![]() |
|
![]() |
#1921 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Görsellerde aratınca "citrus bonsai" olarak çıkıyor. Ama alt varyetesini bilmiyordum. O halde turunçgillerden bonsai adayı olmak için güzel bir varyeteymiş. Tabii bulabilirsek. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Dün televizyonda kanallara bakarken bonsai ustamız Harun Parlak'ı fark ettim. Başını kaçırdım ancak bir kısmını kaydedebildim. https://www.youtube.com/watch?v=lGoQ...ature=youtu.be |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık Fatih bey. Bende youtube kim yükledi diye merak ediyordum. Kaçırdığınız kısmı haber videosu yüklenmiş buraya 37. dk da başlıyor bonsai haberi. Bir arkadaş indirip kesip ayarlamaya çalışacak. Dün çok yoğun bir günümde geldiler taşınma proplemleri ile uğraşırken bu çekim araya girdi. Ay sonuna kadar umarım yerleşmeyi başarırım. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Yazdığınız linkten sizin bölümü kesip tekrar yükledim. http://www.youtube.com/watch?v=HrcGl...ature=youtu.be |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2014
|
carmona bonsai..
resimde görünen bonsaim 9 nisanda hediye olarak geldi,2 günlük. İnternette bir siteden alındı. 10-12 yaşları arasında olduğu yazıyormuş. görünüşte sağlıklı gibi duruyor. Gövde ve dal şekillendirmeleri yapılmış. Kıvrımlı gövde ve üst üste olmamak kaydıyla basamaklı bir dallandırma yapılmış. Üzerinde yeni sürgünler ve yapraklar var. Asıl dal diplerinden ve gövdeden gereksiz dal uzantıları oluşmuş ve kuru yapraksız, bomboş minik dalları da mevcut. Şuan ki görüntüsü kalabalık gibi.. Dallar karşıdan çok farkedilmiyo yapraklar nedeniyle. Direk olmayan ancak gayet aydınlık bir yerde duruyor şuan. bakımı, gübrelemesi, budaması, saksı değişimi ilke ilgili genel olarak bilgi edindim ama acemilikten şuan ne yapacağım konusunda kararsızlık yaşıyorum. Yeni sürgünlerin olması nedeniyle budama yapmalımıyım en doğru budama ne zamandır, bahardan başlayarak yaz da dahil olmak üzere 15 günde bir verilecek olan gübrenin en uygun oranı ne olmalı NPK? Saksı değişimini yapmayı düşünmedim-ne zaman yapılması lazım? saksının altında büyük bir drenaj deliği mevcut ancak saksı dibinde çakıl vs bir şey yok. Ayrıca gövde üstünde yosunlanma başlangıcı var (tabaka halini almamış ama gövde yeşil rengine bürünmüş, bu bir sorun mudur?) özellikle bu tür ile uğraşan, bana daha fazla bilgi verecek arkadaşlar yardımcı olun lütfen.. Erguvan ve karaçam tohumu ekmiştim, filizlenmediler daha.. Şimdi kocaman bir ağacım oldu, heyecanı büyük, yanlış bir şey yapmak istemiyorum.. Aynı zamanda eşimden hediye çünkü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Yeni Üye
|
Yok mu cevap verecek olan.. haa birde carmona die alinmis ama turu dogrumudur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Alıntı:
Ağacınız Carmona değil, çin karaağacı. Bu isimle ararsanız daha doğru bilgilere ulaşırsınız. Hazır alınan market ağaçları arasında en çok rastlanan türdür. Saksısı bu ağaçların standart satış saksılarından daha geniş görünüyor, ağacın sağlığı da yerinde gibi, şimdilik saksı değişimi yapmanızı gerektirecek bir durum yok gibi görünüyor. Bu işlemi sonbahara ya da önümüzdeki senenin baharına bırakabilirsiniz. Budama bu tür için, gelişim döneminin herhangi bir zamanında, gerek duyuldukça yapılabilir. Şimdilik ağacınız daha çok yeni, bir süre hiçbir budama yapmadan ağacı sağlıklı şekilde yaşatıp yaşatamayacağınızı görmeniz daha önemli. Ağacınız uzayan sürgünleri sebebiyle düzensiz görünse de temelde zaten seri üretim esnasında basit bir dizilim yapılmış durumda. Kurumuş dalları çıkış noktalarından, ana gövde üzerinden çıkan çok ince yeni sürgünleri de yine çıktıkları yerlerden keserek ağacın dallarını seyreltebilirsiniz. Bu şekilde ana dalları ve dal dizilimini de daha iyi görebilirsiniz. Bunu yaptıktan sonra yan dallar üzerinde de fazlasıyla uzamış ikincil sürgünleri geride 2-4 yaprak bırakarak budayabilirsiniz. Şu dönemde (ve zaten genel olarak) bu ağaca verebileceğiniz en uygun gübre dengeli bir NPK oranına sahip gübre olmalıdır. Bu dengenin 3-3-3 ya da 20-20-20 olması çok da önemli değildir, uygun dozda verdiğiniz sürece ağacınızın alacağı fayda aynı olacaktır. Ağacınızdaki yosun oluşumu dikkate alınacak bir durum değil. Bir zararı olmaz. Zaten havalar ısındıkça bu oluşumun kaybolduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu arada ağacınız için en uygun bakım koşullarını balkonda, açık havada sağlayabilirsiniz. Sabah ya da akşamları günde birkaç saat direk güneş ışığı alması da ağacınıza fayda sağlayacaktır. Çin karaağaçlarını ve genel bonsai bakımı konularını bolca okumanızı tavsiye ederim. Okuyup öğrendikçe zaten birçok sorunuzun cevabına ulaşacaksınız. Birşeyler yapmak için acele etmeyin. Öncelikle ağaca sağlıklı bir şekilde bakabildiğinize emin olmanız lazım. Sonrasında stil ve şekillendirme ile ilgili detaylara girebiliriz. İyi çalışmalar, keyifli hobiler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.. genel olarak edindiğim bilgileri hem doğrulamış oldunuz hem de beni yönlendirmiş oldunuz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2014
|
2 hafta önce bir bonsai ağaç hediye edildi bana. Hiç bu güne kadar dikkat etmemiştim bu ağaçlara nerede görsem sanırım yapay bir şeydir diye düşünür geçerdim. Bu ağaç geldikten sonra merak sardı bana ve başladım internetten araştırmaya. İnanın bana ağzım açık kaldı bu güne kadar nasılda fark etmemiş ve nasılda bilememişim böylesine güzel bir uğraşı? 2 haftadır her fırsatta okuyor okuyor ve okuyorum. Olağanüstü bir merak ve sonsuz bir istek uyandı içimde sanki içimdeki yılların yalnızlığını bulmuş gibiyim. Ama en kötüsü de ilk gelen ağacı yanılmıyorsam tahminlerime göre 3-4 yaşında bir karaağaç idi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Güzel bir başlangıç ve giriş olmuş, tebrik ederim. Hevesinizin hiç geçmemesini ve uzun yıllar bu sanatla uğraşmanızı dilerim. Şimdiden başarılar! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
![]() Alıntı:
1995 yılında ilk bonsaiyi bir dükkanın vitrininde görmüştüm bir kaç aya kalmamış solup gitmişti işin komik tarafı dükkanın adı BONZAİ idi . o yıldan bu yıla çok hatalar yaptım , çok fidan kaybettim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.ekrembaysu. Zaman olarak çok uzun ama sizin anlatımızla kısa olan bonsai hikayeniz ilginç geldi. Ama işin içinde sabır ve deneyim olduğuda çok açık. Bu birikimle başarı olacağınıza şüphem yok. Aramıza 6 yıl sonra hoşgeldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
Hoşbulduk !
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2014
|
arkadaşlar bana cok acil yardım lazım ayrıldığım kız arkadaşımın 2 gun sonra dogum gunu var ve ben ona yaklasık 7 aydır sana bonzai alcam alcam dıyıp dıyıp durdum araya ayrılık gırdı vs yalan oldu sımdı dogum gunu hedıyesı olarak yetişmiş bir bonzai almak ıstıyorum koctaşa bugun gıttım ama ordaki bonzai cok sade bana cok mu cok sevimli bir bonzai lazım lutfen arkadaslar yardımcı olun hepinize sımdıden teker teker cok tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2013
|
![]() Merhaba ... Bonsai ile 2-3 yıl önce, paludaryum bitkileri hakkında bir araştırmada tanıştım... Yaklaşık bir yıldır da bonsai ile ilgileniyorum. Şimdiye dek ölür, yazık olur çekincem vardı ama bugün ilk adayımı telledim, bir zeytin. En kısa zamanda forumda paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Teknikler konusunda yardım
Merhabalar. Ben de Bonsai ile uğraşmak için Acer Palmetum (4 yaş) aldım, fakat ağaca zarar veririm diye şu ana kadar hiç bir teknik işlem yapamadım. Bu konuda İzmit, Gölcük (Kocaeli) bölgesinde bana yardımcı olabilecek biri var mı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2015
|
Alıntı:
türü zelkova |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-05-2019
|
*** bana anneler gününde zeytin bonsai hediye geldi ama nasıl bakim yapabilirim bi fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Ağaç Dostu
|
Üzülerik söylüyorum ki forumda (Bonsai bölümü için konuşuyorum) neredeyse kimse kalmadı. Bir dönem forumda hareketlilik öyle bir hareketlilik vardı ki, anlatamam. Bugünkü hareketsizliğin en temel sebebi; sosyal medya sitelerinin herkese daha cazip gelmesi diyebilirim. Ben dahi Youtube'da kanal açarak ve facebook'ta sayfa ve grup açarak kendi platformumu oluşturdum. Ama ben yinede agaclar.net ailesini seviyorum. Tamamen vaz geçmem sözkonusu olamaz. Çünki burası benim için bir okul, bilgi deposu ve elbetteki eski anılar. Forumdan kimler geldi kimler geçti. Düzenleyen badrobot : 30-08-2019 saat 16:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aradan çok geçmiş. Ne yaptınız? Ortaya birşer çıktımı? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Size katılıyorum. Ben de burdaki sohbetleri özlüyorum ve çok haklısın bunun nedeni malesef akıllı telefonlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |||||
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sondan başlayayayım, Bonsai Tohumu adıyla hala satışlar var, e-pazaryerlerinde o kadar çok reklamları dönüyor ki bazen bana da çok soran oluyor. Mavi yapraklı akçaaağaç tohumu isteyenler, Begonvil ile Açelya farkını bilmeden açelya bonsai tohumu isteyenler ... Bonsai için uygun tel hala yok, satışa başlayan arkadaşların eloksallattığı teller hala uygun değil. Ben 2006 yılında toptan tel aldığım firmanın (şu anda fabrikasını kapattı) telleri ile birşeyler yapmaya çalışıyorum.Japonyadan alıp kullandığım telleri ise dallarından kesmeden çıkarıp tekrar kullanıyorum. Türkçe'ye çevrilmiş bir bonsai kitabı yayınlandı ama çok yetersizdi , şimdi bir arkadaşımız çok kapsamlı bir bonsai kitabı hazırladı. Birkaç ay içinde kitapçılarda satışa çıkacaktır. Bonsai kulüpleri , bonsai toplulukları kuruldu evet, ama işin içine ticaret girince insanları tanıyamıyorsunuz. Parçalanmalar ,bölünmeler ile olacağı kadar oldu. Ücretli bonsai kursu veren yine iki üç kişi var ama yeterli mi bence değil. Pandemi döneminde , sosyal medyanın da etkisiyle Bonsai bilinci daha da gelişti. Ama heyecanlı kesim hala açık ara önde, Bonsaisini kalorifer üzerinde, ya da bürodaki masasında zeytin ve çam bonsai bakıp, hava atma peşinde. E-pazaryerlerinde ve sosyal medya üzerinden gerçek kaliteli ürün satan iki,üç kişiyi geçmiyor. Bonsai saksı sorunu çözüldü , evet saksı sorununu çözmek için Seramik bonsai saksıları yapacak biri ile evlendim. ![]() Ayrıca forumdan birkaç arkadaşımız çok güzel bonsai saksıları yapıyorlar. Özetleyecek olursak, 2007 yılından bugüne öyle hayal kurduğumuz şeylerin çoğu gerçekleşmedi. |
|||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2021
|
Merhaba benim elimde şu an selvi limon çamı var 2 yaşında parmak kalınlığında gövdesi var sağlıklı fidancıdan aldım bonsai çalışması yapmak istiyorum uygun mudur? Nasıl bir şekil veeilebilir?tavsiyeniz nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Ağaç Dostu
|
İbreli bir tür. Bonsai örnekleri az da olsa var. İlk kez Bonsai çalışacaksanız biraz zorlanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2010
|
merhaba, O zaman başlığı hortlatma sorusu gelsin ![]() ![]() Örnek çalışma: https://www.instagram.com/p/CW6jNBPjMA1/ https://www.instagram.com/p/CWqp3LujzCO/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|