PDA

View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 13:55
Büyük Oğlum ve gelinim, yeni yılda bana verilebilecek en anlamlı armağanı getirdiler. :)
Gardenia Jasminoides.(Aslında çok ta emin değilim! Zira konu başlığındakiler çalı formundalar. Bu bir sarmaşık gibi.?)

Hemen araştırdım. Çok nazlı bir bitki imiş. Üstelik yazın açan bir bitki ama sera koşullarında şimdiden açtırmışlar.(Tam açmamış ama hepsi açmak üzere olan tomurcuklar!) Hemde öyle bir tomurcuklanmakiii..;)

186785

186786

186787

186788

186789

Bakalım yaşatabilecek miyim?

Sağolsun! Sayın Güngör Salman, bu yeni bitkimin STEPHANOTİS FLOROBUNDA (Madagaskar Yasemini ) olduğunu belirtti.

fikreteren
01-01-2011, 14:42
Çiceğin ismini ben yazayım derken Güngör hanım yazmış.

Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 14:46
Çiceğin ismini ben yazayım derken Güngör bey yazmış.

Sağol' un Fikret Bey. Güngör Hanım, biraz daha hızlı çıktı.:)

cemo
01-01-2011, 16:15
Madagaskar yasemininizi güle güle büyütün.
Bendeki uykuya gecti, sizinkine maşallah. Serada uyku uyutmuyorlar çiçeklere vallahi:)
Soğuktan koruyun derim. Benim yazın bahcede duruyor, kışın içeriye alıyorum.
Kokusu nefis.

Sevgiyle

Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 20:17
Madagaskar yasemininizi güle güle büyütün.
Bendeki uykuya gecti, sizinkine maşallah. Serada uyku uyutmuyorlar çiçeklere vallahi:)
Soğuktan koruyun derim. Benim yazın bahcede duruyor, kışın içeriye alıyorum.
Kokusu nefis.

Sevgiyle

Sevgili Cemo! Sen çok yaşa e mi!!!
Bende Selluka'yı yaptığım gibi, bu yazdan itibaren; Begonvil (Henüz almadım!) ve Arap yaseminini de gömmeyi, kışında içeri almayı düşünüyordum.
Artık bunuda aynı yöntemle yaşatmaya çalışırım. Yoksa burada bırakırsak, peşinen ölüme mahkum etmiş olacağız.

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 15:55
Kendilerine tohum sözü verip adreslerini istediğim arkadaşlarımızdan, adreslerini bugün öğleye kadar bana mesajlayanlara, tohumları gönderdim.

Tohum eline geçenlerin ve 15 güne kadar eline geçmeyenlerin özelden bilgi vermelerini rica ediyorum.

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 17:41
Orhan abicim Selluka ile ilgili uğraşlarını görünce vazgeçtim :)

Furkancığım;
Bağişla, anlayamadım... Vazgeçtiğin sey nedir?

furkan yıldız
03-01-2011, 17:45
Abicim selluka'nın soğuğu sevmediğini ve kışın içeri alınması gerektiğini öğrenince selluka yetiştirmekten vazgeçtim. Çünkü bizim Çatalca çok fazla soğuk oluyor kışın. Haftaiçi de pek kalınmadığından içeri alınsa bile çok soğuk olacağı için boşver Furkan sen Orhan abinin sellukalarını izlemeye devam et dedim :)

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 18:01
Abicim selluka'nın soğuğu sevmediğini ve kışın içeri alınması gerektiğini öğrenince selluka yetiştirmekten vazgeçtim. Çünkü bizim Çatalca çok fazla soğuk oluyor kışın. Haftaiçi de pek kalınmadığından içeri alınsa bile çok soğuk olacağı için boşver Furkan sen Orhan abinin sellukalarını izlemeye devam et dedim :)

Tamam. Oldu şimdi. Ancak anlayabildim.:o

Furkancığım. Çatalca da, açıkta hiç olmaz gerçekten. Orası için başka bitkiler ayarlarız.;)

furkan yıldız
03-01-2011, 18:16
Hayallerimi Güler ablanın vereceği Kartopu süslüyor. Ayrıca gülkolik olarak çok değişik gül öbekleri yapmayı düşünüyorum abicim. Bunları bir gerçekleştirebilirsem deymeyin keyfime :D Eklemeyi unuttum cigdoos'un komşusundan göndereceği mor salkımları da yerine kazasız dikebilirsek tamamdır :D

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 18:39
Bu yıl ilk kez bir Sarı çiçekli Acem Borusu diktim. Bu yaz çiçeklenecek. Bir ay kadar sonra bana hatırlatırsan, kendim için çeliğini arakladığım bahçeden, senin içinde bir güzellik yaparım.:p
Hem çalma çiçek daha iyi tutarmış..

furkan yıldız
03-01-2011, 19:36
:) Tamam abicim hatırlatırım. Benim de aklıma Ataköy'deki onlarca yüzlerce gül var. Bir sefer elime çakı alıp çaktırmadan bütün bahçeleri gezmek istiyorum. Güvenlik görevlileri izin vermezse ben çaktırmadan keserim onlar da çalma kısmına girer daha çok çiçek açar :D

cemo
03-01-2011, 19:48
Bana da, bana da:))))
İki kişilik alın ki, çalmaya değsin hocam.

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 20:02
Bana da, bana da:))))
İki kişilik alın ki, çalmaya değsin hocam.

Bu aralar, bu argo deyimi kullanmak çok hoşuma gider oldu..!

''Bir güzellik Yaparız.;)''

Orhan Özbilgiç
03-01-2011, 20:04
:) Tamam abicim hatırlatırım. Benim de aklıma Ataköy'deki onlarca yüzlerce gül var. Bir sefer elime çakı alıp çaktırmadan bütün bahçeleri gezmek istiyorum. Güvenlik görevlileri izin vermezse ben çaktırmadan keserim onlar da çalma kısmına girer daha çok çiçek açar :D

''İyi akıl doğrusu!''

hozat
03-01-2011, 22:59
Ben bu çalma çiçek fikrine sıcak bakmıyorum hocam,

Benim bir mercan ağacım vardı,o kadar çok çelik çalındı ki, sonunda bendeki kurdu.

Artık benden bir şey çalındığını anlarsam," inşallah tutmaz" diyorum.
Çünkü her çalan bilinçli olmuyor, yeni sürgünleri kırıyor ya da kırarken kabuğunu soyuyor.

Yalnız "starliçelerimi" çalamıyorlar, çünkü onu ayırmak için kazma kürek gerekiyor

Cumhur Tonba
04-01-2011, 00:13
fakat iyi niyetle çalıyorlar Öğretmenim. Belki biraz acemi olanları vardır. Siz yine de inşallah tutmaz demeyin. Güzellikler karşısında nasıl kendilerini zapt etsinler. Haksızlar mı? Buna çalma demiyelim dfe, paylaşım diyelim. Güzellikleri paylaşma.
Sevgi ile kalın.

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 00:52
Ben bu çalma çiçek fikrine sıcak bakmıyorum hocam,

Benim bir mercan ağacım vardı,o kadar çok çelik çalındı ki, sonunda bendeki kurdu.

Artık benden bir şey çalındığını anlarsam," inşallah tutmaz" diyorum.
Çünkü her çalan bilinçli olmuyor, yeni sürgünleri kırıyor ya da kırarken kabuğunu soyuyor.

Yalnız "starliçelerimi" çalamıyorlar, çünkü onu ayırmak için kazma kürek gerekiyor

Aslında çok haklısınız Sevgili Hozat.

Ama koskoca İstanbul' da, bir tek orada var sarı renklisi. Hatta gördüğüm başka şehirlerde de görmedim..! Ortada bir tahrik unsuru var!

Bir de ben, gerçekten, bitkiye zarar verecek bir, kırma, koparma ve zamansız budama yapmıyorum.
Bilirsiniz, Acem Borusu' nu kurutmak isteseniz bile, biraz zor kurutursunuz. :p
Üstelik ben budama makasımla gidiyorum. (Bu bir hafifletici sebeb değil mi Hocam?) Benden bir ay sonra, apartman görevlisi adamakıllı buduyor zaten.

Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 00:55
fakat iyi niyetle çalıyorlar Öğretmenim. Belki biraz acemi olanları vardır. Siz yine de inşallah tutmaz demeyin. Güzellikler karşısında nasıl kendilerini zapt etsinler. Haksızlar mı? Buna çalma demiyelim dfe, paylaşım diyelim. Güzellikleri paylaşma.
Sevgi ile kalın.

Cumhur Baba;

Bu sefer son olacak. Çalarken, ''Günahı, vebali Cemo ve Furkan' ın boynuna!'' diyeceğim.:p

furkan yıldız
04-01-2011, 11:11
:) Orhan abicim keserken bari bir dua okursan günahı az yazılsın boynumuza :) Ben de üzerine Orhan abimiz tarafından çalınmıştır yazarım :D

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 19:30
:) Orhan abicim keserken bari bir dua okursan günahı az yazılsın boynumuza :) Ben de üzerine Orhan abimiz tarafından çalınmıştır yazarım :D

''Arkadaş hatırına boynumuz kıldan ince!'' Dedittirdin ya..;)

furkan yıldız
04-01-2011, 19:46
Abicim iyi arkadaş bitki çalarken belli olurmuş :)

hozat
04-01-2011, 19:58
Orhan Hocam,

Bizim evin karşında bir nalbur var. çiçek yetiştimeyi, doğayı çok seviyor.

Yazın kapısının önünde, iki taş saksının içine sardunyalar ekti,rengarenk cıvıl cıvıl.

İnanın! 15 gün sonra, sardunyalar kele döndü. Dükkân cadde üstü ara sokak ta değil.

Merak edip sordum.Ne oldu bu sarduyalara tutmadı mı dedim?
Ne gezer hocam dedi. Gelen çalmış, giden çalmış. Birini yakalamış koparırken.
Çok istiyprsan sana da alayım demiş.
Aldığı cevap: Ben senden iyi bilirim almasını ama, çalınan çiçek güzel tutar onun için kopardım.demiş.
Lütfen siz alınmayın bunun için, çünkü sizin makasınız, bilinçli dokunur değdiği yere bunun bilincindeyim.

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 20:00
Abicim iyi arkadaş bitki çalarken belli olurmuş :)

Beni, neredeyse, kendim için çaldığıma inandıracaksın! Pes Doğrusu.:confused:

Fatoş
04-01-2011, 20:15
Siz çok yaşayın, akşam akşam beni çok güldürdünüz:):):)
İyi ki varsınız.

furkan yıldız
04-01-2011, 20:24
Beni, neredeyse, kendim için çaldığıma inandıracaksın! Pes Doğrusu.:confused:

Abicim bugün sen bana 1 tane çalarsın yarın ben sana 2 tane çalarım. Yani kendine çalmış olursun :p

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 20:30
Siz çok yaşayın, akşam akşam beni çok güldürdünüz:):):)
İyi ki varsınız.

Fatoş Hanım;
Furkancığım aramıza bir girdi, pir girdi. Sırf pozitif enerji deposu. Sağolsun arada bizlere pompalıyor.:)

furkan yıldız
04-01-2011, 20:33
Orhan abim doğru söylüyor bir girdim Orhan abi alıp bahçenin önüne bırakıyor içeri girdiğinde ne görsün ben yine orda :) O da sıkıldı artık dışarı çıkarmaktan sesini çıkarmıyor o yüzden :)

Orhan Özbilgiç
04-01-2011, 20:39
Orhan abim doğru söylüyor bir girdim Orhan abi alıp bahçenin önüne bırakıyor içeri girdiğinde ne görsün ben yine orda :) O da sıkıldı artık dışarı çıkarmaktan sesini çıkarmıyor o yüzden :)

Kapı dışarı edile-me-ye-cek tek insansın! Yaniii..:D

furkan yıldız
04-01-2011, 20:43
E abicim sen böyle dersen nasıl şımarmayayım :) Bu haftasonu büyük ihtimalle İstanbul toplantısına gelemeyeceğim :( Ah bir gelsem gülmekten en sonunda koyardınız beni cafenin önüne :)

furkan yıldız
05-01-2011, 10:20
Teşekkür ederim Ezgili ablacım. Ben küçükken yaz olsa köye gitsek tarlada karpuz sulasak boyum kadar karpuzları koparıp yuvarlaya yuvarlaya taşıma hayalleri kurardım okul döneminde. Yani tarla faresi gibi tarlalarda karpuzları kemire kemire büyüdüm. Erkenciliğim buradan geliyor olmalı

Orhan Özbilgiç
05-01-2011, 10:33
Orhan Hocam,

Bizim evin karşında bir nalbur var. çiçek yetiştimeyi, doğayı çok seviyor.

Yazın kapısının önünde, iki taş saksının içine sardunyalar ekti,rengarenk cıvıl cıvıl.

İnanın! 15 gün sonra, sardunyalar kele döndü. Dükkân cadde üstü ara sokak ta değil.

Merak edip sordum.Ne oldu bu sarduyalara tutmadı mı dedim?
Ne gezer hocam dedi. Gelen çalmış, giden çalmış. Birini yakalamış koparırken.
Çok istiyprsan sana da alayım demiş.
Aldığı cevap: Ben senden iyi bilirim almasını ama, çalınan çiçek güzel tutar onun için kopardım.demiş.
Lütfen siz alınmayın bunun için, çünkü sizin makasınız, bilinçli dokunur değdiği yere bunun bilincindeyim.

Sevgil Hozat;
Dün akşam Furkan beni, klavye ile ekran arasında dansettirdi. Çok yaşasın.:D
Hep ona odaklandığımdan mı, yoksa bir ara siz yazdığınızı düzeltmek için ekrandan çektiğiniz ana rastladığından mı? Bilmiyorum. Yazınızı atlamışım.
Çok ama çok özür dilerim.:(

Beni kırmış olabileceğinizi düşünerek yazdığınız bu yazı bile sizin ne kadar ince ruhlu ve saygıdeğer biri olduğunuzu gösteriyor. Benim gözümde ve gönlümde siz örnek birisiniz. Bu izlenim asla değişmeyecektir.

Ne olur hep böyle kalın hocam.

Yücel Canpolat
05-01-2011, 10:42
Teşekkür ederim Ezgili ablacım. Ben küçükken yaz olsa köye gitsek tarlada karpuz sulasak boyum kadar karpuzları koparıp yuvarlaya yuvarlaya taşıma hayalleri kurardım okul döneminde. Yani tarla faresi gibi tarlalarda karpuzları kemire kemire büyüdüm. Erkenciliğim buradan geliyor olmalı

Sayın Orhan Hocam bakarmısınız yukarıdaki cümlelere, tabiat sevgisi Furkan kardeşin yüreğinden nasıl da nükteyle dökülüyor.Furkan Furkan Senin ruhun da var doğa sevgisi:)

Yücel Canpolat
05-01-2011, 11:57
Sayın Hocam idare edelim zamane çocukları işte:)

Orhan Özbilgiç
05-01-2011, 12:48
Orhan abicim affına sığınarak bir soru sormak istiyorum. Sonuçta öğrencin sayılırız parmak kaldırdım bir kere. Klavyeyle ekran arasında dans etmek kısmını merak eden abilerim varmış. Nasıl oluyor diyorlar :)

Furkancığım;
Benim gibi, bilgisayarla tanışalı sadece birkaç yıl olan ve yaşı gereği refleksleri gittikçe ağırlaşanlar için bir benzetme o.;)

Siz gençler için, ağır aksak yürüme, benim gibiler için çok hızlı bir dans gibi. Açıkçası, cevap yazmaya yetişememek, eli ayağına dolaşmak gibi birşey.:p

Sen yine sık sık uğra.. Sayende daha hızlı yazabiliyorum.:)

Orhan Özbilgiç
05-01-2011, 12:50

Ne demezsin..! Nazar değmesin. Şeker mi şeker. Kıpır kıpır valla.:)

furkan yıldız
05-01-2011, 18:02

Evet Yücel abi idare edin beni sevin, şeker alın bana bağrınıza basın küçüğüm ben :p Orhan abicim merak etme sayemde 10 parmak klavye kullanacaksın yakında. Yaşlılığı dert etmeyelim ne gençlere taş çıkarırsınız yaşlı kurtlar. Sizin bahçede yaptığınız işleri genç dediklerinize yaptırmaya kalksanız 2. gün yerinden kalkamaz vallahi :rolleyes: Arkadaşımla bir sefer Çatalca'ya gittik bir fidan dikmek için verdim eline kazmayı kazdırdım çukuru, ertesi gün kolları tutmuyordu :D

Orhan Özbilgiç
05-01-2011, 18:20
Evet Yücel abi idare edin beni sevin, şeker alın bana bağrınıza basın küçüğüm ben :p Orhan abicim merak etme sayemde 10 parmak klavye kullanacaksın yakında. Yaşlılığı dert etmeyelim ne gençlere taş çıkarırsınız yaşlı kurtlar. Sizin bahçede yaptığınız işleri genç dediklerinize yaptırmaya kalksanız 2. gün yerinden kalkamaz vallahi :rolleyes: Arkadaşımla bir sefer Çatalca'ya gittik bir fidan dikmek için verdim eline kazmayı kazdırdım çukuru, ertesi gün kolları tutmuyordu :D

Evet!
ki parmak yazmayı öğrendiktee..!:D
Arkadaşın;
''Bu enerji bana daha çooook lazım! İdareli kullanmam gerek.'' Diyenlerdenmiş.;)

cemo
05-01-2011, 18:47
Bu sayfanın hızına yetişemiyorum.

Yemek dibine tuttu sizin yüzünüzden:))))

furkan yıldız
07-01-2011, 13:05
:D ağaçlarla kurtulursan iyi abicim balıklarını Yenikapı balık halinde kiloyla satıcam :D:D

Yücel Canpolat
07-01-2011, 13:09
yakalarsammm..gölette furkanoi balığı seyrederiz bundan sonra:D

furkan yıldız
07-01-2011, 13:10
:D benden olsa olsa piranha olur :D
Ama etçil değil bitkicil :)

Orhan Özbilgiç
07-01-2011, 13:41
Şimdi dışarı çıkmak zorundayım.
Sokakta yazdıklarınız aklıma geldikçe güleceğim.:D
Birşey değil, ''Bu moruk bize gülüyor!'' Deyip sille tokat girişecekler sizin yüzünüzden.:mad:

furkan yıldız
07-01-2011, 13:44
:D sana moruk diyenlerin anlına gülden dövme yaparım. Dışına bakan aldanır vallahi :p

fikreteren
10-01-2011, 22:01
Hocam gençlik başımda duman...Gönül kendisini hissettiği yaştadır.

furkan yıldız
10-01-2011, 22:03
:D Orhan abim genç, Cemo ablam genç, Güler ablam uzaylı ablam betty ablam Cumhur abim Yücel abim Fikret abim Lilium HALAM..... Bitkilerle uğraşan herkes genç. Tamam Orhan abi sen daha gençsin :D

furkan yıldız
10-01-2011, 22:24
İnsan dünkü aklını bugün beğenmiyor Orhan abicim. O yüzden sana katılarak geriye bakmamak lazım diyorum. Geriye bakarak çıkılan yolda verimli olunmaz hep geridekiler akılda olduğu için. Atam ne demiş. İLERİ :D

furkan yıldız
10-01-2011, 22:26
Ohooo Cemo abla sen 2 ay diyorsun. Ben yaz gelse de düğün olsa derdindeyim :D

Orhan Özbilgiç
10-01-2011, 22:30
Sevgili cemo;
Sevgili furkan..
Alın birinizi vurun ötekine.:p

İkinizde espri makinalarısınız mübarek. Bizleri kırp geçiriyorsunuz. Yaşamınız boyunca hep gülün e mi..!:D

Orhan Özbilgiç
10-01-2011, 22:39
Bu gece erken yatacağım. Ocağa Sevgili hüzünperest'i gönderdim. Şu çocuğa kaju götürüver, çok sever diye!
Gelmiştir herhalde.;)

furkan yıldız
10-01-2011, 22:39
:D Ya Cemo ablacım hemen ele veriyorsun seninle dertleşilmiyor :D

Getirdi Orhan abicim bende sana haşlanmış elma tatlısı yaptım :p

Orhan Özbilgiç
10-01-2011, 22:41
Süs havuzunda oynayan bebe, düğün mü dedi ne:))

Annesi ile tanıştırdı. İş tamam. ;)

Marmara
12-01-2011, 13:41
Orhan Bey,
Selluca tohumları için çok teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 16:15
İstanbul' dönmeden bir gün önce, bitkilerimin o günkü görüntülerini fotoğraflamıştım. Bunlar içinde geçen kıştan çok zarar gören Abutilon'larım çok iyi durumda idiler.

188593

Arbutus Unedo çiçeklenmeye başlamıştı.

188592

Lantana'lar çiçeklenmeyi sürdürüyordu.

188594

Nootkatensis Pendula' nın hastalanan ve yaprakları kurumaya yüz tutan iki dalı ne durumda acaba! Geneldede aynı sorun görülüyor mu?

188595

Sanırım, üyelerimiz içinde ilk kez benim çan sarmaşıklarım tohum oluşturdu. Ancak tohum kapsülleri hala yeşildi. Şubat sonuna kadar beni bekleyecek mi?

188596

Güler
13-01-2011, 16:20
Maşallah ne kadar da güzel.
Bu Abutilonlar kaç senelik Orhan Bey?

Toplantıda bana da verilen çan sarmaşığının tohumu yeşildi, onun kurumasını mı beklemeliyim?
Sizdekilerden kuruyanlardan bana da bir tohum ayırabilir misiniz?

furkan yıldız
13-01-2011, 16:38
Orhan abicim Lantanalara bayıldım ne güzel renkleri varmış

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 16:44
Maşallah ne kadar da güzel.
Bu Abutilonlar kaç senelik Orhan Bey?

Toplantıda bana da verilen çan sarmaşığının tohumu yeşildi, onun kurumasını mı beklemeliyim?
Sizdekilerden kuruyanlardan bana da bir tohum ayırabilir misiniz?

Abutilonlar, iki yaşında. Geçen kış ayak bileğim hizasına kadar donmuştu. Budayınca tekrar büyüdüler.

Çan sarmaşığı tohumu' nu ben vermiştim. O birazcık kurur gibi olmuştu. Eğer şubat sonunda ziyan olmamışlarsa, mutlaka ayırırım. Onlar daha güvenli olur. Neden olmasın?

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 16:48
Furkancığım;
Sen şu bahçe işini ayarla. Sevdiğin bütün bitkilerden, buradan da birşeyler ayarlarız.;)

cemo
13-01-2011, 17:16
Abotılon harika görünüyor, benim 1 kök var gözüne bakıyorum. Tohumdan yetiştirdiklerim öldü:( Bir nazarlık assaydınız keşke hocam:)

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 17:42
İyi dedin cemo..
Şubatta, sağ salim beni karşılarlarsa, en büyüğünden asacağım hemde.:p

günebakan
13-01-2011, 17:46
Orhan abiciğim hepsi de harika görünüyorlar hele de abutilonlar tohum oluşturursa talibim tabi çan sarmaşığı tohumlarına da abiciğim:)

betito
13-01-2011, 17:52
Orhan Bey çan sarmaşığı ve lantanalar değişik güzellikte geldi bana. :) Her ikisi de ilgimi çekti.

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 17:58
Orhan abiciğim hepsi de harika görünüyorlar hele de abutilonlar tohum oluşturursa talibim tabi çan sarmaşığı tohumlarına da abiciğim:)

Sevgili günebakan;
Abutilon, sanırım aşırı nemden olacak, binlerce çiçek açıyor. Bir tane bile tohum vermiyor.:(

Çan Sarmaşığı için ümitliyim. Eğer sağlıklı tohum elde edersem, H.hatice ve Güler Hanım' dan sonra sizede söz veriyorum.

furkan yıldız
13-01-2011, 18:02
Bahçe hazır Orhan abicim. Gül delisi olarak planımı biliyorsun az çok. Her yer GÜL :p
Neyse fazla konuşmayayım sonra şikayet ediyorlar Güler ablaya

günebakan
13-01-2011, 18:05
Olsun abiciğim sorun değil teşekkür ederim:)

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 18:08
Orhan Bey çan sarmaşığı ve lantanalar değişik güzellikte geldi bana. :) Her ikisi de ilgimi çekti.

betito;
Fotoğraftaki, lantanalar aslında sarı kırmızı tonlarda idiler. Hemen yakınında pembe beyaz olanı ile melezleşti sanırım.
Birde onların karakteristik özelliği, çiçeklerinin yaz başından sonuna kadar, çeşitli tonlara dönüşebilmesi.
Bunda da, öyle bir durum sözkonusu da olabilir.

Çan sarmaşığı ise sevgili Limon' un bahçesinde görüp, ilk kez bu sene yetiştirdiğim bir bitki. Umarım herşey bugüne kadar olduğu gibi rasgider ve sizlere tohum veririm.
Sevgiyle.:)

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 18:14
Bahçe hazır Orhan abicim. Gül delisi olarak planımı biliyorsun az çok. Her yer GÜL :p
Neyse fazla konuşmayayım sonra şikayet ediyorlar Güler ablaya

İstediğin gül olsun. Buradaki (Apartman bahçesi) güllerin çeliklerinden verebilrim.
Çay ocağı' nda, şamata serbest sayılır canım.;)

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 18:34
Sevgili Eşim, mutfak penceresinin önünüde kendine göre doldurdu.

188601

Son dönemde sitedeki arkadaşlarımızdan O'nada kaktüs merakı bulaştı. Menekşeler dışındakiler, yaza Samsun'a gidecekler.

188602

Pembe çiçekli Menekşe 9 ocak toplantısında kurda bana çıkmıştı. Benden çok eşim sevindi tabii.;)

188603

Bu da onunkilerden biri.

188604

Bu gül gibi açanı.

188605

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 18:40
Bu da Sevgili Hhatice' nin armağanlarından biri olan Maviş. Sanırım bu yaz Samsun' da coşturacağız.

188606

Yine, Hhatice'nin armağanı olan Ruj Çiçeği. Bu vesileyle ona ben ve eşim teşekkürlerimizi sunuyoruz.:)

188607

Dudi
13-01-2011, 18:42
Arbutus ne güzel çiçeklenmiş öyle maşallah, benimde balkonda var arbutusum ama sanırım kötüleşti. Ne tür bakım yapıyorsunuz Orhan hocam? Benimki yapraklarını kuruttu, döktü, kırmızılaştı vs. bende öyle çiçeklerim olsun istiyorum :(

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 18:51
Arbutus ne güzel çiçeklenmiş öyle maşallah, benimde balkonda var arbutusum ama sanırım kötüleşti. Ne tür bakım yapıyorsunuz Orhan hocam? Benimki yapraklarını kuruttu, döktü, kırmızılaştı vs. bende öyle çiçeklerim olsun istiyorum :(

Aynı sorunu bende yaşadım, Sevgili Dudi.
Yaklaşık 2 ay boyunca, 15 gün arayla yapraklarına ''Aliyette '' verdim. ''Ateş yanıklığı'' dediler. Kurtuldu. Aliyette bulamazsanız ''Antracol'' verebilirsiniz demşlerdi.
Dilerim, sorunu aşarsınız.

Ölçü: 2 litre suya bir çay kaşığı toz.

Dudi
13-01-2011, 18:55
Tamam hocam fotoğraflayayım yarın bakalım :) Olmazsa sizin yönteminizi uygularım. Teşekkürler...

Sevgi Durul
13-01-2011, 20:03
Öğretmenim, arbutus unedonuz geç de olsa çiçeklenmiş. Sanırım meyvesini siz de göremeyeceksiniz. Uzakta olduğunuz için. Ben, bizimkini merak edip duruyorum, en son gittiğimde meyveye dönmeye başlamıştı. Kuşlar falan yemediyse, pazar günü gidebilirsek, görürüz inşallah.

Abutilon, lantana, menekşeler, hepsi çok hoş görünüyorlar. Sağlıkla seyrini sürmeniz dileğiyle...Saygılar...

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 20:34
Sayın SDurul;
Hatırlıyorum, sizinki çok erken çiçeklenmişti. Sanırım pazar günü minicikte olsa meyvelerini görürsünüz. Eğer kış çok sert geçmez, sıcaklıklar -8 derecelerin altına düşmezse, sonbaharda meyvelerinide yersiniz. İnşallah.
Pazar günü giderseniz, fotoğraf çekmeyi unutmazsınız değil mi?

Selam ve sevgiler.

Sevgi Durul
13-01-2011, 20:49
Öğretmenim anlayamadım, hangi sonbahar? 2011 sonbaharı mı? Meyveler çok geç olgunlaşıyor o zaman.

Pazar günü hava yağışsız olursa, muhakkak gitmeyi planlıyoruz. Fotoğraf çekilecek bir görüntü varsa, elbette görüntüleriz. Saygılar...

Orhan Özbilgiç
13-01-2011, 20:56
Öğretmenim anlayamadım, hangi sonbahar? 2011 sonbaharı mı? Meyveler çok geç olgunlaşıyor o zaman.

Pazar günü hava yağışsız olursa, muhakkak gitmeyi planlıyoruz. Fotoğraf çekilecek bir görüntü varsa, elbette görüntüleriz. Saygılar...

Evet..!
Çoğu kez meyveleri üzerinde iken çiçekleniyor. Örneğin Büyükada' da ekim ayında olgunlaşıyor.

Sevgi Durul
13-01-2011, 22:15
[QUOTE=SDurul;741554]Öğretmenim, arbutus unedonuz geç de olsa çiçeklenmiş. Sanırım meyvesini siz de göremeyeceksiniz. Uzakta olduğunuz için.

Madem meyveleri geç olgunlaşıyor, o zaman siz de meyveleri göreceksiniz demektir.

Orhan Özbilgiç
15-01-2011, 14:37
İnşallah SDurul öğretmenim..

Dün Bayrampaşa Bauhaus' ta çiçek tohumlarına bakarken görevlilerden biri, ''İspanyol Fasulye Çiçeği'' diye yeni bir ürün geldiğini söyledi. Çiçekleri kokulu imiş.:confused:

Bir paket aldım. Foruma baktım. Böyle bir başlık yok! Ama arkadaşlar daha önce başka kaynaklardan edinip, ekmiş olabilirler.;)

Bakalım bu yaz, ipomea yerine, duvar kapamak için bunu kullanabilirim..

188851

188852

188853

188854

Dudi
15-01-2011, 14:43
Güzel görünüyor. İnşallah sizin bahçedeki fotoğraflarınıda görürüz :)

Orhan Özbilgiç
15-01-2011, 15:36
Güzel görünüyor. İnşallah sizin bahçedeki fotoğraflarınıda görürüz :)

Sağol Dudi..
Bu arada Arbutus Unedo başlığında, Kocayemiş' inin öldüğünü okudum. Üzüldüm. Ama elden ne gelir?:(

Dudi
15-01-2011, 15:45
Evet, malesef ölmüş Orhan hocam, yapacak birşey yok :( Tekrar almayacağım demekki balkonda saksıda olmuyor. Tekrar bir fıdana daha yazık etmemek gerek.

Orhan Özbilgiç
15-01-2011, 17:40
Evet, malesef ölmüş Orhan hocam, yapacak birşey yok :( Tekrar almayacağım demekki balkonda saksıda olmuyor. Tekrar bir fıdana daha yazık etmemek gerek.

Balkonda Kumkuat olabilir.. Fazlada büyümüyor.;)

Dudi
15-01-2011, 18:07
İyi fikir aslında ama düşüneyim bakayım :D

furkan yıldız
17-01-2011, 20:32
Orhan abicim bu ruj çiçeği ne zaman açıyor ? Çiçekleri çok güzelmiş baktım da. Adı güzelmiş. Ruj :p

Orhan Özbilgiç
17-01-2011, 20:39
Furkancığım ben pek anlamam onlardan. Adı üstünde, bayanlara yönelik.:D Anlayacağın balkon ve pencere bitkisi.
Sağolsun, Hhatice gönderdi. Tabii yengene.;) Ama yaz boyunca açtığını sanıyorum.

furkan yıldız
17-01-2011, 20:47
Sağolsun, Hhatice gönderdi. Tabii yengene.;)

Bende öyle sanmıştım abicim :D Teşekkür ederim ellerinden öperim

Cumhur Tonba
17-01-2011, 21:25
Orhan abicim bu ruj çiçeği ne zaman açıyor ? Çiçekleri çok güzelmiş baktım da. Adı güzelmiş. Ruj :p

Furkancığım ben pek anlamam onlardan. Adı üstünde, bayanlara yönelik.:D Anlayacağın balkon ve pencere bitkisi.
Sağolsun, Hhatice gönderdi. Tabii yengene.;) Ama yaz boyunca açtığını sanıyorum.

Orhan Bey,
Furkan'da Ada için hazırlık yapıyor.

Uzaylı
17-01-2011, 21:32
Çiçeklerinizi güle güle büyütün. Sizlerin sayesinde neler neler görüyorum. Hakikatten dünyalı değilmişim. Bunca yaşıma rağmen keşfetmemiş olmama hayret ediyorum. Babam çeşitli salon çiçekleri satardı ek iş olarak. Hobisi o kadar ilerledi ki mesleğe döndü. Bildiğim 8-10 çeşit çiçek vardı, o yaşlarda pek ilgilenmediğimden. Oysa şimdi her baktığım yerde bilmediğim yeni çiçekler,bitkiler neler neler. Hepinize hepinize, çok teşekkür ediyorum. Beni de aranıza dahil ettiğiniz için. Hepiniz muhteşemsiniz.

Yaa fazla mı duygulandım nee...

Sayın Orhan hocam; bak çiçeklerini izleyince ne hale geldim. Baharı bekliyorum....

Orhan Özbilgiç
17-01-2011, 22:21
Orhan Bey,
Furkan'da Ada için hazırlık yapıyor.

Düğününü büyücek bir fidanlıkta mı yapsak ne? Baksana iki aşkı bir arada yaşıyor. Biri malum..;) Diğeride başta gül omak üzere çiçekli tüm bitkiler..

Orhan Özbilgiç
17-01-2011, 22:44
Sevgili uzaylı;
Öncelikle övgülerinize teşekkür ederim.
Bahçemi 2008 yılı mart ayında oluşturmaya başladım. İlk diktiğim bitkilerin çeşit sayısı ( Meyveler hariç. ) 10-15' i geçmezdi.
İnanın bunların içinde bile, adını bilmediğim bir kaç tane bitki vardı.
O zamandan beri, %80' ini İstanbul' dan taşıyarak götürüp diktiğim bitkilerimi, ya internette gördüm, ya fidanlıklarda, ya da kitaplardan görüp seçtim. Doğal olarak isimlerinide o zaman öğrendim.

Yani; öğrenmenin yaşı gerçekten yok! Siz bana göre daha şanlısınız. Çünkü daha genç yaşta bitkileri tanımaya başladınız. Göreceksiniz sizde, birkaç yıl sonra daha çok sayıda bitkiyi tanıyor olacak ve tanıtacaksınız. Bundan emin olun..!

Baharla birlikte, sizinde bahçenizin renklendiğini görmeyi, bende arzuluyor ve ümidediyorum.
Kolay gele..:)

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 10:02
İstanbul' da bu kış pek don olmadı.:confused:
Bu nedenle komşu bahçedeki dut ağacı, ve bizim apartmanın bahçesindeki, ortancalar, nar ve erguvan henüz tam anlam
ıyla yapraklarını dökemediler.;)

189343

189344

189346

furkan yıldız
19-01-2011, 10:20
Bizim narlarda yapraklarını dökemediler Orhan abicim. Merak ediyorum acaba çiçeklenmesini etkileyecek mi diye

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 10:21
İstanbul' a her gelişimde, ''Samsun'a dönerken yanımda hiç birşey götürmeyeceğim. Özellikle yeni bir bitki..'' Diyorum ama ne gezerrr.:rolleyes:

Yine hiç aklımın köşesinden geçirmediğim şeyler aldım. Neler mi?
İşte.. 50 metrelik şerit metre, bir kg.lık kutuda Demir sülfat (Bitkilerde demir eksikliği için.), sineklikler.

189347

Duvarlara sarrmaşıkların kolayca sarılabilmesi için 2*6 m boyutunda iki plastik ağ.

189348
189349
Mersin' den internetten adresini bulup, kargo ile getirttiğim 4 mm. kalınlığında 3 kg plastik fidan bağlama ipi.
189350
189351

Bakalım daha neler çıkacak..?:D

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 10:25
Bizim narlarda yapraklarını dökemediler Orhan abicim. Merak ediyorum acaba çiçeklenmesini etkileyecek mi diye

Aslında, nar pek etkilenmez..! Çünkü ilkbaharın geç donlarından sonra çiçeklenir genelde.:)

Uzaylı
19-01-2011, 10:34
Sayın Orhan Özbilgiç; Az önce eşime sesleniyorum. "Abidin bak Orhan bey neler almış. Bize de bu metreden lazım." Hemen gelip bir inceledi aldıklarınızı. Yani sizi yakından tanıyor gibi olduk. Bakın nasıl takip ediyoruz. Dün bahçede ufak metrelerle uğraştık ta hiç aklıma gelmemişti böyle bir şey. Bir ara bütçeyi ayarlayıp yapı markete gidip bayaa bir ihtiyacı almamız lazım. Yazıyorum alınacaklar listesine..

Sağlıcakla kalın...

Yücel Canpolat
19-01-2011, 10:41
Sayın Hocam malzemeler tamam kollarınıza kuvvet az kaldı bahara:)

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 16:53
Sevgili uzaylı;
Şerit metrenin, sizinde çok işinize yarıyacağını düşünüyorum. Sınırlarda kazık (direk) aralıklarının belirlenmesinde, her türlü tohum ve sebze fidesinin dikimleri esnasında sıra aralıklarını ayarlamada, çok büyük kolaylık sağlıyacağından eminim. Zira bahçeniz oldukça büyük.
Aslında fidan bağlama ipi benim çok kullandığım, sizinde ileride mutlaka kullanmanız gerekecek olan bi şey. Örneğin bir domates fidanını bile yanına diktiğim hereğe bağlarken plastik ip kullanıyorum. Martta üç yaşına basacak fidanlarımı ise, sonbahardan yaza kadar hep herekliyorum ki, kar ve rüzgardan kırılmasınlar.
Bodur ve yarı bodur elma, şeftali ve diğer meyveli ağaçlarında yazın bile desteklenmesi gerekiyor. Çalılarımı da ha keza...

Yani,aldıklarım aslında ''olmazsa olmaz'' değil ama yinede gerekli şeyler.;)
Selamlar...

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 17:01
Ne demezsin Yücel Beyciğim?
Bir yerde daha yazmıştım. İnan bana..! Bahçeyi oluşturuncaya kadar, en sevdiğim mevsim kış idi. Yıl boyunca hep kar yağsa isterdim.:rolleyes: Ama şimdi..

Bahar bir gelsee...Ama geçmiyor günler, geçmiyor..:(

nazlı06
19-01-2011, 17:49
Bizim bahçedeki ağaçlarda yapraklarını dökmediler bu hafta sonu budama yapılacakmış böylece yapraklardan kurtulmuş olacağız sonrasında rutin kış bakımları yapılacakmış (Bu bilgiler evden )

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 20:16
Sevgili Furkan, bizimkilerde dökmedi dediğine göre, demekki Tire'dede, Çatalca' dada henüz fazla soğuk günler yaşanmadı...

furkan yıldız
19-01-2011, 20:36
Orhan abim şöyle söyleyeyim. Çatalca'da bizim evin olduğu bölge yılın 300 gününden fazla rüzgarlı desem gerçekten yalan olmaz. Yazın yarım dolu su bardağını dökebilecek kadar bile oluyor bazen. Bu sene o rüzgarlar daha çok güneyden esiyor ve doğal olarak ılık. Normalde kuzeyden geliyor ve çok soğuk olurken bu sene kuzeyden esen rüzgar bile geçen senekilerin yanından geçemeyecek derecede

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 20:46
...Çatalca'da bizim evin olduğu bölge yılın 300 gününden fazla rüzgarlı desem gerçekten yalan olmaz. Yazın yarım dolu su bardağını dökebilecek kadar bile oluyor bazen....

Furkancığım ne yapsak?
Sizin bahçeye Gül dikmekten vazgeçip, rüzgar enerjisi santrali mi kursak.:D

Sevgi Durul
19-01-2011, 20:53
Bizim bahçedeki ağaçlarda yapraklarını dökmediler

Aynı durum bizim bazı ağaçlarda da var. Bu fotoğraf pazar günü çekildi.
Öğretmenim bu mesajı daha sonra sileceğim.

189469

furkan yıldız
19-01-2011, 21:01
Orhan abicim rüzgar santralleri Çatalca merkezde tepelerde var sayısını hatırlamıyorum gidince sayacağım :p Ama yeterli değil oradaki rüzgara göre. Gerçekten yeterince kurulsa ciddi bir elektrik üretimi yapılır. Zaten babamın planları arasında rüzgardan elektrik üretmekte var. Babamı tanıtayım bu arada. Çocuklar duymasın dizisinin müsteşar Kemal'i gibi emekli olunca her işi merak edip yapmaya kalkan birisidir :D

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 21:07
Aynı durum bizim bazı ağaçlarda da var. Bu fotoğraf pazar günü çekildi.
Öğretmenim bu mesajı daha sonra sileceğim.

189469

Silmeyin lütfen! Diğer fotoğrafları bahçenizde yayınlayacaksınızdır umarım. Sizin bahçeniz ve çevresinin görüntülerini de merak ediyorum..!

Orhan Özbilgiç
19-01-2011, 21:17
Furkancığım;
Babana çok görme, emekli olan herkes bir boşluğa düşer. Bir şeyler yapmak ister. Hemde ne olursa olsun.
Ama temel uğraşısı bahçe ve bitkileridir sanırım..

furkan yıldız
20-01-2011, 09:26
Yok Orhan abicim nerde bende o şans. Hep benim zorumla yapıyor. Baba şunu yapalım; Tamam yaparız. Ama ne zaman yapıldığı meçhul. Hafta içi iş hafta sonu kurs olmasa neler yapacağım orada. Artık kısmetse evlendikten sonra her hafta sonu yapacağım birşeyler. Toprakla uğraşmak yorsa bile ben çok seviyorum

Orhan Özbilgiç
21-01-2011, 15:09
Bugün bir tanıdığımıza armağan olarak, Pachira (Para Ağacı) adlı bir salon bitkisi aldık. Ancak oda sıcaklığının bile en düşük 7 derece olması gerekiyor. Bu nedenle dış mekanda yetişemiyeceği için, bana göre değil.;)
Ama az su istemesi nedeniyle, birazda aydınlık bir yerde ise salon bitkisi olarak mükemmel. Budanmayı çok seviyor.

Bu arada eşim bu ''kılçıklılar'' a ucundan kıyısından bulaşmaya başladı.:p Yakında kaktüsseverlerin arasına bizde girersek şaşırmam. Pachira' yı alırken, bir tana kaktüsü hemencik alıverdi.;)

189649

189650

189651

189652

günebakan
21-01-2011, 15:16
Ooo hadi hayırlısı Orhan abiciğim aramıza sizi de bekliyoruz:) Güle güle büyütün kaktüsünüzü

furkan yıldız
21-01-2011, 15:46
Aman Orhan abicim yengemi bitki, özellikle kaktüs olan yerlere pek götürme :D
Bu kaktüslere merak salanların hali nicedir :p Bir taneyle başlıyorlar, ondan da bundan da derken kendilerini koleksiyoncu olarak buluyorlar nihayer :p Güle güle büyütün ama sevmeyin :p

Orhan Özbilgiç
21-01-2011, 16:39
Sevgili günebakan; Valla bulaştık bir kere, Furkan'cığımın dediği gibi bu işin sonu pek iyiye gitmiyor. :D

Furkan' cığım;
''Kaktüs olan yerlere götürme.!'' Diyorsun ama, son senelerde o kadar yaygınlaştı ki; korkarım yakında, kesme çiçek satan çiçekçi kızlar gibi, ''kaktüsçü kızlar'' çıkacak..:D

furkan yıldız
21-01-2011, 16:44
Kaktüsçü kızlar çıktı abicim merak etme :p Mecidiyeköy'de yılbaşı günü birkaç çiçekçide küçük küçük kaktüsler gördüm. İçimden kim yılbaşında birisine kaktüs alır diye geçirdim. Zevkler meselesi olduğunu sonradan akıl ettim :p Çabuk kurtulursun belki :D

günebakan
21-01-2011, 17:37
Orhan abiciğim Furkan çok haklı gerçekten bulaştımı kurtulamıyorsun.Kaktüs veya sukulent alırım diye eşim bauhase'nin B'sini bile duymak istemiyor:))))))))

fatma sunay
21-01-2011, 22:04
Sayın Orhan bey bahçenizi ancak buakşam gezme imkanı buldum. İnanın üçsaattir bahçeyi inceliyorum. Benim için çok faydalı oldu çünkü adını bilmeden diktiğim ve sizinbahçeden görüp öğrendiğim kısmet ağacını tanımış oldum.
Abutilon çok güzel bakmaya doyamadım yetiştirmeyi çok isterim ama anladığım kadarıyla çok soğuklarda donuyor. Bizim oralarda yetişmez diye düşünüyorum. Orhan bey toplantıda sizden aldığım pasifloraları busene deneyeceğim. İnşallah yetiştirmede başarılı olurum. Yeni tohumlarınızı seneye bekliyoruz. Sevgilerimle.....

Orhan Özbilgiç
22-01-2011, 04:30
Furkan' cığım;
Bakalım..''Tu kaka!'' deyip, caydırma çabalarına devam...;)

Sevgili günebakan' da, ''Bulaştımı kurtulmak zor.'' diyor. Baksana!;)
İşimiz zor desene..:(

Orhan Özbilgiç
22-01-2011, 05:04
...... Orhan bey toplantıda sizden aldığım pasifloraları busene deneyeceğim.

Fatma Hanım;
Bir yanlışlık var..!
Toplantıda ben sadece, Selluka, Karagözlü Suzan, Datura, Hint Yağı, Kudret Narı, Susak, Uzun Kabak, Penguen Kabak ve Hazeran, Sarı çiçekli Salvia tohumları dağıttım.
Passiflora fidelerini ben dağıtmadım.(Galiba fide idi.)

Kısmet Ağacı' nızın olduğuna çok sevindim. Ağustostan itibaren yaydığı yoğun yasemin kokusu beni mestediyor. Hemde en az bir-bir buçuk ay çiçekli kalması çok güzel.:)
Abutilon geçen yıl, 50-60 yıldır ilk kez görülen -10 derecede ( Ama sadece bir gece ve bir kaç saat.) toprak seviyesinin 15-20 cm yukarısına kadar dondu.
Sanırım sizin oralarda olmaz. Yoksa gerçekten enfes bir görüntüsü var.
Esen kalın.:)

cemal.S
22-01-2011, 07:32
Bugün bir tanıdığımıza armağan olarak, Pachira (Para Ağacı) adlı bir salon bitkisi aldık. Ancak oda sıcaklığının bile en düşük 7 derece olması gerekiyor. Bu nedenle dış mekanda yetişemiyeceği için, bana göre değil.;)
Ama az su istemesi nedeniyle, birazda aydınlık bir yerde ise salon bitkisi olarak mükemmel. Budanmayı çok seviyor.

189649

189650

189651

189652

Orhan bey!

Hediye edeceğiniz dostunuz çok güzel bir FAKİRA hemde örgülü sahibi olmuş güle güle büyütsün. Lutfen uyarın saksısını sakın boyuna bakıp büyütmesin. Kök yapısı sıkıntıyı sever. Bilgileriniz çok doğru. Çok az su ister. Gösterişine diyecek yoktur ve oldukça pahalı bir bitkidir. Her hangi bir sıkıntı olursa ( Çabuk sitrese girer ve yaprak uçlarında sararma olur) bilgimiz dahilinde yardımcı olurum.

Selamlar. Yalovadan bir dost.

Orhan Özbilgiç
22-01-2011, 09:45
Orhan bey!

Hediye edeceğiniz dostunuz çok güzel bir FAKİRA hemde örgülü sahibi olmuş güle güle büyütsün. Lutfen uyarın saksısını sakın boyuna bakıp büyütmesin. Kök yapısı sıkıntıyı sever. Bilgileriniz çok doğru. Çok az su ister. Gösterişine diyecek yoktur ve oldukça pahalı bir bitkidir. Her hangi bir sıkıntı olursa ( Çabuk sitrese girer ve yaprak uçlarında sararma olur) bilgimiz dahilinde yardımcı olurum.

Selamlar. Yalovadan bir dost.

Cemal Beyciğim;
Çok teşekkürederim.
Dostluk Yalova' da başladı ama şimdi baksanıza, bir şekilde yine dost yüreğiniz uzanıverdi. Yani şimdiiiiii...
''Her zaman, her yerde en büyük Cemal..!'';)

fatma sunay
22-01-2011, 19:56
Orhan bey pasiflora caurela tohumları sizin değilmiydi. Susak tohumlarının yanındaydı üç paket pasiflora tohumu aldım. Ben sizin getirdiğinizi zannettim. Kısmet ağacı nekadar boylanıyor gidince yerini değiştireceğim ona göre bir yer seçeyim.

Orhan Özbilgiç
22-01-2011, 22:40
Orhan bey pasiflora caurela tohumları sizin değilmiydi. Susak tohumlarının yanındaydı üç paket pasiflora tohumu aldım. Ben sizin getirdiğinizi zannettim. Kısmet ağacı nekadar boylanıyor gidince yerini değiştireceğim ona göre bir yer seçeyim.

Fatma Hanım;
Hayır, benim değildi. Kime aitti onuda bilmiyorum.:confused:
Apartmanımızın bahçesinde iki Kısmet Ağacı var. 30 yaşın üstündeler. Sürekli alt dallarını budadığım için biraz fazla uzadılar. Ama 6-7 metreyi geçmez yinede.

cemal.S
22-01-2011, 23:02
''Her zaman, her yerde en büyük Cemal..!'';)

Rica ederim beni şımartıyorsunuz. O bahsettiğiniz güzellik ve dostluk size ve AĞAÇLAR net ailesine ait. Bir üretici olarak küçücük bir katkım olduysa ne mutlu bana.

Saygılarımı sunuyorum.

fatma sunay
24-01-2011, 15:03
Orhan bey kusura bakmayın getirdiğiniz tohumların yanında olduğu için sizin getirdiğinizi sandım.

Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 07:15
Cemal Bey;
Katkınız olmz mı hiç? Sağolun.

Fatma Hanım;
Rica ederim. Ben başka bir arkadaşımızın armağanının, benim armağanım gibi anlaşılmasını düzeltmek için hatırlattım.:)
Saygılarımla..

sevim.K
25-01-2011, 07:57
Saç örgülerine bayıldım ne kadar güzel:)

Orhan Özbilgiç
25-01-2011, 10:55
Saç örgülerine bayıldım ne kadar güzel:)

Gerçekten öyle.. Örgüsüz, düz olarak uzatılmış dallar olarak, bu kadar albenili olamaz herhalde.
Bitkilerde bile makyaj artı değer katıyor.;)

dağ çiği
25-01-2011, 14:01
Orhan hocam bir dosta alınıcak en güzel hediyeyi almışınız.Güle güle büyütür İnşallah.Hanımınızın çiçekleride çok güzelmiş.Abutilionun son çektiğiniz resimleride çok güzell.

sevim.K
25-01-2011, 14:45
Orhan Bey zarfımı aldım teşekkür ediyorum:)

acemifüsun
25-01-2011, 21:58
Sevgili Orhan öğretmenim dostunuza aldığınız Pachira çok güzel, yüreğinize sağlık:) 20 yıl önce benim de vardı, taşınmamızdan, yeni yerine alışamadı, sanırım sarsıldı, kaybettim. En kısa zamanda küçük de olsa tekrar bir Pachira alıp, daha bilinçli bakıp, büyütmek istiyorum:)
Yanlış hatırlamıyorsam Grevillea'nız vardı, aceba bahçede ne durumda? Benimki tomurcuklandı, yakında fotoğrafını ekleyeceğim:)
Saygılar.

Orhan Özbilgiç
26-01-2011, 08:30
Sevgili Orhan öğretmenim dostunuza aldığınız Pachira çok güzel, yüreğinize sağlık:) 20 yıl önce benim de vardı, taşınmamızdan, yeni yerine alışamadı, sanırım sarsıldı, kaybettim. En kısa zamanda küçük de olsa tekrar bir Pachira alıp, daha bilinçli bakıp, büyütmek istiyorum:)
Yanlış hatırlamıyorsam Grevillea'nız vardı, aceba bahçede ne durumda? Benimki tomurcuklandı, yakında fotoğrafını ekleyeceğim:)
Saygılar.

Sevgili acemifüsun;
Pachira; sık yer değişikliği, herhangi bir cisimle sürekli temas, hava akımı ve fazla sudan hoşlanmıyormuş. Diye okudum. Bu nedenlerden biri veya birkaçı kaybetmenize neden olmuş olabilir.:confused: Umarım bu sefer başarılı olursunuz.

Grevillea çeliklerini, Sevgili Fatoş göndermişti. Maalesef tutturamadım.:(
Kasımda Samsun' a gitmeden Avcılar Bitki Dünyası' nda olduğunu öğrendim. Bir tane aldım ve götürüp diktim. Durumu iyi idi biz gelmeden.

Kışın kar çok yağarsa, komşumun torunları, hiç basılmamış karda oynayalım diye, yanlışlıkla üzerine basabilirler diye, tüm küçük bitkilerimi koruma altına aldım. Özellikle yanlarına diktiğim sopalar, birer işaret çubuğu görevi yapsın diye.:p

190344

Orhan Özbilgiç
26-01-2011, 16:19
Biraz önce, dışarıda dolşırken yan sokaklardan birinin bahçesinde, duvar kenarında üzerinde oldukça fazla sayıda çiçeği olan kocaman bir Lonicera Fragrantissima Hanım Parmağı-Kış Hanımelisi) gördüm. Makinam yanımda olmadığı için fotoğraflayamadım.

Boyu iki metre, eni bir buçuk metreye yakın ve bol dallı. Ben bahçeme kasımda diktim. Daha tek dal üstüne, bir metre kadardı. O da birkaç çiçek açmıştı.

