View Full Version : Orhan Özbilgiç / bahçe
Sayfalar :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
Sevgi Durul
04-07-2010, 22:30
Sayın Orhan Özbilgiç kelebek çalısını daha önce görmemiştim. Çiçekleri çok güzelmiş.
Hünnabınız meyvelerini oluşturmuş, bizimkilerde henüz meyve yok, daha doğrusu bugün hiç dikkat etmedim. Ayrıca bahçenizin genel görüntüleri de çok güzel, sağlıkla keyfini çıkarın.
Eşiniz hanımefendiye selamlar.
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 02:28
Sayın Orhan Özbilgiç kelebek çalısını daha önce görmemiştim. Çiçekleri çok güzelmiş.
Hünnabınız meyvelerini oluşturmuş, bizimkilerde henüz meyve yok, daha doğrusu bugün hiç dikkat etmedim. Ayrıca bahçenizin genel görüntüleri de çok güzel, sağlıkla keyfini çıkarın.
Eşiniz hanımefendiye selamlar.
Merhaba SDurul.
Hoşgeldiniz. Sizin bahçenizden şimdi geldim. :) Süs bezelyesine varıncaya kadar, çok çeşitli bitkiler edinmişsiniz. Güle güle büyütün.
Kelebek Çalısı, haziran başından, kasım ortalarına kadar açan, güzel kokulu çiçekleriyle sanırım sizin gibi geniş bahçesi olan arkadaşlarımıza önerebileceğim bir bitki. Ben İstanbul' dan satın alıp getirmiştim. Burada, yol boyunda bir köy evinin bahçesinde de görüyorum. Demekki, buralardada varmış. Sizin oralarda da olabilir. Bulamazsanız başka çareler düşünürüz.;)
Benim hünnablarımın, sizinkilerin büyüklüğüne ulaşıp, kilolarca meyve vermesi en büyük isteklerimden biri.
Bahçemizi beğendiğinize sevindim. Bende size ve eşinize sevgi ve selam gönderiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.:)
günebakan
05-07-2010, 10:16
Sevgili Orhan bey bahçeniz çok güzel görünüyor ama daha rengarenk çiçeklendirilecek bir sürü yer varmış gibi gözüküyor. Tabi bence :)
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 11:09
Sevgili Orhan bey bahçeniz çok güzel görünüyor ama daha rengarenk çiçeklendirilecek bir sürü yer varmış gibi gözüküyor. Tabi bence :)
Evet, sevgili günebakan;
Haklısınız. çiçeklendirilecek daha epeyce yer var gibi görünüyor. Ama henüz gelişimini tamamlamamış ağaç ve çalılarım büyüyünce güneş gören bir çok bölüm gölgede kalacak. O nedenle daha fazla çeşitlendirme yapmıyorum.
Ayrıca henüz çeşitli bölümlere dikilmiş ve yeni yeni çiçeklenmeye başlayan, Asterler, Zinnialar, Thunbergia Alatalar, Kına çiçekleri epeyce bir bölümü renklendirecekler.
Daturalar ve Sinamekiler de bu ay içinde açmaya başlarlar.
Yinede otsu bitkiler için yer bulunabilir. ama bu kezde, özellikle yabani ot mücadelesi bu iklimde çok yorar, bıktırır...
İşte bakın! Dört gün önce biçilen yüzey, o günden bu yana sulanmadığı ve de yağmur yağmadığı halde nasılda otlandı?;) Hele birde otsu bitkilerin aralarında daha hızlı büyüyorlar.
Biçildiği gün:
157927
157928
Biraz önce:
157929
157930
Ama şu gerçeğide yadsıyamam! Burada bu nem olmasa, bu yeşillik olmaz.
Sevgili günebakan, Allahın, sizede büyük bahçeli bir ev vermesini, yürekten diliyorum. Çünkü her zorluğuna karşın, keyfine diyecek yok.:)
Sağlıcakla kalın.
günebakan
05-07-2010, 13:42
Çok teşekkür ederim Orhan bey çok keyifli olduğun dan hiç kuşkum yok eminim bir süre sonra sizin bahçenizde de her taraf rengarenk olacaktır:)
Yücel Canpolat
05-07-2010, 14:01
Orhan Bey bahçeniz çok güzel zamanla daha da güzelleşecek güle güle oturun ellerinize sağlık.
Yücel Canpolat
05-07-2010, 14:06
Azıcık bilgi kırıntısı kelebek çalısı hastalıklara karşı çok dirençli çok kısa sürede boylanabiliyor (tecrübelerimden)şu anda kırmızı,lila,mor ve beyazı mevcut korkmadan dikebilirsiniz.:)
cetasule
05-07-2010, 18:20
Sayın Orhan Bey
Bahçenizin güzel görüntülerini paylaştığınız için teşekkürler.
Günleriniz o bahçede mutlulukla geçsin inşanlah.
selamlar
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 19:43
Çok teşekkür ederim Orhan bey çok keyifli olduğun dan hiç kuşkum yok eminim bir süre sonra sizin bahçenizde de her taraf rengarenk olacaktır:)
Sevgili günebakan;
Bahçemdeki değişimleri sizlerle paylaşmak en büyük zevklerimden biri inanın. O rengarenk olacağı dönemleride özlemle bekliyorum.:)
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 22:36
Kelebek çalısını biliyordum ama böyle boydan profilini hiç görmemiştim :)
Hele bir de uzun süreli çiçeklendiğini öğrenince daha çok hoşuma gitti.Parazitlerle arası nasıl ,bitleri kendine çekiyor mu ?
Ateş çiçekleri de çok güzel gelişmiş ,elinize sağlık.
Aslında bahçe için bitki tercihimiz, yaz boyu çiçekli kalan (mümkünse kokulu), çalılar ve ağaçlar idi. Çünkü sadece yazın burada olabilecektik. Doğru tercihler yaptığımıza inanıyorum.
Sonradan, daha renkli bir görünüm için mevsimlik bitkilere ihtiyaç duyduk. Araya serpiştirmeye başladık.
Kelebek çalısı, kokusu Melisa gibi ağır olmayan ve yaz boyu çiçekli kalan bir bitki olduğu için gözdelerimizden oldu. Sevgili Yücel Canpolat' ın belirttiği gibi, kelebekler dışında, arı da dahil, hiçbir parazite konukluk etmiyor.
Ateş Çiçekleri, vazgeçemeyeceğimiz bir mevsimlik oldu artık Nurcan Hanım. Zira onlarda aralık ayına kadar çiçekli kalıyorlar.
Beğendiğinize sevindim.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle, selamlar.
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 22:52
Orhan Bey bahçeniz çok güzel zamanla daha da güzelleşecek güle güle oturun ellerinize sağlık.
Yücel Bey;
Aslında sizin oluşturduğunuz botanik bahçesi tarzında bir bahçe hayalimi süslüyordu. Sadece, sucul olan bitki ve havuz(gölet)lar hariç. Çünkü; bu bölgede sürekli tazelenmeyen su birikintileri, çok kısa zamanda, deyim yerindeyse kurbağa cennetine dönüşür. Bu da hoş bir görüntü oluşturmazdı. Üstelik kokuşma cabası.:dilli:
Ekonomik nedenlerle alamadığım birkaç bitki dışında( Aşılı mavi ladin, Nootkatensis Pendula ve Lawson Yalancı Selvisi gibi.) bitki portföyüm tamam sayılır. Belki ileride onlarıda alabilirim.:p
Tüm eksikliklerine rağmen, bahçemin geleceğine ilişkin moral aşılayan sözlerinizle, bana gerçekten güven verdiniz. Çok teşekkürederim. Saygılarımla.:)
Orhan Özbilgiç
05-07-2010, 22:57
Sayın Orhan Bey
Bahçenizin güzel görüntülerini paylaştığınız için teşekkürler.
Günleriniz o bahçede mutlulukla geçsin inşanlah.
selamlar
Sevgili cetasule;
Aslında sizde fotoğraflarla, merakla beklediğim ''Yeşil Rize'' görüntülerini paylaşmışsınız.;) Şöyle bir gözucuyla bakmış ama düşüncelerimi yazmak için zaman ayıramamıştım.
En kısa zamanda, bahçenizi görme kararlılığı ile selamlarımı sunuyorum.
Orhan Özbilgiç
06-07-2010, 19:22
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;668364]Yücel Bey;
......Ekonomik nedenlerle alamadığım birkaç bitki dışında( Aşılı mavi ladin, Nootkatensis Pendula ve Lawson Yalancı Selvisi gibi.) bitki portföyüm tamam sayılır. Belki ileride onlarıda alabilirim.:p...
-------------------------------------------------------------------------
Bahçemde olmasını en çok arzu ettiğim ağacı, bugün Aksa Botanic Center' den aldım. Çok mutluyum.:) Birkaç gün içinde dikerim artık!
İşte benim gözdem.;)
Nootkatensis Pendula(Nam-ı diğer,Hayalet Ağacı)
158226
158227
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 13:40
Nutka yerini buldu!
Bahçemin kuruluş aşamasından bugüne, sağ kolum gibi çalışan Sevgili Turgut Özarslan, bugün de dikimde en büyük yardımcımdı.;)
158436
158437
158438
158439
Yücel Canpolat
07-07-2010, 14:21
Orhan Bey güle güle büyütün 15 günde bir böcek kontrölü yapın aksi takdirde üzülürsünüz,lütfen dikkat edin.selamlar hemde yürekten.
günebakan
07-07-2010, 14:40
Güle güle büyütün Orhan bey hayalet ağaç eski türk filmlerinde köşklerdeki ağaçlara benziyor:)
ayazkentli
07-07-2010, 15:51
Orhan bey, inşallah gece birisi sizden habersiz bahçe'ye girip, ay ışığın'da bu hayalet ağaç ile karşılaşmaz!!! (özellikle'de büyüdüğü zaman).
Çok karizmatik duruşu var. Sanki, yüzüklerin efendisi filmini izlermiş gibi, oldum birden.
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 17:44
Orhan Bey güle güle büyütün 15 günde bir böcek kontrölü yapın aksi takdirde üzülürsünüz,lütfen dikkat edin.selamlar hemde yürekten.
Yücel Bey;
Selamınızın yürektenliğe inancım sonsuz. Sizin Botanik bahçenize, hemde ön yargılı olarak sadece bir kez uğrayan bana, hiç gönül koymadınız. Kısa bir aradan sonra ikinci kez bahçemi ziyaret ettiniz. Hemde tecrübelerinizi paylaşarak.;)
Bu yürektenliğinize saygı duyuyorum.
Böcek konusundaki uyarınızı kesinlikle önemsiyeceğimden emin olabilirsiniz.
Teşekküreder, tekrar saygılarımı sunarım.:)
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 18:00
Güle güle büyütün Orhan bey hayalet ağaç eski türk filmlerinde köşklerdeki ağaçlara benziyor:)
Yazınızı eşime okudum. O da; ''Evet, hakikaten öyle!'' Diyerek sizi onayladı. Eeee! Ne de olsa siz bayanlar, özellikle Türk Filmi konusunda bizlerden daha donanımlısınız. Degil mi ya?;)
Şaka bir tarafa, farklı bir şeyleri yakalamış olmak, bana çok hoş bir duygu yaşatıyor.
Sevgili günebakan;
Yine yürekten, Allah' ın sizede, hayal ettiğinizdende büyük bahçeli, bir ev vermesini dilyorum.
Sevdiklerinizle sağlık ve mutluluk içinde yaşayın.:)
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 18:11
Orhan bey, inşallah gece birisi sizden habersiz bahçe'ye girip, ay ışığın'da bu hayalet ağaç ile karşılaşmaz!!! (özellikle'de büyüdüğü zaman).
Çok karizmatik duruşu var. Sanki, yüzüklerin efendisi filmini izlermiş gibi, oldum birden.
Sevgili ayazkentli;
İnanın bu ağacı, Gürkan Ceylan' ın, ''Dış Mekan Süs Bitkileri Ve Peyzajda Kullanımları'' adlı kitabında gördüğümde, benzer duyguları yaşamıştım. O günden bu güne bu ağaca aşık oldum.
Neyse ki, buldum ve alabildim.
Erişmek çok güzel bir duygu. Sizler daha gençsiniz. Dilerim arzuladığınız herşeye, bizlerden daha erken yaşlarda kavuşursunuz.:)
Selam ve sevgiler.
nazlı hilal
07-07-2010, 19:16
Orhan bey,bu ne güzel bir bahçedir böyle görüpte gıpta etmemek elde değil,güle güle keyfini çıkarın;)
günebakan
07-07-2010, 20:08
Sevgili Orhan bey siz böyle dua ettikçe kesin benimde bahçem olacaktır .Çok teşekkürler:)
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 20:46
Orhan bey,bu ne güzel bir bahçedir böyle görüpte gıpta etmemek elde değil,güle güle keyfini çıkarın;)
Sağolun nazlı hilal!
Eşim ve ben bahçemizde olduğumuz yaz aylarında , gerçekten keyfini çıkarmaya çalışıyoruz.
Dilerim, sizlerde bizim yaşadığımız keyfi, tüm sevdiklerinizle birlikte, sağlık içinde, bir ömür boyu yaşarsınız.:)
Orhan Özbilgiç
07-07-2010, 20:56
Sevgili Orhan bey siz böyle dua ettikçe kesin benimde bahçem olacaktır .Çok teşekkürler:)
Ama inanın, çok içten dua ediveriyorum.
İnşaalah.:)
günebakan
07-07-2010, 21:09
Eminim Orhan bey ağzınıza sağlık:)
Yücel Canpolat
07-07-2010, 23:08
Sayın Hocam size gönül koymak ne haddimize espriniz çok güzeldi.Siz bizleri bu günlere getirdiniz ellerinizden öpüyorum o saygı bizden.
Hayalet ağacınıza bayıldım Orhan bey.
Gölgesinde, sağlıklı bir ömür geçirirsiniz inşllahh.
Çabuk büyüyen bir türmüdür. Bahcedeki limoni servileri kesmek zorundayız. Yerine 2 hayalet diksem mi acaba:))
Yücel Canpolat
07-07-2010, 23:41
gece korkmazsanız dikebilirsiniz.(Sayın Hocam espri olsun diye sayfanızı kullandım çok özür diliyorum)
sındırgılı
08-07-2010, 00:28
Hayalet agacmi?
Gercekten, benziyor. Sevgili Kardesim, nereden temin ettin?
Bakarsin, Buyukada da bir hayalet agac olabilir. (belkide vardir da benim haberim yok)
Selim-i Ahir
08-07-2010, 01:14
Orhan Bey;
En büyük avantajlarınızdan biri bahçenizde yeterince düz alana sahip olmanız. Dikilen fidanlara bakılırsa mekanın ruhuna nüfuz edebilen estetik bir hassasiyetiniz de var. Geriye fidanların büyümesini görmek kalıyor. İnşallah kısa sürede o da nasip olur.
Cumhur Tonba
08-07-2010, 02:34
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=34276&c=196
Merhaba Orhan Bey,
Ben de bir hayalet gibi destursuz bahçenize daldım. Turgut kardeşimle siz, harika bir bahçe meydana getireceksiniz. Buna inanıyorum. Ve ben de nasip olursa bir çay içmeye geleceğim sarkık dallı nutka nın altına. (Hayalet Ağacınızın)
Orhan Özbilgiç
08-07-2010, 04:36
Yücel Bey;
Sağolun. Çok alçakgönüllüsünüz.:)
Sevgili cemo;
Güzel dilekleriniz için teşekkürederim. Ne kadar hızlı büyüdüğü konusunda bir bilgiye rastlamadım. Ancak; bu bir yalancı selvi olduğu için, çokta yavaş büyüyen bir ağaç olmadığını sanıyorum.:confused:
Fakat; bazı kaynaklarda Nootkatensis' in, Lawsoniana Yalancı Selvisi olduğu bilgisine rastladım. Lawson selvileri çok ta hızlı büyümüyorlar. Ama yinede Ladinden hızlı büyüdüğü kanısındayım.;)
Yücel Bey;
Sayfamı kullanmanız bence bir içtenlik örneği. Onur duyarım.
Sevgili Sındırgılı;
''Hayalet Ağacı'' benzetmesine, bende bir kaynakta rastlamıştım. Gerçekten dallanma şekli çok enteresan.
Ağacı ilk kez Gürkan Ceylan' ın ''Dış Mekan Süs Bitkileri'' kitabında gördüm ve ilgimi çekti.Ağacın canlısını ilk kez, İstanbul-Bahçeşehir Gölette, bir ticari işletmenin bahçesinde, hemde 5-6 tane birden gördüm. O günden sonra aramaya koyuldum. Aksa Tarım' ın Samsun şubesinde tesadüfen rastladım. Geçen yıl, benim keseme göre, pahalı geldiği için alamamıştım. Geçen gün aşk üstün geldi.;) Fiyatına bakmayıp aldım.
