View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:09
Duranta ercta,
Saksıda kışlatmayı düşündüğüm Begonvil,
Üç renk pentas saksıda.
519421
519422
519423
519424
519425
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:19
Yılbaşında çeliklediğim, Cestrum elegans (kırmızı çiçekli melisa) boyum kadar oldu ve çiçeklendi.
Sellukaların zamanı.
Solanum Rantonetti yi gelecek yıl çak dallanacak biçimde budamayı düşünüyorum. Ne kadar dal, o kadar çiçek.
519426
519427
519428
519429
519430
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:25
Sinameki bu mevsimde çok güzel çiçekleniyor.
Hünnaplar bu yıl çok meyve tuttu. Tek tük olgunlaşmaya başladılar.
519431
519432
519433
519434
519435
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:33
Hint yağı bitkisi birkaç senedir her yıl aynı yerde onlarca çimleniyor. Bir kaçını bırakıyorum. Zira renklenmeleri çok hoşuma gidiyor.
Bu yıl, patlak mısır epeyce çok oldu. Kuruması için balkonda en uygun yerde.:p
519436
519437
519438
519439
519440
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:40
Pampas'ı çok seviyorum.
Limon ve mandalinalar olgunlaşıyorlar.
Karagözlü Suzan kendi halinde açmayı sürdürüyor.
519441
519442
519443
519444
519445
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:48
Kırmızı çiçekli çalı oya,
Kırmızı çiçekli ağaç oya son çiçeklerini açıyorlar.
Mercan ağacıda son çiçeklerini açanlardan.
Hayalet Selvi (Nootkatensis Pendula) benim gözdem.
519446
519447
519448
519449
519450
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 21:55
Lablab'ı bir kez ektim. Her yıl döküdüğü yerden çıkıyor.
Kısmet ağacı çiçekleri tohuma döndü.
Sarı çiçekli Acem borusunun son çiçekleri.
519451
519452
519453
519454
519455
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 22:08
Acem boruları arasında asılı olan kabaklar kırılıp tohumları dökülmüş. İçlerinden birini kazmamıştım. o da lobut kabak çıktı.
Kanada Erguvanını geçen sonbaharda diktiğimde 120 cm. kadardı. Şimdi 3 metreyi geçti. Onu, gölgesine sıkça oturduğumuz kuruyan kayısı ağacının yerine taşıyacağım.
Bu yavru kedi, annesi ve kardeşi ile birlikte gelip sığındılar. Besleyip büyüttük. Annesi bunları bize bırakıp gitti. Ama yabaniler. Onca bakıma ve ilgiye karşın, bir kere olsun kendilerine el sürdürüp sevdirmiyorlar.
519456
519457
519458
519459
519460
Orhan Özbilgiç
30-09-2014, 22:15
Feijoalar olgunlaşıyor.
Sarmaşık gül ve clematisler geçti artık.
Sakızlar devam.
Son olarak benim ''Yeşil yol'' um.
519461
519462
519463
519464
Cumhur Tonba
30-09-2014, 22:25
Güzel ne güzel olmuşsun,
Görülmeyi görülmeyi,
Ateş çalısı bile gelinliği giymiş,
Ben görmeyeli.
Hele o kedi. Bayıldım ona.
YeniGine
30-09-2014, 23:13
Sevgili Orhan Beey, yine her zamanki gibi şahane... Maşallah!.. Ellerinize, gönlünüze, emeklerinize sağlık.
:( Kaybettiğiniz bitkilerinize (Özellikle tabi inci çalısı fidesine) formatla birlikte giden fotoğraflarınıza ben de üzüldüm. Ama ne yapalım canınız sağ olsun hepsi sizde, tekrar fotoğraflarsınız inşallah!..
Ve kedinize ben de bayıldım, ne kadar güzelmiş. Görünce kedi alıp bakasım geldi. :)
günebakan
01-10-2014, 07:22
Kayıplar için geçmiş olsun abiciğim allah can sağlığı versin. Diğer bitkiler harika görünüyor hepsi birbirinden güzel:)
Orhan Özbilgiç
01-10-2014, 17:23
Güzel ne güzel olmuşsun,
Görülmeyi görülmeyi,
Ateş çalısı bile gelinliği giymiş,
Ben görmeyeli.
Hele o kedi. Bayıldım ona.
Cumhur Baba;
Gene tüm sevimliliğin üstünde. Sen çok yaşa e mi?
Kedi çok güzel, ama çok yabani. Kardeşi de öyle. Anne de öyleydi.
Ama benim 4-5 senedir baktığım sokak köpeklerinden ''Kontes'' öyle değil. Yan komşunun odunluğunda 8 güzel torun verdi. :p Henüz gözleri açılmadı. Ama onlarda çok güzeller.
519534
519535
519536
519537
Orhan Özbilgiç
01-10-2014, 17:39
Sevgili Orhan Beey, yine her zamanki gibi şahane... Maşallah!.. Ellerinize, gönlünüze, emeklerinize sağlık.
:( Kaybettiğiniz bitkilerinize (Özellikle tabi inci çalısı fidesine) formatla birlikte giden fotoğraflarınıza ben de üzüldüm. Ama ne yapalım canınız sağ olsun hepsi sizde, tekrar fotoğraflarsınız inşallah!..
Ve kedinize ben de bayıldım, ne kadar güzelmiş. Görünce kedi alıp bakasım geldi. :)
Sevgili YeniGine;
Çok incesin. Sağol. Gerçekten, fotoğrafların silinmesinin şokunu hala atlatamadım. Ama kulağıma küpe oldu. Bundan böyle, her altı ayda bir fotoğraflarımı yedekleyeceğim.
İnci çalısı fidelerini, çok basit bir sulama hatası yüzünden kaybettim. Diğer büyük saksıların arasında aşırı sulama kök çürümesine sebeb oldu. :( Tutmasına çok sevinmiştim. Sizler için. Sardunyalara ne oldu anlayamadım.:confused: Çok su vermediğim halde, önce yapraklar dipten itibaren sarardı. Sonra döküldü. Hepsi de kök ve gövde çürümesi yaparak öldü. Daha sardunya ile uğraşmayacağız. Diyoruz ama....:rolleyes:
Neyse, sağlık olsun. Selam ve sevgiler kardeşim.
Orhan Özbilgiç
01-10-2014, 17:44
Sevgili günebakan;
Çok haklısın. Özellikle bizim yaştakiler için, sağlık her şeyden önemli. O nedenle, çok fazla dert etmemeye bakıyorum. Geride kalanlar bizi mutlu etmeye yetiyor.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
05-10-2014, 18:53
Süslenip, püslenme sırası Osmanthus ta. Dünden beri, nefis kokulu çiçeklerle bezendi.
519810
519811
519812
519813
Sayın Orhan hocam ben görmeyeli bahçeniz çok güzel olmuş. Yaz boyu kötü günler geçirdim. Onun için ne sizin bahçenizde nede başka bahçelerde gezemedim. Zaman zaman baktım ama mesaj yazmak içimden gelmedi. Kendi bahçemi bile ihmal ettim. Bahçenizi gezince gözüm gönlüm açıldı. Kendimce düşünüyordum. Orhan hocamdan biraz çelik isterim diye ama siz İstanbula dönmüşsünüzdür. Sağlık olsun. Bahçeniz gittikçe daha da güzel oluyor. Uzun yıllar keyfini sürün İnşallah. Sağlıcakla kalın..
Adalet Yağcı
04-11-2014, 18:05
Bu sene siz de benim gibi tembellik ettiniz Orhan bey, yaz boyu bahçenizi sessiz bıraktınız.
Osmantusa bayıldım, süper bir güzellik.
Şimdi bana osmantus aratacaksınız :)
Yavruların hepsi de birbirinden güzel, ah şu şehir dışı seyahatlerim olmasa kesin isterdim birini.
Bahçenizde mandalina limon oluyorsa pentaslar da yaşar, yine de siz önleminizi alın ne olur ne olmaz.
Valla çalı cenneti oldu bu bahçe, hangisi daha güzel diye düşündüm ama yok hepsi de birbirinden güzel.
"Çektiğim zahmeti verdiğim emeği ben bilirim" diyeceksiniz haklı olarak, ama değmiş yani, ellerinize sağlık.
