View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
Sevgili Orhan Öğretmenim, kayıplara çok üzüldüm. Benzer bitkilerden hepimizde kayıplar çok. Hala ısrarla ve umutla bekliyorum. Seralar gayet işlevsel görünüyor. Dilerim bol çimlenmeler olur. Haftaya döndüğümde tekrar görüşmek üzere esen kalın.
Orhan Özbilgiç
26-04-2012, 08:24
Sevgili ilksenozturk;
Bu kış tüm bahçelerde, özellikle ılıman iklim kuşağı bitkileri çok büyük zarar gördü. Ama tamamen kuruyanları dikmeyi düşünmüyorum. Doğayla inatlaşmayacağım. Ama sellukayı tohumdanda olsa yine deneyeceğim.:)
Bahçemde bir öbek lavantam var. İki yıl önce dalını toprağa sokuşturuvermiştim. Şimdi epeyce büyüdü.
Esenlikler diliyorum.
Orhan Özbilgiç
26-04-2012, 08:31
Sevgili fikreteren;
Çok naziksin. Buluşma fikri çok güzel!:)
Aslında kalanlar yeterli. Çok çeşit olunca, onların isteklerini unutuyor insan. Bu nedenle bakımıda sekteye uğruyabiliyor. Nitekim lavantayı epeydir gözlememiştim. Demin baktım, durumu olduça iyi.
Kadeh çalısı bu sene çiçek bile açabilir.
Sevgilerimle.
Eser İlhan
26-04-2012, 08:48
............Duvarda geçen yıl iki olan Clematis, yeni aldığım 5 tane ile 7 taneoldu. Bunlardan sadece yeni aldıklarımdan Gladys Picard' ta çiçeklenme belirtisi var.:) Sanırım yarına açacak.
Orhan Bey, Gladys Picard'ın ilk çiçekleri beklentinizi karşılamazsa (bende öyle olmuştu) hayal kırıklığına uğramayın sakın. İlk çiçekleri nisbeten küçük ve biraz yeşilimsi olmuştu.Yerine alıştıktan sonra gelen çiçekler ise büyük, beyaz ve doyumsuz güzellikte oldu.. O kadar seviyorum ki bu cinsi, kaybetme korkusuyla birkaçtane birden diktim bahçeme...
Zevkle takip ettiğim bir bahçe daha sezonu açtı yaşasın :D
Sevgili abim,yeni sezonun hayırlı olsun hepiside çok güzel renk renk.
Ellerine salık zevkle geziyorum bahçeni.
Sevgiler.
Orhan Abi,
Bahçene hoş geldin. Sana kolaylıklar diliyorum allah yardımcın olsun.
Elinin değdiği her yeri güzelleştireceğine eminim. Senden bol bol fotoğraflar bekliyoruz.
Sağlık içinde güzel bir sezon temenni ediyorum.
mormenekşe
26-04-2012, 10:53
Orhan bey öncelikle geçmiş olsun diyorum, kaybettiğiniz çiçekler az değil üstelik kolay yetişmiyorlar. Herşeyden önce sağlığınız yerinde, çiçekleri yeniden edinirsiniz inşallah.
Benimkiler serada olmasına rağmen hepsi dondu :( kayınpederim rahatsızdı bütün kış onunla ilgilendik, 2 ay öncede kaybettik o yüzden ne zamanında tohum ekebildim, ne de soğanlı çiçeklere yetişebildim.
Yani anlayacağınız yok birbirimizden farkımız hepimizi üzdü bu kış, şimdi yeniden maratona başlıycaz inşallah. Siz yine iyisiniz teselli ikramiyeleriniz var hala bahçede :)
Orhan Özbilgiç
27-04-2012, 19:08
Eser Hanım;
Dün sizlere yanıt vereceğim sırada elektrikler uzun süre kesildi. Birkaç saat sonra yandı. Ama internet bu sabah ancak açıldı.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Akşama doğru baktığımda, çiçeklenme tama yakın gerçekleşmiş. Sanırım yarın tam açılmış olur. Büyüklük olarakta fena değil.
Anlaşılan gelecek yıl gerçek güzelliği ile tanışacağız.:)
287664
Orhan Özbilgiç
27-04-2012, 19:10
Sevgili Dudi;
Beni kelebekler gibi uçurdun. Mutluluktan.:)
Orhan Özbilgiç
27-04-2012, 19:22
Sevgili tturt;
İyi dileklerin için teşekkürler.
10 günden beri, ancak bugün giriş yolu kenarındaki limon selvileri budayabildim. Bahçe yavaş yavaş düzene giriyor.
Selamlar.
ÖNCE,
287671
SONRA...
287672
günebakan
27-04-2012, 19:27
Evet,evet güzelikler görünmeye başlayacak demektir:)
Orhan Özbilgiç
27-04-2012, 19:33
]
Sevgili mormenekşe;
Kaç yıl oldu, Kula' dan hiç geçmedimki...Hele nar mevsimine geçseydim, kesinlikle sizin ağaçlara taarruz edecektim...:D:D
Öncelikle kayınpederinize geçmiş olsun. Sağlık gibisi yok! Bu kesin.
Benim iki yıl öncede bazı bitkilerim donmuştu. O zaman çok üzülmüştüm. Ama şimdi dert etmiyorum inanın. Yaşım gereği olsa gerek, sağlıklı olmayı ve kalmayı herşeye yeğliyorum.
Dediğiniz gibi epeyce teselli ikramiyem var.:p
Sağlık ve mutluluk dileklerimle...
Orhan Özbilgiç
27-04-2012, 19:36
Evet,evet güzelikler görünmeye başlayacak demektir:)
Benim vefakar kardeşim. Bu bahçeyi sen hiç yalnız bırakmadın.;) Sağolasın.
Adalet Yağcı
27-04-2012, 20:12
Nihayet Orhan bey de bahçe açılışını yaptı, biraz buruk ve üzüntülü de olsa çabuk toparlayacağına inanıyorum.
Arkadaşların yazdığı gibi, selluka için üzümeyin ne olsa tohumları var sizde.
Solanumlar için ben de çok üzüldüm, bahçemde üç tane vardı, solanumsuz bahçe olur mu :(
İyi haber; Büyük solanumlardan bir tanesi dipten yemyeşil beş yapraklı bir sürgün vermiş :)
Demek ki hâlâ ümit var, sakın söküp atmayın, yaylada soğuk -10 derecelerin altına inmiş, köylülerden öğrendim.
Demek ki dayanabiliyorlar, ortama alışmışlardır.
Limonu bile sarıp sarmalamadan yaşatmayı başarabildiyseniz diğerleri de canlanabilir.
Pieris Japonica, Amerikan hanımelisi, haseki küpeleri çok güzel, böyle nazlanmayan bitkilere bayılıyorum.
Diğerleri de yavaş yavaş yerine gelir.
Bahçemden istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum, tohum, fide, çelik.
Müslüman malı ortakmış :)
Servilerin süslediği giriş yolu çok güzel olmuş, bahçem için ben de bir kaç servi alacağım inşallah, bir de Acer Palmatum, kırmızı yaprakları çok hoş.
Size çalışmalarınızda kolaylıklar ve bereketli bir sezon diliyorum, bir de fotoğrafların devamını.
Sağlıcakla kalın.
Sayın Orhan hocam;
Dönüş sonrası bahçe görüntüleri gayet güzel. Tevekkül ile kışı bir okşayış olarak algılamanız bizlere yol gösterici, ya da siz piştiniz artık doğada:))). İnşallah bizler de o erdeme/teslimiyete varabileceğiz.
Sera işine de ''midi'' boyda başlamışsınız, bu kış daha rahat olur inşallah.
Güzellikler sizin sevgi dolu alın teriniz ile sulandıkça artacaktır.
Cümleten sağlıkla kalın inşallah.
Saygılarımla lütfen.
ciceksever70
27-04-2012, 22:15
Orhan bey sabirsizlikla bahcenizin acilisini bekliyordum hayirli ve bereketli bir sezon diliyorum. Bahceniz su anda bile cok bakimli durumda yazin nasil güzellesecegini görmek icin falci olmaya gerek yok. Özellikle clematis dolu bir duvarin düsüncesi bile güzel. Sevgiler.
Orhan bey hiç üzlmeyin sizin marifetli ellerinizde bahçenizin kısa zamanda geçen yılkı güzelliğine bürüneceğine ve bizede zevkle izleteceğinize eminim ALLAH kolaylıklar versin.
Uzun bir ayrılıktan sonra , bahçenize kavuştunuz,sevgili Orhan bey...Kıştan çıkmış ve yanlız bırakılmış bir bahçe olduğu halde görüntüler harika .. Gelinciğin yeşillikler içindeki kontrası yeterli...:)
Clematisleriniz açmaya başladığı anda daha da güzellikler göreceğiz..Bütün bitkileriniz size kavuşmanın sevincini ,size güzel görüntülerle yaşatacaklardır inşaallah...:)
Harika görüntülerinizi bekliyoruz....Kolay gelsin...Sevgili eşinize ve size selam ve sevgiler....:))
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 12:06
Adalet Hanım;
Kıştan etkilenen bitkilerimden sadece fırça çalıları için üzüldüm. Zira onlar haziranda çiçekleniyorlardı.Şimdi tekrar canlanıyorlar ama çiçeklenmeleri sonbahara belki.
Polygala tekrar sürer mi, bilemiyorum?
Gaura, solanum, Melisalar, Lantanalar büyük olasılıklacanlanacaklardır.
Hibiscus Mutabilis ve Mercan Ağacı canlandılar bile.:)
Saksı bitkileri biraz zor. Onlar daha dayanıksızlar.
Tohum ve çelik öneriniz beni mutlu etti. Ama doğayla zıtlaşmıyacağım. Yöreye uygun olanlarla yola devam. Saksıdakileri zaten koruyamıyorum.
limon Servileri tavsiye ederim. Gür dallandıkları için, şekillendirmek kolay oluyor.
Acer Palmatum 'Bloodgod' umun yaprakları temmuz ortasından itibaren yeşile dönüyor. Ama yinede güzel.;)
Selam ve sevgilerimle.
287869
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 12:12
Sayın mrduran;
Her cümleniz gönül okşayıcı. Özenle seçilmiş. Çok teşekkür ederim.
Her yıl tohumdan yetiştirdiğim, Zinnia, Aster vb. vazgeçemediklerimiz var. Onlar için gerekiyordu. Portatif olması tercih nedenim oldu.
Bende size sağlık ve mutluluk diliyorum.
Saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 12:37
Sevgili ciceksever70;
Çok teşekkür ederim. Evet bu yıl çan sarmaşığı'nın kuruması işimi kolaylaştırdı. Artı o duvara Lablab' ta sardırmayacağım. Yaşasın, Gül - clematis kardeşliği!:p
Sayın kılıç; Güzel dileklerinize teşekkür ederim.
Sevgili berrinb;
Renklerin kombinasyonu konusunda sizin cümlenize birşeyler eklemek haddim değil. Bende o iki rengin birlikteliğini çok seviyorum.
Clematisler gerçek güzelliklerini büyük olasılıkla, gelecek yıl göstereceklerdir. Yinede bu yılda seyretmeye değecek umudundayım.
Bizdende sizlere, sevgi ve selamlar.
287882
287883
287884
Adalet Yağcı
28-04-2012, 13:04
Artık bahçenizin bir fırça çalısı var :)
287891
Ben bu çalıya hiç heveslenmedim, bu yüzden de araştırmadım.
Bu çalı hoşunuza gittiyse sizin için uygun zamanda çelik alabilim.
Fotoğrafı deniz kenarındaki parkta çektim, çelik almak sorun olmaz ama ne zaman çelik alınır bilmiyorum, araştırmam lazım biraz.
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 16:39
Bu çalı hoşunuza gittiyse sizin için uygun zamanda çelik alabilim.
Fotoğrafı deniz kenarındaki parkta çektim, çelik almak sorun olmaz ama ne zaman çelik alınır bilmiyorum, araştırmam lazım biraz.
Çok düşüncelisiz Adalet Hanım. Sağolun.
Aşağıya fotoğraflarını koydum. İki fırça çalımın ikisininde yaprak, çiçek sürgünleri ve bazı dalları dondu. Bazı dallarıda kardan kırılmış.
Ama birkaç dal kurumamış. Yeni sürgünler veriyor.
Benim hayıflandığım, ilk yaz çiçeklenmesi olmayacağı. En bol ve en güzel çiçeklerini bu dönemde verirdi.
Tekrar teşekkürler.
287930
287931
287932
287933
287934
Sevgi Durul
28-04-2012, 16:47
Değerli Öğretmenim, fırça çalınız için sevindim. Ben de bir bakayım, tamamen kuruduğunu sandığım fırça çalımda sürgün var mı? Bitkilerle uğraşırken en çok sevindiren, ümîdiğimizin kesildiği, hiç beklemediğimiz bir zamanda ufacık bir sürgün, yaşam belirtisi görmek. Aynen ağır bir hastanın yaşama dönmesi gibi.
Bugün ben de sellukada yaşam belirtisi gördüm ve fotoğrafladım. Gaura da uyandı.
Bol bitkili ve bereketli bir sezon diliyorum. Saygılar...
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 17:01
Umarım Selluka ve Gaura gibi, O da sevindirir.
Bu aralar bahçeler renklenmeye başladı. Ama maalesef bir arkadaşımızdan, kablo ile alıp kullandığım 'çakma internet' te kıştan etkilenmiş sanırım. Kablo bağlantısı sık sık sorun yaratıyor. Günde bir saat bile zor kullanabiliyorum.Bu yüzden sizlerin bahçelerinizi henüz gezemedim.
Mesafe 120 metre. Kabloyu iki yıl üst üste değiştirmek zorunda kaldım. Bu yılda başıma iş açmasa bari. İnternet kablosu çok pahalı. Eve çekili telefon hattı yok. Bu nedenle tercihimi bağımsızlıktan yana kullanamıyorum.:p
Eğer sürekli sorun yaşanırsa, maliyete katlanıp o alternatifi kullanacağım.
Sağlıcakla kalın.
serkan_istanbul
28-04-2012, 17:49
Bahçenizi sık sık ziyaret ediyorum. Fırça çalınza hem üzüldüm hemde kurumadığı için sevindim. Soğukları sevmiyo ben kapalı alana alıyorum soğuklar başladığında. Geçen sene çok güzel çiçek açan sellukamı ben malesef kaybettim. Tohum ektim inşallah çıkıcaklar. Kolaylıklar diliyorum.
Orhan Özbilgiç
28-04-2012, 19:18
Sevgili serkan_istanbul;
Ziyaretlerinizi öğrenmek beni mutlu etti. Sağolun.
Fırça çalısı ve diğerlerini, bu sene daha etkili olacağını düşündüğüm, örtülerle sımsıkı sarmayı düşünüyorum. Burada narenciye ağaçlarını o şekilde koruyan bir arkadaşım önerdi.
Selluka illaki çimlenecektir. Ancak onu kapalı alanda bile yaşatmayı beceremedim. İnşallah bu sene sizde, bende korumayı başarırız.
Selam ve sevgiler.
Sevgili Orhan ağabeyim,
bahçene hoşgeldin soğuktan etkilenenler için öncelikle geçmiş olsun. Abicim bahçende zeytin bitkisi varmı ben resimlerde göremedim, eğer yoksa size ayırdığım zeytin fidanları bahçenize gelmeyi dörtgözle bekliyorlar. Size ve sevdiklerinize bol çiçekli,sağlıklı günler dileğimle selamlarımı yolluyorum.
Orhan Özbilgiç
30-04-2012, 16:36
Sevgili smnunal;
Merhaba. Evet bahçede, özellikle saksı bitkilernde bayağı bir telefat var. Ama olsun. Kalanlar yeter. Sağolasın.
Çok düşüncelisin. Bahçemde iki tane zeytin ağacım var. Buralarda nadiren zeytin veriyor bu meyve. Ben dikeliberi, sadece bir tanesi 10-12 meyve verdi. Zaten ben peyzajın bir parçası olsun diye dikmiştim.:p Verirse ne ala...
Sen hiç fotoğraflarda görünmüyor deyince, balkondan zumlayarak, hemen fotoğrafladım.:)
Sevgi ve selamlar.
288921
288922
Orhan hocam sizinkiler açana kadar,lütfen bunu kabul edin.
Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 14:17
Orhan hocam sizinkiler açana kadar,lütfen bunu kabul edin.
Teşekkürler Alcen.
Bahçemdeki Şakayıkların 2-3 yıl sonraki fotoğrafı.:p
Teşekkürler Alcen.
En az 5 yıl Orhan Öğretmenim;) Gerçi benim abutilonda yanılmadınız , dibten sürgün vermiş. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 15:18
En az 5 yıl Orhan Öğretmenim;) Gerçi benim abutilonda yanılmadınız , dibten sürgün vermiş. Sevgiler.
Sevgili jineop;
Ben onları kuş sütü ile beslerim.:D
Adalet Yağcı
08-05-2012, 17:52
Teşekkürler Alcen.
Bahse girelim mi, seneye sizin şakayıklar da açacak, 3-5 Allah ne verirse :)
Benim yalınkat beyaz şakayığımın 3. yılı, üzerindeki çiçekleri gördünüz tam 17 tane kocaman çiçek.
Siz Bauhaus dan almıştınız yanlış hatırlamıyorsam, ben de Bauhaus dan almıştım, beyaz kırmızı ve pembe, üçü de bir karıştan fazla oldu, bu yıl kendini toparlar seneye çiçeklenirler görürsünüz. ;)
Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 18:24
Bahse girelim mi, seneye sizin şakayıklar da açacak, 3-5 Allah ne verirse :)
Benim yalınkat beyaz şakayığımın 3. yılı, üzerindeki çiçekleri gördünüz tam 17 tane kocaman çiçek.
Siz Bauhaus dan almıştınız yanlış hatırlamıyorsam, ben de Bauhaus dan almıştım, beyaz kırmızı ve pembe, üçü de bir karıştan fazla oldu, bu yıl kendini toparlar seneye çiçeklenirler görürsünüz. ;)
Bauhaus' tan bende iki tane almıştım.
Benim aldıklarımdan biri, bir yıl sonrayı bile bekleyemedi Adalet Hanım. Kuş sütüyle beslemişim değil mi?.;) Yani çok şanslıyım.:p
Açmış olanda 3 tomurcuk daha var. Geçen yıl bir tane açmıştı. 2010 kasımında dikmiştim.
Bauhaus'tan aldığım krem renklide tomurcuk yok. Ama pembe renklisinde var! Birkaç gün içinde o da açacak.
292539
292540
Ayrıca Eminönü'nde, uçuk leylak renkli diye aldığımdada bir tomurcuk var ama bitki onu sanki büyütemiyor gibi. Ben asıl onun rengini merak ediyorum. Çünkü onu saksıda almıştım. Malum oradakilere pek güvenilmiyor.
292541
Adalet Yağcı
08-05-2012, 19:53
Nasıl yani, bu yıl aldığınız fideler mi bunlar yoksa 2010 yılında diktiğiniz mi, öylece bakakaldım, gelişimi harika görünüyor, rengi ise muhteşem.
Ben 15 gündür yaylaya gitmiyorum sürekli yağmur yağdığı için, şimdi merak ettim, en kısa zamanda gidip şakayıklarıma bakacağım :)
Şu kuş sütünü biraz açsak hocam :o
Orhan Özbilgiç
08-05-2012, 20:25
Nasıl yani, bu yıl aldığınız fideler mi bunlar yoksa 2010 yılında diktiğiniz mi, öylece bakakaldım, gelişimi harika görünüyor, rengi ise muhteşem.
Ben 15 gündür yaylaya gitmiyorum sürekli yağmur yağdığı için, şimdi merak ettim, en kısa zamanda gidip şakayıklarıma bakacağım :)
Şu kuş sütünü biraz açsak hocam :o
Anlayamamakta haklısınız Adalet Hanım.
Mesajımı okuyunca bende, kendi yazdıklarımı anlamakta güçlük çektim.:o
Gerçi o kırmızı renk çiçeklenende ilk yılında çiçeklenmişti ama o şimdi ikinci yılında.
Fotoğraflardan ikincisinde ön planda görülen tomurcuk martta dikilen yumrulardan pembe olanı.
Üçüncü fotoğraf ise Eminönü'nden saksıda çimlenmiş olarak aldığım. Ondada tomurcuk var ama çok minik. Nohuttan bile küçük. bir haftadır hiç büyümüyor.:confused:
''Kuş sütü'' bir espri. O an aklıma geldi, Tarkan'ın bir şarkısının o kadarcığı.:) Doğaçlama yani.
Yalnız görülen o ki; İlk yıldada çiçeklenme olabiliyor. İnşallah sizinkilerdede böyle güzel bir sürpriz yaparlar.
Bahçenizi gezip dolaşamak tam üç günümü aldı Orhan bey. Sıfırdan başlayıp harkalar yaratmışsınız elinize emeğinize sağlık. Gezintiye çıkan gençleri fotoğraflamışsınız ya geçmiş sayfaların birin de, o an o görüntüyü görünce eşim ve kızımla birlikte kapınızı çalmak geçti gönlümden, zarif eşinizin elinden bir bardak semaver çayı içmek pek bir keyifli olurdu. Yolumuz oralara düşerse davetsiz misafirler bulabilirsiniz karşınızda. ;)
Yağmurdan selden telef olan bitkileriniz için çok üzüldüm ancak inanıyorum ki hızla telafi olacak bakımlı bahçeniz, katlanarak çoğalacak çiçek ve bitkileriniz, biz de imrenerek izleyeceğiz.
Hele o limon selvilere değdirdiğiniz sihirli makasınız yok mu, kopyala yapıştır yöntemiyle eşime e-mail gönderdim, görüp te feyz alsın diye. :eek: İş yoğunluğu nedeniyle hiç ilgilenemediği için taşla toprakla, bakarsan bağ bakmazsan dağ görüntüsüne döndü 50 mt karelik küçücük bahçemiz. Siz değerli üyelerin muhteşem bahçelerini gördükçe ben el attım artık, bakalım hale yola sokabilecek miyim. Altı yaşında bir kızım var Allah bağışlarsa, bu güne dek hep ona yatırım yapmıştım, kreşe götür getir, kurslara yazdır, başında bekle derken zaman akıp geçmiş, bahçe kendi kendine şekillenince de her tarafı ot basmış, çapalatıp tüm toprağı değiştirtmekle koyuldum işte, yeni toprak getirtildi, çimler atıldı, budamalar yapıldı, bir kaç fide dikildi sağa sola, hemen olacak iş değil ama bir kaç seneye varmadan şekle sokarım diye düşünüyorum Allah ömür verirse.
Ve bu zaman zarfında form üyelerinin bahçelerini gezip dolaşıyor, fikir edinmeye çalışıyorum. Çenem düştü yine kusuruma bakmayın üstadım, kafa karışıklığım dilime vuruyor, evi ilk aldığımız yıllarda başlamış olsaydım dikip biçmeye şimdi benim de sergilemekten gurur duyacağım bir bahçem olabilirdi ama geç dank etti kafam ne yapayım?! Sevgi ve saygılar, hoşçakalınız.. ;)
Orhan Özbilgiç
09-05-2012, 20:10
Sayın sudenurnur;
Bahçemi sabırla gezmeniz beni mutlu etti. Sağolun.
Klişe bir sözdür. ''Yıllar akıp gidiyor!'' 4 yıl önce ilk bitkilerimi diktiğimde, bahçesi belli bir düzene kavuşmuş arkadaşlarımızdan bende kopya aldım. ''Ne zaman arkasına saklanabileceğim bitkilerim olacak?'' Diye düşünüyordum. Şimdi bırakın arkasına saklanmayı, gölgesine bile sığınılabilecek duruma gelenler var.
Yaşım gereği hep geç kaldığımı düşündüm. Arkadaşlarımız bana pozitif enerji verdiler. Sağolsunlar, amiyane tabirle ''gaz verdiler.'' Yoksa zaman zaman pes etmeyi bile düşündüğüm oldu.
Şimdi düsturum; ''Gücüm yettiğince bahçem için hep bir şeyler yapmak. Yılmadan, usanmadan.'' Hiç yaşımı düşünmüyorum.
Sizlerde emekli olduğunuzda, mutlaka bahçenize daha çok zaman ayıracaksınız. Şimdi doğal olarak, küçük kızınız boş vakit diye birşey bırakmıyordur size.:p Anlıyacağınız, siz şimdi çiçelerin en güzeli ile meşgulsünüz. Zamanla bahçenize daha çok zaman ayıracağınızdan eminim.
Bahçeme herzaman beklerim. Özellikle Karadeniz gezilerinizde, bir konaklama ve dinlenme evinizin, sizlere herzaman açık olduğunu bilesiniz. Birlikte geçireceğimiz zaman bizlere mutluluk verecektir inanın. Zira biz agaclar net üyeleri aynı dilden konuştuğumuz için, birlikte olmak müthiş keyifli oluyor.
Görüşmek dileğiyle.Selam ve sevgilerimle.
Anlayamamakta haklısınız Adalet Hanım.
Mesajımı okuyunca bende, kendi yazdıklarımı anlamakta güçlük çektim.:o
Üçüncü fotoğraf ise Eminönü'nden saksıda çimlenmiş olarak aldığım. Ondada tomurcuk var ama çok minik. Nohuttan bile küçük. bir haftadır hiç büyümüyor.:confused:
.
O tomurcuk bu sene ne yazık ki açamaycak Orhan Öğretmenim. :o
Seneye inşallah:p
Orhan Özbilgiç
09-05-2012, 21:13
O tomurcuk bu sene ne yazık ki açamaycak Orhan Öğretmenim. :o
Seneye inşallah:p
Şimdi bu saptamanızı ''Beğen'' diğimi işaret etsem...Yalan olur!:D
Siz doktorlar böylesiniz işte. ''Pat'' diye söyleyiveriyorsunuz.:p Şaka bir tarafa, sağolun sevgili jineop. Boşuna ümitlenmem artık.
kartal124
09-05-2012, 22:29
Sayın Orhan Özbilgiç,
Bahçeniz gerçekten çok güzel, size kolaylıklar diliyorum.Marmara Forum Bauhause'daki clematisleri sizinle ben toplamıştık nerdeyse;)Biraz önce gene uğradım şöyle bir gezeyim diye, bir baktım satışa sunulupta hala satılmamış olanların hepsi standa açmışlar.Umarım bizimkiler de çiçeklerini eksik etmezler.
4-5. aylarda açacağı etiketinde yazan küçük pembe çiçekli(galiba montana rubens)clematisten siz de almışmıydınız?Aldıysanız sizdeki açtı mı?Benimkinde hala tomurcuk yokta.
Selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
10-05-2012, 21:41
Sevgili kartal124;
Beğeniniz beni mutlu etti.
Bahçemde iki yıl önce almış olduğum iki clematisten başka yoktu. Sağolsun arkadaşlar sebeb oldular, beş tane daha aldım.
Galiba bu yıl ağaçlar.nette en popüler bitkilerin ilk sıralarında yer alıyor clematis. Bunda sizin ve benim payımız çok. Her ikimizde Bauhausları yolgeçen hanına çevirmiş ve clematisleri reklam etmiştik.:p
Birde Sevgili Jineop ve Adalet Yağcı gibi, bu güzelliği benden yıllar önce keşfetmiş ve çok zengin bir portföy oluşturmuş arkadaşlarda övgüler düzünce, popülerite zirveye tırmandı.
Montana Rubens' ten, sanırım çok erken çiçekleniyor diye almamıştım. Sonradan bir arkadaşın bahçesinde, güzelliğini görüncede pişman olmuştum.
Sanırım haziranda da çiçekleniyormuş. Biraz bekleyin bakalım. Belki o zaman açar.
Esenlikler diliyorum.
Adalet Yağcı
12-05-2012, 16:47
Fotoğraflayabilmek için terasa çıkmam gerekti, terasın üstündeki 2. kata tırmanmaya başlayan bu güzelliklere doyulur mu ;)
294716
Orhan Özbilgiç
14-05-2012, 19:10
Artık bahçemde bitkilerim birer ikişer çiçeklenmeye başladılar.
Önce güllerden başlayayım.
Balkon duvarını saran gül ilk açmaya başlayanıydı.
295577
295578
295579
Yağmur sonrası daha bir güzel görünüyorlar.
295581
295580
Orhan Özbilgiç
14-05-2012, 19:14
295589
295590
İki orman gülümden biri kendini iyice gösterdi.;)
Diğeride sırada.
295591
295592
295593
Orhan Özbilgiç
14-05-2012, 19:22
Sevgili dostum Zafer İnandıklı' nın armağanlarından Efe Püskülü çok gösterişli.
295596
Vangelyamda son derece güzel çiçeklendi.
295597
295598
Amerikan Beathy Hanımelisi coşmaya başladı.
295599
295600
Balkonu saran gülünüz ne kadar yakışmış yerine, maşşallah bende merak ediyordum
resim yok acaba çiçekler kışa dayanamadımı diye......
Orhan Özbilgiç
14-05-2012, 19:28
Balkonu saran gülünüz ne kadar yakışmış yerine, maşşallah bende merak ediyordum
resim yok acaba çiçekler kışa dayanamadımı diye......
O gülümün rengini çok seviyorum.
Genel olarak, sizin oralara göre bile, en az bir hafta geç çiçekleniyor bizimkiler.
Bahçeniz çok güzel. Umarım bende bahçemde böyle güzellikleri bir an önce oluşturabilirim.
Saygıdeğer büyüğüm Orhan ağabeyim,
Maşallah bahçeniz yine şenlenmeye başlamış. Vangelyanızda çok güzel çiçeklenmiş. Tohumu oluyormu eğer oluyorsa siz bilirsiniz.
Sevdiklerinizle beraber sağlıklı bol çiçekli günler geçirmeniz temennisiyle muğladan selamlar.
Orhan Özbilgiç
15-05-2012, 12:47
Bahçeniz çok güzel. Umarım bende bahçemde böyle güzellikleri bir an önce oluşturabilirim.
Bahçemin dördüncü yılı.
Samsun ikliminde, sizin bahçenizinde aynı hızda gösterişli bir mekana dönüşeceğinden emin olabilirsiniz. Zaten siz adımlarınızı çoktan atmışsınız. Gerisi gelecektir.;)
Selam ve sevgiler. Kolay gelsin.
gülenmelek
15-05-2012, 12:53
Oh, mis gibi mis. Bahçenizi gezerken ferahlık hissediyor insan. Ya da bana öyle geliyor, harikulade kokular eşliğinde hem de ;) Maşallahı esirgemeyeyim !
Orhan Bey, o pembe renkli, güzel Hanımeli de beyazı kadar güzel kokar mı?
Orhan Özbilgiç
15-05-2012, 12:59
Sevgili smnunal;
Geçen yıla göre bazı eksiklikleri olsada, yinede güzel görüntüler oluşmaya başladı.
Vangelyamın bu yıl ikinci yılı. Geçen yıl yaz boyunca açmıştı. Oysa mayıs - haziran aylarında çiçeklenen bir bitki. Bu yıl zamanında açtı. Bakalım ne olacak?
Geçen yıl tohum görmedim. Bu yıl dikkat edeceğim.;)
Orhan bey bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.Bende de Amerikan Beathy Hanımelisi var. Fakat benimki terasta, sizinki kadar güzel olurmu bilmem. Ben kokusunu merak ettim, normal hanımeli kadar yoğun mu kokusu?
Orhan Özbilgiç
15-05-2012, 13:03
Oh, mis gibi mis. Bahçenizi gezerken ferahlık hissediyor insan. Ya da bana öyle geliyor, harikulade kokular eşliğinde hem de ;) Maşallahı esirgemeyeyim !
Orhan Bey, o pembe renkli, güzel Hanımeli de beyazı kadar güzel kokar mı?
Çok teşekkür ederim gülenmelek...
Hanımeli, diğeri kadar yoğun olmamakla birlikte kokulu.
Diğerinden farklılığı, yaz boyunca defalarca açması.
Sevgili Orhan Öğretmenim haseki küpeleri ve güller konuşuyor...;) En nadide çiçeğinize selamlar.
Orhan Özbilgiç
15-05-2012, 13:07
Orhan bey bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık.Bende de Amerikan Beathy Hanımelisi var. Fakat benimki terasta, sizinki kadar güzel olurmu bilmem. Ben kokusunu merak ettim, normal hanımeli kadar yoğun mu kokusu?
Beğeniniz için teşekkür ederim.
Niçin olmasın?
Büyük bir saksı, yaz boyunca birkaç kez sıvı gübre...
Güzel bir kokusu var. Ama diğeri kadar yoğun değil.
bahçeniz gerçekten harika olmuş hem çok zevkli döşemişsiniz hem de rengarenk çok güzel allah güle güle oturmayı nasip etsin çiçeklerinize baka baka kahvenizi yudumlayın
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 19:52
bahçeniz gerçekten harika olmuş hem çok zevkli döşemişsiniz hem de rengarenk çok güzel allah güle güle oturmayı nasip etsin çiçeklerinize baka baka kahvenizi yudumlayın
Sayın katsura;
Bahçeme hoşgeldiniz. Beğenilerinize teşekkür ediyorum.
297410
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 20:02
Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği Penstemonlar nisan ortasında açmaya başladılar.
297416
Geçen kasım ayında birileri bahçeme çok sayıda çiçek fidesi bırakıvermiş. Araştırmalarımıza rağmen kim olduğunu ve fidelerin ne fidesi olduğunu bir türlü öğrenemeden diktim.
Kışı çok rahat atlatan bu fideler Hüsnüyusuf çıktı. Dünden bu yanada açmaya başladılar. Bu gizli çiçeksevere teşekkür ediyorum.:)
297417
297418
297419
297420
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 20:12
Bu yaz için hazırladığım tarhlardan birine, tam 50 tane, farklı renklerde Glayöl soğanı diktim. Hepside toprak yüzüne çıktılar.;) Sanırım güzel bir köşe olacak benim için.
297429
Alacalı yapraklı rhododendron ilk çiçeğini açtı. Satıcının söylediği gibi Lila renginde.
297430
Diğeri ise daha erken davrandı.
297431
Geçen seneden yere dökülen tohumlardan çıkan çörek otlarıda açmaya başladı.
297432
297433
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 20:19
Güller giderek daha yoğun açmaya başladılar...
297441
297442
297443
297444
297445
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 20:27
Saray Naneside çiçeklenmeye başladı.
297452
297453
Yalancı Tesbih ağacı (Hint leylağı) da çiçeklenmeye başlayanlardan.
297454
297455
Bu sene Karışık renkli Asterlerin büyük bölümünü palmiyenin etrafına dikeceğim. Yerini hazırladım. Fideler serada.;) Birkaç güne kadar şaşırtılacak büyüklüğe ulaşırlar.
297456
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 20:31
Bu arada Clematis Negritjanka çiçeklenmeye başladı. Bir hafta sonra daha yoğun çiçekleneceğini sanıyorum.
297477
Adalet Yağcı
18-05-2012, 21:14
Çok güzel sunumlar gelmiş yine, ellerinize sağlık Orhan bey.
Gülleri bu forma nasıl getirdiniz merak ettim, terasın tüm duvarına yayılmışlar, bir tarafta güller bir tarafta clematisler, harika bir gürünüm olmuş.
Saray nanesi diye bir bitki de mi varmış, bu sitede her gün yeni bir şey görüp öğreniyorum, çiçekleri çok hoşmuş.
Bu arada, şu gizli çiçeksever komşunuz çok nazikmiş, sizin bitkilere olan düşkünlüğünüzü biliyor olmalı, çok güzel açmışlar.
Hüsnüyusuflar 2. yıl çiçekleniyorlar benim bahçemde, muhtemelen size gelenler de bir yaşında olmalılar.
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 21:31
Balkon duvarlarını kapatan tek bir kök gül Adalet Hanım. Her yıl eylül sonunda oldukça sert buduyorum. Hatta, neredeyse giriş kapısına kadar uzayan dallarını, clematislerle paylaştırmak ve gücünü azaltmaması için hep kestim. Nisan ortasından itibaren. iki ayda bir 21 Azot (Amonyum Sülfat) veriyorum. Tüm bitkilerimle birlikte.
Saray nanesini bir komşumda görüp, sürgününü alıp diktim. Nane olmaya nane. Ama kırmızımsı ve iri çiçekli oluşu ilginç. Adını sevgili Zeki Yağlı söyledi.:)
Hüsnüyusuf çok sevdiğim, gösterişli bir çiçek. Ama fidesini tanımıyordum. Dediğ
im gibi kasım ayında, bir parmak boylarında, bir top fide idiler. Sağolsun dostumuz. Birgün mutlaka ortaya çıkacaktır elbette.:p
Orhan Özbilgiç
18-05-2012, 21:51
Bu kış 4 yaşındaki Acem Halısı bitkim dondu. Maalesef köktende sürmedi.
Çarşamba günü Çarşamba Pazarı'na sebze-meyve almak için gittiğimde birde ne göreyim? Köylü bir bayan birkaç sardunya ve birkaçta Acem halısı yetiştirmiş, satıyor. Çok mutlu oldum inanın.
En güzelini 5 liraya aldım. Saksı amaçlı pet şise dibi kullanmıştı. Tabi ben, büyütmek için değiştirdim.;)
Şimdi tekrar Acem halım oldu.
297504
297505
Orhan hocam,bahçe harika olmuş sahibi gidince hemen neşelenmiş maşşallah yanlız ben
o duvardaki sarmaşık gülde takılı kaldım.....
Orhan Öğretmenim,
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Acemice bende bahçe yapmaya çalışıyorum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Sizlerinde desteği ile umarım güzel bir bahçeye sahip olabilirim.
Samsun'a sevgiler saygılar...
Not: Kış bu sene heryerde çok zor geçti. Donan bitkileriniz için çok üzüldüm. Aynı sorun bizde de oldu, ama dediğiniz gibi giden gitti :( kalan sağlar bizimdir :)
Orhan Özbilgiç
19-05-2012, 12:00
Orhan hocam,bahçe harika olmuş sahibi gidince hemen neşelenmiş maşşallah yanlız ben
o duvardaki sarmaşık gülde takılı kaldım.....
Sağol Alcen kardeşim.
Eylülde bir hatırlat...
Orhan Özbilgiç
19-05-2012, 12:10
Orhan Öğretmenim,
Bahçeniz çok güzel ellerinize sağlık. Acemice bende bahçe yapmaya çalışıyorum sizlerden öğreneceğim çok şey var. Sizlerinde desteği ile umarım güzel bir bahçeye sahip olabilirim.
Samsun'a sevgiler saygılar...
Not: Kış bu sene heryerde çok zor geçti. Donan bitkileriniz için çok üzüldüm. Aynı sorun bizde de oldu, ama dediğiniz gibi giden gitti :( kalan sağlar bizimdir :)
Sevgili arkadaşım;
Çok teşekkür ederim.
Biraz tempolu çalışma, biraz hazırdan satınalmalar( Bir an önce bahçe olduğu ortaya çıksın diye.;)), sürekli agaçlar.net'te arkadaşlara akıl danışmalar, araştırmalar... Daha kısa sürede bu hale getirmemdeki en büyük etkenler oldu.
Sizde mutlaka çok güzel şeyler yapacaksınız. Başarmanın yolu, agaclar.net' ten geçiyor.
Sağlıcakla kalın.
Saray Naneside çiçeklenmeye başladı.
297452
297453
Yalancı Tesbih ağacı (Hint leylağı) da çiçeklenmeye başlayanlardan.
297454
297455
Bu sene Karışık renkli Asterlerin büyük bölümünü palmiyenin etrafına dikeceğim. Yerini hazırladım. Fideler serada.;) Birkaç güne kadar şaşırtılacak büyüklüğe ulaşırlar.
297456
Sevgili öğretmenim , muhendis gibi ölçmüş , biçmiş, çiftçi gibi güzel kazmışsınız. 10 numara aster adası olacak burası. Ah keşke renklerini bilebilseydik. Toprağı yukarı doğru yükseltip bir tepe oluşturup asterleri dizseydik. Renkleri aralarına taşlar koyarak ayırsaydık. Çok ama çok güzel olmuş. Bu ara da el arabanızı çok beğendim. Eeee bahçe büyük olunca el arabası da olur traktörde. :o
Not: Bir ara siyahi akasmanızı yakından görmek isterim.
Orhan Özbilgiç
19-05-2012, 16:15
Beni şımartıyorsunuz.
Evet ölçme işi doğru. Palmiyeyi, Manolya, Oya ağacı ve Kelebek çalısı ile aynı hizada dikmiştim. Etrafınıda kabaca pergelleyince, oldukça düzgün bir yuvarlak çıktı ortaya.:p
Tohumları toplamadan, her renk için bir etiketleme olabilirdi. Ama o dönemdede yine ''adam sende'' deyip geçiveriyorum maalesef. Aralara taş koyma önerinizde çok hoş...
El arabası gerçekten çok işime yarıyor. Buralarda her evde mutlaka bulunur. Bahçelerden birşeyler taşımak için.
Akasmayı yarın veya sonrası yakından fotoğraflamaya çalışacağım. Şu anda, dün sizin oraya yağan yağmur buraya geldi.:) Sağlıcakla kalın.
Orhan Özbilgiç
21-05-2012, 12:25
Mart ayında Bauhaus' tan aldığım ve göndererek bir hafta sonra diktirdiğim Ağaç Şakayıklarından ''Pinky'' açtı. Paketin üzerinde toz pembe olarak görülüyordu. Ama beni şaşırtarak sevindirdi.:p
Kenarlar pembe, ortası tam yavruağzı. Çok hoşuma gitti.:)
298390
298391
298392
Yol kenarındaki Pittoslarımdan biri son derece sağlıklı bir biçimde çiçeklenmeye başladı. Ama karşısındaki maalesef tüm yapraklarını döktü. Gerek gövde, gerekse dallar canlı olduğu için şimdilik sökmedim. Bir ay daha gelişmeleri gözleyecek ve duruma göre karar vereceğim.:(
298393
298394
Orhan Özbilgiç
21-05-2012, 12:36
Orman gülümün biri tamamen çiçeklendi.
298411
298412
Clematis Negritjanka' da ilk çiçeklerini gösterdi.
298413
298414
günebakan
21-05-2012, 13:15
Herşey harika görünüyor Orhan abiciğim ama duvardaki güller bence de çok güzel duruyor:)
Orhan Özbilgiç
21-05-2012, 19:41
Herşey harika görünüyor Orhan abiciğim ama duvardaki güller bence de çok güzel duruyor:)
Beğendiğine sevindim kardeşim. Yüreğine sağlık.:)
Öğleden sonra, Yalancı Tesbih ağaçlarıma bir göz attım. Çiçeklenme ne durumda diye. Çok cici çiçekleri var. Üstelik o kadar güzel kokuyorlarki.;)
Hint Leylağıda deniyor ama o koku leylak kokusuna benzemiyor. Daha farklı, daha bir parfümsü. Ben çok beğendim. İyiki yetiştirmişim.
Tohumdan üçüncü yılda bu hale geldiler. Boyları üçer metreyi geçti.
298626
298627
298628
dağ çiği
21-05-2012, 22:07
Hocam,size kırkbir kere Maşallah diyorum.Bütün kış İstanbul dasınız bi geliyosunuz adeta bahçeyi cennet bahçesi yapıyosunuz.Şakayığın renginede hastayım,tesbih ağacınıda çok beğendim ee neyi beğenmedimkii.
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 10:49
Hocam,size kırkbir kere Maşallah diyorum.Bütün kış İstanbul dasınız bi geliyosunuz adeta bahçeyi cennet bahçesi yapıyosunuz.Şakayığın renginede hastayım,tesbih ağacınıda çok beğendim ee neyi beğenmedimkii.
Vayyy..Kimler gelmiş?:D
Ya arkadaş, sende her sene kış uykusuna mı yatıyorsun? Bir görünüyor, bir yok oluyorsun!
Sizdede bahçe işleri başlamıştır. Artık Yalova'danda güzel görüntüler bekliyoruz.
Selamlar.
dağ çiği
22-05-2012, 21:23
Ahh hocam,çok yorgunum çokk.Ev ,bahçe kedilerr. Yaşım genç ama vücüt yarım.Akşamları televizyon karşısında nineler gibi uyukluyorum.Sizleride çok seviyorum.
Bu arada şanslı neler yapıyor büyümüştür.
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 21:30
Haklısınız. Ama yinede akşam o televizyon başında uyuklamak insanı dinlendiriyor.
aralık ayında İstanbul' a giderken Şanslı'yı isteyen bir arkadaşıma verdim. Gidip bakmıyorum. Peşime takılırsa ayıp olur diye. Çok iyiymiş. 6 yavrusu olmuş.:p Birini ayırıp diğerlerini dağıtmışlar.
Selamlar.
Merhabalar Orhan hocam,bahçeyi bir çırpıda gezdim,sert kışın izlerini çabuk silmişsiniz ellerinize sağlık.Acer palmatum'un temmuz ayından sonra yeşile dönmesi ile ilgili yaptığım araştırmalar enteresan bir sonuca gitti.Hem altınkumdaki mine çiçekliktekiler hemde gelemen aksadaki ziraat mühendisi olan ve süs bitkileri ile ilgilenen arkadaş böyle bir şeyle ilk kez karşılaştıklarını ve bir anlam veremediklerini söylediler.Bir ziraat mühendisi arkadaşım ise yüksek azotlu gübreden olabileceğini söyledi zira benim acer çimlerin içinde ve çime düzenli entec 26 gübre veriyorum.Bu arada clematis peşinde koştururken o sera senin bu sera benim; Amazon peyzajdaki güzel insanlarla da tanıştım onlar sizden bahsedince: kendisini hiç görmedim ama ağaçlar.netten tanışırız ayrıca bahçesini iyi bilirim dedim. selamlar ...
Orhan Özbilgiç
22-05-2012, 22:38
Merhaba Sevgili eyakut;
Kışın izleri birkaç eksikle silindi sayılır. Artık onlara dönüp bakmamaya karar verdim. Yani yenisini alıp yetiştirmeye çalışmayacağım. Gerçi hala tam olarak öldükleri belli değil. Örnegin; Polygala, Gauralardan biri hala çanlı gibi duruyorlar. Belki kök sürgünü verebilirler.
Acer konusunda bir bilgide benden. Çarşamba'da bulunan Kuzey Fidanlığı'nın sahibinin bahçesinde iki tane kocaman ağaç olmuş acer var. Onlardan biri bizimkilerden. Ama orada yeşermiyormuş. Fakat her sene ağustostan itibaren yaprakları (Benimkindede oluyor.) uçlarından itibaren kuruyup dökülüyormuş.
Ama o bu mevsimdeki güzelliği ile yetinmek gerek diyor.:p
Buradaki Tarım Kredi Koop. Bşk. bana 21 azot için çim gübresi demişti. Ben onu kullanıyorum. Acer'e de ondan veriyorum. Olabilir. Gelecek yıl İbrelilere verdiğim %7 azot içeren bir gübrem var. Olmazsa onu denerim. Bu sene bir bakalımda...
Görüşmek üzere. Sevgi ve selamlar.:)
NOT: Emre Akyüz ile epeydir tanışıyoruz. Bir hafta önce bahçeme ikinci kez geldiler. Amazon Peyzaj'ı açtığını o gün öğrendim. Bir ara ziyaretine gideceğim. Çok birikimli bir genç arkadaşımız. Ayrıca pasifte olsa ''Emre Akyüz'' olarak bizim üyemizmiş.
Beğendiğine sevindim kardeşim. Yüreğine sağlık.:)
Öğleden sonra, Yalancı Tesbih ağaçlarıma bir göz attım. Çiçeklenme ne durumda diye. Çok cici çiçekleri var. Üstelik o kadar güzel kokuyorlarki.;)
Hint Leylağıda deniyor ama o koku leylak kokusuna benzemiyor. Daha farklı, daha bir parfümsü. Ben çok beğendim. İyiki yetiştirmişim.
Tohumdan üçüncü yılda bu hale geldiler. Boyları üçer metreyi geçti.
Meyveleri insan için oldukca zehirli, yaprakların insektisit özelliği varmış. Denemeye değer bence:p
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:08
Bahçemdeki Clematislerden Negritjanka en yoğun çiçekli dönemlerine girdi.
302893
302894
Eskalonya bu sene daha bir güzel çiçeklendi.;)
302895
302896
302897
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:16
Bahçeme bu sene kazandırdığım Kırmızı çiçekli İspirya, beyaz çiçeklisinden bir ay sonra, şimdilerde çiçekleniyor.
302903
302904
302905
Tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği, ikinci yaşına giren Salvia Turkistanica ''Alba'' ilk çiçeklerini gösterdi.
302906
302907
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:25
Solanum Dulcamara coştu gidiyor.:p
302921
302922
Solanum Rantonetti herşeye sıfırdan başlıyor.:(
302923
Abutilon'da kıştan ''kuş'' olup çıkanlardan.:(
302924
302925
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:34
Birini geçen ekimde çelikten yetiştirdiğim, diğerini garanti olsun diye İstanbul'da bir fidanlıkta bulup aldığım Deutzia (Havlu Püskülleri) açtılar. Bu çalının çiçeklerini çok seviyorum.:)
302933
302934
302935
Penstemonlarda açmaya başladılar.
302936
302937
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:40
Bu sene yeni Hazeran tohumu ekmedim. Geçen yıldan tohumları dökülen onlarcası açmaya başladı. Ama diplerini çapalayıp dolduramadığım için devrilenlerde var...
302938
302939
302940
Orhan Özbilgiç
31-05-2012, 20:53
Bugün, bu yıl tohumdan yetiştirdiğim asterleri hazırladığım tarha diktim.
302949
Akşama sulamayı düşünürken, öyle bir yağmur başladı ki; bir saatte bahçemin nisbeten alçakta kalan bölümleri göle döndü.
Tabii asterler yere yapıştı. Neyseki tarh yüksek olduğu için çok zararı olmadı. Ama birçok çalım sular altında kaldı. Şu saate bile, sular toprak tarafından emilemedi. Zira günlerdir yağan yağmurlarla toprak iyice suya doydu.
302950
302951
302952
302953
Satı Uğurtan
31-05-2012, 21:37
Sevgili Orhan abim, bahçenin güzelliklerini saysam bitmeyecek, her köşesi bir cennet harika bir görüntü elleriniz dert görmesin, eşinize ve size sevgiler saygılar.
Adalet Yağcı
31-05-2012, 23:01
Geçmiş olsun Orhan bey, sakin yağan yağmur 24 saat yağsın ama böyle deli yağdığında bitkilerim için ben de üzülürüm.
Negritjanka çok hoş olmuş, ben onun Madam Baron Veillard ile birlikte açtığı görüntüyü daha çok beğenmiştim ama.
Hatta, aynı görüntüyü yaratmak için aynı dönemde açacak mor ve pembe tür alıp birlikte dikmeyi düşünüyorum.
Abutilonunuza kocaman bir aferin, bu kışı atlatmayı başarmış, hava ısındıkça cılız görüntüsünden kurtulacaktır, önemli olan yaşaması.
S.Rantonettiye de çok sevindim, bu sene de güzel çiçeklerini görürüz inşallah.
S.Dulcamara çok iyi gelişim göstermiş, Rantonettiiden daha mı dayanıklı acaba?
Valla tüm bitkiler atağa geçmiş, hepsi de çok güzel.
Tohumdan yetiştirdikleriniz de geliştiklerinde bahçeniz cennet olacak.
Orhan Özbilgiç
01-06-2012, 04:04
Sevgili Satı Uğurtan,
Sevgili Adalet Hanım;
''Herkes çocuğunu sever.'' Onlar bizim çocuğumuz gibi. Bende bahçemi seviyorum sanıyorum. :confused:
Onları dahada güzelleştirmek için çabalıyoruz. Çeşit çeşit bitkilerden takılar takıyor, elbiseler giydiriyoruz.
Bazen abarttığımızda oluyor. ''Deli kızın çeyizi'' ne dönüşmeye başlıyor. İşte o durum o kerteye gelmeye başladı gibi.:p Sökmede sökemiyor insan. Kendime sorduğum oluyor. ''Ben bahçemi mi, yoksa bitkileri mi seviyorum?'' Diye. :confused:
Bakalım sonuç ne olacak? Elbette birgün, ''ya yarden ya da serden'' vazgeçmek zorunda kalacağız. O zaman karar veririz.:D
Bu arada, Dulcamara daha dayanıklı. O korunaklı bir yerdede değil.:eek:
Sevgi ve selamlarımızla, sağlıcakla kalın.
Saygıdeğer Orhan ağabeyim,
Maşallah bahçenizdeki bitkiler kışın verdiği soğuk zararını tüm güzelliklerini sergileyerek çok çabuk kapatmaya başlamışlar.
Yağmura gelince bizler Rabbimizden hep gökten rahmetini yerden bereketini eksik etme diye dua etmiyormuyuz. Rabbimde sizin bahçeye rahmetini bol bol göndermiş,ümit ediyorumki bereketini fazlasıyla göreceksiniz.
Bizler bahçelerden ziyade bitkileri daha çok seviyoruz yoksa hemen boş zamanlarımızda nerede hangi bitki var diye aramaya çıkmazdık. Bahçesi olmayıpta evde,ofiste,terasta vb. yerlerde bitki yetiştirmeye çalışanlara ne demeliyiz.
Bizerde bu sevda oldukça ne yardan nede serden vazgeçebiliriz benim nacizane düşüncem,Allah (cc) herkese böyle sevgiler nasip etsin.
Abutilon kuvvetli budadğınız için sizi bu sene çiçekleriyle daha çok memnun edecektir. Başındaki dallar azaldı fakat kök yapısı dahada kuvvetlendiği için, unutmadan tohumları 3 aydır çimlenmeyi bekliyor tohumdan çimlendirmesi çok zor veya olanaksız.
Benim uzaktan gördüğüm kadarıyla liliumlar da açmaya başlamış.Bahçenizde görsel şenlik daha yeni başlıyor herhalde emeklerinizin ve ümitlerinizin karşılığını fazlasıyla almanızı dilerim.
Muğladan sevgi ve selamlarımla.
Sayın Orhan Hocam;
Öncelikle hoşgeldiniz. Bahçe bir hayli öksüz kaldı. Bizim ve bahçenin gözü aydın. Sizin geldiğiniz belli olmuş. Her çiçek ayrı ayrı güzeller. Birini diğerinden ayıramıyorum. Seyrine doyum olmuyor. Bundan sonra her gün değişik şeyler göreceğiz demektir. Clematisler ne güzel olmuşlar. Bu yörede güzel oluyor demek ki. Arkadaşlardan biri bana clematis çeliği gönderdi. Perlitte köklendirmeye çalıştım. Üstünde yaprak oluştu ama kök yapmadı. Anlamadım. Sizlerin clematisleri görünce çok beğiniyorum. Pes etmedim. İnşallah ben de yetiştireceğim.
Ben başka yerlerde haseki küpesi arıyorum meğer komşuda ne çokmuş. Hocam yüzüm kızararak ben haseki küpelerinin tohumlarından istiyorum....:) Size zahmet olmasa. Bu çiçeğin yapısı çok hoşuma gidiyor. Onun ismini ben "prenses elbisesi" diyorum. Şimdilik sağlıcakla kalın. Saygılar......:)
Bahçeme bu sene kazandırdığım Kırmızı çiçekli İspirya, beyaz çiçeklisinden bir ay sonra, şimdilerde çiçekleniyor.
302903
302904
302905
Tohumlarını Sevgili Zeki Yağlı'nın verdiği, ikinci yaşına giren Salvia Turkistanica ''Alba'' ilk çiçeklerini gösterdi.
302906
302907
Hani şarkıda dio ya Allah 'ım 3 yetmez beş 5 yetmez YEDİ DİYE vallahi bir tanecik clematis yeter bana
Orhan Özbilgiç
03-06-2012, 09:20
Sevgili smnunal;
Gittiği yere kadar gideceğiz bakalım.:p
Abutilon 4 kış geçirdi bahçemde. İlkinde hasarsız, ikincisinde toprak seviyesinin 30 cm yüksekliğine kadar donduğu için adamakıllı tıraşladım. bir önceki kışta hiç zarar görmdiği için mayıs ayında çiçeklerini taşıyamıyordu adeta.
Bu kış sonunda, yine kuşa çevirmek zorunda kaldım.
Aslında fazla budanmak istemeyen bir bitki. Sadece kuru dalları almak gerekiyor. Bu yüzden toparlanması uzun zaman alıyor.
Aslında tohumdan çok kolay yetişiyor herhalde ki; bir çok arkadaşımız öyle yapmış. Abutilon(Çin lanterni) başlığına bir göz atın bakalım.;)
Geçen sonbaharda bir çok soğanlı bitkimi, soğanlarını çıkarıp koyduğum kapalı kapta unuttuğum için çürüttüm. Liliumları, Samsun'daki Baumax' tan aldım. Çok değil, birkaç tane. O gördükleriniz, fidelerini buradaki bir arkadaşım vermişti. Sonbaharda diktim. bir aydır çiçekleniyor.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
03-06-2012, 09:39
Sayın gülsu;
Hoşbulduk.
Sizde kış boyunca siteye çok sık uğramadınız.
Aslında bahçemin istiap haddi doldu sayılır. Daha fazla boğmak istemiyorum. Çim (Çayır) alanın geniş kalmasını istiyorum. Zaten giderek, mevsimlikllerden çok yıllıklara ve tohumları döküldüğü yerden kendiliğinden çıkan bitkilere dönüyorum. Tohumdan gelecek sene sadece, domates, salçalık biber, zinnia, Aster vb. birkaç bitki yetiştireceğim. Tohum almak, saklamak, zamanında ekmek için buraya gelip gitmek...Çok külfetli geliyor. Yakın olsa, neyse!
Haseki tohumlarını sizin için toplarım. Sizin bahçedede prenses elbiseleri olsun.;)
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
03-06-2012, 09:45
Hani şarkıda dio ya Allah 'ım 3 yetmez beş 5 yetmez YEDİ DİYE vallahi bir tanecik clematis yeter bana
Sevgili olcim;
Ne deseniz haklısınız. 1967-1970 yılları arasında Erzurum' da öğrenciydim. İklim koşullarının, doğa için ne kadar sınırlayıcı olduğunu çok iyi biliyorum. :(
Sevgi ve selamlar.:)
serkan_istanbul
03-06-2012, 09:54
Maşallah abi kolay gelsin clamatis ve diğerlerine. Yağmur berekettir diyelim napalım . sevgiyle kalın.
Sayın Orhan Hocam;
Kış boyunca bahçeye fazla uğrayamadım. Evde yaşlı hastam var + çoçuklar hemde çalışıyor olmamdan dolayı bahçeye zaman kalmadı. Ben birşey üretmeyince fazla birşey paylaşamadım.
Bence de bahçeyi daha fazla doldurmayın. Çimler çok olunca bahçenin görselliliği daha güzel oluyor. Şimdilik ben bahçemde çim alan yapamadım. Meyveler büyüdükçe yapacağız İnşaallah. Mevsimlik çiçeklere gelince hakikaten çok zor oluyor. Bende sizin gibi düşünüyorum. Kendiliğinden biten çiçeklere yönelmek istiyorum. Bahçeye sık gitmeme rağmen çok yoruyorum.
Prenses elbiseleri içinde şimdi den teşekkür ederim. Eşinize ve size hürmetler ediyorum.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 01:35
Sevgili serkan_istanbul,
Moral motivasyonun içiin çok teşekkür ederim. Haklısın, yaz döneminde, kuvvetlide olsa bu yağışlar yararlı. Sadece bir günü aşan bir süre, bitkilerin dibinde, güneşin etkisiyle adeta kaynayan su birikintisi kalmazsa sorun olmaz. Nitekim ertesi gün öğleye kalmadan sular çekildi.
Sevgi ve selamlar.
Sevgili gülsu;
Sağlık olsun. Bende internete fazla giremiyorum. Biraz işlerin yoğunluğu, birde benim internet bağlantım biraz sorunlu.:( O yüzden, bazen üç dört gün internete giremediğim oluyor.
Eşim henüz İstanbul'da. O oradan, benim üyelik hesabımdan girebiliyor. Bu yüzden aktif görünüyorum tabiiki.:p
Haftaya 4-5 günlüğüne İstanbul'a gideceğim. Sonra eşimle birlikte döneriz artık.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 01:54
Bu kışı atlatamayıp hala, yeşeremeyen bitkilerim var.
Bunlar;
İki Melisa,
Bir lantana,
Bir Gaura,
Bir Pittosporum,
Bir Polygala.
Bunlardan, Gaurayı, Pittosporum'u ve Polygala' yı yerlerinden söktüm.
Gaura kökü sorunsuz göründüğü için tekrar gömdüm.
305468
Polygala ve Pittosporum dondan etkilenip, köklerini saran kabuklar çürümüş ve soyulmuş.
Polygala yerine Filbahri,
305469
305470
305471
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 01:58
Pittosporum yerine, Deutzia (Havlu Püskülü) diktim.
305472
305473
305474
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 02:16
Günün ilk ışıklarında, doğuya bakan evimizin duvarını yaklaşık bir aydır çiçekleriyle süsleyen Clematis Negritjankha' ya, bir haftadır, mis gibi kokusuyla eklenen Yasemini fotoğrafladım.
305475
305476
305477
Buralarda ponpon güller daha yeni açıyor.
305480
Penstemonlar her yıl dahada gürleşiyor.
305481
ilksenozturk
07-06-2012, 07:25
orhan bey merhabalar;
çarşamba'daki evimizde iki karış derinlikli, küçük bir havuzumuz vardı, çok amatör bişey tabi. o dönem sucul bitkiler ile ilgili bilgi olmadığı için bizim havuzu başta ördekler, sonra kurbağalar kullanırdı. ördeklerin kokusunu da kurbağların sesini de herşeye rağmen severdik maaile
benim evimin bahçesi 30 m2 yani çok küçük ve kendi evim de değil, ne kadar oturacağım belli değil, o yüzden şimdilik ben yapamıyorum...
gelin siz bir havuzcuk yapın, su sümbülü ve japon şemsiyesi yetiştirirsiniz. su sümbülünün bir kökünü dönerken getirirsiniz istanbula, japon şemsiyesi de dayanıyormuş kışa üstleri kurusa da.
salkım saçak birsürü bitki buluruz size hem, tasarımını hep beraber yaparız...
gelin, he deyin:)
Kış bir çok bitkimizi alıp götürsede kalanlar gidenleri unutturdular,demekki onlar bizim
bahçelerimizde misafirmiş.Ne yapalım bizde birdaha üşüyen biitkiler almayız.
Bahçeniz tek kelimeyle harika olmuş,klematisiniz sarılan gülünüzden aşa kalmamış süper
havlu püskülü çok güzel bir çalı türü hangisini söyliyeyim....
Maşşallah allah nazarlardan saklasın,sarmaşık solanum çok hızlı büyüyor birde kışa kadar çiçek açıyor çok vefalı.Aynısını ormandan söküp ekmiştim şimdi kocaman oldular.
Ellerinize sağlık,herşey çok güzel güle güle iyi günlerde keyfini sürün inşallah.....
Sevgiler saygılar.....
Sevgili Öğretmenim,
Penstomon ve Salviva albanızı çok beğendim. Siyahi clematisiniz zaten on numara...
Penstemon tohumdan mı ?
Penstemon bitki formu, dona dayanıklılığı ve büyüleyici çiçekleriyle artık vazgeçilmezlerimden.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 12:29
Sevgili ilksenozturk;
Evet havuzu bizde düşünüyoruz. Her ne kadar biz burada yokken bakımı zorda olsa. En kısa zamanda diyemiyeceğim ama ''Bir gün mutlaka''.:)
Japon Şemsiyesi Sevgili Zafer İnandıklı'nın armağanlarındandı. Çokta güzel geilşiyordu. Maalesef bu kış donlardan etkilenip yokolanlardan. Daha demin yerindeki eski dal kurularını yokladım. Çektikçe hep kökten geldiler. Hiç yeni sürgünde yok.:(
Yürekten dileklerinize teşekkürler. Selamlar.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 12:37
Yo..yooo!
Kesinlikle bende sizin gibi düşünüyorum. Kalanlarda tür olarak az değil. Sanırım 150 nin üstünde. Yani iklim olarak şansılyız.;)
Bu yıl bahçemde dahlia ve glayöl gibi soğanlı ve yumrulu bitkileri çoğalttım. Onlar daha bir renklendirecekler umarım.
Sevgili alcen güzel dileklerinize teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın.
Orhan Özbilgiç
07-06-2012, 12:49
Sevgili jineop;
Ağaçlar.net'e katkısı yadsınamayacak birisiniz. Araştırmacı kişiliğiniz, birikiminiz ve yardımseverliğinizle, sitenin vazgeçilmezlerindensiniz. Varlığınız benim için çok önemli.
Gerek pestemon, gerekse salvia, Sevgili Zeki Yağlı'nın işyerinde ziyaretine gittiğimde bana verdiği tohumlardan. Salvia'nın ilk; Penstemonlar'ın ikinci çiçekli yılı.
Size katılıyorum. Uzun süre çiçekli kalması, benimki gibi ilkyaz çiçeklenen bitkilerin az olduğu bahçelerde bir kurtarıcı oluyor.:p Bahçede bir vurgu objesi oluyorlar.
Selam ve sevgiler.
Sevgili jineop;
Ağaçlar.net'e katkısı yadsınamayacak birisiniz. Araştırmacı kişiliğiniz, birikiminiz ve yardımseverliğinizle, sitenin vazgeçilmezlerindensiniz. Varlığınız benim için çok önemli.
Gerek pestemon, gerekse salvia, Sevgili Zeki Yağlı'nın işyerinde ziyaretine gittiğimde bana verdiği tohumlardan. Salvia'nın ilk; Penstemonlar'ın ikinci çiçekli yılı.
Size katılıyorum. Uzun süre çiçekli kalması, benimki gibi ilkyaz çiçeklenen bitkilerin az olduğu bahçelerde bir kurtarıcı oluyor.:p Bahçede bir vurgu objesi oluyorlar.
Selam ve sevgiler.
Sevgili Öğretmenim, çok güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Söyledikleriniz gibi olabilmek için çok çaba sarfetmem lazım. Bu onurlu sözlere layık olmaya çalışacağım. Sevgiler, selamlar...
Orhan Özbilgiç
11-06-2012, 20:15
Bir süreliğine İstanbul'a gitmek zorundayım.
Bahçemdeki bazı çiçekli bitkiler sanki bunun farkındaymışcasına, bu yıl geçen yıllardan daha erken çiçekleniyorlar, ben göreyim diye.;)
Paşa Bıyığı bunlardan biri.
307555
307556
Kaymak ağacıda erkenci.
307557
307558
Bu arada geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim beyaz ve erguvani çiçekli erguvanlar, kardeş kardeş büyüyorlar.
307559
Orhan Özbilgiç
11-06-2012, 20:28
Geçen yıldan arta kalan sadece üç kök hatmi var. İkisi açtı. Biri henüz tomurcukta.
Açanların ikiside yalınkat ve beyaz. Diğer katmerli ve farklı renktekiler toprakta çürüdüler sanırım. Çıkmadılar çünkü.:(
307568
307569
Mor clematisimin Negritankha' nın ekürisi, eflatun renkli Madam Baron Veillard' da erken çiçeklendi. Geçen yıllar Haziran sonunda çiçekleniyordu. Büyük olasılıkla, bir hafta sonra çok daha yoğun çiçekleneceğini umuyorum. Birlikte çok hoş bir armoni oluşturuyorlar.
307570
307571
307572
Adalet Yağcı
11-06-2012, 21:03
Bu güzellik geçmeden bir kaç fotoğraf daha lütfen, bakmaya doyamıyor insan.
Cemo nun bahçesindeki Blue Angel (http://www.agaclar.net/forum/981278-post3761.htm) den sonra bir de sizin Negritankhayı görmek büyük keyif.
Orhan Özbilgiç
11-06-2012, 21:18
Bu güzellik geçmeden bir kaç fotoğraf daha lütfen, bakmaya doyamıyor insan.
Cemo nun bahçesindeki Blue Angel (http://www.agaclar.net/forum/981278-post3761.htm) den sonra bir de sizin Negritankhayı görmek büyük keyif.
Biraz önce baktım. O da çok nefis. Cemo'nun bahçeside bayram yeri gibi. Rengarenk zaten. Türkiye kazan, O kepçe, gittiği her yerden çok güzel bitkiler taşıyor.:)
Geçen yıldan arta kalan sadece üç kök hatmi var. İkisi açtı. Biri henüz tomurcukta.
Açanların ikiside yalınkat ve beyaz. Diğer katmerli ve farklı renktekiler toprakta çürüdüler sanırım. Çıkmadılar çünkü.:(
307568
307569
Mor clematisimin Negritankha' nın ekürisi, eflatun renkli Madam Baron Veillard' da erken çiçeklendi. Geçen yıllar Haziran sonunda çiçekleniyordu. Büyük olasılıkla, bir hafta sonra çok daha yoğun çiçekleneceğini umuyorum. Birlikte çok hoş bir armoni oluşturuyorlar.
307570
307571
307572
Orhan Bey bu nasıl clematis böyle, harika...
Orhan Özbilgiç
12-06-2012, 15:48
Orhan Bey bu nasıl clematis böyle, harika...
Evet gerçektende... Bende çok beğeniyorum. Diğerleri bu kadar çiçekli kalıyor mu, bilmem? İlk çiçeklerini 15-16 mayıs ta göstermişti. Ve hala bir taraftanda açmayı sürdürüyor.Hemde yoğun olarak.
Türü ile ilgisi var mı bilmiyorum? Diğerleri ile ancak gelecek yıllarda bir kıyaslama yapabileceğim. Bu yıl 5 tane daha aldım çünkü.;)
Kesinlikle türle ilgisi var. Muazzam bir şey olmuş bu ve sadece bir sene oldu dikeli değil mi? Bu güzelliği görünce çan sarmaşığı da neymiş, iyiki de kurumuş diyorum. :) Her yeri bu güzellik kaplayabilir, maşallah...
Orhan Özbilgiç
12-06-2012, 18:47
Kesinlikle türle ilgisi var. Muazzam bir şey olmuş bu ve sadece bir sene dikeli değil mi? Bu güzelliği görünce çan sarmaşığı da neymiş, iyiki de kurumuş diyorum. :) Her yeri bu güzellik kaplayabilir, maşallah...
Sevgili Limon;
Bu üçüncü yılı. Ama geçen yılda fena değildi. Üstelik ikinci posta açmasında.;)
307914
Çan sarmaşığındanda vazgeçemedim. Batıya bakan duvarda boy gösterecek o da.:p
307915
kartal124
13-06-2012, 21:46
Sayın Orhan bey,
Öncelikle bir maaşallah diyeyim, sonra sorumu sorayım.
Siz İstanbula döndüğünüzde clematisler kış sezonunda kendi hallerinde yaşamlarını devam ettirebiliyorlar mı?Yoksa ilgilenen birileri oluyor mu?
Selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 09:57
Sayın Orhan bey,
Öncelikle bir maaşallah diyeyim, sonra sorumu sorayım.
Siz İstanbula döndüğünüzde clematisler kış sezonunda kendi hallerinde yaşamlarını devam ettirebiliyorlar mı?Yoksa ilgilenen birileri oluyor mu?
Selamlarımla.
Çok teşekkür ederim.
Ara ara İstanbul' a gelip gitmekle birlikte, çoğunlukla aralık ayına kadar orada kalıyorum.(Dün İstanbul' a geldiğim için ''Orada'' diyorum.) :)
Kışın bahçedeki bitkilerimle ciddi anlamda ilgilenen biri yok! Sadece ayda bir, kışı belli ölçülerde hasarsız atlatmalarını sağlamak amacıyla alt kata koyup geldiğim, çok yılık saksı bitkilerimi sulayıveren biri var. O da profesyönel biri olmadığı için başarı oranı çok düşük. Bitkilerimin yarısı şu veya bu nedenle çürüdü-kurudu.:(
Haa..Bu arada, dalları kırılan, ağaç ve çalılarımın durumuna müdahale ediveriyor.
Zaten bu seneye kadar iki kök clematisim vardı. Onlarıda, toprak seviyesinin yaklaşık 70-80 cm. yukarısından kabaklama kesip geliyordum.
Birkaç gün önce her iki türünde etiketleri elime geçti. Orada mor olanı için 50, eflatun olanı için 25 cm.den budayın diyor. Ben daha yüksek ten buduyormuşum. Önerildiği gbi budasam, doğal olarak çiçeklenme daha aşağılardada olurdu.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
14-06-2012, 21:20
Geldimki, sevgili eşimin mutfak penceresinde büyüttüğü menekşeler coşmuşlar. Topu topu üç saksı. Fakat çok şirinler.:)
308783
308784
308785
308786
Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 16:14
Bugün kışın kaybettiğim bitkilerimin yerini dolduracak, kışa daha dayanıklı bitkiler almaya başladım.
İlk olarak Eminönü'nden 20 liraya bir Leptospermum 'lambertii' (Çay ağacı) aldım.
309221
309222
Sonra Tekzen'e gelip, dün fiyatının 33 liradan, 9 liraya indirilmiş olduğunu gördüğüm Cytisus Racemosus (Sanırım çok yıllık katırtırnağı, bazı kaynaklarda ''sarı salkım'' yazsada...) aldım. Minicik saksıda, mart ayından beri dura dura biraz güçsüzleşmiş. Ama toprağa kavuşunca sağlığına kavuşacağını umuyorum.;)
309223
309224
kartal124
15-06-2012, 21:52
Sayın Orhan bey,
İlex'le ilgili bölümde bir kaç yıl önce bu bitkiyi aradığınızı yazmıştınız.
http://www.agaclar.net/forum/553795-post18.htm
Acaba bulup aldınız mı?
Aldıysanız nereden aldınız?
Gelişimi nasıl?
Selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
15-06-2012, 22:36
Sayın Orhan bey,
İlex'le ilgili bölümde bir kaç yıl önce bu bitkiyi aradığınızı yazmıştınız.
http://www.agaclar.net/forum/553795-post18.htm
Acaba bulup aldınız mı?
Aldıysanız nereden aldınız?
Gelişimi nasıl?
Selamlarımla.
Aldım aldım.:)
Bu üçüncü senesi. 35 liraya, Samsun'da Aksa Botanik'ten.
Ama İstanbul Levent' teki Ağaç Peyzaj Satış yerindede boy boy vardı. Formları çok daha güzeldi. Ama daha büyük boylarda ve en küçüğü 75 lira idi o zaman.
Özellikle Samsun'a taşıma güçlüğü nedeniyle tercih etmemiştim. Kargo hizmetleri yok çünkü.
Aldığım gün böyleydi. Sert budamalardan korktuğum için bir ay öncesine kadar şekillendiremedim.
309374
Geçen ay yan - alt dallarını hep kestim. Form vermek için iki yana çaktığım desteklere,kauçuk bodur elma bağlama ipleri ile bağladım. Sanırım bu yıldan sonra daha güzel olacak. Biraz geciktim ama, zaten İlex ağır büyüyor.:(
Buda son hali.;)
309375
Sevgi ve selamlar.
Mete Tiren
16-06-2012, 22:17
Üstadım merhabalar ...
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz bizim buralarda tek tek beğenmeye çalışsaydım mesajlarını her birisini beğenmem lazımdı. Sözlerinizin ahengi yetiyor sayfanızda bazende bir resim bir tebessüm.
Esnaflık bana 5 çeşit insan olduğunu öğretti...
En güzeline anadolu insanı dedik biz ana sütü kadar temiz, toprak gibi eller yarık, sözler gök gürültüsü gibi yele sele sığmaz, dosdoğrudur haktan şaşmaz.
İkincisi mülayim tiplerdir az konuşur, öz ve hak konuşurlar. Sessiz bir o kadar içine kapanıktırlar.
Üçüncüsü kimseye karışmaz aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın der, kendisi binin birini yaşayamaz hayatta.
Dördüncüsü kötü adamdır içi dışı sözü özü kötüdür karşıdan baksanız anlarsınız ha 7 ha 70 direk kavrarsınız.
Beşincisi en tehlikelisidir 1. gibi gözükür 4. gibi işler hayatta ne olacağı ne yapacağı belli olmaz aslında.
Derseniz ki mete bunları neden durduk yere anlatır derim ilk satır bana sizi hatırlatır. Tanışmaya ne hacet bir cümle yeter bize, hal sussa da sözler verir ele. Dostlar kervanına eklerseniz bizi de bahtiyar göçeriz bu diyardan belkide...
Saygılar Hürmletler
Orhan Özbilgiç
17-06-2012, 17:30
Sevgili Mete Tiren;
Yazdıklarından, ayağı yere basan, donanımlı ve fazlasıyla deneyimli biri olduğunuz, kolaylıkla anlaşılıyor. Sizin gibi birini tanımış olmak bana onur verir. Hakkımdaki yargılarınız gönlümü okşadı. Çok teşekkür ederim.
Herşey gönlünüzce olsun.
Orhan Özbilgiç
17-06-2012, 17:48
Bugün kışın kaybettiğim bitkilerimin yerini dolduracak, kışa daha dayanıklı bitkiler almaya başladım.
İlk olarak Eminönü'nden 20 liraya bir Leptospermum 'lambertii' (Çay ağacı) aldım.
309221
309222
Sonra Tekzen'e gelip, dün fiyatının 33 liradan, 9 liraya indirilmiş olduğunu gördüğüm Cytisus Racemosus (Sanırım çok yıllık katırtırnağı, bazı kaynaklarda ''sarı salkım'' yazsada...) aldım. Minicik saksıda, mart ayından beri dura dura biraz güçsüzleşmiş. Ama toprağa kavuşunca sağlığına kavuşacağını umuyorum.;)
309223
309224
Bugün Babalar Günü nedeniyle çocuklarımız armağanları ile geldiler. Birlikte dışarı çıktık. Sürpriz bir biçimde, birde fidanlığa götürdüler. Extra olarak istediğim bitkiyi almamı istediler.
Doğal olarak taşıyabileceğim şeyleri aldım. Birde geçen kış kaybettiklerimden bazılarını. Açıkçası onlarada kıyamadım.
Geçen günlerde aldıklarıma ek olarak; Bir Bardak menekşe, bir eflatunumsu sakız, bir buz çiçeği, bir gaura, bir melisa (kolonya çalısı), bir limon melisa(Limon otu) çalısı aldırdım.:)
309873
309877
309874
309875
309876
Cymbelina
17-06-2012, 20:14
Harika bir bahçe, harika ağaçlar, çiçekler:) Ben daha yeni baktım. Hepsine maaşallah. Selamlar.
Ben bu klematise dönüp dolaşıp seyretmeye doyamadım,maşşallah harika olmuş elleriniz dert görmesin inşallah.......
Orhan Özbilgiç
17-06-2012, 21:30
Harika bir bahçe, harika ağaçlar, çiçekler:) Ben daha yeni baktım. Hepsine maaşallah. Selamlar.
Teşekkürler Cymbelina;
Dilerim siz daha güzellerine sahip olursunuz.
Selamlar.
Orhan Özbilgiç
17-06-2012, 21:39
Ben bu klematise dönüp dolaşıp seyretmeye doyamadım,maşşallah harika olmuş elleriniz dert görmesin inşallah.......
Sevgili alcen;
Evet o clematis benimde gözdem. O duvarda öyle. Sanırım gelecek yıllarda daha güzel olacak.
Çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın.
Cymbelina
18-06-2012, 16:06
Amin, çok sağolun, inşallah:)
Avatar resminizdeki beyaz tavus kuşu sanırım, şimdi farkettim, benim çok beğendiğim bir kuştur.
Cymbelina
19-06-2012, 20:29
Sayın Özbilgiç, beyaz tavus kuşu arattırmak için geçen yıl keşfedip arada baktığım bir internet sitesine girdim, çocukların da hoşuna gidiyor, soyu tükenmekte olan çok ilginç hayvanlar var. Neyse, oraya girip tavus kuşunun ingilizcesi "peacock" sözcüğünü yazınca çıkan sonuçlardan biri beni şaşırttı:) Ben görmemişim, meğer bitkiler de varmış. Şu güzelliğe bakın:
ARKive - Peacock moraea videos, photos and facts - Moraea villosa (http://www.arkive.org/peacock-moraea/moraea-villosa/)
Orhan Özbilgiç
19-06-2012, 20:44
Sayın Özbilgiç, beyaz tavus kuşu arattırmak için geçen yıl keşfedip arada baktığım bir internet sitesine girdim, çocukların da hoşuna gidiyor, soyu tükenmekte olan çok ilginç hayvanlar var. Neyse, oraya girip tavus kuşunun ingilizcesi "peacock" sözcüğünü yazınca çıkan sonuçlardan biri beni şaşırttı:) Ben görmemişim, meğer bitkiler de varmış. Şu güzelliğe bakın:
ARKive - Peacock moraea videos, photos and facts - Moraea villosa (http://www.arkive.org/peacock-moraea/moraea-villosa/)
Gerçekten enfes çiçekler yakalamışsınız. :eek:
O tavus kuşu, Yeşilköy Röne park'taydı?.(İki yıl önceki bir fotoğraf.) Renklileride vardı. onlarında fotoğraflarını çektim. Ama beyazı benimde favorim.
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 21:59
10 günlük bir İstanbul kaçamağından sonra, bahçeme tekrar döndüm. Her ne kadar üç-dört güne bir birisine sulattımsada, yağışssız geçen bu süre sonunda, doyurasıya sulama tam iki günümü aldı.
Çayırın biçilmesi bugün ve yarına kaldı.
Bu arada çiçeklenen bitki sayısı giderek artıyor.
Poinciana gilliesi ( Paşa Bıyığı )
312138
Jasminum Sambac (Ful Yasemin) saksıda olduğu için istediğim yere koyabiliyorum. Sanırım burayı sevecek Zira tam gün güneş alıyor.;)
312139
312140
312141
Gelecek yıl için viyollerde mümkün olduğu kadar az sayıda bitki üretmek istiyorum. Sadece sebze tohumları vb. Bu nedenle çok yıllık ve dökülen tohumlarından kendiliğinden yetişenleri tercih ettim.
Örneğin: Geçen yıl tek bir saksıda olan Coreopsis ( Kız gözü, dökülen tohumlardan çıktığı için bahçenin bir çok yerine fideledim. Yaz boyunca sürekli çiçekli oluşu ve çiçeklerinin güzelliği hoşuma gidiyor.
312142
kartal124
25-06-2012, 22:09
Sayın Orhan bey,
Saksıda tutuğum bir paşa bıyığı bitkim var.Artık bahçeye dikeyim diyorum.Bu bitki nelerden hoşlanır?Güneşi seviyor mu?Susuzluğa dayanabiliyor mu?
Genelde dayanıklı bir bitki mi?
Selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:12
Tohumlarını üyelerimizden Sevgili Shapsough' un annesinin verdiği ve adını dün Sevgili musk' tan öğrendiğim Clemoe Spinosa ( Örümcek çiçeği) çok ilginç bir çiçek.
Dün ilk çiçekleri pembe idi. Bu akşam gördümki, aynı salkımda bazıları beyaz, bazıları pembe.
Pembeler bir gün sonunda beyazlaşıyor mu? Yoksa onlar yeni ve beyaz olarak açanlar mı? Bunu birkaç günlük gözlemden sonra anlayacağım.:confused:
312156
312157
312155
312154
312153
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:20
Sayın Orhan bey,
Saksıda tutuğum bir paşa bıyığı bitkim var.Artık bahçeye dikeyim diyorum.Bu bitki nelerden hoşlanır?Güneşi seviyor mu?Susuzluğa dayanabiliyor mu?
Genelde dayanıklı bir bitki mi?
Selamlarımla.
Sevgili kartal124;
Güneşi çok seviyor.
İstanbul soğuklarına dayanabilir.
Bahçede, bu mevsimde 7-8 gün aralıklarla doyurasıya suluyorum.
Herhangi bir hastalığına raştlamadım. Bit ve benzeri asalak hiç görmedim.
Sadece bahçedeki tüm ağaç, ağaçcık ve çalılara verdiğim gibi, yaklaşık bir - bir buçuk ayda bir amonyum sülfat türü gübre veriyorum.
Selamlar.
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:33
Güller bu yıl önceki yıllara göre daha bol çiçekli. Sanırım yazın bol güneşli geçmesinden...
312173
Feijoa (Kaymak ağacı) son çiçeklerini açmış.
312174
Bu yıl ilk kez tanıştığım Kozmosları, Clematis köklerine gölge olsun diye önlerine fideledim. Onlarda açmaya başladılar.
312175
Geçen yıl bir dal olan lavanta artık bir çalı.;)
312176
Yine çiçeklenmeye başlayan Kelebek çalılarımdan biri.
312177
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:41
Bodur Zakkum' um en çiçekli dönemini yaşıyor.
312190
312191
Geçen hafta İstanbul' dan aldığım bitkilerimden, Manuka (Çay ağacı) yerini sevdi. Hemende çiçeklendi.:p
312192
312193
Bahçemin bir bölümü.
312189
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:51
Geçen yıldan kalan köklerden çıkan Sellukalar 3 metreyi aştı. Lablablar ve güllerle birlikte bu duvarı güzelleştirecekler.
312194
312195
312197
Abutilon nihayet güzelleşmeye başladı.
312196
Alacalı hedere.
312198
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 22:57
Ekşi Karadutlar olmaya başladı.
312203
Vişnelerde öyle.;)
312204
Dahlialar açmaya başladı.
312205
312206
312207
Adalet Yağcı
25-06-2012, 22:57
Bahçe tam havasını bulmuş, fotoğraflar harika.
Özellikle örümcek çiçeğinin gece çekimi şahane olmuş.
Ellerinize sağlık Orhan bey.
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 23:07
Sarı Acem Borusu kuru selviyi, yeşil bir ağaca çevirdi.
Turuncusu henüz sarısı kadar sarıp sarmayalamadı.
312210
312211
312212
Ekinezya ve Rudbekialar.
312213
Nootkatensis Pendula ( Hayalet Sediri ) çok güzel gelişiyor. Boyu 2.5 metreyi buldu.
312214
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 23:11
Bahçe tam havasını bulmuş, fotoğraflar harika.
Özellikle örümcek çiçeğinin gece çekimi şahane olmuş.
Ellerinize sağlık Orhan bey.
Sevgili Adalet Hanım;
İnanın benim içimde ancak ısındı. Hiç güzelleşmeyecek sanıyordum. O örümcek çiçeğini biraz gözlemliyeceğim. Beğenirsem sürekli bahçemi süsler. Eşe dostada tohum gönderirim.
Selamlar.
Orhan Özbilgiç
25-06-2012, 23:27
Hazeranlar hala açıyor...
312216
312217
312218
Bahçemde Ortanca yok dememek için iki yıl önce çelikten ürettiklerim.
312219
Bu yıl geldiğimde sokak köpekleri içinde bu ilgimi çekti. Anlatıldığına göre iki kez araba çarpmış ,omurgada yamulmalar olmuş. Bu nedenle , hemde dengesiz koşan bir köpek.:( Doyururken,ona torpil yapıyorum. Kamburluğu nedeniyle ona ''Quazimodo'' adını taktım. Fotoğrafta da torpil yapıp, sadece önden çekim yaptım.;)
312220
Daha önceki mesajımda yazdığım gibi baharda sizin bahçeye rahmet olup yağan yağmurların bereketini de berberberinde getirdiği görülüyor. Bahçeniz ve bitkileriniz tam bir görsel şölen sunmaya başlamış. Dileğim bundan sonraki gelişimleri daha güzel olur.
Muğladan size ve sevdiklerinize sağlık ve huzurlu yaşamanız dileğimle selamlarımla.
Sevgili abim, bahçen muhteşem olmuş şimdi her yer den ayrı ayrı kokular geliyordur.
Sevgiler.
Ekşi Karadutlar olmaya başladı.
312203
Vişnelerde öyle.;)
312204
Dahlialar açmaya başladı.
312205
312206
312207
Dahlialar çocukluğumun çiçekleri hemen her bahçede olurdu kocaman açarlardı,moru ,sarısı ,beyazı ,kırmızısı, pembesi, alacalısıyla.Patetes çiçeği denirdi.Geçen eşime anlattım hatırlamadı.
Şimdi resmini görünce tekrar o günlere döndüm birden bu çiçekler kayboldu.Evden saksılar kalktı.Ne oldu da insanımız çiçeksiz kaldı anlamadık.
Eşim "afrika menekşesi gelince olan oldu"diyor.
Seralarda boduru var bikaç tane ben de aldım diktim sanırım çok güneşi sevmiyor yaprakları yandı çünkü.
Tüm bitkileriniz çok güzel ve bakımlı.Kolay gelsin...
Maşallah hepsi birbirinden güzel çiçekler. Elinize sağlık pek beğendim. Hele Örümcek çiçeğine bayıldım.
Tohumdan üretilebiliyor mu öyle mi dediniz?. Eğer öyleyse İzmir de yaşar mı sizce.
Orhan Özbilgiç
28-06-2012, 19:52
Sevgili smnunal;
Gerçekten öyle. Doğa her yıl aynı gösteriyi tekrarlıyor. Üstelik benimki gibi henüz yeni kurulmuş bahçelerde, her yıl daha bol çiçekli ve meyveli oluyor.:)
Güzel dilekleriniz için teşekkür eder, sevgilerimi sunarım.
Orhan Özbilgiç
28-06-2012, 19:59
Sevgili abim, bahçen muhteşem olmuş şimdi her yer den ayrı ayrı kokular geliyordur.
Sevgiler.
İnan doğru Sevim Hanım!
Özellikle sabah ve akşam saatlerinde, Amerikan Hanımeli, Kelebek çalıları, Ful yasemin, Yasemin, güller, hünnap çiçekleri, çok güzel kokular yayıyorlar.
Bu arada senin armağanın olan Sihirbaz güller ben İstanbul' da iken açıp geçmiş. Yakında tekrar açarlar. İlk fotoğrafları ile annelerini ziyarete geleceğiz tabii.;)
Orhan Özbilgiç
28-06-2012, 20:04
Dahlialar çocukluğumun çiçekleri hemen her bahçede olurdu kocaman açarlardı,moru ,sarısı ,beyazı ,kırmızısı, pembesi, alacalısıyla.Patetes çiçeği denirdi.Geçen eşime anlattım hatırlamadı.
Şimdi resmini görünce tekrar o günlere döndüm birden bu çiçekler kayboldu.Evden saksılar kalktı.Ne oldu da insanımız çiçeksiz kaldı anlamadık.
Eşim "afrika menekşesi gelince olan oldu"diyor.
Seralarda boduru var bikaç tane ben de aldım diktim sanırım çok güneşi sevmiyor yaprakları yandı çünkü.
Tüm bitkileriniz çok güzel ve bakımlı.Kolay gelsin...
Sevgili hberbul;
Buradada bir dostum bahçemdeki ilk dahlia çiçeğini görünce aynı şeyi söyledi. Buralardada 'Patates çiçeği' deniliyormuş.;)
Çocukluğumda Buldan' daki bahçemizin vazgeçilmezlerindendi. Biz 'Yıldız çiçeği' derdik.
Bahçemi beğenmenize sevindim. Sağolun. Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
28-06-2012, 20:16
Maşallah hepsi birbirinden güzel çiçekler. Elinize sağlık pek beğendim. Hele Örümcek çiçeğine bayıldım.
Tohumdan üretilebiliyor mu öyle mi dediniz?. Eğer öyleyse İzmir de yaşar mı sizce.
Sevgili Ayşiş;
Örümcek çiçeğini ilk kez tanıyorum. Üç dört günlük gözlemlerimi sizin mesajınızı yanıtlama düşüncesiyle aktarmak istedim.
Ama sonradan, agaclar.net' te bu çiçeğe ilişkin bir başlık olduğunu ve gözlemlerimi orada paylaşmamın, çok daha yararlı olacağını düşündüğümden, vazgeçtim.
Ancak tohumdan üretildiği kesin. Mevsimlik bir bitki olduğu için, ülkemizin neredeyse yerinde yetişebileceğini düşünüyorum.
Selamlar.
Orhan Özbilgiç
02-07-2012, 19:55
Bugün öğleden sonra meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle, bahçemdeki birçok bitkim zarar gördü. Bazı ağaçlarımın dalları kırıldı. Bazıları kökünden söküldü. Çiçeklerimin çoğu yerlere yattı. Kökten kırılanlarda az değil.
Fotoğraflarını çektim ama elektirikler kesik. Bilgisayarımın pili bitmek üzere olduğu için yayınlıyamıyorum. Daha sonra yayınlarım.
Yorgun ve moralsizim. Sizlerle paylaşarak deşarj olmak istedim.:(
Geçmiş olsun Orhan bey. Eminim siz kısa zamanda yaraları sararsınız, sağlık olsun, cana gelmesin demekten başka bir şey gelmiyor elden.
Orhan Abim geçmiş olsun.
Sen sevginle azminle yaralarınızı en kısa zamanda sararsın. Allah başka kederler vermesin. Doğanın içinde böyle durumlar olabiliyor. Allah sağlık versin.
Sevgili abim geçmiş olsun.
Gidenlerin yerine mutlaka gelir yeterki sizin sağlığınız yerinde olsun.
kartal124
02-07-2012, 21:14
Sayın Orhan bey,
Geçmiş olsun, önemli olan sağlık.Bahçede her kayıp, hem tecrübe hem de yeni bir başlangıç oluyor.
Sağlıcakla kalın.
günebakan
02-07-2012, 21:32
Orhan abiciğim çok geçmiş olsun galiba Türkiyenin bir çok yerinde hava böyle fırtınalı bizim burda şiddetli rüzgar çiçeklerimin iyice başını döndürdü. içeriden balkonun kenarına koyduğum gülün 15 dakika içinde bir kaç yaprağının koptuğunu gördüm hemen geri içeri aldım bu havalardan ne yapcaz bilmem. Abiciğim kendini üzme giden her bitkinin ağacın yerine yenisi gelir işki cana birşey olmasın.
çok geçmiş olsun. Bitkiler bizim sevdamız olsada Allahtan gelene yapacak birşeyimiz olmuyor. Ne diyelim cana ve canana bir zarar gelmesin.
Her olayda bir hayır vardır derler bizlerde bunu böyle algılayarak, Allah beterinden korusun diyelim.
Sağlık ve huzurlu günler dileğimle selamlarımı yolluyorum.
Benol Hazaroğlu
03-07-2012, 14:19
Çok geçmiş olsun Orhan bey. Bu sene havaların gazabına en çok siz uğradınız sanıyorum.
Çok dengesizleşti havalar bir sıcak bir soğuk çiçeklerimize de hastalık davetiyesi çıkarıyorlar.
Üzmeyin kendinizi desem de olmuyor. Ben de Clematislerimdeki küllemeden çok üzgünüm.
nuray topcu
03-07-2012, 15:40
yaaaa herşey çok güzel....
Havalar her bahçeye bir uğruyor işte, dert etmeyin, hele sizin bahçe, bir de siz varken yaralarını çok çabuk kapar.
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:05
Sevgili arkadaşlarım,
Limon, tturt, sevim4, kartal124, günebakan, smnunal, Benol Hazaroğlu, ve Kiraz.
İyi niyetli desteklerinize teşekkür ediyorum.
Bir saat kadar önce elektrikler ve internet bağlantısı geldi.
Dün yaşadığımız çok şiddetli fırtına ve beraberindeki kuvvetli yağışın doğal olarak önce kendi bahçemdeki hasarlarını görünce moralim çok bozuldu. Ama sonrasında, bu felaketi daha büyük boyutlarda yaşayanlar olduğunu duyup, bazılarıını görünce tanrıya şükrettim.
Zira benim kayıplarımın telafisi vardı. En çok üzüldüğüm yaklaşık 42 yıl önce dikidiğini bildiğim, karşı komşuma ait iki Toros sedirinden birinin ortadan kırılması oldu. Yaz-kış balkonumdan o iki ulu sedirin güzelliğini seyretmek bana keyif veriyordu.
Yine yan komşumun, insanlar gölgesinde dolmuş bekleyebilsin diye uzun yıllar önce diktiği Aksöğüt'ün kökünden yıkılmasıda beni epeyce üzdü.
Kendi bahçemde ise;
Geçen kışı boyunun ve dallarının yarısından fazlasını kaybederek atlatan ve yeniden bol çiçekli hallerine kavuşan Abutilon'umun, bu baharda filizlenmeyecek diye çok üzüldüğüm, sonrasında ortaya çıkan tek kök sürgününü görünce çok mutlandığım ve çiçeklenmesini beklediğim Solanum Rantonetti'nin, köklerinden kırılmasına canım sıkıldı.
Bu yıl üzerinde oldukça bol meyvesi olan,ön bahçedeki Trabzon Hurmasının iki güzel dalının kırılması,arka bahçedekinin tüm dallarının kırılması, bir elma ağacımın üzerindeki tüm meyveleri ile birlikte kökünden sökülmesi, dahlialardan bazılarının köklerinin kırılması, sebzelerimin bir bölümünün devrilmesi, leylandilerin yan yatması vs.moralimi bozmuştu vesselam.
Bugün epeyce uğraşarak tüm devrilen bitkilerimin diplerine ince bambu çubuklar, parlıcanların diplerinede destek sopaları bağladım. Yarında benzer çalışmalarla ortalığı epeyce toparlarım. Şimdi moralim iyi. Bir kaç gün içinde herşey normale döner ümidediyorum.
Yağmur öncesi bahçemden birkaç görüntü.
315271
315272
315273
315274
315275
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:08
Öncesi...
315276
315277
315278
315279
315280
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:12
Yağmur, fırtına ve sonrası...
315281
315282
315283
315284
315285
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:17
315286
315287
315288
315289
315290
athena -asena
03-07-2012, 23:19
Hocam geçmiş olsun, Önemli olan sağlık cana zarar gelmesin diğerleri yerine gelir .
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:20
315291
315292
315293
315294
315295
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:24
315296
315297
315298
315299
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:27
315301
315302
315303
315304
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:30
315305
315306
315307
315308
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:33
315309
315310
315311
315312
315313
serkan_istanbul
03-07-2012, 23:33
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamnda herşey yoluna girer saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:36
315314
315315
315316
315317
Orhan hocam çok geçmiş olsun, moralinizi bozmayın canınız sağ olsun. Kayıplarınızı tekrar ekersiniz, sizlere birşey olmadıya bir kaç güne sular falan çekilince eski haline döner..
Tekrar geçmişler olsun.Sevgier selamlar...
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:39
315318
315319
315320
315321
315322
Hocam siz doğal felaket yaşamışsınız,büyük geçmiş olsun...
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:50
Bu fotoğrafları hayata daima iyimser bakmak gerektiğini vurgulamak için koyuyorum.
Öyle ya, inanın sadece bir parça kuru ekmek için, peşimde peymane olan bu sokak köpeklerini görünce ''Amaaaann. Bu bitkilerin hepsi yerine gelir. Hayatta farkında olmamız gereken, daha çooookk şeyler var.''
Diyebilmek için. :confused:
315323
315324
315325
315326
315327
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:54
Orhan hocam çok geçmiş olsun, moralinizi bozmayın canınız sağ olsun. Kayıplarınızı tekrar ekersiniz, sizlere birşey olmadıya bir kaç güne sular falan çekilince eski haline döner..
Tekrar geçmişler olsun.Sevgier selamlar...
Canım arkadaşım;
Çok haklısın. İnsanın ilk anda morali bozuluyor. Ama sonrasında yaşama yine dört elle sarılmak gerektiğini farkediyor. Ben de öyleyim şimdi.
Sağolun.
Orhan Özbilgiç
03-07-2012, 23:56
Geçmiş olsun inşallah en kısa zamnda herşey yoluna girer saygılarımla.
Serkan'cığım;
Çok teşekkür ederim. Bende yoluna gireceğine inanıyorum.
Büyük geçmiş olsun Orhan bey, boğazım düğüm düğüm bakakaldım resimlere. :( Büyük felaket atlatmışsınız çok üzüldüm, beterinden korusun Rabbim. Siz iyi olun da gerisi nasılsa telafi olur, güç kuvvetiniz eksik olmasın yeter ki. Sevgi ve saygılarımla..
Sayın Orhan Bey,
Dünya ölçeğindeki küresel ısınma iklim değişiklikleri ile her yeri vuruyor maalesef...
Bundan 1 ay önce İzmir cıvarında ki aşırı yağmur ve sel suları sebebi ile yazlığımızın bodrumu 1,5 metre suyla doldu.
Babam ve eşim burayı kendilerine atölye gibi kullanmak üzere düzenlemişler, masa, raf vs. yaptırmışlardı. Sel sularında tüm alet edavatlar,masa ve sandalyeler suyun üzerinde yüzüyordu. Hepsi atıldı :(
Yazlığı bu yıl aldığımız için biraz moralimiz bozuldu ama 20 yıldır o bölgede bu derece yağış ve fırtınanın görülmediğini söylediler.
Ereğli'de bu kış kardan burnumuzu çıkaramadık. Kar üstüne kar yağdı, aylar sürdü...20 yıldır burada böyle kış görmedik.
Bu 20 yıl anahtar kelime galiba :(
Bahçenizden sizin Abutilon'u görüp hayran olmuştum, haftasonu Yalova'dan aldım yazlığa dikilmek üzere hep sizi anarak. Şimdi sizinkini görünce içim cız etti. Bu arada abutilon 1 metre cıvarı 7,5 tl idi...
Tüm fotograflara üzüldüm ama ev çok kırılan ve kökünden devrilen ağaçlara... Umarım ağacın üzerine devrildiği evde kimseye bir şey olmamıştır.
Sağlığınız ve gücünüz yerinde olsun, sizin hızla bahçeyi toparlayıp yenilerini ekeceğinize inancım tam.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Adalet Yağcı
04-07-2012, 13:52
Ne diyeceğimi bilemiyorum Orhan bey, gerçekten tam bir felaket olmuş.
Bununla geçmiş olur inşallah.
Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, çok garip günler yaşıyoruz, ani patlayan fırtınalar, sağanak yağmurlar gibi.
Nette bir yerde okudum ilgimi çekti kopyalamıştım, şöyle yazıyor;
Mitch Battros – Earth Changes Media
Güneş aktivitesi son 48 saatte patlayıcı seviyelere geri döndü. Güneş lekesi bölgeleri 1512, 1514, 1515 ve 1516 son 34 saat içinde düşükten orta dereceye kadar alevler üreterek aktifti. En parlak alev 30 Haziran’da 1513 bölgesinden geldi ve Kp Indeksinde 4.4 olarak kaydedildi.
Sonraki 48 saatte özellikle 1513 ve 1515 güneş lekesi bölgelerinden daha fazla C – sınıfı alevleri ve olası M – sınıfı alevleri bekleniyor. ACE uzay araçları tarafından yakalanan yüksek hızlı solar rüzgar akımı üreten geniş bir koronal delik açıldı.
