View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 06:00
Sevgili Orhan ağabeyciğim , kasım ayında bu ne güzellik. Vallahi gözümüz gönlümüz açıldı. Kelebek çalısı hala çiçek açıyor. Suzanlar daturalar hele hele çan sarmaşığı nasılda balkona konuk gelmiş. Çok beğendim.
Ellerinize yüreğinize sağlık. Eşinize ve size kucak dolusu selamlar ..
Sevgili finduk;
Burada Türkiye' genelinde 8-9 gündür tam bir pastırma yazı yaşanıyor. O nedenle, özellikle Samsun da bir çok bitki hala yazdaki gibi. Ancak bu güzel havalardan yararlanarak, tüm otları ve bunlarla birlikte çiçek açan daturaları söktüm.
Temizlik yapmasam, yeni getirdiğim çalı ve çeliklerin yerlerini hazırlayamazdım.
Siz, çok güzel havalarda burada olacaksınız. Şu işlerimi biraz kolaylıyayım, birçok arkadaşımın balkon ve bahçesi gibi, sizinkini de ziyaret edeceğim. Zaten siz Türkiye' de olacağınız için pek gecikmiş sayılmayacağım.
Sevgili finduk;
Bizdende sizlere, sevgi ve selamlar.:)
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 15:44
Bu yıl tüm soğanlı bitkileri (Frezyaları, liliumları, sümbül ve Nectarescordumları) 63 cm çapında kocaman bir saksıya diktim. Sanırım 80 litrelik.:confused: Yarıya kadar geçen yazdan kalan ot çürüntülerini, kalanını toprakla doldurdum. Bakalım sonuç nasıl olacak?;)
179107
Melisalarımdan büyük olanı çok az da olsa çiçekli, gerisi tamamen tohum dolu dallarla kaplı.
179108
Bu yıl ilk kez ortancalar getirdim. gölge-yarı gölge bir kenara diktim.
179109
Bu Porsuk, büyüyecek!!!
179110
Osmanthus da bu gelişimde getirdiğim çalılardan.
179111
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:03
Hint Yağı bitkisini haziranda diktiğimde, 15 cm. kadardı. O kadar hızlı büyüdü ki!!!
179113
179114
179115
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:12
Sayın Fatoş' un gönderdiği Polygala çeliklerini diktim. İnşaallah tutar.:)
179116
Geçen yıl bir türlü çiçeklenmeyen Escalonia' yı diğerinin yanına taşıdım. bakalım yer değişikliği sonuç getirecek mi?
179117
Orman Gülü' de yeni getirdiklerimden..
179118
Bahçedeki diğer Sinameki de çiçeklenmede diğerinden aşağı kalmıyor.;)
179119
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:20
Önümüzdeki günlerde, birine toz pembe, diğerine vişne renği çiçekli Oya Ağacı dikilecek..
179120
179121
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:30
Yeni getirdiğim Gaura'ları, balkondan görebileceğim yerlere diktim. Yaz boyu pembe çiçekleriyle hoş bir görüntü oluşturacaklar.;)
179122
179123
Vangelya ( Veigelia )-Gelin Tacı' da , bahçemizin yeni bitkilerinden.
179124
nurcanaybay
08-11-2010, 16:33
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;713799]Bu yıl tüm soğanlı bitkileri (Frezyaları, liliumları, sümbül ve Nectarescordumları) 63 cm çapında kocaman bir saksıya diktim. Sanırım 80 litrelik.:confused: Yarıya kadar geçen yazdan kalan ot çürüntülerini, kalanını toprakla doldurdum. Bakalım sonuç nasıl olacak?;)
Bu yıl, ben de aynı yöntemle dikim yaptım ,nasıl bir kargaşa
yaşayacaklar merak ediyorum :)
Dikim yapmadan önce ,yabancı siteler de ki videoları seyrettim.Soğanlar arasın da çok az mesafe bırakıyorlar ve derinlik isteklerine göre kat kat dikiyorlar.
Umarım sonuçtan soğanlar da biz de memnun kalırız .Böylece saksı enflasyonun dan da kurtulmuş oluruz :)
Ben yazana kadar yeni bitkilerinizi eklemişsiniz ,çoğunu sayeniz de tanıyacağım ...gelecek yazı şimdi den merak ediyorum.Bu ara da nectarescordum hakkın da bilgim yoktu ,hemen araştırdım.1 mt. kadar uzayan büyük bir soğanlı ,umarım diğerlerini sıkıştırmaz.
Sevgi Durul
08-11-2010, 16:37
Sayın Orhan Özbilgiç, yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Bu demek oluyor ki, önümüzdeki yaz güzel görüntüler paylaşacaksınız.
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:44
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;713799]Bu yıl tüm soğanlı bitkileri (Frezyaları, liliumları, sümbül ve Nectarescordumları) 63 cm çapında kocaman bir saksıya diktim. Sanırım 80 litrelik.:confused: Yarıya kadar geçen yazdan kalan ot çürüntülerini, kalanını toprakla doldurdum. Bakalım sonuç nasıl olacak?;)
Bu yıl, ben de aynı yöntemle dikim yaptım ,nasıl bir kargaşa
yaşayacaklar merak ediyorum :)
Dikim yapmadan önce ,yabancı siteler de ki videoları seyrettim.Soğanlar arasın da çok az mesafe bırakıyorlar ve derinlik isteklerine göre kat kat dikiyorlar.
Umarım sonuçtan soğanlar da biz de memnun kalırız .Böylece saksı enflasyonun dan da kurtulmuş oluruz :)
Şimdi içim rahatladı. Ben hiç araştırmadan, sırf onca saksıya dikmek için harcayacağım emek ve zamanı düşünerek dikmiştim. Siz araştırmışsınız. Demekki olabilecek..Sağolun.:eek:
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 16:50
Sayın Orhan Özbilgiç, yeni çiçeklerinizi güle güle büyütün.
Bu demek oluyor ki, önümüzdeki yaz güzel görüntüler paylaşacaksınız.
Sayın Öğretmenim;
Teşekkürederim. İşte böyle her yeni bitki ile ilgili beklentiler, beni hayata bağlıyor. Doğrusu çok güzel görüntülerle karşılaşacağımı hayal ediyorum. Tabii, sizlerle paylaşmak ayrı bir keyif verecek.
Saygılar.
maşallah gerçekten bak bak bitmiyor...sizin ve eşinizin ellerine sağlık sevgilerimle....
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 17:28
maşallah gerçekten bak bak bitmiyor...sizin ve eşinizin ellerine sağlık sevgilerimle....
Sayın bıcırık;
Bahçeme hoşgeldiniz. Beğeni içeren sözlerinizle, bizi mutlu ediyorsunuz. Çok teşekkürler.:)
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 17:35
Nootkatensis Pendula' nın çevresindeki gülleri, diğer bölümdeki güllerin yanına taşıdım. Böylelikle tüm güller bir araya geldi. Hayalet Selvim de soliter bir görüntüye kavuştu.:p
179142
179143
179144
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 17:40
Bahçemin yenilerinden Solanum' lar..
Solanum rantonetti.
179145
Solanum Dulcamara.
179146
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 17:49
Hanım Parmağı (kış hanımelisi) Aralık-Mart döneminde çok güzel kokulu çiçekler açan bir çalı. Bu da yeni getirdiklerimden.;)
179147
179148
Kadeh Çiçeği ( Kızılçanak )-baharat çalısı, yaz döneminde çok güzel kokulu çiçekler açan yeni çalılarımdan.
179149
Sevili orhan abi hayırlı olsun yenı bitkilerin güle güle büyüt.
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:11
Sevili orhan abi hayırlı olsun yenı bitkilerin güle güle büyüt.
Çok teşekkürederim, Sevim Hanım.:)
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:23
Ağaca sardırdığım Radican cinsi Acem borusu' nu söküp attım. Çok abartılı biçimde her yere kök salmaya başlamıştı. Onun yerine, biraz daha selim huylu olan, Grandflora' yı diktim.
Kapı girişindeki diğer ağaca da, zaten Sarı çiçekli Acem borusu dikmiştim.
Sanrım her ikiside bu yaz çiçeklenecekler.
179185
179186
Bir tutam lavanta diktim. Kolay köklendiğini söylenir. Bakalım köklenecek mi?
179187
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:30
Bu günlerde, Alacalı Libocedrus' ların renkleri çok canlı. gerçekten çiçekli gibiler.;)
179193
179194
179195
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:34
Alacal leylandilerim de giderek büyüyor ve güzelleşiyorlar.
179196
179197
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 21:46
Geçen kış donan fırça çalısının, dibinden verdiği sürgün epeyce büyüdü. Bu kışı atlatırsa, yaz başında çiçeklerini yine gösterecektir.
179198
Sarkık Dalllı Sofora' yı sarkıtmadan 2 metreye kadar kontrollü büyüttüm. bundan böyle sarkmasına izin var artık.:p
179199
Paşa Bıyıkları tohum vermedi. Yapraklarıda dökülünce, budadım.
179200
Orhan Özbilgiç
08-11-2010, 22:03
Yazın satın aldığım Acer Palmatum' biraz güneşli yerde kalınca yaprakları kavrulmuştu. Bende onu ağustosta, yarı gölge bir yere nakletmiştim. Yaprakları döküldü . Ancak bir iki geç sürgün verip yapraklandı. :)
179205
179206
179207
Orhan Özbilgiç
11-11-2010, 05:32
Selluka tohumları kurumaya başladılar.
Ben topladıktan sonra, sevgili eşim ayıkladı. Söz verdiğim üyelerimize dağıtılmak üzere kavanoza ( Böceklenmesin diye! ) koyduk. İstanbul' a döndükten sonra postalarım artık.;)
ciceksever70
11-11-2010, 06:59
Yeni cicileriniz hayirli olsun Orhan Bey. Weigelie benim de cok istedigim bir cali bahcelerde gözlemledigim kadariyla da soguklara dayanikli ve oldukca büyüyor. Ilkbaharda bu tür calilar marketlere 2 euro gibi bir fiyata geliyor bu sezon tohum isinden vazgectigim icin bol bol cali almayi düsünüyorum. Cok memnun kaldim bu cali isinden. Bahcede uygun gördügüm her yere ekecegim. Sevgiler.
Ellerinize sağlık, seneye bizleri yine muhteşem bir bahçe bekliyor.
Orhan Özbilgiç
11-11-2010, 18:42
Yeni cicileriniz hayirli olsun Orhan Bey. Weigelie benim de cok istedigim bir cali bahcelerde gözlemledigim kadariyla da soguklara dayanikli ve oldukca büyüyor. Ilkbaharda bu tür calilar marketlere 2 euro gibi bir fiyata geliyor bu sezon tohum isinden vazgectigim icin bol bol cali almayi düsünüyorum. Cok memnun kaldim bu cali isinden. Bahcede uygun gördügüm her yere ekecegim. Sevgiler.
Sevgili ciceksever;
Teşekkürederim. Ben farklı kaynaklarda gördüğüm fotoğraflarından ötürü sevdim. Spirea ( Keçi Sakalı ) gibi yayılarak vazovari çiçeklenmesi çok hoşuma gitti. Sanırım bende 5 liraya aldım. Hızlıda büyüyormuş.
Ben her gelişimde 4-5 büyük koli ile çalı taşıyorum. Ama yeter artık. Yoruldum. Otobüsle getirmek gibi bir zorunluluk doğuyor. O da beni yoruyor. :(
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
11-11-2010, 20:09
Ellerinize sağlık, seneye bizleri yine muhteşem bir bahçe bekliyor.
Yapmayın! Fatoş Hanım.
Muhteşem sözcüğünün altında ezilirim.:o Benimkisi mütevazı bir hobi bahçesi. Sadece farklı çeşitleri bulundurmam bahçemi ilginç kılıyor. Yoksa, düzen ve peyzaj açısından sıradan sayılabilir.
Ama benim egomu tatmin etmem için, bir araç olmasıda önemli. Tabii sizler tarafından beğenilmesi de, çok hoşuma gidiyor. Teşekkürederim. Esen kalın.
Karınca gibi çalışmış, kışa hazırlanmışsınız. Aslında kışa demek yanlış oldu, gelecek bahara hazırlanılmış. Rengarenk bol çiçekli bir baharın gelmesini dilerim şimdiden. :)
Yeni sezonun açılışını dört gözle bekliyorum. Ne kaldı ki? Kasım'ı bitti sayarsak Aralık-Ocak-Şubat... Martta başlar yeni sürgünler patlamaya. ;)
Orhan Özbilgiç
13-11-2010, 07:29
Ben yazana kadar yeni bitkilerinizi eklemişsiniz ,çoğunu sayeniz de tanıyacağım ...gelecek yazı şimdi den merak ediyorum.Bu ara da nectarescordum hakkın da bilgim yoktu ,hemen araştırdım.1 mt. kadar uzayan büyük bir soğanlı ,umarım diğerlerini sıkıştırmaz.
Nurcan Hanım;
Geçen yıl Nectarescordum 15 mayıs gibi açtı. Tek bir gövde ve çok az yaprak oluşturdu.
Eğer yine aynı olacaksa, pek sıkıştırmayacak gibi ve sıralama şöyle olacak:
Önce sümbüller,
frezyalar,
nectarescordum,
sonunda da liliumlar.
Bakalım sıkışacaklar mı:confused: Görüp öğreneceğim.
Orhan Özbilgiç
13-11-2010, 07:41
Karınca gibi çalışmış, kışa hazırlanmışsınız. Aslında kışa demek yanlış oldu, gelecek bahara hazırlanılmış. Rengarenk bol çiçekli bir baharın gelmesini dilerim şimdiden. :)
Yeni sezonun açılışını dört gözle bekliyorum. Ne kaldı ki? Kasım'ı bitti sayarsak Aralık-Ocak-Şubat... Martta başlar yeni sürgünler patlamaya. ;)
Galiba hepimiz ritm ve sayma özürlüyüz.
Ben daha farklı sıralıyorum. ''Aralık' ı saymazsak, bir ocak var. Şubat zaten bit kadarcık! Mart yaz demektir.'':D
Üstelik farkında olmadan, kendimle çelişiyorum. Hem ömür bitmesin, hemde; zaman hızla akıp geçsin!:p
Demezler mi adama. ''Hem ekmeğim bütün kalsın, hem karnım doysun haaa!! Yok öyle üç kuruşa beş köfte.'';)
Şaka şaka...
Orhan bey bahçenizde ilk sayfadan son sayfaya adeta yaşadım,bitkilerin ve sizin mücadeleniz,üzüntüleriniz,sevinçleriniz,tek kelime ile muhteşem anlar yaşadım ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
13-11-2010, 17:32
Orhan bey bahçenizde ilk sayfadan son sayfaya adeta yaşadım,bitkilerin ve sizin mücadeleniz,üzüntüleriniz,sevinçleriniz,tek kelime ile muhteşem anlar yaşadım ellerinize sağlık.
Sevgili ykolko;
Hoşgeldiniz. Aslında bu siteye üye olan herkes, benim yaşadıklarımı, aynısıyla yaşamaktan büyük bir keyif alacaktır. Çünkü, sonuç hep eski Türk filmlerindeki gibi ''Mutlu son'' ile noktalanıyor.
Bu nedenle, tüm üyelerimizin bahçe sahibi olmalarını yürekten diliyorum.
Duygu yüklü sözleriniz için teşekkürederim. Esen kalın.:)
Orhan hocam
15 günde çok yol almışsınız. Ehh bahara da az kaldı, pek keyfifli olacak bu bahçe.
İzinizden gidiyorum, sebze bahcesi söküldü ya, tüm çalıları alt bahceye darmadağın diktirdim ben. Bakalım baharda ne ile karşılaşacağım. Ya arap saçı bişey olacak, ya da rengarenk bişey:))
Haydi kolay gele hepimize :)
Orhan Özbilgiç
14-11-2010, 16:17
Orhan hocam
15 günde çok yol almışsınız. Ehh bahara da az kaldı, pek keyfifli olacak bu bahçe.
İzinizden gidiyorum, sebze bahcesi söküldü ya, tüm çalıları alt bahceye darmadağın diktirdim ben. Bakalım baharda ne ile karşılaşacağım. Ya arap saçı bişey olacak, ya da rengarenk bişey:))
Haydi kolay gele hepimize :)
Evet be cemo;
Havalarda izin verdi. 15 günde, bayağı bi iş yaptım. Gerçi çok yoruldum ama nasıl olsa İstanbul' da hep geka.:p
Birçok çalı, farklı zamanda ve farklı renklerde çiçeklendiği için bence bahçeniz çok keyifli olacak. Belliki, yeni bir imaj. İnsanlarda bile farklı bir güzellik oluşturmaz mı? ;)
Sağolasın. Kolay gelsin!
Orhan bey bahçenizin boyutları ne kadar öğrenebilirmiyim, ve nerede bulunuyor teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
14-11-2010, 19:57
Orhan bey bahçenizin boyutları ne kadar öğrenebilirmiyim, ve nerede bulunuyor teşekkürler.
Sayın epsody;
Sondan başlayarak yanıtlayayım.
Bahçem; Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' de. Toplam 5600 metre kare. Arka bölümde fındık bahçesi ve sebzelik olarak oluşturduğum alan 4000 metre kare. Hemen önündeki 1600 metre karelik alanın az bir bölümünde meyve ağaçları, kalan bölümünde de, dış mekan süs bitkileri yer alıyor. Tabii evimizde bu ön bölümde.
Satı Uğurtan
14-11-2010, 21:01
Sevgili Orhan bey, bahçenin bahar temizliği yapılmış, tohumlar toplanmış, sonbahar resimleri çekilmiş, yaza sağlıklı bir şekilde çok güzel bir bahçe görmeniz dileğiyle saygılar.
Cumhur Tonba
14-11-2010, 21:11
Cemonun mesajına verdiğiniz cevap.
Birçok çalı, farklı zamanda ve farklı renklerde çiçeklendiği için bence bahçeniz çok keyifli olacak. Belliki, yeni bir imaj. İnsanlarda bile farklı bir güzellik oluşturmaz mı?
Sadece imaj ve güzellik mi Orhan Bey.
Çalı deyip geçmemek lazım.
Çalı; Sen apayrı bir dünya
Hiç gelmeyesin beddualara
Ki kuşlarımız
Ve bör böcek
Ve de toprağımız
Olursa
Seninle var ola!
İçinde gizlenen
Çakal ve tilki
Ne kadar teşekkür ederler
Sana kim bilir
Avlarını yakaladıklarında!
Görmüş keçiler ama
Dokunamamışlar
Dikenlerinin sayesinde
Birkaç ağaç daha kazandıracaksın ormana
Ve nede çok siper olursun
Dosta düşmana!
Çok harika bir şiir. Birkaç alıntı yapacaktım sadece. Fakat her satırı doğru ve harika. Tamamını okumak isteyebilirsiniz
http://www.siirkolik.com/siirler/148909-cali.asp
Orhan Özbilgiç
15-11-2010, 05:29
Sevgili Orhan bey, bahçenin bahar temizliği yapılmış, tohumlar toplanmış, sonbahar resimleri çekilmiş, yaza sağlıklı bir şekilde çok güzel bir bahçe görmeniz dileğiyle saygılar.
Doğru diyorsunuz Satı hanım.
Bahçem bahara hazır gibi. Dünde, birçok yeni ve dondan etkilenebilecek bitkim ve güllerin diplerini yazın, şeritli testere ile odun kesilirken ortaya çıkan, yarı toz, yarı kadayıf gibi talaşla malçladım. Şimdi, sadece budamaların büyük bölümünü şubat sonuna bıraktım. Hani, kış geçen seneki gibi, umulmadık biçimde sert geçerse korkusu ile fidan ve fidancıkları yaralamak istemedim.
Selam ve sevgiler.:)
179994
179995
179996
179997
Orhan Özbilgiç
15-11-2010, 05:42
http://www.siirkolik.com/siirler/148909-cali.asp[/url]
Gerçekten harika bir şiir.
Şiirin tüm dizeleri doğal birtakım gerçekleri vurguluyor. Çoğumuz bu yararlarını kabulleniyoruz. Ama saymaya kalksak, sadece birkaçı aklımıza gelirdi sanırım..
şimdi çalılarımı daha çok sevdim.;)
Sağolasın Cumhur bey.:)
Baharda kazasız belasız capcanlı bir bahçeyi sizinle birlikte ve fotoğraflarınızla yaşamak dileğiyle.
Orhan bey iyi bayramlar. Eşinize sevgilerimi iletin lütfen:)
Orhan Özbilgiç
15-11-2010, 08:52
Baharda kazasız belasız capcanlı bir bahçeyi sizinle birlikte ve fotoğraflarınızla yaşamak dileğiyle.
Orhan bey iyi bayramlar. Eşinize sevgilerimi iletin lütfen:)
Öğretmenim!
Bu ne güzel bir dilek böyle. Öyle ya geçen kış canımız çok acımıştı..
Eşim de size selam iyi dileklerini iletiyor. İyi bayramlar.:)
Orhan Hocam,
Çalışmalarınızı ve yeniklerinizi hayranlıkla izliyorum.
Sevgi yağmurlarıyla suladıgınız bitkilerinizi, bilginin ışığında budayarak; 20011'de bizlere renklerin çoşkusunu,yeşilin dansını izleteceksiniz.
Bahçenizden bahar, yüreğinizden bu sevda hiç eksilmesin.
İyi bayramlar diliyorum.
Orhan Özbilgiç
19-11-2010, 17:52
Orhan Hocam,
Çalışmalarınızı ve yeniklerinizi hayranlıkla izliyorum.
Sevgi yağmurlarıyla suladıgınız bitkilerinizi, bilginin ışığında budayarak; 20011'de bizlere renklerin çoşkusunu,yeşilin dansını izleteceksiniz.
Bahçenizden bahar, yüreğinizden bu sevda hiç eksilmesin.
İyi bayramlar diliyorum.
Sayın hozat;
Ne kadar şiirsel, ne kadar gurur okşayıcı sözler bunlar.;)
Kendimi büyük bir spor kulübüne yeni transfer olmuş bir sporcu gibi hissediyorum.:eek: İnşaallah beklentileri karşılarım.
Sağolun, öğretmenim. Bei yüreklendirdiğiniz için.
ciceksever70
19-11-2010, 19:56
Orhan Bey talaslari güllerin cok dibine dogru koymak havasiz birakiyor, bizim de basimiza geldi ordan biliyorum. Bitkinin kök dibini hava alacak sekilde bos birakmak gerekiyor.
Sevgili ykolko;
Hoşgeldiniz. Aslında bu siteye üye olan herkes, benim yaşadıklarımı, aynısıyla yaşamaktan büyük bir keyif alacaktır. Çünkü, sonuç hep eski Türk filmlerindeki gibi ''Mutlu son'' ile noktalanıyor.
Bu nedenle, tüm üyelerimizin bahçe sahibi olmalarını yürekten diliyorum.
Duygu yüklü sözleriniz için teşekkürederim. Esen kalın.:)
Bu ne kadar güzel bir dilek Orhan Abicim .Şimdi buna kocaman bir amin demeli :)
Bahçeni çok güzel kışa hazırlamışsın .Umarım tüm bahçeler donsuz ,kazasız belasız bir kış geçirirler.Baharda çok güzel resimlerle hepimizi mutlu ederler.
Estergon80
19-11-2010, 20:10
Ne kadar güzel bir bahçe bu nereden nereye şeklindeki resimler çok ilham verici olmuş ayrıca ektiğiniz sebzeleri etiketlemenizde fikir açısından süper olmuş ki hemen tatbik edeceğim. Daha nice güzellikler yaşarsınız umuyorum bahçenizde. Darısı başıma... Sevgiler
Orhan Özbilgiç
20-11-2010, 16:23
Orhan Bey talaslari güllerin cok dibine dogru koymak havasiz birakiyor, bizim de basimiza geldi ordan biliyorum. Bitkinin kök dibini hava alacak sekilde bos birakmak gerekiyor.
Sevgili ciceksever70;
Buraya geleli tam 20 gün oldu. Yirmi gündür hiç yağmur yağmadığı gibi, havalar da gerçekten yaz gibi.
Bahçede iş çok. Her sabah 6,5' ta işe başlıyorum, akşam saatlerine kadar, devam. İnternete girmek için bile pek zaman ayırabildiğim söylenemez. Sağolsun eşim mesajları takip ediyor ve beni uyarıyor. Sizin uyarınızı, O, okumuş. Bana söyledi. Sabah ilk iş olarak, talaşları kök boğaazlarından geri çektim. Zira son derece mantıklı geldi, banada. Sağolun.:)
Orhan Özbilgiç
20-11-2010, 16:41
Bu ne kadar güzel bir dilek Orhan Abicim .Şimdi buna kocaman bir amin demeli :)
Bahçeni çok güzel kışa hazırlamışsın .Umarım tüm bahçeler donsuz ,kazasız belasız bir kış geçirirler.Baharda çok güzel resimlerle hepimizi mutlu ederler.
Sevgili Hhatice;
Bazen bende şaşıyorum, kurduğum cümlelere..:) Bazende, dakikalarca düşünüyorum, düzgün bir ifade kullanabilmek için.
Bahçemin geleceği ile ilgili bende iyimser olmaya başladım. Siz dostlarım, ''Güzel olacak!'' dedikçe..:p
Son cümlenizdeki iyi dileklere, bende ''Amin'' diyor ve teşekkürediyorum.
Orhan Özbilgiç
20-11-2010, 16:55
Ne kadar güzel bir bahçe bu nereden nereye şeklindeki resimler çok ilham verici olmuş ayrıca ektiğiniz sebzeleri etiketlemenizde fikir açısından süper olmuş ki hemen tatbik edeceğim. Daha nice güzellikler yaşarsınız umuyorum bahçenizde. Darısı başıma... Sevgiler
Sevgili Estergon80;
Beğenileriniz, beni sevindirdi. Hele bir konuda örnek olmak çok hoş bir duygu. Sağolun.
Sizin daha farklı güzellikler yaratacağınıza inancım sonsuz. Zira, en büyük artınız gençliğiniz.
Herşey gönlünüzce olsun.:)
Orhan Özbilgiç
21-11-2010, 20:31
39 yıl önce, Kızılot' ta eşimle birlikte öğretmen olarak görev yaparken, evlenerek oradan ayrılan, yeni üyemiz Meliha Ünlüer ile o yıldan bu yana ilişki kuramamıştık.
Eşinin asker olması nedeniyle, Türkiye' de neredeyse ayak basmadık il bırakmadan gezip, emekli olmuşlar ve Samsun' a gelip yerleşmişler. Pazarda tesadüfen bizi tanıyan bir arkadaşımıza rastlamışlar.
Onlardan, her yaz Samsun' a geldiğimizi, bir bahçemiz olduğunu ve Google aracılığı ile bahçemize ulaşabileceklerini öğrenmişler. Ağaçlar Net' te bahçemizi bulunca, bize ulaşmanın sitemize üye olmakla daha kolay olacağını düşünerek üye olmuşlar.
İşte, canım arkadaşımız Meliha Ünlüer' in üyelik öyküsü.
Bu bayramda, onlarla buluştuk. Havanın güzelliğinden yararlanarak, önce onların deniz kenarındaki yazlıkları ve bahçelerine gittik. Sonrada bize gelip bir kaç kare fotoğrafla, 39 yıl sonraki bu ilk birlikteliği görüntüledik.
İşte bu fotğraflar:
Eşim ve Meliha, onların bahçesinde.
180987
Bahçelerinden bir görünüm.
180988
Gazanyalar.
180989
Sahilde Kum zambakları.
180990
Meliha Ünlüer' lerin yazlıklarının bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Cosdal Sahili.
180991
Orhan Özbilgiç
21-11-2010, 20:41
Meliha, Abutilon ve Nootkatensis Pendula' yı çok beğendi.
180993
180994
Bahçemize 500 metre uzaklıktaki Ulu çınar' ı ziyaret etmeden gidilir mi?
180995
180996
Meliha, eşi Süleyman Ünlüer ve Eşim.
180997
Ağaçlar net in faydaları diyeceğim bu buluşmaya:)
Ve abutılıonunuzu kıskanmadan edemeyeceğim. Zira benim ki hala kılkuyruk:)))
Ne kadar güzel bir buluşma olmuş .Sitemizin değerini iyi bilelim .
Abutilon gerçekten çok güzel Nootkatensis Pendulayı da hayranlıkla izledim .
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 05:52
Ağaçlar net in faydaları diyeceğim bu buluşmaya:)
Ve abutılıonunuzu kıskanmadan edemeyeceğim. Zira benim ki hala kılkuyruk:)))
Sevgili cemo;
Ağaçlar net in katkısı yadsınamaz tabii ki.;)
Abutilon' tac izdüşümünün çember kenarına, 10 cm kadar derinlige bu günlerde 20-20 veya 15-15-15' ten iki avuç içi kadar, yoksa yanmış hayvan gübresi (dolu dolu bir kürek ) gömerseniz, mayıstan itibaren daha gürbüzleşeceğini sanıyorum.:)
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 05:59
Ne kadar güzel bir buluşma olmuş .Sitemizin değerini iyi bilelim .
Abutilon gerçekten çok güzel Nootkatensis Pendulayı da hayranlıkla izledim .
Tabii ki..:) Ben; agaclar.net' te çok mutluyum.:eek:'
Bu iki bitki, benim de çok beğendiklerimden. Özellikle Nutka. Ona gözüm gibi bakıyorum.;)
fikreteren
22-11-2010, 17:39
Orhan bey ,kızılot köyü çok güzel bir köy.Sınıf arkadaşım Kızılot köyünden olduğu için sınıfca köyü ziyaret etmiştik.Tabii 70 lı yıllardan bu zaman kadar bazı değişiklikler olmuştur. Ama köy köydür .Nefistir.Havası, suyu.Sağlıklı bir yaşam diliyorum.
meliha ünlüer
22-11-2010, 18:50
Sevgili arkadaşlarımızla buluşmak bizi çok mutlu etti ,Ağaçlar net'in onları bulmamızdaki rolü büyük.İyiki bu site varmış sonsuz teşekkürler.. Bahçemize gelince,hiç güzel görünmüyor.Belki ilerde Orhan ve fermude'nin yardımları, eşimin kol gücüyle biraz düzelebilir.
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 21:10
Orhan bey ,kızılot köyü çok güzel bir köy.Sınıf arkadaşım Kızılot köyünden olduğu için sınıfca köyü ziyaret etmiştik.Tabii 70 lı yıllardan bu zaman kadar bazı değişiklikler olmuştur. Ama köy köydür .Nefistir.Havası, suyu.Sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Fikret Bey,
Evet. Kızılot çok güzel bir köy. Bende çok seviyorum. Güzel dileğiniz için çok teşekkürediyorum. Sizede sağlık ve mtluluklar.
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 21:16
Sevgili arkadaşlarımızla buluşmak bizi çok mutlu etti ,Ağaçlar net'in onları bulmamızdaki rolü büyük.İyiki bu site varmış sonsuz teşekkürler.. Bahçemize gelince,hiç güzel görünmüyor.Belki ilerde Orhan ve fermude'nin yardımları, eşimin kol gücüyle biraz düzelebilir.
Sevgili Meliha;
Herzaman, elimizden geldiğince katkıda bulunacağımızdan emin olabilirsiniz. Ancak bahçeniz, mevsim gereği farkedilmiyor. Baharla birlikte güzellikleri ortaya çıkacaktır.
Selam ve sevgiler.:)
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 21:30
Bahçede kış hazırlıkları devam ediyor!
181098
Karagözlü suzan Vişne ağacına öyle güzel açıyorki, söküp atmaya kıyamıyorum. Sanırım şubata kadar dokunmayacağım.;)
181099
Selluka' da son tohumlar kurumak üzere. Üzerinde hertürlü kesme ve çakma işlemlerini yaptığım tezgahımı, üzerine çıkıp, tohumları toplamak için altında tutuyorum.
181100
Kelebek çalılarından birini yerinden söküp, arkaya aldım. Ondan boşalan yere, gelecek olan Oya ağaçlarından birini dikeceğim.
181101
181102
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 21:44
Abutilon güzel de...Yaz boyunca sabah sefaları ile kapattığım arka fon berbat.:mad:
Bu kez duvarın dibine, 5-6 tane sarmaşık gül çelikledim. birkaçı bile tutsa, kalıcı bir çözüm olabilir, diye düşünüyorum.
181104
181105
181106
Orhan Özbilgiç
22-11-2010, 21:58
Ay başında gelirken getirdiğim minik Lonicera Fragrantissima ( Kış hanımelisi-hanım parmağı ) dün tomurcukta idi.
181107
181108
Bugün nefis kokulu çiçeğini açtı. Marta kadar açmayı sürdüreceği söyleniyor.:)
181109
181110
meliha ünlüer
23-11-2010, 18:16
Abutilon un güzelliğinden arka fon görülmüyor bile. Kaldıki sen onada çözüm bulmuşsun.Ellerine sağlık. Hanımeli ,bende burdayım diyor bütün güzelliği ile.Ne de güzel kokuyordur. Hayatınız hep çiçekli olsun canlarım.
Orhan Özbilgiç
24-11-2010, 01:54
Yıllardır hiç onarım görmemiş olan, komşu bahçelerden biri ile olan aramızdaki sınırı, nihayet ormansı görüntüden kurtarıp, daha temiz bir görüntüye kavuşturdum.
Gelecek yıllarda tüm sınırları, bu şekilde dikenli tel ile çevirmeyi planladım.
Bu arada komşunun ''İbiş'' adlı sevimli köpeği yanımızdan pek ayrılmadı.;)
40 metrelik sınırdan, 1 tondan daha fazla odunda çıktı.:)
181222
181223
181224
181225
181226
Orhan Özbilgiç
24-11-2010, 02:09
Komşumun tavuklarının bir kısmı, galiba kümesteki kalabalıktan hoşlanmıyorlar ki; ağaç tepelerine tünemişler.:p
181227
Bu arada Kadfe çiçekleri ve Alacalı Hedersi hoşuma gitti.;)
181228
181229
İnanılır gibi değil! Ağaçtaki incirler lokum gibi. Belliki havaları yaz gibi olmasından. Bu sene ''Pastırma Yazı'' bilinenden çok uzun sürdü. 25 günden bu yana devam ediyor.:confused:
181230
181231
Orhan Özbilgiç
24-11-2010, 02:14
Abutilon un güzelliğinden arka fon görülmüyor bile. Kaldıki sen onada çözüm bulmuşsun.Ellerine sağlık. Hanımeli ,bende burdayım diyor bütün güzelliği ile.Ne de güzel kokuyordur. Hayatınız hep çiçekli olsun canlarım.
Teşekkürler Meliha;
İnsanın içini rahatlatıyorsun. Güzel dileklerini, bende sizin için diliyorum.:)
Yücel Canpolat
24-11-2010, 09:59
Sevgli Orhan Hocam ve Sevgili öğretmenimin öğretmenler gününü kutluyor ellerinizden saygıyla öpüyorum.Hocam her şey güzel olacak.))
ciceksever70
24-11-2010, 10:48
Orhan bey Lonicera Fragmantissima tohum verirse talip olabilir miyim?
Orhan Özbilgiç
24-11-2010, 20:59
Sevgli Orhan Hocam ve Sevgili öğretmenimin öğretmenler gününü kutluyor ellerinizden saygıyla öpüyorum.Hocam her şey güzel olacak.))
Yücel Bey;
Mükemmel olduğu kadar, mütevazı bir kişiliğiniz var. Sizi bu nedenle çok beğeniyorum.
Saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
24-11-2010, 21:01
Orhan bey Lonicera Fragmantissima tohum verirse talip olabilir miyim?
Sevgili ciceksever70;
Verirse sizindir.;) İnşaallah verir.:)
doğan canpolat
24-11-2010, 22:01
sayın Orhan Özbilgiç bahçenize girdim emek ve sonucundaki güzellikleri gördüm sizi kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum darısı benim başıma incirinizden izinsiz kopardım
umarım kızmazsınız. saygılar
dağ çiği
24-11-2010, 22:58
Sevgili öğretmenim değerli abim bahçeniz görmüyeli harika olmuş.Çan sarmaşığına bayıldım selluka harika abition şahane.Bahçenin iki yıl sonrasını düşünemiyorum maşallah size ağaçlarınız çiçekleriniz sevginizi öyle güzel yansıtmışlar ki .
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 16:17
sayın Orhan Özbilgiç bahçenize girdim emek ve sonucundaki güzellikleri gördüm sizi kutluyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum darısı benim başıma incirinizden izinsiz kopardım
umarım kızmazsınız. saygılar
Sevgili doğan canpolat,
Bahçemii ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Sağolun. Her mevsim , her meyvemi izinsiz koparabilirsiniz. (Ahhh..Keşke yolunuz düşsede gerçekten koparabilseniz.:()
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 16:23
Sevgili öğretmenim değerli abim bahçeniz görmüyeli harika olmuş.Çan sarmaşığına bayıldım selluka harika abition şahane.Bahçenin iki yıl sonrasını düşünemiyorum maşallah size ağaçlarınız çiçekleriniz sevginizi öyle güzel yansıtmışlar ki .
Arkadaş! Nerelerdeydin? Artık hiç yazmıyacaksınız sandım. Tekrar hoşgeldiniz.:)
Evet. Bahçem her geçen yıl daha bir güzelleşiyor. Bazı arkadaşlarımızın vurguladığı gibi, gerçekten '' Evin yenisi, bahçenin eskisi ''.
Selam ve sevgiler.
ciceksever70
25-11-2010, 16:26
Sevgili ciceksever70;
Verirse sizindir.;) İnşaallah verir.:)
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Burada iki yildir seralarda ariyorum fidanini bulamadim.
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 16:46
Cok tesekkür ederim Orhan bey. Burada iki yildir seralarda ariyorum fidanini bulamadim.
İstanbul' da da sadece bir fidanlıkta, tek bir tane kalmıştı. onu aldım.
Ancaaak, olur ya, fidanlıkları dolaşırken rastlarsam sizin için alır gönderirim. :)
Selamlar..
Sevgili öğretmenim selluka tohumlarımla birlikte karagözlünün tohumlarına da talibaim.abition çok güzel açmış arkası görünmüyor bile. Emeğinize yüreğinize sağlık
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 18:25
Sevgili öğretmenim selluka tohumlarımla birlikte karagözlünün tohumlarına da talibaim.abition çok güzel açmış arkası görünmüyor bile. Emeğinize yüreğinize sağlık
Değil mi yaa? Bu Karagözlü ekilmez mi?:D
Yarın, bulabildiğim kadar tohumu toplayacağım. Sizede gönderirim.
181596
181597
181598
181599
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 19:25
Bir dostum, bahçesinden topladığı hurmalardan epeyce bir miktar bize getirdi. Bende bir başka dostumuzun bahçesinden 4-5 tane kopartmıştım. Bu yeni gelenler kadar irisini bu güne kadar hiç görmedim.;) İri bir portakal büyüklüğündeler. Benim koparttıklarım ise iri bir mandalina kadar.
Eşim birkaç tanesini deneme amaçlı Korogaki yaptı. Bakalım sonuç ne olacak.:confused:
181612
181613
181614
181615
fikreteren
25-11-2010, 19:47
Orhan bey hurmalar çok güzel.Nedense tadına hiç bakmadım. Bizim oralardaki üvez dediğimiz küçük siyah olanların tadı hala damağımda .Çocukken bol bol ondan yerdik.
Orhan Özbilgiç
25-11-2010, 20:01
Orhan bey hurmalar çok güzel.Nedense tadına hiç bakmadım. Bizim oralardaki üvez dediğimiz küçük siyah olanların tadı hala damağımda .Çocukken bol bol ondan yerdik.
Fikret Bey;
İyiki aklıma getirdin..
Arka bahçedeki bir sınırda bir ağaç olması gerekir. Gerçekten onlar daha tatlı oluyor. Ama onlar, irilere göre daha geç olgunlaşıyorlar.
Neyse unutmazsam yarın bir kontrol edeyim.;)
ciceksever70
25-11-2010, 21:35
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;719163]İstanbul' da da sadece bir fidanlıkta, tek bir tane kalmıştı. onu aldım.
Ancaaak, olur ya, fidanlıkları dolaşırken rastlarsam
Orhan bey ne kadar naziksiniz beni cok duygulandirdiniz. Fidan gönderimi ne yazik ki yasak ancak Istanbul`a kayinvalideme tohum ulastiriyor sevgili agaclar net dostlari, o da bize gönderdigi paketlerin icinde gönderiyor. Yine de cok cok tesekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 15:09
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;719163]İstanbul' da da sadece bir fidanlıkta, tek bir tane kalmıştı. onu aldım.
Ancaaak, olur ya, fidanlıkları dolaşırken rastlarsam
Orhan bey ne kadar naziksiniz beni cok duygulandirdiniz. Fidan gönderimi ne yazik ki yasak ancak Istanbul`a kayinvalideme tohum ulastiriyor sevgili agaclar net dostlari, o da bize gönderdigi paketlerin icinde gönderiyor. Yine de cok cok tesekkür ederim.
Keşke böyle bir sorun olmasaydı. Şimdi inadına karşıma çıkarmış.:eek: Sağlık olsun. İnşaallah, bizimkinin çiçeği tohuma dönerde, size onu anneniz aracılılğı ile iletirim.
Esenlikler diliyorum.:)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 16:12
Fikret Bey;
İyiki aklıma getirdin..
Arka bahçedeki bir sınırda bir ağaç olması gerekir. Gerçekten onlar daha tatlı oluyor. Ama onlar, irilere göre daha geç olgunlaşıyorlar.
Akşam ezanından 5-10 dakika sonra aklıma geldi. hemen makinayı elime alıp koştum. Bu sene çok az. Sadece tepelerde var. Yarın unutmazsam o dallara yetişebilmenin bir yolunu bulacağım.:p
Bu arada, ağaca taze uçlarından kavurma yapılan, Kırçan( Diken Ucu - Melocan ) Dikeni Sarmaşığı sarmış.:)
181714
181715
181716
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 17:12
Bugün;
Vişne renkli Kasımpatı ( Chrysanthemum ),
Kadife Çiçeği ( Tagetes ) ve geçen yıl İpomea' larla kapattığım, sıvasız duvarı kapatmak için diktiğim Sarmaşık gül çeliklerinin yanısıra, birde Alacalı Hedere ( Hedera Canariensis ) diktim.
Bakalım, bu kez kalıcı bir çözüm olacaklar mı.:confused:
181722
181723
181724
181725
181726
Annem okadar çok bahsetti ki, merakla tek tek baktım bahçenizin fotoğraflarına... Gerçekten çok güzel, bir botanik bahçesi gibi. Belki birgün kendim görme fırsatım olur diye umuyorum. Ellerinize, yüreğinize sağlık..
Emel ÜNLÜER GÜLARI
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 18:17
Annem okadar çok bahsetti ki, merakla tek tek baktım bahçenizin fotoğraflarına... Gerçekten çok güzel, bir botanik bahçesi gibi. Belki birgün kendim görme fırsatım olur diye umuyorum. Ellerinize, yüreğinize sağlık..
Emel ÜNLÜER GÜLARI
Son birkaç ay ben ve eşim için çok güzel olaylar ve sürprizleri içeriyordu. Tabiiki bunlardan en önemlisi, 39 yıl sonra,Annen ve baban sevgili Meliha ve Süleyman ile buluşmamızdı.
Şimdide, seninle burada buluşmak çok güzel bir sürpriz oldu sevgili İpomea.;)
Sizler bizim en güzel çiçeklerimizsiniz. İnşaallah, birgün senle, bahçemdeki çiçeklerin buluştuğu anı görütüleriz.
Bizi çok sevindirdin. Tanrı da seni hep sevindirsin.:)
İnşallah :))
O tuğla duvarınız için sarmaşık önereceğim ama sanırım sizin de aklınıza gelmiştir. Bu çeşit yerler için en uygunu sarmaşık **** çok sık dikilmiş çit bitkilerinden mazı olabilir ancak çok sık dikmek ve sürekli budayarak duvar önünü kapatmasını sağlamak gerekebilir.
Biz peyzaj tasarımında çirkin bir duvarı, örneğin beyaz renge boyayıp, üzerine duvar saksıları ile **** ahşaptan kafes şeklinde çıtalara geçirilmiş saksılarla renk ve hareket katmayı tercih ederiz. bazen çirkin olduğunu düşündüğümüz birşey, aslında güzel fırsatlar sunabilir..
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 18:30
Orhan bey ;
o duvarın önüne sıra halin de leylandi düşünmezmiydiniz ...gerçi küçük bir duvar da değil
pahalıya gelebilir değil mi ?
Nurcan Hanım;
Düşünmedim değil! Duvar, bindirme çatı ile birlikte 12 metre kadar. Bir ara tanesi 20 liradan 10 adet 3,5 metre boyunda Altuni Leylandi pazarlığı bile yaptım. Ama duvarın hemen 80-100 cm. kadar önüne diktiğim, Melisa, Abutilon, Çalı Mineleri yerlerinden pek oynatmak istemedim. öylece kaldı.
Artık, Hedere' nin ve güllerin hızla büyümesi için dua edeceğim.;) Tabii bol su ve gübreyle destekli...:p
Sağlıcakla kalın.
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 18:39
İnşallah :))
O tuğla duvarınız için sarmaşık önereceğim ama sanırım sizin de aklınıza gelmiştir. Bu çeşit yerler için en uygunu sarmaşık **** çok sık dikilmiş çit bitkilerinden mazı olabilir ancak çok sık dikmek ve sürekli budayarak duvar önünü kapatmasını sağlamak gerekebilir.
