Sn Epsody
Sizin konuya ne kadar ilgi gösterdiğinizi, solucanlarla yaptığınız uygulamaları, değerli yorumlarınızı takdir ediyorum.Her zaman tavsiyelerini bekliyorum.
Mart ayında kompost çalışmalarımız yeterli olmadığından aynı çiftlikten temin ettiğimiz eski yanmış keçi gübrelerine ema uygulayıp leonardit, klino ilave ederek zenginleştirdiğimiz gübremizi toprak altı taç izdüşümüne uygulamiştık, doğrusu bu kadar kısa zamanda güzel netice verecegini düşünmemiştik.
Uygulanan bu gübreye ilaveten, yapraktanda ''mog'' ve ''simbiotek organik'' uygulamalarımız oldu, doğrusu hangisinin ne kadar, nasıl etki ettiğini anlamak zor sonuç olarak gelişmelerinden oldukça memnunuz, önümüzdeki günlerde dönüşümlü olarak bu iki ürünü kökten vermeye ilaveten sıvı humic asit uygulaması yapmayı planladık.
Kompost çalışmalarımızı gübrenin tamamen güvenilir olması, patojen ve fungal hastalıklardan arınması için yapıyoruz, kompost edilmiş gübreye bir kaç kez ama %10-20 oranında uygulayarak leonardit ve klino ilavesiyle beraber toprağa kariştırmak ve solucanları bu şekilde davet etmenin daha faydalı oldugunu düşünüyorum.
Malç uygulaması son günlerde yapmayı düşündüğüm birazda geç kaldığım bir uygulama olacak, eski saman bulamassam komşu tarlada hasat edilen buğdaydan kalan samanları temin etmeyi düşünüyorum.
|