Sanırım burada da var.;)
http://www.fidanbotanic.com/eng/urun_detay.asp?id=7
Sevgili Selim-i Ahir;
Gerçekten bahçe arazimin düzlüğünün sağladığı kolaylıkları, her konuda hissediyorum. Ama ben sizinde, gençliğinizin verdiği dinamizm ile ''Lirik Düşler Bahçesi'' ni, yaşanası bir mekana dönüştüreceğinizden eminim.;)
Cumhur Bey;
Olaylara bakışınızdaki sevimliliğe hayranım.:p Hep böyle kalın, emi!..
Sevgili Orhan Özbilgiç
Başta hayalet ağacı olmak üzere bütün çiçekleriniz çok güzel, samimi ve sıcacık. Bahcenizde sağlık sıhhat ve neşe içinde mutluluklar yaşamanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.
dağ çiği
08-07-2010, 21:40
Orhan bey bahçenizi şöyle bir gezdimde yokluğumda başka bir boyuta geçmiş.Çok canlanmış her yer yeşermiş adeta tohumdan yetiştirdiğiniz çiçekleriniz çok güzel (karışmam tohum toplucaksınız artık bize).yeni aldığınız ağacınızı da inşallah istediğiniz gibi büyütürsünüz.Hayırlı kandiller.
Orhan Özbilgiç
09-07-2010, 22:54
Sevgili Orhan Özbilgiç
Başta hayalet ağacı olmak üzere bütün çiçekleriniz çok güzel, samimi ve sıcacık. Bahcenizde sağlık sıhhat ve neşe içinde mutluluklar yaşamanız dileğiyle. Sağlıcakla kalın.
Teşekkürler Birol Bey. Aynı güzel duygularla bende sizi selamlıyorum.:)
Orhan Özbilgiç
09-07-2010, 22:58
Orhan bey bahçenizi şöyle bir gezdimde yokluğumda başka bir boyuta geçmiş.Çok canlanmış her yer yeşermiş adeta tohumdan yetiştirdiğiniz çiçekleriniz çok güzel (karışmam tohum toplucaksınız artık bize).yeni aldığınız ağacınızı da inşallah istediğiniz gibi büyütürsünüz.Hayırlı kandiller.
Evet! Birkaç gün öncesine kadar bahçenizde de yoktunuz. Tekrar hoşgeldiniz. Toplayabildiğim tohumları paylaşmaktan büyük bir keyif alacağımdan emin olabilirsiniz.
Güzel dileklerinize ayrıca teşekkürederim.
finduk52
10-07-2010, 00:47
Sevgili Orhan ağabeyim, kelebek çalısını sizden görüp önceki gün gidip iki tane aldım. Umarım sizinki gibi güzel yetiştirebilirim.
Ama biraz daha araştırmam gerekecek budama konusunu, bakımı , güneşmi yoksa gölgemi. Şuan saksıda bekliyorlar . Birkaç gündür buralar feci sıcak yanıyor. Bu sıcakta çiçek dikmek pek akıllıca gelmedi bana .
Biberler ne güzel büyümüşler . Eşim bayılır kahvaltılık biberlere ama burada pek bulamıyoruz . Bulsakta Türk marketlerinde buruşmuş oluyor genelde. Tohumunu getirmek lazım artık Türkiye den . Ama onada güven olmuyor . Bazen tatli biber dendiği halde acı çıkıyor , sivri biber yerine dolmalık biber çıkıyor .
Eşinize ve size kucak kucak sevgi ve selamlar ..
Orhan Özbilgiç
10-07-2010, 18:21
Sevgili Orhan ağabeyim, kelebek çalısını sizden görüp önceki gün gidip iki tane aldım. Umarım sizinki gibi güzel yetiştirebilirim.
Ama biraz daha araştırmam gerekecek budama konusunu, bakımı , güneşmi yoksa gölgemi. Şuan saksıda bekliyorlar . Birkaç gündür buralar feci sıcak yanıyor. Bu sıcakta çiçek dikmek pek akıllıca gelmedi bana .
Biberler ne güzel büyümüşler . Eşim bayılır kahvaltılık biberlere ama burada pek bulamıyoruz . Bulsakta Türk marketlerinde buruşmuş oluyor genelde. Tohumunu getirmek lazım artık Türkiye den . Ama onada güven olmuyor . Bazen tatli biber dendiği halde acı çıkıyor , sivri biber yerine dolmalık biber çıkıyor .
Eşinize ve size kucak kucak sevgi ve selamlar ..
Sevgili finduk52;
Kelebek Çalılarınız hayırlı olsun. bu çalı güneşli, en az yarı gölgeli yerleri seviyor. İster ağaç formunda, isterse çalı formunda büyütebiliyorsunuz. Ben iki senedir çalı formunda büyütüyorum. Bunun için, budama mevsiminde (Kasım sonu-Şubat sonuna kadar) tüm dallarını 30-40 cm. den kabaklama kesiyorum. Yaz başına kadar, 1.5-2 metre uzunluğunda dallar oluşuyor. Daha çok dal ve daha çok çiçek oluştuğu için sanırım Sayın Mine Pakkaner önermişti. Çiçekleri kuruyunca kesin. Kesilen yerden en kısa zamanda daha çok çiçek veriyor. Kasım ayına kadar çiçekli kalan bir çalı.
Aldığınız çalı saksıda veya tüptedir. O nedenle her zaman dikebilirsiniz. Yeterki ilk bir hafta her akşam sulayın. Sonrasında haftada bir sulasanız olur.
Biber konusuna gelince.;) O biberlerden tohum, size alıp gönderirim. Benim almama gerek yok. Çünkü burada, yetişmiş fidesi, dikim mevsiminde pazarlarda bulunuyor. Bendeki banko tatlı.
Bizde ,size sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.
Selim-i Ahir
10-07-2010, 19:30
Sevgili Selim-i Ahir;
Gerçekten bahçe arazimin düzlüğünün sağladığı kolaylıkları, her konuda hissediyorum. Ama ben sizin de, gençliğinizin verdiği dinamizm ile ''Lirik Düşler Bahçesi''ni, yaşanası bir mekâna dönüştüreceğinizden eminim.
Orhan Bey;
Her arazi yapısının kendine has avantaj ve dezavantajları var. Düz alanlar belki diğerlerine göre nispeten daha az insan gücü istiyor; daha çabuk işlenebiliyor. Onun için daha avantajlı. Belki de ben hep engebeli, "taşlı", "çakıllı" arazilerde büydüğüm için bana öyle görünüyordur.
Kırık düşlerden lirik düşlere geçmek mümkün mü göreceğiz. Atıfta bulunduğunuz gençliğimden pek fazla bir şey kalmadı. Tamamen geçip gitmeden ne yapsam kârdır.
Arazinizin sağladığı avantaja atıfta bulunurken estetik hassasiyetinize haksızlık ettim galiba. Bahçenize görebildiğim kadarıyla mekânın poetik dilini bilen bir el değmiş.
Ömrünüz de bahçeniz gibi güzelliklerle dolu olsun. Hayalleriniz ümitleriniz hiç solmasın.
Bu arada bir aksilik olmazsa gelecek hafta İstanbul'dayım oradaki gönüldaşların bahçelerini dolaşmak isterim.
Trabzon'dan taflan çiçeğ kokan selamlarla...
Merhaba Orhan Bey bende yeni üyeyim. Bahçenizi gezdim hani derler ya bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sanki sizin bahçeniz için söylenmiş epeyce uğraşmışsınız ama sonunda güzelleştirmişsiniz. 2 sene sonra çok daha harika olacaktır. Şu çınar ağacı çok ilgimi çekti kaç senelik olduğunu biliyor musunuz? Kökü herhalde bizim oralara kadar gelmiştir :)
finduk52
10-07-2010, 23:36
Sevgili finduk52;
Kelebek Çalılarınız hayırlı olsun. bu çalı güneşli, en az yarı gölgeli yerleri seviyor. İster ağaç formunda, isterse çalı formunda büyütebiliyorsunuz. Ben iki senedir çalı formunda büyütüyorum. Bunun için, budama mevsiminde (Kasım sonu-Şubat sonuna kadar) tüm dallarını 30-40 cm. den kabaklama kesiyorum. Yaz başına kadar, 1.5-2 metre uzunluğunda dallar oluşuyor. Daha çok dal ve daha çok çiçek oluştuğu için sanırım Sayın Mine Pakkaner önermişti. Çiçekleri kuruyunca kesin. Kesilen yerden en kısa zamanda daha çok çiçek veriyor. Kasım ayına kadar çiçekli kalan bir çalı.
Aldığınız çalı saksıda veya tüptedir. O nedenle her zaman dikebilirsiniz. Yeterki ilk bir hafta her akşam sulayın. Sonrasında haftada bir sulasanız olur.
Biber konusuna gelince.;) O biberlerden tohum, size alıp gönderirim. Benim almama gerek yok. Çünkü burada, yetişmiş fidesi, dikim mevsiminde pazarlarda bulunuyor. Bendeki banko tatlı.
Bizde ,size sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz.
Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur.
Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum.
Sevgiyle kalın.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 08:18
Orhan Bey;
Her arazi yapısının kendine has avantaj ve dezavantajları var. Düz alanlar belki diğerlerine göre nispeten daha az insan gücü istiyor; daha çabuk işlenebiliyor. Onun için daha avantajlı. Belki de ben hep engebeli, "taşlı", "çakıllı" arazilerde büydüğüm için bana öyle görünüyordur.
Kırık düşlerden lirik düşlere geçmek mü ümkün mü göreceğiz. Atıfta bulunduğunuz gençliğimden pek fazla bir şey kalmadı. Tamamen geçip gitmeden ne yapsam kârdır.
Arazinizin sağladığı avantaja atıfta buluurken estetik hassasiyetinize haksızlık ettim galiba. Bahçenize görebildiğim kadarıyla mekânın poetik dilini bilen bir el değmiş.
Ömrünüz de bahçeniz gibi güzelliklerle dolu olsun. Hayalleriniz ümitleriniz hiç solmasın.
Bu aradabir aksilik olmazsa gelecek hafta İstanbul'dayım oradaki gönüldaşların bahçelerini dolaşmak isterim.
Trabzon'dan taflan çiçeğ kokan selamlarla...
Sevgili Selim-i Ahir;
Düşüncelerinize katılıyorum. Düz arazi bahçe düzenleme ve işlemede büyük avantaj. Ancak, engebeli arazilerde; benden daha şiirsel düşünebilen sizin gibi dostların ellerinde, gerçekten bir rüya bahçesine dönüşebiliyor. Ve bu tür arazilerde, çok daha güzel fotoğraf kareleri yakalanabiliyor. Sizin bahçenizde, 4-5 yıl sonra yaklanacak kareleri düşünebiliyor musunuz:confused: ''Elbette!'' dediğinizi duyar gibiyim.
Tüm güzel dileklerinize, sizin hoşlandığınız üslupla, ''Bilmukabele'' diyorum.
Esenlikler diliyorum.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 08:33
Merhaba Orhan Bey bende yeni üyeyim. Bahçenizi gezdim hani derler ya bakarsan bağ bakmazsan dağ olur sanki sizin bahçeniz için söylenmiş epeyce uğraşmışsınız ama sonunda güzelleştirmişsiniz. 2 sene sonra çok daha harika olacaktır. Şu çınar ağacı çok ilgimi çekti kaç senelik olduğunu biliyor musunuz? Kökü herhalde bizim oralara kadar gelmiştir :)
Sevgili erd@l;
Bahçem konusundaki düşüncelrinize çok teşekkürederim. Bende hep o iki sene sonrasının hayali ile bekliyorum zaten.;)
Kızılot Çınarı için bir yaş tahmini yapmak güç. Şu ana kadar anıt ağaç statüsüne alınmadığı için, bir tetkik yapılmamış. Ama 500 yıldan fazla olması gerekir. Diye düşünüyorum.
Kökü konusunda bir fikrim yok! Ama son varsayımlara göre, Bursa-İnkaya Çınarı' nın, bu çınarın oraya kadar uzayan kök sürgünlerinden ürediği iddia ediliyormuş!:):D
Sağlık ve mutlulukar dilerim.:)
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 09:41
Çok teşekkür ediyorum sevgili Orhan ağabeyim bu kapsamlı güzel bilgiler için. Benim ön bahçe bütün gün güneş alıyor , güneşi sevmesine sevindim. Sanırım bende çalı formunda tutacağım. Ağaç formunda büyürse salon camını kapatır karanlık olur.
Biber tohumu için ayrıca sevindim zira daha önce Türkiye de pazardan alıp getirdiğim fideler hiç de istediğim çeşitler çıkmamıştı. Ben kendim Türkiye de değilim fakat annemler İzmit te oturuyorlar . Oraya gönderebilirseniz zamanı geldiğinde çok mutlu olurum.
Sevgiyle kalın.
Tohum konusunu zamanı gelince hallederiz.
Önümüzdeki yıl, Kelebek çalısının hiç olmazsa birini ağaç formuna sokmak istiyorum. Bir yerde gördüm, top akasya gibi. o da hoşuma gitti. Alttan 1.5 metrelik bir gövde. Üzerinde yine o yükseklikte bir taç.
Size fikir olsun diye, benimkilerin biraz önce çektiğim fotoğraflarını sunuyorum. Selamlar.
159531
159532
159533
159534
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 10:22
Renk renk Zinnialar!
159542
159543
159544
159545
159546
finduk52
11-07-2010, 10:27
Aslında bu şekilde de baktığımızda bayağı büyük bir çalı. Dediğiniz şekilde 1 buçuk metrelik ağaç şeklinde olanlarıda merak ettim şimdi.Google da bir arama yapayım . Çok teşekkür ederim yeni resimler için sevgili Orhan ağabeyim. Çok güzeller , ellerinize sağlık. Sevgiler ..
finduk52
11-07-2010, 10:28
Zinnialar ne güzel açmışlar benimkiler de daha tomurcuk bile yok .
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 10:31
Devam..
159547
159548
159549
159550
159551
Sebahattin Sargın
11-07-2010, 10:32
Zinniaları sevmeyen ben bile zinniaları sevdim :) Ne kadar güzel renkleri var böyle...
Elinize emeklerinize sağlık Orhan Bey...
Sevgiler ;)
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 10:42
Devam...
159552
159553
159554
159555
159556
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 10:49
Devam....
159557
159558
159559
159560
159561
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 10:57
Zinniaları ortası pembe Asterler diktiğimiz bir tarhın kenarlarına da dikmiştik. Tamamı açınca sanırım çok güzel bir görüntü oluşturacak.;)
159562
Hint Yağı bitkisi de çiçekleniyor.:)
159563
159564
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 11:18
Aslında bu şekilde de baktığımızda bayağı büyük bir çalı. Dediğiniz şekilde 1 buçuk metrelik ağaç şeklinde olanlarıda merak ettim şimdi.Google da bir arama yapayım . Çok teşekkür ederim yeni resimler için sevgili Orhan ağabeyim. Çok güzeller , ellerinize sağlık. Sevgiler ..
Sevgili finduk52;
Gözünüzde canlandırabilirsiniz! Bir ağaç düşünün! gövdesi 1.5 metre. Üzerine benim yüklediğim fotolardaki küçük çalıyı dalları olarak düşünün. Toplam 3 metre kadar boy. Bunu elde etmek için kış budamasında, bir tek dalı budamayıp, diğerlerini budamanız gerekir. Gelecek yıllardan itibaren, o tek dalı hep 1,5 metre yüksekten budamanız yeterli olacaktır.
Tabii bu arada, dibinden fışkıracak diğer sürgünleri sık sık koparmanız gerekir.;)
selamlar.
Orhan Bey,
Zinnialarınız renkleriyle bahçenizi şenlendirmiş, çok hoşlar.
Sizin bahçenizi izlemekten çok keyif alıyorum,zira detay veriyorsunuz.
Hangi ağaç nerede, çiçek dizaynları, saksılar v.s, bunları görünce bahçeyi gezdiğimi hissediyorum.
Devamlı çiçek fotoğrafına bakınca kataloktan izleniyormuş gibi geliyor bana.
Elinize sağlık,mesela detaylı görünce bir kelebek çalısı dikmek geldi içimden.
Selamlar..
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 11:32
Zinniaları sevmeyen ben bile zinniaları sevdim :) Ne kadar güzel renkleri var böyle...
Elinize emeklerinize sağlık Orhan Bey...
Sevgiler ;)
Sebahatticiğim;
Sık sık belirtiyorum. Aslında mevsimlik çiçek dikmek gibi bir düşünce ile oluşturmadım bahçeyi. Ama eşimin, bahçeye renk kazandıracağı fikri, banada mantıklı geldi ve aralara serpiştirmeye başladık. Mevsimliklerin bakımı, ağaç ve çalıllara göre daha zor ama, sağolsun eşim bu yükü bana bırakmıyor.
Zinnialar, mevsimlikler arasında, hem uzun süre çiçekli kalmaları, hemde çalımsı görünümleri ile, yabani otların üstünde kalmaları, yani boğulup gitmemeleri, en güzelide;
Harika renkleri ile benimde gönlümü fethettiler.Artık her sene belli yerlerde bordürler oluşturuyorum.