Biz peyzaj tasarımında çirkin bir duvarı, örneğin beyaz renge boyayıp, üzerine duvar saksıları ile **** ahşaptan kafes şeklinde çıtalara geçirilmiş saksılarla renk ve hareket katmayı tercih ederiz. bazen çirkin olduğunu düşündüğümüz birşey, aslında güzel fırsatlar sunabilir..
Sahi Emel' ciğim, sen peyzaj mimarıymışsın.:confused: Annenler söylemişti.
Sen hele bir gel, gerekirse bazı bitkilerin yerlerini bile değiştirebiliriz.
Şu bugün diktiğim Hedera Canariensis bir sarmaşık. Ancak Amerikan Sarmaşığı' kadar hızlı büyümüyor. Yinede iki yılda bayağı bir bölümünü kapatır, kanaatindeyim.
Sevgi Durul
26-11-2010, 18:45
Sayın Orhan Özbilgiç, çok şanslı olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgili ipomeanın mesajını okuduğumda kesin üyelerimizden birinin kızı, diye düşünmüştüm.
Mesajları okumaya devam edince yıllar sonra buluştuğunuz arkadaşlarınızın kızı olduğunu anladım. Hem de peyzaj mimarı, yardımlarını esirgemez artık sizden. Bahçeniz zaten güzeldi, önümüzdeki sezon, bahçenizi siz bile tanımayabilirsiniz. Saygılar...
furkan yıldız
26-11-2010, 18:51
sevgili orhan bey abicim :)
bahçenizi kısa sürede çok güzel bir hale getirmişsiniz
babamı sizin yanınıza çırak olarak gönderebilirim. belki bakarsan bağ olur lafını sizin yanınızda anlayabilir :):)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 19:20
Sayın Orhan Özbilgiç, çok şanslı olduğunuzu söylemeden geçemeyeceğim.
Sevgili ipomeanın mesajını okuduğumda kesin üyelerimizden birinin kızı, diye düşünmüştüm.
Mesajları okumaya devam edince yıllar sonra buluştuğunuz arkadaşlarınızın kızı olduğunu anladım. Hem de peyzaj mimarı, yardımlarını esirgemez artık sizden. Bahçeniz zaten güzeldi, önümüzdeki sezon, bahçenizi siz bile tanımayabilirsiniz. Saygılar...
Sevgili SDurul;
Dedim ya! Bu aralar hep güzel şeylerle karşılaşıyoruz. İpomea' da bunlardan sonuncusu. Dilerim bu hep böyle sürer. Aslında bunu bir dilek olarak tüm insanlık için bile düşünebilirim.:)
Gerçi bugüne kadar, sitemizdeki arkadaşlarımızın ya önerilerini dinlleyerek, ya da, direkt bahçelerini görerek çok şeyler öğrendik. Ama yinede konunun uzmanı birini tanıyor olmak, dediğiniz gibi bir şans.
Sizin bahçeniz ve bitkileriniz de göz kamaştırıcı. Bizim gibi doğaseverler için, sayfalarınızı çevirmek son derece keyifli bir meşgale. Dahada güzelleşeceğinden eminim. Zira siz ve eşinizde arı gibi çalışıyorsunuz. Kısa zamanda bir cennet yarattınız.
Sağlık ve mutluluk hep siz ve sevdiklerinizle olsun.:)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 19:36
sevgili orhan bey abicim :)
bahçenizi kısa sürede çok güzel bir hale getirmişsiniz
babamı sizin yanınıza çırak olarak gönderebilirim. belki bakarsan bağ olur lafını sizin yanınızda anlayabilir :):)
Furkan'cığım;
Çok teşekkürederim. Evet oldukça kısa sayılabilecek bir zamanda, bayağı bir yol aldığımı bende farkediyorum artık.
Bu da senin vurguladığın gibi, severek ve emek harcayarak ortaya çıkan bir sonuç.
Babanızla arkadaş olmayı, onunla doğa sevgimi paylaşmayı bende isterdim. Bilirsin ya, bizler; hayatında ilk kez, askerliği nedeniyle memleketi dışına çıkmış insanların, bıkmadan, usanmadan, usandırarak!;), askerlik anılarını anlatmaları misali, hep bitkileri konuşmayı isteriz. Bu nedenle yeni bir arkadaş, yeni bir dinleyici ha..:p
Esenlikler diliyorum.
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 20:03
Orhan bey ;
umarım sizi sıkmıyorumdur ama o duvara kafayı takmış durumdayım :))
Aklıma önce kabak geldi ,hedera büyüyene kadar büyük yapraklarıyla kapatır dedim.
Şimdi de passiflora geldi ,sizin orada yetişirmi acaba ?
İşte şimdi oldu.:eek:
Passiflora'yı, bundan 30 yıl önce burada bir tanıdığın dış merdiven trabzanlarında görmüştüm. Saat çiçeği diyorlardı. Şimdi bir arkadaşımın balkonunu kapatıyor. Ondan bir dip sürgünü alabilirim. Hemde mor çiçeklisi. Burada sadece meyvelisini görmedim???
Önümüzdeki günlerde bu işi hallederim.
Sağolun Nurcan Hanım.:)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 20:13
Bu aralar, Ateş Çiçekleri hala çiçekliler. Geçen yıl köyde bir dostumuzun saksıda ikinci yıldada açmayı sürdürdüğünü görmüştüm. Belki sökmesem dışarıdada ikinci yıla kalabilir mi? bilmiyorum.
Ama çiçekleri seyreldiği için ben yinede şubatta sökmeyi düşünüyorum. Zaten şubata sağ çıktıysa, yazada çıkabilir.
Ortadaki kazığın olduğu yere Pembe çiçekli Oya Ağacı dikilecek!
181789
181790
181791
181792
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 20:15
Ehh ben de artık huzur için de uyuyabilirim :)))
Tekrar teşekkürler. Bu arada iyi uykular.:)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 20:21
Soğanlı bitkilerin hepsini bu saksıya dikmiştim.
Frezyalar uç göstermeye başlamışlar bile.;)
181795
Çok güzel bir ortam ve çok güzel insanlar.Burada olmak çok güzel.. Sizin yanınızda fikirlerimi nacizane birer fikir olarak sunuyorum zira bitki bilginize gerçekten de hayranım. Elimden geldiğince herkesle bildiklerimi seve seve paylaşırım ve eminim sizden de öğreneceğim çok şey olacak.
Passiflora, benim de en sevdiğim sarılıcı bitkilerden biri ancak akdeniz bölgesinde çok sık rastladım. Gerçi karadeniz iklimi,iklim değişikliği sayesinde yumuşuyor ve palmiye bile yetişebiliyor, denemeye değer.
Annem benim için süs kabağı verdiğinizi söyledi, çok teşekkür ederim.Süs kabaklarını akrilik boyalarla boyayarak kuş yuvası yapıyorum. Sizin bahçeniz içinde bir tane yapmalıyım :)
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 21:00
Çok güzel bir ortam ve çok güzel insanlar.Burada olmak çok güzel.. Sizin yanınızda fikirlerimi nacizane birer fikir olarak sunuyorum zira bitki bilginize gerçekten de hayranım. Elimden geldiğince herkesle bildiklerimi seve seve paylaşırım ve eminim sizden de öğreneceğim çok şey olacak.
Passiflora, benim de en sevdiğim sarılıcı bitkilerden biri ancak akdeniz bölgesinde çok sık rastladım. Gerçi karadeniz iklimi,iklim değişikliği sayesinde yumuşuyor ve palmiye bile yetişebiliyor, denemeye değer.
Annem benim için süs kabağı verdiğinizi söyledi, çok teşekkür ederim.Süs kabaklarını akrilik boyalarla boyayarak kuş yuvası yapıyorum. Sizin bahçeniz içinde bir tane yapmalıyım :)
Desene, ileride bizim bahçemizinde ''Süslü bir süs kabağı'' olabilecek!:p
Teşekkürler, ipomea.
Yücel Canpolat
26-11-2010, 21:50
Sayın Hocam biraz da ben zatıalilerinizin kafasını karıştırayım,duvar dibi her dem yeşil olsun dersek,ben defne olsun derim.(Sayın Hocam şu an sesli düşünüyorum)Arka fon yani duvar amerikan sarmaşığı.
Orhan Özbilgiç
26-11-2010, 22:29
Sayın Hocam biraz da ben zatıalilerinizin kafasını karıştırayım,duvar dibi her dem yeşil olsun dersek,ben defne olsun derim.(Sayın Hocam şu an sesli düşünüyorum)Arka fon yani duvar amerikan sarmaşığı.
Yücel Beyciğim;
Defne kuvvetli toprağı bulunca, sürekli dip sürgünü vererek yayılıyor. Ben duvarı, en az taban alanı kaybıyla kapatmak istiyorum. Hani boyar veya duvar kağıdı kaplar gibi.
Bu nedenle, herdem yeşil olmasa bile Amerikan Sarmaşığı, hem ekonomik, hemde hızlı bir çözüm. Hedere' nin karşı köşesine de o dikilebilir. Hem sonbahar renklenmesi çok hoş olur. Tam gün güneş alan güney cepheli bir duvar zaten.
Orhan Özbilgiç
27-11-2010, 19:17
Vişne ağacını tamamen sarıp, hala çiçeklenmesini sürdürdüğü için, Thunbergia Alata ( Karagözlü Suzan Sarmaşığı ) yı şubat ayında yapacağım budamalar sırasında, sökmeyi düşünüyordum.
Ancak vişne ağacı, dün geceki Lodos fırtınasında, üzerindeki ağırlığı taşıyamayıp kırılacak gibi olunca, sabah ilk işim '' Ser' den değil; Yar' den vazgeçmek oldu.;)
181987
181984
181983
Bunca yıllık ömrümde, Kasım ayının şu son günlerinde dahi; incirlerin hala yenilebilir meyveler verdiğini ancak gördüm.:confused:
181985
181986
Yediveren inciriniz var desenize ;)
Orhan Özbilgiç
28-11-2010, 05:49
Yediveren inciriniz var desenize ;)
Keşke tüm meyveler yediveren olsa.:)
Merhaba orhan bey konyada incir yetişmiyor en sevdiğim meyve
oda bizde yok şanslısınız vallahi afiyet olsun.
saygılar.
Orhan bey, bir Bursa güzelkarası diye bir cins incir var oda baharda yediveren oluyor. Sizdeki sonbahar yedivereni.
Orhan Özbilgiç
28-11-2010, 08:58
Merhaba orhan bey konyada incir yetişmiyor en sevdiğim meyve
oda bizde yok şanslısınız vallahi afiyet olsun.
saygılar.
Ülkemiz dünyada, iklim ve doğal olarak bitki çeşitliliği bakımından özenilecek bir coğrafi konumda.
Ancak özeldede, ülkemizin ılıman iklim görülen sahil ve sahile yakın kesimleri( ki Samsun buna dahil.) bu konuda gerçekten şanslı.:)
Ne yazıkki Konya' mız, bu konuda şanssız.
Ama elden ne gelir?:(
Bahar Hanım;
İncir mevsiminde sizde, benim gibi inciri olan arkadaşlara konuk olun.:eek: Demokrasilerde çareler tükenmiyor. Değil mi?:)
Orhan Özbilgiç
28-11-2010, 09:05
Orhan bey, bir Bursa güzelkarası diye bir cins incir var oda baharda yediveren oluyor. Sizdeki sonbahar yedivereni.
Hemde baharda??
Pek anlamam ama, şu ''ilek'' denilen, tozlama için ağaçlara iple asılan ve reçeli yapılan cins dışında erkenci incir görmemiştim. Ama o beyaz bir cins.
Haaa! Birde buradabir arkadaşımda haziranda olgunlaşan bir siyah incir var. Belkide odur, sizin sözünü ettiğiniz.;)
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 14:28
Yazın renklerini repikajda iken seçip beğendiğim Tijli Oya ağaçlarımı söküp, rootballlayıp getirdiler. Hemen, bir ay önceden hazırladığım çukurlarına diktim. Eğer yanlışlık olmadıysa biri toz pembe, diğeri kırmızı çiçekli.:)
182042
182043
182044
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 17:13
Bugün budadım. Ancak daha derin budayıp budamamak konusunda kararsız kaldım. Oya Ağacı başlığında, Sevgili Nariel 'in önerileri doğrultusunda yeni dikildiği için bu seneli bu kadar deyip, derin budamadan vazgeçtim.:)
182118
182119
Zafer İnandıklı
29-11-2010, 21:10
Sevgili Orhan bey, abutilona maşallah ne kadar güzel gelişmiş. Benimki büyük saksıda fazla gelişemedi, geçenlerde bahçeye diktim. İnşallah sizinki kadar gelişir.
Saygılar sevgiler...
dağ çiği
29-11-2010, 21:30
Sevgili öğretmenim güle güle büyütün yeni ağaçlarınızı. Elleriniz kollarınız dert görmesin de çok ağaçlar çiçekler ekesiniz inşallah.
Orhan Özbilgiç
29-11-2010, 23:26
Sevgili dağ çiği;
Hani size Abutilon' un tohum yapmadığını söylemiştim ya! Bugün çektiğim fotoğrafları görünce aklıma geldi. Paylaşayım istedim. O kadar bol çiçekleniyorki, sanırım bir iki gün açık kaldıktan sonra, hemen dökülüyor. Tabii yerine yenileri açıyor.:)
182261
182262
meliha ünlüer
29-11-2010, 23:53
Abutilona nazire yapar gibi tüm güzelliğini sermiş gözler önüne. Bahçenin güzelliğini gördükçe bizde yapmak istiyoruz ama...zor iş. Ellerine yüreğine sağlık sevgili arkadaşım.
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 08:43
Sevgili Orhan bey, abutilona maşallah ne kadar güzel gelişmiş. Benimki büyük saksıda fazla gelişemedi, geçenlerde bahçeye diktim. İnşallah sizinki kadar gelişir.
Saygılar sevgiler...
Zafer Bey;
Abutilon özellikle,sonbaharda güzelleşiyor. İlk senesi sorunsuz kışı atlatmıştı. Geçen yıl sert kış soğuklarından, neredeyse toprak seviyesine 10-15 cm. kalana kadar donup kurudu. İnşallah bu yıl etkilenmez. Yoksa her sene kelebek çalısı gibi budamam gerekecek.
İstanbul' da bir komşu apartmanın bahçesinde, toprakta var. O da benimki kadar boylu. Sadece yaprakları ve çiçekleri daha küçük. O da gübrelense sanırım aynı olur.
Sizinki de, mutlaka daha semiz bir hale gelecektir.
Sağlık ve mutluluklar.:)
Bahçe hızla forma girdi Orhan abicim .Çok emek verdin biliyoruz ama gerçekten seneye çok daha mükemmel olacak Abutilon çok güzel bir bitkiymiş .Baharda bir tane bende alayım .Ömrü az çiçeğinin ama çok çiçeklendiği için üzeri hiç boş kalmıyor.
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 15:53
Abutilona nazire yapar gibi tüm güzelliğini sermiş gözler önüne. Bahçenin güzelliğini gördükçe bizde yapmak istiyoruz ama...zor iş. Ellerine yüreğine sağlık sevgili arkadaşım.
Sevgili Meliha;
Bahçe mart ayında üç yaşına basacak. Bu demektir ki;
Siz zaten bazı bitkileri dikili olan bahçenize, albenisi olan birkaç çeşit bitki diktinizmi, iki sene sonra al sana güzel bir bahçe.;)
Emel kızımız ve ben her konuda yardımcı oluruz.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 16:10
Bahçe hızla forma girdi Orhan abicim .Çok emek verdin biliyoruz ama gerçekten seneye çok daha mükemmel olacak Abutilon çok güzel bir bitkiymiş .Baharda bir tane bende alayım .Ömrü az çiçeğinin ama çok çiçeklendiği için üzeri hiç boş kalmıyor.
Gerçekten, bu günlerde bahçemin bahar ve yazda çok daha renkli ve de kokulu olacağını hissetmeye başladım. Osmanthus, Kızılçanak, Kış hanımelisi kokulu çiçekleri olanlar. Gaura, Orman gülü,Gelin Tacı, Solanum Rantonetti, Solanum Dulcamara, Ortancalar, Sarı çiçekli Acem Borusu, Açarsa Eskalonya, tutarsa Poly Gala, yine komşumuzun hediyesi Ful Yasemini (saksıda). Geçen yıl olmayıp, önümüzdeki bahar ve yazda bahçemi renklendirecek bitkilerim. Haa..Birde Oya' lar var ya.:)
Bunlara, İstanbul' a dönünce, şubata kadar, birkaç tane daha ekleyeceklerim olabilir.
Abutilon konusunda düşüncelerinize bende katılıyorum.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle...:)
Havalar güzel gidince uzun bir sonbahar yaşadı bahçeniz yeşiller ve çiçekler içinde ne güzel. Önümüz kış olsa da geçen yıldan tecrübelerimiz var değil mi?
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 18:01
Havalar güzel gidince uzun bir sonbahar yaşadı bahçeniz yeşiller ve çiçekler içinde ne güzel. Önümüz kış olsa da geçen yıldan tecrübelerimiz var değil mi?
Sevim Hanım;
Bu kadar uzun bir ''Pastırma yazı'' ben görmemiştim. Burada yapılacak tüm işlerimi bitirdiğim gibi, planlamadığım bir çok işi de bitirdim. çok harika oldu.
Evet! Geçen kış çok sert geçti. Bazı bitkilerimi kaybettim. Ancak karar verdim. Bu sene Selluka ve Ful Yasemini dışındaki bitkilerim dışında hiçbir bitkim için, özek koruma önlemi almayacağım. Yani doğa ile inatlaşmayacağım. Bölge koşullarına uyum sağlayabilenler yaşasın, yeterli. Yani; ''Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir.'';)
Saygılarımla.
Sevgi Durul
30-11-2010, 19:06
Gerçekten, bu günlerde bahçemin bahar ve yazda çok daha renkli ve de kokulu olacağını hissetmeye başladım. Osmanthus, Kızılçanak, Kış hanımelisi kokulu çiçekleri olanlar. Gaura, Orman gülü,Gelin Tacı, Solanum Rantonetti, Solanum Dulcamara, Ortancalar, Sarı çiçekli Acem Borusu, Açarsa Eskalonya, tutarsa Poly Gala, yine komşumuzun hediyesi Ful Yasemini (saksıda). Geçen yıl olmayıp, önümüzdeki bahar ve yazda bahçemi renklendirecek bitkilerim. Haa..Birde Oya' lar var ya.:)
Öğretmenim kıskanıyoruz, bu bitkileri olmayanları da düşünün.
Sözümüz şaka, sağlıkla çiçeklerini görmeniz dileğiyle... Saygılar...
Yücel Canpolat
30-11-2010, 19:15
Sayın Hocam bilirsiniz favorim oya ağacları sayıca fazla olmasında sakınca görmüyorum.
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 19:55
Öğretmenim kıskanıyoruz, bu bitkileri olmayanları da düşünün.
Sözümüz şaka, sağlıkla çiçeklerini görmeniz dileğiyle... Saygılar...
Keşke, tüm bitkileri hemen elimizin altına imişcesine herkes kolaylıka bulabilse. Değil mi? Gerçi o zamanda, çelik ve tohum paylaşımının anlamı kalmaz.;)
Evet yaa. En güzel dilek bu olsa gerek. ''Sağlıkla çiçeklerini görmek.'' İnşallah. Çok teşekkürederim, SDurul. Bu güzel dileğinizi sizlerle paylaşıyorum. :)
Orhan Özbilgiç
30-11-2010, 20:02
Sayın Hocam bilirsiniz favorim oya ağacları sayıca fazla olmasında sakınca görmüyorum.
Yücel Bey;
Özellikle eşim oya ağacı çok istiyordu. Sizin bahçeyi ziyaretimizde, sizinkileri gördük ya! Birde siz ''Bahçeye birkaç tane dikerseniz güzel olur.'' Deyince; en az iki tane almak farz olmuştu.:p
Yani bu çorbada sizinde tuzunuz var.;) Teşekkürler kardeşim.:)
Baharı bahçenizde heyecanla bekliyoruz, bir de kokularını duyabilsek:)
Orhan Özbilgiç
01-12-2010, 17:16
Baharı bahçenizde heyecanla bekliyoruz, bir de kokularını duyabilsek:)
Öyle bir film ve fotoğraf teknolojisi olsa..:p Değil mi?
Sayın Orhan Özbilgiç, olur olur. Yakında o da olur. Şimdi televizyonlar internete bağlı. Hafızasında binlerce resminizi,onlarca filmi kayıtlı tutuyor. Misafir geldiğinde klasik müzik eşliğinde HD tabloya dönüşüyor.Klavyelerde mauselarda kablo yok. Ütüler kendini kısıp 4'lüleri yakıyor beni unuttun diye. Hele arabalar.Kibar kadın sesiyle yol gösteren cps ler. O da olur.Hiç şaşırmam.
Orhan Özbilgiç
01-12-2010, 20:28
Sayın Orhan Özbilgiç, olur olur. Yakında o da olur. Şimdi televizyonlar internete bağlı. Hafızasında binlerce resminizi,onlarca filmi kayıtlı tutuyor. Misafir geldiğinde klasik müzik eşliğinde HD tabloya dönüşüyor.Klavyelerde mauselarda kablo yok. Ütüler kendini kısıp 4'lüleri yakıyor beni unuttun diye. Hele arabalar.Kibar kadın sesiyle yol gösteren cps ler. O da olur.Hiç şaşırmam.
Sayın Uzaylı;
Bahçemi ziyaretiniz nedeniyle teşekkürederim.
Sayın Orhan Özbilgiç; Rica ederim. Ben bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum zaten. Gün gün takip ediyorum desem yalan olmaz. Ama yazmamakta hata etmişim.
Orhan Özbilgiç
02-12-2010, 16:32
Sayın Orhan Özbilgiç; Rica ederim. Ben bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum zaten. Gün gün takip ediyorum desem yalan olmaz. Ama yazmamakta hata etmişim.
Estağfurullah.
Tamam o zaman. Bahçem ve bitkilerimle ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyeceğim.;)
Herşey gönlünüzce olsun.:)
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 20:16
Kış Hanımelisi boyuna bosuna bakmadan, bir taraftan yapraklanıyor, bir taraftanda güzel kokulu çiçeklerini açmaya devam ediyor.:)
182960
182961
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 20:36
Hayalet Selvi ( Nootkatensis Pendula) de bazı dallarda yapraklar da kuruma oluştu.:( Birkaç kuruyan dalı kesmek zorunda kaldım.
Satın aldığım yerdeki mühendis; Pul yapraklılarda aşırı yağışların ardından, aşırı güneşlenme ve kuru rüzgardan dolayı ATEŞ YANIKLILĞI görüldüğünü, aynı durumun kendilerinde de oluştuğunu, adını verdiği bir fungusiti 15 günde bir kullanırsam diğer dal ve yaprakları kurtarabileceğimi söyledi.
Önerilerini harfiyen uyguluyorum. Ayrıca böceklenmeyi engellemek içinde bir insektisit (İnşaallah doğru yazmışımdır.) kullanıyorum.
Tek sevindirici taraf, kuruyan dallardan birini dibinden yeni bir sürgün çıkarması.
Herşey, baharda kesinleşecek. Bakalım ağacım bu olumsuzluğu atlatabilecek mi?
182962
182963
182964
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 20:42
Bu, ''Uzatmalı Pastırma Yazı'' selluka kapsüllerinin kolayca kurumasına yaradı. Gerçi hala kurumayanları var ama..;)
182970
182968
182970
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 20:53
Üç gündür, Motorlu Tırpan ile arkadaki fındık ve sebze bahçesinin otlarını biçtim. Fasulye sırıklarını topladım. Yorulduğuma değdi.
Yarında, ön bahçeyi biçeceğim. Gerçi bir kısmını akşama doğru biçtim ama, büyük bölümü biçi,lmek için yarını bekliyor.
182971
182972
182973
Yücel Canpolat
03-12-2010, 20:57
Sayın Hocam,önümüzdeki mayıs ayında geriye dönüp 2010 resimlerinize baktığınızda bahçenizdeki oturmayı fark edeceksiniz işte o an bizler için zaman geri çalışıyor olacak yani 53-52-51..............:)
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 21:00
Sinamekiler hala açıyor.:)
182974
Arbutus Unedo (Kocayemiş) marazlı. Bu kış döktüğü yaprakların yerine çıkan yenileri de kırmızı kırmızı beneklenerek, sararıp dökülüyor. Mantar ilacı kullanıyorum ama:confused:
Yinede tek tük çiçeklenmeler var.:)
182975
182976
182977
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 21:06
Sayın Hocam,önümüzdeki mayıs ayında geriye dönüp 2010 resimlerinize baktığınızda bahçenizdeki oturmayı fark edeceksiniz işte o an bizler için zaman geri çalışıyor olacak yani 53-52-51..............:)
Yücel Beyciğim;
Çok ama çok doğru bir saptama. :)
Orhan Özbilgiç
03-12-2010, 21:22
Mavi çiçekli Çan Sarmaşığı tohum kapsülünün kurumaya niyeti yok!
182985
182986
182987
Alacalı Zakkum, durdu durdu aralıkta çiçeklenmeye niyetlendi. Ama yetiştirebileceğini sanmıyorum.:mad:
182988
182989
dağ çiği
03-12-2010, 21:51
Sevgili dağ çiği;
Hani size Abutilon' un tohum yapmadığını söylemiştim ya! Bugün çektiğim fotoğrafları görünce aklıma geldi. Paylaşayım istedim. O kadar bol çiçekleniyorki, sanırım bir iki gün açık kaldıktan sonra, hemen dökülüyor. Tabii yerine yenileri açıyor.:)
182261
182262
Ççok güzel, keşke tohum yapaymış ne iyi olurdu.Nasibimde varsa çıkar karşıma nasipte yoksada sizin abutilonunuzu seyretmekte çok güzel.
dağ çiği
03-12-2010, 21:58
Maşallah size her şey çok güzel fındık bahçesine bayıldım.Alacalı zakkumda çok güzelmiş.Hayalet selvinizde, kış hanımeliside, çan sarmaşığının tohumuda,içini açsanız kurumazmı acaba.
meliha ünlüer
03-12-2010, 22:28
Sana imrenmemek mümkün değil. Böyle büyük bir bahçeyi ,bukadar düzenli bu kadar göz okşayıcı yapmak kolay değil.Yorulduğuna değiyor mutlaka,o güzelliklere baktıkça içi açılıyor insanın.Hayalet selvi düzelecektir inşallah onu çok sevdiğimizi sevgiyle bakıldığını biliyordur. Kolaylıklar diliyorum ,eline yüreğine sağlık canım arkadaşım.
Merhaba Orhan Amca,
hayalet selviniz gerçekten çok güzel.hayatta kalmasını sağlamalıyız :)hayalet selvisini ne kadar sıklıkta suluyorsunuz? çok suyu sevmezler,başımıza gelmişti. (annemin yanındayım, yuppii :))
Orhan Özbilgiç
04-12-2010, 15:44
Sana imrenmemek mümkün değil. Böyle büyük bir bahçeyi ,bukadar düzenli bu kadar göz okşayıcı yapmak kolay değil.Yorulduğuna değiyor mutlaka,o güzelliklere baktıkça içi açılıyor insanın.Hayalet selvi düzelecektir inşallah onu çok sevdiğimizi sevgiyle bakıldığını biliyordur. Kolaylıklar diliyorum ,eline yüreğine sağlık canım arkadaşım.
Sevgili Arkadaşım;
İnan sizlerin beğenisi ve motivasyonları ile yorgunluk hissetmiyorum. Veya şöyle diyeyim. ''Yorulmaktan keyif alıyorum.''
Buda, zihinsel yorgunluk yoksa, bedensel yorgunlukta zevkle yapılan bir iş sonucu ortaya çıkmışsa şikayet gerektirmez. Sonucunu ortaya çıkarıyor.;)
Bugünde, ön bölümün tırpanlamasını bitirdim. Ortaya çıkan temiz görüntü benimde hoşuma gitti.
Nootkatensis ile ilgili gelişmeleri, sevgili kızımız İpomea ile paylaşacağım, izninle.
Meliha! İyiki varsınız.:)
183027
183028
183029
183030
Orhan Özbilgiç
04-12-2010, 16:02
Merhaba Orhan Amca,
hayalet selviniz gerçekten çok güzel.hayatta kalmasını sağlamalıyız :)hayalet selvisini ne kadar sıklıkta suluyorsunuz? çok suyu sevmezler,başımıza gelmişti. (annemin yanındayım, yuppii :))
Sevgili ipomea;
Hayalet Selvi'yi, Sanırım temmuz başında saksısından çıkarıp, toprakla buluşturdum. Fidanlıktaki görevli mühendis, ilk hafta hergün sulamamı, sonrasında sıklığı azaltmamı söylemişti. Sorası dönemde suyu biraz fala kaçırmış olabiliirim.
Kasım başında gelip, durumu görünce onu aradım. Sürekli yağmurlu havaların ardından, havaların birden açması nedeniyle tüm pul yapraklılarda, Ateş Yanıklığı oluştuğunu, yeni sürgünler verebileceğini söylemişti.
Seninde söylediklerin, aşağı yukarı onunki ile örtüşüyor. Nitekim demin kurumakta ve kuruyan dalcıkların dibinden sürmüş daha küçük filizlerin yaş olduğunu gözlemledim. Dilerim kurtulur.
Annelerden, haftasonu için geleceğinizi öğrenmiştik. Onlarda çok mutludurlar şimdi. Gözlerinden öpüyorum.:)
İşte kurumakta olan ve kuruyan dalcıklar veee sağlıklı dip sürgünleri..;)
183031
183032
183033
mimoza ege
04-12-2010, 16:29
Merhaba Orhan Bey;
Bahçenize, emeğinize, kattığınız sevgiye ilgiye hayran kaldım.
Doğaya böylesi bir güzellik bahşettiğiniz için size ve değerli eşinize teşekkürler.
Bundan böyle sayfanızın takipçisiyim.
Öğreneceklerim olacağından hiç şuphem yok..
İzmir' den sevgiler, selamlar...
Orhan Özbilgiç
04-12-2010, 18:28
Merhaba Orhan Bey;
Bahçenize, emeğinize, kattığınız sevgiye ilgiye hayran kaldım.
Doğaya böylesi bir güzellik bahşettiğiniz için size ve değerli eşinize teşekkürler.
Bundan böyle sayfanızın takipçisiyim.
Öğreneceklerim olacağından hiç şuphem yok..
İzmir' den sevgiler, selamlar...
Sevgili mimoza ege;
Açık söyleyeyim. Bende, henüz üçüncü mesajıını yazan bir üyemizin, bu denli net ve anlaşılır cümlelerle kendini ifade etmesine hayran kaldım.
Bahçem, eşim ve benle ilgili sözlerinizle gururumu okşadınız. Sağolun. İhtiyaç duyduğunuzda, her konuda yardımcı olacağımdan da şüpheniz olmasın.:)
Sağlık ve mutluluk dileklerimle. Selamlar.:)
Orhan Özbilgiç
04-12-2010, 21:37
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fikret Bey;
İyiki aklıma getirdin..
Ancak bugün aklıma geldi. Ağacın sadece yüksekte olan iki dalında meyve kalmış. Bir dalına uzunca bir sopa ile yetişip eğebildim. O dalda olanları topladım. Olgunlaşma sırası konusunda yanılmışım.:confused: Gerçekten yemesi o kadar keyifliydiki.:)
Karşılaştırma kolay olsun diye yanlarına büyük hurmadanda koyarak fotoğrafladım.
Eşimin, deneme amaçlı yaptığı korogakiler kurudu. Gelecek yıl daha çok sayıda yapmaya karar verdi.;)
183070
183071
183072
183073
Orhan Özbilgiç
04-12-2010, 22:09
-Ağaçta kalan son üç incirden biri daha olgunlaşmış.;)
183096
-Nasıl ogunlaşmasın ki?
183097
183098
-Renkli çiçekli Hanımeli de durmuyor.
183099
-Buda bahçemizin yeni konuklarından. Adı yok! Sarı diye sesleniyoruz. Ama biz seslenmesekte zaten kendi geliyor. Tabii bakım iyi.:D
183100
Orhan Özbilgiç
05-12-2010, 16:58
Bugün serince ama yine yazdan kalma bir gün. Sanırım Türkiye' nin en yaşlı ( 55-56 ) Sarkık Dallı Sofora Ağacı' nın bulunduğu bahçenin sahibi dostlarımıza, Çerkes Haluj'u (Ceviz içlisi) yemeye davetliydik.;)
Hem Haluj, hem Sofora.. Bu fırsat kaçmaz diye makinayı aldım elime.:dilli:
183226
183227
183228
183229
183230
Sevgi Durul
05-12-2010, 17:15
Afiyet olsun, güzel görünüyor. Biz halujayı, patatesli, peynirli ve suda haşlayarak yapıyoruz.
Haluju hiç duymamıştım. Ben kendimi çok şey biliyorum zannediyordum. Senelerce yok Osmanlı yok Dünya mutfakları hem araştırdım, hem de uygulamaya çabaladım. Bu mantı çeşitleri ve baklava türü saray burmayı bile başarı ile yaptım. İki senedir de yine yöresel mutfaklara merak sardım. İl il nerede ne meşhur. Ama haluju gerçekten hiç duymadım. Benzer hamur işlerini bilirim ama adı değişik olduğuna göre tadı da değişiktir. Afiyet olsun ve Yapanların ellerine sağlık.
Tarifini bulup uygulamazsam çatlarım!.. Bu hangi yörenin hamurişi ?
Bu arada da Ağaç olağanüstü!..
Orhan Özbilgiç
05-12-2010, 20:18
Afiyet olsun, güzel görünüyor. Biz halujayı, patatesli, peynirli ve suda haşlayarak yapıyoruz.
Evet öğretmenim, bazı yerlerde suda haşlayarak yapıldığını duydum. Burada genellikle Çerkes Peyniri ile ve ıslamadan yapılır.
Son yıllarda ceviz, artı şekerden oluşan iç malzeme ile de yapıyorlar ve çayla birlikte ikram ediyorlar.
Sevgi Durul
05-12-2010, 20:22
Bu çerkes hamurişi. Google dan haluja yazarak aratırsanız tarifine ulaşırsınız.
Orhan Özbilgiç
05-12-2010, 20:40
Haluju hiç duymamıştım. Ben kendimi çok şey biliyorum zannediyordum. Senelerce yok osmanlı yok Dünya mutfakları hem araştırdım, hem de uygulamaya çabaladım. Bu mantı çeşitleri ve baklava türü saray burmayı bile başarı ile yaptım. İki senedir de yine yöresel mutfaklara merak sardım. İl il nerede ne meşhur. Ama haluju gerçekten hiç duymadım. Benzer hamur işlerini bilirim ama adı değişik olduğuna göre tadı da değişiktir. Afiyet olsun ve Yapanların ellerine sağlık.
Bu arada da Ağaç olağanüstü!..
Sayın Uzaylı;
Haluj, birçok mutfakta, farklı isimlerle bilinen bir börek türünün Çerkes Mutfağındaki adıdır. Benim bildiğim diğer isimler: Tatar Böreği, Puf Böreği ve Serpme Börek. Yapılışı, kullanılan malzeme ve verilen şekil, üç aşağı, beş yukarı aynıdır. Denilebilir.
Ağaç konusunda size katılıyorum. Sarkık dallı türünün en yaşlı ve ihtişamlısı olduğunu düşünüyorum. Ağacın, farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını, konu başlığına ve galeriyede yükledim.
Sağlık ve mutluluklar.:)
Gecenin bir körü (bana göre artık) böyle börek çörek olmaz ki hocam ya:(
Ağaç ta ağaç hani, keşke orada olsaydım dedim kendimce:)
Orhan Özbilgiç
05-12-2010, 21:29
Gecenin bir körü (bana göre artık) böyle börek çörek olmaz ki hocam ya:(
Ağaç ta ağaç hani, keşke orada olsaydım dedim kendimce:)
Cemo!
Böreği ikindide yedik. Kokusu, foruma fotoğrafıyla bir geldi.:p
Ağaç gerçekten çok görkemli. Hele dalları.. Ahtapot gibi. Aşağı yukarı buradaki herkesin bahçesinde, onun yavrusu var. Tabii bendede. Ama onun kadar büyümesini ben bekleyemem valla..:D
Allah içinize sindirsin bizsiz boğazınızdan geçmemiş anlaşılan
Ağaç çok ilginçmiş dalları olağanüstü
Selehattin 67
06-12-2010, 12:00
Orhan bey o ağaç gerçekten müthiş dalların gelişi güzel dağılımı harika
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 15:07
Allah içinize sindirsin bizsiz boğazınızdan geçmemiş anlaşılan
Ağaç çok ilginçmiş dalları olağanüstü
Sevgili nazlı06;
Özgün bir ikindi kahvaltısı. O nedenle fotoğrafladım. Yoksa canınız çeksin diye değil, valla! :D
O ağacı görmek için gelenler olduğunu söylüyorlar. Ama gerçekten görmeye değer.:eek:
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 15:17
Orhan bey o ağaç gerçekten müthiş dalların gelişi güzel dağılımı harika
Bak. SELEHATTİN 67 abisi. ;) Yavrusundan bende de var. Daha üç yaşında. 53 yıl sonra aynı annesi gibi olacak. Eee, ne demişler? ''Cinsine tükürdüğüm, cinsine çeker.''
Ama, doğaldır ki, ben göremeyeceğim.:D
Şaka bir yana, ziyaretiniz beni çok mutlu etti. Çok teşekkürederim.:)
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 18:08
Sarmısaklar çimlenmiş.
183373
Rezene (Arapsaçı) de çimlenenlerden.:p
183375
Bezelyelerde kendini gösterdi.
183376
Portakal Nergisi her yıl kendiliğinden çıkmaya devam ediyor!
183374
Roka çiçekleri çok ilginç ve bir o kadarda güzel.;)
183377
Sayın Orhan Özbilgiç; Hepsi çok güzel güle güle büyütün. Rezenenin zamanı olduğunu bilmiyordum. Bende de biraz var. Çay olarak tüketiyordum. Birazını tohum olarak paketledim. Şimdi eksem mi acaba? ne dersiniz ?
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 19:41
Sayın Orhan Özbilgiç; Hepsi çok güzel güle güle büyütün. Rezenenin zamanı olduğunu bilmiyordum. Bende de biraz var. Çay olarak tüketiyordum. Birazını tohum olarak paketledim. Şimdi eksem mi acaba? ne dersiniz ?
Sayın Uzaylı;
Rezeneyi ilk defa ekiyorum. Tamamen bir varsayıma dayalı olarak ektim. Neden mi?
Çünkü; İlkbaharda yeşil olarak tükettiğimiz bir bitki. Bu tür ilkbaharda yenilen benzeri yeşillikler, genel olarak kasım ayında ekiliyor.:)
Şimdi siz sorunca, internetten araştırdım. Ayrıntıları çok uzun olduğu için, sadece bir kısmını alıntıladığım şu bilgiye ulaştım. Yapıştırıyorum. Selamlar.
Yetiştirme Tekniği : Doğrudan doğruya tarlaya ekimi yapılabildiği gibi, çelik şeklinde üretilebilir. Koşullarımızda direkt tarlaya ekimde iyi bir bitki gelişimi sağlanmıştır.
Sonbaharda tohumlar 60 cm sıra arası mesafesinde mibzerle ekilmiş ve tohumluk miktarı olarak 1 kg/da kullanılmıştır.
Eğer rezene üretimi çelik şeklinde yapılacak ise bu takdirde İlkbaharda Mart, en geç Mayıs başına kadar 30 cm sıra arası mesafesinde tohumları 2.5-3 cm derinlikte ekmek gerekir. 0.4 kg tohumluk 100 m2 için yeterlidir. Buradan elde edilecek pençe 1 dekara kafi gelir.
bettyycim
06-12-2010, 20:05
Bahçe çalışmalarınız süper Orhan Bey, allah kolaylıklar versin :p keşke benimde olsa çalışsam ama nafile 3 adet akasya ve 2 adet antepfıstığı fidem var daha bebekler ama, ;) kabul ederseniz bahçenize vermek isterim ne dersiniz....
Sayın Orhan Özbilgiç; Çok sevindim bana iş çıktı desenize. Çok teşekkür ederim. Yetişirlerse vesile olmuş olacaksınız.
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 20:57
Bahçe çalışmalarınız süper Orhan Bey, allah kolaylıklar versin :p keşke benimde olsa çalışsam ama nafile 3 adet akasya ve 2 adet antepfıstığı fidem var daha bebekler ama, ;) kabul ederseniz bahçenize vermek isterim ne dersiniz....
Sayın bettyycim;
Çok teşekkürederim. Dilerim en kısa zamanda sizde büyük bir bahçeye kavuşursunuz.
Fide teklifiniz, inanın beni çok duygulandırdı. ama ne yazık ki kabul edemeyeceğim. Nedenlerine gelince,
Antep fıstığı, Karadeniz İklimi bitkisi değil!
Akasya; kökleri metrelerce uzağa gidebildiği gibi, toprağı ayrık çayırı gibi saran bir ağaçtır. Aryrıca bu köklerden sürekli yeni fidecikler vererek, kısa zamanda bir bahçeyi Akasya korusuna çevirir. Kısacası, bizim buraları gibi Alüviyal topraklarda, kontrolü imkansız bir ağaç olduğu için, var olanlarda kesilmekte ve yerine yenisi dikilmemekte.:(
Güzel jestiniz için tekrar teşekküreder, sağlık ve mutluluklar dilerim.
Orhan Özbilgiç
06-12-2010, 21:01
Sayın Orhan Özbilgiç; Çok sevindim bana iş çıktı desenize. Çok teşekkür ederim. Yetişirlerse vesile olmuş olacaksınız.
Şimdi benide sevindirdiniz.:)
Anladım. Sizin, bu azimle en mükemmeli bulmanız zor olmayacak.;)
Orhan Özbilgiç
10-12-2010, 20:58
Kasım ayı başında, İstanbul' dan gelirken getirdiğim, iki minik Gaura Çalısı' ndan birinde gördüğüm tek bir çiçek, hem şaşırttı hemde sevindirdi. :)
183660
183657
183658
183659
Orhan Özbilgiç
10-12-2010, 21:05
Yine gelirken getirdiğim Kış Hanımelisi' de boyuna bosuna bakmadan çiçeklenmeyi sürdürüyor.
183661
Ağaçtaki son inciride kopardım.
183662
Güllerim içinde sadece pembe güllerden biri çiçekli.
183663
183664
183665
Orhan Özbilgiç
10-12-2010, 21:15
Komşumun biberleri hala yazdaki gibi.:eek:
183667
183668
183669
Kayısı Ağacına saran Karagözlü Suzan' ı şubatta budayana kadar sökmeyeceğim. Bakalım o zamana kadar canlı kalabilecek mi?
183670
183671
Orhan Özbilgiç
10-12-2010, 21:22
İnci Çalısı çok yaygınlaşmıştı, budayıp kazığa bağladım.:p
183673
Sinameki'ler de açmayı sürdürenlerden.;)
183674
183675
Orhan Özbilgiç
10-12-2010, 21:38
Bugün Çan Sarmaşığına bakınca ne göreyim? Son sürgün uçlarındaki çiçekler hep tohum kapsülüne dönüşmüş!
Ancak bir sorun var? Bunlar ne zaman kuruyup, ne zaman tohum verecek:confused: Daha ilk oluşturduğu kapsül yemyeşil duruyor. Bir hafta-on gün sonra biz İstanbul' a dönerken, kurusun kurumasın birkaç tanesini koparıp, kalanını üstünde bırakacağım.
Şubatta budamalar için geldiğimde bakalım neyle karşılaşacağım? Doğrusu şaşkınım!!!
183679
183680
183681
Çoook güzeller. Çan sarmaşığının tohum keseleri de çiçekleri kadar gösterişli ve güzel. Bana pasifloranın meyve ouşumlarını hatırlattı. İnşallah bol bol sağlıklı tohumlar alırsınız.
Orhan Bey, sorularınızın cevabını hiç birimiz bilmiyoruz ama en az sizin kadar merak ediyoruz. Dilerim bitki kışı atlatır ve seneye çok daha erken çiçek açar.
nurcanaybay
11-12-2010, 11:46
Çan sarmaşığı ılıman iklimler de çok yıllıkmış ,bir yıl için de 78 mt uzayabilme özelliği ile
çit bitkisi arayan arkadaşlara iyi bir alternatif olabilir.
Satı Uğurtan
11-12-2010, 11:54
Sevgili Orhan bey, benim çan sarmaşığı hiç tohum yapmadı sizinki çok güzel, bu gün baktım birazda solmuş gibi, tam kapalı olmayan yarı kapalı bir yerde galiba üşüttüm.
Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 14:31
Çoook güzeller. Çan sarmaşığının tohum keseleri de çiçekleri kadar gösterişli ve güzel. Bana pasifloranın meyve ouşumlarını hatırlattı. İnşallah bol bol sağlıklı tohumlar alırsınız.
Hakikatende, Pasiflora meyvelerine çok benziyor. İnşallah, Sayın almira.:)
Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 14:33
Çok güzle orhan abi, ellerine salık.
Evet, Sevim Hanım. Görüntüleri çok ilginç.:eek:
Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 14:41
Orhan Bey, sorularınızın cevabını hiç birimiz bilmiyoruz ama en az sizin kadar merak ediyoruz. Dilerim bitki kışı atlatır ve seneye çok daha erken çiçek açar.
Desenize bu yıl, sınama -yanılma yöntemi ile Çan Sarmaşığı hakkında iki şey öğreneceğiz. Birincisi; burada kışı atlatabilecek mi?
Diğeri; Tohumlar ne zaman toplanırsa sağlıklı tohum elde edilecek?
Bu sarmaşığı siz bana sevdirdiniz. Öğrendiklerimi, sizin açtığınız konu başlığında da paylaşacağım. Zaten İstanbul' a dönmezden bir gün önce, en eski tohum kesesini açıp fotoğraflayacağım.;)
Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 14:46
Çan sarmaşığı ılıman iklimler de çok yıllıkmış ,bir yıl için de 78 mt uzayabilme özelliği ile
çit bitkisi arayan arkadaşlara iyi bir alternatif olabilir.
Nurcan Hanım;
İnanın buradada çok yıllık olarak yaşamasını çok istiyorum. Bakalım ne olacak? Eğer çok yıllık olursa, hani şu benim görüntü kirlilği yaratan komşu indirme ve duvarı var ya.;) Onunda önüne dikerim.:)
Orhan Özbilgiç
11-12-2010, 15:01
Sevgili Orhan bey, benim çan sarmaşığı hiç tohum yapmadı sizinki çok güzel, bu gün baktım birazda solmuş gibi, tam kapalı olmayan yarı kapalı bir yerde galiba üşüttüm.
Satı Hanım;
Galiba, tek tohum veren bitki benimkisi..Ama bunu hiçbir nedene bağlayamıyorum. Sadece bulunduğu yerin özelliklerini sıralıyayım. Diğer arkadaşlarımızınkilerle karşılaştırabilmek ve yorum yapabilmek için.
Bulunduğu duvar tam doğuya bakıyor. Yani öğleden sonra hiç güneş görmüyor!
Doğal olarak, Karayel dışında tüm kuzeyli soğuk rüzgarlara açık.(Yıldız-Poyraz-Gündoğusu.)
Toprağa sadece bir kez azotlu gübre takviyesi yapmıştım. Güçlü dallansın diye.
Birde bahçemin toprağı alüviyal özellikte.
Neyse;
Şubat sonunda eğer hala sağlıklı ise ümitleneceğim. Hele birde mayısta canlı bulursam. Hani derler ya! ''Bundan iyisi, Şam' da kayısı.'':D
furkan yıldız
16-12-2010, 10:27
Sevgili Orhan bey abicim
Bahçenizin her karışına özenle bakmaya aralıksız devam ediyorsunuz yine
Çan sarmaşığınızın durumunu merakla bekliyorum :)
Orhan Özbilgiç
24-12-2010, 16:17
Sevgili Orhan bey abicim
Bahçenizin her karışına özenle bakmaya aralıksız devam ediyorsunuz yine
Çan sarmaşığınızın durumunu merakla bekliyorum :)
Sevgili furkan yıldız;
Çan sarmaşığımdan, birkaç tohum kapsülünü koparıp tohumlarını çıkardım. Bu işlemlerimi fotoğraladım. Sanırım tohumlar kullanılabilir. Yarından itibaren fotoğraf yüklemeye başlarım. O zaman onlarıda yükleyeceğim.
Selam ve sevgilerimle..:)
furkan yıldız
24-12-2010, 16:29
Öyleyse ne yapıyorum yarına kadar o fotoğrafları bekliyorum :)
Orhan Özbilgiç
24-12-2010, 16:39
Öyleyse ne yapıyorum yarına kadar o fotoğrafları bekliyorum :)
Furkan' cığım;
seni bekletmiyeceğim.;)
185571
185572
185573
185574
185575
bahtiyar02
24-12-2010, 16:44
Sevgili Orhan Özbilgiç dostum;
Ellerin dert görmesin.Hepsi bir birinden güzel. Çan sarmaşığını bende merak ettim.Tohum kapsüllerini meyveye benzetenlerdenim.;)
Saygılar
Orhan Özbilgiç
24-12-2010, 16:52
İki kapsülü soydum, tohumları çıkardım. Diğerlerinin kabuklarının kurumasını bekleyeceğim. yaklaşık 7-8 tane kapsülü sarmaşığın üzerinde bıraktım. Onları şubatta koparmayı düşünüyorum. Sanırım üzerinde kalacaktır. Arasıra oradaki komşuma telefon edip kontrol ettireceğim. Duruma göre koparttırırım.
185576
185577
185578
185579
185580
Orhan Özbilgiç
24-12-2010, 17:00
Sevgili Orhan Özbilgiç dostum;
Ellerin dert görmesin.Hepsi bir birinden güzel. Çan sarmaşığını bende merak ettim.Tohum kapsüllerini meyveye benzetenlerdenim.;)
Saygılar
Sevgili Bahtiyar 02;
Sen çok ilgili bir arkadaşımızsın. Bu tohumlara güvenemem. Çünkü doğal ortamda kurumadan kopardım.:confused: Burada yapı marketlerde bulunabiliyor. Şayet görürsem alıp sana gönderebilirim, istersen.;)
Selam ve sevgiler.
bahtiyar02
24-12-2010, 17:01
Öncelikle büyük bir tesadüs sonucu aynı anda mesajlarımız denk geliyor.;)Çok teşekkür ederim.Çan sarmaşığından ilk baharda kuyunun yanına yapacağım kamelya için çok güzel durur.Bence kapsüllerin kurumasını beklemenizde fayda var.Tam olgunlaşmamış tohumlar çimlenmez.
Saygılar
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 13:13
185707
185708
185709
185710
185711
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 13:19
185712
185713
185714
185715
185716
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 13:32
Artık mayısa kadar içeride kalacak!
185722
185723
Çan sarmaşığı kapsülleri ilginç. Sarmaşığında çok hoş bir görünümü var. Selluka konusundaki çabanız müthiş. Oldukça gelişmiş gövdesi baya kalınlaşmış. Benimki incecikti. Selluka saksı bitkisi değil galiba. Bahçede daha mutlu.
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 15:08
Çan sarmaşığı kapsülleri ilginç. Sarmaşığında çok hoş bir görünümü var. Selluka konusundaki çabanız müthiş. Oldukça gelişmiş gövdesi baya kalınlaşmış. Benimki incecikti. Selluka saksı bitkisi değil galiba. Bahçede daha mutlu.
Merhaba Sevim Hanım;
Çan sarmaşığı kapsülleri gerçekten ilginç. Bu topladıklarımdan pek ümidim yok! ancak şubata kadar, bitki üzerindekiler açılıp, tohumlar dökülmez ise, daha sağlıklı olacaklardır. Zira çiçeğe ve tohuma sap olan bölüm adeta odunsu. Yani öyle kopup düşecek gibi değil.
İnşallah, onlardan sağlıklı tohumlar elde ederimde, başta söz vediğim Sevgili Dağ çiği olmak üzere, sizlerede tohum dağıtırım.
Selluka; konusundaki gözlemleriniz kesinlikle doğru. Bol güneşli bir yerde müthiş gelişiyor. Adeta kabına sığmıyor.;)
185763
185765
185764
Oo kökler ne güzel gelişmiş. Benim sellukamda da saksısını değiştirdiğimde gördüğüm sağlıklı kök yapısıydı. O beni mutlu etti. Rizomlarda vardı
Orhan Özbilgiç
25-12-2010, 16:03
Oo kökler ne güzel gelişmiş. Benim sellukamda da saksısını değiştirdiğimde gördüğüm sağlıklı kök yapısıydı. O beni mutlu etti. Rizomlarda vardı
Çok güzel.
O saksının su tahliye delikleri ve üst yandan fışkıran kökleri kestim. Hoş, kesmesem kururdu ya zaten.
Sevgili orhan abi,çanların çiçeği kadar tohumlarıda güzel.
Maşallah sellukan çok güzel gelişmiş hasatıda bol.
Benim selluka tüm yapraklarını döktü kurudumu bilmiyorum.
furkan yıldız
25-12-2010, 21:39
Orhan bey abicim tohumlar çok değişik ve enteresan vveeeee süper :) sellukacıkta yeni yerini almış kendini soğuktan korumuş ondan mutlusu yoktur :)
Orhan abi 9 Ocağa kadar kurusun şu kapsüller toplantıda alalım tohumlarımızı :))
Orhan Özbilgiç
26-12-2010, 06:25
Sevgili orhan abi,çanların çiçeği kadar tohumlarıda güzel.
Maşallah sellukan çok güzel gelişmiş hasatıda bol.
Benim selluka tüm yapraklarını döktü kurudumu bilmiyorum.
Sevgili Sevim4;
Çan çiçeği tohumlarını bende ilk kez gördüm. Hoş..Çan çiçeğinide ilk kez yetiştirdim ya.:p Bana da çok güzel göründü.
Selluka, iklimi ılıman olmayan yerlerde yaprak döküyormuş. Benimkide, bahçeden içeriye aldığım günlerde, yapraklarının üçte ikisini dökmüştü. Birde fazla sulama nedeniyle yaprak döktüğü söyleniyor.
Sonuçta, yaprak dökmesinin nedeni kuruma değildir, herhalde. Gerekirse, minik bir dalın ucundan, budama makası ile bir parça kesin. Dalın kuruyup kurumadığını anlarsınız!;)
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
26-12-2010, 06:42
Orhan bey abicim tohumlar çok değişik ve enteresan vveeeee süper :) sellukacıkta yeni yerini almış kendini soğuktan korumuş ondan mutlusu yoktur :)
Sevgili furkan yıldız;
Gerçektende ilginç . Birde tüm tohumlar, ortadaki süngersi topun üzerinde, çatıdaki kiremitler gibi dizilmişler.
Ve de, üzerinde kabuk.
Tüm tohumlar görünüyor. Süngersi, elips topun içinde tohum yok!
Selluka, ikinci kışı geçirecek alt katta. O katı ardiye gibi kullanıyoruz. Çok işime yarıyor. İşe yarayan, yaramayan herşeyi orada depoluyoruz.;)
Orhan Özbilgiç
26-12-2010, 06:59
Orhan abi 9 Ocağa kadar kurusun şu kapsüller toplantıda alalım tohumlarımızı :))
Sevgili Hhatice;
İstanbul' a evvelki gün döndük. Oradaki son 10-15 gün internet bağlantı sorunum vardı. Hatta, biriken mesajlarımı bir gün topluca, Çarşamba' da bir internet kafeden yanıtladım.
Anlayacağınız, toplantıyı şimdi sizden öğrendim ve hemen başlıktan yerini öğrendim. Tabiiki, çok çok önemli bir engel çıkmadığı sürece katılırım.:)
Orhan Özbilgiç
28-12-2010, 16:56
Geçen kış dondukları için kök boğazına yakın yerden budamak zorunda kaldığım, Callistemon ve Alacalı zakkumu koruma altına aldım.:p
186257
186258
186259
186260
Orhan Hocam
Alacalı zakkum gecen kış bahcedeydi benim. Dondu sandım ama baharda yeşerdi.
Şimdi aklıma kurt düşürdünüz, yarın dibine saman ve gübre karışımı mı koysam ki.
Ayyy ne bitmez işler:))
Orhan Bey,
Bahçeden uzak kalmanın verdiği mahzunluğu çok iyi bilenlerdenim.
Bırakıp dönerken sanki boynu bükük bakıyorlarmış gibi geliyor insana.
Tetiştirdiğiniz her bitkiyi ilgiyle izliyorum, çok başarılısınız, ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
28-12-2010, 17:06
Doğru yaparsın be cemo.
Ne demişler?
''Ne şeytanı gör, ne la havle oku!''
Orhan Özbilgiç
28-12-2010, 17:16
Orhan Bey,
Bahçeden uzak kalmanın verdiği mahzunluğu çok iyi bilenlerdenim.
Bırakıp dönerken sanki boynu bükük bakıyorlarmış gibi geliyor insana.
Tetiştirdiğiniz her bitkiyi ilgiyle izliyorum, çok başarılısınız, ellerinize sağlık.
Bende, bahçenize koyduğunuz bambu koltuğa oturdum. Birşeyler çiziktiriyordum aklımdan. Uyuyup kalmışım.:p Şimdi bakıyorum, öğretmenim bahçemde.
Neyse, bir iade-i ziyaret yaparım artık.
Bu arada benimde buradaki balkonumda, merhum muhabbet kuşum Şakir' in kafesini aklıma getirdiniz.:D Bende onu bahçeme götürmeye karar verdim.
İyiki varsınız.
Hocam yetişemiyorum gariiii. Birkaç cemo kopyalayıp, salacağım bahceye:))
Yağmur atıştırırken bile açelyaları toparlıyacağım diye debelenip durdum bahcede.
Acelyaların yeri bitmedi, balkon kenarına dizdim bende. Bari gözümün önünde dursunlar, hazır açmışken keyf yapayım :)
Selluka fidelemiştim, gözüm doymadı. Bugün 4 çelik daha yaptım. Adım atacak yer kalmadı kapı girişinde.
Eve biri gelince balkon kapısından içeriye alıyorum:)) Deliliği siz anlarsınız da, her gelen anlamıyor:))
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 13:18
Bahçeme 750-800 metre uzaklıktaki, ülkemizin en görkemli çınarlarından biri olan Kızılot Çınarı' nı, yapraklarının büyük bölümünü döktüğü şu günlerlede fotoğraflayıp sizlerle paylaşayım istedim.;)
Ağacın lider dalı, yıllar önce kuvvetli bir fırtınada kırıldığı için yüksekliği 25-30 metre kadar. Ama bu haliyle bile çok muhteşem.:eek:
186385
186381
186382
186384
186383
furkan yıldız
29-12-2010, 13:24
Hey gidi hey ağzı dili olsa da anlatsa gördüklerini
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 14:44
Hey gidi hey ağzı dili olsa da anlatsa gördüklerini
Ciddi anlamda düşündüm, şu sözlerini...
Kimbilir hangi olaylara tanıklık etmiştir.:confused:
Orhan Bey,
Ara sıra bahçe konularının dışına çıkan fotoğrafları izlemekten hoşlanıyorum.
Galeri var ama, onlarda alt yazı olmadığı için sadece görsellikle yetiniyorsunuz.
Bu ulu çınar bana, Nazım Hikmet'in iki dizesni hatırlattı.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,
Ve bir orman gibi kardeşçesine.
Ellerinize sağlık.
Ağaç muhteşem...
Bu ayrıntıyı neye benzettiniz?
186409
ayazkentli
29-12-2010, 15:44
Sn. hocam, Türk atalarımızın yaşam ağacı dedikleri -AK AĞAÇ-, -AK ANA- gibi isimler ile anılan bir efsanesi vardır.
Bu devasa ağacı görünce, aklıma Yüzüklerin efendisi ve Avatar filimlerine'de konu olan efsanede'ki bu ağacın hikayesi geldi.
Heybetli, muhteşem bir görüntüsü var.
(NOT: Yüzüklerin efendisin'de: Gondor ülkesinde'ki ak ağaç.
Avatar'da ise: yaşam ağacı, idi).
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:00
Orhan Bey,
Ara sıra bahçe konularının dışına çıkan fotoğrafları izlemekten hoşlanıyorum.
Galeri var ama, onlarda alt yazı olmadığı için sadece görsellikle yetiniyorsunuz.
Bu ulu çınar bana, Nazım Hikmet'in iki dizesni hatırlattı.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür,
Ve bir orman gibi kardeşçesine.
Ellerinize sağlık.
Haklısınız. Özellikle ders kitaplarındaki bol fotoğraf ve resmin, kitabı daha kolay okunur hale getirmesi gibi birşey bu.
Bu ağaç, Nazım' ın dediği gibi, Gerçekten tek ve hür. 50 metre kadar ötesinde bundan çok yaşlı, içi oyuk olduğu için yıllarca fakir bir ailenin 3-4 çocuğuyla içinde barındığı bir çınarın ,60-65 yıl önce, yine herkesçe tanınan şimdi vefat etmiş bir çocuk tarafından yakıldığı biliniyor.
O çınarın dip sürgünüde, şimdi 3-4 kişinin kucaklayamayacağı kadar geniş.
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:07
Ağaç muhteşem...
Bu ayrıntıyı neye benzettiniz?
186409
Ben birşeye benzettiğim için çekmemiştim. Sadece yaşlı urların( büyük olasılıkla kırılan dalların kabuklanması sonucu oluşmuş?) ilginç görüntüleri hoşuma gitmişti.
Sevgili ayazkentli daha ütopik bir benzetme yapmış. Ya siz neye benzettiniz?
186412
Ben çizince altındaki güzellik bozuldu ama daha önceki resimden takip ederseniz; uzun ve sarkık bir kulak, iri bir göz ve gözbebeği, tombul yanak, güzel bir ağız ve burun deliklerini gördüm.
Biri sizi gözetliyor :)
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:14
Sn. hocam, Türk atalarımızın yaşam ağacı dedikleri -AK AĞAÇ-, -AK ANA- gibi isimler ile anılan bir efsanesi vardır.
Bu devasa ağacı görünce, aklıma Yüzüklerin efendisi ve Avatar filimlerine'de konu olan efsanede'ki bu ağacın hikayesi geldi.
Heybetli, muhteşem bir görüntüsü var.
(NOT: Yüzüklerin efendisin'de: Gondor ülkesinde'ki ak ağaç.
Avatar'da ise: yaşam ağacı, idi).
Bu ağaç gerçekten çok iri. Samandağı' daki Musa Ağacı (20 m. ), Antalya Gedelme'(14 m.) deki çınardan başka bundan daha genişi çıkmadı. (Çevresi 11 metre 70 cm.) Bursa Uludağ yolundaki İnkaya çınarı 9 metre. Bunlar agaclar.net' te bizzat üyelerimizce fotoğraflanıp, ölçülmüş çınarlar.
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:16
186412
Ben çizince altındaki güzellik bozuldu ama daha önceki resimden takip ederseniz; uzun ve sarkık bir kulak, iri bir göz ve gözbebeği, tombul yanak, güzel bir ağız ve burun deliklerini gördüm.
Biri sizi gözetliyor :)
Tabiiii. Beni şartlandırdınız.:p Şimdi bende görüyorum..
furkan yıldız
29-12-2010, 16:21
Pes doğrusu sayın Kiraz :)
O kadar inceledim baktım baktım göremedim bakmaktan bakmaya fark varmış gerçekten :)
Biri Orhan abimizi izliyormuş :)
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:36
Pes doğrusu sayın Kiraz :)
O kadar inceledim baktım baktım göremedim bakmaktan bakmaya fark varmış gerçekten :)
Biri Orhan abimizi izliyormuş :)
Biraz sonra, yine daha önce yapraklı hali ile galeriye ve başlığa koyduğum, Sarkık Dallı Soffora ağacının epeyce çıplak fotoğraflarınıda koyacağım. Bakalım orada ki yorumlarınız ne olacak?
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 16:45
Bu ağaç; internette gördüğüm, türünün en gelişmiş ağacı. 57-58 yaşlarında. Tek bir tacı yok! Birkaç tane var. Yer yine bahçeme 600-700 metre uzaktaki bir dostumuzun bahçesi.
186414
186415
186416
186417
186418
furkan yıldız
29-12-2010, 16:50
Bu ağacın altında yazın sıcağında güzel bir çay iyi gider. Küçük bir şekerleme için de harika olabilir :) Bu kadar kıvrımlı olması çok enteresan. Bakalım sevgili Kiraz neye benzetecek :)
Etrafınızda ne güzellikler var. Çıplak ağacı, yapraklı halinden daha çok seviyorum. Bütün süsünü, giysisini döker, asıl güzelliği ortaya çıkar. Bu ağacın dal kıvrımları harika, kıvırcık saç gibi durmuş. Validebağ korusundaki ağacımızın dallarının kıvrımları da çok güzeldi.
Bakın buradan ne iniyor? Medusa size çok yakın :)
186422
Bu ağacın altında yazın sıcağında güzel bir çay iyi gider. Küçük bir şekerleme için de harika olabilir :) Bu kadar kıvrımlı olması çok enteresan. Bakalım sevgili Kiraz neye benzetecek :)
Benim yorumumdan sonra altında çay içer misin?
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 17:08
Benim yorumumdan sonra altında çay içer misin?
Yazın gittiğimde, aklıma gelirse iyice bir kontrolden sonra, ben bile belki içerim:)
fikreteren
29-12-2010, 19:05
Ağaçların doğal halleri çok güzel.yapraksız bile güzeller.O ağacın altında ne güzel oturulur.Efil Efil...
furkan yıldız
29-12-2010, 19:15
Fikret abi de bizden :) çay içerken fotoğraf çekilip sevgili Kiraz'a gönderelim :)
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 20:25
Ağaçların doğal halleri çok güzel.yapraksız bile güzeller.O ağacın altında ne güzel oturulur.Efil Efil...
furkan yıldız: Fikret abi de bizden çay içerken fotoğraf çekilip sevgili Kiraz'a gönderelim
Furkancığım biraz uzak kalır (Keşke gelebilse! ) ama, Fikret Bey siz zaten buraya aşinasınız. Yazın bir gün buyrun, ya o ağacın altında , ya da; okul arkadaşınızın bahçesinde çay içeriz. O, İstanbul' da olursa telefonla arar, çatır çatır çatlatırız.;)
Sayın Orhan Özbilgiç; Ben henüz emekleyen bahçemizi, birkaç günden daha uzun bırakamaz iken, siz nasıl bu güzellikleri bırakıp İstanbul'a gidebiliyorsunuz. Herhalde baharı beklerken, bizden daha fazla sabırsızlanıyorsunuzdur.
fikreteren
29-12-2010, 20:53
İnşallah.Arkadaşım İstanbul da olduğu için bu sene sınıf gününede gelemedi.Köyün o günkü hali ile bugünkünü görmek isterim doğrusu.
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 21:17
Sayın Orhan Özbilgiç; Ben henüz emekleyen bahçemizi, birkaç günden daha uzun bırakamaz iken, siz nasıl bu güzellikleri bırakıp İstanbul'a gidebiliyorsunuz. Herhalde baharı beklerken, bizden daha fazla sabırsızlanıyorsunuzdur.
Sevgili Uzaylı;
''Gitmek mi zor, kalmak mı zor?'' Şiir veya şarkısını biliyor olabilirsiniz. Benim oradan her ayrılışım, bu şiirdeki duygularla ifade edilebilir.
Ancak, bilindiği gibi insan sosyal bir varlıktır. Kentsel yaşamın sunduğu birçok sosyo-kültürel nimetlerdende beslenmek gerekiyor. Özellikle kışın burada (İstanbul' da) olmak, biraz daha hoşuma gidiyor. Diyebilirim.
Yalnız, son cümlenizde vurguladığınız ''Baharı beklerken daha sabırsız olabileceğim'' yargınız çok doğru. Yinede, baharı burada beklemeyi tercih ediyorum.
Bugün eşimle, bahçemizin mart ayındaki fotoğraflarına bakarken, bitkilerin 9 ayda neredeyse iki kat büyüdüklerini farkettik.
Sizde aynı gelişimleri gözlemliyeceksiniz. Birkaç senede, ne kadar müthiş bir değişimi gerçekleştirdiğinizi gerçekleştirdiğinizi, gururla seyredeceksiniz. Hele sizde bu kadar büyük bir gayret ve ona dayalı hız varken.;)
Herşey gönlünüzce olsun.
Orhan Özbilgiç
29-12-2010, 21:19
İnşallah.Arkadaşım İstanbul da olduğu için bu sene sınıf gününede gelemedi.Köyün o günkü hali ile bugünkünü görmek isterim doğrusu.
İnşallah, gelecek yaz yapalım bu sürprizi..;)
Etrafınızda ne güzellikler var. Çıplak ağacı, yapraklı halinden daha çok seviyorum. Bütün süsünü, giysisini döker, asıl güzelliği ortaya çıkar. Bu ağacın dal kıvrımları harika, kıvırcık saç gibi durmuş. Validebağ korusundaki ağacımızın dallarının kıvrımları da çok güzeldi.
Bakın buradan ne iniyor? Medusa size çok yakın :)
186422
Her ne kadar devasa bir yılana benzettiysem de gerçeğini merak ettim. Vaktiniz olursa belki "baş kısmını" aynı açıdan yakından fotoğraflayabilirsiniz.
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 10:09
Her ne kadar devasa bir yılana benzettiysem de gerçeğini merak ettim. Vaktiniz olursa belki "baş kısmını" aynı açıdan yakından fotoğraflayabilirsiniz.
Ben fotoğrafın orjinal boyutlusunu zumluyarak baktım. Yılanın başı gibi görünen kısım, gövdeden çıkar çıkmaz çatallaşan bir dalın, aşağı çatalının kırılması veya budanması ve doğal olarak, kabuk ile mühürlenmesi ile oluşmuş.;)
Ama, Şubat-mart gibi budamalar için gittiğimde fırsat kollayacağım.
...aşağı çatalının kırılması veya budanması ve doğal olarak, kabuk ile mühürlenmesi ile oluşmuş.;)
Bu açıklamadan sonra fotoğrafa gerek kalmadı :)
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 20:07
2009 yazında güzel bir yavru kedi bizim balkonu sahiplenmişti. İstanbul' dönmemize daha iki ay vardı. Bizde onu sahiplendik. bir sabah kalkıp kapıyı açtığımızda birde ne görelim?
Paspasın üzerinde ölmüş bir kuş yavrusu ve yanında bizim kedi. Kuşun ölümü bizi çok üzdü. Hatta kediyi o an için azarlayıp kovduk.
Olayı senelerdir, yirmi dolayında kedi besleyen ablama anlattım. Bana, o güne kadar hiç duymadığım ilginç bir bilgi verdi. Meğer kediler ilk avlarını sahiplerine armağan ederlermiş. Anlayacağınız, yavru kedi bize jest yapmış.:p
İki ay sonra, ister istemez ayrılıp İstanbul'a döndük.
Sonraki gelişlerimde gözlerimiz hep onu aradı. Ama yoktu. Büyük olasılıkla bir başka kapıya yatağını sermişti bizimki. İki yıl boyunca hep tekrar görür müyüz? diye her benzettiğimiz kediye ''Sarık, sarııık!'' diye sesleniyorduk. Haa.. Ona Sarık, adını takmıştık ama öğrenesiye kalmadan, ayrılmak zorunda kalmıştık aslında..
İstanbul'a 24 Aralık günü döndük. Ancak dönmemize 5 gün kala birde ne görelim.?
Bizim Sarık yanında yavrusu olduğu kesin bir başka kedi ile birlikte çıkıp gelmez mi? Hemen tanıdık tabii.. Tanımamamız imkansızdı. Çünkü en sevimsiz yanı, durmadan miyavlamasıydı. Huylu huyundan vazgeçer mi? Gene aynı çenesi düşük kedi duruyor.:p
Ne yazık ki, mutlulukları kısa sürdü.:( Beş gün sonra biz buraya döndük. Onlar yine başlarının çaresine bakmak zorundalar...
İşte bizim Sarık ve kızı.. Nasıl çok güzeller değil mi?:(
186554
186555
186556
186557
186558
furkan yıldız
30-12-2010, 21:32
Tipsiz bunlar Orhan abicim :)
Mırmırmır gelir sürünürler utanmadan arlanmadadn :) sırnaşık şeyler
o sırnaşması mestediyor zaten
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 21:39
Tipsiz bunlar Orhan abicim :)
Mırmırmır gelir sürünürler utanmadan arlanmadadn :) sırnaşık şeyler
o sırnaşması mestediyor zaten
Furkan'cığım;
Sen bir ömürsün! Bana ''Gırnatacı'' diye seslendiğim bir arkadaşımı hatırlatıyorsun. Espri formatlarınız aynısının tıpkısı. :D
Sen sağlıklı, mutlu ve uzun yaşa e mi?:D
Orhan Özbilgiç
30-12-2010, 22:12
Bizim bahçe, tam evcil hayvan sığınma yerine döndü. Sokağa atılan her kedi, köpek bizi buluyor.
İşte bir tane daha!
Ama bu çok şansız. çok geç kaldı. Bir gün sonra biz yokuz..Bolca süt verdik. İnşallah bahara kadar sağ kalmayı başarırda, gelecek yaz boyunca onu kollarız.:(
Bakalım Furkan' cığım, buna ne kulp takacak?
186574
186575
186576
186577
186578
fikreteren
31-12-2010, 14:50
Orhan köpek çok sevimli.
Orhan Özbilgiç
31-12-2010, 15:25
Orhan köpek çok sevimli.
Gerçekten çok güzel bir köpek, Fikret Bey.
Dedim ya, inşallah bahara sağ çıkarsa, ben onu oralarda bulur 6-7 ay adamakıllı besiye çekerim. Kış boyunca, genelde köydeki fırın satamadığı ekmekleri sokak köpeklerine atıyor. Yaşama şansı yüksek yani.:)
Orhan Hocam sayğılarımla...
Bahçemin çiçeklerini, eşinize armağan ediyorum.
186735
186736
Orhan Özbilgiç
31-12-2010, 23:50
Sevgili Hozat;
Bu ne incelik? Gerek eşim, gerek ben, çok etkilendik. Duygularımızı anlatabilecek sözcük bulmakta zorlanıyoruz.
Sağolun.:)
Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 11:12
Büyük Oğlum ve gelinim, yeni yılda bana verilebilecek en anlamlı armağanı getirdiler. :)
Gardenia Jasminoides.(Aslında çok ta emin değilim! Zira konu başlığındakiler çalı formundalar. Bu bir sarmaşık gibi.?)
Hemen araştırdım. Çok nazlı bir bitki imiş. Üstelik yazın açan bir bitki ama sera koşullarında şimdiden açtırmışlar.(Tam açmamış ama hepsi açmak üzere olan tomurcuklar!) Hemde öyle bir tomurcuklanmakiii..;)
186785
186786
186787
186788
186789
Bakalım yaşatabilecek miyim?
Sevgili orhan abi ne güzel bir hediye.
GÜle güle büyüt çam önünü çok seviyor.
Orhan Özbilgiç
01-01-2011, 12:36
Sevgili orhan abi ne güzel bir hediye.
GÜle güle büyüt çam önünü çok seviyor.
Sağolun Sevim Hanım;
Ama gerçekten tam adını bir öğrenebilsem! O zaman isteklerini daha detaylı olarak araştırıp öğrenebilirim. Hatta, yazları dış mekanda bile tutabilirim belki.
''Bu bitkinin adı nedir?'' başlığına koydum. Mutlaka bir bilen arkadaşımız çıkacaktır..
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.