View Single Post
Eski 01-09-2010, 21:34   #56
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster

... Duyduğuma göre oralarda doğal salamurayı bırakmışlar, kostikliyorlarmış hep. Sizinki bu bakımdan da örnek olacak.
Salamura zeytini pek sevmezdim. Belkide kostikle yapıldığındandı.

Bir gün Ayhan bey misafirlerine tanıtıyordu. Birer tane verdi. Dayanamadım bir avuç aldım, çerez gibi yedim.

Salamuranın laktik asitle yapılması, zeytinin o kendine has tadını da koruyor. Aromatik bir tat ... Bu yıl ben de deneyeceğim.

Sn. Meyvelitepe bu konuda da size minnettarız. Teşekkürler.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön