpesini saksıda gördüm istersen bahçeye al abi, bir sonraki yıl çok daha kuvvetli geliyor.
Sevgili tturt;
Bahçeye bir sürü tohum ekmiştim. Henüz görünürlerde yoklar. Eğer onlar çıkmaz ise düşünürüm.
Sağol canım kardeşim. Selamlar.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:06
Batman' dan sevgili üyemiz alıcan onlarca değişik tohum göndermişti. Adlarını bilmediği için bende yazamıyorum. Bunlardan şimdiye kadar bir kısmı çimlendi ve bahçeye aktardım. Bir kısmıda hala viyollerde çimlendi ve çimlenecekler.
Şimdi onlardan çimlenenleri fotoğraflıyorum. Bu vesileyle kendisine çok teşekkür ediyorum.
213864
213865
213866
213867
213868
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:12
alıcan 2.
213874
213875
213876
213877
213878
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:25
Bu arada Sevgili Zeki Yağlı' nın bahçeme kazandırdıklarıda yadsınamaz.
Onun verdiği tohumlardan, kağıt çiçeği, Ekinezya, Peru zambağı, Çin karanfili ve Salvia.., Clematislerden biri çimledi.
Ayrıca fide olarak verdikleride toprağa alıştılar.
O' nada sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
213889
213890
213891
213892
213893
Sağolsun, varolsun.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:33
Yine Zeki Bey' in toplantıda dağıttıklarıda toprağa alıştılar.;)
Rudbekia, Sülün Kuyruğu sazı, Penstemonlar..
213895
213896
213897
213898
213899
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:41
Sevgili ciceksever70'in gönderdiği lupinlerde çimlenip büyümeye başladılar.
Teşekkür ediyorum.
213900
213901
Sevgili elek ve Satı Uğurtan' ' ın gönderdiği Gül Hatmi ler de çimlendiler. Sağolsunlar.
213902
213903
ciceksever70
19-05-2011, 10:47
Orhan bey umarim önümüzdeki bahar lupinlerin rengârenk cicekleriyle bahceniz senlenir. Ben gecen yil cicekleri tohumluk olarak birakinca bahcenin her tarafina yayilmis. Bazilarini mecburen kestim, bazilarini da baska yerlere aktardim simdilik saglikli görünüyorlar. Eger bu yaz basarili olursam daha cok ekip istedigim yerlere aktarmam kolaylasacak. Burada köklerinden topraga faydali maddeler geciyor diye her bahceye bolca ekiyorlar. Özellikle sebze bahcelerimin etrafina ektim.
Bu arada kelebek calilarim aldigimdan beri iki kati büyüdü. Siz hakli ciktiniz. Burada yaz sonuna dogru ciceklendigine göre sansli isem birkac cicek bile görürüm. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:51
Bu arada sevgili Minarislim' in kavunları, Arnavut ciğeri' nin Lablabı, ve benim Beyaz Çiçekli Erguvan ve Sarı Salkım tohumlarımda çimlendiler.
Tohum göndererek bahçeme katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum.;)
213905
213906
213907
213908
günebakan
19-05-2011, 10:55
Orhan abiciğim inşallah bol bol çiçeklerini görürsün bahçen rengarenk olur:)
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:56
Sevgili ciceksever70;
Siz dostlarımın sayesinde bahçem renklenecek.
Kelebek çalısının birkaç değil, onlarca hatta daha çok çiçeğini göreceksiniz. Emin olun. Selam ve sevgiyle.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 10:57
Orhan abiciğim inşallah bol bol çiçeklerini görürsün bahçen rengarenk olur:)
Sağol, canım kardeşim benim.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 12:54
Bu papatya kılıklı bitkide sevgili alıcan' dan. Tomurcuklar belirginleşmeye başlamış.;)
213932
213933
213934
Kenar (Koru) çiçeği açmaya başladı..
213935
213936
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 13:00
Abutilon ilk çiçeğini açanlardan..
213939
213940
Fırça çalısının tomurcukları kabarmaya başladı.
213941
213942
213943
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 13:05
Balkon duvarındaki sarmaşık gül, ilk goncalarını gösterdi.