Selâm ve sevgilerimle.
ilksenozturk
05-11-2014, 07:10
hocam sizin bahçeniz ÖZBİLGİÇ BOTANİK PARKI oldu şimdiden.
ciddi bir gen havuzu var burada ayrıca.
üretime geçerseniz döner sermayesi de olur, hatta yurt dışında yapılanlar gibi ücretli ziyaretçi de alırsanız ohooooo :)
Orhan Özbilgiç
09-11-2014, 20:01
Sayın gülsu;
Dilerim kötü günleriniz, bir daha geri dönmemek üzere bitmiştir.
Bugünler de bahçenin henüz söğüt ağaçları ile belirlenmiş son 150-200 metrelik sınırlarını da, beton direk-dikenli tel ve bazı bölümlerini kafesli telle çevirmekle meşguldüm. Nihayet bugün bitti. Şimdiden sonra, rutin bakım işleri ile uğraşacağım. İstanbul'a dönmemiz en erken 10-15 gün sonrayı bulur.
Saygılarımla...
Adalet Hanım;
Osmanthus, gerçekten çok güzel kokulu ve eziyetsiz bir çalıymış. Bu sene iyice gönlüme girdi.
Pentasları fileli saksılarla, toprağa dikmiştim. Bir hafta önceki soğuklarda,oluşan kırağıya değdirmeden içeriye almıştım. Fileli saksıyı iki numara büyük saksılara diker gibi koydum. Şimdi iş garanti oldu. Nisan ortasında tekrar saksıdan çıkarıp, fileli saksı ile toprağa gömerim.
Bu yaz, her yıl bana yardım eden elemanım bir tekstil atölyesine girmişti. Bu yüzden her işi kendim yapmak zorunda kaldım ve yoruldum. Bu yüzden internete günde yarım saat bile zaman ayıramadım. Sadece, eşim benim hesaplarımdan girdiği için önemli haberleri ondan alıyordum. O da, selamlarını iletiyor.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sevgili İlksenozturk;
Beni yüreklendiriyorsun. Sağol. Ama İstanbul'a uzak olmasaydı. Sözünü ettiğin üretim işini düşünebilirdim.
Gerçi burada adları duyulmamış çok büyük iki fidanlık var ki, yok yok. Her biri 300-400 dekar arazi üzerinde Ağaç, çalı ve sarmaşık grubu süs bitkileri alım satımı ve yetiştiriciliği yapıyorlar. Anlayacağın geç kaldık.:D
Sevgi ve selamlarımla...
Sözünü ettiğim, sınır yenileme çalışmalarına ilişkin birkaç görüntü ekleyeyim bari.
525820
525821
525822
525823
525824
Orhan Özbilgiç
09-11-2014, 20:04
525826
525827
525828
lilpar76
10-11-2014, 17:16
Sayın Orhan Özbilgiç,
Bahçeniz muhteşem, tüm bitkileriniz, çiçekleriniz, hepsi bir -birinden güzeller.Bu kadar çalı çeşitini biraraya toplamışsınız ya, ellerinize - emeyinize sağlık. İnsan hankisini aklında tutacağını şaşırıyor,hele çan sarmaşığınız ve glematisiniz bir harika,şakayıklarınızın maşallahı var.
Deyerli tecrübelerinize sığınarak size sorum olucak, bende de vangelya şalısı var ama hiç gelişme yok, sorun kölgede olduğundan dolayı olabilirmi ve bir arkadaşımdakı filbahri çalısından çelik almak niyyetindeyim, zamanı ve yöntemi hakta bilgilendirirseniz beni çok sevindirmiş olursunuz.
Orhan Özbilgiç
10-11-2014, 19:00
Sayın Orhan Özbilgiç,
Bahçeniz muhteşem, tüm bitkileriniz, çiçekleriniz, hepsi bir -birinden güzeller.Bu kadar çalı çeşitini biraraya toplamışsınız ya, ellerinize - emeyinize sağlık. İnsan hankisini aklında tutacağını şaşırıyor,hele çan sarmaşığınız ve glematisiniz bir harika,şakayıklarınızın maşallahı var.
Deyerli tecrübelerinize sığınarak size sorum olucak, bende de vangelya şalısı var ama hiç gelişme yok, sorun kölgede olduğundan dolayı olabilirmi ve bir arkadaşımdakı filbahri çalısından çelik almak niyyetindeyim, zamanı ve yöntemi hakta bilgilendirirseniz beni çok sevindirmiş olursunuz.
Merhaba Sayın lilpar76;
Bahçeme ilişkin bana gurur veren övgülerinize teşekkür ederim. Gerçekten de bahçem epeyce güzelleşti. Zira bir çok bitkimin yaşı 6 yı geçti. Malum, ''Evin yenisi, bahçenin eskisi güzeldir.'' Derler.
Vangelya, tahmin ettiğiniz gibi tam güneşi çok seviyor.
Filbahri, birkaç değişik yöntemle üretilebiliyor.
İçinde bulunduğumuz kasım ayında, doğrudan toprağa çelikleyebilirsiniz.
İlkbahar başında, ''piç'' diye adlandırdığımız ''dip sürgünleri, (Köklü alınabilirse, tutması daha garantili olur.) doğrudan toprağa dikilerek elde edilebilir.
İlkbahar sonuna doğru, ayva çiçek açınca, tepe çeliği ile üretebilirsiniz.
Başarılar diliyorum. Saygılarımla.
Sayın Orhan Hocam;
Babamı ve Kayınvalidemi kaybettim. Bu yazım çok hüzünlü geçti. Nasıl unutulur bilmiyorum. Rabbim İnşallah sabrını da verir. Sizi de dertlerimle üzmeyeyim..
Bahçeyi tellerle çevirmeniz iyi olmuş. Bahçe bu şekilde yapılınca daha bir ortaya çıkıyor. Görsel olarak güzel görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık. Bundan sonra da bahçenin bakımını yapınca her şey daha da güzel görünecektir. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla...
Orhan Özbilgiç
18-05-2015, 21:41
Sayın Orhan Hocam;
Babamı ve Kayınvalidemi kaybettim. Bu yazım çok hüzünlü geçti. Nasıl unutulur bilmiyorum. Rabbim İnşallah sabrını da verir. Sizi de dertlerimle üzmeyeyim..
Bahçeyi tellerle çevirmeniz iyi olmuş. Bahçe bu şekilde yapılınca daha bir ortaya çıkıyor. Görsel olarak güzel görünüyor. Ellerinize emeğinize sağlık. Bundan sonra da bahçenin bakımını yapınca her şey daha da güzel görünecektir. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla...
Sayın gülsu;
Uzun süredir bahçe sayfamı güncellemedim. Bu nedenle mesajınızı yanıtlayamadım. Öncelikle başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.
Bahçeme yeni geldim. Bu kış özellikle saksı bitkilerim olmak üzere, çok sayıda bitkim yok olmuş. Neyse ki,bölge iklimine uyum sağlayan çok sayıda bitkim var.
Bunlardan biri de Weigela-Vangelya (Gelin Tacı) Biri Kırmızı çiçekli, biri Alacalı yapraklı diğeri düz yapraklı olmak üzere üç değişik türü var. Bunlardan kırmızı çiçeklsi 7 yaşında ve en gösterişlisi tabi.
553687
553688
553689
553690
553691
Orhan Özbilgiç
18-05-2015, 21:50
Japon Akçağacı boyumu geçti.
553692
553693
553694
Kanayan Kalpler bahçeyi sevmiş...
553695
553696
YeniGine
18-05-2015, 23:07
Sevgili Orhan Bey, bahçenize kavuşmuşsunuz, çok şükür, gözünüz aydın. :) Bundan sonra Orhan Bey'e dur durak yok, çalışmaya başlamışsınızdır bile. Kolaylıklar, rastgelsin inşallah!..
Ve kırmızı gelin tacı ve kanayan kalpler maşallah maşallah, harika olmuşlar gerçekten. Kendi bahçesi olan her bitkiseverin gelintacına sahip olması gerek diye düşünüyorum.
Ellerinize, emeklerinize sağlık...
Orhan Özbilgiç
18-05-2015, 23:30
Sevgili Orhan Bey, bahçenize kavuşmuşsunuz, çok şükür, gözünüz aydın. :) Bundan sonra Orhan Bey'e dur durak yok, çalışmaya başlamışsınızdır bile. Kolaylıklar, rastgelsin inşallah!..
Ve kırmızı gelin tacı ve kanayan kalpler maşallah maşallah, harika olmuşlar gerçekten. Kendi bahçesi olan her bitkiseverin gelintacına sahip olması gerek diye düşünüyorum.
Ellerinize, emeklerinize sağlık...
Yok be Sevgili arkadaşım; Artık eski şevk kalmadı. Tohumdan otsu bitki yetiştirmeyi bıraktım. Bu kış sakızlar dahil tüm sardunyalar ölmüş. Gelirken üç-beş tane onlardan getirdim. Artık şu veya bu şekilde yok olanların, yerini doldurmaya çalışmıyorum. Sanırım bir kaç sene içinde sadece çalı ve ağaçlara kalacağım. Soğanlı bitkiler bile (Dahlialar hariç) otların arasında birer birer yok olup gidiyorlar.
Anlayacağın, yaz kış başında olmayınca, olmuyor. Bahçe büyük. Kaba bir temizlik bile 8-10 gün sürdü. Yaş ilerledi. Yoruldum. Bahçe zeminini çim motoru ile biçmek bile iki-üç günümü alıyor. Sıtkım sıyrıldı gibi bir şey. Gücüm elverdiğince bir şeyler yapacağım. Ama kendimi rölantiye alacağım. Sağlıkla kal sevgili arkadaşım.
Orhan Özbilgiç
18-05-2015, 23:38
Gözdelerimden, Nootkatensis Pendula (Hayalet Selvi) büyüdükçe güzelleşiyor. Sanırım boyu 4 metreyi geçti.
553723
YeniGine
19-05-2015, 00:06
:( Orhan Bey inanın sizin gibi bitkisever, bahçesini seven, çalışan, çabalayan, emek harcayan birisinden bu sözleri duymak beni çok üzdü. Diyorum ama bu sene bende bahçeleri bıraktım gibi, çoğunluk saksılara yöneldim. Çünkü bahçelerde ektiğim, diktiğim ne varsa heba oldu gitti. Düşünün, kadife, kına tohumları attım bahçeye susuzluktan onlar bile çimlenemediler. Hadi benim derdim ortak alan, kendime ait bir bahçem yok. Benim de sardunyalar hepsi dondu gitti ama yenilerini aldım.
:) Siz yine de ekin, dikin o güzellikleri bizlerle paylaşın lütfen.
Orhan Özbilgiç
19-05-2015, 19:09
''Son bi gayret!'' Diyorsunuz?
Sağol kardeşim. Gücümün yettiği kadar bi şeyler yaparım herhalde. Selam ve sevgiler...
fikreteren
22-05-2015, 19:30
Orhan bey ciğim ellerinize sağlık. hepsi çok güzeller.
milaca2010
08-06-2015, 20:28
Sn Orhan Bey, bahçeniz yine çok güzel, hayalet selvi harika görünüyor, kaybettiğiniz sardunyalar vede özellikle formatta giden fotoğraflarınız can sıksada bazen olabiliyor.
Kanayan kalpler salkım salkım dizilmişler maşallah.
Orhan bey,evvelki yıl bana gönderdiğiniz Mavi çiçekli çan sarmaşık tohumlarından yetiştirdiğim sarmaşığın üzerinde bir sürü çanlar oluşmaya başladı, size tekrar teşekkür ederim.
Sağlık ve esenlikler dilerim, saygılar...
milaca2010
09-06-2015, 16:15
İyi günler Orhan bey; Mavi çan sarmaşığının ilk çiçeğini paylaşmak istedim, bu vesileyle çok teşekkürler.
http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/28654-32.htm#post1386240
Orhan Özbilgiç
11-06-2015, 18:25
Sn Orhan Bey, bahçeniz yine çok güzel, hayalet selvi harika görünüyor, kaybettiğiniz sardunyalar vede özellikle formatta giden fotoğraflarınız can sıksada bazen olabiliyor.
Kanayan kalpler salkım salkım dizilmişler maşallah.
Orhan bey,evvelki yıl bana gönderdiğiniz Mavi çiçekli çan sarmaşık tohumlarından yetiştirdiğim sarmaşığın üzerinde bir sürü çanlar oluşmaya başladı, size tekrar teşekkür ederim.
Sağlık ve esenlikler dilerim, saygılar...
milaca2010
Mavi çan sarmaşığı
İyi günler Orhan bey; Mavi çan sarmaşığının ilk çiçeğini paylaşmak istedim, bu vesileyle çok teşekkürler.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1386240
Sayın milaca2010;
Öncelikle beğenileriniz için teşekkür ediyorum.
Mavi çan sarmaşığınız için çok sevindiğimi belirtmeliyim. Güle güle büyütün.
Benimkisini, nisan ayında ben henüz gelmediğim günlerde, sanrım kuru gibi görünen gövdesini yabani ot zannederek koparmış bahçenin çayırını biçen kişi. Neyse ki, tohumdan saksıda yetiştirdiğim yedeği kullandım. Yaz ortasına doğru açar artık.
Artık bahçe sayfamda, eğer bir yıl öncesine göre, ciddi bir gelişme söz konusu değilse, bitkilerimin fotoğrafını paylaşmıyorum. Sadece farklı olduğunu hissettiklerimi paylaşıyorum. Niteki bu yıl, geçen yıllara göre çok daha gösterişli hale gelen Deutzia gracilis (Havlu püskülü çalısını, bahaneyle paylaşayım istedim. 1 haziranda en gösterişli halini fotoğraflamıştım. Şu anda az da olsa üzerinde çiçekleri var. Birkaç gün sonra budayacağım. Beğeneceğinizi umuyorum.
Saygılarımla...
558625
558626
558627
Emeklerinize sağlık fırsat buldukça geziyorum bahçenizi. Havlu püskülü çiçeklerinin görüntüsü çok güzel. Ne kadar süre çiçekli kalıyor öğrene bilirmiyim, teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
13-06-2015, 16:49
Emeklerinize sağlık fırsat buldukça geziyorum bahçenizi. Havlu püskülü çiçeklerinin görüntüsü çok güzel. Ne kadar süre çiçekli kalıyor öğrene bilirmiyim, teşekkür ederim.
Teşekkür ederim Sayın aleydi.
Fotoğraflarıma baktım. Çiçeklerini tam açtığı ilk tarih; 31 mayıs. Bir kaç gün öncesinden açmaya başladı tabi...
559000
559001
Bu da bu günkü hali. Ben daha kısa çiçekli kalıyor sanıyordum. 15-16 gün arası çiçekli kalıyor demek ki. Saygılarımla.
559003
Selma_321
27-03-2018, 18:59
Aman Allahım bu ne kadar güzel bir bahçe... Daha önce hiç bakmadım sanıyorum, gördümse de hatırlamıyorum.. Çok hayıflandım. Şimdi en başından başlayacağım okumaya, seyretmeye.
Fakat en son tarih 2015..Umarım kötü bir şey yoktur... Diğer türlü güncelleme zamanınız gelmişte geçmiş sayın Özbilgiç
Orhan Özbilgiç
27-03-2018, 19:24
Aman Allahım bu ne kadar güzel bir bahçe... Daha önce hiç bakmadım sanıyorum, gördümse de hatırlamıyorum.. Çok hayıflandım. Şimdi en başından başlayacağım okumaya, seyretmeye.
Fakat en son tarih 2015..Umarım kötü bir şey yoktur... Diğer türlü güncelleme zamanınız gelmişte geçmiş sayın Özbilgiç
Sayın Selma_321;
Eşim ve ben, kışı İstanbul'da geçiriyor ve mayısta, bahçemizin bulunduğu Samsun'a gidiyoruz.
Farkındayım, çok uzun bir zamandır sayfama girmedim. Sizin bu beğeniniz beni tekrar motive etti. Varolun. İnşallah bu yaz, bahçemin son halini ve bu yıl yeni kazandıracağım bitkilerimi de fotoğraflayıp, ara ara paylaşmayı düşünüyorum.
Saygılarımla...
Selma_321
11-04-2018, 18:40
Güller giderek daha yoğun açmaya başladılar...
297441
297442
297443
297444
297445
Vakit buldukça, sayfanızı en başından başlayarak gezmekteyim saygıdeğer hocam... Bir çok yerde yazmak istedim ama hep durdurdum kendimi, en son sayfaya gelip yazmalıyım diye. Ama şu güllerinizin resmini görünce illa yorum yazayım dedim.. Şu gülleriniz resmen balkona atlamaya çalışıyorlarmış hissi verdi..çokkk güzeller..
Muhteşem bir bahçeniz var. Emeğinize, ellerinize, yüreğinize veee cesaretinize, yeniden yeniden deyip yılmayan o azminize sağlık.. Muhteşem bitkileriniz var.. Çok emek var, sevgi var... Donmalardan sonra yeniden başlamanız, kalan sağlar bizimdir gayretiyle yeniden başlamanız takdire şayan... Ve öyle güzel bir gönlünüz varmış ki, arkadaşlara bitkiler hediye etmeniz..
Çok teşekkür ederim sevgili hocam.. İyi ki bahçenizi bizlere de açtınız. Hala bahçenizde dolaşıyorum.. Hepsi ayrı bir güzellik.. Haaa unutmadan, insanları da bilgilendiriyorsunuz. Ve gönlünüz gerçekten çok yüce. Lütfen devam edin.....
Bahçenizi dolaşıp bitirince gene yazarım.. Bu arada, bahçenizi bırakıp gitmek zor olmalı. :(
Selma_321
21-04-2018, 17:58
Sayın seyfi0505;
Yanlış hatırlamıyorsam içimizde, Brugmansia'sı tohum bağlayan, sadece sayın tarabyalı. O da tohumunu alamadan budayıp, Münih'e dönmek zorunda kaldı tahmin ediyorum. Diğer brugmansiası olan hiç bir arkadaşımız, tohumunu görmedi sanırım.
Gelelim çelik alma konusuna.
Benim bahçem Samsun'da. Bu nedenle üzülerekte olsa, bende üzerindeki çiçeklerini bile dökmeden budayıp, koruma altına aldım ve geldim.:( Yani size çelik vermem mümkün değil.
26 Kasım (Budanmadan önce)
356708
Aynı gün (Budandıktan sonra)
356709
356710
Yine aynı gün (mantolandıktan sonra)
356711
356712
Saygılarımla.
Sayın hocam, cahilliğimi maruz görün, çok merak ettim.. Borazanları neden buduyorsunuz? Yani bu bir zorunluluk mu yoksa gittiğinizden donmasın diye mi?
Selma_321
21-04-2018, 21:25
Köydeki dostların armağanı bakraç yoğurdu...
375884
375885
Solanum Rantonetti yide örtü altına almıştım. O da iyi durumda..
375886
375887
375888
Bakraç yoğurdu da harika gözüküyor. Offf ne kadar lezzetlidir. Doğal yoğurt.. :rolleyes:
Selma_321
25-04-2018, 08:26
Orhan hocam bahçenizde bir tek eksik var, yetişir mi bilmiyorum ya da gözümden kaçtı mı, fulünüz yok. Fulünüzde olsa ne güzel olur. Bahçeniz muhteşem, ellerinize, emeklerinize ve yüreğinize sağlık... Sağlıkla keyfini sürün bahçenizin. Bizler için de bol bol fotoğraf paylaşın lütfen.
Selma_321
25-04-2018, 18:12
Evet, nihayetinde bahçenizi dolaşyım.. Maşallah çok çok güzel, huzur verici bir bahçr. Çok büyük bir emek, özveri ve ****** büyük bir sevgi var. Özenli çalışmanız muhteşem. Tekrar diyorum ellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık.
Lütfen fotoraflamaya devam edin. Çok yorucudur elbette ki böyle büyük bir bahçeyle uğraşmak.. Ama bize seyretmek kolay geliyor ve çok zevk verici. Sağlık, mutluluk diliyorum sevgili hocam.. Unutmadan insanlığınızda muhteşem ve iyi bir eğitimcisiniz çok belli. Tekrar teşekkürler.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.