Solar rüzgar hızı 400 km/s’ten yaklaşık 600 km/s’e yükseldi. Bu arada, Gezegenler Arası Manyetik Alan kuvveti 5 ile 15 nT arasında dalgalandı, Bz bileşeni kısa periyotlar için -10 nT (ciddi) ye erişti.
Sonraki 72 saatte aşırı iklim değişimlerini izleyin. Bunlar kasırgalara dönüşen tropikal fırtınalar, depremler veya volkanik patlamalar, ani sıcaklık değişimleri, tornadolar, düz hatlı rüzgarlar gibi şekiller alabilir.
Netten alıntıdır.
1 Temmuzda yayınlanmış bu yazı.
Benzer durumları biz de yaşıyoruz, sağlık olsun, yeter ki cana gelmesin.
Yine de manzarayı görünce içim burkuldu, meyveleri ile birlikte yıkılan elma ağacına, evin üstüne düşen aksöğüte, ortasından kırılan Toros sedirine çok üzüldüm.
Solanum ve diğerleri kendini kısa zamanda toparlayacaktır.
Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun Orhan hocam, cana gelmesinde bitkileri yine siz yerine koyarsınız. Yakında olsam atlar yardıma gelirdim.
Benol Hazaroğlu
04-07-2012, 14:38
Orhan bey çok şiddetli olmuş bu hasar. Resmen kasırgaya çevirmiş fırtına.
Havalar düzelince çok işiniz olacak ama Allah sağlık versin, gerisi hallolur.
Kandiliniz mübarek olsun.
ilksenozturk
04-07-2012, 14:58
orhan hocam,
öncelikle özellikle sağlığınıza bişey olmadığı için çok geçmiş olsun.
biz de samsun'daki tanıdıklarımız için endişelendik, hatta bir tanesi toki konutlarına çok yakındı ama sıkıntısız atlatmışlar çok şükür. allah herkese sabır versin orda.
özellikle yıkılmış ağaçların fotoğrafları beni çok üzdü. onca yıllık ömürlerinin sonuymuş.
ama birşeylerin sonu başka birşeylerin başlangıcıdır doğada. günyüzüne çıkması orman yangınına bağlı tohumlar bile var, öyle değil mi?
gidenler, belki bizim bilmediğimiz bir neden yüzünden bir başka bitkiye yer açmak için gittiler.
veya tekrar yapmamız, tekrar düzenlememiz ve tekrar umutlanmamız için terkediyorlar bizi, bilemeyiz.
ama her gidiş yeniden çabalamak için bir fırsat.
bize 'çalış' deniliyor bu yolla, çalışmayı bırakma deniliyor aslında.
daha yapacak çok işin var deniliyor.
iyiki de deniliyor.
bu dünyayı terk eden büyüklerimden şunu anladım ben; ne zaman ki çabalayacak birşeyin kalmaz insanın, o zaman buralardan göçmeyi düşünmeye başlar.
hatırlar mısınız bilmem; çilli begonyamı kaybettiğim için çok üzülmüştüm, hatta sayfamda inşallah tekrar canlanır diye yazmıştınız siz de. ona her gün (işte bir bitki deliliği) 'ben senden vazgeçmiyorum, sen de vazgeçme sakın! dedim.
küçük bir dalı yeniden sürdü, şimdi ben yeniden annesi gibi onun da 2 metreye çıkmasını izleyeceğim :)
sil baştan...
kandiliniz mübarek olsun, sakın üzülmeyin gidenlere
Orhan Abi,
Televizyonda seyredip, internetten takip edince Samsun ve Sinop'da yaşanan afeti daha iyi anlayabildim. Tekrar çok geçmiş olsun. Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa söylemen yeterli Orhan abi.
KAPTANzst
04-07-2012, 20:03
Çok geçmiş olsun Orhan bey.
Allah beterinden korusun.
Epey yıkım yemişsiniz.:(
Orhan bey geçmiş olsun sizin sıhhatiniz mühim üzülmeyin Selamlar
Doğayla Barış
04-07-2012, 21:43
Sevgili Orhan bey çok çok geçmiş olsun. Size bir şey olmadı ya en önemlisi bu, gerisi nasıl olsa hallolur. Biz yaşadığımız fırtına da gencecik arkadaşımızı sonsuzluğa yolcu ettik, geri kalan hiç bir şeyin önemi yok.
Kandiliniz mübarek olsun. Bu arada sevgili adalet hanıma katılıyorum. Bu yıl farklı ve özel bir yıl. Allah doğanın gazabından hepimizi korusun. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla.
Çok geçmiş olsun Orhan Bey. Gerçekten büyük bir olay atlatmışsınız. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız. Saygılarla:)
güldeste-
05-07-2012, 22:45
Üzüldüm:( Geçmiş olsun Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmaz inşallah... en kısa sürede toparlanmanız dileğiyle saygılar.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:05
Büyük geçmiş olsun Orhan bey, boğazım düğüm düğüm bakakaldım resimlere. :( Büyük felaket atlatmışsınız çok üzüldüm, beterinden korusun Rabbim. Siz iyi olun da gerisi nasılsa telafi olur, güç kuvvetiniz eksik olmasın yeter ki. Sevgi ve saygılarımla..
Üç gündür olmayan elektriklerimiz ve doğal olarak internet bağlantım geldi.
Sevgili Sudenur;
Sıkıntılar paylaşılırsa gerçekten etkisi önemli ölçüde azalıyor. Ne iyi ettimde sizlerle paylaştım. İnanın üç günde herşey yoluna girdi. Büyük bir azimle, tüm olumsuzlukları çözümledim. Şimdi bahçem yine bize yaşam sevinci veriyor.
Sağolun varolun.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:13
Sayın Orhan Bey,
Dünya ölçeğindeki küresel ısınma iklim değişiklikleri ile her yeri vuruyor maalesef...
Bundan 1 ay önce İzmir cıvarında ki aşırı yağmur ve sel suları sebebi ile yazlığımızın bodrumu 1,5 metre suyla doldu.
Babam ve eşim burayı kendilerine atölye gibi kullanmak üzere düzenlemişler, masa, raf vs. yaptırmışlardı. Sel sularında tüm alet edavatlar,masa ve sandalyeler suyun üzerinde yüzüyordu. Hepsi atıldı :(
Yazlığı bu yıl aldığımız için biraz moralimiz bozuldu ama 20 yıldır o bölgede bu derece yağış ve fırtınanın görülmediğini söylediler.
Ereğli'de bu kış kardan burnumuzu çıkaramadık. Kar üstüne kar yağdı, aylar sürdü...20 yıldır burada böyle kış görmedik.
Bu 20 yıl anahtar kelime galiba :(
Bahçenizden sizin Abutilon'u görüp hayran olmuştum, haftasonu Yalova'dan aldım yazlığa dikilmek üzere hep sizi anarak. Şimdi sizinkini görünce içim cız etti. Bu arada abutilon 1 metre cıvarı 7,5 tl idi...
Tüm fotograflara üzüldüm ama ev çok kırılan ve kökünden devrilen ağaçlara... Umarım ağacın üzerine devrildiği evde kimseye bir şey olmamıştır.
Sağlığınız ve gücünüz yerinde olsun, sizin hızla bahçeyi toparlayıp yenilerini ekeceğinize inancım tam.
Tekrar çok geçmiş olsun.
Sevgili syuksek;
Galiba haklısınız. Uzun yıllardır yaşamadıklarımızı yaşar olduk.
Abutilon' un bir dalı, kökünden değilde, ortasından kırılmış ama kopmamış. Onu aşı macunu ile sarıp sarmaladım ve ayağa kaldırdım. Üzerinde birkaç çiçeğide var. Yıl sonuna kadar onun çiçekleri ile avunuruz artık.
Yıl sonunda hemen dibindeki minik sürgünde büyür, büyük olasılıkla o da çiçeklenir. Birkaç yıl içinde yine eski görkemine kavuşur inşallah.
Teşekkür ediyor, esenlikler diliyorum.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:20
Ne diyeceğimi bilemiyorum Orhan bey, gerçekten tam bir felaket olmuş.
Bununla geçmiş olur inşallah.
Siz yine de tedbiri elden bırakmayın, çok garip günler yaşıyoruz, ani patlayan fırtınalar, sağanak yağmurlar gibi.
Nette bir yerde okudum ilgimi çekti kopyalamıştım, şöyle yazıyor;
Mitch Battros – Earth Changes Media
Güneş aktivitesi son 48 saatte patlayıcı seviyelere geri döndü. Güneş lekesi bölgeleri 1512, 1514, 1515 ve 1516 son 34 saat içinde düşükten orta dereceye kadar alevler üreterek aktifti. En parlak alev 30 Haziran’da 1513 bölgesinden geldi ve Kp Indeksinde 4.4 olarak kaydedildi.
Sonraki 48 saatte özellikle 1513 ve 1515 güneş lekesi bölgelerinden daha fazla C – sınıfı alevleri ve olası M – sınıfı alevleri bekleniyor. ACE uzay araçları tarafından yakalanan yüksek hızlı solar rüzgar akımı üreten geniş bir koronal delik açıldı.
Solar rüzgar hızı 400 km/s’ten yaklaşık 600 km/s’e yükseldi. Bu arada, Gezegenler Arası Manyetik Alan kuvveti 5 ile 15 nT arasında dalgalandı, Bz bileşeni kısa periyotlar için -10 nT (ciddi) ye erişti.
Sonraki 72 saatte aşırı iklim değişimlerini izleyin. Bunlar kasırgalara dönüşen tropikal fırtınalar, depremler veya volkanik patlamalar, ani sıcaklık değişimleri, tornadolar, düz hatlı rüzgarlar gibi şekiller alabilir.
Netten alıntıdır.
1 Temmuzda yayınlanmış bu yazı.
Benzer durumları biz de yaşıyoruz, sağlık olsun, yeter ki cana gelmesin.
Yine de manzarayı görünce içim burkuldu, meyveleri ile birlikte yıkılan elma ağacına, evin üstüne düşen aksöğüte, ortasından kırılan Toros sedirine çok üzüldüm.
Solanum ve diğerleri kendini kısa zamanda toparlayacaktır.
Geçmiş olsun.
Sevgili Adalet Hanım;
Alıntıladığınız bu yazı gerçekten çok çarpıcı. Neden olmasın?
Sevgili cemo, iyi dilekleriinizi iletti. Çok teşekkürler.
Deneyimleriniz benim için çok önemli. Özellikle Solanum için yazdıklarınıza katılıyorum. Büyük olasılıkla bu sene ekim ayında o minik sürgün çiçek bile açabilir.
Teşekkürler. Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:24
Geçmiş olsun Orhan hocam, cana gelmesinde bitkileri yine siz yerine koyarsınız. Yakında olsam atlar yardıma gelirdim.
Dudi;
İçtenliğinden zerre kadar şüphe duymuyorum.
Keşke yakın olsaydık. Eşim ve ben sizleri konuk etmekten müthiş mutlu olurduk.
Gözlerinizden öpüyorum.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:30
Orhan bey çok şiddetli olmuş bu hasar. Resmen kasırgaya çevirmiş fırtına.
Havalar düzelince çok işiniz olacak ama Allah sağlık versin, gerisi hallolur.
Kandiliniz mübarek olsun.
Benol Hanım;
Gerçekten ben böyle şiddetli bir fırtına ve beraberinde o denli kuvvetli bir yağışı ilk defa yaşadım.
İyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla.
Çok geçmiş olsun Orhan Bey..
Bahçenin haline üzülmemek elde değil ama canınız sağ olsun siz ne güzel bahçeler yaparsınız..
Nasıl başedeceğiz bu iklim değişiklikleriyle bilmiyorum, dolular, fırtınalar, seller..
Rabbim daha kötüsünden korusun.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:35
orhan hocam,
öncelikle özellikle sağlığınıza bişey olmadığı için çok geçmiş olsun.
biz de samsun'daki tanıdıklarımız için endişelendik, hatta bir tanesi toki konutlarına çok yakındı ama sıkıntısız atlatmışlar çok şükür. allah herkese sabır versin orda.
özellikle yıkılmış ağaçların fotoğrafları beni çok üzdü. onca yıllık ömürlerinin sonuymuş.
ama birşeylerin sonu başka birşeylerin başlangıcıdır doğada. günyüzüne çıkması orman yangınına bağlı tohumlar bile var, öyle değil mi?
gidenler, belki bizim bilmediğimiz bir neden yüzünden bir başka bitkiye yer açmak için gittiler.
veya tekrar yapmamız, tekrar düzenlememiz ve tekrar umutlanmamız için terkediyorlar bizi, bilemeyiz.
ama her gidiş yeniden çabalamak için bir fırsat.
bize 'çalış' deniliyor bu yolla, çalışmayı bırakma deniliyor aslında.
daha yapacak çok işin var deniliyor.
iyiki de deniliyor.
bu dünyayı terk eden büyüklerimden şunu anladım ben; ne zaman ki çabalayacak birşeyin kalmaz insanın, o zaman buralardan göçmeyi düşünmeye başlar.
hatırlar mısınız bilmem; çilli begonyamı kaybettiğim için çok üzülmüştüm, hatta sayfamda inşallah tekrar canlanır diye yazmıştınız siz de. ona her gün (işte bir bitki deliliği) 'ben senden vazgeçmiyorum, sen de vazgeçme sakın! dedim.
küçük bir dalı yeniden sürdü, şimdi ben yeniden annesi gibi onun da 2 metreye çıkmasını izleyeceğim :)
sil baştan...
kandiliniz mübarek olsun, sakın üzülmeyin gidenlere
Yazdıklarınıza birebir katılıyorum, sevgili ilksenozturk.
İnanın şu andaki duygularım öyle diyor. Herşey yoluna girecek.
Çilli begonyaya sevindim. İnşallah dileğiniz gerçekleşir.
Sevgiyle kal. Gözlerinden öpüyorum.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:40
Orhan Abi,
... Yardımcı olabileceğimiz bir şey varsa söylemen yeterli Orhan abi.
Yaa, tturt;
Sizleri çok seviiyordum. Ama şu alıntıladığım cümlenle gönlümü hepten fethettin be kardeşim. Sağol varol.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:43
Çok geçmiş olsun Orhan bey.
Allah beterinden korusun.
Epey yıkım yemişsiniz.:(
Sağolasın KAPTANzst.
Bu gün itibarıyla aşağı yukarı herşeyi toparladım. Bundan sonra miniklerin büyümesi için gayret sarfedeceğiz artık.
Sevgi, saygı ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:46
Orhan bey geçmiş olsun sizin sıhhatiniz mühim üzülmeyin Selamlar
Sevgili Dostum;
Çok doğru söylüyorsunuz. Elbette. Hiçbirşey sağlıktan önemli tutulmamalı.
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:49
Sevgili Orhan bey çok çok geçmiş olsun. Size bir şey olmadı ya en önemlisi bu, gerisi nasıl olsa hallolur. Biz yaşadığımız fırtına da gencecik arkadaşımızı sonsuzluğa yolcu ettik, geri kalan hiç bir şeyin önemi yok.
Kandiliniz mübarek olsun. Bu arada sevgili adalet hanıma katılıyorum. Bu yıl farklı ve özel bir yıl. Allah doğanın gazabından hepimizi korusun. Sağlıcakla kalın. Saygılarımla.
Evet sizin sözünü ettiğiniz o menhus olayı hatırlamak bile üzüyor insanı. Sizin o günlerinizde hissetklerinizi yazılarınızdan okumuştum.
Selam, sevgi ve saygılarımla...Esen kalın.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:51
Çok geçmiş olsun Orhan Bey. Gerçekten büyük bir olay atlatmışsınız. Umarım en kısa zamanda toparlarsınız. Saygılarla:)
Sevgli peyyide;
Çok teşekkür ederim. Beni yüreklendirdiğiniz için.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:52
Üzüldüm:( Geçmiş olsun Allah bir daha böyle üzüntüler yaşatmaz inşallah... en kısa sürede toparlanmanız dileğiyle saygılar.
Sevgili güldeste;
İyi dileklerinize teşekkür ediyorum. Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:56
Hocam geçmiş olsun, Önemli olan sağlık cana zarar gelmesin diğerleri yerine gelir .
Sevgili Dostum;
Mesajınızı farkedememişim. Çok özür dilerim.:( İyi dileklerin için teşekkür ediyorum. Sevgi ve selamlarımla.
Orhan Özbilgiç
06-07-2012, 21:58
Çok geçmiş olsun Orhan Bey..
Bahçenin haline üzülmemek elde değil ama canınız sağ olsun siz ne güzel bahçeler yaparsınız..
Nasıl başedeceğiz bu iklim değişiklikleriyle bilmiyorum, dolular, fırtınalar, seller..
Rabbim daha kötüsünden korusun.
Sağolun. Beni yüreklendiriyorsunuz. İnşallah başedemeyeceğimiz dert vermez Ulu Tanrım.
Selam ve sevgiler.
Her şerde bir hayır var derler.Sizin için hayırlısı olur İnşallah. Geçmiş olsun.Yaradan bir daha göstermezsin dilek ve dualarımla.
Saygılar.
Mete Tiren
07-07-2012, 18:59
Üstadım büyük geçmiş olsun üzülmeyin telafisi olur felan demeyeceğim. İnsan o manzarayı gördüğünde neler hisseder iyi biliyorum. Nasrettin hoca misali binekten düşünce hocam doktor çağıralım mı dediklerinde binekten düşen varsa o gelsin başkası gelmesin dediği gibi.
Elimde pek bir bitki yok ama sayfamda gördüğünüz lazım olan bir şey varsa hemen kargolamaya çalışırım. Bu günde yanınızda olamaz isem (isek) iyi günde hiç olmayalım daha iyi biz kötü gün dostluğuna talibiz varsın iyi günleri başkaları alsın biz zarda darda ortaya çıkalım.
Üstadım bu da geçer elbet sabrı denenir bazen kul kısmısının bu da öyle bir deney sanırsam . Allah beterlerinden korusun Saygılar
Orhan Özbilgiç
07-07-2012, 19:25
Her şerde bir hayır var derler.Sizin için hayırlısı olur İnşallah. Geçmiş olsun.Yaradan bir daha göstermezsin dilek ve dualarımla.
Saygılar.
İlginize ve iyi dileklerinize teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
07-07-2012, 19:37
Üstadım büyük geçmiş olsun üzülmeyin telafisi olur felan demeyeceğim. İnsan o manzarayı gördüğünde neler hisseder iyi biliyorum. Nasrettin hoca misali binekten düşünce hocam doktor çağıralım mı dediklerinde binekten düşen varsa o gelsin başkası gelmesin dediği gibi.
Elimde pek bir bitki yok ama sayfamda gördüğünüz lazım olan bir şey varsa hemen kargolamaya çalışırım. Bu günde yanınızda olamaz isem (isek) iyi günde hiç olmayalım daha iyi biz kötü gün dostluğuna talibiz varsın iyi günleri başkaları alsın biz zarda darda ortaya çıkalım.
Üstadım bu da geçer elbet sabrı denenir bazen kul kısmısının bu da öyle bir deney sanırsam . Allah beterlerinden korusun Saygılar
Size neden çabuk kanım kaynadı? Şimdi anlıyorum.
Olanı paylaşmayı, yardımcı olmak için çırpınmayı düstur edinmişsiniz.
Sevgili Mete Tiren;
Bugün itibaryla herşey yoluna girdi. İlginize çok teşekkür ederim. Kırılan bitkilerimin diplerinde yeni sürgünleri var. Gelecek yıla kalmaz yine güzel birer çalı olurlar beklentisindeyim.
Yaşamım boyunca bende sizin gibi olmaya çalıştım. Bu sayede çok güzel dostluklar kazandım. Tanrıda yardım etti. Çok az dara düştüm. Bu huyunuzun ömrünüzce mükafatını görmeniz dileğiyle.
Selam ve sevgiler.
ayazkentli
07-07-2012, 20:23
Orhan hocam geçmiş olsun.
Bizim önce'ki ay yaşadığımızı (siz daha fazlasını) yaşamışsınız. Cana geleceğine mala gelsin gibi bir cümle de kuramıyorum. Çünkü, bitkilerin de canı var. Yaralar umarım çabuk toparlanır ve normale döner.
Tekrar geçmiş olsun.
Orhan Özbilgiç
07-07-2012, 21:02
Orhan hocam geçmiş olsun.
Bizim önce'ki ay yaşadığımızı (siz daha fazlasını) yaşamışsınız. Cana geleceğine mala gelsin gibi bir cümle de kuramıyorum. Çünkü, bitkilerin de canı var. Yaralar umarım çabuk toparlanır ve normale döner.
Tekrar geçmiş olsun.
Sevgili ayazkentli;
O görüntüleri çektiğim zaman çok bezgin bir halde idim.
İnanın şu an, yine arzulu ve zindeyim. İşte bu paylaşmanın pozitif etkisi. Ayni sevgiyi yaşayan sizlerin motivasyonları ile oluştu bu heves. İyi ki varsınız. İyi ki varsın agaclar.net.
Eser İlhan
08-07-2012, 09:46
Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum ;)
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....
Sevgi Durul
08-07-2012, 11:24
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.
Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 19:42
Orhan Bey, bahçenizdeki fırtına zararlarını yeni gördüm. Haberlerde izledimse de nedense sizin de zarar görmüş olabileceğiniz hiç aklıma gelmedi. Belki de "orası cennet bahçesi, orda fırtına filan olmaz" diyordu bilinç altım bana, bilemiyorum ;)
Çektiğiniz resimlere bakarken gözlerim doldu, içim burkuldu.. Tanrı tekrarından korusun, size yaraları toparlayacak coşku ve sabır versin... Eminim bahçeniz size tez zamanda eskisinden de canlı olarak geri dönecektir.
Bu arada benim bahçenizdeki gözdem hayalet ağacı nasıl? Umarım bu hengameyi zararsız atlatmış olan şanslılardandır..
Selam ve sevgilerimle.....
Eser Hanım;
Eminim üzülmüşsünüzdür. toparlanmam epeyce vakit aldı. Son olarak bugün Hanımeliyi yeni desteğine bağladım. O zaten yıkılarak sadece hırpalanmıştı. Şimdi 9 şiddetindeki depreme bile dayanır hale getirdim.:D
317437
317438
Nutkatensis ise rüştünü ispat etti. Gerçekten çok esnek bir ağaçmış. Çok şükür hiç zarar görmedi. Üzerinde irice bir nazar boncuğu vardı. Belkide ondan.:p
İçten duygularınıza teşekkür ediyorum. Sağolun varolun.
317439
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 19:51
Sayın Orhan Özbilgiç Öğretmenim, son yaşananlar çok üzücü, herkes gibi ben de çok üzüldüm, ancak bir türlü yazmaya elim varmadı. Geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Yerine konacak şeyler, can sağlığı olsun.
Eskisinden daha gür, daha çiçekli bitkiler dileğiyle.. Saygılar...
Sağolun öğretmenim.
Birazcık fazla mesaiyle herşey güzelleşti yine. Tabii bazı bitkilerim iki yıl geriye gittiler. Bazıları yaralandılar. Bazıları kurudular. Yinede kalanlar onların eksikliğini hissettirmiyorlar.
Bol bol fotoğraf çektim. Elektirkler ve internetim ancak dün gece kesintisiz geldiler. Bugün elektirik ve internetin tadını çıkaracağım. Önce sayfamı bahçemden iki gün önce çektiğim fotoğrafları paylaşacak, sonrasında sizlerin bahçelerine zaman ayırmaya gayret edeceğim.
Herşey gönlünüzce olsun.
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:01
Eveeeet...Şimdi bıktırıncaya kadar fotoğraf yüklemeye geldi sıra. İnanın interneti ve sitemizi çok özledim.:)
Burada, yeşile doygunluklarından olacak, birçok kişi giriş yoluma neden parke taşı döşemediğimi soruyor. Bu yola parke döşenir mi?
317440
Bu yıl ilk kez yetiştirdiğim dahlialaran üç- dört tanesi fırtınada kırıldı. Ama kalanlarda çok güzeller.;)
317441
317442
317443
317444
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:05
317445
317446
317447
Güller bu yılki kadar güzel çiçeklenmemişlerdi.
317448
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:11
Bu yıl zinnialara çok yer ayırdım. İçlerinde aster görünümlü olanlarını ilk kez bu yıl diktim. Çok güzeller.
317449
317450
317451
317452
Kardinal Climber ve arkada yine Zinnialar.
317453
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:20
Bu benim ikinci Grevilya'm. Buda sorunlu. Araştırdım, nemden hiç hoşlanmıyormuş. Bakalım buda kuruyacak mı?:(
317454
317455
317456
Kozmos'larda sevimli çiçeklermiş.
317457
Devrilen zeytinin dibine biraz toprak koyup, herekledim. En az iki yıl böyle kalacak ki, yeniden kopan köklerin yenileri sürsün ve güçlensin. Sanırım kurtuldu.:)
317458
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:26
Yedek Abutilon'um.;)
317459
Manolyamın son çiçeğini eve aldım. Güzel kokusunu doya doya hissetmek için.
317460
317461
Glayöller biraz hırpalandı ama...Yinede açıyorlar.
317462
317463
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:34
Clematis Madam Baron Veillard açmayı sürdürüyor.
317465
Negrithanka' nın son çiçekleri gibi...
317466
Örümcek çiçeği çok uzun ömürlü. Sanırım sonbahara kadar açmayı sürdürecek.:confused:
317467
317468
Horoz ibiği bahçemin klasiklerindendir. O da açmaya başladı.
317469
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:43
Torba çiçekleri geçen yıl vardı. Dökülen tohumlardan yine çıktı.
317473
Zeytin gibi kökünden yere yatan elma biraz daha fazla sarsılmış olacsk ki, yaprakları sararıp dökülüyor.:(
317474
Sophora Japonica Pendula.
317475
Mısır Peygamber) çiçekleride dökülen tohumlardan çıktılar.
317476
317477
Adalet Yağcı
11-07-2012, 20:50
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.
Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim :)
Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.
Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.
Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"
317483
Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 20:54
Paşa Bıyığı sağlam...
317478
Oya ağaçlarınındiplerinede zinnia fidelemiştim.
317479
Kökünden kopan Abutilon' un ince bir dalı kırılarak vartayı atlattı. Macunlayıp sardım. Kabuklarının yarısı soyulmuş ama yinede yaşamını sürdürüyor gazi.:)
Yanındada minik bir sürgün var.
317480
317481
Kışın donan mercan ağacının kök sürgünü yine ağaç oldu. Birde çiçekleniyor mu? değmeyin keyfime.:p
317482
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:03
Nandina Domesticalar.
317485
Kadeh Çalısının çiçekleri şarap kokuyor.:)
317486
Hibiscus Mutabilis bu yıl ilk donlara yakalanmaz inşallahta çiçeklerini görürüm.
317487
Bodur zakkum hala çiçekli.
317488
Boulevard ve arkasında top formlu Ateş dikeni.
317489
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:12
Güneş şapkalarından bir grup.
317490
İlex...Arkadaki Sinameki çiçeklenmeye başladı. Aralık sonuna kadar sürebiliyor.
317491
317492
Yine diğer bir grup güneş şapkası ve Ekinezyalar.
317493
Ortancalar.
317494
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:23
İnanın, ben bu yolumun üzerinde yürümeyi çok seviyorum.
317497
Bu dahlia üzerinde tam 32 açmış durumda çiçek var!
317495
317496
Turuncu Acem Borusu açmaya başladı. Karşısında da sarılar.;)
317498
Bu lilium müthiş güzel kokuyor.
317499
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:30
Eski Gaura çiçeklenmeye yeni başladı.
317500
Pieris Japonica güneşi sevmiyormuş. Ona gelecek yıl için yarı gölge bir yer bulmam gerekiyor. Hiç büyüyemedi. Yeni yaprak vermedi.:(
317501
317502
Malabar ıspanağı çiçeklenmeye başladı.
317503
317504
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:38
Solanum Dulcamara fırtınada sadece sarıldığı direkten aşağıya sıyrıldı. Ama çiçeklenmeye devam ediyor.
317507
Karagözlü suzan çiçekleniyor.
317508
Pembe inci çalısı çok büyüdü.
317509
Hünnap çiçekleri iğde gibi kokuyor!
317510
317511
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:45
Böğürtlenler olmaya başladı.
317514
317515
Evin arkasındaki bölümü yeşillendirmek üç yılımı aldı. Ama başardım. Orayı çalılarla boğmayacağım.
317516
317517
317518
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 21:56
Oğul otu (Tıbbi melisa)
317527
317528
Son posta nektarinler...( İriler üstte, küçükler altta.) Pazarcı hilesi:p
317529
Güneş enerjisi ile çalışan Uğur böceği lambalarımız.
317530
317531
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 22:03
Balkondan görünen bahçe...
317545
317546
317547
Son olarak ilk kez dün çiçeklenmeye başlayan Clematis Jean Paul II fotoğrafları.
317548
317549
günebakan
11-07-2012, 22:19
Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim:)
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 22:25
Bu bahçe eskisinden de güzel olmuş.
Bahçeyi bu halde gördüğüme öyle sevindim ki, hiç bir şey olmamış gibi.
Dahlialar harika, şimdi ben de heveslendim, sürekli bağlamak gerektiği için vaz geçmiştim bu güzellikten.
Zinnialar muhteşem, her rengin tohumundan isterim :)
Glayöller duvar diplerinde daha mutlu oluyorlar sanırım, kontrol edilmesi daha kolay.
Cosmoslar, güller, manolya hepsi de şahane, bence yağmur yaramıış tüm bitkilere.
Ve...bunu çok beğendim, çok eskiden seyredip etkilendiğim bir film adını hatırlattı bana.
"Yeşil Yol"
317483
Ellerinize sağlık, ne kadar yorulduğunuzu tahmin edebiliyorum.
Bundan sonrası için sadece keyfini çıkarmak kalıyor.
Sevgiyle.
Adalet Hanım,
Tüm arkadaşlarımın beğenilerini önemsiyorum. Ama siz ve sizin gibi deneyimli üyelerimizi daha bir dikkate alıyorum. zaten olması gerekende bu.
Malum, birçok bitkiyi sizler sayesinde tanıdım. Sağolun.
''Yeşil yol'' u bende çok sevmiştim.
O yolu geniş tuttuğuma o kadar çok memnunumki. Yaklaşık 6-6.5 metre genişliğinde. O boşluk sağ ve sol loblardaki bitkilere bakmaktan yorulan gözü dinlendiriyor bence.
Evet. Yağışlar bu güzelliğin asıl nedeni. Keşke sindire sindire yağsaydı. Her ne kadar, herşey yoluna girdi gibi görünsede, o korkunç fırtınanın verdiği zararın telafisi biraz zaman alacak. Sağlık olsun.
Tohumları tabiiki alacağım. Tek kuşkum, hibrit tohumların ikinci yıl ekildiklerinde ürün vermeme durumu. Acaba bundada olabilir mi? Neyse... Ya herro, ya merro.;)
Selam ve sevgilerimle.
Orhan Özbilgiç
11-07-2012, 22:27
Orhan abiciğim Samsunu sel götürdüğünde seni ve bahçeni çok merak etmiştim ama Allaha şükür sizler de birşey yok bahçe müthiş o yeşil yol harika şöyle ayakkabılarını çıkarıp çimlerde yürürmekte çok güzel olmalı ellerine sağlık abiciğim:)
Canım kardeşim;
Beğenmene sevindim. İnan zaman zaman o çayırlarda yatıp yuvarlanıyorum desem...;) Ciddiyim.
Sevgiyle kal.
Sayın Orhan Ağabeyim,
Karadeniz bölgesinde yaşamanın iyi ve kötü yanları bu olsa gerek. Bizim buralarda gökten gelen rahmet yerden bereketini verirmiş derler, bu yıl bu deyişi sizin oralara yağmur yağdıkça Orhan ağabeyimin bahçesi ve çiçekleri herzamankinden güzel olacak diye düşünmüşümdür. Nitekim bahçeniz benim düşündüğümdende güzel hale gelmiş.
Giriş yolundaki çimlere gelince insan daha eve gelmeden üzerindeki stresi alıp götürecek kadar güzel bir uygulama olmuş.
Bizim buranın ikliminde çimi yaşatmak çok zor. Sizden gelen tohumlardan Lablab, İspanyol fasulyesi ve Cardinal climber epey gelişmelerine rağmen inanırmısınız sıcaklardan çiçek bile açamaz hale geldiler. Bizlerde keşke yağmur yağsa diyoruz. Sizler aşırı yağışdan bizde aşırı sıcaktan bitki yaşatamaz olduk.
Size ve eşinize sevdiklerinizle beraber hayal ettiğiniz şekilde sağlıklı nice güzel günler yaşamanız temennisiyle muğladan saygı ve selamlarımı yolluyorum.
Sayın Orhan Özbilgiç;
Bahçenizin takipçilerindenim. Sizi taktir ederek izliyorum.
Çimlerinizin cinsini ya da yerörtücünüzün ne olduğunu merak ettim.
Acemiliğimi de gözardı etmeyin lütfen.
Toprağı mükemmel kaplamış ve ben bu yeşilliği çok seviyorum.
Apartman bahçemizin çimini bir türlü yemyeşil yapamadığımızdan merak ettim sizinkini.
Kolay gelsin, saygılar.
Sevgili abim,çok merak etmiştim nasılsınız diye çok şükür bu kareleri gördüm biraz ferahladım.
Her yer yem yeşil o çimlerde oturmak vardı şimdi bir gün nasip olur inşallah.
Kendinize iyi bakin sevgi ve selamlar.
Asya Ceylan
12-07-2012, 15:48
Harika hepsi maşallah maşallah ;) sayfanıza her seferinde sil baştan bakıyorum çok güzel. Biz ekrandan bakarken bu kadar mutlu oluyoruz... çok şanslısınız. Saygılar
kartal124
12-07-2012, 21:11
Sayın Orhan bey,
Maaşallah hepsi çok güzel olmuş.
Bazı bitkilerin geçen yıl dökülen tohumlardan çıktığını anlıyorum.Ama bunlar yabani otlar arasında kaybolmuyorlar mı?Geçen sene ne kadar tohum attıysam, hepsi bahçeyi basan yonca ve çeşitlerini bilmediğim yabancı otlar arasında kayboldu.En sonunda da hepsini çim biçme makinasıyla biçtim galiba.
Selamlarımla.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.