213948
213949
213950
Wegelia (Gelin tacı) da ilk çiçek.:)
213951
213952
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 13:13
Gaura kış uykusundan uyananlardan..
213956
213957
213958
Sevgili arkadaşım Meliha Ünlüer' in armağanı gazanya da açanlardan.
213959
Solanum Rantonetti coşuyor.
213960
fatma sunay
19-05-2011, 18:26
Sayın Orhan bey Kemaliye ye dönüş telaşıyla siteye giremedim. Nihayet bahçemle buluştum bugün çok yağmurlu olduğu için siz değerli dostlarımın bahçelerinde gezintiye başladım. İlk sizin bahçenizden başladım ve çok yol aldığınızı gördüm. Tohumlar çimlenmiş çiçekler açmış yeni çim makinasının faliyeti bahçeye güzellık katmış.
Gerçekten herşey çok güzel olmuş emeğinize sağlık. Sağlıkla kalın.
Orhan Özbilgiç
19-05-2011, 19:28
Gözünüz aydın, Fatma Hanım.
Nihayet sizde güzel Eğin' e ve bahçenize kavuştunuz. Yağmurlar biter elbet. Sizde toprakla haşır-neşir olmaya başlarsınız.
Bahçem dünden bu yana ''Ben hızla canlanıyorum!'' Diyor.
Bu arada Polygala tomurcuklarıda çiçeklenmiş.Acer Palmatum' da giderek dallanıp, yapraklanıyor.
Sevgi ve selamlarımla.
214106
214107
214108
Sevgili Orhan hocam tohumdan yetişenlerin çiçeklerinide görürüz inşallah güller ne kadar tatlı maşallah koru çiçegi ve gelin tacıda çok güzel ellerinize saglık
furkan yıldız
21-05-2011, 08:20
Fotoğrafları bekliyorum kurtulamazsın abi :D Allah sana uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin.
Bu papatya kılıklı bitkide sevgili alıcan' dan. Tomurcuklar belirginleşmeye başlamış.;)
213932
213933
213934
Kenar (Koru) çiçeği açmaya başladı..
213935
213936
çok çok güzelmiş ellerinize sağlık...
Orhan bey şimdiden çok güzeller. Kurtulamazsınız bizden yaz boyunca artık müdavimi oluruz bu güzelliklerin:)
Orhan Özbilgiç
23-05-2011, 19:35
Sevgili Periş;
İinşallah. Gelin Tacı bu yıl dikildi. Koru çiçeği' nin tohumunu satın alıp tekrar ekmiştim. Ancak geçen yı diktiğim yerde kendiliğindende çıktılar. Gelecek yıl tekrar ekmeyeceğim. Nasıl olsa çıkıyor.:p
Selam ve sevgiler.
Furkan' ım;
Çiçeklenme başladıkça fotoğraflamaya çalışacağım. Senin bu tatlı dilin yok mu?:dilli: Sağol canım.
Sevgili bıcırık;
Bahçemi ziyaretiniz ve beğenileriniz beni çok memnun etti. Teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.:)
Sevim Öğretmenim;
Gururumu okşuyorsunuz. Bana pozitif enerji veriyorsunuz. Çok teşekkür ederim.
Yeni açan ilk ve tek Şakayığımın fotoğraflarını, hepinize armağan ediyorum. Rengini ben çok sevdim. Vişneye çalan kırmızı.;) Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Yürekten sevgilerimle.
215603
215604
cetasule
23-05-2011, 20:25
Şakayığın çiçeği gerçekten süper.Çok güzel
Bitkileriniz çok sağlıklı görünüyor.Nazar değmesin maşallah
Kolay gelsin
Çok güzel, çok güzel bir çiçek güle güle büyütün. Bol bol çiçekleri olsun. :)
ciceksever70
23-05-2011, 21:01
Sakayigin rengi cok cok güzel... Cimlenen bitkilerin büyümesini beklemek ne kadar heyecan verici degil mi? Günde kac kez biraz daha gelistiler mi diye bakiyorum bilmem. Bazilari gercekten de gün icinde degisime ugrayip büyüyorlar.
Orhan Özbilgiç
23-05-2011, 21:13
Teşekkür ederim, cetasule;
Çiçeğinin renginin şeker pembe olacağı söylenmişti. Ama bu rengi daha çok sevdim.
Bitkilerimin bir çoğu için, mart ayı sonlarında, kendim fermente ettiğim güvercin gübresi kullanmıştım. Hakikaten, yararlı oldu.
Orhan Özbilgiç
23-05-2011, 21:14
Sağolun Sevim Hanım.
Orhan Özbilgiç
23-05-2011, 21:24
Doğru söylüyorsunuz ciceksever70.
Dün ve bugün fotoğrafladığım şakayık, yarına büyük olasılıkla dahada açılıp büyüyecek..
Örneğin;
Dünden beri açmaya başlayan Nectarescordum Silicium' a da günde birkaç kez bakıyorum. Salkımın tamamı açmadı ama yinede fotoğrafladım.;)
215671
215672
215673
215674
Zafer İnandıklı
23-05-2011, 22:35
Çok yaşayasınız Orhan ağabeyim.
Bahçenin bir köşesine soğanlı bir bitki ekmiştim, bir türlü ne olduğunu hatırlayamıyordum.
Sayenizde Nektarescordum olduğunu hatırladım, teşekkür ederim.
Bahçeniz şenlenmiş, sağlıkla keyfini çıkarın.
Selâmlar, saygılar...
Orhan Özbilgiç
23-05-2011, 23:40
Çok yaşayasınız Orhan ağabeyim.
Bahçenin bir köşesine soğanlı bir bitki ekmiştim, bir türlü ne olduğunu hatırlayamıyordum.
Sayenizde Nektarescordum olduğunu hatırladım, teşekkür ederim.
Bahçeniz şenlenmiş, sağlıkla keyfini çıkarın.
Selâmlar, saygılar...
Zafer' ciğim;
Galiba yaşımın epeyce ilerlemiş olmasından mı ne? ''Çok yaşa!'' denmesinden müthiş hoşlanıyorum. Tabii, hapşırık nedeniyle değil.:p Birilerine böyle sizinki gibi minikte olsa bir yararım dokunduysa.
Sende çok yaşayasın kardeşim.:)
Orhan hocam şakayık çok güzel rengine bayıldım elinize yüreginize saglık
Kenar çiçeği çok değişikmiş, çok güzel. :)
Elinize sağlık, tohumlar konusunda çok başarılı olmuşsunuz. :)
nurguldk
24-05-2011, 10:59
Hepsi muhteşem, ellerinize sağlık.
Hele de ,bahçeye bakıp da, bu çiçek bu arkadaştan, şu çiçek bu arkadaştan demek, Paha biçilemez :)
bettyycim
24-05-2011, 10:59
Orha abicim, bahçen harika orada çimlerde uzanıp doğayı dinlemek vardı :D abici Ağaç Şakayık kaç günde açtı benim, şakayıkta tomucukta 1 aydır ama açmadı gözüne bakıyorum :(
nurguldk
24-05-2011, 11:02
Fırça çalısının tomurcukları kabarmaya başladı.
213941
213942
213943
Bu arada bahçeme birkaç ay önce dikip de, adını bilmediğim çalının, fırça çalısı olduğunu öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler..
Orhan Özbilgiç
24-05-2011, 11:17
Orhan hocam şakayık çok güzel rengine bayıldım elinize yüreginize saglık
Teşekkürler Periş.
Orhan Özbilgiç
24-05-2011, 11:23
Kenar çiçeği çok değişikmiş, çok güzel. :)
Elinize sağlık, tohumlar konusunda çok başarılı olmuşsunuz. :)
Evet Sevgili gilan;
Kenar çiçeği çok şirin. Tohumlarını mart ayında direkt toprağa ekmiştim.
Diğer tohumlarıda viyollerde, iç mekanda ama soğuk bir ortamda tutmak zorunda kalıyorum. Mayısta geldiğimde viyolleri ile beraber dışarı alıyorum. Başarı oranım yüzde 60-70 diyebilirim. Clematisler hala çimlenmedi veya çürüdüler.:confused:
Orhan Özbilgiç
24-05-2011, 11:27
Hepsi muhteşem, ellerinize sağlık.
Hele de ,bahçeye bakıp da, bu çiçek bu arkadaştan, şu çiçek bu arkadaştan demek, Paha biçilemez :)
Teşekkürler nurguldk;
Çiçek ve tohumların kaynağını belirtmeyi agaclar.net' in paylaşımcılık ruhunu vurgulamak için gerekli görüyorum.
Belirttiğiniz gibi bu zevke paha biçilemez.
Selam ve sevgilerimle.
Fırça çalısı konusundaki katkım beni dahada mutlu etti.
Evet Sevgili gilan;
Kenar çiçeği çok şirin. Tohumlarını mart ayında direkt toprağa ekmiştim.
Ne kadar hızlı büyümüş!
Hem çimlendirmesi, şaşırtması da yok, tam benlikmiş. :D Paylaştığınız için teşekkürler. :)
Sevgi Durul
24-05-2011, 11:34
Orhan Özbilgiç öğretmenim, şakayığın rengini ben de çok beğendim. Sanırım o da soğuğa dayanıklı. Fırça çalıları bu seneyi sağlam geçirebilmişler mi?
Çiçek ve tohumlarının kaynağını belirtmekte sizinle aynı fikirdeyim. İnanın parayla aldıklarımdan daha değerliler. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan sellukalar iyi durumdalar. Saksıdan bahçeye geçirmeyi düşünüyorum. Kara gözlü suzanları ve daturaları çimlendirmeyi başaramadım, Öğretmenim. Sabırla bekliyorum. Saygılar...
Orhan Özbilgiç
24-05-2011, 11:39
Orha abicim, bahçen harika orada çimlerde uzanıp doğayı dinlemek vardı :D abici Ağaç Şakayık kaç günde açtı benim, şakayıkta tomucukta 1 aydır ama açmadı gözüne bakıyorum :(
Sevgili bettyycim;
Umarım birgün yolunuz düşer de hayalinizi gerçekleştirisiniz. Sizleri konuk etmekten büyük zevk alacağımızdan emin olun.
Şakayığımın çiçeklenme evrelerini tarih sırasındaki fotoğraflarla göstermeyi uygun buldum.
Umarım sizinkide yakında açacaktır.
Not: Son fotoğraf yanlışlıkla yüklendi. Aynı tarihte çekilmiş bir diğer fotoğraf sırada vardı zaten. Son hali dünkü fotoğraflarda var diye tekrar yüklemedim.
215842
215843
215844
215846
Orhan Özbilgiç
24-05-2011, 12:01
Orhan Özbilgiç öğretmenim, şakayığın rengini ben de çok beğendim. Sanırım o da soğuğa dayanıklı. Fırça çalıları bu seneyi sağlam geçirebilmişler mi?
Çiçek ve tohumlarının kaynağını belirtmekte sizinle aynı fikirdeyim. İnanın parayla aldıklarımdan daha değerliler. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan sellukalar iyi durumdalar. Saksıdan bahçeye geçirmeyi düşünüyorum. Kara gözlü suzanları ve daturaları çimlendirmeyi başaramadım, Öğretmenim. Sabırla bekliyorum. Saygılar...
Öğretmenim;
Daturalar ve Suzanlar biraz geç çimleniyorlar. Benimde beyaz renkli olanı bir tane çimlendi. Bugün yeniledim.
Suzan ekmemiştim. Yakında geçen sene ektiğim yerlerden çıkmaya başlarlar sanırım.
Fırça çalılarım gayet iyi durumdalar. (Küçüğü daha az güneş alan bir yerde olduğu için diğerine göre bıcırık kaldı.;)) Bir sene aradan sonra çiçeklerini tekrar göreceğim.
Sevgi Durul
24-05-2011, 12:41
Daturaların geç çimlenmesine sevindim. O zaman ümit var demektir. Ben de kendime kabahat bulmaya başlamıştım. Bu arada elimde kalan son tohumları da, bu sefer 24 saat suda bekleterek ektim. Diğerleri çürüdüyse, belki bunlar sevindirir.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.