Dilerim en kısa zamanda, bol bol Zinnia dikebileceğin bir büyük bahçe sahibi olursun!:)
Sevgi ve selamlarımla.
Orhan bey bahçeniz capcanlı olmuş:) Zinnialar çok güzel, hint yağı bitkisi ilginçmiş. Kelebek çalısının çiçekleri kelebekler gibi salınmışlar. Gülleriniz harika. Sarmaşık gülünüze bayıldım:) Sevgiler, selamlar
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 11:45
Orhan Bey,
Zinnialarınız renkleriyle bahçenizi şenlendirmiş, çok hoşlar.
Sizin bahçenizi izlemekten çok keyif alıyorum,zira detay veriyorsunuz.
Hangi ağaç nerede, çiçek dizaynları, saksılar v.s, bunları görünce bahçeyi gezdiğimi hissediyorum.
Devamlı çiçek fotoğrafına bakınca kataloktan izleniyormuş gibi geliyor bana.
Elinize sağlık,mesele detaylı görünce bir kelebek çalısı dikmek geldi içimden.
Selamlar..
Öğretmenim;
Sizler böyle olumlu eleştiriler yöneltince, doğru şeyler yapmış olmanın hazzını duyuyorum.
Aslında o çiçekleri, kolaj yöntemiyle daha bir toplu fotoğraflamak istedim. Ama henüz o teknik olgunluğa erişemediğimden, beceremedim.:p Neyseki bu haliyle de beğenmiş olmanız beni rahatlattı.
Aslında sizin bahçe tercihiniz netleştiğinde, alıp dikilebilecek, kanaatkar bir bitki. İstanbul da Bahçelievler belediyesi' nin düzenlediği büyükçe bir tepe biçimindeki bir kaya bahçesinde bile iki tane var. Bu da fazla su ihtiyacı olmadığı anlamına geliyor.
Saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 11:55
Orhan bey bahçeniz capcanlı olmuş:) Zinnialar çok güzel, hint yağı bitkisi ilginçmiş. Kelebek çalısının çiçekleri kelebekler gibi salınmışlar. Gülleriniz harika. Sarmaşık gülünüze bayıldım:) Sevgiler, selamlar
Sevim Hanım;
Her temmuz ayı geldiğinde bahçeler renkleniyor. Bahçemi oluştururken, sadece yazın burada kalacağımız düşüncesiyle, ilkbahar çiçeklenmesinden çok, yaz aylarında çiçeklenen bitkiler tercihimiz oldu. Sonradan farklı çiçeklerde diktim. Ancak, çoğunluk yinede temmuzdan sonra çiçeklenen bitkilerde.
Bu nedenle bahçemin havası yeni yeni geliyor.:p (İşte beni şımarttınız.:))
Herşey gönlünüzce olsun.
Sn. Orhan Özbilgiç, bahçeniz çok güzel olmuş, zinnialarınız da. Benim bu sene hiç çıkmayacak galiba, çimlenenleri salyangoza kaptırdım.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 21:54
Sn. Orhan Özbilgiç, bahçeniz çok güzel olmuş, zinnialarınız da. Benim bu sene hiç çıkmayacak galiba, çimlenenleri salyangoza kaptırdım.
Sevgili Kiraz;
Sizin gibi, salyangozdan çektiği kadar, hiçbirşeyden çekmeyen birine sorulacak bir soru değil ama, yinede soracağım.
Salyagoz için kepek benzeri bir toz var. Nemlendirilip, ceviz büyüklüğünde köfteler halinde bitkinin dibine bırakılıyor. Ben denedim . Oldukça başarılı bir sonuç elde ettim.
Dilerim kurtulursunuz.
Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.
Zinnialardan sebze adalarında bolca çimlendirdim ama nereye taşıdıysam ertesi gün yok oldular. Çıksa çıksa sebze adasında çıkacak.
Orhan Özbilgiç
11-07-2010, 22:11
[QUOTE=Kiraz;671163]Kullanmamaya çalıştım ama başka şeylerle başa çıkamayınca bir ay önce kullandım, azaldılar ama hâlâ çok:) Bahçeye sayarak koydum, iki gün sonra topladım, bolca da yağmur yağdı ama arada bebek köpeği aldığımız için bir süre tedirgin oldum. Yarın köpek temelli geliyor, artık kullanmam çok zor. Bu ilaçtan bir arkadaşım köpeğini kaybetti, geçen gün de beş köpeğini birden kaybedeni duydum.
İlginç, ilginç olduğu kadar trajik bir durum.:(
Köyde, zirai ilaç satışı yapan ziraat mühendisi bir dostum var. Yarın fırsat bulursam onun yanına uğrayıp, konu ile ilgili düşüncelerini alacağım. Ayrıca o ilacın prospektüsünü okuyacağım.
ilginç bir tesbitim olursa sizi bilgilendirim.
Zafer İnandıklı
11-07-2010, 22:48
Sevgili Orhan bey, asıl güzellikler sizde. Muhteşem kareleri sıralamışsınız, kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler, saygılar.
Satı Uğurtan
11-07-2010, 23:06
Devam...
159552
159553
159554
159555
159556
Sevgili Orhan bey, resmen gelin tacı gibi çok güzeller sevgiler.
Orhan bey
Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz.
Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla:(
Zinnialarınız süper. Ben sebze bahcesine diktim topluca.Keşke ön bahceye de dikseydim.
Orhan Özbilgiç
12-07-2010, 17:31
cemo Orhan bey
Bende ,yarın sizden gelen bilgiler doğrultusunda ilacı izliyeceğim. Zira köpeğimiz olduğundan dolayı ilaç kullanamıyoruz.
Bira tuzağı hazırladım ama baş edemedim kabuksuzlarla
Köyde, zirai ilaç satışı yapan ziraat mühendisi bir dostum var. Yarın fırsat bulursam onun yanına uğrayıp, konu ile ilgili düşüncelerini alacağım. Ayrıca o ilacın prospektüsünü okuyacağım.
ilginç bir tesbitim olursa sizi bilgilendirim.
Sevgili Kiraz,
Sevgili cemo.
Kepek biçiminde satışı yapılan ilaç gerçektende köpekler için ölüme sebeb olabilecek ölçüde zehirli imiş. Zaten üzerinde arılar ve balıklar için uyarı var!
Ancak yine zehirli olmasına karşın, toz halinde ve suya karıştırılarak, bitkilere püskürtülen AGRİNATE 90 SP adlı ilacın, hayvanların yaprak veya bitkiyi yemiyeceği varsayımına dayanarak köpeğe zararının olamayacağını söyledi.
İlaç; 90 Sp. olarak istenirse bulunabiliyormuş.
Selam ve sevgilerimle.:)
Not: Bu bilgiyi, her ikinizin bahçesine de yapıştıracağım.
Orhan Özbilgiç
12-07-2010, 17:37
Sevgili Orhan bey, asıl güzellikler sizde. Muhteşem kareleri sıralamışsınız, kolaylıklar diliyorum.
Sevgiler, saygılar.
Teşekkürederim, Zafer Bey. Bil mukabele.:)
Orhan Özbilgiç
12-07-2010, 17:39
Sevgili Orhan bey, resmen gelin tacı gibi çok güzeller sevgiler.
Sağolun, Satı Hanım. :)
Orhan Bey, bahçemdeki yazınızı da okudum, araştırma için teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
18-07-2010, 20:48
Birkaç gündür Samsun' dayız. Samsun'a gidipte Sevgi Cafe' ye uğrayıp meşhur Samsun Pide çeşitlerinden yememek olmaz tabii.:dilli:
161457
161458
161459
Pastırmalı-yumurtalı
161460
Kavurmalı
161461
Orhan Özbilgiç
18-07-2010, 21:18
Son olarakta, Kıymalısı..;)
161467
Samsun' un tarihi Feneri' nden gece ve gündüz manzaraları.
161468
161469
Ve dostlarımızla birlikte..Arkamızda deniz, önümüzde fener.:)
161470
Orhan Özbilgiç
18-07-2010, 21:42
Yine dün, Yakın köylerden birine(Elifli),dostum Mustafa Cömert' in bahçesine ziyarete gittik.
yediklerimiz bize kalsın! İşte gördüklerimizden bazıları.
Mustafa Bey' in son derece düzenli sebze bahçesinden bir bölüm.
161474
Kivileri bu sene çok verimli.
161475
Yaşamım boyu bu kadar büyük bir dut ağacı görmedim. Diyebilirim!!
161476
Armut dalları kırmasın diye, destekler koymuş.
161477
Türbe eriklerininde tam zamanı.;)
161478
Orhan Özbilgiç
18-07-2010, 22:12
Hoşça vakit geçirdiğimiz birkaç günün sonunda bahçeme tekrar kavuştum. Ama birde ne göreyim?
İki gün önce fırtınalı yağan yağmur bir Gülibrişimimin tam ortasından koparmış!:(
Allahtan bir diğeri sağlam. O nedenle üzüntüm derin değil..
161480
Bu arada cevizlerimden birine sardırdığım Kudret Narı da ağırlık yapınca, o da fırtına ve yağmurla birlikte yan yatmış. Allahtan kırılmamış. Zaten günlerdir yağan yağmurlarla, toprak iyiden iyiye yumuşamıştı.
161481
161482
161483
Bu arada hoş bir sürpriz.:) Sinamekilerimden biri çiçeklenmeye başlamış.
161484
günebakan
18-07-2010, 22:35
Gül ibrişim için çok üzüldüm Orhan bey ama inanaın İzmirde şu anda yağmur yağsa biraz serinlese ne kadar iyi olur. siz fırtınadan yağmurdan. Bende sıcaktan şikayetciyim çiçeklere bir gün su vermesem anında yaprakları büzülüyor. Sinamekiler çok hoşmuş:)
Ayrıca samsundan güzel fotoğraflar içinde teşekkür görüntüler çok güzel :)
Orhan Özbilgiç
19-07-2010, 02:02
Gül ibrişim için çok üzüldüm Orhan bey ama inanaın İzmirde şu anda yağmur yağsa biraz serinlese ne kadar iyi olur. siz fırtınadan yağmurdan. Bende sıcaktan şikayetciyim çiçeklere bir gün su vermesem anında yaprakları büzülüyor. Sinamekiler çok hoşmuş:)
Ayrıca samsundan güzel fotoğraflar içinde teşekkür görüntüler çok güzel :)
Eeee.İşte böyle!
Tersine dünya.. Görüştüğüm tüm sebze üreticileri, ''Üç-dört gün daha hava kapalı gitseydi, tüm sebzeler çürürdü!'' Diyorlar.
Sürekli fungusit kullanmak durumundayız.
Sinamekiler, bir ay sonra daha yoğun çiçeklendiklerinde, daha güzel görünecekler.
Dedim ya! Gülibrişimim Allahtan iki tane idi. Yoksa gerçekten moralim çok bozulurdu.
Birkaç mesaj öncesi fotoğrafladığım, dut ağacının gerçek ihtişamını gösteren karelerini şimdi yüklüyorum.
Gerçekten birçok ulu Çınardan daha yaşlı ve heybetli!
Selamlar.
161537
161538
Yine resimler görünmüyor.
Orhan Bey, Samsun ve pide fotoğraflarına bayıldık eşimle. Bu sıra hava çok nemli ve sıcak gidince, Ege'ye yerleşme hayallerimizden vazgeçip, Karadeniz'e karar kıldık. Sizin Samsun fotoğraflarınız da bu kararımızı destekledi. :)
Ağacınız için üzüldüm ama doğa bu olumlu olumsuz her sürprize açığız değil mi? Sağlık olsun.
Meyveler ne kadar verimli, maşallah. 5 yıl oldu kivilerimi dikeli ama henüz bir çiçek bile açtığını görmedim. Kivileri olunca pazarda satan bir üreti arkadaştan aşıyı öğrenip, uygulayacağım. Güzel fotoğraflar için teşekkür ederim.
Orhan Özbilgiç
19-07-2010, 19:20
Orhan Bey, Samsun ve pide fotoğraflarına bayıldık eşimle. Bu sıra hava çok nemli ve sıcak gidince, Ege'ye yerleşme hayallerimizden vazgeçip, Karadeniz'e karar kıldık. Sizin Samsun fotoğraflarınız da bu kararımızı destekledi. :)
Ağacınız için üzüldüm ama doğa bu olumlu olumsuz her sürprize açığız değil mi? Sağlık olsun.
Meyveler ne kadar verimli, maşallah. 5 yıl oldu kivilerimi dikeli ama henüz bir çiçek bile açtığını görmedim. Kivileri olunca pazarda satan bir üreti arkadaştan aşıyı öğrenip, uygulayacağım. Güzel fotoğraflar için teşekkür ederim.
Sevgili limon;
Mesaj hedefine ulaşmış!:p Amacım, Samsun' un en can alıcı olta yemi olan pidelerle, Karadeniz'e sempati yaratmaktı.:D
Şaka bir tarafa, son yıllarda birkaç kentimiz gibi Samsun' da şehir planlamacılığında uzman ellere düştü. Denize kıyısı olup, denize küs bir kent olmaktan çıktı.
Doğa, sunduğu olanaklarla tüm Karadeniz' e ayrı bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle, tercihlerde üst sıralara tırmanması da doğal sanırım.
Gülibrişim için söylediklerinize aynen katılıyorum. Gülü seven dikenine katlanacak.
Meyveler, bu sene olağanüstü verimli. Ama bu yörenin bir artısıda, iklim ve toprak koşullarının, bitkileri çok iyi besliyebiliyor olması. Amiyane tabirle, adeta azdırması.
Aşı ve Kivi konusunda, maalesef bende başkalarına muhtaç biriyim. O nedenle, yararı olur mu? Verimli çeşitleri var mı? Bilemiyorum. Ancak; Aksa Tarım (İnternet adresi var!) sertifikalı Kivi fidanları üretip satıyor. Kargo hizmetlerininde olduğunu biliyorum.
Size ve sevgili eşinize saygı ve selamlar...Her şey gönlünüzce olsun.
Orhan Özbilgiç
19-07-2010, 21:04
Ben, Limon'nun ''pide fotoğraflarına bayıldık '' sözlerine katılamıyacağım.
Akşamın o saatin de kaç kere yutkundum biliyormusunuz.
Belki birazcık ütopik ama, birgün, ola ki; siz arkadaşlarımın yolu buralara düşsün!( Tabii yaz sonuna kadar, yani biz buralardayken..)
Hep birlikte, sadece o pideler masamıza servis edilene kadar yutkunalım.:eek:)))
Sadece birkaç saat..
Ya da biz, nurcanaybay' ın bahçesinde çayların yanında ''İzmir kumruları''.:eek:)))
İstiyorum...
Belli mi olur?
Neyse, şimdilik hayali bile güzel.:)
gurbik67
19-07-2010, 21:21
ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.?
batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde
Orhan Özbilgiç
19-07-2010, 22:08
ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.?
batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde
Sevgili gurbik;
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal.
Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum.
Selamlar.:)
Karadeniz in bu yancığında ben, bir avuç meyve alırken, sizin meyveleri kıskandım doğrusu:))
Bu arada, bizim pidelerde meşhurdur:)
Foğroflar süperrrr.. İşte karadeniz.
Sevgiler orhan bey, tadını çıkartın efendimm::)
Orhan Özbilgiç
19-07-2010, 22:36
Karadeniz in bu yancığında ben, bir avuç meyve alırken, sizin meyveleri kıskandım doğrusu:))
Bu arada, bizim pidelerde meşhurdur:)
Foğroflar süperrrr.. İşte karadeniz.
Sevgiler orhan bey, tadını çıkartın efendimm::)
Meyvenin bu yıl bol olması, her yıl böyle olduğu anlamına gelmesin! Bazı yıllar da da olmayabiliyor. Dilerim, gelecek yıl sizinkiler için ''Var yılı'' olur.
Galiba Karadeniz' in genelinde pide; Orta Anadolu' nun mantısı gibi, ortak bir damak tadı. Örneğin; Benim fotoğrafladığım pidelerden ''Kavurmalı'' olanı, ''Görele Pidesi'' diye biliniyor.
Sağlık ve mutluluk içinde hepimiz, yaşadığımız her anın tadını çıkartalım be! Sevgili cemo.:)
.
Sağlık ve mutluluk içinde hepimiz, yaşadığımız her anın tadını çıkartalım be! Sevgili cemo.:)
Bitkileri eşelemekten, deşelemekten bir keyf yapamadmı ki:)
Bundan sonra inşallah, sanırım akıllanmaya başladım:p
gurbik67
19-07-2010, 23:15
Sevgili gurbik;
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal.
Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum.
orhan bey bende tamamen doğallıktan yanayım ,ancak perşembe ordu arasında hiç sollama yapamadan tırların arkasında yarım saat 1.vites gittiğim çok oldu.
yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.??
Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;?
doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar
oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık.
bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin.
Adalet Yağcı
20-07-2010, 09:37
Orhan bey, keyfinizi kıskandım doğrusu, arkadaşlarım gibi ben de pidelere bayıldım.
Yurdumuzun her yöresinde değişik pide çeşitleri var, tatile çıkıldığında lüks otellerin yemeklerini değil böyle yöresel yemekleri bulmak lazım.
Ne zaman Konya'ya yakın bir yerden geçsek(bir seferinde Ankara'dan gelirken Kulu makasından döndük)meşhur Mevlana pideleri için mola veririz.
Yanında kuru soğanla sunulan Konya fırın kebabına kim hayır diyebilir ki?
Yağmurun verdiği zararları hepimiz yaşıyoruz, yine de yağsın, susuz kalmaktan iyidir, Türkiye'miz çöl olmasın.
Fotoğraflar çok güzel ve iç açıcı, keyfini çıkarın.
Orhan Özbilgiç
20-07-2010, 20:08
orhan bey bende tamamen doğallıktan yanayım ,ancak perşembe ordu arasında hiç sollama yapamadan tırların arkasında yarım saat 1.vites gittiğim çok oldu.
yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.??
Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;?
doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar
oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık.
bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin.
Sevgili Adaşım;
Doğal zenginliklerimize karşı olan duyarlılık, epeyce geç kalınmış olmasına karşın, yinede giderek artıyor. Bu sevindirici bir gelişme.
Nitekim, sözünü ettiğiniz yol kurtuldu!
Çünkü Karadeniz Sahil yolunu kısaltmak için yapılan Ordu Tünelleri' nin güzergahı farklı.
Sağlık ve mutluluklar dilerim.:)
Orhan Özbilgiç
20-07-2010, 20:22
Orhan bey, keyfinizi kıskandım doğrusu, arkadaşlarım gibi ben de pidelere bayıldım.
Yurdumuzun her yöresinde değişik pide çeşitleri var, tatile çıkıldığında lüks otellerin yemeklerini değil böyle yöresel yemekleri bulmak lazım.
Ne zaman Konya'ya yakın bir yerden geçsek(bir seferinde Ankara'dan gelirken Kulu makasından döndük)meşhur Mevlana pideleri için mola veririz.
Yanında kuru soğanla sunulan Konya fırın kebabına kim hayır diyebilir ki?
Yağmurun verdiği zararları hepimiz yaşıyoruz, yine de yağsın, susuz kalmaktan iyidir, Türkiye'miz çöl olmasın.
Fotoğraflar çok güzel ve iç açıcı, keyfini çıkarın.
Sevgili Adalet Hanım;
Bakmayın, biz işin birazcık gülümsetem tarafından çekiştiriyoruz. Aslında sözünü ettiğiniz gibi, ülkemizin dört bir yanında ağzımızı sulandıracak, çok sayıda mutfak kültürü örnekleri var. Değil mi ya:confused:
Doğa ile zıtlaşmak gibi bir hırs olmamalı insanda. Ancak, yaşamak ve yaşatmak için gayret göstermek te gerekiyor. Yaşamdan zevk alabilmek için.
İki yıldır yağan yağmur ve kar ortalamaların üstünde. Tabii bu da sevindirici. Bilinçli kullanım sayesinde, İnşaallah, Türkiye'miz çöl olmayacak.
Her türlü beğeniniz için, çok teşekkürederim. Sağlıcakla kalın!:)
Orhan Özbilgiç
20-07-2010, 20:47
İstemeye istemeye de olsa, çok büyüdüğü için dün çayırları biçtim. (Fotoğrafları, bu sevgili dostum ve üyemiz Shabsough, bilgisayarımla ilgili bir sorunu çözümleyivermek için geldiğinde, masa üstündeki makinamı alıp çekmiş. Ben demin bilgisayara fotoğraf yüklerken gördüm ve kullandım.:))
161804
161805
Bu akşamki hali böyle.;) Neyse birkaç gün sonra yeniden yeşerir. Ne de olsa burası Karadeniz. Yağmur olmasa, gece çisesi(Çiğ) yeter.:)
161806
161807
Orhan Özbilgiç
23-07-2010, 22:00
Nihayet, Paşa(mın) Bıyığı çıktı!:rolleyes:
162431
162432
Sevgili Sakagun' ün gönderdiği Uzun Kabak' lar hızla uzamaya başladılar.
Susak, bu sene bolca dallandı. Sadece bir tane görebildim.:confused:
162433
162434
162435
Orhan Özbilgiç
23-07-2010, 22:10
Pembe clematis' im ancak açıyor!
Oysa Mor giderek çiçek sayısını arttırıyor.:)
Aslında, ayrı sezonlarda açmaya başlamaları benim için daha güzel.
162437
162438
162439
günebakan
23-07-2010, 22:12
Clematisler harika Orhan bey duvarı tamamen kapladığını hayal ediyorum da süper olacak:)
Clematisler harika olmuş orhan abi,eh artık şu garibe bir dal daldırırsınız.:D
ciceksever70
24-07-2010, 08:46
Resimler cok güzel, clematislerin yanina hanimeli de ekmeyi düsünmez misiniz? Ikisi bir arada cok hos duruyor. Hem de kalici sarmasiklar.
fikreteren
24-07-2010, 09:43
Sayın Orhan bey.Ben de diyorum ki burası Samsun ' a benziyor ama.. yazıları okuyunca Samsun a geldinizi öğrendim.Çok teşekkür daha resimlenecek çok yerler var.resimler harika bahçe ve çicekler çok güzelller.Bu Clemantis hastalığına ben de yakalandım üç adet aldım.Bakalım nasıl olacaklar.Samsun nun iklimi yarayacak mı ? Dün de bu gün de yağmur yağdı.Artık korkuyorum.Çicek kayıplarım artıyor.fazla sudan çürüme oluyor.hayırlısı
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 10:19
Resimler cok güzel, clematislerin yanina hanimeli de ekmeyi düsünmez misiniz? Ikisi bir arada cok hos duruyor. Hem de kalici sarmasiklar.
Sevgili ciceksever70;
Baharda gelirken, Bauhaus' tan renkli çiçek açan(Hectoretti) bir hanımeli aldım.O da dün açmaya başladı. Onu evin yan duvarında, yağmur borusuna sardırıyorum. Çünkü ön cephede, Gül dışında sarılıcı olarak Mavi Çan sarmaşığı da var. Onlar, sanırım yeterli olacak.
Bu yıl durumu gözlemliyeceğim. Gerekirse onuda alırım. Gerçi Hanımeli'nin çok döküntüsü oluyor ama, sonuçta kameriye de olmadığı için pek sorun yaratmaz. yani; önerinizi dikkate alacağım.
Selam ve sevgilerimle.
162468
162469
162470
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 10:22
Clematisler harika Orhan bey duvarı tamamen kapladığını hayal ediyorum da süper olacak:)
Sevgili günebakan;
Dilerim hayalinizdeki gibi güzel bir görüntü ortaya çıkar. Teşekkürederim.
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 10:24
Clematisler harika olmuş orhan abi,eh artık şu garibe bir dal daldırırsınız.:D
Sevim hanım;
Clematisleri pek tanımıyorum.Ekim ayında daldırsam olur herhalde değil mi?:confused:
ciceksever70
24-07-2010, 10:56
Renkli de cok güzelmis Orhan bey. Ben beyazli sarili klasik hanimelinin arasina mor clematis dikmistim gecen yil bu bahar cok güzel bir uyumla actilar. Hanimelinin buranin kisina dayanabilecegini beklemiyordum ama beni sasirtti.
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 15:21
Sayın Orhan bey.Ben de diyorum ki burası Samsun ' a benziyor ama.. yazıları okuyunca Samsun a geldinizi öğrendim.Çok teşekkür daha resimlenecek çok yerler var.resimler harika bahçe ve çicekler çok güzelller.Bu Clemantis hastalığına ben de yakalandım üç adet aldım.Bakalım nasıl olacaklar.Samsun nun iklimi yarayacak mı ? Dün de bu gün de yağmur yağdı.Artık korkuyorum.Çicek kayıplarım artıyor.fazla sudan çürüme oluyor.hayırlısı
Fikret Bey;
Evet! Clematis için bende aynı şeyleri düşünüyorum. Eğer gelecek yıla ulaşabilirse, Samsun' u sevdi demektir.:confused:
Çürüme konusunda benimde sıkıntılarım var. Tohumdan yetiştirdiğim Sedef Çiçeği ve Petunyanın fazla sudan kökleri çürüdü. Leylandi, Pittosporum, Kaymak ağacı, Abutilon ve Escalonya gibi çalı ve ağaçlarda demir eksikliği oluştu. Çünkü toprak sürekli yıkandı. Her seferinde yaprak gübresi uyguladım ama peşinden yağmur yağdı.
İnşaallah, bu yağışlı günleri sorunsuz atlatırız.
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 15:34
Renkli de cok güzelmis Orhan bey. Ben beyazli sarili klasik hanimelinin arasina mor clematis dikmistim gecen yil bu bahar cok güzel bir uyumla actilar. Hanimelinin buranin kisina dayanabilecegini beklemiyordum ama beni sasirtti.
Aslında ben klasik olanını (Ki o kokulu!) ben daha çok seviyorum. Ne yalan söyleyeyim, ben bunu farklı bir sarılıcı zannederek aldım. Eşim, ''O hanımeli!'' dedi. Ama ben benzetemedim. Aldım.
Biraz önce çiçeğini kokladım. Iıhh!..Sağlık olsun. Bu görüntüsü içinde yaşatmaya değer.
Sağlık ve mutluluk dolu günler.:)
Bu arada adıda ''Hectoretti'' değilmiş.:rolleyes: heckrottii 'american beauty' imiş.:)
162532
Evet bahçemiz gerçekten gülümseyerek ve uzun uzun anlatacak kadar güzelleşmiş.:) Nem konusu doğru geçen hafta bir iki arkadaşım karadeniz turundaydı Sarpa kadar gittiler nemden nefes alınmıyor dediler. Nem fazla olunca buharlaşma olmuyor bildiğiniz gibi Orhan bey. Sulamada çok dikkatli olmalı. Clematisleriniz de "ben varım" diyorlar. Güle güle büyütün bol çiçekleri olsun:) Sevgiler
Orhan Özbilgiç
24-07-2010, 22:05
Evet bahçemiz gerçekten gülümseyerek ve uzun uzun anlatacak kadar güzelleşmiş.:) Nem konusu doğru geçen hafta bir iki arkadaşım karadeniz turundaydı Sarpa kadar gittiler nemden nefes alınmıyor dediler. Nem fazla olunca buharlaşma olmuyor bildiğiniz gibi Orhan bey. Sulamada çok dikkatli olmalı. Clematisleriniz de "ben varım" diyorlar. Güle güle büyütün bol çiçekleri olsun:) Sevgiler
Sevim Hanım;
Gönül okşayan sözleriniz, insanı daha bir şevklendiriyor. Sağolun.:)
Nem konusunda söylenenler, aynıyla vakıa...İnsan terliyor ama teri buharlaşıp kurumuyor. Deyim yerindeyse, 'yapış yapış' oluyorsunuz. O nedenle, özellikle bu yaz, bulutsuzluk özlemi çekiyoruz. Dersem yalan olmaz.
Ama yadsınamaz bir gerçekte var ki; bu nem olmasa, bu yoğun yeşillikte olmazdı.
Sulama konusunda her yıl daha çok deneyim sahibi olacağım bu gidişle...
Clematis, eğer yaz boyu hep böyle açacaksa, ben onu baştacı yaparım. Şimdilik, bol bol çiçekleniyor. Hayırlısı bakalım.
İçten dilekleriniz için ayrıca teşekkürler. Esenlikler dilerim.:)
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 11:37
Yaklaşık 8-9 gündür, internet bağlantı kablom kopuk olduğu için, siteye giremedim.
Bir süre önce, yerel elektrik dağıtım şirketi Tedaş, bahçe kapısı girişindeki, iki yaygın dallı selvi ağacınının, elektrik tellerinin dallar arasında kalması nedeniyle kesilmesini istemişti. Aslında, yakınlarına diktiğim bitkiler büyüdüğünde, kışın kırılan dallarının tehdidi altında kalacağı düşüncesiyle, bende kesilmesinden yanaydım. Ancak; yinede bahçemde gölgesine sığınabileceğim bu iki ağacı zorunluluk olmasa feda etmeyecektim.
Ağaçların, birkaç metre yakınından ,telefon ve elektirik telleri geçtiği için, dallarıyla birlikte kesip düşürmek mümkün değildi. O nedenle, gerçekten canbaz bir budayıcı olduğununa inandığım bir delikanlı, 22 metre yükseğe kadar çıkarak uzun ağacı; 15 metre yüksekliğe çıkarak, kısa olanının tüm dallarını budadı.
Sonrasında, aynı kişi, her iki ağacıda yukarıdan aşağıya, motorlu testere ile, küçük tomruklar halinde kesip yere düşürdü.
b
Bu arada internet kablom koptu. Beton duvarın bir bölümü yıkıldı.
Ağaçların, 6 şar metrelik kısımlarını kestirmedim. Onlardan birine, turuncu renkli Campsis Radican, diğerine de sarı çiçekli Campsis Radican ve pembe renkli ponpon gül sardıracağım.
163867
163868
163864
163865
163866
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 11:43
Bu arada, bahçemde birçok bitkideki gelişmeleride fotoğrafladım.;)
Abelya Grandflora adeta coştu...
163873
163874
163875
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 11:49
Yaz boyunca, yılkı atları kapımın önünden pek eksik olmuyorlar. Fotoğrafını çekmem, uyuyan tayı rahatsız etti.:p
163878
163879
163880
163881
163882
Uzun kabaklarınız çok güzel büyümüş Orhan Bey, tadına baktınız mı?
Benim geçen sene olduğu gibi bu sene de sadece 1 kabağım olduğundan tadına bakamıyorum. Tohumluk saklıyorum. :)
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 15:15
Uzun kabaklarınız çok güzel büyümüş Orhan Bey, tadına baktınız mı?
Benim geçen sene olduğu gibi bu sene de sadece 1 kabağım olduğundan tadına bakamıyorum. Tohumluk saklıyorum. :)
Sevgili sakagun;
Eşim ilk kabaklardan dolma yaptı. Sakız kabağından farkı yok! Son derece lezzetli.
Tohum konusunda endişelenmeyin. Demin ölçtüm. En uzunu şimdilik 100 cm. Onun dışındakileri tohumluk olarak ayıracağım. Sizede gönderirim. Sonuçta sizden aldım, sizi tohumsuz bırakmam.
Sağlık ve mutluluk dileklerimle...:)
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 15:26
Hem taşıt, hem hızar motoru. Temeli bir Pancar Motor..
Saati 25 liraya kesiyor odunu. Ulaşmak için bir ''***'' kafi. Yurdum insanı ekmeğini taştan çıkarıyor.:D
163907
163908
163909
163910
163911
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 15:34
Hint Yağı Bitkisi iyiden iyiye büyüdü ve çiçeklendi. Bakalım kışı atlatabilecek mi? Bu kış deneyeceğiz. Ben her ihtimale karşı tohum alacağım tabii.;)
163913
163912
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 16:40
Tam balkonun dibindeki Melisa, güzel kokusuyla gecelerimizi daha bir güzelleştiriyor.
163922
163923
Pembe çiçekli Clematis iyiden iyiye dallanıp, budaklanıyor.
163924
163925
Ellerine sağlık orhan abi, atlar bahçe muteşem maşalla melisa clematis coşmuşlar.
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 16:56
lantana en güzel çiçeklenme dönemine girdi.
163926
Alacalı Zakkum, kışı büyük hasarla atlattığı için, bu yıl çiçeklenmeyecek gibi.
163927
Paşa Bıyığı, habire çiçekleniyor.
163928
Karagözlü Suzanlar her yerde..
163929
Abutilon' da toparlanıyor.;)
163930
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 17:02
Ellerine sağlık orhan abi, atlar bahçe muteşem maşalla melisa clematis coşmuşlar.
Sağol Sevim Hanım;
Bahçem ve çevresi gerçekten çok renkli. Bu renklerden biride komşumun iki ördeği.:p
163936
163937
163938
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 17:09
Elmalar kızarıyor..
163939
163940
Ekşi Karadut hala dut veriyor!
163941
Salatalıklar çit üzerinde daha verimli. Nem fazla etkilemiyor.
163942
Çok güzel ördekler, oğlumda beslemişti.
Ama babamız havuzlu yerde olması gerktiyini söyledi bir yıl baktık havuzu olan arkadaşımıza gönderdik.
Çokda sadık bir hayvan ördekler.
Aaaaaa ağzım sulandı vallahi.
Orhan Bey, Hint Yağı Bitkisinin(Ricinus communis) ne kadar güzel rengi ve yaprak formu varmış. Onun ve Uzun Kabağın tohumlarından bana da ayırın olur mu? :) Bu uzun kabaklar kesildikçe yeniden uzayan türden mi?
Çok enteresan ama her sene nemden külleme olan Salatalıklar bu sene bu ayda ve bu nemde bile ürün veriyorlar. Ki her sene baharda dikince 1 ay kadar dayanıp 3-5 tane verip hemen bozulurlardı.
Elmalar, atlar, ördekler, yemyeşil doğa her şey şahane.
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 17:18
Bamyalar daha yeni çiçekleniyor.
163945
Barbunya fasulyeler olgunlaşıyor.
163946
7-8 kök karpuz dikmiştim. Onlarda yetişti. Son derece güzel bir cinsmiş. Sivri kafalı. ama her biri 10 kg den ağır.:p
163949
163947
163948
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 17:28
Orhan Bey, Hint Yağı Bitkisinin(Ricinus communis) ne kadar güzel rengi ve yaprak formu varmış. Onun ve Uzun Kabağın tohumlarından bana da ayırın olur mu? :) Bu uzun kabaklar kesildikçe yeniden uzayan türden mi?
Çok enteresan ama her sene nemden külleme olan Salatalıklar bu sene bu ayda ve bu nemde bile ürün veriyorlar. Ki her sene baharda dikince 1 ay kadar dayanıp 3-5 tane verip hemen bozulurlardı.
Elmalar, atlar, ördekler, yemyeşil doğa her şey şahane.
Sevgili Limon;
Tohumlarınız hazır sayabilirsiniz.
Kabakların öyle bir marifeti varmış. Ama ben denemeye çekindim. Şu günlerde, sayıları oldukça arttı. Yarın bir taneini kurban edip deneyeyim bari.:D
Evet salatalıklar, yerden yüksekte olunca, birkaç ay meyve vermeye devam ediyorlar. Geçen yılda da yerdekiler, hastalandı ve kurudu. Çitlerdekiler yine uzun süre döküm yapmışlardı.
ağustos ayı galiba buranın en güzel mevsimi. En güneşli günler, bu günler. Biraz nemli ama olsun..:)
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 17:37
Artık fındıklar olgunlaşıyor..
163950
163951
Arka bahçede, bir komşumla aramızdaki sınırda, doğal(Dikenli) Böğürtlen var. Ben onu sadece buduyorum. Galiba, birkaç gün sonra yemeye başlıyacağız.;)
163952
163953
163954
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 18:45
Kısmet Ağacı çiçeklendi. Gece gündüz yaydıği Yasemin kokusuyla, favori ağaçlarımdan.
163956
163957
163958
Gülibrişim çok iyi gelişti ama bu yılda çiçeklenmedi. Gelecek yıla büyük olasılıkla çiçeklenir, kanısındayım.
163959
163960
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 20:35
Sevgili Ahmeter' in armağanı olan Selluka'm çiçeklenmeye başladı. Ayrıca üzerinde, açmak için sıra bekleyen oldukça fazla sayıda, çiçek salkımı var. Bu vesileyle kendisine tekrar teşekkürediyorum.:)
163970
163971
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 20:40
Japon Armut' u(Nashi) ilk meyvelerini olgunlaştırmak üzere.:)
163974
163975
Sevgi Durul
02-08-2010, 20:45
Adını bildiğim, bilmediğim bütün çiçekleriniz, sebze ve meyveleriniz coşmuşlar maşallah.
Sağlıkla tadını çıkarın. Sellukanız kışın dışarda mı duruyor? Çiçekleri hepsi açtığında çok güzel olacak.
Göndermiş olduğunuz beyaz erguvanı çimlendirmeyi başaramadım. Eğer dağıtım yaparsanız, karagözlü suzan çiçeği ve uzun kabaklarınızın tohumları için sıradayım. Kolaylıklar diliyorum.
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 20:47
Kudret Narı' da ilk meyvesini olgunlaştırdı.;)
163976
Sevgili sakagun' un gönderdiği kabaklar uzamaya devam...
163977
Orhan Özbilgiç
02-08-2010, 21:05
Adını bildiğim, bilmediğim bütün çiçekleriniz, sebze ve meyveleriniz coşmuşlar maşallah.
Sağlıkla tadını çıkarın. Sellukanız kışın dışarda mı duruyor? Çiçekleri hepsi açtığında çok güzel olacak.
Göndermiş olduğunuz beyaz erguvanı çimlendirmeyi başaramadım. Eğer dağıtım yaparsanız, karagözlü suzan çiçeği ve uzun kabaklarınızın tohumları için sıradayım. Kolaylıklar diliyorum.
Teşekkürederim.
Selluka geçen sonbaharda elime geçti. Kışı 20 litrelik saksıda, kapısında camı olmayan, direkt gün ışığı almayan, loş bir yerde, 10 günde bir biraz su ile geçirdi.
Mayıs ortasında, 40 litrelik bir saksıyla birlikte toprağa gömdüm. Kışın, saksıyı çıkardıktan sonra budayıp, tekrar sözünü ettiğim ortama koyacağım. Bir yardımcım, 10 güne bir sulamayı(Toprağı sadece nemli tutmak adına) sürdürecek.
Sevgili SDurul;
Karagözlü Suzan ve kabak tohumlarını tabiiki gönderirim. Ama n'olur, aralık ayında bana yine hatırlatın! Unutup, sizlere mahcup olmak istemem.
Esenlikler dilyorum.:)
Satı Uğurtan
02-08-2010, 22:04
Sevgili Orhan bey, gül ibrişim, böğürtlenler,kısmet ağacı, kudret narı, kabak, hepsi çok güzel.
Sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
Orhan Özbilgiç
03-08-2010, 20:49
Sevgili Orhan bey, gül ibrişim, böğürtlenler,kısmet ağacı, kudret narı, kabak, hepsi çok güzel.
Sağlıkla tadını çıkarın sevgiler.
Teşekkürederim, Satı Hanım. Gerçekten iyice anladımki, bahçemin en güzel olduğu dönem yeni başlıyor.:)
Orhan Özbilgiç
03-08-2010, 20:51
Orhan bey ;
o ne güzel manzara öyle ,yanlarına yaklaşmanıza izin veriyorlar mı :)
Nurcan Hanım,
Aslında kaçıyorlar. Ama ben biraz sesiz yaklaşmayı becerebildim galiba..:p
Orhan Özbilgiç
03-08-2010, 21:10
Acer Palmatum' un yaprakları kırmızılığını yitirdi. Sanırım, sonbahara yeşil-kırmızı-sarı tonlarda girecek.;)
164130
164131
Orhan Özbilgiç
03-08-2010, 21:18
Bahçemdeki Tek Ardıç türü olan ''Juniperus Scyrocket Virginia'' çok yavaş gelişiyor.
164132
Orhan Özbilgiç
03-08-2010, 21:32
Kelebek Çalılarından küçük ve yaygın dallananının alt dallarını budadım. Biraz görsel farklılık yaratmak için. Fena da olmadı.:rolleyes:
Bu arada bugün, çayırları yine biçtim. Son olarak 19 temmuzda biçmiştim. o gündenberi yağan yağmurlarla yine büyümüştü.
164133
164134
Orhan Özbilgiç
05-08-2010, 19:31
Sevgili sakagun' un gönderdiği tohumlaradan ürettiğim uzun kabaklardan orta boy birini dün kestim. Bakalım kalan parça uzamaya devam edecek mi?
Gerçi biraz fazlaca büyük bir parça kesmişim gibi..:p
''Vur!'' dediler, öldürdüm galiba.
164472
164473
164474
Orhan Özbilgiç
05-08-2010, 19:41
Kudret Narları olgunlaştı. Daha önce ceviz fidanımı boğmasınlar diye bir bölümünü kökünden yolmuştum. O nedenle sadece üç meyve aldım. ;)
164475
164476
164477
Orhan Özbilgiç
05-08-2010, 19:47
Bu kabaktan ben de de var , metrelerce uzadı her akşam çiçekleniyor ama bir tane bile
kabak yok :)
Sizin kabakların maşallahı var.
Ben ilk kez dikiyorum. Ama sanırım sizinkiler artık vermez. İzmir' de, şimdiye kadar meyve tutmadıysa! Değil mi ama?
Burada bir vatandaşın bahçesinde de varmış. ''benimkilerin bazıları yere değdiler. bu nedenle onlar, yay gibi bükülerek uzuyorlar.'' Diyor.
Orhan Özbilgiç
05-08-2010, 19:58
Sevgili Adalet Yağcı' nın gönderdiği tohumlardan ürettiğim Daturalar ilk çiçeklerini açtılar. Gerçekten çiçekleri çok albenili. Ancak, kokusu konusunda çok fazla beklentiye girdim galiba. Bana pek güzel bir kokusu yok gibi geldi.:confused:
164478
164479
164480
164481
Orhan Özbilgiç
05-08-2010, 20:08
Selluka açmaya devam ediyor. Ancak, onunda kokusu çok hafif. Burnuma dayamadan kokusunu alamıyorum. 8-10 metre öteden farkedilen, Kısmet Ağacı çiçeklerinin kokusuna alışınca, galiba önce ''Kahve koklama'' m, gerekecek.:rolleyes:
164484
164485
Sayın Orhan Özbilgiç, bahçenizin bütün ürünleri emeklerinizin karşılığını vermiş. Hepsi çok güzel görünüyor, Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin.
Benim selluka hala atağa geçemedi, artık sizinki sellukalarla idare edeceğiz, ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
06-08-2010, 19:58
Sayın Orhan Özbilgiç, bahçenizin bütün ürünleri emeklerinizin karşılığını vermiş. Hepsi çok güzel görünüyor, Allah ağız tadı ile yemek nasip etsin.
Benim selluka hala atağa geçemedi, artık sizinki sellukalarla idare edeceğiz, ellerinize sağlık.
Sevgili ozbey;
Önce, düşünceleriniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürediyorum. Selluka konusunda benim hiç birikimim yok! Tamamen tesadüfi bir güzellik yakaladım. Dilerim sizinkide, en kısa zamanda güzelliğini farkettirir.
Bu günlerde o kadar yoğun bir tempo ile çalışıyorum ki; buraların aşırı nemli ve boğucu günler yaşadığı şu dönemde, siz dahil, hiç bir arkadaşımızın bahçesini ziyaret edemedim. Yani bir anlamda, ''agaclar. net' ten haberim yok!''.
İlk fırsatta ziyaret etmem gereken o kadar bahçe var ki.:(
bahçenizde görüşmek dileğiyle. Saygılar.
Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 22:01
Komşuma ait müştemilatın sıvasız duvarını kapatmak için diktiğim sarılıcı güller, sarmayınca bende İpomea(Sabah Sefası) ile kapatmaya çalıştım. Ama bu sefer onunda, duvara tırmandıracak kadar seven biri çıktı.:cool:
Üstelik bu hırsız dört ayaklı.:p
165961
165962
165963
165964
Toprağınız çok bereketli maşallah.
Kabakların birinden bile yüzlerce tohum çıkıyor. Bence ötekileri afiyetle yiyin.
Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 22:24
Toprağınız çok bereketli maşallah.
Kabakların birinden bile yüzlerce tohum çıkıyor. Bence ötekileri afiyetle yiyin.
Sevgili sakagun;
Bu sene çıkanları, süs olarak kurutacağım. Gelecek yıla, birer kök yine dikeceğim. İkişer kökü kontrol güç oldu.
Sağolun, uzun kabağı bana siz kazandırdınız.:)
Ben bu güzellikleri ne zamandır görmemişim değil mi;)Paşanın bıyığı çok hoş. Uzun kabak inanılmaz. Bahçeden çok hoş bir görünüm var son fotoğrafta. Bol çiçekli günler sizlere, sevgiler:)
Orhan Özbilgiç
13-08-2010, 22:49
Sevgili Öğretmenim;
Bahçemi en sık ziyaret eden dostlarımdan biri olduğunuzun farkındayım. Yüce Tanrım, sizlerede, yaşamayı ençok istediğiniz yerde, büyük bahçeli evlerde, sağlık ve mutluluk içinde yaşamayı nasip etsin. Tabii, tüm sevdiklerinizle birlikte.:)
bahtiyar02
13-08-2010, 23:36
Sevgili dostum kusura bakma kendi derdime düştüğümden etrafımdaki güzellikleride unutmuş ihmal etmişim.Umarım sizin bahçeniz gibi çok güzel bir bahçeye bende sahip olurum.Ellerinize,emeğinize sağlık.
Saygılar
Herşey mükemmel Orhan bey, ellerinize sağlık; hırsızada çok güldüm bu arada :D Nasılda tırmanmış kocaman gövdeyle :D
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 12:14
Herşey mükemmel Orhan bey, ellerinize sağlık; hırsızada çok güldüm bu arada :D Nasılda tırmanmış kocaman gövdeyle :D
Sevgili Dudi;
İyi hoş ta,Bahçenin kuruluş aşamasında, yinede birkaç fidanın dikim aralığını yetersiz bırakmışım. O nedenle, ağaçlar yapraklarını döktükten sonra, bir kaç yer değişikliği yaparak, nihai şeklini vereceğim. İşte o zaman benimde içime sinecek.;)
Sığırın hırsızlığı benide üzmediği gibi keyiflendirdi.:p Hele onu uzaktan da olsa fotoğraflayabilmek, bambaşka bir haz verdi.
Ziyaretinize teşekküreder, sağlık ve mutluluklar dilerim.:)
Keşke bütün hırsızlar böyle olsa:)
Bu sonbaharda, biz de epey bir yer değişimi yapacağız. Umarım doğru yaparız da, bitkiler de biz de stresten kurtuluruz.
Çok ferah bahceniz var. Biraz kopya çekmem gerek:)
Sağlık ve mutlulukla yaşayasınız.
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 13:28
Sevgili cemo;
Aşağıda birinci ve üçüncü fotoğrafta görülen Gülibrişim' i, ikinci fotoğrafta tek top olarak görünen Kısmet Ağacı' nın sol yanına taşıyacağım. Zira bulunduğu yerdeki Kısmet Ağacı ile araları 4.5 metre. şimdiden taçları birleşti bile.
Gülibrişimi taşıyacağım yerdeki Kısmet Ağacı' nın da iki aya yaklaşan süredeki yasemin kokulu çiçekli döneminde, balkonumda kokusundan yararlanabilmek için, Son fotoğraftaki evin sağ yanında(Fotoğrafta farkedilmeyen) genişçe bir boşluğa taşıyacağım.
Zira; Her iki Kısmet Ağacımın şu anda bulundukları yerleri binadan 35-40 metre uzaktalar. buna rağmen kokularını rüzgar balkona kadar getiriyor.
Ayrıca, öndeki selviler kesilince tam güneşe kalan Acer Palmatum, yarı gölge ağacı olduğu için, binanın önündeki bu yıl ortasına, beyaz bodur Dahlialar dikipte sevemediğim, Ateş çiçeği tarhının ortasına alacağım. Böylelikle nisbeten yarı gölge bir alana geçmiş olacak. Hemde balkonumuzun önünde, kırmızı yaprakları ile güzel bir görsellik oluşturacak.
İşte benim değişiklik planlarım bunlardan ibaret. Sanırım daha düzenli ve ferah bir görüntü ortaya çıkacak.
sağlıcakla kalın.:)
165999
166000
166001
166002
Gecen yıl diktiğimiz gülibrişim çok hızlı büyüdü, bende kasım gibi yer değiştirmiştim ama kurudu:( Bu yıl yeniden alıp diktim. Benim kırmızı yapraklı acer sabah güneşi alıyor ama yerini sevmedi sanırım, yapraklar sararmaya başladı.
Sizin melissa balkon önünde bahcede dikili değil mi. Ben soğuğa dayanamaz diye hala saksıda tutuyorum. İklimimiz aynı sayılır, sizden cesaretle bende baharda balkon önüne gecireceğim. Balkon önü tam gün güneş almakta, melissa yarı gölge seviyordu yanılmıyorsam. Ne yapacağım şimdi, ben bu bitkilere yer beğendiremedim:)
Fidanistanbul siyah yapraklı gülişrişim satıyor bir bakın isterseniz(ben baktım aklım kaldı;)), görüntü harika fotoğrafta.
Sağlıkla büyütün güzellikleri.
Süs kabaklarınız harika, maaşallahhh dedim.
Unutmadan tohumlarına talibim şimdiden:) Tel örgülerden boy boy salındırırım seneye inşallah.
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 15:36
Gecen yıl diktiğimiz gülibrişim çok hızlı büyüdü, bende kasım gibi yer değiştirmiştim ama kurudu:( Bu yıl yeniden alıp diktim. Benim kırmızı yapraklı acer sabah güneşi alıyor ama yerini sevmedi sanırım, yapraklar sararmaya başladı.
Sizin melissa balkon önünde bahcede dikili değil mi. Ben soğuğa dayanamaz diye hala saksıda tutuyorum. İklimimiz aynı sayılır, sizden cesaretle bende baharda balkon önüne gecireceğim. Balkon önü tam gün güneş almakta, melissa yarı gölge seviyordu yanılmıyorsam. Ne yapacağım şimdi, ben bu bitkilere yer beğendiremedim:)
Fidanistanbul siyah yapraklı gülişrişim satıyor bir bakın isterseniz(ben baktım aklım kaldı;)), görüntü harika fotoğrafta.
Sağlıkla büyütün güzellikleri.
Melisanın yeri dört dörtlük!
Evin ve balkonun güney duvarının dibinde.Bulunduğu yer yarı gölge.( Aslında bir tanede bahçenin yola bakan sol köşesinde var ama onun kokusunu, duvar kenarından geçenler duyuyor.) Bu günlerde balkonda kokusuna doyum olmuyor. Akşam hava kararır kararmaz başlıyor, sabaha kadar devam ediyor. Ama o arasıra çiçek yeniliyor. Kısmet ağacı 1.5-2 ay boyunca sürekli çiçekli. Açıkçası Kuzeyde Kısmet Ağacı, güneyde Melisa.. Ter kokusunu bile bastırırlar valla.:D
Gülibrişime bir bakarım.:p Pek yer kalmadı ama.:(
166026
Sevgili Orhan kardeş
Benim, güneye bakan cephe tüm gün güneş almakta. O halde güneydoğu cephesinde bir yer ayarlamam gerekecek, melissa için. Garibim saksısına yer değiştirmekten acamaz oldu, daha koku duymadım inanın:( Şu an tomurcukta koklamak nasip olur inşalllah.
Yattığım yerde sürekli neyi nereye diksem diye düşünmekten, kafayı sıyıracağım yakında:))
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 17:12
Sevgili Orhan kardeş
Benim, güneye bakan cephe tüm gün güneş almakta. O halde güneydoğu cephesinde bir yer ayarlamam gerekecek, melissa için. Garibim saksısına yer değiştirmekten acamaz oldu, daha koku duymadım inanın:( Şu an tomurcukta koklamak nasip olur inşalllah.
Yattığım yerde sürekli neyi nereye diksem diye düşünmekten, kafayı sıyıracağım yakında:))
Sevgili cemo;
Şu an tomurcukta ise, bulunduğu konumu çiçeklenme dönemi sonuna kadar değiştirmemekte yarar var. Sonrasında kuzey ve kuzey doğu ve kuzey batı hariç, diğer yönlerde uygun bir yere dikebilirsiniz sanırım.
Geçen kış burada -10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında, toprak seviyesinin 15-20 cm den yukarısı dondan etkilenmedi. Sadece üst bölümler donup kurudu. Üstelik üstlerini örtmem mümkün degildi. Çünkü kışın ben İstanbul' dayım.
Yer değişkliği için önümüzde iki-üç ay var. Doğru ve sevebileceğiniz yer tercihi yapmak için aceleye gerek yok! Bazen günde üç kez fikrinizi değiştirebilirsiniz. Ama kasım ortalarında, şablon oluşmuş olur kanısındayım. O nedenle ben size, ''relaks!'' Diyorum.
Yaaa..Ben kime, fetva veriyorum. Deneyim konusunda benden iki gömlek üstün birine.. Neyse; izlediğim ve tanıyabildiğim kadarıyla, siz bahçenizde yarattığınız güzelliği, birkaç rötuşla, daha cezbedici bir hale getirebilecek birikim ve donanıma sahipsiniz.
Sevgili eşinizede selamlarımı sunuyorum.
Sağlıcakla kalın.:)
Siyah yapraklı Gülibrişim güzelde, fidanı çok minik.:confused: 15-40 cm. imiş. Evet hızlı büyüyen bir ağaç ama yinede çok minik bee..;)
O zaman yandık. Şu anda odunluğun yanında, kokuyu duymam mümkün değil. Sevgili eşime, gölgeye al dedim, o da gitmiş odunluğun kapısına koymuş:eek::eek: Bir melissa koklamak için, odunluk kapsında otururum gayrı ben:D:D
Bence 40 cm lik gülibrişim, bir yılda epey adam olur:) Konuşup büyük boy istemeli. Yine azıttım, sanki dikecek yer var gibi:mad:
Bahcem konusunda verdiğiniz moral için ayrıca teşekkür ederim, eşime okutayım da görsün. Elinde makas, ne söksem kessem derdinde kendisi:mad:
Sevgili eşinize saygı ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 19:45
Kelebek çalısın dan sonra şimdi de gülibrişimi soktunuz aklıma ,hele bir de kokulu diyorsunuz :)
Aaaaaaa!..Sizin daha Gülibrişiminiz yok mu???:p O zaman siz Koyu mor yapraklısını alabilirsiniz, Nurcan Hanım.
Şaka bir yana, çok güzel bir ağaç. Yarı gölge yapması, altında boyu 2 metreyi pek geçmeyen her türlü bitki için uygun ortam yaratıyor.
Sevgili nurcan
Gülibrişim hem dekoratif, hem de cok cabuk gelişip gölge yapıyor. Çiçekleride pek güzel:)
Ehh birde siyah yapraklısını bulursak, Şam da kayısı yani:))
Bu bahceye gelmemek lazım, Orhan bey aklıma kısmet ağacını soktu benim de. Dikecek yer kalmadı, kafama mı dikeyim yahu:))
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 20:03
Kısmet Ağacı' da çok hızlı büyüyor. İsterseniz, kasımda dip sürgünü gönderebilirim..İki sene sonra yasemin kokulu bir ağaçcığınız var demektir.:)
Yasemin kokulu hemde, hayır demek ne mümkün o sürgüne:))
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 20:26
Yasemin kokulu hemde, hayır demek ne mümkün o sürgüne:))
Satış bittiğine göre, yapraklarının, Sevgili Güler Hanım' ın deyimiyle; ''Bemiks'' kokulu(Kötü kokulu bir vitamin sanırım.) olduğunu söyleyebilirim.:D
Tabii bir artısıda, o Sabah Sefamı yiyen sığır, bunun yaprağını sevmediği için yemiyor.:p
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 21:04
Aaa bir de kısmet ağacı var dı onu unutmuşum ,ehh alacağınız olsun sizin :))
Nurcan Hanım;
Kasımda bir sürgünde size ayıracağım. Doğru mu anladım?;)
Ben ayırayımda..Siz isterseniz almayın.
Ben bemiks kokusunu severim:))
Demekki bizi gelecekte süper bir bahce bekliyor, doğrumu anladım nurcan:) Harika bir haber bu. Yaptığımız yanlışları yapmadan doğru bir bahce, ne güzelll
O bahcede gülibrişimler, kısmet ağaçları, soğanlılar off
Küvetimde var olan tüm sucullar senindir:))
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 22:55
Ah inşallah ,şimdilik sadece hayal .Saydıklarınızın yanın da kocaman bir havuz da istiyorum .Siz de su bitkilerinizi çoğaltmaya başlayın lütfen :))
Dilerim, tüm hayalleriniz birgün gerçek olur. Olacağınada inanıyorum. Şu an sahip olduğumuz birçok değer, geçmişte birer hayalden ibaretti.
Benim bahçemde olanlardan, üretilebilenlerinden sizinde var sayabilirsiniz arkadaşım.:)
Orhan Özbilgiç
14-08-2010, 23:03
Sevgili cemo;
Sevgili nurcanaybay;
Bu akşam sıcak sohbetlerinizle, bahçemize ayrı bir renk kattınız. Her ikinizede teşekküreder, tüm sevdiklerinizle birlikte, tüm düşlerinizin gerçekleştiği sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam dilerim.:)
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 20:25
Bu arada Selukamda enfes kokularını yaymaya başladı. Bu günlerde öyle bol çiçeklendiki...Artık tohum kesecikleride oluşmaya başladı.
Kulakların çınlasın, sevgili ahmeter.;)
166166
166167
166168
166169
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 20:40
Bahçemi giderek daha çok seviyorum. Zira bugünler, hem bol çiçek, hemde bol koku var. Bütün gün, Kelebek Çalıları, Kısmet Ağaçları, Selluka ve geceleri Melisa, enfes kokular yayıyorlar. Bahçeye giren herkes, özellikle geceleri bu kokuları algılayabiliyor.:)
Ayrıca Abelya ve Daturalarda koklayınca hissettirenlerden..
İşte bazı görüntüler...
166171
166172
166173
166174
166175
Zinnialar toplu dikilince ne güzel görüntü vermiş. Ben sellukamı bahceye gecen ay diktim. Saksıda gelişim yavaş oldu. Bahceye alınca hızla gelişti, daha yeni tomurcukta, sizinkinin maşallahı var.
Kokunuz bol, keyfiniz daim olsun.
Çok güzel selluka açmış gözünüz aydin orhan abi,diyerleride harika görünüyor.
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 21:54
Zinnialar toplu dikilince ne güzel görüntü vermiş. Ben sellukamı bahceye gecen ay diktim. Saksıda gelişim yavaş oldu. Bahceye alınca hızla gelişti, daha yeni tomurcukta, sizinkinin maşallahı var.
Kokunuz bol, keyfiniz daim olsun.
''Bu işte kadın parmağı var!'' Desem.;)
Mevsimlikler ile ilgili tüm tasarımlar, sevgili eşime ait.
Selluka tomurcukta ise tamam demektir.:)
Orhan Özbilgiç
15-08-2010, 21:59
Çok güzel selluka açmış gözünüz aydin orhan abi,diyerleride harika görünüyor.
Sevim Hanım;
Gerçekten güzel bir bitki. Eğer tohumlarını olgunlaştırabilirse, size de gönderirim.
Selamlar.
Çok teşekkür ederim orhan abi benim var.
Bu yıl ekmiştim hediye gelen tohumdan daha gücük inşallah büyürde bende çiçeyini görürüm.
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683824]Bahçemi giderek daha çok seviyorum. Zira bugünler, hem bol çiçek, hemde bol koku var. Bütün gün, Kelebek Çalıları, Kısmet Ağaçları, Selluka ve geceleri Melisa, enfes kokular yayıyorlar. Bahçeye giren herkes, özellikle geceleri bu kokuları algılayabiliyor.:)
İşte bazı görüntüler...
Siz seviyorsunuz ben ise bayılıyorum bahcenize.
Keşke benim bahcemde sizinki kadar olsaydı:( o zaman çiçeklere görselliğe daha çok zamanım olurdu.
Sevdiklerinizle uzun mutlu bir hayat dilerim bahcenizde.
Sellukanın sardığı ağaç kurumu? Sağlıcakla kalın
Orhan Özbilgiç
16-08-2010, 17:12
[QUOTE=Orhan Özbilgiç;683824]Bahçemi giderek daha çok seviyorum. Zira bugünler, hem bol çiçek, hemde bol koku var. Bütün gün, Kelebek Çalıları, Kısmet Ağaçları, Selluka ve geceleri Melisa, enfes kokular yayıyorlar. Bahçeye giren herkes, özellikle geceleri bu kokuları algılayabiliyor.:)
İşte bazı görüntüler...
Siz seviyorsunuz ben ise bayılıyorum bahcenize.
Keşke benim bahcemde sizinki kadar olsaydı:( o zaman çiçeklere görselliğe daha çok zamanım olurdu.
Sevdiklerinizle uzun mutlu bir hayat dilerim bahcenizde.
Sellukanın sardığı ağaç kurumu? Sağlıcakla kalın
Birol Bey;
Her bahçenin, yörenin doğasına özgü bir güzelliği oluyor, tabii bakılınca..;) agaclar.net' teki her bahçe ayrı ayrı binbir emeğin ürünü. Keza,sizin bahçenizde bunlardan biri. Hani birazda ''Vatanım!'' meselesi.;)
Sellukayı, 3 metre uzunluğunda, 8'e 8 bir tahtaya, bu kış kuruyan bir şeftali fidanımı yukarıda kalacak biçimde çivileyerek elde ettim. Tahtanın bir metreye yakın bölümünü topraga gömdüm. Böylece yaklaşık 3.5-4 metre yüksekliğinde bir kuru ağaç elde ettim.
Hemen dibine, 45 litrelik bir saksı içindeki Sellukayı saksısıyla gömdüm. Gömdüm ki; kışın saksısıyla çıkarıp, içeri alabileyim.;)
Selamlar, dostum.
Orhan Özbilgiç
16-08-2010, 22:17
Şu saatlerde herkes tok olacağı varsayımıyla, köyün fırınında isteğe göre yaptırılabilen şu güzel Ramazan Pidesi' ni gösterebilirim.:p
166319
166320
Satı Uğurtan
16-08-2010, 23:57
Sevgili Orhan bey,çok sıcaktı bahçenizi gezdim çok iyi geldi çok serinledim, güzellikleri görünce dinlendim.
Sevgili eşiniz ve sizin ellerine sağlık sevgiler.
Adalet Yağcı
17-08-2010, 09:32
Orhan bey siz selluka ağacı yapmışsınız, muhteşem olmuş.
İnanılmaz bir güzellik olmalı, altında bu güzel kokuyu nefesleyerek oturup dinlenmek ne güzel olur şimdi.
İki senedir selluka yetiştirmek için çırpındım, kayıpsız çimlenmeye rağmen bir türlü yetişkin bir sellukam olmadı :( çiçeklerini de koklayamadım.
Bahçe çok düzenli, çok emek verdiğiniz belli oluyor, ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
17-08-2010, 10:53
Sevgili Orhan bey,çok sıcaktı bahçenizi gezdim çok iyi geldi çok serinledim, güzellikleri görünce dinlendim.
Sevgili eşiniz ve sizin ellerine sağlık sevgiler.
Sağol be! Satı kardeşim.
Sen çok sevecen bir insansın, gönül dostusun. Hep böyle kal.:) Sağlık ve mutlulukla birlikte tabii.;)
Orhan Özbilgiç
17-08-2010, 11:08
Orhan bey siz selluka ağacı yapmışsınız, muhteşem olmuş.
İnanılmaz bir güzellik olmalı, altında bu güzel kokuyu nefesleyerek oturup dinlenmek ne güzel olur şimdi.
İki senedir selluka yetiştirmek için çırpındım, kayıpsız çimlenmeye rağmen bir türlü yetişkin bir sellukam olmadı :( çiçeklerini de koklayamadım.
Bahçe çok düzenli, çok emek verdiğiniz belli oluyor, ellerinize sağlık.
Adalet hanım;
Benim şansım, sizlere göre hep en az bir yıl geriden gelmem. Yani sizlerin doğru ve yanlışlarınızı görmem ve okumam büyük bir avantaj.
selluk için söyledikleriniz aynıyla vaki..;) Gerçekten bu günlerde yanından geçerken bile o kadar güzel kokuyor ki! İlk çiçeklenme sırasında, beklentilerimi karşılamamıştı ama çiçeklenme yoğunlaştıkça, kokusu gerçekten; ''İyiki Sellukam var.'' dedirtiyor.
Bu nedenle; bu bitkiyi bana armağan eden Sevgili Ahmeter' e minnettarım.
Dedim ya! Bahçemin düzenliliği tamamen, sizlerin deneyimlerinizden hasbelkader yararlanmaya çalışıyor olmamdan.
Sağolun.
Orhan bey, Benim Sellukam 2 yıllık bende hala çiçeklerini koklayamayanlardanım bazen sinirleniyorum yolup atasım var. Çiçeğini görebilsem gam yemiyeceğim en çok da kuzenim merak ediyor.
Orhan Özbilgiç
17-08-2010, 14:03
Orhan bey, Benim Sellukam 2 yıllık bende hala çiçeklerini koklayamayanlardanım bazen sinirleniyorum yolup atasım var. Çiçeğini görebilsem gam yemiyeceğim en çok da kuzenim merak ediyor.
Nazlı Hanım;
İnanın! Selluka konusunda hiçbir deneyimim yok! Bu benim gerek yer seçimi, gerek gübre türü ve gübreleme ve sulama aralığı tercihim vb. gibi, tamamen tesadüfi bakımımdan kaynaklandı.:)
Sizin Selluka, saksıda mı? Benimki 45 litrelik saksıda ve toprağa gömülü. İki üç güne bir suluyor, 15-20 güne bir, bir çorba kaşığı(silme) kadar kimyasal gübre(20-20-20) veriyorum.
Dilerim en kısa zamanda çiçeğini görürsünüz. Aslında sizin Sellukanın mutlaka açması gerekirdi. Malum, Selluka ne de olsa bir İzmir bitkisi. Hatta sizin sellukanızın sürekli toprakta kalmasının bile sakıncası yoktur sanırım.:confused:
Selam ve sevgilerimle.
Cumhur Tonba
17-08-2010, 18:12
Sayın orhan Bey,
Güzel sözleriniz içn çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun sayın öğretmenim. Aslında siz Selluka yetiştiren arkadaşlarımıza çok çok teşekkür etmeliyiz. Zira nerede ise kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkıyorsunuz. Anneannemlerimizin değerlerine sahip çııyorsunuz. (Edebiyat Defteri, Kültür ve Sanat Platformu'nda Mehmet Ali Gülşen'in bir yazısında okumuştum)
Selluka. İzmir Kokusu.
Birgün Pazarda çiçek satarken, tezgahıma çok şık giyinmiş zarif bir hanımefendi yanaştı ve şöyle bir soru sordu;"Biliyorum sizde de yoktur, ama annem ısrar ediyor, ne yapayım acaba sizde selluka diye bir bitki bulunur mu?"
Hoppala! Afalladım önce. Soruyu sormadan cevabını da kendisi vermişti!
Ama bilmiyordu ki, benim çok özel bir çiçekçi olduğumu! Nerden bilecekti ki, Yüksek sosyeteye mensup hanımefendi. Ama annesi çiçeklerimi sergileme yöntemimden mi olsa gerek anlamıştı, bende birşeyler olduğunu. Bana şaşkın bakışlarıyla sorar gibi duran hanımefendiyi kaale almayan, umursamayan bir tavırla evet, var dedim. Genç kadın şaşkın şaşkın "pardon,siz benim ne aradığımı tam olarak anladınız mı", dedi Ben kadına laf yetiştirirken,sellukayı bulmaya çalışıyordum, yüzlerce bitki arasından. Aynı zamanda da,uzun zamandan beri kimse arayıp sormuyor bu sarmaşığı diye hayıflandığım bitkinin alış ve satış fiyatını hatırlamaya çalışıyordum. Galiba bana maliyeti 10 ytl. idi.
Genç kadın annesine seslendi,"varmış anne". O an yaşlı kadını görmeliydiniz, nerdeyse ağlıyacaktı. "Görebilir miyim, evladım"dedi.
Sellukayı çoğu gençler bilmezler. İzmir’e ait bir sarmaşık bitkisi. Ama İzmir ve Karşıyaka’da ki yalıların kamelyalarını yeşillendiren çok özel kokulu bir sarmaşıktır. Hatta bir ara basından okuduğum kadarıyla, Kemeraltını Koruma ve Yaşatma Derneği, ücretsiz olarak fasulyeyi andıran tohumlarını İzmir'de ücretsiz olarak dağıtmıştı. Selluka İzmir kokusudur. Onda kiasalet, ne Gardenya kokusuna, ne Manolya kokusuna, ne Ful çiçeği kokusuna benzer. Limon çiçeği ile Yasemini andırır kokusu.
Sellukayı gören yaşlı kadın, yavrusunu kaybetmiş ana gibi çiçeğe sarıldı ve kızına dönüp öde parasını işaretini verdi. Fiatını sormadı bile. Tam bir aşkla bağlanmış çiçeğe yaşlı kadın. Aşkın bedeli olmayacağına göre, normaldir.
Saygılarımla.
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 03:04
Sevgili Cumhur Tonba;
Tam Türkçe-Edebiyat Dersleri kitaplarına yakışır bir öykü. Maşaallah, dağarcığınız da çok zengin.
Elinize, dilinize sağlık.:)
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 03:20
Yine bu yıl ilk kez ektiğim Mavi Çan Sarmaşığı, balkona doğru tırmanarak geliyor.
Fotoğraftaki oluşumlar çiçek tomurcuğu olsa gerek.;)
166485
166484
finduk52
18-08-2010, 03:25
Sevgili Orhan ağabeyim ,sanırım selluka aşkına da sizin yüzünüzden tutulacağım bu gidişle. Maşallah ne kadar güzel. Kokusu uzaktanda alınabiliyormu acaba ?
Burada bir satış sitesinde görmüştüm sanırım sellukayı, yoksa tohummuydu hatırlayamıyorum şimdi. Ama işte soğuklara dayanıklı değil, kışın onuda içeri almak lazım. Çok büyüdüğü zaman çok zor olur gibi geldi bana.
Kucak dolusu sevgiler size ve sevgili eşinize.
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 03:40
Bu kış yaklaşık toprak seviyesine kadar donarak kuruyan Calistemon(Fırça Çalısı) yeniden çalılaşmaya başladı.:)
166486
Bahçemdeki iki Cennet Kuşu Çalısı(Paşa Bıyığı)'ndan diğeride çiçeklendi.
166487
Bu sene çiçeklenmesini göremediğim Eskalonya Çalısı. Oysa yaz boyunca pembe çiçekler açması gerekiyordu.:( Galiba seneye kaldı.
166488
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 03:56
Sevgili Orhan ağabeyim ,sanırım selluka aşkına da sizin yüzünüzden tutulacağım bu gidişle. Maşallah ne kadar güzel. Kokusu uzaktanda alınabiliyormu acaba ?
Burada bir satış sitesinde görmüştüm sanırım sellukayı, yoksa tohummuydu hatırlayamıyorum şimdi. Ama işte soğuklara dayanıklı değil, kışın onuda içeri almak lazım. Çok büyüdüğü zaman çok zor olur gibi geldi bana.
Kucak dolusu sevgiler size ve sevgili eşinize.
Sevgili Finduk;
Yapmayın Allahaşkına! Ben Sellukayı, Sevgili Ahmeter sayesinde, daha yeni tanıdım. Duyanda beni yılların Selluka yetiştiricisi zannedecek. ortaya çıkan güzellik, tamamen benim şanslılığımdan.:p
Bende, birçok saksı bitkisi ile birlikte, kışın budayıp içeri alacağım. Bir yardımcımda anahtar var. Telefonla sulanması gerektiğinde sulamasını hatırlatacağım. Sanırım, sorunsuz kışı atlatırlar.
Sellukada tohum kapsülleri oluşmaya başladı. İnşaallah kasım ortasına kadar oluşurda, biz İstanbul' a dönmeden toplar, eşe dosta dağıtırız. yoksa budarken ziyan olur.
Bizde size yürekten, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. :)
Sevgi Durul
18-08-2010, 04:02
Orhan bey, fırça çalınız kışı dışarda mı geçiriyor? Sizden görerek ben de almıştım. Saksıda duruyor, içeri alınacak öyle çok saksı oldu ki, dışarda donmuyorsa, onu bahçeye dikeyim.
Bir de güneş şapkası, bahar da kendiliğinden mi yeşeriyor? Öğrenmek istemiştim. Şimdiden teşekkürler.
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 09:16
Orhan bey, fırça çalınız kışı dışarda mı geçiriyor? Sizden görerek ben de almıştım. Saksıda duruyor, içeri alınacak öyle çok saksı oldu ki, dışarda donmuyorsa, onu bahçeye dikeyim.
Bir de güneş şapkası, bahar da kendiliğinden mi yeşeriyor? Öğrenmek istemiştim. Şimdiden teşekkürler.
Sevgili SDurul;
Evet, dışarıda geçiriyor. Ancak sadece iki kış gördü. İlk kış burada en düşük sıcaklık -5 derece olmuştu. Kışı hasarsız atlattı.
Geçtiğimiz kışın ise sıcaklık -10 dereceye kadar düştü. Üç fırça çalımdan, biri dondu ve kurudu. Diğer ikisi ise yerden 10-15 cm ye kadar donup kurudular. Onları martta, yaklaşık 15 er santimden budadım.
Bir önceki mesajdaki fotoğrafta yer alan (Kıştan önce boyu 2 metreden büyüktü!) daha iyi gelişti.
Fotoğrafı olmayan biraz bıcırık kaldı.
Sonbaharda her ikiside çiçeklenebilirler. Gelecek kışa Allah Kerim!:confused:
Bence siz riske girmeyip saksısında tutun yinede.
Güneş şapkalarının bazıları çok yıllık. Benimki öyleydi! Öyleydi' Diyorum, çünkü geçen kışta o da kayboldu. Yeni tohumlarımıda viyollerde çimlendiremedim. Sizinkilerin cinsini aşağıdaki linke bakarak öğrenebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17721
En kısa zamanda bahçenizde görüşmek üzere..Selam ve saygılar.:)
Orhan Bey, "Çan Sarmaşığı" çok keyifli büyümüş. Evet o fotoğrafladığınız çiçek oluşumu. Eylül ayından kar yağana kadar daha da keyiflenecek, bol çiçek açacak. Çiçeklerini görünce çok beğeneceğinizden eminim. Geçen kış burada bir gece şiddetli don olunca donmuştu ama donu görene kadar olan sert havalarda bile gayet keyifli yeni sürgünler vermeye devam ediyordu. İnşallah sizin oralarda don olmaz da seneye kalır.
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 15:16
Orhan Bey, "Çan Sarmaşığı" çok keyifli büyümüş. Evet o fotoğrafladığınız çiçek oluşumu. Eylül ayından kar yağana kadar daha da keyiflenecek, bol çiçek açacak. Çiçeklerini görünce çok beğeneceğinizden eminim. Geçen kış burada bir gece şiddetli don olunca donmuştu ama donu görene kadar olan sert havalarda bile gayet keyifli yeni sürgünler vermeye devam ediyordu. İnşallah sizin oralarda don olmaz da seneye kalır.
Sahi bu sarmaşığı bana sevdiren sizdinizzz!.:eek:
Bu bitkiyi adım adım fotoğraflamıştınız..
Sevgili limon;
Sanırım nisanda direkt toprağa ekmiştim. Üç ayrı öbek halinde. Ama öbeklerden ikisini, köpek tarumar etti. Bir öbekten çıkan iki kök 3.5 m yüksekteki balkon duvarına tırmandı.
Çiçekleiyor olması sevindirici. Ancak burada don birkaç kez oluyor. Yani gelecek yıla kalma şansı yok gibi.:(
İnşaallah tohumlarını alabilirimde, gelecek yıla yine yetiştiririm. Bu arada sizlerede dağıtırım. Çünkü sonbaharda çiçeklenmesi bir ayrıcalık. Yaz için bir çok sarmaşık var zaten.
sağlıcakla kalın.:)
acemifüsun
18-08-2010, 16:22
Sevgili Finduk;
Yapmayın Allahaşkına! Ben Sellukayı, Sevgili Ahmeter sayesinde, daha yeni tanıdım. Duyanda beni yılların Selluka yetiştiricisi zannedecek. ortaya çıkan güzellik, tamamen benim şanslılığımdan.:p
Bende, birçok saksı bitkisi ile birlikte, kışın budayıp içeri alacağım. Bir yardımcımda anahtar var. Telefonla sulanması gerektiğinde sulamasını hatırlatacağım. Sanırım, sorunsuz kışı atlatırlar.
Sellukada tohum kapsülleri oluşmaya başladı. İnşaallah kasım ortasına kadar oluşurda, biz İstanbul' a dönmeden toplar, eşe dosta dağıtırız. yoksa budarken ziyan olur.
Bizde size yürekten, sevgi ve selamlarımızı iletiyoruz. :)
Sevgili Orhan bey selluka harika olmuş ellerinize sağlık:) Budadığınız zaman tohumlar tam kurumamış olsalar da hepsini saklayın. Geçen kış başı sayın ahmeter zorunlu olarak tohumları don görmemesi için tam kurumadan toplamıştı, çimlenmeleri kolaydı. Taze ve yaş tohumlar daha çabuk çimleniyorlar:)
Orhan Özbilgiç
18-08-2010, 19:18
Sevgili Orhan bey selluka harika olmuş ellerinize sağlık:) Budadığınız zaman tohumlar tam kurumamış olsalar da hepsini saklayın. Geçen kış başı sayın ahmeter zorunlu olarak tohumları don görmemesi için tam kurumadan toplamıştı, çimlenmeleri kolaydı. Taze ve yaş tohumlar daha çabuk çimleniyorlar:)
Sevgili acemifüsun;
Evet, Hatta polemik konusu olmuştu. Hatırladım.
Uyardığınız için sağolun. Toplamak zorunda kalabilirim. Öyle ya!
Selam ve sevgilerimle..:)
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:16
Bahçenin sağ tarafındaki Cennet Kuşu Çalısı(Paşabıyığı) hergün daha yoğun çiçekleniyor.
166652
166653
İlex(çoban Püskülü) toprağa alıştı. Yeni meyveler oluşturuyor.
166654
166655
Paşabıyığını sahile bolca dikmişti belediye, pekte güzel görünmezdi bana. Şimdi sizin fotolara bakıyorum hoşş.
Nedense, bana bu sitede gördüğüm bitkiler güzel görünüyor ve hemen alıp dikesim geliyor, anlayamdım neden:)))
Ama abatulıon harika. Ben de 2 tane diktim, biri gelişti diğeri cılız kaldı. Hem sizinki kadar canlı değil:(
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:26
Sinameki gittikçe tomurcuklanıyor.
166658
166659
Armut şaşırdı. Yeni meyve bağladı. Bakalım büyütebilecek mi?
166660
166661
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:34
Paşabıyığını sahile bolca dikmişti belediye, pekte güzel görünmezdi bana. Şimdi sizin fotolara bakıyorum hoşş.
Nedense, bana bu sitede gördüğüm bitkiler güzel görünüyor ve hemen alıp dikesim geliyor, anlayamdım neden:)))
Ama abatulıon harika. Ben de 2 tane diktim, biri gelişti diğeri cılız kaldı. Hem sizinki kadar canlı değil:(
Ben Paşabıyığını, Gürkan Ceylan' ın ''Dış Mekan Süs Bitkileri ve Peyzajda Kullanımları'' kitabında görmüş ve sevmiştim. 40 yıllık olduğu belirtilen çalı o kadar bol çiçekliydi ki! Boyu 2 metre gibiydi. Bende ona özeniyorum.
Gerek Abutilon, gerekse Paşabıyığı tam güneş alıyor. Büyük olasılıkla ondandır be cemo.:confused:
Benim abotulion da tam güneşte:)) Ama sizinki gibi değillll:(((
Unuttum tabii, erkekler çalı sever ondandır:)))
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:41
Chamaecyparis Lawsoniana Nootkatensis Pendula, toprağa alıştı ki; yeni uç sürgünleri oluşturdu.:eek:
166662
166663
166664
166665
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:45
Benim abotulion da tam güneşte:)) Ama sizinki gibi değillll:(((
Unuttum tabii, erkekler çalı sever ondandır:)))
Eveeeeeet. Galiba asıl nedeni o olsa gerek':D
Ömürsün Valla. cemo kardeş.:D Sen çok yaşa e mi!
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 20:55
Kocayemiş, geçen kışın çok hırpalanmıştı. hala kendine gelemedi.
166666
Dikensiz böğürtlen habire uzuyor. Ama meyve yok!
166667
Melissalardan, balkonumun dibinde olan neredeyse ağaç olacak. Sağ tarafındaki dallardaki çiçekler, gecemizi kokutmaya yetiyor.
166668
166669
Satı Uğurtan
19-08-2010, 20:59
Yine bu yıl ilk kez ektiğim Mavi Çan Sarmaşığı, balkona doğru tırmanarak geliyor.
Fotoğraftaki oluşumlar çiçek tomurcuğu olsa gerek.;)
166485
166484
Sevgili Orhan bey,benim çan sarmaşığı bir aydır açıyor evet onlar tomurcukları yakında açar.
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:04
Üç Hünnap fidanımdan, kayısı büyüklüğünde meyve vereni ve zeytin büyüklüğünde meyve vereni bol meyve tuttular.
166670
166671
166672
166673
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:08
Sevgili Orhan bey,benim çan sarmaşığı bir aydır açıyor evet onlar tomurcukları yakında açar.
Demek benim Çan Sarmaşıkları biraz geç kalmış. Yarı gölgede olmalarının bir sonucu olabilir mi acaba:confused:
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:19
Süs biberleri bordo idiler, kırmızılaşarak olgunlaştılar!
166674
Houttunia, çok azgın bir bitki. Saksının dibindeki delikten, fırladı.:p Ama renklerine diyecek yok.:p
Ona uygun bir yer bulamadım hala..
166676
166675
166677
166678
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:28
Karagözlü Suzan ile Vişne kardeşçe..
166679
166680
Ihlamur artık bıcırık değil.
166681
166682
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:39
Bahçemin belkide en çiçekli dönemini fotoğraflamamak olmaz.;)
166683
166684
166685
166686
166687
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:44
Görüntülere devam..
166688
166689
166690
166691
166692
Satı Uğurtan
19-08-2010, 21:47
Demek benim Çan Sarmaşıkları biraz geç kalmış. Yarı gölgede olmalarının bir sonucu olabilir mi acaba:confused:
Sevgili Orhan bey, olabilir benimki tam gün güneş alıyor.
Orhan bey, bahçe tam formunda her şey yerli yerinde, çiçekler ağaçlar coşmuş bence çok güzeller.
Orhan Özbilgiç
19-08-2010, 21:48
Devam.
166693
166694
Zafer İnandıklı
19-08-2010, 23:00
Sevgili Orhan bey, maaşallah hepsi çok güzel, sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum. Sevgiler.
Adalet Yağcı
20-08-2010, 09:16
Orhan bey, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=166693&d=1282247284) bitkiniz aster mi?
Ağaçların altındaki bu görüntüleri çok seviyorum.
Her şey bakımlı ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Orhan Bey, bahçeniz çok güzel sıcaklardan etkilenmemişsiniz anlaşılan.
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 12:47
Sevgili Orhan bey, olabilir benimki tam gün güneş alıyor.
Orhan bey, bahçe tam formunda her şey yerli yerinde, çiçekler ağaçlar coşmuş bence çok güzeller.
Sevgili Satı;
Sanırım yarı gölgedede çiçeklenecek. ama biraz geç olacak anlaşılan.:) sağlık olsun.
Bahçemi beğendiğinizden ötürü teşekkürediyorum.
Sevgi ve selamlar.
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 12:50
Sevgili Orhan bey, maaşallah hepsi çok güzel, sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık, kolaylıklar diliyorum. Sevgiler.
Zafer Bey;
Gerçekten bu günler, bahçemdeki bitkilerin bir çoğunun en çiçekli dönemi. O nedenle çok canlı.
İyi dileklerinize teşekkürediyorum.:)
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 13:11
Orhan bey, bu (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=166693&d=1282247284) bitkiniz aster mi?
Ağaçların altındaki bu görüntüleri çok seviyorum.
Her şey bakımlı ve güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
Adalet hanım;
Evet! Aster.
Sevgili eşim, üyemiz değil ama sitemizin müdavimlerinden. Çok iyi bir gözlemcidir. Ağaç diplerini; Aster, Zinnia, Kına ve Karagözlü Suzan ile kapatmak onun fikri ve emeği.
Demekki bayanların büyük bölümü, bu tarz kamuflajlarla bir güzellik objesi yaratmakta çok mahirler.;)
Doğrusu bende sevdim. Böylelikle, bahçenin her noktasında canlı renkleri görmek mümkün olabiliyor.
Asterleri birde, böyle etrafı Zinnia olan bir yuvarlağa dikti. O da çok hoş oldu.;)
Esenlik ve mutluluk dileklerimle. Saygılar.
166851
166852
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 13:20
Orhan Bey, bahçeniz çok güzel sıcaklardan etkilenmemişsiniz anlaşılan.
Nazlı Hanım;
Karadeniz' in en önemli özelliklerinden biriside, havasının nemli oluşu ve bu nedenle en sıcak günlerde bile bu nemin, geceleri yüzeyde yoğunlaşmasıdır. Buralarda ''çise'' diye adlandırılan, bazı yerlerde ''Çiy'' denilen bu olay ve birde daha çok sulama ile durumu kurtardık sanıyorum.
Sevgi ve selamlar.:)
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 13:27
Bahçemdeki son karpuzları bugün topladım. :) Ramazanın sonuna kadar bize yeter sanırım.:p
166855
166856
166857
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 13:42
Bahçemizin bir başka köşesindeki Melisa bu ylı hiç çieklenmedi.:( Sanırım tam güneş alan bu noktayı pek sevmedi. geçen yazında çok geç ve kısa süre açmıştı.
166858
Yine tam güneşi sevmeyenKırmızı yapraklı Acer Palmatum, kendisine gölge yapan Selvi ağaçlarının kesilmesi nedeniyle, dımdızlak ortada kaldı. Bu nedenle yaprakları kavruldu.:(
Kasımda yarı gölge bir yere geçecek!:(
166859
166860
166861
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 13:48
Alacalı Yapraklı Pembe çiçekli Zakkum, un bu yıl çiçeklenmeyeceği anlaşıldı.
Ama ben onu bu haliylede seviyorum.
Zaten çiçek gibi duruyor.;)
166862
Orhan Özbilgiç
20-08-2010, 15:03
Kelebek Çalıları çok mütevazı bitkiler. Haziran sonundan itibaren, kışa kadar durmadan çiçekleniyorlar. Tek yapılacak şey, açıp geçen çiçeğini koparmak. koparılsın ki, koparılanın yerine bir değil birçok çiçek versin.;)
Ayrıca, güzel kokularıda öyle sıradan değil! Bayağı bir güzel koku. Kelebeklerde gerçekten bu çiçeği arayıp buluyorlar...
166866
166867
166868
orhan abi,yine muhteşem harika çok sevindim bitkilerin biraz da olsa geri dönmelerine.
Ellerine sağlık.
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 19:15
orhan abi,yine muhteşem harika çok sevindim bitkilerin biraz da olsa geri dönmelerine.
Ellerine sağlık.
Sağolun Sevim Hanım;
En çok Fırça çalısına ve Alaqcalı Zakkum' a sevindim zaten.:)
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 19:53
Fındık toplarken, küçük fındık fidanları arasında, kocaman bir bitki dikkatimi çekti;). Adı; Güvercin Üzümü(Dünya Güzeli-Şekerci Boyası) imiş.
Meyvelerinin hoş bir görüntüsü var.
167199
167200
167201
167202
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 20:33
Dikensiz böğürtlenim, ''meyve vermedi.'' diye hayıflanmıyorum. Bahçemdeki yabaniler reçele bile yetiyor...:)
167203
167204
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 20:37
Bamyalar tohuma kalktı.
167205
167206
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 20:40
Güzel Kelebek, Nootkatensis' imi sevdi.:p
167207
Hocam merhaba. Bütün sayfaları tek tek okudum. Henüz forumda yeni olmam hasebiyle bahçenizi ancak ziyaret edebildim. Aksi halde bu güzellikleri görmemek mümkün değil. Hocam emeğinize, yüreğinize sağlık. Çok özendim size. Keşke benim de bir bahçem olsa. Tüm güzellikler sizinle olsun.
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 20:55
Tohumlarını kimden istediğimi ve kimin gönderdiğini bir türlü hatırlayamadığım, Pembe Domatesler ile yine fidelerini sevgili dostum Mustafa Cömert' in verdiği, bu yöreye özgü Yerli Kırmızı Domatesler.
167208
167209
Sakız kabağı ve Bamya tohumları kuruyor.:)
167210
Artık fındık toplamaya başladık. Bunlar elde içiklenen(Dış kabuğundan ayırılan) ve içiklenecekler.:p
167211
167212
Orhan Özbilgiç
21-08-2010, 21:16
Hocam merhaba. Bütün sayfaları tek tek okudum. Henüz forumda yeni olmam hasebiyle bahçenizi ancak ziyaret edebildim. Aksi halde bu güzellikleri görmemek mümkün değil. Hocam emeğinize, yüreğinize sağlık. Çok özendim size. Keşke benim de bir bahçem olsa. Tüm güzellikler sizinle olsun.
Sevgili nimehnu;
Ziyaretiniz ve bahçeme ilişkin övgü dolu sözleriniz, beni çok mutlu etti. Dilerim, en kısa zamanda bu içten isteğiniz gerçekleşir ve sizde gönlünüz gibi güzel bir bahçeye kavuşursunuz.
selam ve sevgilerimle.:)
Sevgili Orhan Bey, yüklediğiniz fotoğraflar içimi inanın açtı, birada özendirdi. Domatesleri, karpuzları, fındıkları dalında koparıp yemesi kadar güzel bir şey daha olamaz değil mi?
Dikensiz böğürtlen su' yu çok seviyor, bende de var. Su verdikçe üstünden meyve eksik olmuyor.
Ellerinize sağlık.
Orhan Özbilgiç
22-08-2010, 21:51
Sevgili Orhan Bey, yüklediğiniz fotoğraflar içimi inanın açtı, birada özendirdi. Domatesleri, karpuzları, fındıkları dalında koparıp yemesi kadar güzel bir şey daha olamaz değil mi?
Dikensiz böğürtlen su' yu çok seviyor, bende de var. Su verdikçe üstünden meyve eksik olmuyor.
Ellerinize sağlık.
Sevgili ozbey;
Yaz boyunca, birçok sebze ve meyveyi, yaklaşık en doğal haliyle üretip yemek gerçekten çok güzel. Üstelik bizim gibi, sağlığına daha bir özenmeyi gerektirecek yaşlarda olunca insan, kendi ürettiklerini daha bi güvenle yiyor.
Dikensiz böğürtleni bundan böyle, daha çok sulayacağım.
Çok teşekkürederim.
Sağlıkla kalın.:)
natu-doğa-rel
22-08-2010, 23:26
Hint Yağı Bitkisi iyiden iyiye büyüdü ve çiçeklendi. Bakalım kışı atlatabilecek mi? Bu kış deneyeceğiz. Ben her ihtimale karşı tohum alacağım tabii.;)
163913
163912
orhan bey merhaba umarım beni hatırlarsınız tıbbi bitkiler bahçesine ziyarete gelmiştiniz orda tanışmıştık sizinle ve sevgili eşinizle..
bahceniz gercekten muhteşem ötesi ayrıntılarıyla beraber herşey çok güzel
hint yağı erken sonbahar donlarına karşı dayanıksızdır üzülerek söylemek zorundayım kışı atlatabileceğini zannetmiyorum.ayrıca tohumları zehirlidir dikkat etmenizi öneririm...
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 14:01
orhan bey merhaba umarım beni hatırlarsınız tıbbi bitkiler bahçesine ziyarete gelmiştiniz orda tanışmıştık sizinle ve sevgili eşinizle..
bahceniz gercekten muhteşem ötesi ayrıntılarıyla beraber herşey çok güzel
hint yağı erken sonbahar donlarına karşı dayanıksızdır üzülerek söylemek zorundayım kışı atlatabileceğini zannetmiyorum.ayrıca tohumları zehirlidir dikkat etmenizi öneririm...
Hatırlamaz olurmuyuz!
Bende , eşimde ilginizden çok mutlu olmuştuk. Siz hala oraya gidip geliyor musunuz?
Sizden aldığımız, minik kaktüsümüz ancak büyümeye başladı. Yeni dallar oluşturacak gibi.;)
167486
Hint Yağı Bitkisi, demek buralarda tek yıllık olacak. Mademki gelecek yıla bu yok. Bende, bizim ihtiyarla! bir veda fotoğrafı çektireyim bari.:D Haziran sonlarında fotoğrafladığım sanki o değil. Ne de hızlı büyümüştü. Neyse seneye yavrusuyla avunuruz.:dilli:
167490
167487
167488
167489
Zehir konusunu duymuştum. Uyarınız için teşekkürederim. Görüşmek üzere. Selamlar.:)
Bahçeniz çok keyifli olmuş, elinize sağlık.
Orhan Bey, size bir yerlerde sözüm vardı ama mesajı bulamadım. Yaseminim (pervane çiçekli) tohum verirse, size göndereceğim demiştim. Sadece iki sene önce bir kez tohum vermişti ama bu sene söz verdiğim için beni utandırmadı. Tarçın keşfedip yemezse tohumu size saklıyorum.
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 15:59
Bahçeniz çok keyifli olmuş, elinize sağlık.
Orhan Bey, size bir yerlerde sözüm vardı ama mesajı bulamadım. Yaseminim (pervane çiçekli) tohum verirse, size göndereceğim demiştim. Sadece iki sene önce bir kez tohum vermişti ama bu sene söz verdiğim için beni utandırmadı. Tarçın keşfedip yemezse tohumu size saklıyorum.
Ya.. Arkadaş! Dilerim Allah, sizi ömür boyu, sizin gibilerle karşılaştırsın. Aslında unutmuştum. Tabii önemsemediğimden. Ama şimdi önemsiyorum. Ola ki; Tarçın' ın gazabına uğramazsa..Bir tek O'nu affedebilirim. :p
Eliniz ve cebiniz; herzaman, gönlünüz kadar bol olsun.:)
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 16:07
Kışın, iki ana dalından biri kuruyan, bizim İncir de vermeye başladı.;)
167513
167514
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 16:21
Kırmızı yapraklı Acer Palmatum, ona gölge yapan ağaçlar kesilince, yaprakları yanmaya başlamıştı. Kasım sonunda yerini değiştirmeye niyetliydim. Ancak kuruma daha da yaygınlaşınca, toprağı ile birlikte yarı gölgeye aldım. Küçük olduğu için bir sorun yaşamayacağımı ümidedediyorum.:confused:
167515
167516
167517
Orhan Bey bahçeniz harika. Sizi ve eşinizi kutluyorum.
Orhan Özbilgiç
23-08-2010, 16:45
Orhan Bey bahçeniz harika. Sizi ve eşinizi kutluyorum.
Sevgili zenfree;
Ziyaretiniz ve övgünüzle bizi mutlu ettiniz. Çok teşekkürederiz.:)
Orhan Özbilgiç
24-08-2010, 19:19
Doğal Böğürtlenler bugün toplandı. Dolpta soğutuldu. İkrama hazır.;)
167677
167678
167679
natu-doğa-rel
24-08-2010, 22:04
Hatırlamaz olurmuyuz!
Bende , eşimde ilginizden çok mutlu olmuştuk. Siz hala oraya gidip geliyor musunuz?
Sizden aldığımız, minik kaktüsümüz ancak büyümeye başladı. Yeni dallar oluşturacak gibi.;)
167486
Hint Yağı Bitkisi, demek buralarda tek yıllık olacak. Mademki gelecek yıla bu yok. Bende, bizim ihtiyarla! bir veda fotoğrafı çektireyim bari.:D Haziran sonlarında fotoğrafladığım sanki o değil. Ne de hızlı büyümüştü. Neyse seneye yavrusuyla avunuruz.:dilli:
167490
167487
167488
167489
Zehir konusunu duymuştum. Uyarınız için teşekkürederim. Görüşmek üzere. Selamlar.:)
Sizlerle karşılaştığımız gün bahsetmedim sanırım zira ben o bahcenin personeliyim.
Sukulent için sizin adınıza sevindim cok güzel görünüyor:)
Evet hint yağı için üzücü bir durum son fotoğraflarınız biraz dramatik olsada çok hoş görünüyor.Artık bizim gibi sizde Eylül ayında tohum hasadınızı yaparsınız.
Sevgiler selamlar...
Orhan Özbilgiç
24-08-2010, 22:24
Sizlerle karşılaştığımız gün bahsetmedim sanırım zira ben o bahcenin personeliyim.
Sukulent için sizin adınıza sevindim cok güzel görünüyor:)
Evet hint yağı için üzücü bir durum son fotoğraflarınız biraz dramatik olsada çok hoş görünüyor.Artık bizim gibi sizde Eylül ayında tohum hasadınızı yaparsınız.
Sevgiler selamlar...
Sevgili natu-doğa-rel;
belkide siz bahsetmiş olabilirsiniz de, biz unutmuş olabiliriz. Ha, sahi o bir sukulent di değil mi? Ben kaktüsler ve sukulentler konusunda bayağı bi yetersizim.;)
Ama gerçekten çok sevimli bir sukulent.
Hint yağı bitkisi, tohumu alınıp, tekrar yetiştirmeye değer enteresan güzellikte bir bitki. Evet gelecek yılada yetiştireceğim. Zaten tohumunu isteyen arkadaşlarada dağıtmak için toplamam gerekiyor.
Sağlıcakla kalın.:)
finduk52
24-08-2010, 23:38
Sevgili Orhan ağabeyim bugün kızımla çarşıda dolaşırken sizin sukulentin aynısından gördük, çok ilgimizi çekmişti. Bu akşamda sizin bahçede rastladım ona. Çok değişik çok ilginç bir sukulent.
Hint yağı bitkinizin maşallahı var dev gibi olmuş. Böğürtlenler ve incir çok iştah açıcı. Ağız tadı ile afiyetle yiyin inşaallah.
Kucak dolusu sevgi ve saygılar ..
Cumhur Tonba
25-08-2010, 00:02
Sayın Orhan Bey,
758 nolu mesajınızdaki incir fotoğraflarını kusura bakmayın çaldım. Facebook'taki 15 mart bitki delileri grubunda sizin adınızla yayınlamak isterim. Müseadeniz olur mu?
Selam ve sevgiler.
Orhan Özbilgiç
25-08-2010, 03:12
Sevgili Orhan ağabeyim bugün kızımla çarşıda dolaşırken sizin sukulentin aynısından gördük, çok ilgimizi çekmişti. Bu akşamda sizin bahçede rastladım ona. Çok değişik çok ilginç bir sukulent.
Hint yağı bitkinizin maşallahı var dev gibi olmuş. Böğürtlenler ve incir çok iştah açıcı. Ağız tadı ile afiyetle yiyin inşaallah.
Kucak dolusu sevgi ve saygılar ..
Sevgili finduk;
O sukulente bende, bizim sitede bir arkadaşımızda rastladım ama ''kimde?'' hatırlayamıyorum. Üstelik oldukça gelişmiş, dallı-budaklı ve de çok hoştu. Yine aynısının çok çok ihtişamlısı, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi' nde de vardı. Ama o satılık değildi. Bizimkide büyür be ablası..:p
Hint Yağı Bitkisi gerçekten çok dekoratif. Fotoğraflar, meyveleri herzaman daha iştah açıcı gösteriyorlar. Yakın çekim olduklarından mıdır, nedir?:o
Herşey gönlünüzce olsun. :)
Orhan Özbilgiç
25-08-2010, 03:24
Sayın Orhan Bey,
758 nolu mesajınızdaki incir fotoğraflarını kusura bakmayın çaldım. Facebook'taki 15 mart bitki delileri grubunda sizin adınızla yayınlamak isterim. Müseadeniz olur mu?
Selam ve sevgiler.
Sevgili Cumhur;
Beni gururlandırıyorsun valla.:) Giderek kendimi, ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler falan sanacağım. Oysa, son bir yıldan bu yana fotoğraf çekiyorum. Makinayı otomatiğe aldım, o kadar.;)
Sağlık ve mutluluk dileklerimle, selamlar..
Adalet Yağcı
25-08-2010, 08:51
İncirler ve böğürtlenler nefisti, ikramınız için teşekkürler.
Ellerinize sağlık Orhan bey.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.