Bu büyüklükte abisini görünce çok sevindim tabii.:p Çiçekleri çok güzel kokuyor...Evde fotoğraflayabilimek için birkaç küçük dal kopardım. Yola taşan dallardan haaa..;)

Bu bahçemdeki minik...

190383

Bunlarda İstanbul' daki abisinin çiçekleri..

190384

190385

190386

190387

furkan yıldız
26-01-2011, 16:38
:p Orhan abi yola taşan falan ama iyi tutar. Ödünç çalmış abim :D

fatma sunay
26-01-2011, 23:03
Bizim orda sahibinin haberi olmadan alınan çiçek daha iyi tutar derler. Orhan bey bence siz aldığınız çelikleri hemen dikin belki tutar.

yedikaranfil
27-01-2011, 13:49
Sevgili Orhan Bey; Bahçenizi baştan sona sizinle birlikte gezdim ve dolaştım. Yüreğinizdeki güzellikleri bahçenizde göstermişsiniz. Hayranlıkla hepsini inceledim. Büyük emek ve zaman vermişsiniz eşinizle birlikte. Hemde sevgiyle. Benim de hayalimde böyle bahçeli bir ev, her bir yanında çiçekler, meyveler olsun istiyorum. Umarım bir gün olur. Mutluluğunuz daim, sağlığınız ve neş'eniz hiç eksik olmasın yuvanızda. Eşinize ve size saygılar.

Orhan Özbilgiç
27-01-2011, 13:50
furkan yıldız : Orhan abi yola taşan falan ama iyi tutar. Ödünç çalmış abim.

fatma sunay: Bizim orda sahibinin haberi olmadan alınan çiçek daha iyi tutar derler. Orhan bey bence siz aldığınız çelikleri hemen dikin belki tutar.

Çalmadığımı belgelemem gerekti.:o
Ahanda ispatı.. Dallar bahçenin dışına taşmış mı, taşmamış mı? ;)
Ben masumum...:D

190451

Yücel Canpolat
27-01-2011, 14:02
Bal gibi taşmış tabi, az kalsın yanında ki bitkiyi de kurutacakmış neyse ki Orhan Hocam kısmi bir budama tekniği uygulamış:)

Yücel Canpolat
27-01-2011, 14:04
Sayın Hocam resmin sağında ki bitki de fena değil hani:D

Orhan Özbilgiç
27-01-2011, 14:12
Sayın Hocam resmin sağında ki bitki de fena değil hani:D

Oooooo, onlardan buralarda her yerde var.. Furkan bir seleli motorsikletle gelsin, hallderiz. :D:D

furkan yıldız
27-01-2011, 14:24
:D taşmış diye sahipsiz mi oluyor Orhan abi bal gibi çalmışsın işte :D
Hadi yine iyisin iyi tutar :D Traktörle geliyorum ne selesi :p

fatma sunay
27-01-2011, 14:25
Bence biraz fazlasıyla taşmış daha derin budama istiyor.

Orhan Özbilgiç
27-01-2011, 15:25
Haklısınız Fatma Hanım.:p
Nisan'a kadar kadar budamazlarsa ''Yardımcı olabileceğimi'' söylerim.:D Şimdi çeliklesen tutmaz. Ama Nisanda banko tutar.:p

Ama furkancığım yer değiştirme işini bu günlerde yapıp bitirsek daha garantili olur.;) Fazla gecikmemek lazım.

Orhan Özbilgiç
27-01-2011, 16:44
Sevgili Orhan Bey; Bahçenizi baştan sona sizinle birlikte gezdim ve dolaştım. Yüreğinizdeki güzellikleri bahçenizde göstermişsiniz. Hayranlıkla hepsini inceledim. Büyük emek ve zaman vermişsiniz eşinizle birlikte. Hemde sevgiyle. Benim de hayalimde böyle bahçeli bir ev, her bir yanında çiçekler, meyveler olsun istiyorum. Umarım bir gün olur. Mutluluğunuz daim, sağlığınız ve neş'eniz hiç eksik olmasın yuvanızda. Eşinize ve size saygılar.

Sevgili yedikaranfil;
Bugün son derece hareketli bir gün geçirdim. Agaclar.net' e de ara ara girebildim. Bu arada sizin mesajınızı gözden kaçırmışım. O nedenle yanıtlamakta biraz geciktim. Çok özür dilerim.:o

Bahçemi beğenmeniz ve buna dayalı övgü dolu sözleriniz, beni mutlu etti. Tüm bahçesi olmayan arkadaşlarım ve sizin için, hayalinizdeki kadar güzel bir bahçe sahibi olmanızı diliyorum.

Benim için dilediğiniz tüm güzelliklerin, sizinlede olmasını bende diliyorum. Sağolun.:)

sevim.K
27-01-2011, 17:09
Ne kadar güzel çiçeği varmış hanımelinin alınmayacak gibi değil hani. Budama iyi olmuş;) Güle güle büyütün:)

yedikaranfil
28-01-2011, 11:42
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;748266]furkan yıldız : Orhan abi yola taşan falan ama iyi tutar. Ödünç çalmış abim.

fatma sunay: Bizim orda sahibinin haberi olmadan alınan çiçek daha iyi tutar derler. Orhan bey bence siz aldığınız çelikleri hemen dikin belki tutar.

Çalmadığımı belgelemem gerekti.:o
Ahanda ispatı.. Dallar bahçenin dışına taşmış mı, taşmamış mı? ;)
Ben masumum...:D

190451[/Q

Sevgili Orhan Beyciğim; Bu sağdan soldan taşan çiçekler niye bana hiç deng gelmiyor. Birde benim yoluma çıksalar ya :( Ne kadar şanssızım.:(

Orhan Özbilgiç
28-01-2011, 12:18
Sevim Öğretmenim. Önceden almış bulundum bir kere.. Bilseydim..:)

Sevgili yedikaranfil;

Kural şu:
1) Önce sahip olmak istediğiniz bitkiyi, internette ve Muğla daki fidanlıklarda arayıp bulacak ve satın alacaksınız.;)
2) Sonra, gördüğünüz her bahçedeki bitkileri inceliyeceksiniz. Bende olmayan bir bitki var mı? Diye...;)
3)Birde göreceksiniz ki; size en yakın bir bahçede, dünya para verip aldığınız bitkinin dalları dışarı taşmış, ''N'olur beni buda..! Benden on tane bitki çıkar..! Diye yalvarıyor.:mad::D:D

Örnek mi?
İşte iki gündür şamatasını yaptığımız Kış hanımelisi..:D

furkan yıldız
28-01-2011, 12:35
3)Birde göreceksiniz ki; size en yakın bir bahçede, dünya para verip aldığınız bitkinin dalları dışarı taşmış, ''N'olur beni buda..! Benden on tane bitki çıkar..! Diye yalvarıyor.:mad::D:D

Yedi karanfil siz siz olun bu tür davranışları örnek almayın. Gidip bahçe sahibini bulup rica edin o seve seve kabul edecektir. Orhan abicim kötü örnek olmayalım lütfen :D

yedikaranfil
28-01-2011, 13:15
Yedi karanfil siz siz olun bu tür davranışları örnek almayın. Gidip bahçe sahibini bulup rica edin o seve seve kabul edecektir. Orhan abicim kötü örnek olmayalım lütfen :D

sevgili furkan beyciğim; Valla ben Orhan Beyin bahçesine hayran oldum. nasıl özenmem. Muğlanın yabancısı olduğum için buraları çok fazla bilmiyorum. kaç çiçekçi varsa sipariş verdim. Yooookkkkkk ,bana dönen yok.( Özellikle saksıda yetişen bodur meyve ağacı) benim engelli bir kızım var onun için aradım ve bulamadım o böyle dalından koparıp yemeye bayılıyor. Nasip olmadı. kokulu melisa ve hanımeli. bunlara bayılır. pencere önü çiçek dolu onların çiçeklerine bakar durur. Onun için inşallah emekli olduğumda bahçeli bir evim olsun istiyorum. şimdilik pencere önü ve balkonla idare ediyoruz:( olsun yinede güzel böyle hobilerin olması insanı rahatlatıyor.
Not: Amaaaaa bir yerlerden taşan **** sarkan görürsem.............
Saygılar:D:D:D

fatma sunay
28-01-2011, 13:42
Orhan bey evin duvarına sardırdığınız sarmaşık gül yediveren cinsimi açmış hali çok güzeli . Bende giriş kapısına istiyorum ama yediveren diye sattıklarından aldım sadece bir kere açıyor.

Orhan Özbilgiç
28-01-2011, 13:50
Sevgili yedikaranfil;
Mart sonlarında bana hatırlatın, size Melisa Çeliği göndereyim. En güzeli nisanda çeliklemek. O zaman tutturma şansınız çok yüksek olur. Şimdi tutması çok zor.:confused:
Kış hanımelisi saksıda olmaz. Yoksa onuda Furkancığımın dediği gibi komşudan rica eder alırdık. Gerçi o bahçe 40 daireli bir apartmanın , birinden isterdik, o vermezse bir diğerinden...
Olmadı, budamayı gece yapardık..:p

Orhan Özbilgiç
28-01-2011, 14:04
Orhan bey evin duvarına sardırdığınız sarmaşık gül yediveren cinsimi açmış hali çok güzeli . Bende giriş kapısına istiyorum ama yediveren diye sattıklarından aldım sadece bir kere açıyor.

Fatma Hanım;
Evet yediveren. Aralıkta budamıştım. Mart ayında 10-15 günlüğüne diğer bitkilerimin budamalarını yapmaya gideceğim. Ama yinede unutmazsam, dönüşte size bir kaç çelik getiririm. O kadar çıkar. Gidince doğrudan köye geçip, Çarşamba' ya hiç uğramadan geri dönebilirim. Yani oradan kargolama şansım olmaz.

Yedikaranfil'e Melisa Çeliğini ise burada saksıda olandan gönderebilirim. Ona yetecek birkaç çelik çıkar.

yedikaranfil
28-01-2011, 14:04
QUOTE=Orhan Özbilgiç;748767]Sevgili yedikaranfil;
Mart sonlarında bana hatırlatın, size Melisa Çeliği göndereyim. En güzeli nisanda çeliklemek. O zaman tutturma şansınız çok yüksek olur. Şimdi tutması çok zor.:confused:
Kış hanımelisi saksıda olmaz. Yoksa onuda Furkancığımın dediği gibi komşudan rica eder alırdık. Gerçi o bahçe 40 daireli bir apartmanın , birinden isterdik, o vermezse bir diğerinden...
Olmadı, budamayı gece yapardık..:p[/QUOTE]

:D
:o Ben, hanımeli saksıda da yetişir diye düşünüyordum :( Demekki sizlerden öğreneceğim çoooookk şey var orhan bey :D melisanın sanki kokusu şimdiden burnuma geliyor. :D

yedikaranfil
28-01-2011, 14:15
Sevgili Orhan beyciğim; Eklemek istediğim bazı şeyler var. Böyle güzel paylaşımı olan, doğayı seven sizlerle bu sitede tanışmak ve bilmediğim konuları öğrenmek beni çok mutlu ediyor. Her sayfada değişik konular, bilgi alışverişi, yardımlaşmalar bunlar çok vakit alan ve özveri isteyen uğraşlar. Ben sizlerin sayesinde çok şeyler öğreniyorum. paylaşımlarınız ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

furkan yıldız
28-01-2011, 14:51
Orhan abicim, Samsun'a inşallah kamyonla gidiyorsunuzdur. Yoksa benim çıkarttığım listeyi görünce zaten korkacaksın. Kamyonla gitmezsen daha da korkarsın

Orhan Özbilgiç
28-01-2011, 15:05
Furkancığım;
Dükkan senin! (hani..Lafın gelişi haaa.!):p

furkan yıldız
28-01-2011, 15:19
Hünnap
Melisa
Koca Yemiş
Sardunya
Nektarin
Hazeran
Tabii hepsinden gül. Birde o tayı istiyorum abi :p Yüzsüzlüğün bu kadarı. Millet bir iki çelik ister ben liste yaptım :D

sevim.K
28-01-2011, 16:04
İnanmıyorum sana furkan:eek: Zaten bir bahçeye sen girmişsen orası talan olmuş demektir onun için kimsenin çelik çomak alma şansı yok;)

furkan yıldız
28-01-2011, 16:24
Sevim ablacım sabahtan beri Orhan abimin bahçesini geziyorum hepsini tek tek not aldım. Ama Orhan abim gönderecek hepsinden :p

fatma sunay
31-01-2011, 17:09
Orhan bey çelik gönderme amaçlı sormamıştım. Yinede düşünceniz beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Bende martta gideceğim artık burdan köklü alıp götürürüm. Önceki aldığımı yediveren diye pazardan aldım ama tekveren çıktı.

yedikaranfil
01-02-2011, 08:42
Orhan bey;
Bana gönderdiğiniz selluka tohumlarını Mart ayında saksıya dikmek için bekletiyorum. Acaba doğru zamanlama mı?
Saygılar.

fikreteren
01-02-2011, 20:54
Furkan niye söylemedin sardunya da gönderirdim.

Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 04:03
Furkan'cığım;
İstediğin onlar olsun. Hallederiz.;)

Sevim Hanım;
Furkan'dan sonra bu bitkileri iki sene budamam artık.:p

Fatma Hanım;
Eğer bulamazsanız, size ulaştırmak için bir formül ararız..

Sayın yedikaranfil;
Bence doğru yapıyorsunuz. Mart'tan önce dikmeyin!

Fikret Bey'ciğim;
Furkan' ın amacı üzüm yemek değil ki.! Bağcıyı dövmek..:D Beni aradan çıkarsın, sıra sizlerede gelecek.:D:p

fikreteren
02-02-2011, 11:18
Orhan beyciğim sevimli çocuk Furkan feda olsun.

yedikaranfil
02-02-2011, 11:42
Fikret Bey'ciğim;
Furkan' ın amacı üzüm yemek değil ki.! Bağcıyı dövmek.. Beni aradan çıkarsın, sıra sizlerede gelecek.

Sevgili Orhan Beyciğim;
Sizin bahçeden çıkmak biraz zor. furkan'ın da çıkmasını beklemeyin kamyonla siparişi var size.......

Güler
02-02-2011, 14:52
Hünnap
Melisa
Koca Yemiş
Sardunya
Nektarin
Hazeran
:D

furkan yıldız, bu listenin tamamı bende mevcut, ama kocayemiş meyve vermedi iki senedir.

Bahçemdeki Lonicera Fragrantissima da bayağı büyük bir çalı üstündeki çiçekler de hakikaten mis kokulu.

İyisi mi sen bırak Orhan Özbilgiç'i üzmeyi bizim taraflara gel. Ben senin peşine Karabaş'ı takarım beraberce turlarsınız bahçede. Nasılsa neye el atsan Karabaş hırlar çünkü ona öyle tembihledim. :D

Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 17:59
Haklısın Fikret Bey; O bizim stres toplarımızdan...''Furkan olmadan asla!'';)

Sevgili yedikaranfil , şimdi biraz umutlandım. Sağolsun Güler Hanım , Furkan'cığıma öyle bir oyun sahası sundu ki, ben olsam Manyas' a giderim. Aklına hangi bitki gelirse orada var. Üstelik İstanbul' a daha yakın.

Aklın yolu bir...Furkan Karabaş' a rağmen gider bence.:p Hem o Karabaş 'ın ne tür et sevdiğini bilir. Kemikli mi, kemiksiz mi?
Değil mi Furkan'cığım.:)

Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 18:42
Bugün Mısır Çarşısı arkasındaki çiçek pazarını gezerken gördüğüm sevimli bir bitki satın aldım.
Jakobinia ''Anita''

Bir başlık açabilecek kadar yeterli bilgiye ulaşamadığım ve dış mekan bitkisi olup olmadığından emin olamadığım için, bahçemde sergiledim.

İnternette gördüğüm karlar altındaki çiçekli fotğraflarından, dış mekanda da yaşayabileceğini düşündüm.:confused:

191254

191255

191256

191257

191258

furkan yıldız
02-02-2011, 19:19
:) Bu yazı kısmet olurda gidersem Güler ablamın bahçesinde geçireceğim anlaşılan :p Köpeklerle aram mükemmeldir. En saldırgan köpekle 2 dakika maksimum 10 dakika içinde sahibi derecesinde arkadaş olurum. Karabaş olur kuzubaş :). Neyse Orhan abicim seni çay ocağına bekliyoruz. Şikayet edilmeden çıkıyorum. :)

günebakan
02-02-2011, 20:20
Orhan abiciğim Jakobinia ''Anita' da çok güzelmiş güle güle büyüt :)

Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 20:30
Sağol günebakan.
Galiba dönem dönem çiçekleniyormuş. Bu da onu dahada sevimlileştiriyor. Balkonda da olabilir sanıyorum. Bir düşünün isterseniz..;)

günebakan
02-02-2011, 21:27
Çoktaaan düşünmeye başladım bile:))

Cumhur Tonba
02-02-2011, 21:43
Günebakan, Düşün düşün, haraptır işin. Yer varmı yer? Bahçede, balkon da?
Orhan Bey, Merhaba. Bahçenizi gittikçe zenginleşiyor. Budama işini hallettiğinize sevindim.

günebakan
02-02-2011, 21:46
Cumhur abiciğim ona yer buluruz o sorun değil dee İş eşimi kandırıp oraya götürmekte biraz da para koparmakta:p:p

Orhan Özbilgiç
02-02-2011, 21:50
Artık zenginleşiyor mu, çıfıt çarşısı gibi mi oluyor? Bilmiyorum. Neyse şimdilik birkaç tane daha dikebileceğim yer bulunur ama, dahası için yer yok!

Cumhur' cuğum; Furkan afalladı.
Manyas mı, Silivri mi? Şimdi bu ikilemi yaşıyor. Çarşamba uzak geldi.:D

Cumhur Tonba
02-02-2011, 21:56
Biraz sonra Çarşambayı sel aldı, ondan gelemiyorum derse şaşırmayın.

Yücel Canpolat
03-02-2011, 06:52
Arkadaşlar,bahçe sahipleri,olağanüstü bir toplantı yapıp acilen bir''furkan savar''projesi hazırlamamız şart oldu,zira bahara ne kaldı:D

ciceksever70
03-02-2011, 07:15
Orhan Bey Jakobininizin kagidinda oda sicakliginda muhafaza edilir yaziyor. Internete de bir göz attim, ic mekan bitkisi diyor. Cok sirinmis gercekten. Güle güle büyütün.

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 07:20
Yücel Bey;
O tehlikeyi ben savuşturdum gibi.. Gerisini sizler düşünün. Benden sonra tufan..:D

yedikaranfil
03-02-2011, 07:21
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;751017]Artık zenginleşiyor mu, çıfıt çarşısı gibi mi oluyor? Bilmiyorum. Neyse şimdilik birkaç tane daha dikebileceğim yer bulunur ama, dahası için yer yok!

:D Orhan Beyciğin günaydııınnnnn;:D:D
(Dahası için yer olmayanlara) ben talibim haberin ola bir kamyonda ben göndereceğim. Ama Furkandan önce davranmam lazım. Furkanı Güler hanımın bahçesine, karabaşın rehberliğinde bahçe turuna gönderelim. Hiç olmazsa bize de kalsın bir şeyler.:D Valla sabah sabah iyi geldi okumak bu güzel yazıları

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 07:42
Orhan Bey Jakobininizin kagidinda oda sicakliginda muhafaza edilir yaziyor. Internete de bir göz attim, ic mekan bitkisi diyor. Cok sirinmis gercekten. Güle güle büyütün.

Yapmayın be ciceksever!
Şimdi internette, dün bulduğum bir Fransızca kaynaktaki fotoları kopyalayıp yapıştırmak için, tekrar aradım. Bulamadım.:(

Dün onu hemen balkon demirlerinin dıışında, sardunyaların yanına koydum. Anlıyacağınız geceyi dışarıda geçirdi. Gerçi bu gece don yoktu ama, sıcaklık artı 2 dereceye kadar düştü.

Ne yapalım? Ölen ölür kalan sağlar bizimdir..:p

Uyardığınız için teşekkürederim. Selamlar.:)

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 07:50
Sevgili yedikaranfil;

Şimdi Furkan tehlikesini tam atlattık sayılmaz. Hele bi geri dönmeyeceğinden emin olalım.:p Birşeyler düşünürüz.;)

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 08:11
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;751096]

Dün onu hemen balkon demirlerinin dıışında, sardunyaların yanına koydum. Anlıyacağınız geceyi dışarıda geçirdi. Gerçi bu gece don yoktu ama, sıcaklık artı 2 dereceye kadar düştü.

Ne yapalım? Ölen ölür kalan sağlar bizimdir..:p

Bu geceyi sorunsuz atlatmış görünüyor.:confused: Tabi bir gecede ne olacağı hiç belli olmaz ama..:p

191289

191290

191291

sevim4
03-02-2011, 09:36
Sevgili orhan abi,çok güzel sizin elinizde dahada güzel olacak.

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 10:01
Sevgili orhan abi,çok güzel sizin elinizde dahada güzel olacak.

Sevim Hanım;
Baksanıza iç mekan bitkisiymiş. Bakalım Samsun2a gidinceye kadar onu dışarıda tutmaya devam edeceğim. Bakalım ne olacak?

sevim.K
03-02-2011, 10:03
Furkan niye söylemedin sardunya da gönderirdim.

Fikret bey sardunyalar furkanın eline düşerse size birşey bırakmaz aman dikkat. Üstelik bana sakız sardunya sözünüz vardı unuttuk iki bahar geçti;):p

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 10:22
Jakobinia ''Anita'' nın kar altındaki fotoğrafını buldum.;)

http://a21.idata.over-blog.com/3/09/88/16/Arbres-et-arbustes/jacobinia-anita-DSC_0242.jpg

fatma sunay
03-02-2011, 17:43
Orhan bey üzülmeyin belki çiçeğinz insafa gelir Samsun çıkartması yapar da kışa direnir. Gerçekten güzel bir çiçek.

fikreteren
03-02-2011, 18:56
Fikret bey sardunyalar furkanın eline düşerse size birşey bırakmaz aman dikkat. Üstelik bana sakız sardunya sözünüz vardı unuttuk iki bahar geçti;):p

sevim hanım özelime adres bildiriseniz memnun olurum.Çicekler açsın renkleri meydana çıksın.

fikreteren
03-02-2011, 18:58
Orhan bey yeni çiceğiniz çok güzel güle güle büyüt.Bende bugün yeni çicekler aldım.resimlerin yüklerim.

Sayın Cumhur Tonba çarşambayı daha sel almıyor.Ne yapacağız.

ciceksever70
03-02-2011, 20:54
Jakobinia ''Anita'' nın kar altındaki fotoğrafını buldum.;)

http://a21.idata.over-blog.com/3/09/88/16/Arbres-et-arbustes/jacobinia-anita-DSC_0242.jpg

Bazen dogrulari deneyerek buluyoruz. Belki Istanbul`un kisina dayanir. Brezilya`da dogada yetisiyormus. Internet`te arti 10 dereceye kadar dayanan ve arti 18 dereceye kadar dayanan iki cesidi var diyor.

Cumhur Tonba
03-02-2011, 21:22
Orhan bey yeni çiceğiniz çok güzel güle güle büyüt.Bende bugün yeni çicekler aldım.resimlerin yüklerim.

Sayın Cumhur Tonba çarşambayı daha sel almıyor.Ne yapacağız.

Fikret Bey,
Aman almasın. Bu iyi haber.

Cumhur Tonba
03-02-2011, 21:23
Orhan Bey,
Dediğiniz gibi diğer yabancı sitelerde de hep dışarda,

191384

Orhan Özbilgiç
03-02-2011, 21:55
Fatma Hanım;
Belkide belli mi olur? Ama dış mekana direnemezse yapılacak birşey yok tabii. Doğa ile zıtlaşamayız.

Fikret bey;
Biz hala açız demekki. :D Sevgili Kiraz bir yerde, ''artık ben almama iradesini gösterebilmeyi öğrendim.'' Diyordu. Elbet bir gün bizde.. Diyelim.:p

ciceksever70;
Sağolun.Sizin sayesinde Çiçeğim hakkında birşeyler öğrendim. İnşallah dış mekanda yaşar. Yaşamazsada yapabileceğim birşey yok. Bizde bu doyumsuzluk varken, daha neler neler buluruz. Değil mi?:D

Cumhur bey;
Bizimkide utanır. alışır belki! :)

migi80
21-02-2011, 00:48
Kışın Tekzen Yapı Market'te gördüğüm, Nemophila menziesii-Koru Çiçeği (Gümüş Kenar) dan alıp, paketin arkasındaki tarife uygun biçimde, nisan başında, yuvarlak tarhın kenarlarına ekmiştim.
Ortaya da Hezaren tohumları ektim. Çok güzel çimlendiler.

145920

145921

145922

Bugün, bir öbeğin tomurcuklanmaya başladığı dikatimi çekti.

145923

Sonra birde ne göreyim? ;)

145924

Çiçek açan öbek bile var!:)

sevgili Orhan bey,bende Koru Çiçeği Gümüş Kenar almayı düşünüyorum,nette araştırırken sizin eklediğiniz resimleri gördüm ve kesin almalıyım dedim.fakat size bir sorum olacak,siz tohumları direk toprağamı serptiniz acaba?yoksa çimlendirip,bahçeyemi fidelediniz?sizin bu resmi ekleme tarihiniz epey olmuş;)umarım bu sorumu görüp bana cevap verebilirsiniz.

Orhan Özbilgiç
21-02-2011, 06:43
Sevgili migi80;
Malum, kış mevsimindeyiz. Bahçemde paylaşabileceğim birşeyler olmadığından yazmadım ama, yinede aşağı yukarı hergün bir ara foruma uğruyor yazılanlara gözatıyorum.
Birde sadece kışları İstanbul' da geçirdiğim için, buradaki özel işlerim ve ilişkilerime yoğunlaştım.

Sizin sorunuza gelince;
Koru Çiçeği' ni, alıntı mesajınızdaki ve aşağıdaki fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi 26 mart tarihinde, paketin arkasındaki ekim talimatına uygun olarak, doğrudan, yuvarlak tarhın kenar bölümüne, yaklaşık 5-6 cm kalınlığında serdiğim torfa ektim. Önceden çimlendirme gibi özel bir işlem uygulamadım. İstisnasız hepsi çimlenmişti. Başarılar diliyorum. Kolay gelsin.

Sevgili migi80;
Forum kuralları gereğince tüm yeni üye arkadaşlarımızın, aşağıdaki başlığa uğrayıp kendilerini tanıtmaları gerekmekte. Uğrarsanız sevinirim.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595

193650

Sevgi Durul
24-02-2011, 20:52
194092

İlk çimlenen selluka fidemizle Orhan Öğretmen'imize teşekküre geldik. Bir de merak ediyoruz, bu yaz açabilir miyiz? Saygılar...

Orhan Özbilgiç
24-02-2011, 21:27
Sevgili SDurul öğretmenim;

Bu jestinizle beni çok mutlu ettiniz.
Biraz erken çimlendirmişsiniz ama Mayıs'a kadar saksısında soğuklardan (donlardan) koruyabilirseniz, sonrasında bahçede bol güneşli bir yere alın.(hatta saksısıyla gömün.)
Büyük olasılıkla çiçeklenecektir.
Herşey gönlünüzce olsun..

Sevgi Durul
24-02-2011, 21:59
Öğretmenim, ben geç çimleneceğini düşünerek tohumu 10 Şubatta ektim. Bu gördüğünüz üç dört gün önce belirdi, bugün bir tanesinin daha çimlendiğini gördüm. Şimdilik içeride güney pencere önünde duruyor. Havalar ısındığında söylediğinizi uygularım. Teşekkürlerimle...

limon
25-02-2011, 16:01
Ben de deneme amaçlı yeşil fasulyelerden çıkan 3 tohumu ekmiştim. Fasulye yeşildi ama içindeki tohumlar sertti. 3 tohumdan birisi çimlendi aynı sn.SDrurul'un fidesi durumunda.

Eşinize ve size çok teşekkür ederim Orhan bey.

Orhan Özbilgiç
28-02-2011, 19:49
Sevgili limon;
Bu sabah Samsun' a geldik. Bahçemde iki ay öncesine göre önemli bir değişiklik yok. Hala kışı yaşıyor. Aslında benim için ideal. Çünkü budamaları yapacak ve Bordo bulamacı atacağım. Bu nedenle gözlerin patlamaması gerekiyor zaten.

Sizin sayenizde tanıyıp sevdiğim Mavi çan çiçeği sarmaşığı beni şaşırtmayı sürdürüyor. Bu kış çok sert geçmediği için olsa gerek, aralık ayınaki gibi hala canlı.! Birtek yeni çiçek açmamış.
Ama asıl ilginç olan, tohum kapsülleri hala yeşil!
Bakalım ne zaman kuruyacak?;)

194763

194764

194765

Gövdesi insanı aldatıyor! Sanki kurumuş gibi...Ama değil.

194766

cemo
28-02-2011, 20:28
Bahcenize hoşgeldiniz.

Çan sarmaşığına heveslendiriyorsunuz beni de:)

Benim ağaçlarda henüz budanmadı. Ziraatten birini buldum, mart ayının 10 u gibi budarız abla dedi. Hava sürekli yağıyor, bordo bulamacını da atamadım:( Bu yazda meyve yiyemeyeceğiz bu gidişle biz.

limon
28-02-2011, 20:51
Bu kış pek hatırı sayılır don olmayınca ben de "keşke yetiştirseymişim" diye aklımdan geçirmiştim. Bugün internette bitkilere ve tohumlara bakarken 'kırmızı çan çiçeği' diye bir bitki gördüm. -15'e kadar dayanıyormuş. Çiçekleri iri değil ama gruplar halinde açtığı için fotoğraflarda çok güzel görünüyordu.
194783

Bir de passifloralar çeşitliliğiyle ilgimi çekiyor son zamanlarda.

Sebahattin Sargın
28-02-2011, 21:14
Bahçesi olan biri için passiflora yetiştirmemek ayıp zaten :D:D

Ben iki yıldır passiflora konusundaki yazıları hep okuyorum . Passiflora edulis yetiştirdim ama Pas. mollisima vb. türlerin tohumlarını çimlendirmede başarısız oldum...

Velhasıl-ı kelam bahçenize renk renk passifloralar çok yakışır Sevgili Orhan Bey ve Sevgili Limon. Ancak dona karşı hassaslar gerçi sizde geniş saksılarda yetiştirip kışın korunaklı bir yere alabilirsiniz. Kökleri ne kadar çok yayılırsa o kadar hızlı çiçek açıyorlar. Köklerin yayılım alanı kısıtlandığında çiçek açmıyorlar benim rahmetli passifloralarım gibi...

Sevgiler ;)

Yücel Canpolat
28-02-2011, 21:16
Sayın Orhan Hocam hoş geldiniz bahçeniz öksüz kalmıştı artık sahip geldi dediklerini duyuyorum ağaçlarınızın çalı ve çiçeklerinizin,ben de bu gün bordo bulamacı aldım ilk fırsatta atacağım,Hocam mavi çan bana da çok sıcak bakıyor:)

Uzaylı
28-02-2011, 21:45
Sayın Orhan Özbilgiç; Bahçenize hoşgeldiniz. Bakalım sizden bu sene neler öğreneceğiz. Ben daha üye olmadan önce bile ne çok gezmiştim bu sayfalarda. En çok ta hayalet selviye şaşmıştım. Bunu nasıl birşeydir; hakikatten adına yakışır görünümde diye...

yedikaranfil
01-03-2011, 10:50
Sevgili Orhan Bey;
Bahçenize hoş geldiniz. Artık eşinizle birlikte maharetli elleriniz o güzelim bahçenizi neş-elendirecek. Yakında çiçeklerinizin kokuları buralara kadar gelir.
Saygılar.

sevim4
01-03-2011, 14:12
Hoşgeldin orhan abim,bahçenin durumu iyidir inşallah bahar geliyor artık.
Şennecek bahçeler.

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 17:18
Sevgili cemo,
Çan sarmaşığı eğer çok yıllık olmayı sürdürürse harika! Denemende yarar var.

Budamalara başladım. Birkaç gün içinde bitiririm sanıyorum. Bordo bulamacı budamadan sonra atılacağı için, sen biraz bekleyeceksin. çiçeklenmemiş her bitkiye atılabileceği için pek sorun olmaz. Belki eriklere atamayabilirsin.? çiçek açmış olursa.;)

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 17:22
Sevgili limon;
Çan çiçeği' ni bende okumuştum. Galiba mevsimlik. Siz bir deneyin. Nasıl olsa sizi izlyenlerde olacaktır.:D

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 17:37
Sevgili Sebahattin Sargın;
Pasiflora bulunduğum köyde 30-35 senedir var. Bi dostum, iki katlı evinin ikinci katına, bahçeden direkt çıkılan merdivenlerinin trabzanlarına sardırmıştı. Saat çiçeği diyorlardı. Yıllar sonra kesip yokettiğini gördüm. Sebebini sorduğumda, ''Avlumun her tarafından çıkıyordu. Başedemedim. Vurdum yabani ot ilacını...'' Demişti.
Buna rağmen İstanbul' da Bauhuse' ta görü aldım. Apartmanımızın kameriyesinin dibine diktim. Bir ay içinde balon gibi onlarca çiçek tomurcuğu verdi. Ama ne olduysa çiçeklenmeden kurudu.
Bu yüzden sıtkım sıyrıldı.
Köyde, evvelki yıl bir arkadaşımın balkonunun ön cephesinde vardı. Bir ara fırsat yaratıp, gidip bakayım. Duruyorsa, kök sürgünü de varsa sonbahardan kalma, söküp getireyim.

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 17:50
Yücel bey;
Geldim ama henüz bahçelerin tadı tuzu yok! Tüm pul yapraklılar ve bazı ibreliler gibi, benimde Nootkatensis Pendula' m kızarmış, hatta bazı dalları sararmış. Kuru gibi duruyor.:confused: Eğer o dallarda kurursa, formu iyice bozulacak.

194951

194952

Çan sarmaşığı çok güzel, özellikle sonbaharda çiçeklenmesi ve kışa kadar sürmesi çok hoş. Tavsiye ederim.

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 17:54
Sevgili Uzaylı;
Siz araştırmacı bir kişiliğe sahipsiniz. Çok kısa zamanda büyük aşamalar kaydettiğinizi görüyor ve birkaç sene içinde, çok iddialı bir bahçeye sahip olacağınıza inanıyorum.

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 18:00
Sevgili yedikaranfil;
Çok teşekkürederim. Bana güç veriyorsunuz. Kasım ayında getirip diktiğim Kış hanımelisi şu an bahçemdeki tek güzel kokulu çiçek. Selam ve sevgilerimle..

194956

Orhan Özbilgiç
01-03-2011, 18:07
Sevgili sevim4;
Son 15 gündür yurdumuz genelinde güneşlenme oranı çok düşük. bu nedenle bahçelerde kır çiçekleri bile bir türlü açamıyorlar. Ama birkaç gün güneş görsek, papatyalar başta olmak üzere bir sürü bitki çiçekleniverecek.
şimdilik Portakal nergisi ile idare ediyoruz.
Selamlar..

194957

shapsough
05-03-2011, 11:33
http://www.asyafidancilik.com/rsmlr/urundetay/resim73.jpg

Bahsettiğim "Altuni AtLas Sediri" ;)

nergis06
05-03-2011, 19:29
Orhan bey bahçenizi daha detaylı inceleme fırsatım oldu muhteşem olmuş.Sayenizde hiç bilmediğim bitkileri öğrenme fırsatım oldu.(İlk fırsatta bu bitkilerden edineceğim).Yazılarınızdan sadece bitkileri değil, hayvanları ve insanlarıda çok sevdiğiniz hissediliyor.Sizin ve eşinizin ellerine sağlık.Sevgi ve saygılar....

Yücel Canpolat
07-03-2011, 16:30
Sayın Orhan Hocam sizi özledik gittikten sonra,buralarda kar boran fırtına ara ara güneş yani havalar da istikrar arama.hiç bir şey yapamadım sadece bordo bulamacı attım,galiba mart ayını böyle çıkaracağız selamlar Sayın Hocam:)

Adalet Yağcı
07-03-2011, 16:44
Bahçe kıpırtıları duyuyorum, bahar mı geliyor ne?...

fatma sunay
07-03-2011, 21:14
Orhan bey bahçenize hoş geldiniz. Bahçenizi sık sık ziyaret edeceğim çünkü öğreneceğim daha çok şey var. Bahçe işlerinde size kolaylıklar diliyorum.

sevim.K
07-03-2011, 23:09
Orhan bey hoşgelmişsiniz bahçenize.:) Çan çiçeğinin tohumları ne hoş. Bolca da tohum var sanki üzerinde:)

Eşinize sevgiler Orhan bey dünya kadınlar günü kutlu olsun:)

Orhan Özbilgiç
09-03-2011, 10:23
Sevgili shapsough teşekkürederim. Limon selvilerimin Topiaryy' si için de, senin deneyimlerinden yararlanacağım. Bana yardım edeceğinden eminim. Selamlar.;)

Sevgili nergis06;
Size esin kaynağı olabilecek bitkilere sahip olmak beni sevindirdi. Ayrıca, kişiliğime yönelik övgülerinizle de gururumu okşadınız. Sağolun.:)

Yücel Bey'ciğim;
Geldiğim günlerdeki yağışssız 2-3 günde, bende budamalarımı yapıp, Bordo bulamacını attım.
Leylandi ve Limon Selvilerin budanması kaldı. Birde toprağa direkt ekilecek tohumlar için yer hazırlanacak. Onun içinde birkaç gün güneşlenme gerekiyor.
Olur inşallah.:)
Sanada kolay gelsin. Selam ve sevgiler.:)

Sevgili Adalet Yağcı;
Ne kadar gecikirse geciksin, önümüz bahar! Havalar güneşlenmeye görsün, bu soğuk günleri unutturacak hızda doğadaki canlanmayı göreceğiz. Değil mi?
Siz de kendinizi bir yayla turuna hazırlayın derim ben!
Selam ve sevgiler.

Sevgili Fatma Sunay;
Bende, benden önce bahçe oluşturmuş arkadaşlarımızdan çok şey öğrendim. Bu süreç böyle sürüp gidecek.
Bahçemden birşeyler görüp öğrenmek istemeniz, beni mutlu ediyor. Sağolun. Sağlıkla kalın.:)

Sevim Hocam;
Öncelikle bir gün geciklmelide olsa, bende sizin şahsınızda, tüm bayan arkadaşlarımızın ''Kadınlar Günü'' nü kutluyorum.
Çan Şarmaşığı ile deneyimlerim sanırım bundan sonra yetişitirecek arkadaşlarımıza ışık tutacak nitelikte şaşırtıcı oldu.:eek:
Tohum kapsülleri hala yeşil. Bakalım ne olacak?
Selalar.

Orhan Özbilgiç
09-03-2011, 10:36
Bu arada geçtiğimiz günlerde Çarşamba Hükümet Konağı bahçesinde en az 30-40 yaşında olduğunu sandığım bir Lonicera Fragrantissima (Hanım Parmağı-Kış Hanımelisi) gördüm. Bembeyaz çiçekleri çevresine son derece güzel ve yoğun bir koku yayıyordu.
Birkaç gün sonra tekrar gittiğimde, yanıma fotoğraf makinamıda aldım ve bu güzelliği fotoğrafladım.

Bu çalıyı görünce bahçemdekini daha bir sevdim.;)

195853

195854

195855

195856

195857

Orhan Özbilgiç
09-03-2011, 10:43
Yağmurlardan önce, budamaları bitirip %2 lik bordo bulamacı attım.

195858

195859

195860

195861

Orhan Özbilgiç
10-03-2011, 16:18
Bugün bahçemdeki dört adet limon selvi yi şekillendirmek için işe koyuldum.
İlkini spiral budama yapmak istedim ama beceremeyince iyice kel ettim. Tepede palmiye gibi bir dal demeti bıraktım. Ama onu hep traşlıyacağım ki; tüm gövde aynı anda yapraklansın.
Sonra şekil vermek kolay olur.

196092

Sonrasında aynı köyden ve üyemiz olan ve Topiary konusunda uzmanlaşmış bir genç kardeşim Shapsough ve arkadaşları Tarık ve Hayati' den yardım istedim. Sağolsunlar ben seyrettim, onlar ikisini piramidal biçimde budamada Sevgili Shapsough' a yardım etmekle kalmayıp, ikinci limoni selvi deki hatalarımıda rötuşlayıverdiler.

Sevgili Shapsough
196093

Hayati, Tarık ve Shapsogh
196094

Bir ara izleyicilerimiz çoğaldı.:p
196095

Giderek şekilleniyor.
196096

Orhan Özbilgiç
10-03-2011, 16:28
Sonuçta ortaya çıkan görüntüler..Birinci fotoğraf benim rötuşlanmış eserim.:p Teşekkürler gençler.İyiki varsınız.;)

196100

196101

196102

196103

196104

ayazkentli
10-03-2011, 16:42
Orhan hocam, sizinki'de fena olmamış aslında. Kadeh kadeh üstünde (mini su kulesi) gibi, değişik bir form olmuş.

Diğer arkadaşların, uygun selvi formu vermek için kullandıkları üçgen ayak, oldukça pratik ve zekice düşünülmüş bir düzenleme aleti imiş.

lumbagon
10-03-2011, 17:33
hocam ben tarık sizin gibi bu işleri araştıran ve geliştiren pek peyzajcı tanımadım sizin bu ilginizle topiary sanatınıda en kısa zamanda ögreneceginize canı gönülden inanıyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum

dipnot: (şöhret zorrr) hocam turgut özarslan

Orhan Özbilgiç
10-03-2011, 18:51
Orhan hocam, sizinki'de fena olmamış aslında. Kadeh kadeh üstünde (mini su kulesi) gibi, değişik bir form olmuş.

Diğer arkadaşların, uygun selvi formu vermek için kullandıkları üçgen ayak, oldukça pratik ve zekice düşünülmüş bir düzenleme aleti imiş.

Yaşa be ayazkentli!
Bana moral verdin. Bundan sonra elimde makas, tüm bahçeleri gezip bu sanatın örneklerini sunacağım..:D

Üyelerimiz, shapsough ve lumbagon bu işi gerçekten biliyorlar.:)

Orhan Özbilgiç
10-03-2011, 19:11
hocam ben tarık sizin gibi bu işleri araştıran ve geliştiren pek peyzajcı tanımadım sizin bu ilginizle topiary sanatınıda en kısa zamanda ögreneceginize canı gönülden inanıyorum sevgi ve saygılarımı sunuyorum

dipnot: (şöhret zorrr) hocam turgut özarslan

Sevgili lumbagon (Tarık);
Şaka bir tarafa bu bahçeyi oluştururken Sizin (shapsough ve sen) üretiminiz olan, hediye fidanlarınız (Gülibrişim, Sarkık Sofora ve Paşa Bıyığı) en güzel bitkilerim arasında, bahçeme güzellik katmayı sürdürüyorlar.
Üç nadide bitki, zaten benim işimi kolaylaştırmıştı. Yani peyjaj daki katkınızda unutulmaz.
Bilgisayar konusundaki Gökhan ve siz gençlerin desteklerinizide asla unutamam.

Bay şöhret (Turgut Özarslan) ise benim ''Şah damarım zaten.;)
Ben İstanbul' da iken bahçe ona emanet.

Herşey gönlünce olsun!

shapsough
10-03-2011, 23:52
Limoni seLviLeriniz seneye budansa idi bu kadar güzeL görüntüLer çıkmazdı sanırım. Bence tam vakti idi.. Sizin gibi bir değere yardım edebiLdiysek en az sizin kadar mutLu oLduğumuzu biLmenizi isterim. Bunu yukarıda ismini zikrettiğiniz ve etmediğiniz tüm arakdaşLar bu şekiLde düşünüyordur..

Tarık arkadaşımda yazmış gerçi, bahçe işLerinde her şeyi hakkı iLe öğrendiğiniz gibi bu basit budama (Topiary) hareketLerinide çok kısa sürede ve hakkını vererek yapacağınıza eminim. ( İLk Limoni SeLviyi saymıyoruz tabi ki ;) .. )

MuhabbetLerde ismi geçen ve o gün bizi çok güLdüren "şah damarınız Turgut" bu kareLerde buLunmadığı için üzüLecektir. EsenLikLer diLerim

Orhan Özbilgiç
11-03-2011, 05:06
Sevgili shapsough;
Evet! Budamaları geciktirseydik, şekil vermek güçleşeceği gibi tam formu bulması için üç-dört budama evresinin geçmesi gerekecekti. Bunu budanırken farkettim. Sağolun. Elinize sağlık.
Bahçemi oluşturma aşamasında, seninde sözünü ettiğin gibi, adlarını burada, gereği olmadığı için belirtmediğim, daha birçok kişinin çok büyük desteklerini gördüm. Görmeyede devam ediyorum. Bana değer verdiğinizin bilinci içinde, sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyorum.

Gerçekten, Turgut' da oradayken fotoğraflasak iyi olacakmış. Ama O, fotoğraf haklarını önceden doldurmuştu be..;)
Tekrar teşekkür ediyorum.

Minarislim
11-03-2011, 07:36
Orhan abi günaydın.Hayırlı sabahlar.Uyku tutmadı galiba erkencisiniz.Şekillendirmek güzel olmuş.Hayırlı olsun.Arkadaşların eline sağlık.onların yaptığı iş bir nevi ağaç kuaförlüğü.Selamlar.

ciceksever70
11-03-2011, 07:43
Orhan bey ibreliler cok güzel görünüyor. Ilginc budama seklini resimleriyle ilave ettiginiz icin tesekkürler. Cok faydali oldu. Limoni servilere tepe budamasi da yapilabilir mi acaba?

Orhan Özbilgiç
11-03-2011, 08:39
Orhan abi günaydın.Hayırlı sabahlar.Uyku tutmadı galiba erkencisiniz.Şekillendirmek güzel olmuş.Hayırlı olsun.Arkadaşların eline sağlık.onların yaptığı iş bir nevi ağaç kuaförlüğü.Selamlar.

Sanırım ileri yaşlarda, gece ne zaman yatarsanız yatın, belli bir saatte uyanılıyor. Genelde o saatlerde kalkmış oluyorum. Birde burada Ankara' ya göre 15 dakika kadar erken gün ağarıyor ya..
Güzel oldu gerçekten. Birde değişiklik hoş oluyor.'' Kuaförlük'' doğru bir adlandırma. Çok teşekkür ederim. Selamlar sevgili dostum.

Orhan Özbilgiç
11-03-2011, 08:53
Orhan bey ibreliler cok güzel görünüyor. Ilginc budama seklini resimleriyle ilave ettiginiz icin tesekkürler. Cok faydali oldu. Limoni servilere tepe budamasi da yapilabilir mi acaba?

Bende giderek seviyorum. Değişiklik çoğu kez yepyeni gibi duruyor ve hoşa gidiyor.

Ben her dört selvininde lider dallarını kestim. Yani tepe budaması yaptım. Ben daha uzamasını istemiyorum. Zira limon selvide kazık kök gelişimi zayıf. Bu nedenle şiddetli rüzgarlarda devriliyor. Sanırım Sevgili CemalS, 8-10 yaşına kadar desteklenmesi gerektiğini yazmıştı. Ayrıca, tepe budaması yapılıpta, kendine en hızlı lider seçen selvi türü. Çok örneğini gördüm. Hemen bir lider seçip uzamaya başlıyor.
Selam ve sevgilerimle.

fatma sunay
11-03-2011, 20:07
Orhan bey budamalar çok güzel görünüyor. Eliniz alışmışken bizim bahçeyede el atın. Şaka biryana gerçekten elinize sağlık bahçe gittikçe güzelleşiyor. Kolay gelsin.

Orhan Özbilgiç
12-03-2011, 17:57
Orhan bey budamalar çok güzel görünüyor. Eliniz alışmışken bizim bahçeyede el atın. Şaka biryana gerçekten elinize sağlık bahçe gittikçe güzelleşiyor. Kolay gelsin.

Fatma Hanım;
Bilgisayarım soğuk salonda olduğu için, siteye girmediğim günler oluyor.Bu nedenle bahçeme yazan sizlere bile çok geç cevap yazabiliyorum. Hiç bir arkadaşımın bahçesine ve balkonuna uğrayamıyorum. Bu nedenle de mahcubum.:o İnşallah ileride telafi edeceğim.
Sizin mesajınızıda ancak cevaplayabiliyorum. Kusura bakmayın lütfen!:(

Budamaları beğendiğinize sevindim. Acaba bundan sonra bu işi yapacak bir şirket mi kursam? Bahçelerin yoğun olduğu illerde şubeler açar, konunun uzmanı elemanlar çalıştırır, parayı kırarız valla..:D
Selam ve saygıyla..

Dudi
12-03-2011, 19:02
Hocam süper olmuş hepsi, sizinki de değişik bir çalışma olmuş. Ben beğendim ;)

fatma sunay
12-03-2011, 19:15
Orhan bey iyi fikir hepimiz birer müşteri bulsak valla köşeyi döneriz. Bu fikir hoşuma gitti.

Orhan Özbilgiç
12-03-2011, 19:22
Hocam süper olmuş hepsi, sizinki de değişik bir çalışma olmuş. Ben beğendim ;)

Sağolasın Dudi.
Bana moral verdin.;)

Orhan Özbilgiç
12-03-2011, 19:24
Fatma Hanım;
Bu diyaloğumuzu ilan kabul etsinler o zaman. Değil mi?:p

meliha ünlüer
15-03-2011, 15:50
Bu kadar soğukta bahçede çalışabilmek, hepimizin yapabileceği bişi değil. Sanırım bunu yaptıran sevgi ve yaptığından zevk almak. Budamalar da gayet güzel olmuş ellerine sağlık sevgili arkadaşım.

Orhan Özbilgiç
15-03-2011, 17:15
Sevgili Meliha;
İnan çok doğru söylüyorsun. Bazen bende, deliliğime şaşmıyor değilim.:p ''Sıcacık evinde otur, ne işin var bu soğukta köyde?'' Dediğim oluyor. Ama n'aparsın? Bulaştık bir kere..Sebeb olanlar utansın!:D:D
Değil mi ya?
Valla kendimi işe o kadar kaptırdım ki; sadece bahçeme yazılan mesajları yanıtlamaya vakit ayırabiliyorum. bir çok arkadaşımın bahçe ve balkonuna uğrayamıyorum. Neyse İstanbul' a dönünce telafi ederim artık.
Selam ve sevgiler.

sevim.K
15-03-2011, 18:24
Bazen bende, deliliğime şaşmıyor değilim.:p ''Sıcacık evinde otur, ne işin var bu soğukta köyde?'' Dediğim oluyor.

Ben artık şaşmıyorum;):p Orhan bey kolaygelsin. Bahçenizi öyle capcanlı, çiçek çiçek görmemize az kaldı:)

Orhan Özbilgiç
15-03-2011, 21:37
Sevim Hanım;
Ona ne şüphe! Bir reklamda; ''Yok birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı Bankası'yız.'' Diyordu ya.;) İşte benim farkım da, Akdeniz' i, Ege' yi bırakıp her yaz 850 km öteye, Karadeniz' e koşmam.:)
Allahtan çocuklar büyükte, onlar istediği yere biz buraya gelebiliyoruz.:D

Evet..Bir süre sonra bahçeler canlanacak. Çok güzel olacak.;)

serhat55
23-03-2011, 12:37
sn.orhan özbilgiç bahçeniz çok mutevazı,tırnağınızla ve merakınızla kazanmışsınız sağlıklı ve mutlu günle geçirmeniz dileğiyle

ciceksever70
23-03-2011, 12:51
Orhan bey ibrelileri gübreliyormusunuz?

Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 13:30
sn.orhan özbilgiç bahçeniz çok mutevazı,tırnağınızla ve merakınızla kazanmışsınız sağlıklı ve mutlu günle geçirmeniz dileğiyle

Sevgili serhat55,
Teşekkür ederim. Bir bahçe sahibi olup, arzuladığı güzellikleri sergileyebilmek çok güzel bir duygu.
Sizinde bahçe başlığınızı gördüm. En kısa zamanda gezeceğim. Şu işlerimi bir yoluna koyayım.:)
Selam ve sevgilerimle...

Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 13:40
Orhan bey ibrelileri gübreliyormusunuz?

Sevgili ciceksever70;
Önce unutmadan şu fotoğrafı yükleyeyim. Lonicera Fragrantissima hala çiçekte.:eek: Tohum oluşur mu bilmem ama sanki kapsul benzeri tomurcuk var gibi.:confused:

198114

198115

İbrelilere gelince:
Evet kullanıyorum. Fotoğrafladığım gübre veya eşdeğerini yapı marketlerde bulabileceğinizi sanıyorum.

198116

198117

198118

ciceksever70
23-03-2011, 14:35
Sevgili ciceksever70;
Önce unutmadan şu fotoğrafı yükleyeyim. Lonicera Fragrantissima hala çiçekte.:eek: Tohum oluşur mu bilmem ama sanki kapsul benzeri tomurcuk var gibi.:confused:

198114

198115

İbrelilere gelince:
Evet kullanıyorum. Fotoğrafladığım gübre veya eşdeğerini yapı marketlerde bulabileceğinizi sanıyorum.

198116

198117

198118

Cok tesekkür ederim Orhan bey. Evet yapi marketlerde hazir gübre gördüm. Bu aralar sanirim gübreleme icin uygun zaman.

Orhan Özbilgiç
24-03-2011, 19:59
Geçen yaz, çok büyük bir mutluluka bahçeme kazndırdığım Nootkatensis Pendula (Hayalet Selvi ) 'da önce alta yakın dallarda başlayan kuruma, yukarılara doğru devam etti ve ne yazıkki önüne geçemedim. En dipte iki dalı sağlıklı, gerisi büyük ihtimalle kurudu.:(
Her şeye rağmen söküp atamadım. Yerini değiştirdim.

Ölecekse, ayakta ölsün! Diye..

198376

198377

198378

198379

günebakan
24-03-2011, 20:30
Aaaa benim ağacıma ne olmuş Orhan abi ölmez inşallah abi bence biraz dursun.