![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
Ayhan bey sizinde niciniz hayirli olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Halil Önen'in imece çalışmasını anlamak,
Sayın Ayhan kaptan, sizin bahçedeki imece de çalışanların kimler olduğunu Sayın Halil Önen'den istedim, lakin ondan bir açıklama gelmedi acaba forumları bıraktıda av yasağı başlamadan, gene dağ tepe av peşinde koşmadan vakit bulup yerinde cevaplıyamadı, sizden ricam bahçenizde ki imecedeki kişileri ve Halil Önen'en imecedeki görevini açıklarmısınız, iyi günler hayırlı seyirler ola. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2009
|
Sn epsody selamlar Halil beyin görevini saymakla bitmez, hem planlamacı, hem kazıcı, hem tarifçi, hem konu fotoğrafçısı. Halil beyin av köpekleri var ama ben kendisini hiç avlanırken görmedim, bahçede yanında gezdiriyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Dün Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonunda ' Organik tarım ' ile ilgili eğitim semineri vardı. Konuşmacı, İzmir İl Müdürlüğünü, 'Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğünden; Sn. Ülkü Özkarakaş' dı. Eğitime katılacaktık. Geçen ay aynı yerde eğitim vermişti. Bu eğitimde [B]Ayhan Kaptan'ın eşi Selma [/B]Hanım Sn. Ülkü Hanım'la tanışmışlardı. Aliağa' da 'Organik Tarım' yaptığımızı da anlatmıştı. Bir durum oldu ve eğitim ertelendi. Selma Hanım, Çiftçi eğitiminden sorumlu Ülkü Hanımı davet edince 'o' da kabul etti. Selma Hanım, beni ve Müdür Bey' i de çağırınca koşarak gittik. Bu harika bir şeydi. Konferans salonlarında hayranlıkla dinlediğimiz Ülkü hanımla doya doya sohbet edecektik. Öyle de oldu. Ülkü Hanım yine il Tarım Müdürlüğünden Hülya Kök ve Fikri Cesur ile beraber gelmişti. Yani karşımızda 3 kişiden oluşan uzman bir ekip vardı. Konu 'Organik Tarım'dı ve bizim referansımız Ağaçlar. Net' idi. ![]() ![]() (bu arada unutmadan söyleyeyim, Selma hanım' ın kekleri harikaydı.) Üç saatten fazla sohbet ettik. Buraya kısaca nasıl yazılır bilemedim. Çok şey sorduk ve değerli bilgiler aldık. Kalin kilini bizlere tanıtan Sn. Meyvelitepe'den bahsettik ve 'UBYİ' nin tüm üyelerinin kulaklarını çınlattık. Aslında 'Organik Tarım' yaptığımızı ve komşularımızın _en azından_ potansiyel kimyasal kullanıcılar olmasından dolayı 'Organik Tarım Sertifikası' alamadığımızı anlattık. Sn. Ülkü Hanım, sertifika almanmızın şart olduğunu ancak 'ürün tahlili' yaptırarak da Organik Pazarlarda yetiştirdirdiklerimizi pazarlama imkanımızın olduğunu söyledi. (bu arada ben konşurken sizler Selma Hanımın 'yükseltilmiş Yastıklar' dan oluşan harika bahcesini görüyorsunuz.) ![]() ![]() Ve Haziran ayının 4. haftasında Karşıyada Bostanlıda 'Organik Ürün Pazarı' (EKO-PAZAR-İZMİR- karşıyada) açılacağını, bizim gibi üretiçilerin mutlaka katılması gerektiğini anlattı. ![]() Akşam üzeri Ayhan Kaptan' ın 'Zeytinli Bahcesi'ne gideceğimiz ve Zeytinler Kaolin Kili atacağımızı söyledik ve davet ettik. ![]() Hatta, ' Bornova Zeytincilik Araştırma'dan 4 Uzmanın, iki gazeteci ve bir tv. geleceğini söyledik; ancak çok istediklerini, işlerinin programlı olduğunu söylediler. Başka zaman mutlaka geleceklerini hatta bir 'cd' hazırlamamızı önerdiler. Bizde, Ülkü Hanımı Ağaçlar.net e üye olasını ikna ettik. ![]() ![]() Saat 4 de tarlaya gittik öğle bir yağmur başladı ki; 'et aldık balık aldık hazırlandık kalakaldık' derler ya buralarda aynen öyle oldu. Bir başka güne erteledik. Bu arada sizlerde anlamış olmalısınız, hani Ayhan Kaptan 'şöle yaptım böle yaptım diyor ya'; ![]() İşte, 'her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın vardır' Gizli kahraman Selma' ya sevgiler ve başarılar. Onu, organik tarım ile ilgili başka başarılara imza attınını da göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Halil bey, Bu çok güzel haberler ve yine muhteşem yazınız için teşekkür ederim. Ayhan beyin sebze adalarını görmemiştik daha önce. Ne yalan söyliyeyim kıskandım. Hemen bahçeye geçip biraz daha çalışmam gerekecek ![]() Elinize sağlık. Bu faaliyetler olağanüstü faydalı. Adı geçen Ülker hanım, Ülker Dikmelik mi? Öyle ise, bir kaç ay önce bir zeytin portalında kaolin kili hakkında yazışmıştık. Bu yıl denemeyi düşündüğünü söylemişti. Geçen yıl egedeki zeytin sineği felaketinden sonra, bu yıl henüz mevsimin başındayken ne kadar çok bahçeden zehirsiz ve kurtsuz ürün alınırsa o kadar iyi olur diye düşünüyorum. Zehir lobisine çok büyük bir darbe, çiftçiye ise geri dönülmez bir açılım ve vizyon sağlar diye düşünüyorum. Hiç kuşkusuz, bu gibi faaliyetler süreci çok hızlandıracaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
agaclar.net
|
Öte yandan, ben organik sertifikası almayı hiç düşünmüyorum. Bitişiğimde ilaçlanan komşu arazi de yok. Sadece serfika sektörünün için olmaya inanmıyorum. Organik pazara ürün götürüp satma sürecini de sağlıklı, kalıcı ve sürdürülebilir bulmuyorum. Kanımca, Uzak Bahçeler bunların tümüne alternatif olup, tüm kuralları yeniden oluşturabilecek güçte bir düşünce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Sayın Halil Önen, Yazdıklarınızı zevkle okuyor, yaptıklarınızı gıptayla izliyorum. İnanın kıskanmıyorum, ama, neden benimkiler böyle değil demeden de geçemiyorum. Anladığım kadarıyla benim eksiğim okuma-üfleme faslı. Güya hoca çocuğuyum, fakat rahmetli babam "bundan adam olmaz" deyip el vermemişti ki... Ayhan Kaptan, "şöyle bahçem var, böyle bahçem var" diye boşuna böbürlenmesin (zaten böbürlendiği de yok ya neyse), Anlaşıldığı kadarı ile işi çekip çeviren muhterem eşi Selma hanımefendi. Kendilerini buradan kutluyorum. Allah gönüllerine göre versin ve Ayhan bey de, kaptan köşkündeki, denizin güzel maviliğini (hava atmak için) fon olarak kullandığı saksıları ile idare etsin. Bu hafta sonu çocukluk arkadaşlarımla, Cumartesi akşamı eski Foça'da buluştuk. Yemek sonrası geceyi Dikili'de arkadaşımın yazlığında geçirdik, Pazar sabahı kahvaltımızı Cunda adasında yaptık ve tekrar Dikili'ye döndük. Akşam üzeri mangalımızı yaptıktan sonra mecburen İzmir'e geldik. Giderken ve dönerken Aliağa'dan geçişlerimizde aklımda hep sizler vardınız. Keşke nerede olduklarını bilseydim de uğrak yapıp bir acı kahvelerini içseydim, kahvemizi yudumlarken de bahçe konusundaki engin tecrübelerini dinleyip biraz feyzalsaydım diye hayıflandım durdum. Bir dahaki sefere görüşebilmek ümidiyle selamlar, saygılar. Yolunuz düşerse sizleri de Çeşmealtı'ya beklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ne güzel bir tatil yapmışsınız böyle, iki gün. Hemen bir yıllık izin mi alsam acaba. ![]() Mangal falan... tam acı bir kahve gidermiş gerçekten. ![]() Ayhan Bey' in evi de yola yakın. Şimdilerde Bulgaristan taraflarında cebi de çekmiyor. Biraz kulaklarını çınlattık iyi oldu. ![]() Sevgili indome, hepimiz birbirimizden etkileniyor ve çok şeyler öğreniyoruz. Çiftci Eğitiminden sorumlu Sn. Ülkü Özkarakaş ve diğer uzmanlara da söyledim; Ağaçlar .net bizim referansımız ve burası açık fakülte gibi. Selma hanım gerçekten çalışkan, özverili ve misafirperver. Ve örnek alınacak bir bayan. Ayhan Kaptan bu konuda çok şanslı. İki çocukları ile mutluluk(ları) hak ediyorlar. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Marmara
[QUOTE=Halil Önen;656963]Oooo Sn. indome, Ayhan Bey' in evi de yola yakın. Şimdilerde Bulgaristan taraflarında cebi de çekmiyor. Biraz kulaklarını çınlattık iyi oldu. ![]() Ayhan Kaptan, Marmara Ereğlisine **** herhangi bie Marmara limanını yanasacak mısınız. Eğer böyle bir olasılık var ise bigilendirirseniz sevinirim. Sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Ne kadar güzel ve harika cümleler. Projelerimiz: —Hayatın her alanında kimyasaldan uzak bir yaşam için mücadele ve yetiştiricilik, ağaçlar net çatısı altında arkadaşlarla tam bir işbirliği. —Kendimizce özenle yetiştirdiğimiz zeytinlerimizin kıymetini bilen kimselere ulaşması —Bu yıl güvenli yerlerden topladığımız onlarca evladiyelik tohumları çoğaltıp, paylaşmak —Kendi adımıza bir blog oluşturmak -Bulunduğumuz yerde bir yelken kulübü kurmak . Saygılarımla (Ayhan Dukel) Düzenleyen Cumhur Tonba : 14-06-2010 saat 09:10 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar selamlar Bir müddet uzak kaldık, sefer uzun sürdü, gitmeden önce hallil beyle ayrıntılı plan yapmıştık gözüm hiç arkada kalmadı, Halil bey , müdür bey gibi dostun olsun.. ![]() 2010 yılı için yaptığımız bir çok konudaki planlarımızı yakaladık herşey eşim ve dostlarımın yardımıyla yolunda gidiyor. Bu yıl sebze yetiştirme planlarımızın bir kısmı evimizin bahçesinde yükseltilmiş yastıklarlaydı, vakitsizlikten dört büyük adayı monte edemedik, zaman buldugumuzda ilk fırsatta kış için kurup degerlendireceğiz, zeytinlibahçede Arif usta neredeyse hiç boş yer bırakmadı her boşlukta bir sebze fidesi var, domates agacınıda kendisine emanet ettik bende sizler gibi gelişmeleri merak ediyorum Halil bey fotoğraf gönderirse görürüz, bazen sanal bir bahçem varmış gibi geliyor ![]() Benim konumumdaki birinin bırakın bahçeyle uğraşmayı on saksı çiçek yetiştirmesi bile zorken başta eşim olmak üzere Halil bey ve müdür beyin katkılarıyla herşey yolunda gidiyor, kendilerine sonsuz teşekkürler.Şu an için planlama görevi bende, araştırıp değerlendirmeleri Halil beyle beraber yapıyoruz hep beraber uyguluyorlar, yani bizimkisi tam bir ekip çalışması. Sn Meyvelitepe ye yalnızca kaolini bizlere tanıttığı için değil bir çok konuda şükran borçumuz var. Agaçlar net e ise bizleri bir araya getirdiği, doğru bilgiye ulaştırdığı için vefa borcumuz var. Ensar bey Önümüzdeki günlerde Marmara da olma ihtimalim yüksek, gelince muhakkak arıyacagım, sizinle sohbete doyamadığımız gibi neler yaptıgınızı, gelişmeleride çok merak ediyoruz. Sn İndomie bu sefer af edildiniz, muhakkak bekliyoruz, bizde bakarsınız uygun bir zamanda Halil beyle çat kapı sizdeyiz. Sn Cumhur Tonba teşekkür ederim inanın yapacak o kadar çok plan, proje varki , şu an için herşey planlandıgı gibi yolunda, günü geldiğinde bunları hep beraber paylaşacağız. saygılarımla ayhan |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-11-2009
|
Athan Bey, Bildiğim kadarıyla bu yıl deneme amaçlı toz klinoptilolitte aldınız. Bunu deneme fırsatınız oldu mu? Malum kaolin kili biraz pahalı geliyor. Ben şimdiden 100 kiloyu bitirdim bile. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Acemi usta selamlar Toz klinoyu arkadaşlar kaolinin hemen arkasından beş zeytin ve bazı meyve ağaçlarına uygulamışlardı, henüz karşılaştırma yapmak için çok erken. Uygulama esnasında ilk tespit edilen bilgiler, klino kaolin gibi suda çabuk erimiyor, filtreyi bir kaç defa tıkamış, bunu bir kez de ben deneyecegim. Uygulamadan sonra agaç üzerinde klinonun rengi daha mat duruyor, güneş yanıklığına karşı kaolinin daha avantajlı olduğu kesin. Bir gün arayla yağan iki kuvvetli yağmurdan sonra ağaçlar üzerinde ne kaolin kalmış nede klino, her ikisinide sık sık tekrarlamak gerektiğinden klinonun inanılmaz bir fiyat avantajı var, mevcut şartlar altında kaolin yurt dışından gelip bu fiyatlarla satıldığı, bu kargo ücretleri ödendiği müddetçe, toplu alımlarda da çok cazip değil, yaygınlaşması zor, çok merak ediyorum amerikada kaça satılıyor? Fiyat farkını bir kenara bırakacak olursak, kaolin kendini ispat etmiş kesinlikle yararlı bir ürün. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Alıntı:
Sevgili Ayhan, Kaolini yurtdışından getirtmiyeceğimize inan ben ayrıştırma işleminde kesin başaracağımıza inanıyorum. Kaolinin kg fiyatını zeolit fiyatının yakınına çekilecektir diye düşünüyorum. Aslında hammadde ( kayaç )fiyatı olarak aynı ama öğütme ve klasifikasyon maliyeti biraz fark yaratacak. Sevgiyle kalın Düzenleyen ensar : 25-06-2010 saat 08:03 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
Ayhan Bey, bende domates ağacının son durumunu merak ediyorum. Halil Bey, ser veriyor sır vermiyor. Hocanın kuvvetli nefesi ile merdiven kurmaya başladınızmı ? Bizimki, daha yeni yeni toprak seviyesine geldi. Böyle giderse işimiz zor. : ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Ensar bey selamlar Kesinlikle haklısınız, kaolinin ülkemizde uygun mikronda öğütülmesi maliyeti çok düşürecektir.Sizinde bu konuda ciddi araştırma içinde olduğunuzu biliyorum, bakalım neler yapacağız. Sn sındırgılı uzun zamandır uğrayamamıştım, dün uğradım, Halil beyin neden cevap vermediği belli oldu ![]() ![]() saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
agaclar.net
|
Benimkilerde toprak tamamen doldu. Pembe domates olan 60 santim kadar üzerine çıktı. Diğeri de 40 santim kadar üzerinde. Bu yağmurların ikide bir gelmesi gelişimi yavaşlatıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() gördüğün gibi, bir o baştan bir bu baştan iki domates yok oldu. Ne olduğunu anlamadık. Hiç bir iz yok. Sanki yer yarıldı içine düştü. ![]() (ya da; biri, '' ulan bu koca çukurun içinde 3 tane domatesin ne işi var, yoksa bu domates değil mi''? ![]() ![]() Tek domatesimiz Ayhan kapta'nın dediği gibi toprak seviyesine geldi. Resimleyemedim. Arif Usta ya gelince dua etti ama domatesler gitti ya, suçlu kendini savunamıyacak biri olmalıydı. Garibim köstebek. '' Ben görmedim dese kim inanır ki.'' ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar selamlar Zeytinlibahçede kompost çalışmalarımız hızla devam ediyor. ![]() Yakın bir keçi çiftliğiyle anlaşmıştık, bu baharda topladıkları doğal gübreleri düzenli olarak getirdiler, hemen hiç yağmur/güneş görmemiş bu gübrelerin hemen üstünü kapattık ve kompost olacakları zamanı bekliyorlar. ![]() EM (etkin mikroorganizmalar) kompost tamamlandıktan sonra ilave etmeyi tercih ediyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Ağaç Dostu
|
Kompost konusu olunca Epsody'nin düşüncelerini almalısınız.
Alıntı:
Gelelim şimdi bu görüşlerimizin neden dikte etirir gibi uygulanmasını istememize, bilindiği üzere forumlar daki yazışmalarımın odağını kompost ve solucan gübre çalışmalarımın paylaşımlarıyla bu konudaki bilgilerimi takdir edersiniz. Ben bu çalışmalarla birleşik organik maddelerinin vede bütün ahır gübrelerinin bitklilerin alış formuna geçişi kompost yaparak değilde solucanlara yedirilerek oluşan dışkları sayesinde en değerli bitki besini olmanın yanında enzim içerikli bitkilerin kök yapısını geliştiren vede hastalıklara karşı güçlendiren bir içeriğe sahip gübre olması bakımından, keçi gübrenizin solucan gübresine dönüşümünü sağlamanın bir yolunu size anlatmış oluyorum. Bu uygulama sonunda ağaçlarınızın kök bölgelerine gelen noktalarda bu gübrelerin işlenmesi için toprak solucanları buraları mesken edinerek, bu bölge toprağının gevşetilmesinide sağlıyacaklardır, uyguladığın malçın ağaçların altlarının otlanmasını da önliyecek bu malçın solucanlara yatak görevi yapmasıyla bu bölgelerin toprak altı canlıları da çoğalacaklardır. Sayın Ayhan kaptan açıklamalarımda yetersiz noktalar varsa bu konuyu detaylandımak benim için zevk olacaktır, bu açıklamalarım uzak bahçelerin yakın işbirliği ilkesine dayanması bakımından bütün arkadaşlarıma tavsiye etmekteyim, sevgiler saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Sn Epsody Sizin konuya ne kadar ilgi gösterdiğinizi, solucanlarla yaptığınız uygulamaları, değerli yorumlarınızı takdir ediyorum.Her zaman tavsiyelerini bekliyorum. Mart ayında kompost çalışmalarımız yeterli olmadığından aynı çiftlikten temin ettiğimiz eski yanmış keçi gübrelerine ema uygulayıp leonardit, klino ilave ederek zenginleştirdiğimiz gübremizi toprak altı taç izdüşümüne uygulamiştık, doğrusu bu kadar kısa zamanda güzel netice verecegini düşünmemiştik. Uygulanan bu gübreye ilaveten, yapraktanda ''mog'' ve ''simbiotek organik'' uygulamalarımız oldu, doğrusu hangisinin ne kadar, nasıl etki ettiğini anlamak zor sonuç olarak gelişmelerinden oldukça memnunuz, önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak bu iki ürünü kökten vermeye ilaveten sıvı humic asit uygulaması yapmayı planladık. Kompost çalışmalarımızı gübrenin tamamen güvenilir olması, patojen ve fungal hastalıklardan arınması için yapıyoruz, kompost edilmiş gübreye bir kaç kez ama %10-20 oranında uygulayarak leonardit ve klino ilavesiyle beraber toprağa kariştırmak ve solucanları bu şekilde davet etmenin daha faydalı oldugunu düşünüyorum. Malç uygulaması son günlerde yapmayı düşündüğüm birazda geç kaldığım bir uygulama olacak, eski saman bulamassam komşu tarlada hasat edilen buğdaydan kalan samanları temin etmeyi düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||
Ağaç Dostu
|
Em'in etkinliği sicak Kompost anlayışının üstüne çıktı.
Alıntı:
Sizin kompost konusundaki bu düşünceleriniz Em'a uygulamaları ile işlerliğini yitirdi diyebilirim, yani zararlı patojenlerin fungal hastalık yapıcı etkenlerin Em'a sayesinde yaşama imkanlarını yitirmektedir, gübrenizi malçın altına uyguladığınız sürece birakın gübre içindeki fungal hastalık etmenlerinin oluşan oksidasyonun etkileriyle de bertarafı sağlanacaktır. Leonardit( humik ve fulvik asitler) her türlü gübre kullanımının yanında beraber kullanılması gereken organik maddeler ve mineraller olarak olmazsa olmaz olarak kabul ettiğimiz girdilerdir bütün gübrelerin yarayışlığını artırarak bitkilerin alacağı forma sokmaktadırlar burada solucanlarla ayni işlevi gördüğü kabul edilebilir, yanlız bu işlemi solucanlar daha doğal bir yöntem olarak öne geçmektedir. Kullandığınız klinoptilolit'in görevi gübre yapısındaki minerallerin çözülmesiyle toprak yapısı içinde rezerv edilerek bir toprak regülatörü gibi davranması ile toprak içinden yeraltı sularına kaçışını önlemektedir, ben bu minerallere karşı değilim sadece bu işi daha ekonomik ve doğal bir yöntem olarak solucanlarda bu minerallerdeki bu özelliklerin fazlası bulunduğu için bu mineralleri kullanmanın ekonomisi yüzünden bence kabul edilemez, bir gerçek olduğudur. Alıntı:
Tavsiyeler konusundaki samimiyetinizden bu açıklamalarda bulundum ve bütün iyi niyet ve samimiyetimle paylaşımlarla bu konulardaki uzmanlık bilgilerimi paylaşmaktan sonsuz haz duymaktayım. Sizlerle paylaştığım bu bilgiler benim uygulamalarımla sabit olarak Epsody'inin bahçe çalışmalarıyla ortaya konarak ispatlanmış durumdadır, samimi ilgi ve takdirlerinize şükanlarımı sunar bahçelerinizin ürünleri bol olsun dileklerimi yinelerim sevgilerimle. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Ağaç Dostu
|
Samanla malç yapma
Alıntı:
![]() Sn. ebsody' nin dediği gibi EMA için güzel bir ev olmalı. ![]() Kışın yağmurda, çamurda çürüyecek, yabancı otlar için koruyucu olacak. Samanın yani ağaçların dibini kendi yaptığı bir karışımla gübreledi ama, sırrını söyler mi bilmem. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
-İlahi Halil bey muzurlugunuz üstünüzde, ne sırrımız olabilir ki, son sulamada sim organik, sıvı humic asit ve ema kullandık -Çok keyifli bir kontrattan sonra şu an izindeyim, elimde çok uzun bir yapılacaklar listesi var inanın gün yetmiyor, sabah altı akşam sekiz, öğle saatlerinde kısa bir siesta, sabahları güneşin doğuşunu bahçede izlemek bir harika -Malç yapma fikri yapılacaklar listesinde olmasına rağmen öncelikler arasında değildi geçen ay sn epsody tekrar gündeme getirince aklıma komşu tarlada buğday hasadından kalan saman balyalarını gördüğümü hatırladım, yüz balya getirdiler, eski saman olsaydı daha iyi olacaktı neyse hiç yapmamaktan daha iyidir, toprak sıcaklara rağmen sulandıktan on gün sonra dahi nemliydi, bazıları tam kaplamamıştı, bazıları ince kalmıştı onlarıda geçenlerde tamamladım, sularken samanlar yüzüyor toprak suyu çektikçe yavaş yavaş iniyor izlemek çok keyifli.Sn epsody ye gündemde tutduğu için teşekkür ederim -Son yaptığımız kaoli uygulaması çok renkli oldu, taralın içinde neler yoktu ki, em ile fermante edilmiş sebzelerin suları, sarımsak suyu, acı biber suyu, ema ve delfin -Arabayla parkın kenarından geçerken görevlilerin çimleri biçtiğini gördüm hemen yirmi battal boy çöp poşeti başladım doldurmaya, en çok görevliler bu işe sevindi, her zaman gelin diye de ısrar ettiler ![]() -Güzelhisar da yaptığımız söyleşi çok iyi oldu, özellikle ema, kaolin kili ve zeytin salamurasını kooperatifle yapma kararı aldık, bakalım gelişmeler nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
agaclar.net
|
Ayhan bey, gemiden inince hiç boş durmamış bir sürü güzel atılım yapmışsınız. Kolay gelsin ![]() Zeytinlerin güzel olduğuna sevindim. Duyduğuma göre oralarda doğal salamurayı bırakmışlar, kostikliyorlarmış hep. Sizinki bu bakımdan da örnek olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir gün Ayhan bey misafirlerine tanıtıyordu. Birer tane verdi. Dayanamadım bir avuç aldım, çerez gibi yedim. Salamuranın laktik asitle yapılması, zeytinin o kendine has tadını da koruyor. Aromatik bir tat ... Bu yıl ben de deneyeceğim. Sn. Meyvelitepe bu konuda da size minnettarız. Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Ayhan Kaptan Zeytinlerinize yaptığınız malç'ın uyguladınız her türlü girdinin etkilerini karesinden daha fazla size yarar sağlayacaktır, çünkü ağaçlarınız kök bölgelerinde toprak içi faaliyetler malçın etkileriyle canlılar populasyonlarını arttırarak ağaçlarınızın kökleri daha sağlıklı gelişmelerini sürdürereklerdir, şu anda ağaçlar için yaptığınız işler tam bir bütünlük sağlamış durumda senin ağaçların bu sene mucizeler yaratacaklar bu inanmalısın işlerin kolay gele başarıların daim olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Sn meyvelitepe selamlar salamura gerçenten çok güzel oldu, tam tarif ettiğiniz gibi yapmıştım, tuz oranı sonradan yaptıgım ilaveyle beraber aşaği yukarı %7-8 arasında kaldı, bu sene tam olarak % 6 olacak. Tüm egeyi gezin belki ilk toplanan zeytinlerden yapılan kırma hariç, pazarda dağal zeytin bulamassınız, zeytin diye tuz veya limon tozu tadına alışılmış, yaptığımız söyleşineki konulardan biride buydu, özellikle tansiyonu olanlar bu işi pek sevdiler, muhtar aydın bir insan köy için bir bidon laktik asit ve ph metre alacağını söyledi sanırım Güzelhisar zeytinleriye meşhur bir köy olacak, hayır dualar da size ![]() -Bu arada vacumlama işide beni bekliyordu, fırsat buldukça yapıyorum, hepsi çok kayifli işler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
agaclar.net
|
Sizler adına çok sevindim. Gıda için laktik asit alacaksanız Asuka kimyayı arayın. Ben epey tırmalamıştım doğrusunu bulmak için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|