PDA

View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 21:28
Sevgili smnunal;

Karadeniz İklimi, nemli bir iklim. Çoğu bitkinin çok sevdiği bir şey. Ama özellikle meyve ve sebzelerle, gül gibi bazı bitkilerin pek hoşlanmadığı bir durum.
Yani artılarının yanısıra, eksileride var.

Ama doğanın yemmyeşil olmasını sağladığı için varlığı bence çok daha güzel. Nitekim bahçemin ve çevrenin çayırlarının ( çim değil! ) sürekli yeşil kalmasının nedeni o.

Aslında yağışların bize pek zararı olmadı. Sadece su birikintisinin 24 saatten fazla kaldığı bölümlerde, örneğin; Turkistanica alba çürüdü. Asıl zarar yağışla birlikte esen çok kuvvetli fırtınadan oluştu.

Neyse; onlarca çeşit bitki içinde kaybolan ve zarar görenler unutulacak ya da, yeniden büyütülecek. İnsan olarak bunlara alışmamız gerekecek.
Bitkileriniz inşallah çiçeklenirler. Suyu ve arada bir gübreyi eksik etmezseniz açacaklardır mutlaka.

Selam ve sevgiler.
Her şey gönlünce olsun.

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 21:57
Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.

Sevgili çisem;
Bahçemi sürekli izliyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun, varolun.
bahçemde çim yok. Yörenin endemik yer örtücü bitkileri onlar...O bizim şansımız.
Ağırlıklı olarak; Ayrık çayırı, ince çayır, üçgül denilen bir yonca türü ve birazda buralarda 'cinek' denilen kalın bir çayırdan oluşuyor.
En az, 30-40 gün aralıkta yağmur yağdığı sürece, sulama gerekmiyor. Zira, ÇİSE yetiyor. Buralarda, çiy yerine, çise deyimi kullanılıyor.
Akşam güün batınca çayırlar ıslanmaya başlar, sabah kuşluk vaktine kadar hep ıslaktır. Anlayacağınız, deri ve bez ayakkabıların vay haline.:p

Size bu sabah çektiğim görüntülerle bahçemin çayırlarını ve çise yi tanıtayım.

Selam ve sevgilerimle.

Çiy (Çise)
318049

Yonca (Üçgül)
318050

İnce Çayır
318051

Ayrık çayırı
318052

Güneş doğalı 3-4 saat olmasına rağmen çayır hala ıslak. Yani, saat 9-10' a kadar lastik ayakkabıya devam.:p
318053

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 22:03
Sevim hanım;
İnsan sevdiklerini, ummadığı bir anda karşısında görünce, nasıl mutlu olmaz ki?
İnşallah birgün karşılaşırız.
Yürekten sevgiler gönderiyorum. Sağlıkla kalın.

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 22:08
Harika hepsi maşallah maşallah ;) sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar

Sayın Asya Ceylan;
Beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.

nuray topcu
13-07-2012, 22:13
ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

nuray topcu
13-07-2012, 22:16
geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 22:23
Merhaba Sevgili kartal124;

Çok teşekkürler.
Geçen yıldan tohumu dökülerek biten Hazeranlar, papatya, Acem lalesi vb. bitkilerim var. Onlarınbulundukları yerleri kasım ayında belliyorum. Böylelikle toprak yumuşak olarak bahara kavuşuyor.

Özellikle sözünü ettiğiniz yabani otlar, buralarda nisan ayı ortalarında, kültür bitkilerinden biraz daha sonra ortaya çıkıyorlar. İyice boy gösterdikleri mayıs ayında, toprağı bolca sulayıp elle yoluyorum. Tabii bazıları kalıyor ama onlar, tohumdan yetişen bitkilerimin arasında çokta sırıtmıyorlar.

Sizinkilerde dilerim tekrar çıkarlar. Yoksa yazık olur.
Selam ve sevgilerimle.
Not: Yapı marketleri benim içinde geziverin lütfen!;)

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 22:32
ne diyeyim bilemedim,Allah ağız tadıyla o bahçeyi yaşamanızı nasip etsin,herşey,her kare harika..

geriye doğru gidince yaşadığınız fırtınayı gördüm...Allah korkutmasın demekten başka bir şey bulamadım..geçmiş olsun

Sevgili nuray topçu;
Güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Fırtına sonrasında biraz yorgunluk yaşadım ama, aşağı yukarı herşey tekrar rayına oturdu. Şükürler olsun ki, çok sayıda farklı türden bitkilerim var. Bunlardan birkaçının eksikliği, beni üzsede görüntüde çok farkedilmiyor.

Selam ve sevgilerimle.

kartal124
13-07-2012, 22:33
Sayın Orhan bey,
Her hafta bir bauhause, arada sırada da Koçtaş, İBB Alibeyköy fidanlık turları yapıyorum.Ama özellikle yapı marketler artık çok birbirine benzemeye başladı.Mevsimden midir nedir bilinmez çeşitlilik iyice azaldı.Bol bol sardunya, 2-3 çeşit parafinli gül, bahardan kalma kurumuya yüz tutmuş clematisler vs.Anlıyacağınız değişik ve ilginç bir şey yok.
İlginç bitkileri artık internet üzerinden fidanlıklardan temin ediyorum.
Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç
13-07-2012, 22:53
Bu aralar süs elması,süs şeftalisi, süs kirazı, pembe pampas otu arayışındayım.
Selamlarımla.[/QUOTE]

Pembe pampas yok ama, diğerleri buradada var. Ama çok büyük boyutlarda ve bulundukları fidanlığın, kargo hizmeti verebilecek alt yapısı yok.:( Sadece Samsun Büyükşehir ve çevre il - ilçebelediyelerine yönelik satışları var. Belediyelerde kendi kamyonlarını gönderip aldırıyorlar.

Satı Uğurtan
13-07-2012, 23:10
Bu gün bu bahçeye girdim nede iyi etmişim, bahçe müthiş clematisler, arka bahçe, yeşil yol, böğürtlenler, balkondan bahçenin görüntüsü, ne diyebilirimki her şey harika hayran kaldım çok canlı ve bakımlı.
Orhan abim, sağlıkla ve huzurla tadını çıkarın sevgiler saygılar selamlar.

Asya Ceylan
14-07-2012, 10:00
sayın asya ceylan;
beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Evet. Gerçekten burada bahçe sahibi olmak büyük bir şans. Doğa tüm cömertliği ile görsel anlamda çok büyük bir katkı sağlıyor. Bizlerin işini kolaylaştırıyor.

Yüce tanrım, dilerim sizlerede böyle bir şansı bahşeder. Her şey gönlünüzce olsun.

amiiinn ;)

syuksek
14-07-2012, 21:50
Sevgili Orhan Bey,

Kısa sürede bahçenizi fırtınanın izleri silinmiş, keyifli bir hale getirmişsiniz. Elleriniz dert görmesin...

Hayranı olduğum Abutilonun az hasarla atlatmasına çok sevindim...Böğürtlenleriniz adeta dut dibi, ne kadar büyükler...
Yeşil yol ve doğal çayırınızın ben de hayranıyım.
Bu güzel baçenizde sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu bir yaz diliyorum.

Sevgilerimle...

Orhan Özbilgiç
15-07-2012, 09:41
Bu gün bu bahçeye girdim nede iyi etmişim, bahçe müthiş clematisler, arka bahçe, yeşil yol, böğürtlenler, balkondan bahçenin görüntüsü, ne diyebilirimki her şey harika hayran kaldım çok canlı ve bakımlı.
Orhan abim, sağlıkla ve huzurla tadını çıkarın sevgiler saygılar selamlar.

Canım Kardeşim;
Gerçekten bahçe yaşlandıkça güzelleşiyor. 4. yılını nisan ayında tamamladı. 5. yılına girdik. Doğal olarak emeklerimizin sonucu yavaş yavaş ortaya çıkıyor.
Senin bahçende öyle değil mi ya!;)

Eşim ve bende selam ve sevgilerimizi yolluyoruz. Herşey gönlünce olsun.

Orhan Özbilgiç
15-07-2012, 09:49
Haklısınız sevgili syuksek;
Ama dört yıldır gözlemledim, benim bahçemin en güzel dönemleri temmuz-ağustos arası. Peyzajda kullandığım bitkilerin çoğunluğu bu aylarda çiçekli oluyorlar. Anlıyacağınız doğal evrim imdada yetişti.;)

Böğürtlen konusunda şanslıyım. Buradada birçok kişi benim böğürtlenimin daha iri olduğunu söylüyorlar. İriliği tad olarak birşey değiştirmiyor ama, görsel olarak daha bir albeni yaratıyor.
Güzel dilekleriniz için teşekkür ediyor, bilmukabele diyorum.

promise
26-07-2012, 23:40
Harikalar yarattığınız bahçenizi sevgi ve büyük bir beğeni ile izledim tebrik etmeden geçemedim.emeklerinize sağlık.

Sudenur
27-07-2012, 01:35
Sevgili Orhan hocam, şu fotoğrafı her gördüğümde boylu boyunca uzanmak geçiyor içimden orta yerine.

321464

Yağmurdan sonra ciğerlerinize dolan toprak kokusu ne güzeldir kim bilir.. ;)

Orhan Özbilgiç
01-08-2012, 02:36
Harikalar yarattığınız bahçenizi sevgi ve büyük bir beğeni ile izledim tebrik etmeden geçemedim.emeklerinize sağlık.

Çok teşekkür ederim promise. Yaklaşık 5 yıllık bir zamana yayılan çabalarımın sonuçlarını, bende görüyor ve bahçemin son durumunu, bende beğeniyorum.
Ancak; Birçok arkadaşımızın bahçelerinin, gelişimini izleme şansı bulduğum bu dönemde, gerçekten benden daha başarılı arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç
01-08-2012, 02:55
Sevgili Orhan hocam, şu fotoğrafı her gördüğümde boylu boyunca uzanmak geçiyor içimden orta yerine.

321464

Yağmurdan sonra ciğerlerinize dolan toprak kokusu ne güzeldir kim bilir.. ;)

Yanıtlamakta geciktiğim için özür dilerim.:o
Zaman zaman vurguladığım gibi, bu görüntü banada, peyzajda çok doğru bir tercih yaptığımı hissettiriyor. Yıllar geçsede, bu görüntü içinde yer alan, sadece 3-5 ağaç dahada büyüyecek, o kadar! Hatta bu sonbaharda, sıkışıklık yaratacağını farkettiğim, 3-4 metreboy ve aynı zamanda tac yaptığını, Çarşamba Hükümet Konağı Bahçesi'nde bizzat gördüğüm (Lonicera Fragrantissima-Kış Hanımelisi)ni aradan söküp, arka bahçeye aktaracağım.

Dilerim sizde bahçenizde, daha güzel görsellikler yaratma şansı yakalarsınız.
Esenlikler diliyorum.

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 21:40
Oya ağaçları çiçeklendi.

323546

323547

Cosmoslar çok şeker çiçeklermiş. Önümüzdeki yıldada çimlenenlerden bir kısmını sökmeyip bırakacağım.

323548

323549

Phloxların pembesi açtı. Kırmızıdan henüz ses yok!

323550

günebakan
05-08-2012, 21:50
Phloxlar çok hoş görünüyor tohumlarından toplarsanız çok sevinirim Orhan abiciğim:)

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 21:52
Pasif üyelerimizden, sevgili Cevahir Yargıç Yavuz' un armağanı olan bu sevimli çiftçi çift, maalesef kargoda kırılmışlar.:(
Biraz acemice oldu ama onların kırıklarını kartonpiyer alçısı ile onardım. Bu halleri ile bile çok sevimliler. Teşekkürler Cevahir.

323570

323571

Asterler ilk çiçeklerini gösterdi.

323572

Bu zinniaları çok sevdim. Gelecek yılda bu türü yetiştirmeyi düşünüyorum.

323573

323574

günebakan
05-08-2012, 21:55
Yeni yardımcıların çok güzeller abiciğim asterin rengine bayıldım harika:)

kartal124
05-08-2012, 22:04
Sayın Orhan bey
Hepsine önce bir maaşallah diyeyim.
Oya ağaçlarını çok güzel çiçeklenmiş.Kaç yaşındalar acaba?Dikildikleri ilk yıl çiçeklendiler mi?
Selamlarımla.

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:04
Bugün, evin önündeki çiçeklikte, clematislerin, kasımpatıların, cosmosların ve sarmaşık gülün bulunduğu duvarın önünde bir ses duydum. Sesi kuş sesinde kalındı. Ama acı çeken bir ses olduğu anlaşılıyordu.
Sesin olduğu yere iyice yaklaşınca aşağıdaki olayı fotoğraflama şansını yakaladım!

323582

323583

323584

323585

323586

Not: Sonunda yılan kurbağayı yutmuştu. Ben yılanı dirgenle savurup boşluğa çıkarmak isterken kurbağyı hızılı bir biçimde geri çıkardı ve kaçtı. İlginçtir ki; kurbağada kaçabilecek kadar sağlıklıydı.:p Elimde dirgen olduğu için bu bölümü görüntüleyemedim.

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:06
Yeni yardımcıların çok güzeller abiciğim asterin rengine bayıldım harika:)

Teşekkürler günebakan...
Phlox' tan tohum almayı deneyeceğim.;)

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:16
Sayın Orhan bey
Hepsine önce bir maaşallah diyeyim.
Oya ağaçlarını çok güzel çiçeklenmiş.Kaç yaşındalar acaba?Dikildikleri ilk yıl çiçeklendiler mi?
Selamlarımla.

Teşekkürler kartal124.
Oya ağaçlarını 2010 sonbaharında, gelişmiş birer ağaç (Tijli) olarak satınaldım. Geçen yaz açık pembe renkli olanı 50 cm. uzunluğunda kök sürgünü verdi. Onu sonbaharda bir başka yere diktim. Uzadıkça yan dallanmaları engellemek için sürgünleri koparıyorum. Şimdi boyumu geçti. Gelecek yaz çiçeklenmesini bekliyorum.
Selamlar...

323587

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:21
Kısmet Ağacı yasemin kokulu çiçeklerini açıyor.

323588

323589

Manolyada son çiçek...

323590

Pembe Melek Borazanı.

323591

Sarı melek borazanı.

323592

Sudenur
05-08-2012, 22:32
Sevgili Orhan hocam, kurbağa hayatını size borçlu. Ben asla cesaret edemezdim, tebrikler. ;)

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:34
Beyaz renkli çiçeği olan Glady Picard çok tatlı eflatun-beyaz ebruli açtı!

323600

323601

Clematisler seyrekte olsa çiçeklenmeyi sürdürüyorlar. Bunlarda Piluu.

323602

Jean Paul II lerde açıyor.

323603

Son olarak Rouge Cardinaller.

323604

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:46
Eşimin sakızlarından ikisini bende seviyorum.

323606

323607

Ekinezya- Rudbekya Kardeşliği...

323608

Malabar ıspanağı çok gösterişli.

323609

323610

Sevgi Durul
05-08-2012, 22:55
Her şey mükemmel ötesi, emeklerinizin karşılığını almışsınız Öğretmenim. Bu bahar oya ağacı ben de aldım. Bir metreden küçük ve diktikten sonra yaprakları kırmızı bir renk aldı. Bu yıl açıp açmayacağı hakkında sizin görüşünüz ne olur?

Zinnialar rengârenk, çok güzeller. Ben de üç dört renk açtı diye seviniyordum, sizinkileri görünce gayri ihtiyâri, kocaman maşallah dedim.

Ekinezya ve rudbeckialar da çok yakışmış. Rudbeckialar çok yıllık olanlarından mı?

Clematisler de bahçenizi süslemeye devam ediyorlar. Buradakiler çiçeğini çoktan bitirdi.

Yılanla ilgili yorumumu en sona bıraktım. Çok korkunç, kapı ve pencerelere dikkat edin, bizim burada bir eve yılan girmiş. Biz de yerel gazeteden öğrendik.

Güzelliklerin devamını dilerim. Saygılar...

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:56
Bu sene sebzeler çok verimli. Biberler, salatalıklar, patlıcanlar, bamya ve fasulyeler sebil...

Yalnız karpuz ve kavunda başarılı olamadım. Onlar az.:(

323611

323612[/ATTACH

[ATTACH]323613

günebakan
05-08-2012, 22:57
Ben gene yorum yazayım hepsi de muhteşem hele de meleklerin borazanı yabancıların bahçelerindekiler gibi olmuşlar abiciğim harikalar. Eşinizin de sakızları harika ayrıca:)

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 22:57
Bu sene sebzeler çok verimli. Biberler, salatalıklar, patlıcanlar, bamya ve fasulyeler sebil...

Yalnız karpuz ve kavunda başarılı olamadım. Onlar az.:(

323611

323612

Yetiştirdiğim yaklaşık 5 tür domatesten birinin cinsi o kadar iriki, en irisini tarttım. 600 gram geldi.

323616

323614

323615

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 23:11
Her şey mükemmel ötesi, emeklerinizin karşılığını almışsınız Öğretmenim. Bu bahar oya ağacı ben de aldım. Bir metreden küçük ve diktikten sonra yaprakları kırmızı bir renk aldı. Bu yıl açıp açmayacağı hakkında sizin görüşünüz ne olur?

Zinnialar rengârenk, çok güzeller. Ben de üç dört renk açtı diye seviniyordum, sizinkileri görünce gayri ihtiyâri, kocaman maşallah dedim.

Ekinezya ve rudbeckialar da çok yakışmış. Rudbeckialar çok yıllık olanlarından mı?

Clematisler de bahçenizi süslemeye devam ediyorlar. Buradakiler çiçeğini çoktan bitirdi.

Yılanla ilgili yorumumu en sona bıraktım. Çok korkunç, kapı ve pencerelere dikkat edin, bizim burada bir eve yılan girmiş. Biz de yerel gazeteden öğrendik.

Güzelliklerin devamını dilerim. Saygılar...

Değerli öğretmenim;
Beğenileriniz için teşekkür ederim.
Oya ağacınızın çiçeklenmesi büyük olasılıkla gelecek yıla kalmış. Zira şimdiye kadar hısır iriliğinde tomurcuları olan minik salkımlar vermesi gerekirdi. Ama merak etmeyin gelecek yıla kesin çiçeklenecektir.
İki yıl önce, yolun her iki tarafında, karşılıklı, iki sıra halinde ektiğim tohumlardan iki farklı çiçekli Rudbekya çıkmıştı. Birde Sayın Zeki Yağlı fide olarak dağıtmıştı. Her üçüde çok yıllık çıktı.

Yılanla ilgili uyarılarınızı dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 23:17
Ben gene yorum yazayım hepsi de muhteşem hele de meleklerin borazanı yabancıların bahçelerindekiler gibi olmuşlar abiciğim harikalar. Eşinizin de sakızları harika ayrıca:)

Evet ya Sevgili günebakan, Sevgili Zafer İnandıklı sayesinde. Onlar onun armağanı. Sağolsun, varolsun.
aslında eşimin epeyce çiçeği vardı ama kışın çoğu ziyan oldu. O yüzden sıtkı sıyrıldı diyebilirim.
O da bahçede bana yardım ediyor. Sonuçta herşey ikimizin ortak zevki.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç
05-08-2012, 23:29
Sevgili Orhan hocam, kurbağa hayatını size borçlu. Ben asla cesaret edemezdim, tebrikler. ;)

Sevgili Sudenur;
Yılanda öyle!:D İstesem öldürebilirdim. Kaçmasına izin verdim. Doğanın dengesinin bozulmasına katkıda bulunmamak adına...Birde ''öldürmek'' eylemi, beni çok üzüyor.:(
sağlıcakla kal.

Adalet Yağcı
06-08-2012, 21:00
Dakikalardır fotoğraflara bakıyorum, yılan ve kurbağa fotoğraflarına takıldım kaldım.
İnanır mısınız, ürpermeme engel olamadım, öyle çok korkuyorum ki, bir zamanlar bahçede gördüğüm yere iki yıl basamadım.
Doğrusu böylesine bir olayı yakalayıp fotoğraflayabildiğiniz için kutlarım sizi.

Diğer fotoğraflar her zamanki gibi çok güzeller, özellikle katmerli zinnialar :)
Asterler çok güzel açmışlar, diğer renkleri de görebilecek miyiz?
Benim asterlerde daha tomurcuk bile yok.

Cosmoslar coşmuş, fazla sulandığında bol yaprak verip boya gidiyorlar, suyu biraz kısarsanız daha bol çiçekleniyorlar.
Seneye bahçenizin her yerinde rengarenk boy göstereceklerdir, tohumların düştüğü yerlerden kendiliğinden çimleniyorlar.

Çiftçi aile biblonuz çok hoş, yerine yakışmış, tamirat çok başarılı olmuş, hiç belli değil :)

Orhan Özbilgiç
06-08-2012, 21:48
Dakikalardır fotoğraflara bakıyorum, yılan ve kurbağa fotoğraflarına takıldım kaldım.
İnanır mısınız, ürpermeme engel olamadım, öyle çok korkuyorum ki, bir zamanlar bahçede gördüğüm yere iki yıl basamadım.
Doğrusu böylesine bir olayı yakalayıp fotoğraflayabildiğiniz için kutlarım sizi.

Diğer fotoğraflar her zamanki gibi çok güzeller, özellikle katmerli zinnialar :)
Asterler çok güzel açmışlar, diğer renkleri de görebilecek miyiz?
Benim asterlerde daha tomurcuk bile yok.

Cosmoslar coşmuş, fazla sulandığında bol yaprak verip boya gidiyorlar, suyu biraz kısarsanız daha bol çiçekleniyorlar.
Seneye bahçenizin her yerinde rengarenk boy göstereceklerdir, tohumların düştüğü yerlerden kendiliğinden çimleniyorlar.

Çiftçi aile biblonuz çok hoş, yerine yakışmış, tamirat çok başarılı olmuş, hiç belli değil :)

Adalet Hanım;
Zinnialardan tohum alabilmek için gerekli önlemleri aldım. Öbeklerin etrafını çepeçevre badana fırçası sapları ile çevirip, kauçuk fidan bağlama ipi ile sağlama aldım. Artık kuvvetli yağış ve rüzgarlarla yerlere yatıp çürümeyecek. Böylelikle sizlerede tohum alabileceğim. :) Nitekim bugün çok kuvvetli bir yağış ve etkili rüzgar olmasına karşın, hiç yere yatan olmadı.:eek:

323746

Cosmoslarla iligili bilgileriniz beni sevindirdi. Demekki gelecek yıla tohumdan ekmem gerekmeyecek. Aslında onları çok fazla sulamıyorum. Ama saçak dibinde olduklarından, her yağmurda daha çok sulanıyorlar.:)

Yılan fotoğraflarına gelince;
Aslında benim için tehlike yoktu! Zira olay ahşap bordürlerin içindeydi. Bense dışarıda.:p Olayın geliştiği mekanı daha geniş açıdan fotoğrafladım. Şimdi daha iyi anlaşılır sanırım.

323747

Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

Adalet Yağcı
06-08-2012, 22:54
Adalet Hanım;
Zinnialardan tohum alabilmek için gerekli önlemleri aldım. Öbeklerin etrafını çepeçevre badana fırçası sapları ile çevirip, kauçuk fidan bağlama ipi ile sağlama aldım. Artık kuvvetli yağış ve rüzgarlarla yerlere yatıp çürümeyecek. Böylelikle sizlerede tohum alabileceğim. :) Nitekim bugün çok kuvvetli bir yağış ve etkili rüzgar olmasına karşın, hiç yere yatan olmadı.:eek:

Ellerinize sağlık Orhan bey, Ağustos ayında çiçekli kalmayı başarabilen bitkiler arıyorum şimdilerde.
Rudberckialar ve zinnialar dikine büyüdükleri ve bu ayda çiçekli oldukları için ilk sıradalar.

Yılan için her hangi bir önlem alıyor musunuz bahçede, bana, kükürt ve naftalin karışımını bahçenin çevresine serp demişlerdi, yılan sevmezmiş bunların kokusunu.
Bahçelerimize girmesin de, yuvasında sonsuza kardar yaşasın varsın.

Solanumdan haber vermiyorsunuz hiç, tamamen kurudu mu?

Orhan Özbilgiç
07-08-2012, 12:23
Ellerinize sağlık Orhan bey, Ağustos ayında çiçekli kalmayı başarabilen bitkiler arıyorum şimdilerde.
Rudberckialar ve zinnialar dikine büyüdükleri ve bu ayda çiçekli oldukları için ilk sıradalar.

Yılan için her hangi bir önlem alıyor musunuz bahçede, bana, kükürt ve naftalin karışımını bahçenin çevresine serp demişlerdi, yılan sevmezmiş bunların kokusunu.
Bahçelerimize girmesin de, yuvasında sonsuza kardar yaşasın varsın.

Solanumdan haber vermiyorsunuz hiç, tamamen kurudu mu?

Ağustosta çiçekli kalabilenlerden bende, Aster, Rudbekia, Zinnia, Glayöl, Dahlia var. Ama Glayöller bu sene ''Pas hastalığı'' na yakalandı ve açmadan çiçekleri kurudu. Bende söktüm.

Adalet Hanım;
Buralarda yılanla mücadele anlamsız. Her mevsim yağışlı olduğu için, zemin hep yeşildir. Eğer 15-20 günde biçmezseniz, otlar diz boyunu geçer. Doğal olarak yılanlarda boldur.
Geçtiğimiz yıllarda bahçemi biçmek için çim motoru yerine, Misinalı benzinli tırpan kullanıyordum. Hala fındık bahçesini, belli aralıklarla onunla biçiyor, zamanı yetiremezsem biçtiriyorum. Her biçmede en az bir yılan parçalanarak ölüyor. Kocaman Yeşilırmak deltası, belkide Türkiyenin en geniş düzlüğü. Suyu dökseniz akacağı eğim yok! Yani yılan için sınır yok.:) Gerçi son yıllarda tarımsal mücadelede kullanılan çeşitli ilaçlar onlarıda etkiliyor mu bilmiyorum?

Kükürtü geçen yıl bir arkadaşım denedi. Ama sonuç başarılı olmadı. Yine bahçesinde yılan öldürdüğünü söyledi.

Neyseki bu bölgede görülen yılanların pek zehirli olmadığı belirtiliyor. Bizde onlarla kardeş kardeş geçinip gidiyoruz.:D

Solanumum ölmedi! Bu yılki ikinci sürgününü de büyütme çabasında. Temmuz başında kırılan ilk sürgünlerin, hemen dibindeki minik sürgünün boyu henüz 70-80 cm. Tomurcuk falanda yok. Eylülde azda olsa çiçekleneceğini ümidediyorum.
İlginize çok teşekkür ederim.
Esenlikler.

323825

ltf
07-08-2012, 12:59
merhaba bahçesi olanlara çok imrendim hayatta en çok istediğim şey bir bahçem olması her çeşit meyve ağacı :(

Orhan Özbilgiç
07-08-2012, 16:24
merhaba bahçesi olanlara çok imrendim hayatta en çok istediğim şey bir bahçem olması her çeşit meyve ağacı :(

Merhaba Sayın ltf;
Bahçe sayfama hoşgeldiniz. Çok haklısınız. Özellikle benim gibi emekliler için güzel bir terapi oluyor toprakla uğraşmak.
Sanıyorum genç bir kardeşimizsiniz. Dilerim gelecekte, beklentilerinizi karşılayacak bir bahçeye kavuşursunuz.
Selam ve sevgilerimle.

Adalet Yağcı
07-08-2012, 21:07
Solanumum ölmedi! Bu yılki ikinci sürgününü de büyütme çabasında. Temmuz başında kırılan ilk sürgünlerin, hemen dibindeki minik sürgünün boyu henüz 70-80 cm. Tomurcuk falanda yok. Eylülde azda olsa çiçekleneceğini ümidediyorum.
İlginize çok teşekkür ederim.
Esenlikler.323825

Çok sevindim Orhan bey, bendeki üç kökte de çiçekler göründü, sizde de yakındır.
Solanum Rantonettii bahçemde en sevdiğim süs çalısı, geçmiş yıllarda clematisleri bile sollamıştı :))

Yeni çıkan sürgün dalların çok nazik olduğunu görüyorum, küçük bir dokunuşla dallar kırılıveriyor, ben toprağa diktiğim bir desteğe bağladım, rüzgardan da korunmuş oldu.

tturt
08-08-2012, 22:49
Orhan Abi,

Son yağmurlar sizin bölgeyi de etkiledi mi?

Orhan Özbilgiç
09-08-2012, 02:05
Orhan Abi,

Son yağmurlar sizin bölgeyi de etkiledi mi?

Sevgili tturt;
Evet. Buradada çok kuvvetli yağışlar oldu. Ancak biz Yeşilırmak Deltası' nın tam ortasındayız. Arazi dümdüz. Eğimli olmadığı için sel tehlikesi yok. Çok yakınımızda (5 km. batımızda) sadece Yeşilırmak var. Onunda suları barajlarla düzenli bir rejime kavuşturulmuş.

Yağan yağmurlar bir süre gölleniyor, sonra kapalı ve açık drenaj kanalları ve toprak tarafından emiliyor.

Anlayacağınız, fırtına ile birlikte yağmadığı sürece biz sorun yaşamıyoruz.

Ancak benim bahçemin yaklaşık 250 metre karelik bölümü biraz çukur. Oraya aşırı yağışlarda su birikiyor. Havaların açması ile birlikte iki kamyon toprakla orayı yükselteceğim. Sorunu kökten çözeceğim.
İlginize çok teşekkür eder, sevgi ve selamlarımı sunarım.

Bahçemin ve çevremizin sabahki durumu (Şu anda bahçemdeki sular çekildi!) nu fotoğraflamıştım. Arazi yapısı hakkında genel bir bilgi olsun diye yüklüyorum.

324375

324376

324377

324378

324379

Orhan Özbilgiç
09-08-2012, 02:08
324380

324381

324382

324383

324384

günebakan
09-08-2012, 12:02
Geçmiş olsun Orhan abi bu kadarla geçsin inşallah.

almira
09-08-2012, 12:59
Geçmiş olsun Orhan Bey. Anlaşılan bu yıl sizin bahçenin yılı değil. Önce don, sonra fırtına, şimdi de sel. Allah yardımcınız olsun. İnşallah fazla zarar olmaz.

merto
09-08-2012, 15:02
Orhan bey geçmiş olsun, takip ettiğim ve sevdiğim bahçelerden birine sahipsiniz. Bu kadarla geçsin inşallah.

Orhan Özbilgiç
09-08-2012, 19:43
Sevgili günebakan, almira, merto;

Güzel düşünceleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim.
Gerçekten bu yıl doğal olaylar bahçemde beni epeyce yordu. Özellikle bazı bitkilerimin gelişimlerini bir kaç yıl geriye götürdü. Bazılarınıda yoketti.

Ama olsun. Amacımızın biride, var olanları en sağlıklı biçimde yetiştirip ortaya bir güzellik çıkarmaksa, birçok bitkide bu zevki tattım.
Kendi yaşamımızda öyle değil mi?
Her zaman herşey yolunda gitmeyebiliyor. Biz yinede sımsıkı sarılmıyor muyuz ona? Pollyannacılık oynamıyor muyuz tüm karamsarlığımıza inat?

Anlayacağınız, herşeye rağmen yaşam çok güzel be dostlarım.;)

Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Tekrar sağolun, varolun.

Adalet Yağcı
09-08-2012, 21:28
Geçmiş olsun Orhan bey.
Yine çizmeleri çektiniz anlaşılan :)

Yağmur rahmettir, ben de çok severim, o kadar çok severim ki, 34 yıl önce kızımın ismini Yağmur koydum.
Ancak bu kadar sık yağan yağmur ağaçlara ve diğer bitkilere zarar vermiyor mu?
Geçen yıl bahçemin çok yakınında patlayan ana borudan bahçeye akan su üç ağacımın köklerinin çürümesine ve dolayısı ile ölmesine sebep olmuş.

Ben İstanbul'da olduğum için ne durumda olduğunu göremedim, komşular ilgilenmişler, bahçe 15 gün balçık halde kalmış.

Bu da geçecektir tabii, ama Doğa bizimle fazla uğraşmaya başladı gibime geliyor, ne dersiniz :))

Orhan Özbilgiç
09-08-2012, 22:49
Geçmiş olsun Orhan bey.
Yine çizmeleri çektiniz anlaşılan :)

Yağmur rahmettir, ben de çok severim, o kadar çok severim ki, 34 yıl önce kızımın ismini Yağmur koydum.
Ancak bu kadar sık yağan yağmur ağaçlara ve diğer bitkilere zarar vermiyor mu?
Geçen yıl bahçemin çok yakınında patlayan ana borudan bahçeye akan su üç ağacımın köklerinin çürümesine ve dolayısı ile ölmesine sebep olmuş.

Ben İstanbul'da olduğum için ne durumda olduğunu göremedim, komşular ilgilenmişler, bahçe 15 gün balçık halde kalmış.

Bu da geçecektir tabii, ama Doğa bizimle fazla uğraşmaya başladı gibime geliyor, ne dersiniz :))

Adalet Hanım;
Karadeniz iklimi' nde her mevsim yağışlı isede, en çok sonbaharda yağış gerçekleşir.
Ama bu kez ağustosta meydana gelen ve çok kuvvetli olan bu yağışlar olağandışı.

Yağışlar sonucu biriken sular toprak tarafından emilemeyince, öncelikle otsu bitkilerin köklerini çürütüyor. Nitekim geçen yıl çürüyen ve tekrar ürettiğim Lupinler, yine çürümüşler.
Çalılar sonraki grup. Onlarında kökleri fazla derin değil çünkü. Kesin emin değilim ama Penstemonların bir bölümünde, yaprakların tamamı solma emaresi gösterdi.

Üç senedir Porsuk hiç büyüyemiyor. Allahtan o ölmedi.
Hatmilerin bir bölümü, Salvia Turkestanica Alba kök çürümesinden ölenleden.

Ağaçlardan henüz kaybım yok!
Buralarda bitki toprağı 4-5 metreden fazla. Taban suyu 7 metrelerde. Yani kökler derinlere gidebiliyor. Belkide bu nedenle onlar zarar görmüyor.

Yağmuru bende seviyorum.Özellikle yaz yağmurlarını. Bu yüzdendir kaderiyeciliğim.:)

Siz de takdir edersiniz ki, bunlar insan yaşamında fazla iz bırakmayan, çok ta acı olaylar değil bence. Bu yüzden sağlık olsun diyebiliyorum. Ve bir çok insan gibi, en çok sağlığı önemsiyorum.

Yaşamınızın geri kalan bölümünün, tasasız - dertsiz, sağlıklı ve mutlu geçmesini diliyorum.

sevim.K
10-08-2012, 10:11
Sevgili öğretmenim günaydın. Uzun sayılabilecel bir aradan sonra yine güzel bahçenizi izleyebileceğim:) Eşinize ve size selamlar

Orhan Özbilgiç
12-08-2012, 20:01
Teşekkür ederim Sevim Öğretmenim. Çok memnun olurum.
Bizdende size selamlar.

Hatice Tarhan
13-08-2012, 00:05
Orhan bey geçmiş olsun biraz emekle eski haline bir an önce dönmesini dilerim.Yakınlarda olsakta yardım edebilsek keşke..

Sudenur
13-08-2012, 00:14
Yeni fotoğraflar göreceğim hevesiyle girdiğim Yeşil Yol'unuz yağmurun azizliğine uğramış, çok üzüldüm. :( Geçmiş olsun Orhan hocam, Allahın izniyle bu pürüzlerinden üstesinden gelirsiniz inşallah. Kolaylıklar diliyorum..

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 03:53
Orhan bey geçmiş olsun biraz emekle eski haline bir an önce dönmesini dilerim. Yakınlarda olsakta yardım edebilsek keşke..

Hatice Hanım;
Çok naziksiniz. Sağolun. Evet yağışlar sonucunda biriken sular, bazı bitkilerimde köklerin çürümesine ve ölmesine neden oldu. Çeşit çok olunca, her durumda, şu veya bu sebeble bu tür kayıplar oluyordu zaten. Ama birçoğu telafi edilebilir bitkiler. (Ortancalar, Solanum Dulcamara, hatmiler gibi.) Belki onlarda tekrar köklenebilirler. Çünkü kolay köklenen cinsler. Birtek bordo çiçekli Penstemon için bir şey diyemiyorum.

325654

325655

325656

325657

325658

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 04:27
Yeni fotoğraflar göreceğim hevesiyle girdiğim Yeşil Yol'unuz yağmurun azizliğine uğramış, çok üzüldüm. :( Geçmiş olsun Orhan hocam, Allahın izniyle bu pürüzlerinden üstesinden gelirsiniz inşallah. Kolaylıklar diliyorum..

Sağolun Sudenur;
Madalyon' un diğer yüzüde var değil mi? Aslında güzel olan şeyler hala ağırlığını koruyor.;)
Vesile ile, birkaç güzel görüntüde ekleyeyim.

Selam ve sevgilerimle.

Bu yıl evin arka duvarına aldığım çan sarmaşığı yerini sevdi. Sadece öğleden
sonra güneş alıyor. İlk çiçeğinide açtı. Devamı geliyor.:)

325659

325660

Ortasını Asterlerle doldurduğum bu tarhta, geçen yıl Zinnia vardı. Onların dökülen tohumları asterlerden önce açtı ama onları bekliyor gibi. Zaten onlarda açmaya başladılar. Genel olarak mor tonlarda.

325661

Ayrıca kıyı-köşe bazı noktalarada sepiştirmiştim.

325662

325663

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 04:33
Asterler...

325664

325665

325666

325667

Hibiscus Syracus 'Jandarc', bu yılki ilk çiçeklerini gösterdi.

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 04:46
Bu yıl, mor renklisi çıkmayan Datura'nın beyazı açtı.

325669

Çalı yasemin tekrar tekrar çiçekleniyor.

325670

Bahçemin bir bölümünün durumu oldukça iyi. Zira bu bölümün toprağı daha geçirgen olduğu için, biriken sular uzun süreli olmuyor ve bitkiler en az zararla kurtuluyor.

325671

İri dahlialardan çürümeyenler çiçeklenmeyi sürdürüyor.

325672

325673

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 04:50
325674

325675

325676

325677

325678

Orhan Özbilgiç
16-08-2012, 04:59
325679

Flox'ların kırmızısı henüz açmadı. Ama pembesi ikinci salkımı oluşturdu.

325680

Nachi Armudu da olgunlaşmaya başladı.

325681

325682

Sevgili Güler Hanım'ın armağanlarında pembe zambakta yeni açanlardan.

325683

smnunal
16-08-2012, 07:59
Saygıdeğer Orhan ağabeyim,

Bitkilerinizin sağ kalanların maşallahı var. Sizin bahçeye yağan yağmur gökten rahmetini yerden bereketini esirgemediği belli oluyor. Sizdeki iklim ve toprak yapısının avantajlı tarafıda bu olsa gerek. Siz aşırı yağışlardan bitki kaybediyorsunuz bizlerde aşırı sıcaklardan ne yaparsak yapalım çoğu bitkilerimizi kaybediyoruz.

Daturanın yaprakları yağışdanmı zarar gördü veya haşere zararımı var resimde tam belli olmuyor. Sizden gelen tohumlardan bendeki datura mor aster ise sadece pembe çıktı demekki bazı süprizler olabiliyor.

Sizin bahçeyi ne zaman ziyaret etsem huzur bulduğumu belirtmeliyim.

Size ve değerli eşinize sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız sağlık ve huzur dolu günler temennimle şimdiden, Ramazan bayramınızı kutlar her gününüzün bayram havasında geçmesi dileğimle muğladan selamlarımla.

Maviş
16-08-2012, 20:10
Sayın Orhan Özbilgiç geçmiş olsun sel olmasına ramen bahçeniz çok güzel.:):)

sevim.K
17-08-2012, 14:09
Öğretmenim geçmiş olsun, dikkatimden kaçmış. Onarılmayacak bir zarar değildir umarım..

K@tip
17-08-2012, 16:09
Bahçeniz gerçekten çok güzel Orhan ağabeyim, imrenerek ve maaşallah diyerek izledim fotoğrafları.

Allah iyi günlerde sağlıklı sıhhatli bir şekilde oturmayı ve yaşamayı nasip etsin inşallah.

İnşallah bir gün gelecek ve benim de ailemle, sevdiklerimle birlikte yaşayabileceğim ve paylaşabileceğim, bol bol alınteri ve emek harcayabileceğim kocaman, içi her ağaçtan ve çiçekten ve belki hayvanlardan dolu bir bahçem ve evim olacak.

Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç
18-08-2012, 19:31
Sevgili smnunal,
Sevgili maviş2,
Sevgili sevim.K,
Sevgili K@tip;

Bayrama hazırlık ve bahçe işleri nedeniyle sizlerin anlamlı mesajlarınızı zamanında ve ayrı ayrı yanıtlıyamadım.
Çok özür dilerim.

Gerek sizlerin, gerekse bahçemi gezen ve bayram süresince gezecek olan herkesin, bayramını kutluyor, ömürlerinin kalan bölümünün, hep bayram tadında geçmesini diliyorum.

İYİ BAYRAMLAR...

tekomusti
18-08-2012, 20:58
sn orhan bey teşekkürler sizinde bayramınız mübarek olsun

YeniGine
19-08-2012, 00:29
Lantana' lar(Ağaç Mineler) ın durumu..:(
Onlarda kökten sürebilir yine!

128321

128322

Orhan Bey yani Lantana Ağaç Minesi kışa dayanmıyor.. Öyle mi?
Çünkü saksıda lantanam var; kışın donar korkusu ile bahçeye dikemedim...

günebakan
19-08-2012, 21:14
Orhan abiciğim senin ve ailenin bayramını kutlar huzur ve sağlık dolu günler diklerim:)

Orhan Özbilgiç
20-08-2012, 09:00
Orhan Bey yani Lantana Ağaç Minesi kışa dayanmıyor.. Öyle mi?
Çünkü saksıda lantanam var; kışın donar korkusu ile bahçeye dikemedim...

İstanbul' da oturduğum apartmanın bahçesinin, oldukça kuytu bir yerindede var.
Dallar, gerek orada, gerek burada bir sene donmazsa, ertesi sene mutlaka donuyor. Ama ertesi yıl kökten yine sürgün veriyor.

Bu kış sarı-kırmızı çiçekli olanı kökünden dondu.

Bu kez yere dökülen tohumlar imdada yetişti. Bir çok yerde temmuz başından itibaren yeniden çıktı. Bende, biri hariç üç kökü saksıya aldım. Yedekleme yani..;)

Selam ve sevgiler.

326285

326286

YeniGine
20-08-2012, 15:28
Anladım Orhan Bey; teşekkür ediyorum...

YeniGine
21-08-2012, 00:35
Yaz boyunca, yılkı atları kapımın önünden pek eksik olmuyorlar. Fotoğrafını çekmem, uyuyan tayı rahatsız etti.:p

163878
163879
163880
163881
163882

Orhan Bey önceliklee beğenilmeyecek gibi değil... Hem beğeniyoruum, hem Maşallah diyorum. Gerçekten HARİKA... Rabbim içinize sindirsin. Bu arada bahçenizi hala gezmeye devam; belki ilerki sayfalarda göreceğim fakat kaç sayfadır İtoş u göremedim??? Daha sonra yine merak ettim üzümdeki kuş yuvasındaki yumurtanın sonucu ne oldu?

YeniGine
21-08-2012, 00:40
Sağol Sevim Hanım;
Bahçem ve çevresi gerçekten çok renkli. Bu renklerden biride komşumun iki ördeği.:p

163936
163937
163938

MAŞALLAH ÇOOK GÜZELLER ÇOK... Ah; bu bahçede olmak vardı... SÜPER Orhan Bey, Rabbim güle güle oturmanızı nasip etsin inşallah... (Bir de Maşallah, bir de nazar boncuğu gif i olsa imiş... İyi olacakmış.)

YeniGine
21-08-2012, 00:44
Bahçemdeki Tek Ardıç türü olan ''Juniperus Scyrocket Virginia'' çok yavaş gelişiyor.

164132

Orhan Bey; Ardıç ın sağ tarafındakiler nedir öyle?

YeniGine
21-08-2012, 01:19
Hatırlamaz olurmuyuz!
Bende , eşimde ilginizden çok mutlu olmuştuk. Siz hala oraya gidip geliyor musunuz?
Sizden aldığımız, minik kaktüsümüz ancak büyümeye başladı. Yeni dallar oluşturacak gibi.;)

167486
Hint Yağı Bitkisi, demek buralarda tek yıllık olacak. Mademki gelecek yıla bu yok. Bende, bizim ihtiyarla! bir veda fotoğrafı çektireyim bari.:D Haziran sonlarında fotoğrafladığım sanki o değil. Ne de hızlı büyümüştü. Neyse seneye yavrusuyla avunuruz.:dilli:

167490

167487
167488
167489

Zehir konusunu duymuştum. Uyarınız için teşekkürederim. Görüşmek üzere. Selamlar.:)

Ben Hint Baklası diye biliyorum. Geçen ilkbaharda ekmiş idim (Sizinki kadar asla değil) gelişmişler idi fakaat geçtiğimiz kışta maalesef dondular. :(

Orhan Özbilgiç
21-08-2012, 12:45
Sevgili YeniGine;

Bahçemi beğennmeniz doğal olarak beni çok mutlu ediyor. Tanrım, sizide hep mutluluklar içinde yaşatsın.

Üzümdeki kuşlar büyüyp uçtular sanırım. Bahçemde sıkça gördüğüm, onlanca kuşun arasındadırlar umarım.:)

Bahçemdeki bazı bitkilerime ve evimin kapısına, birkaç tane nazar boncuğu takmıştım. Malum adetten olmuş.;)

Kalem Ardıç'ın sağındakiler biçilmiş otlar. Bahçemin en alçak bölümlerine koyuyorum. Çürüdükçe toprağa karışıp, yeşil gübre oluyor hem. Ama bu günlerdeki yağmurlar, bunun bir çözüm olmadığını kanıtladı. Siparişi verdim. Yağmurlar kesilip, torak biraz kuruyunca, 2 kamyon toprak gelecek. Yayıp tesviye edeceğim.

Hint yağı bitkisi burada, 3-3,5 metre boyunda bir ağaççık oluyor. Ama yinede donuyor. Ne varki, her sene dibine dökülen baklaları, kendiliğinden büyüyüp yine fidan haline geliyor. Ben onları istediğim yere dikiyorum. Görsel olarak hiçte yabana atılır bir görüntüsü olmuyor.:p

Esenlikle kalın.

YeniGine
21-08-2012, 23:40
Teşekkür ediyorum Orhan Bey; sağoluun.
Bahçe gezisine devam...

YeniGine
23-08-2012, 00:19
Eğer Nootkatensis Pendula' mın yerine başka bir tane bulamasaydım, çok daha fazla üzülecektim.:( Uzun araştırmalardan sonra nihayet binbir güçlükle, yerine bir başkasını getirttirdim.
Onu, diğerini söktüğüm yerin birkaç metre ötesine diktim. Şimdi oldukça mutluyum.:)

198386

198387

198385

198388

198389

Yeni aldığınız daha güzel gibi Orhan Bey... Hadi bakalım hayrlısı olsun inşallah. Henüz sonrası ne olacak bilmiyorum ben tabi.

YeniGine
23-08-2012, 00:27
Bahçemde bahar zaman zaman kır çiçekleri ile, zaman zaman ben buradayken sahiplendiğim sokak köpeklerinin mayışmasıyla hissediliyor.:p

198727

198728

198729

198730

198731

Orhan Beey maşallah kır çiçekleriniz bile muhteşeem... Çok güzeller.

YeniGine
24-08-2012, 00:07
Wegelia (Gelin Tacı) küçücük boyuna rağmen en güzel çiçeklenenlerden.

219034

219035

219036

219037

Orhan Bey; güller bir anda maşallah ne kadar güzel olmuşlar öyle. Sonra Gelin Tacı o da maşallah çok güzel görünüyor. Özel bakım ne yapıyorsunuz?

Orhan Özbilgiç
24-08-2012, 11:28
Orhan Bey; güller bir anda maşallah ne kadar güzel olmuşlar öyle. Sonra Gelin Tacı o da maşallah çok güzel görünüyor. Özel bakım ne yapıyorsunuz?

Sevgili YeniGine;

Güller' e nisanda ahır gübresi veriyorum. Haziranda Azotlu gübrelerden ya, 21 azot (şeker), ya da 26 azot veriyorum. Çoğunlukla, daha sonra hiç gübre vermiyorum. Bazen temmuz ortasında da verdiğim oluyor.

Gelin tacı' na nisan ve haziranda olmak üzere (tüm bitkilerimle birlikte) yine azotlu gübre veriyorum.

Esenlikler diliyorum.

YeniGine
27-08-2012, 00:51
Sayın nurguldk;
Aslında sizden farkım yok. Banada tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı vermişti. Önce viyollerde fide haline getirip, sonra saksıya diktim.

Tahmin ettiğiniz gibi, galiba tohumlar eskiyen çiçeklerin ortasında. O nedenle ben:
Kuruyan çiçekleri bir bütün olarak toplayıp,iki küçük pet şişe içine (Tabii şişelerin içini iyice kurutarak!) doldurdum. Ağzını sıkıca kapadım. Gelecek yıl öylece ekmemde bir sakınca olacağını sanmıyorum.
Ben tüm bitki tohumlarını, aynı yöntemle saklıyorum. Özellikle nemli olan bölgemizde, hiç bozulmadan, tohumuna göre bir iki yıl kalabiliyor.
Saygılarımla.

Orhan Bey merhaba; ben hâlâ bahçenizi geziyorum. Herşey mükemmel, hem maşallah diyorum, hem beğeniyorum; beğenirken de 'Beğenmemek mümkün mü' diyorum. Tohum!!! Şu aralar ben de tohum topluyorum artık. Kınaların tohumları küçük kâselere koydum açıkta; peki onları kapalı bir yerde mi muhafaza etmem gerekiyor?

YeniGine
27-08-2012, 01:00
Şeker pembe renk çiçekli Oya ağacından sonra, toz pembe çiçekliside açtı.

240909

240908

240905

240906

240907

Oya ağaçlarınızı diktiğinizden beri dikkatle Oyaları takip ediyorum. Çünkü benim de bir tane Oya ağacım var. Üç sene oldu. :( 2 senedir hiç güzel çiçek açmadı; hep mantar (Gece sulaması yüzünden tabi). Fakat bu sene ağaçlar net sayesinde en başında ilaçlayıp, daha sonra da çiçeklenmeye başladığında ilaçlayınca. Nihayet bu sene yüzümü güldürdü. Hoş yine yapraklar az da olsa mantarlı fakat çok güzel çiçeklendi.

YeniGine
27-08-2012, 01:06
Dün, köyümüzde görevli Ziraat Mühendisi Ahmet Bey'e, bahçemdeki Ekşi Karadut' a, bir arkadaşımdan gözlerini aldığım tatlı karadut aşılatttım.

240917

240918

Yine oceanheart' ın önerisi üzerine, Lupinlerin toprağına kükürt döktüm.

240919

Vangelya yaz boyunca açmayı sürdürüyor.

240920

240922
Vangelya!!! Çook eskilerden dikilmiş... Şimdi sizin bitkiniz ile mukayese ediyorum sizdeki taptaze dalları. Bizim sitedikeler artık iyice odunlaşmış, kupkuru dallar. Belli ki hiç budanmamış. Sizce derin bir budama gerekir mi? Gerekir ise ne zaman, nasıl budayabilirim? Şimdiden teşekkürler Orhan Bey.

jineop
27-08-2012, 12:23
Sevgili Orhan Öğretmenim, çok geçmiş olsun. Bu sene çok kayıplar yaşadık.
Asıl enteresan olan güya araştırıp, uygun zaman, yer ve toprak isteklerine dikkat ederek aldığım ithal bir sürü bitkiyi kaybettim. Ve kendime söz verdim. En güzel bitkiler kendi bitki örtümüzün bitki çeşitleri...
Sağlıcakla kalın...

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 19:18
Vangelya!!! Çook eskilerden dikilmiş... Şimdi sizin bitkiniz ile mukayese ediyorum sizdeki taptaze dalları. Bizim sitedikeler artık iyice odunlaşmış, kupkuru dallar. Belli ki hiç budanmamış. Sizce derin bir budama gerekir mi? Gerekir ise ne zaman, nasıl budayabilirim? Şimdiden teşekkürler Orhan Bey.

Sevgili YeniGine;
Genellikle ilkyazda (Mayıs-Haziran) çiçeklenen çalılar, çiçeklenmenin hemen ardından hafifçe budanıyor. Zira bu çalılar bir yıl önce dallarda çiçek veriyor.

Anlaşılacağı gibi, Vangelya da derin budanmaması gereken çalılardan. Ancak çok eski kuru dalları her zaman (Yaz-kış demeden) ayıklayabilirsiniz.

Selamlar.

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 19:58
Sevgili Orhan Öğretmenim, çok geçmiş olsun. Bu sene çok kayıplar yaşadık.
Asıl enteresan olan güya araştırıp, uygun zaman, yer ve toprak isteklerine dikkat ederek aldığım ithal bir sürü bitkiyi kaybettim. Ve kendime söz verdim. En güzel bitkiler kendi bitki örtümüzün bitki çeşitleri...
Sağlıcakla kalın...

Teşekkür ederim Sevgili Jineop.
Sizede geçmiş olsun.

Bu yılın başlarında vefat eden, deneyimli bir çiftçi ağabeyimizin, geçen yılki sert soğuklarda donan, şartları zorlayarak yetiştirdiği, narenciye fidan ve ağaçları için hayıflanan bir bahçe sahibi arkadaşıma söylediği, sizin kararınızı teyid eden şu sözleri hala kulağımda çınlıyor.
Bu ova köylüsü aptal mıda, bu güne kadar narenciye üretimi yapmamış! Daha az para kazandıran ürünlerle iktifa etmiş! Yüzlerce yıldır, ilk sen mi denediğini sanıyorsun? Tabii bu sözler birazda banaydı. :)

Ben, son aylarda yağan ve bahçemin alçak bölümlerinde biriken sular için iki kamyon toprak getirttim. Üç gün boyunca yanıma aldığım bir yardımcı ile birlikte, bahçe dışına döktürdüğüm toprağı el arabaları ile taşıyıp doldurup tesviye ettim. Artık bu sorunu kökten çözümlediğimi düşünüyorum.

Bu arada hep, Ağustos bahçemin en renkli olduğu aydır. derdim. Gerçektende öyle. Bazı fotoğrafları paylaşmama vesile oldunuz. Teşekkürler, selamlar.:)

327754

327755

327756

327757

327758

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:18
327759

327760

327761

327762

327763

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:22
327764

327765

327766

327767

327768

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:26
327769

327770

327771

327772

327773

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:29
327774

327775

327776

327777

327778

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:33
327779

327780

327781

327782

327783

Vildan Sönmez
28-08-2012, 20:36
Orhan Bey, gerçekten Aüustos bahçenize güzellikler, renkler getirmiş. Sağlıkla keyfini çıkarın.
Ben de terasım hep Mayıs -Haziran yaşasın isterim. Ağustos benim için en zor, kayıplarla dolu bir dönemi, sardunyalar, kaktüsler bile bu sıcağa dayanamadı.Allahtan sonbahar geliyor da, kasımpatılar yüzümü güldürecek..

Bu arada hep, Ağustos bahçemin en renkli olduğu aydır. derdim. Gerçektende öyle. Bazı fotoğrafları paylaşmama vesile oldunuz. Teşekkürler, selamlar.:)

Orhan Özbilgiç
28-08-2012, 20:38
327784

Galiba sihirbaz gül yen bir sürpriz hazırlıyor.:eek:
327785

327786

327787

327788

Adalet Yağcı
28-08-2012, 21:12
2842 nolu mesajın 4. ve 5. fotoğrafındaki güzel çiçekli ağacı sorarak başlayayım, önce abelya zannettim ama değilmiş.
Bu mevsimde açması çok güzel, sinamekiyi de bu ayda açtığı için seviyorum.

Maşallah, zinnialar hâlâ şıkır şıkır, valla sizden gelecek zinnia tohumları ile hesaplar yapıp duruyorum haberiniz olsun.
13 senedir aynı duran bahçeyi zinniaların hatırına değiştiriyorum, hem de epeyce yorularak :)
Yaptığım zaman(becerebilirsem tabii)ne anlatmak istediğimi göreceksiniz inşallah.

Sihirbaz gülünüz GS lı olmuş haberiniz olsun :)
Aşı mı yaptınız yoksa kendiliğinden mi böyle açtı, çok ilginç, fanatiklere iyi fiyata satabilirsiniz, tabii kıyabilirseniz.

Bir köşede sessiz duran küçük bir kanarya gülü gördüm, aman dikkat edin, tüm bahçeyi istila etmesi için bir kaç yıl yeter.
Benim bahçemdekini sökmek zorunda kalacağım ne yazık ki, diğer bitkilere hiç şans vermiyor, kocaman bir ağaç oldu, kökleri tıpkı Amerikan sarmaşığı ve ya acem borusu gibi metrelerce yürüyor.

Bahçe her zamanki gibi şahane, yaz bitmeden keyfini sürün.
Tüm aileye sevgi ve selamlar.

YeniGine
29-08-2012, 00:29
315309

315310

315311

315312

315313

:( Çook üzüldüm Orhan Bey... Gerçekten mahvolmuşlar, geçmiş olsun.

YeniGine
29-08-2012, 00:36
Yedek Abutilon'um.;)

317459

Manolyamın son çiçeğini eve aldım. Güzel kokusunu doya doya hissetmek için.

317460

317461

Glayöller biraz hırpalandı ama...Yinede açıyorlar.

317462

317463

Bayaa bir hırpalanmışlardı Orhan Bey. Onlara maşallah, tekrar geçmiş olsun.

YeniGine
29-08-2012, 00:42
Sevgili çisem;
Bahçemi sürekli izliyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun, varolun.
bahçemde çim yok. Yörenin endemik yer örtücü bitkileri onlar...O bizim şansımız.
Ağırlıklı olarak; Ayrık çayırı, ince çayır, üçgül denilen bir yonca türü ve birazda buralarda 'cinek' denilen kalın bir çayırdan oluşuyor.
En az, 30-40 gün aralıkta yağmur yağdığı sürece, sulama gerekmiyor. Zira, ÇİSE yetiyor. Buralarda, çiy yerine, çise deyimi kullanılıyor.
Akşam güün batınca çayırlar ıslanmaya başlar, sabah kuşluk vaktine kadar hep ıslaktır. Anlayacağınız, deri ve bez ayakkabıların vay haline.:p

Size bu sabah çektiğim görüntülerle bahçemin çayırlarını ve çise yi tanıtayım.

Selam ve sevgilerimle.

Çiy (Çise)
318049

Yonca (Üçgül)
318050

İnce Çayır
318051

Ayrık çayırı
318052

Güneş doğalı 3-4 saat olmasına rağmen çayır hala ıslak. Yani, saat 9-10' a kadar lastik ayakkabıya devam.:p
318053

Bir öncesinde sarı çizmeli ayaklar, şimdi de lastik ayakkabılı ayaklar... Çok hoş olmuşlar Orhan Bey.

YeniGine
29-08-2012, 01:03
Gezdim, geldim. Gerçekten zoru - kolayı, güzeli - çirkini, gideni - geleni, üzüntüsü - sevinci hepsii birlikte; güzellikler yaratmışsınız. Çok güzel bir bahçeniz var; güle güle oturun emeğinize sağlık. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce inşallah Orhan Bey.

Orhan Özbilgiç
29-08-2012, 03:31
Orhan Bey, gerçekten Aüustos bahçenize güzellikler, renkler getirmiş. Sağlıkla keyfini çıkarın.
Ben de terasım hep Mayıs -Haziran yaşasın isterim. Ağustos benim için en zor, kayıplarla dolu bir dönemi, sardunyalar, kaktüsler bile bu sıcağa dayanamadı.Allahtan sonbahar geliyor da, kasımpatılar yüzümü güldürecek..

Vildan Hanım;
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Bahçemi oluştururken, yöre iklimine uygun bitkileri seçmeye özen gösterdim. Gerçekten uyum sağlayanlarda ne tesadüftür ki, genelde bu ayda çiçekleniyorlar. Galiba sizin oralara göre daha serin ve yağışlı bir mevsim yaşamamız, bizim şansımız olsa gerek.
Sardunya ve kaktüsler sıcağa ve güneşe dayanıklıdırlar diye bilirdim. Üzüldüm. Geçmiş olsun.:(
Kasımpatıları bende çok seviyorum. Hatta evimizin önünde bir köşede var. Ama buralarda çok fazla boylanıyor ve sonbahar yağışlarıyla birlikte yerler yatıyorlar.
Selam ve sevgilerimle. Daha renkli bir sonbahar diliyorum.:)

Orhan Özbilgiç
29-08-2012, 04:04
2842 nolu mesajın 4. ve 5. fotoğrafındaki güzel çiçekli ağacı sorarak başlayayım, önce abelya zannettim ama değilmiş.
Bu mevsimde açması çok güzel, sinamekiyi de bu ayda açtığı için seviyorum.

Maşallah, zinnialar hâlâ şıkır şıkır, valla sizden gelecek zinnia tohumları ile hesaplar yapıp duruyorum haberiniz olsun.
13 senedir aynı duran bahçeyi zinniaların hatırına değiştiriyorum, hem de epeyce yorularak :)
Yaptığım zaman(becerebilirsem tabii)ne anlatmak istediğimi göreceksiniz inşallah.

Sihirbaz gülünüz GS lı olmuş haberiniz olsun :)
Aşı mı yaptınız yoksa kendiliğinden mi böyle açtı, çok ilginç, fanatiklere iyi fiyata satabilirsiniz, tabii kıyabilirseniz.

Bir köşede sessiz duran küçük bir kanarya gülü gördüm, aman dikkat edin, tüm bahçeyi istila etmesi için bir kaç yıl yeter.
Benim bahçemdekini sökmek zorunda kalacağım ne yazık ki, diğer bitkilere hiç şans vermiyor, kocaman bir ağaç oldu, kökleri tıpkı Amerikan sarmaşığı ve ya acem borusu gibi metrelerce yürüyor.

Bahçe her zamanki gibi şahane, yaz bitmeden keyfini sürün.
Tüm aileye sevgi ve selamlar.

Adalet Hanım;
Biraz acele mesaj oldu. O nedenle fotoğraflara açıklama ekleyemedim. Arkadaşlarımızdan özür dilerim.
Sözünü ettiğiniz çiçekli ağaç (çalı grubu), Cleredendron (Kısmet Ağacı). Ağustostan eylüle yasemin kokulu (Hemde 24 saat yoğun!) çiçekler açıyor. Güneşi çok seviyor. Susuzluğa dayanıklı. Karasal iklime önerilmiyor. Zira kuvvetli donlara hassas imiş. Sizde yetişebileceğini sanıyorum. Çok hızlı büyüyor. Üçüncü yılında boyu, 2 metreyi aşıyor ve çiçekleniyor.

Zinnia tohumlarınız benden. Kesinlikle güzel bir köşe çıkacaktır karşımıza.:)

Sihirbaz gülünü aldım alası doğru dürüst ebruli bir görüntüsü olmamıştı. Sağolsun Sevgili Sevim4 iki tane gönderdide onlarda gördüm marifetlerini.
Bu açacak olan benim aldıklarımdan. Tam açınca anlayacağız gerçek renklenmeyi. Şimdiki haliyle aynı dalda, sade sarı ve sade bordo açacakmış gibi duruyor. (GS' li dedirtmemek için ''Bordo'' diyorum. Nede olsa serde FB' lilik var!);)

Kanarya Gülü için söylediklerinize katılıyorum. O nedenle, nisanda ta duvar dibine dikmiştim ama yinede bir düşüneceğim.:confused:

Deneyim ve birikimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bizdende size selamlar.

Orhan Özbilgiç
29-08-2012, 04:12
Gezdim, geldim. Gerçekten zoru - kolayı, güzeli - çirkini, gideni - geleni, üzüntüsü - sevinci hepsii birlikte; güzellikler yaratmışsınız. Çok güzel bir bahçeniz var; güle güle oturun emeğinize sağlık. Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Herşey gönlünüzce inşallah Orhan Bey.

Sevgili YeniGine;
Günlerdir bahçemi baştan sona dolaştınız. Her mesajınızla beni motive edip yüreklendirdiniz ve mutlandırdınız.
Asıl ben teşekkür ederim.
Sizinde herşey gönlünüzce olsun. Selam ve sevgiler.

elek
09-09-2012, 14:08
Orhan hocam, teşekküre geldim :) 2 sene önce gönderdiğiniz tohumdan yetişen seluka nihayet çiçeklenmeye başladı, hem de 100 kadar tomurcukla ;) İnanılmaz keyifli bir çiçekmiş, çok sağolun!

Orhan Özbilgiç
10-09-2012, 17:37
Orhan hocam, teşekküre geldim :) 2 sene önce gönderdiğiniz tohumdan yetişen seluka nihayet çiçeklenmeye başladı, hem de 100 kadar tomurcukla ;) İnanılmaz keyifli bir çiçekmiş, çok sağolun!

Sevgili elek;
Çok sevindiğimi bilmem söylememe gerek var mı?
Bahçede ise, kışı çok soğuk olmayan(-5-6 derecelerin altınıgörmeyen) bir köşede, toprak altındaki yumruları canlı kalıyor ve mayıs ortalarından yeni sürgünler veriyor.

Saksıda ise korumanız zaten daha kolay.

Çiçekli fotoğrafını bahçemde yayınlama inceliğini gösterdiğiniz için, ben teşekkür ederim.

sibelim
11-09-2012, 13:07
sayın orhan bey maşallah bahçe çok güzel ellerinize sağlık elleriniz dert görmesin. cıvıl cıvıl bir bahçe ... resimler içimi açtı.

Orhan Özbilgiç
14-09-2012, 19:57
sayın orhan bey maşallah bahçe çok güzel ellerinize sağlık elleriniz dert görmesin. cıvıl cıvıl bir bahçe ... resimler içimi açtı.

Sayın sibelim;
Beğenmenize ve iyi dileklerinize çok teşekkür ederim. Sağlık ve mutluluk dileklerimle...

sibelim
14-09-2012, 21:39
sayın orhan bey avatarınızdaki resimdeki tavusda bahçenizdemidir ? böyle bir güzelliğide sahipseniz 41 kere maşallah :)

Orhan Özbilgiç
15-09-2012, 19:07
sayın orhan bey avatarınızdaki resimdeki tavusda bahçenizdemidir ? böyle bir güzelliğide sahipseniz 41 kere maşallah :)

Maalesef değil!
O tavus kuşu (Çok sayıda beyaz ve renklisi) Yeşilköy Röne Park' ta.

Not: Gün boyunca aralıklarla size mesaj göndermeyi denedim. Ama başarılı olamadım. Yaklaşık 10 gündür, internetim o kadar ağır ki; fotoğraf yükleyemediğim gibi, yazdığım mesajları bile gönderemiyorum.

Agaclar.net ile birlikte bir çok siteyi kullanamıyorum. İnşallah bu mesajımı gönderebilirim. Nitekim size yazdığım önceki mesaj gitmiş.

Selam ve sevgiler.

almira
07-10-2012, 16:35
Orhan Bey; biz geldik. :DÇok teşekkür ederim. Bu güzel sizin sayenizde balkonumda.;)

resul22
07-10-2012, 16:41
Sayın Orhan bey bahçenize diyecek söz bulamıyorum. Hayranlıkla izlemekten başka bir şey yapamadım. Büyük ve güzel bir bahçeniz var. Birde sorum olacak. Güneş enerjili bahçe lambaları verimli oluyor mu?

Orhan Özbilgiç
07-10-2012, 19:14
Orhan Bey; biz geldik. :DÇok teşekkür ederim. Bu güzel sizin sayenizde balkonumda.;)

Sevgili Arkadaşım;
İnceliğinizle beni çok mutlu ettiniz. Çok güzel çiçeklenmiş. Bu sizin beceriniz. Sağlık ve mutluluk içinde sefasını sürmenizi diliyorum.

Orhan Özbilgiç
07-10-2012, 19:53
Sayın Orhan bey bahçenize diyecek söz bulamıyorum. Hayranlıkla izlemekten başka bir şey yapamadım. Büyük ve güzel bir bahçeniz var. Birde sorum olacak. Güneş enerjili bahçe lambaları verimli oluyor mu?

Çok teşekkürler Resul 22.
Beğenmenize sevindim.

Solar aydınlatma lambalarının ömrü genellikle bir iki yıl. Ben önümüzdeki yıl normal aydınlatmaya geçmeyi düşünüyorum. Zira onlar aydınlatmıyor. Sadece yol kenarı reflektörleri gibi, bir iz, bir işaret olabiliyor.
Estetik olarak güzel. Ama işlevsel değil.
Cuma günü Samsun Baumax' ta çok güzel üçlü lambalı direkler gördüm. İndirimli fiyatı 220 lira idi. Fotoğrafını çektim ama internet hızım çok ağır olduğu için, yükleme şansım yok!:(
Uzun zamandan beri bu sorunu yaşıyorum. Hatta bugün internete girip, şu mesajı yazabilmek bile benim için şans...Sağlık olsun.
Dilerim size bir fikir verebilmişimdir. Selam ve sevgiyle...

TuRaÇ
07-10-2012, 21:34
Maşallah; Çok uğraşıldığı her halinden belli olan bahçeniz çok güzel.Eşinizle çok mutlu uğraşılarınız olsun bu güzel bahçede.

resul22
07-10-2012, 21:36
Çok teşekkürler Resul 22.
Beğenmenize sevindim.

Solar aydınlatma lambalarının ömrü genellikle bir iki yıl. Ben önümüzdeki yıl normal aydınlatmaya geçmeyi düşünüyorum. Zira onlar aydınlatmıyor. Sadece yol kenarı reflektörleri gibi, bir iz, bir işaret olabiliyor.
Estetik olarak güzel. Ama işlevsel değil.
Cuma günü Samsun Baumax' ta çok güzel üçlü lambalı direkler gördüm. İndirimli fiyatı 220 lira idi. Fotoğrafını çektim ama internet hızım çok ağır olduğu için, yükleme şansım yok!:(
Uzun zamandan beri bu sorunu yaşıyorum. Hatta bugün internete girip, şu mesajı yazabilmek bile benim için şans...Sağlık olsun.
Dilerim size bir fikir verebilmişimdir. Selam ve sevgiyle...

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Orhan bey. Solar aydınlatma aklımda olan bir şeydi fakat deneyim eden birinden tavsiyeler almak daha doğru oldu.

Orhan Özbilgiç
08-10-2012, 17:36
Maşallah; Çok uğraşıldığı her halinden belli olan bahçeniz çok güzel.Eşinizle çok mutlu uğraşılarınız olsun bu güzel bahçede.

Sayın TuRaÇ;
Takdir duygularınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

sevim4
09-10-2012, 16:21
Bayıldım tüm görüntülere sarı gül harika ellerine sağlık.

peyyide
09-12-2012, 09:29
Orhan Bey, tekrar bahçenizi gezdim bugün. Gözüm gönlüm açıldı pazar sabahı:) Emeğinize sağlık. Saygılarımla.

Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 15:00
Orhan Bey, tekrar bahçenizi gezdim bugün. Gözüm gönlüm açıldı pazar sabahı:) Emeğinize sağlık. Saygılarımla.

Merhaba peyyide Hanım;
Uzun bir aradan sonra İstanbul'a döndüm.
Burada bilgisayarımı dilediğim zaman kullanabileceğim için mutluyum. Zira Samsun'da internet bağlantım sorunlu olduğu için sanal alemden adeta koptum.

Bu sırada o kadar çok geride kalmışım ki, bıraktığım yerden başlamam halinde, her konuda geriden gelmem gerekecek. O da mümkün değil. Bende hemen bugünden başlayarak, sürdüreceğim. Örneğin gezebileceğim bahçelere, son sayfalarından itibaren bakacağım.:) Siz dostlarım beni mazur görürsünüz ümidindeyim...

Bende;
Bahçeme ilişkin son görüntülerden birer ikişer yayınlarım arada sırada. Değerli ekipmanlarımı evde bir odaya taşıdım.

Son bir hafta tüm budamalarımı yaptım. Bunlara Clematislerde dahil. Özellikle geçtiğimiz yıllarda donlardan zarar görerek, bazıları toprak seviyesine kadar kuruyan,Hibiscus Mutabilis, lantana, Callistemon'lar, Duranta Erecta, Brugmansia'lar, Mercan Ağacı ve Mercan çiçeği çalısı, Solanum Rantonetti, Melisa v.b. ile donlardan zarar görerek yaprakları ve taze dalları kuruyan,
Kaymak ağaçları, limon ve mandalina, Arbutus Unedo gibi bitkilerimi, Agril denilen krağı ve don tülü ve fındık çuvalları ile sardım. Diplerini yanmış ahır gübresi ile malçladım. Ve geldim.;)

Artık sonuçları nisan ayında göreceğiz.

Bahçem tam bir hayalet bahçesine döndü.:D

Bu arada tarhlarıda hazırladım. Hatta gelecek yıl dikilecek fasulye sırıklarını bile sivrilttim.
Yalnız selluka tohumları henüz olgunlaşmadığı için toplayamadan geldim.:(

352973

352974

352975

352976

352977

Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 15:06
352978

352979

352980

352981

352982

smnunal
10-12-2012, 15:39
Sayın Ağabeyim Orhan Öbilgiç,

Sizi epeydir göremeyince merak etmeye başlamıştık acaba bir sorunmu var diye.

Neyseki sonunda sağlıklı haberlerinizi aldık.

Bahçenizi tam bir kış uykusu hazırlığına itina ile hazırlamışssınız. İnşallah bahar mevsiminde bitkileriniz kış uykusundan sağlıklı biçimde uyanırlar.

Budamış olduğunuz clametislerden çelik olarak bir köşeye bolca dikseydiniz, Baharda köklenip tutanlardan bahçesinde olmayanları sevindirirdiniz.

Muğla'dan selam ve saygılarımla.

Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 16:53
Sayın Ağabeyim Orhan Öbilgiç,

Sizi epeydir göremeyince merak etmeye başlamıştık acaba bir sorunmu var diye.

Neyseki sonunda sağlıklı haberlerinizi aldık.

Bahçenizi tam bir kış uykusu hazırlığına itina ile hazırlamışssınız. İnşallah bahar mevsiminde bitkileriniz kış uykusundan sağlıklı biçimde uyanırlar.

Budamış olduğunuz clametislerden çelik olarak bir köşeye bolca dikseydiniz, Baharda köklenip tutanlardan bahçesinde olmayanları sevindirirdiniz.

Muğla'dan selam ve saygılarımla.

Sevgili kardeşim;

Aranıyor olmak hoş bir şey. Ama aranıyor olmak için, bir süre görünmemekte bir o kadar çirkin.
İnanın yanlış anlaşılmamak için arada sırada bir başka dostumun internet hattını kullanarak mesajlar gönderdiğim oldu. Bazende sabahın ilk saatlerinde (İnternet hızı mesaj göndermeye uygun olabiliyordu.) mesajlara yanıt verdim.

Ben ağaçlar net'te olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu nedenle, uzun süre ayrı kalmaktan en çok ben rahatsız oldum.

Sevgili kardeşim;
Budamaları bitirebilmek çok zamanımı aldı. Yağışsız günlerde adeta zamanla yarışıyordum. Bu nedenle, üzgünüm ama clematisler dahil, hiç bir bitkimden çelik alamadım. Çıkan dalları bahçenin bir kaç yerine üç öbek yaptım. Baharda kuruyunca uygun bir yerde yakarım diye.

Selam ve sevgilerimle...

353027

353028

perimar
10-12-2012, 19:01
Merhaba Orhan Bey:Çiçeklerinizi korumak için sardığınız ve don tülü diye bahsettiğiniz örtü nasıl bir şey ? Samsun da nerelerden temin ede bilirim.

Orhan Özbilgiç
10-12-2012, 19:44
Merhaba Orhan Bey:Çiçeklerinizi korumak için sardığınız ve don tülü diye bahsettiğiniz örtü nasıl bir şey ? Samsun da nerelerden temin ede bilirim.

Merhaba perimar;
Tülün adı Agril. Rengi ve hava gözenekleri nedeniyle, güneşli ve sıcak havalarda bitkiye zarar vermiyor. Anlıyacağınız bitki havasız kalmıyor.

Ben Çarşamba'dan, Ata Giritli Caddesinde, Bereket Tarım adlı tarımsal ilaç ve malzeme satan bir yerden aldım.

3 metre ve 80 cm eninde olanları var.
3 metre eninde olanının metresi 1.00 (Bir) lira. (Benim aldığım.)
80 cm. eninde olanı 35 kuruş.

Samsun'da da yine zirai ilaç ve sera malzemesi satan yerlerde olabilir. Çiçekçiler ve fidancılar satıldığı yeri mutlaka bilirler.
Dilerim kolaylıkla ulaşırsınız.
Kolay gelsin.

YeniGine
10-12-2012, 23:50
Orhan Bey hoşgelmişsiniz... Bakalım İstanbul'da neler yapacaksınız?

Cumhur Tonba
11-12-2012, 06:45
Merhaba Orhan Bey,
siz nerelerdeydiniz. Ben de aşağı yukarı bir senedir yoktum forumda. Ara sıra kafelerden falan girip görünüyordum.

Eee.Ne demişler. Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır. Bunu Tavukçu dükkanı olarak deyiştirsek daha iyi olacak galiba.

Orhan Özbilgiç
11-12-2012, 21:32
Orhan Bey hoşgelmişsiniz... Bakalım İstanbul'da neler yapacaksınız?

Hoşbulduk. İstanbul'da bol bol yapımarket ve fidanlıkları gezerim. Birazda sinemaya gitmek istiyorum.
Apartmanımızın bahçesinde budamalar beni bekliyor.
Arada eş dost ziyareti. Eminönü, Mısır Çarşısı ve tahtakale' ye mutlaka...;)

Selamlar.

Orhan Özbilgiç
11-12-2012, 21:41
Merhaba Cumhur Baba;

Sen bayağı bi koptun hakikaten. Özlettin kendini.
Benim ayrılığım sürekli değildi. Arasıra arkadaşlarımın bilgisayarındanda olsa birkaç mesaj yazabildim. Daha çok konu başlıklarına.

Facebook' a da bağlanamıyordum.

Neyseki İstanbul' a geldik artık. Şimdi daha sık görüşebileceğiz.

Orhan Özbilgiç
19-12-2012, 18:32
İstanbul'a gelir gelmez yine kaşıntı başladı. :p
Hemen yapımarketler ve Eminönü' ndeki çiçekçileri gezmeye başladık.

Dün Eminönü' nden, haziranda pembe çiçeklisini aldığım leptospermum' un kırmızı çiçeklisini görüp aldım.

Geldiğimiz günlerde, apartmanımızdan 4-5 ay önce taşınmış bir bayanın (galiba taşındığı yer uygun olmadığı için) bahçede ölüme terkettiği bitkileri görünce şaşırmadım dersem yalan olur.
İçlerinde: Rhododendron, Açelya, Sarı çiçekli yasemin, Çeşitli sukulentler, hedere ve Kafur ağacıda vardı. Demekki balkonda bakıyormuş. Kimse ilgilenmediği için mevsimlik türler kurumuş, bunlarda can çekişiyorlardı.

İçlerinden, Açelya, Yılbaşı çiçeği, Rhododendron ve Kafur ağacı'nı eve aldım. Diğerlerinede bahçeye indikçe bakıyorum.

Şayet bahara kadar sağlıklı kalabilrlerse, bahçeme taşırım. Ama ben öncelikle,
Kafur Ağacı' nı ve Eminönü' nden aldığım Leptospermum' u götüreceğim.

Kafuru, bahçemde bulunan üç tane Solanum Pseudocapsicum' dan birinin yanına dikeceğim.

leptospermum

355904

355905

Cinnamomun camphora- Kafur Ağacı

355906

355908

Buda bahçemdeki üç Pseudocapsicum-Kudüs Kirazı' ndan en bol meyveli olanı.

355908

Not: Fotoğraf yerleştirmede bir hata oluştu. Kudüs kirazının aynı fotoğrafı iki kez yayınlandı. Özür dilerim.:(

Orhan Özbilgiç
19-12-2012, 19:12
Bu arada yılbaşı çiçeği sıcağı görünce açtı...

355915

355916

355917

Gelmeden bir kaç gün önce gülleri budadım. Ama birini son güne bıraktım. Çünkü tam açamamıştı ve rengi çok güzeldi...;)

355913

355917

Orhan Özbilgiç
19-12-2012, 19:18
Anlayamadığım birşey oldu.:confused:

Ben 5 fotoğraf yükledim. Bunlardan biri ik kez yüklendi. Üstelik bir mesajda 6 fotoğraf çıktı.:confused:

Sudenur
19-12-2012, 23:37
Sevgili Orhan bey, komşunuzun apartman bahçesine bıraktığı çiçekleri okuyunca aynen böyle oldum. :)) Neyse ki sizinle kesişmiş yolları. Sağlıklı günlerde büyütmenizi temenni ederim, sevgiler, saygılar. ;)

YeniGine
19-12-2012, 23:56
'İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş'; şanslı bitkilermiş sizinle karşılaşmışlar Orhan Bey; rastgelsin.

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 06:46
Sevgili Orhan bey, komşunuzun apartman bahçesine bıraktığı çiçekleri okuyunca aynen böyle oldum. :)) 355973 Neyse ki sizinle kesişmiş yolları. Sağlıklı günlerde büyütmenizi temenni ederim, sevgiler, saygılar. ;)

İnanın, çok üzüldüm. :(
O bayan, kesinlikle bitkileri bırakıp gitmek zorunda kalmıştır. Biraz abartılı olacak ama, bir annenin çocuklarını bırakıp gitmesi ne kadar zorsa, bu durumda öyledir sanırım.
Apartman yönetiminede çok az bir borcu (Rhododendron'un fiyatından az!) varmış. Apartman görevlisi dahil, telefonunu bilen kimse yok. Yoksa ulaşmayı, nedenini öğrenmeyi çok istedim.

Birkaç gün önce bahçenizi gezmeye başladım. Ama hala internete çok fazla zaman ayıramıyorum. Zira epeyce birikmiş iş var. Neyse başladım ya, sonu gelecektir.

Selam ve sevgilerimle. Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 07:29
'İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş'; şanslı bitkilermiş sizinle karşılaşmışlar Orhan Bey; rastgelsin.

Evet bitkiler şanslıymış.
Aslında bu havalarda, dışarıda hiçbir bitki kurumaz. Ancak temmuz-ağustos aylarında bırakılmış!
Ayrıca, bahçemizde onlarca sokak kedisi barınıyor. Çevrede onlara hergün yem getirip veren hayvanseverler var. İşte o kediler saksıları devirmişler. Bu nedenlede zayiat çok olmuş.
Elden gelen çok fazla birşey yok! Sağlık olsun. Selam ve sevgiler.

356088

356089

356090

356091

356093

Cymbelina
20-12-2012, 08:39
Sayın Özbilgiç, gelip gidip gizli gizli sizin şu adını tam yazamayacağım lepostruma bakıyorum, sanıyorum çarpıldım, platonik aşk:) Onu ilk önce Sn. Nevzat'ın sayfasında görmüştüm gerçi.

Artık burada gördüğüm çiçekleri beğenmekten bitap düştüm, her gün bir başka bahçe veya başlıkta bir başka çiçeğe sevdalanıyorum - kötü de hissediyor insan sürekli mavi boncuk dağıtıyor gibi olmaktan.;)

Allah sonumuzu hayır etsin;)

Sudenur
20-12-2012, 14:23
356176 Aman Allah'ım ganimet bırakılmış bahçe de, kırık ta olmuş olsa seramik ve toprak saksı ya içim gitti ve tabi ki diğer tüm bitkilere.. :(

İnşallah sağlığı sıhhati yerindedir bayanın, onca güzellikten vazgeçmek zorunda kaldığına göre ciddi bir değişiklik yapmak zorunda zalmış yaşantısında.. Ziyaretinize çok memnun oldum, üstadlarımdan yorum ve öneri almak mutluluk veriyor, teşekkür ederim.. ;)

günebakan
20-12-2012, 16:11
Orhan abi kış geldi diye durmak yok. Bak kırılan saksıları atma bu şekilde minik bahçeler yapabilirsin:)

356201

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 17:09
Sayın Özbilgiç, gelip gidip gizli gizli sizin şu adını tam yazamayacağım lepostruma bakıyorum, sanıyorum çarpıldım, platonik aşk:) Onu ilk önce Sn. Nevzat'ın sayfasında görmüştüm gerçi.

Artık burada gördüğüm çiçekleri beğenmekten bitap düştüm, her gün bir başka bahçe veya başlıkta bir başka çiçeğe sevdalanıyorum - kötü de hissediyor insan sürekli mavi boncuk dağıtıyor gibi olmaktan.;)

Allah sonumuzu hayır etsin;)

Sevgili Cymbelina;
Buradaki tüm arkadaşlar benzer duyguları sık sık yaşayan kişileriz. Bu nedenle kendinizi kötü hissetmeyin lütfen.
Sonra sizi biraz rahatlatmak için bir bilgi aktarayım. leptospermum' un tamamen açmış en iri çiçeğinin çapı, 1(bir' cm. :p

Selam ve sevgiler.

Cymbelina
20-12-2012, 17:16
:)))

O artık benim için lepostrum, öyle gider ismi benim için:)

Resimlerde zaten küçük olduğu belli ama niye koyu harfle bir de, 1 cm yazıyorsunuz Sayın Özbilgiç:) Deşmeyin yaramı, tamam minik çiçekleri var ama çok güzel, o benim lepostrumum;)

Benden de selamlar, hürmetler:)

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 17:17
356176 Aman Allah'ım ganimet bırakılmış bahçe de, kırık ta olmuş olsa seramik ve toprak saksı ya içim gitti ve tabi ki diğer tüm bitkilere.. :(

İnşallah sağlığı sıhhati yerindedir bayanın, onca güzellikten vazgeçmek zorunda kaldığına göre ciddi bir değişiklik yapmak zorunda zalmış yaşantısında.. Ziyaretinize çok memnun oldum, üstadlarımdan yorum ve öneri almak mutluluk veriyor, teşekkür ederim.. ;)

Evet ya arkadaşım!
Özellikle o seramik saksıya acıdım. Neyseki onu, apartman bahçesindeki bir bitkinin dibine dekor olarak koyarak değerlendirdim.:)

İnsanın birikimlerini paylaşması, kendisinede büyük haz veriyor be Sevgili Sudenur.;)

Bilebildiklerimi, her zaman paylaşmaya hazırım.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 17:24
Orhan abi kış geldi diye durmak yok. Bak kırılan saksıları atma bu şekilde minik bahçeler yapabilirsin:)

356201

Vefakar kardeşim;
Motivasyonun için teşekkürler.
Kırık saksılardan elde edilen mini bahçe harika!
Ancak fotoğraftaki, yaratıcılık bana göre değil. Keşke olsaydı. Sevgili Zafer İnandıklı bu konunun piri. O da bu konularda çok marifetli.
Selam ve sevgiler.

tuya
20-12-2012, 17:28
sayın özbilgiç abi bebekten fırsat buldukça bahçenizi gezmeye çalışıyorum ama bir türlü bitiremedim bu kadar güzelliğe insan bak bak bitiremiyor bahçenizde gönlünüz kadar güzel bahçenizle birlikte nice uzun ömürler diliyorum efendim hürmetler :))

Orhan Özbilgiç
20-12-2012, 18:14
sayın özbilgiç abi bebekten fırsat buldukça bahçenizi gezmeye çalışıyorum ama bir türlü bitiremedim bu kadar güzelliğe insan bak bak bitiremiyor bahçenizde gönlünüz kadar güzel bahçenizle birlikte nice uzun ömürler diliyorum efendim hürmetler :))

Sevgili tuya;
Bebeğinizle birlikte sizlere sağlık, mutluluk ve uzun ömür diliyor gözlerinizden öpüyorum.
Övgüleriniz beni şımartıyor.:)
Çok teşekkür ediyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

seyfi0505
21-12-2012, 23:58
sayın özbilgiç brugmansia tohumundan veya çeliginden alma imkanımız varmı rica etsem

Orhan Özbilgiç
22-12-2012, 21:28
sayın özbilgiç brugmansia tohumundan veya çeliginden alma imkanımız varmı rica etsem

Sayın seyfi0505;

Yanlış hatırlamıyorsam içimizde, Brugmansia'sı tohum bağlayan, sadece sayın tarabyalı. O da tohumunu alamadan budayıp, Münih'e dönmek zorunda kaldı tahmin ediyorum. Diğer brugmansiası olan hiç bir arkadaşımız, tohumunu görmedi sanırım.

Gelelim çelik alma konusuna.
Benim bahçem Samsun'da. Bu nedenle üzülerekte olsa, bende üzerindeki çiçeklerini bile dökmeden budayıp, koruma altına aldım ve geldim.:( Yani size çelik vermem mümkün değil.

26 Kasım (Budanmadan önce)

356708

Aynı gün (Budandıktan sonra)

356709

356710

Yine aynı gün (mantolandıktan sonra)

356711

356712

Saygılarımla.

dalya35
25-12-2012, 17:13
Sayın Orhan Özbilgiç, bahçemdeki bazı çiçek ve ağaçları naylonla sararak soğuktan korumaya çalıştım bu uygulamayı sizden görmüştüm yüklediğim resimlere bakıp fikrinizi söylerseniz çok mutlu olurum sevgilerimle.

tekomusti
27-12-2012, 21:53
Orhan abi bahçeniz tek kelime ile muhteşem maşallah diye diye gezdim ellerinize sağlık

Esen kalın

syuksek
31-12-2012, 12:00
Sayın Orhan Özbilgiç,

Sık yazamasam da abone olduğum bahçenizi takip etmek çok keyifli ve öğretici. Tekrar ellerinize sağlık.

Sizin bahçenizde görüp hayran olduğum abutilon, Yalova Karaca fidanlığından alınıp Dikili'de yazlığımızın bahçesinde şimdi, baktıkça sizi anımsatıyor. Umarım kışı en az hasarla atlatır.

Orhan Özbilgiç
01-01-2013, 13:35
Sayın Orhan Özbilgiç,

Sık yazamasam da abone olduğum bahçenizi takip etmek çok keyifli ve öğretici. Tekrar ellerinize sağlık.

Sizin bahçenizde görüp hayran olduğum abutilon, Yalova Karaca fidanlığından alınıp Dikili'de yazlığımızın bahçesinde şimdi, baktıkça sizi anımsatıyor. Umarım kışı en az hasarla atlatır.

Sayın syuksek;
Bahçemi beğendiğinizi ifade eden cümlelerinizle beni mutlu ettiniz. Sağolun.
Abutilon'unuzun formu çok güzel görünüyor. Bu yıl sizin için bir deneme olacak. Sanırım bişeycik olmaz. Zira oralarda en düşük sıcaklık değerleri, en düşük -5 derecelerdir ki, Abutilon bu sıcaklıktan etkilenmez.
En kötü olasılıkla yapraklar donar. O, da martta yine gelir.

Güle güle büyütün. Çok güzel.;)

dalya35
02-01-2013, 10:14
Sayın seyfi0505;

Yanlış hatırlamıyorsam içimizde, Brugmansia'sı tohum bağlayan, sadece sayın tarabyalı. O da tohumunu alamadan budayıp, Münih'e dönmek zorunda kaldı tahmin ediyorum. Diğer brugmansiası olan hiç bir arkadaşımız, tohumunu görmedi sanırım.

Gelelim çelik alma konusuna.
Benim bahçem Samsun'da. Bu nedenle üzülerekte olsa, bende üzerindeki çiçeklerini bile dökmeden budayıp, koruma altına aldım ve geldim.:( Yani size çelik vermem mümkün değil.

26 Kasım (Budanmadan önce)

356708

Aynı gün (Budandıktan sonra)

356709

356710

Yine aynı gün (mantolandıktan sonra)

356711

356712

Saygılarımla.

Sayın Orhan Özbilgiç, resimdeki dalları salkım salkım olan çam ağacının cinsi nedir acaba?

Orhan Özbilgiç
02-01-2013, 14:45
Sayın Orhan Özbilgiç, resimdeki dalları salkım salkım olan çam ağacının cinsi nedir acaba?

Sayın dalya35;

Chamaecyparis nootkatensis 'Pendula' (Hayalet Selvi)

sevim.K
02-01-2013, 14:54
leptospermum

Haklısınız bitki sevgisi bir yana, ölmeye terkedilmeyecek kadar güzel bir bitki. Size rasladıkları için şanslılar o bitkiler :)

tekomusti
04-01-2013, 16:07
Abi merhaba nasılsın yaramazlık yoktur inşallah.Özel mesaj attım yer kalmamış maşallah.
;) :D
Esen kalın

gülenyüz
21-01-2013, 19:35
Sn Orhan ÖZBİLGİÇ ;ben yeni üye GÜLENYÜZ. Bahçe nizi severek ve beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık.Her daim güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle,Saygılar

Orhan Özbilgiç
27-01-2013, 11:22
Sn Orhan ÖZBİLGİÇ ;ben yeni üye GÜLENYÜZ. Bahçe nizi severek ve beğenerek gezdim.Ellerinize sağlık.Her daim güzelliklerin sizlerle olması dileğiyle,Saygılar

Sayın gülenyüz;
Epeyce bir zamandır bahçe sayfama bakmadığım için mesajınızı görmedim. Kusura bakmayın.:(
Bahçemi beğenmenize sevindim, mutlu oldum.Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
Selam ve sevgiler.

intibah
28-01-2013, 02:26
Sayın Orhan Özbilgiç ellerinize sağlık

ilksenozturk
07-02-2013, 09:56
orhan öğretmenim merhabalar;

dün kızımla hummalı bir aktiviteye giriştik; sizin verdiğiniz tohumları partiler halinde dikmeye başladık saksılara.

ben toprağı hazırlıyorum, delikler açıyorum, o tohumları atıyor, can suyu veriyor.
sonra da 'aklııııış' yapıyoruz :) örümcek çiçekleri tamam, her güne bir tohum...
sizi andık bol bol, tekrar teşekkürler.

kısmet olur da görürsek çiçeklerini , fotoğraflarını da paylaşırım:)

Orhan Özbilgiç
07-02-2013, 17:36
Merhaba Sevgili ilksenozturk;

Çok şanslıyım. Kısa süreli bir görüşmemiz oldu ama hem seni, hem sevgili eşini, hemde sevgili kızınız Lale'yi tanıma şansım oldu. Üçünüzüde çok sevdim. Her bakımdan çok güzel insanlarsınız. Allah mutluluğunuzu bozmasın.

İnşallah, sevgili Lale' nin eli uğurlu gelirde, tohumlarınız istisnasız tutar. Tutmazssada önemli değil. Orhan dedesi O'na yine gönderir.:)

Sevgi ve selamlarımla, gözlerinizden öpüyorum.

gülenyüz
10-02-2013, 20:24
Sn Orhan Özbilgiç Ustam.Nasılsınız.Sizinde Samsun a gitmenize az kaldı.Eminim merak ve heyecan içindesinizdir.İnşallah bol bol resim çekip bizimle paylaşırsınız.Vallahi bende merak ediyorum.Bu sene eren ısındı havalar sizin oranın durumu ne oldu diye.Bu aralar İstanbul da dolaşmıyorsunuz.Alışveriş kısmını sürekli takip ediyorum.Bana ve tüm arkadaşlara çok faydalı oluyor.Sizin eklediğiniz resimler.Ellerinize sağlık.Sevgi ve Saygılar...

Orhan Özbilgiç
10-02-2013, 21:58
Sevgili gülenyüz;
Beni utandırıyorsunuz. Ustalık ne haddime.
Evet, bahçemi görmek istiyorum. Aslında karşılaşacağım tablo, aralık başında bıraktığımdan çok farklı olmayacak biliyorum. Ama yinede özleniyor işte.:)

Bolca fotoğraf çekeceğim. Ama bu günlerde orada internet bağlantım yok. Bu yüzden çektiğim fotoğrafları 6 marttan sonra, İstanbul' a döndüğümde paylaşırım artık. Yaz başında internet için bir formül düşüneceğim.

Aslında bugünlerde birkaç yapımarkete gittim. Ama bir hafta öncesine göre farklı bitkilere rastlamadığım için fotoğraflamadım. Neyseki siz Ankara' dan beri mükemmel fotoğraflar gönderiyorsunuz. Sağolun varolun.
Herşey gönlünüzce olsun.

gülenyüz
11-02-2013, 08:30
Teşekkürler Abi.Usta sizinde ellerinize sağlık.Sevgi ve Saygılar..

fikreteren
11-02-2013, 10:47
Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyeğim Orhan bey.

Cymbelina
11-02-2013, 13:59
Orhan hocam, gidince o kış koruması için sardığınız örtüleri açacak mısınız? Yoksa daha durması gerekiyor mu?

Bir de şey, benimki ;) ne yapıyor acaba? Lepostrum - leptospermum. Çiçekleri devam ediyordur sanırım. Selamımı söyleyin ona;)

Cumhur Tonba
11-02-2013, 14:16
Merhaba Orhan Beyciğim. Nasılsınız?
Bahçenizde kış gezisi yaptım. Fotoğrafları bekliyoruz. Selamlar, saygılar.

Araya birkaç deniz fotoğrafı da sıkıştırırsanız seviniriz. Karadeniz hırçın dalgaları ve zümrüt yeşilini.

Orhan Özbilgiç
13-02-2013, 21:30
Orhan hocam, gidince o kış koruması için sardığınız örtüleri açacak mısınız? Yoksa daha durması gerekiyor mu?

Bir de şey, benimki ;) ne yapıyor acaba? Lepostrum - leptospermum. Çiçekleri devam ediyordur sanırım. Selamımı söyleyin ona;)

Sayın Cymbelina;
6 mart tarihine kadar orada kalcağım. Nisan ayına kadar, orta şiddette donlar görülebilir. Bu nedenle örtülü olan bitkilerimin bazılarını (limon, mandalin, Feijoaları) belki açabilirim. Ama, Solanum Rantonetti, Brugmansia, Melisa gibi dona karşı daha hassas olanları açmayı düşünmüyorum. Nisan ayında birine rica eder açtırırım.

Leptospermum, u da örtü altına almıştım. Aslında dona dayanıklı sayılır. Ama bahçede ilk yılı. Bu nedenle donlardan etkilenebiliyorlar. Nitekim, bir kaç ay önce satınaldığım kırmızı renklisi balkonda, soğuklardan bayağı etkilenmiş. Çiçekleri ve yapraklarının büyük bölümü donmuş. Ama toparlıyacaktır.

Selamınızı söyleyeceğim.:)
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç
13-02-2013, 21:41
Cumhur Babaaa...

Ne yazık ki orada şimdilik internetim yok. Telefonumdan Fes' e fotoğraf gönderebiliyorum, fakat sitemize mesaj dışında, ı-ıhh. Malum belli boyutlarda küçültmek için program gerekiyor. Henüz teknolojiyle aramdaki mesafeyi kapatamadım.:p

Bol bol fotoğraf çekeceğim. 6 martta döndüğümde yayınlarım.
Birde, deniz bahçeme 13 km. uzaklıkta. Arabamlada gitmeyeceğim için, Karadeniz dalgalarınıda fotoğraflayamam. Affola.:p

Selam ve sevgiyle.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:08
15 şubat ta gittiğim Samsun Çarşamba Kızılot Köyü' deki bahçemden birçok fotoğrafla dün döndüm.
Doğaldırki bu mevsimde az sayıda çiçekli bitki var. Ama çiçeksizde olsa, bunların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Leptospermumlar çiçekteydi.

375776

Evin dibindeki küçük abutilonda öyle...

375777

Saksı bitkilerinden bazılarını pet şişelerle korumaya almıştım. sukulentlerden çiçeklenen ve tomurcuklananlar var.

375778

Çan sarmaşığı hala çiçek açıyordu.

375779

375780

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:13
Orman Gülleri tomurcukta..

375781

Kış Hanımelisi çiçekleriyle güzel kokular yayıyordu.

375782

375783

Ateş dikeni meyvelerini kuşlar yememiş...

375784

375785

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:19
İlex, ve Solanum pseuducapsicumlar da öyle...

375792

375793

375794

375795

375796

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:25
Cennet bambusuda meyveleri üzerinde duranlardandı.

375802

375803

Selluka tohumlarını topladım, ayıkladım ve kuruttum.

375804

375805

375806

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:33
Aralıkta diktiğim sarmısaklar büyüyor.
Yanına maydanoz ve dereotu ektim. Komşu tavukları sık sık bahçemi ziyarete geldikleri için, kafesli telle koruma altına aldım.;)

375818

375819

375820

375821

375822

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:40
Limon selvilerin ikisine büyük olasılıkla kasımda verdiğim tavuk gübresi fazla gelmiş. Onlarda ik yapraklar hep yanmış. Hepsini budadım. Zamanla düzeleceklerdir umudundayım.

375835

375836

375837

375838

375839

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:49
Bu günlerde, bahçenin belkide en gösterişli bitkisi bu yıl agril (Kıağı örtüsü) ile sarmaladığım bitkilerden biri olan Arbutus Unedo idi. Sanırım ilk kez bu yıl bolca meyve tutacak.:)

375857

375858

375859

375860

375861

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 16:54
Erikler çiçeklenmeye başladı.

375862

375863

375864

Pieris Japonica' Cupido' son derece sağlıklı görünüyor.

375865

375866

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 17:00
Zinnialar, Hazeranlar ve Saray patı tarhlara, Kedi tırnağı saksıya ekildi.

375879

375880

375881

375882

375883

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 17:07
Köydeki dostların armağanı bakraç yoğurdu...

375884

375885

Solanum Rantonetti yide örtü altına almıştım. O da iyi durumda..

375886

375887

375888

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 17:12
Geçi oralarda kış yumuşak geçmiş ama yinede her yıl donan bitkilerimden Hibiscus Mutabilis ve Abutilon bu kış korundukları için iyi durumdalar.

375889

375890

375891

KAPTANzst
07-03-2013, 17:22
Düzenli geniş ferah vede düz bir bahçede dolaşmak gerçekten iç ferahlatıcı.
Güzel düzenlenmiş. Emeklerinize sağlık.
Bol çiçekli güzel bir yaz dilerim.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 17:55
Sevgili Kaptanzst;
Evet, düz bir bahçe insanı fazla yormuyor. Bu nedenle sizin emeğinizi takdirle karşılıyorum.
Sizede kolaylıklar diliyorum.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:01
Kışı örtü altında geçiren callistemonlar (Fırça çalıları) da çok sağlıklılar.

375915

375916

375917

375918

Duranta Erecta' da iyi.:)

375919

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:11
Brugmansialar da örtü altında idi. ancak onların gövdeleri donup çürümüş. Dipten sürgünler vermişler.
Kendisi ziraat mühendisi olan bir fidancı dostum; ''Bu tip bitkiler ilkbaharda budanır, budamadan örterek korumaya çalış.'' Dedi. Bu yıl öyle deniyeceğim.

375920

375921

375922

375923

375924

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:18
Melisa da dışarıda korunsada yaprakları donmuştu. Neyseki gövde iyi durumda.

375925

375926

Mercan ağacını bu yıl koruyabildim. Sanırım çiçeğini göreceğiz.;)

375927

375928

Bu arada arada sırada yardımına başvurduğum, küçük dev adam Turgut fidan diplerini gevşetiyor.
375929

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:28
Dümdüz bir arazide konumlanmış olan Kızılot Köyü' nün ve arkadaki fındık bahçesinin, evimizin çatısındaki taraçadan görüntüleri...

375931

375932

375933

375934

375935

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:32
Görüntülere devam..

375936

375937

375938

375939

375940

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:53
Bahçemin ön cephesindeki, Çarşamba'dan, deniz kıyısına kadar uzanan yol.

375946

375947

Yoldan bahçem...

375948

375949

Köy merkezi...

375950

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 18:58
Malta Eriği bu yıl verimli olacak gibi.

375951

Komşu müştemilatın duvarını saran sellukalar...

375952

375953

375954

375955

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:07
Avusturalya dutu meyve tutmuş bile...

375956

2,5 aydır görüşemediğimiz Bremen Mızıkacıları yine ekmek peşindeler.;)

375957

375958

Nisan sonunda viyollere ekilecek tohumlar için, viyollere torfları şimdiden doldurdum.

375959

375960

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:13
Soğanlı bitkilerden şimdilik sümbüller açmaya başlamış. Sırada nergisler var.

375976

375977

375978

Kasımda budadığım güllerden sarı gül tomurcuklanmış bile..

375979

375980

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:21
Clematislerin hepsini kasım sonunda 50-60 cm.den budamıştım.
Bunlardan Miss Bateman tomurcuklanmış bile.:p

375986

375987

375988

Sarı çiçekli çalı şakayık epeyce dallanmış.

375989

375990

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:28
Arada sırada çitlerden atlayarak, kaçamak yapan komşu tavuklarına önlem. Tohum ekili tarhları kafesli telle çevirdim.

376001

376002

376003

Soğanlı şakayıklar henüz toprak üstüne çıkamadılar. ama yakındır.

376004

376005

gülenyüz
07-03-2013, 19:34
İlk önce yazıp sonra resimlere bakacağım,çok heyecanlıyım neler göreceğim diye.Hoş geldin Usta,Hoş geldin Hemşehrim,Hoş geldin abi. Saygılar....

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:36
Köy merkezinden görüntüler...

376008

376009

376010

Marketimiz ve çalışanları...

376011

376012

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:42
Dün sabah İstannbul'a dönüşte, kar sürprizi yaşadım.
Telefonla öğrendiğime göre, öğleye kalmadan erimiş.

376013

376014

376015

376016

376017

gülenyüz
07-03-2013, 19:44
Abi tek tek resimlere baktım tekrar döneceğim ama,tohumlar Nisan sonu viyollere ekmene geç değiller mi.Orada hava yumuşak olması lazım.Ben burada hafta sonu ekeyim diyorum ne dersin. Erken mi?

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:45
İlk önce yazıp sonra resimlere bakacağım,çok heyecanlıyım neler göreceğim diye.Hoş geldin Usta,Hoş geldin Hemşehrim,Hoş geldin abi. Saygılar....

Ya..Sen ne sıcak bir insansın arkadaş!
Tüm bu güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 19:51
Abi tek tek resimlere baktım tekrar döneceğim ama,tohumlar Nisan sonu viyollere ekmene geç değiller mi.Orada hava yumuşak olması lazım.Ben burada hafta sonu ekeyim diyorum ne dersin. Erken mi?

Viyolleri, içine 12 tane alan portatif serama koyuyorum. Hızla çimlenip, büyüyüveriyorlar.Zaten çoğunluğu, domates ve biber tohumları. Arada diğer süs bitkileride olacak tabi.

Sen direkt toprağa ekeceksen olur tabi. Toprakta don tehlikesi olmaz herhalde bundan sonra!

gülenyüz
07-03-2013, 19:57
Abi bende ilk önce çimlendirme yapacağım içeride ,,burada donuyoruz.Çok soğuk Ankara,yine havanın tadı kaçtı.Gündüz iyi gece don.. Güzel sözlerin için teşekkürler.Her gün geldin mi diye baktım ya.Bahçe ne durumda merak ettim.Bu sene geçen seneye göre bir ay öndeyiz gibi geldi...Saygılar ben takip ediyorum ..

Adalet Yağcı
07-03-2013, 20:15
Heyecanlı dönem başladı, clematisler uyanmış.
Çiçek adaları şenlendiğinde seyrine doyum olmayacak.

cemo
07-03-2013, 20:25
Hocam, siz epey yol almış işleri bitirmişsiniz bile..Ben, elime kazmayı daha yeni aldım:)

Yapacak o kadar coookkk iş var ki:(
Bu yaz bahceniz cok güzel olacak cokkkk.

h_dogan
07-03-2013, 20:38
Elinize sağlık Sn. Özbilgiç şimdikten ne kadar güzel olacağının sinyallerini veriyor bahçeniz. İyi günlerde oturun.

Güler
07-03-2013, 20:58
Sevgili Orhan Özbilgiç, kıskandım sizi. Gidip işe bile koyulmuşsunuz.
Biz gittiğimizde ancak iki günde budama ve aşı yapabildik. Toprak vıcık vıcık. Baktık ki bahçede çalışamayacağız döndük, geldik.

Bu gidişle Mart sonunu bulacak gitmemiz, her gün telefonlaşıyoruz köyle. Şöyle iyi bir lodos olsa da toprağı yalayarak kurutsa, toprak biraz suyunu çekse de tava gelse, ne iyi olacak.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 21:13
Heyecanlı dönem başladı, clematisler uyanmış.
Çiçek adaları şenlendiğinde seyrine doyum olmayacak.

Evet Adalet Hanım!
Artık kış bitti. Heyecanlı olduğu kadar keyifli bir dönem başladı sayılır. Dilerim tüm arkadaşlarımız aynı keyfi yaşarlar.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 21:18
Hocam, siz epey yol almış işleri bitirmişsiniz bile..Ben, elime kazmayı daha yeni aldım:)

Yapacak o kadar coookkk iş var ki:(
Bu yaz bahceniz cok güzel olacak cokkkk.

Bu kaçamağım bana en az 15 gün kazandırdı. Nisan sonlarında gittiğimde sadece sebzelerle uğraşmak biraz zamanımı alır o kadar! Bahçe sürülür, tırmıklanır ve ekilip dikilir.
Senin bahçende müthiş haaa...
Olsun be. Çok emek verdin be kardeşim.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 21:21
Sevgili h doğan;
Umut ve moral veren sözlerinize teşekkür ediyorum.
Herşey gönlünüzce olsun.

Orhan Özbilgiç
07-03-2013, 21:29
Evet Güler Hanım;
Çok yoğun ve keyifli bir ay yaşadım. Gerçi sizlerde öyle ya. Geziler, bedenen sizleri yormuştur amaruhen dinlendirmiştir.

Bahçenize yamaçlardan süzülerek gelen suların, toprağın tava gelmesini geciktirdiğini bir kez daha dile getirmiştiniz. Buda sizi sıkıştırıyor tabi.

İnşallah önümüzdeki günlerde havalar, dilediğiniz biçimde olurda sizlerde biraz rahat edersiniz.
Selam ve sevgilerimizle...

Sudenur
07-03-2013, 22:41
Hoşgeldiniz Orhan bey. :)
Gözümüz ekran da haberlerinizi bekliyorduk, ne iyi ettiniz de geldiniz. ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/375839d1362670668-0289-118.jpg Yeşil yolu da sizi de özlemiştik, eşiniz hanımefendinin sevdiği çiçekleri nereye dikeceksiniz? "Ateş çiçeklerini.." :o ;)

Orhan Özbilgiç
08-03-2013, 05:35
Hoşbulduk Sevgili Sudenur.
Biz bitki delileri işte böyle! :p İstanbul-Samsun arasını, sanki işe gidip geliyormuşcasına yol ettik. Ömrümüz ve gücümüz yettiğincede böyle olacak herhalde.:)

Geçen yıl Ateş çiçeklerini satın aldığım çiçekçiye çok geç gelmişti. Bu nedenle dikememiştim. Bu yıl yine yeri hazır.
Yuvarlak bir tarh. Ortasında bir kaya. Üstünde, dalları aşağı sarkan mercan çiçeği saksısı. Kenarlarda ateş çiçeği düşünüyorum. Balkondan çok iyi görünen bir noktada.;)

Dikkatiniz ve inceliğiniz için teşekkür ederim.

376131

376132

Orhan Özbilgiç
08-03-2013, 06:12
Ben Samsun' da iken, S Durul öğretmenim, özellikle istediğim maviş çiçeğinin yanısıra, çok sayıda farklı bitki tohum ve çelikleri göndermiş.
Eşim, onları geçici olarak, topluca saksılamış. Artık ben onları kalıcı olarak yeni saksılarına eker - dikerim. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

376133

smnunal
08-03-2013, 09:51
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;1115720]
Biz bitki delileri işte böyle! :p İstanbul-Samsun arasını, sanki işe gidip geliyormuşcasına yol ettik. Ömrümüz ve gücümüz yettiğincede böyle olacak herhalde.:)

İnsanın böyle örnek aldığı dostları olması ne güzel. İçinizdeki delilik hiç bitmesinki sizlerde bizlerde hep bu işlerden zevk alalım. Sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız bol çiçekli sağlıklı günler temennisiyle.

Muğladan selamlarımla.

Sudenur
08-03-2013, 13:01
Bahçenizi kaç kez tavaf ettiğimi unuttum, özledikçe girip çıkıp dolanırım, deneyimlerinizi paylaştığınız dip notlarınızı titizlikle okurum.. ;)

smnunal beyefendiye katılıyorum Orhan bey. Feyz aldığımız, bir şeyler öğrenmeye gayret ettiğimiz doğa dostlarımızın olması çok çok güzel. ;) Rabbim sağlıklı, huzur içinde yaşadığımız, uzun ömürler nasip etsin herkese, saygı ve sevgilerimle üstadım, kolaylıklar dilerim..

Orhan Özbilgiç
08-03-2013, 20:33

İnsanın böyle örnek aldığı dostları olması ne güzel. İçinizdeki delilik hiç bitmesinki sizlerde bizlerde hep bu işlerden zevk alalım. Sevdiklerinizle beraber yaşayacağınız bol çiçekli sağlıklı günler temennisiyle.

Muğladan selamlarımla.

Sevgili smnunal;
Siz gençleri bu yüzden seviyorum. Pozitif enerji yayıyorsunuz. Sağolasın.

Orhan Özbilgiç
08-03-2013, 20:38
Bahçenizi kaç kez tavaf ettiğimi unuttum, özledikçe girip çıkıp dolanırım, deneyimlerinizi paylaştığınız dip notlarınızı titizlikle okurum.. ;)

smnunal beyefendiye katılıyorum Orhan bey. Feyz aldığımız, bir şeyler öğrenmeye gayret ettiğimiz doğa dostlarımızın olması çok çok güzel. ;) Rabbim sağlıklı, huzur içinde yaşadığımız, uzun ömürler nasip etsin herkese, saygı ve sevgilerimle üstadım, kolaylıklar dilerim..

Sizde sağolun sevgili Sudenur.
İşte bizleri faklı kılan bu. Doğayı kendimiz kadar seviyoruz. Onu korumak için çabalıyoruz. Bu da bizi hayata sıkı sıkıya bağlıyor.
Yaşam boyu herşey gönlünüzce olsun.

milaca2010
09-03-2013, 04:27
Sn.Orhan Özbilgiç; Bahçenizi ilk kez geziyorum, tüm fotoğraflarınızı keyifle inceledim.
Çicek çeşitleriniz, sebzeler ve meyve ağaçlarınız hepsi çok güzeller.
Büyük emek verilmiş mükemmel bir bahçeniz var.
Eşiniz hanımefendiyle birlikte bu güzelliklerin tadını doya doya çıkartmanız dileğiyle.
Saygılarımla...

Orhan Özbilgiç
09-03-2013, 07:28
Sayın milaca;

Merhaba. Bahçeme hoşgeldiniz.
Beğenilerinizede teşekkür ederim.

Evet, tam 5 yıldır, bulduğum güzel bitkileri, özellikle İstanbul'dan, bazen otobüsle, bazen arabamla, bazende kargo ile habire bahçeme taşıdım. Bazı seneler yerlerini değiştirdim. (Çalıların böyle bir avantajı var!)
Sonunda bizimde hoşumuza giden bir görüntü yakaldım. Şimdi, yer değişiklikleri minimuma indi.
Sayın Zeki Yağlı'nın bir sözünü unutmam. ''Evin yenisi, bahçenin eskisi güzel olur.'' muş.;)

Herşey gönlünüzce olsun.

KAPTANzst
09-03-2013, 08:09
Günaydın Orhan bey.
Bahçedeki düzenleme ve bitkilere yer değiştirmeyi bende bu sene çok yoğun bir şekilde yaşadım. %80-90 yerleşim tamamdır. Bu değişimde 4-5 M yükseklikte bir mandalina ağacımı kuruttum. Tek zayiatla atlattiğima şükrediyorum.
İleride belki değişiklik yine olabilir.
Ben de sizin gibi sevdiğim bir bitki görsem zaman mesafe tanımadan bir şekilde taşıyorum.
Bizimki sanırım biraz fanatikliğe dönüştü:D
Kolay gelsin. Bol çiçekli bir bahar dilerim

Orhan Özbilgiç
09-03-2013, 11:52
Sevgili KAPTANzst;
Farkındayım, bu sene siz bahçeyi deyim yerindeyse ''kökünden yenilediniz''. Yorulduğunuza değdiğini sanıyorum. İstinat duvarlarının, bahçenizi hem daha gösterişli, hem daha kullanışlı yaptığı, hemde yer kazandırdığı kanısındayım.
En kısa zamanda bir daha görmek istiyorum.
Mandalinaya üzüldüm. Bayağı büyükmüş. Büyük olasılıkla taşıma esnasında toprağı dağılmıştır. Bizim orada bu tür yer değişimleri, arazinin düzlüğü nedeniyle daha kolay oluyor. Sağlık olsun be Ziya Bey. Gene büyütürüz be.. ;)

''Aslında yok birbirimizden farkımız...'' diye bir banka reklamını hatırlattınız bana.:D Neyse Allah sağlık versinde, biz gene taşıyalım. Değil mi?

Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Sizede kolay gelsin.

fikreteren
09-03-2013, 15:59
Orhan bey bitki delileri içinde olmanıza sevdim.Arkadaş olmuş olduk.Bu gün İzmir e geldim.Kızımla pazara gittik. Benim gözüm durur mu ? hemen çiçekçiyi gördüm. Bir çırpıda ne var ne yok taradım. Makine yi yanıma alamadığım için resimler çekemedim. Neyse çarşamba günü Bostanlı pazarına gideceğim.Orada bir şeyler bulacak mıyım?

Orhan Özbilgiç
09-03-2013, 16:15
Sevgili Fikreteren;
İzmir güzel şehir. İyi gezmeler. Sen, Bostanlı pazarında bir şeyler bulursun. Yoksa Samsun'a eli boş dönmen, çok şaşırtıcı olur.:p

fikreteren
09-03-2013, 16:51
Orhan beyciğim.teşekkür ederim.Samsun a elim boş dönmeyeğim kesin. Onun garantisini veririm.
İzmir den Clemantis bakmak için bauhaus a gideyim dedim. Çocuklara sordum bur da yokmuş.Çok üzüldüm.Benim için büyük kayıp.

gülenyüz
09-03-2013, 18:40
Sn Orhan abi,Nasılsın yorgunluğu attın mı üzerinden.Memleketimin havasını soludun geldin.Ciğerlerin bayram etmiştir.Saygılar sunarım.

Orhan Özbilgiç
09-03-2013, 19:32
Sevgili gülenyüz;
Evet dinlendim. Havalar soğuktu ama her şeye rağmen keyifliydi tabii.:)

Güler
09-03-2013, 19:57
Sevgili fikreteren, bauhaus'a clematisler geldi. Gerçi uyanan bitkiler daha çok az ama bayağı clematis gelmiş.

Hülya
09-03-2013, 22:48
Orhan beyciğim.teşekkür ederim.Samsun a elim boş dönmeyeğim kesin. Onun garantisini veririm.
İzmir den Clemantis bakmak için bauhaus a gideyim dedim. Çocuklara sordum bur da yokmuş.Çok üzüldüm.Benim için büyük kayıp.

Orhan beyin izniyle :)
Özür dileyerek mesajınıza bir yorum yazmak istiyorum, Sayın Fikreteren.
İzmir de Bauhausun olmayışına bizler de üzülüyoruz.

Clematis sadece Avrupa çiçekçilikte bulabilirsiniz İzmir de. Bol ve çok çeşitli sardunyaları da. :)

Yalnız şu an çok küçük clematisler,geçtiğimiz hafta yaptığımız ziyarette görmüştüm.

İnciraltındaki seraları da gezebilirsiniz.
Selamlar.

Hülya
09-03-2013, 22:58
Orhan Bey
Bahçenizi gezen sessiz ziyaretçilerinizdenim.Çok beğenerek izliyorum.
Yüklediğiniz, Bauhaus resimleri de , güller de çok güzel.
İstanbul yolculuğuna çıkaracak bizleri. :):)

Selamlar.

fikreteren
10-03-2013, 07:03
Sayın Güler ve Hülya hanım teşekkür ederim.ilk işim baumax a gitmek. Samsun da olsaydım oradaki gençler çiçek geldi diye haber veriyorlardı .Ulaşım da kolay.

milaca2010
10-03-2013, 16:07
Sn. orhanözbilgiç; 100.üncü sayfayla dalya demişsiniz, nice güzel paylaşımlara.
Saygılar...

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 16:30
Orhan Bey
Bahçenizi gezen sessiz ziyaretçilerinizdenim.Çok beğenerek izliyorum.
Yüklediğiniz, Bauhaus resimleri de , güller de çok güzel.
İstanbul yolculuğuna çıkaracak bizleri. :):)

Selamlar.

Hülya Hanım;
Bahçeme her gelen konuk beni tabiiki mutlu ediyor. Sağolun. Gerçektende İstanbul'da da clematis bulabileceğiniz tek adres gibi Bauhaus. İzmir' dede açılması sizler için bir kazanım olur.

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 16:40
Sayın Güler ve Hülya hanım teşekkür ederim.ilk işim baumax a gitmek. Samsun da olsaydım oradaki gençler çiçek geldi diye haber veriyorlardı .Ulaşım da kolay.

Fikret Bey'ciğim;
Seni kıskandım, bende İzmir'e gelmeye karar verdim.:p
Şaka şaka...
Ancak İzmir'e geleceğim doğru. Cuma günü öğleden sonra gelip, o gece Bornova'daki ablamda kalacak ve cumartesi sabahı Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu'ndaki eski mezunlar pilav gününe katılacağım. Malum ben oranın 1967 mezunuyum.
Oradan memleketim olan Denizli-Buldan'a geçeceğim. 18 mart salı günü tekrar İzmir2e ve akşamında İstanbul.

Anlayacağın, bırak leyleği havada görmeyi, ben leylek oldum.:D:D:D

fikreteren
10-03-2013, 16:47
Her zaman leylek olsak ne iyi olur.Gezip dünyayı görürüz.Vallahi İzmir e gel diyecektim.Şaka demişsin ama yinede geliyorsun.Ne güzel eski dostları göreceksin.Güle güle git ve gel

sadecegeçen
10-03-2013, 18:42
102674

Gerçekten bundan daha kalın gövdeli bir çınar görmedim. Üstelik, en ufak bir iç çürümesi yok!

Not: Bahçeme yaklaşık 500 m. uzaklıkta.

Bende ilk defa bu kadar kalın gövdeli çınar görüyorum. İNANILMAZ...

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 20:05
Sayın sadecegeçen;
Bahçeme hoş geldiniz. Gerçekten muhteşem bir ağaç. Aklıma getirdiniz. Bu yaz gittiğimde birde boy fotoğraflarını çekeyim.

KAPTANzst
10-03-2013, 21:32
Orhan bey 100. sayfanız hayırlı olsun . Nice 100 lere...

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 21:34
Çok teşekkür ederim Sevgili KAPTANzst.

Cumhur Tonba
10-03-2013, 21:56
Merhaba Orhan öğretmenim. Bahçenizde dolaştım biraz. Selamlar, saygılar.

Orhan Özbilgiç
10-03-2013, 22:52
Cumhur Babaaa! Sen herzaman gel. Şiirlerinle, şarkılarınla, türkülerinlede gel!:D

Kerem50
10-03-2013, 22:56
Orhan bey Sarı çiçek açan şakayık hiç görmedim.
Şakayıp çiçek açtığında resimleyip burada paylaşabilirmisiniz?
Teşekkürler

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 04:59
Sayın Kerem50;
Aslında bende, kendi bahçemde ilk kez göreceğim. Arkadaşlarımızdan Alcen'in bahçesinde var. Ona heveslenip bende aldım. Bakalım etiketindeki gibi sarı olacak mı? Zira bazen bitkiler, yanlış etiketlenmiş olabiliyor.;)

Sarı şakayığının fotoğrafını, bahçe sayfamda mutlaka göreceksiniz.

Sevgi
11-03-2013, 07:14
Sn. Orhan Özbilgiç; sayfanızın sessiz takipçilerindenim. Yapı marketler bölümündeki paylaşımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Geçen hafta bauhausa gitmiştim. Bol bol fotoğraf çektim. Eve gelince onları küçültüm ve tam resim yükleyecektim ki siz zaten paylaşmışsınız. Bende clematis ve üzümsü meyveler gelmiş diye sevinerek haber vereyim demiştim.

100. sayfanızda hayırlı olsun. Daha nice sayfaların sağlıcakla olmasını dilerim.:)

fikreteren
11-03-2013, 07:35
Günaydın Orhan beyciğim.100 sahife hayırlı olsun.Site 100 sahifede hediyede bulunuyordur umarım.

tturt
11-03-2013, 07:47
Sevgili Orhan Abim,

Sezonu açmışsın, bayağı yol da almışsın. Hayırlı, bereketli olsun. Bahçen çok keyifli görünüyor, havaların biraz daha ısınması ile iyice şenlenecektir.

Sevgi ve hürmetlerimle.

Cumhur Tonba
11-03-2013, 10:13
Sarı şakayığının fotoğrafını, bahçe sayfamda mutlaka göreceksiniz.

Merakla bekliyoruz. Kendisi gelmeden Erol Başçı'nın şiirinden bir dörtlükle methiye düzelim sarı Şakayığınıza.

Gülünce gülden güzel, dudak pembesi rengin
Mis koksa da olamaz, Mayıs gülleri dengin
Papatya, lalelerle her yıl süren bu cengin
Gönlümdeki galibi, yine sensin Şakayık

Benol Hazaroğlu
11-03-2013, 20:14
Kafkas gülünüz benden. Fidesi hazırdır.

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 20:28
Sn. Orhan Özbilgiç; sayfanızın sessiz takipçilerindenim. Yapı marketler bölümündeki paylaşımlarınız içinde ayrıca teşekkür ederim. Geçen hafta bauhausa gitmiştim. Bol bol fotoğraf çektim. Eve gelince onları küçültüm ve tam resim yükleyecektim ki siz zaten paylaşmışsınız. Bende clematis ve üzümsü meyveler gelmiş diye sevinerek haber vereyim demiştim.

100. sayfanızda hayırlı olsun. Daha nice sayfaların sağlıcakla olmasını dilerim.:)

Sevgi Hanım;
Bahçemi takip ediyor olmanız beni mutlu etti. Sağolun.
Yapı marketlerde satışı olan bitkiler başlığını bende sıkça takibediyorum. Hani olur ya, çok beğeneceğim bir bitki gelmişse diye. Tabi bu bahaneyle fotoğraf çekiyor ve yayınlayarak çorbaya birazcıkta ben tuz atıyorum.:)
Demek ki aynı fotoğraf karelerini çekmişiz. Sağlık olsun.
Dilerim sizde dalya dersiniz. Dostlar uğradıkça sizinde sayfalarınız birer ikişer artacaktır mutlaka.
Selam ve sevgilerimle.

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 20:32
Günaydın Orhan beyciğim.100 sahife hayırlı olsun.Site 100 sahifede hediyede bulunuyordur umarım.

Çaktırma...''100. sayfa'' diye bir pasta gönderdiler. Diyabetli olmama rağmen, sadece kendim yedim....;)

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 20:36
Sevgili Orhan Abim,

Sezonu açmışsın, bayağı yol da almışsın. Hayırlı, bereketli olsun. Bahçen çok keyifli görünüyor, havaların biraz daha ısınması ile iyice şenlenecektir.

Sevgi ve hürmetlerimle.

Canım kardeşim;
Gerçekten, o kadar iyi olduki bu ara ziyaret. Nisan ayına pek iş kalmadı. Gittiğimde rölantide çalışsam yetecek.
Selam ve sevgiler.

Orhan Özbilgiç
11-03-2013, 20:38
Merakla bekliyoruz. Kendisi gelmeden Erol Başçı'nın şiirinden bir dörtlükle methiye düzelim sarı Şakayığınıza.

Gülünce gülden güzel, dudak pembesi rengin
Mis koksa da olamaz, Mayıs gülleri dengin
Papatya, lalelerle her yıl süren bu cengin
Gönlümdeki galibi, yine sensin Şakayık

İşte benim ''Cumhur Babam'' bu. ;)
Ellerine ve yüreğine sağlık.

attar
14-03-2013, 14:16
bu da ''100. sayfa'' son mesajı olsun sayın Orhan Özbilgiç; bahçene bir göz atayım dedim ama 1,2,3,4,5,.....ooooo ...100 sayfa ha maşallah hepsini gezemedim vakit yetmiyor ama gezeceğim parça parça, gerçekten ellerine sağlık güzel iş çıkartmışsınız, sizlerden öğreneceğimiz çok şey var... saygılarımla