View Single Post
Eski 21-07-2010, 21:33   #52
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Em'in etkinliği sicak Kompost anlayışının üstüne çıktı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Sn Epsody

Sizin konuya ne kadar ilgi gösterdiğinizi, solucanlarla yaptığınız uygulamaları, değerli yorumlarınızı takdir ediyorum.Her zaman tavsiyelerini bekliyorum.

Sizin kompost konusundaki bu düşünceleriniz Em'a uygulamaları ile işlerliğini yitirdi diyebilirim, yani zararlı patojenlerin fungal hastalık yapıcı etkenlerin Em'a sayesinde yaşama imkanlarını yitirmektedir, gübrenizi malçın altına uyguladığınız sürece birakın gübre içindeki fungal hastalık etmenlerinin oluşan oksidasyonun etkileriyle de bertarafı sağlanacaktır.

Leonardit( humik ve fulvik asitler) her türlü gübre kullanımının yanında beraber kullanılması gereken organik maddeler ve mineraller olarak olmazsa olmaz olarak kabul ettiğimiz girdilerdir bütün gübrelerin yarayışlığını artırarak bitkilerin alacağı forma sokmaktadırlar burada solucanlarla ayni işlevi gördüğü kabul edilebilir, yanlız bu işlemi solucanlar daha doğal bir yöntem olarak öne geçmektedir.

Kullandığınız klinoptilolit'in görevi gübre yapısındaki minerallerin çözülmesiyle toprak yapısı içinde rezerv edilerek bir toprak regülatörü gibi davranması ile toprak içinden yeraltı sularına kaçışını önlemektedir, ben bu minerallere karşı değilim sadece bu işi daha ekonomik ve doğal bir yöntem olarak solucanlarda bu minerallerdeki bu özelliklerin fazlası bulunduğu için bu mineralleri kullanmanın ekonomisi yüzünden bence kabul edilemez, bir gerçek olduğudur.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinlibahçe Mesajı Göster
Malç uygulaması son günlerde yapmayı düşündüğüm birazda geç kaldığım bir uygulama olacak, eski saman bulamassam komşu tarlada hasat edilen buğdaydan kalan samanları temin etmeyi düşünüyorum.
Dal öğütücü makina almanı ivedilikle tavsiye etmekteyim, bu konudaki ısrarlarım da artık sanki firma yetkililerinin taşaronluğunu yapar gibi dayatmacı paylaşımlar sergilemek benide rahatsız etmeye başladı, ben bu makinanın kullanımındaki mucizeleri geren nadir insanlardanım.

Tavsiyeler konusundaki samimiyetinizden bu açıklamalarda bulundum ve bütün iyi niyet ve samimiyetimle paylaşımlarla bu konulardaki uzmanlık bilgilerimi paylaşmaktan sonsuz haz duymaktayım.

Sizlerle paylaştığım bu bilgiler benim uygulamalarımla sabit olarak Epsody'inin bahçe çalışmalarıyla ortaya konarak ispatlanmış durumdadır, samimi ilgi ve takdirlerinize şükanlarımı sunar bahçelerinizin ürünleri bol olsun dileklerimi yinelerim sevgilerimle.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön