View Single Post
Eski 01-09-2010, 21:00   #54
Zeytinlibahçe
Ağaç Dostu

Zeytinlibahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2009
-İlahi Halil bey muzurlugunuz üstünüzde, ne sırrımız olabilir ki, son sulamada sim organik, sıvı humic asit ve ema kullandık

-Çok keyifli bir kontrattan sonra şu an izindeyim, elimde çok uzun bir yapılacaklar listesi var inanın gün yetmiyor, sabah altı akşam sekiz, öğle saatlerinde kısa bir siesta, sabahları güneşin doğuşunu bahçede izlemek bir harika

-Malç yapma fikri yapılacaklar listesinde olmasına rağmen öncelikler arasında değildi geçen ay sn epsody tekrar gündeme getirince aklıma komşu tarlada buğday hasadından kalan saman balyalarını gördüğümü hatırladım, yüz balya getirdiler, eski saman olsaydı daha iyi olacaktı neyse hiç yapmamaktan daha iyidir, toprak sıcaklara rağmen sulandıktan on gün sonra dahi nemliydi, bazıları tam kaplamamıştı, bazıları ince kalmıştı onlarıda geçenlerde tamamladım, sularken samanlar yüzüyor toprak suyu çektikçe yavaş yavaş iniyor izlemek çok keyifli.Sn epsody ye gündemde tutduğu için teşekkür ederim

-Son yaptığımız kaoli uygulaması çok renkli oldu, taralın içinde neler yoktu ki, em ile fermante edilmiş sebzelerin suları, sarımsak suyu, acı biber suyu, ema ve delfin

-Arabayla parkın kenarından geçerken görevlilerin çimleri biçtiğini gördüm hemen yirmi battal boy çöp poşeti başladım doldurmaya, en çok görevliler bu işe sevindi, her zaman gelin diye de ısrar ettiler Halil beyde sağolsun bir telefonla kamyonetini getirdi taşıdık, bir kaç gün keçi gübreleriyle kompost yapma tüm zamanımı alacak gibi.

-Güzelhisar da yaptığımız söyleşi çok iyi oldu, özellikle ema, kaolin kili ve zeytin salamurasını kooperatifle yapma kararı aldık, bakalım gelişmeler nasıl olacak.

Zeytinlibahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön