19-06-2012, 22:12 | #451 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
|
Alıntı:
Alıntı yaptığınız kaynaktaki yayın öyle 100 yıllık falan değil Garrote et al. (2000) yani 2000 yılındaki bir yayın ve Yüksekdag et al. 2004b beğenmediğiniz Türk üniversitesinden bir yayından alıntı yapmış ayrınca alıntıda antibakteriyel diyor yararlı zararlı ayrımı yapılmamış kefir üretimi sırasında ortaya çıkan hidrojen peroksitin bakteri üretimini engellediğini söylüyor.Mayalanma zaten bu yüzden bir aşamadan sonra yavaşlar.O yüzden kefir uzun süre mayalandığında ekşi ve içilemez bir hale gelir.Bu arada şunuda belirteyim Google faydalı bir kaynak ama aynı zamanda bilgi çöplüğü her bulduğumuza kayıtsız inanmamamız "tek bir aramayla " yetinmememiz gerekir. |
|
20-06-2012, 09:29 | #453 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güvenli bir kaynaktan aldığınız açık süt, sokak sütçüsünden aldığınız süt bile UHT teknolojisiyle ambalajlanan sütten üstündür. Bildiğimizden şaşmamalıyız Vücudumuz mikroplara karşı donanımlıdır, ancak UHT'nin bize yüklediği kimyasallara karşı savunmasızdır. UHT sütle beslenmiş farelerin neslinin kısır doğduğunu hepimiz okumuşuzdur... Bu ülkede para verip tüm sanatcıları konuşturabilirsiniz, reklamlara çıkabilirler. Ancak süt firmalarının bir çocuk hekimini satınalıp ona " UHT süt faydalıdır" , "Danone yedirin" dedirtecek kadar parası yoktur. Çok şükür ki... Saygılar. |
|
21-06-2012, 14:08 | #456 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
Alıntı:
Türk üniversitelerini beğenmediğim şeklinde (yanlış olarak) yorumladığınız 439 ve 446 nolu yazılarım da aslında konu dışı bir ifadeydi. Türkiye'deki idari ve siyasi yapının, üniversiteler üzerinde yarattığı baskı ve akademik çalışmalara vurduğu darbeyi eleştiriyordum. Dediğim gibi bu yorum konu dışı bir tür dip nottu ki Türkiye'de hangi akademisyene, hangi bilim adamına sorsanız bunu onaylayacaktır. Google araştırması üzerine yaptığınız ders veren yorum için teşekkür ederim. Ben 20 yıldır kefir üzerine yazıları takip ettiğimi söylüyorum ama siz tek bir Google araştırmasıyla sonuca vardığımı söylüyorsunuz. Link verdiğim makalenin bilgi çöplüğünün bir parçası olduğunu mu savunuyorsunuz? Başa dönersek, yazının, kefirin antibakteriyel özellikleri ile ilgili bölümünden, ortaya çıkan hidrojen peroksitin bakteri üretimini engellediğini alıntılamış ama yararlı zararlı ayrımı yapmadını söylemişsiniz. Kefirin kendisi de çok sayıda bakteri içeren bir kültür olduğuna göre, bu yorumunuzdan kefirin kendi kendisini yoketmesi veya en azından kendi kendisinin gelişimini durdurması anlamı çıkmıyor mu? Alıntı:
|
|||
21-06-2012, 20:38 | #457 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
"polatuz" Üniversitelerin idari ve özerk yapsının sorunlu olması ile sizin söyedikleriniz örtüşen durumlar değil. Siz bütünüyle üniversiteyi itham ediyorsunuz. Sanırım bir dil sürçmesidir. (Umarım) Kefir'in anti bakteriyal olması da apaçık doğru değil. Bu konu on yirmi veya daha fazla yılla ilgili değil. Ben de ondan daha fazla yıldan beridir kefirle ilgiliyim. Böyle bir bilimsel yayın görmedim. Dikkat etmediğim her kefir mayalama süreci bakteriyal nedenlerle bozuldu. Zaten bütün bilimsel yayınlarda bu konuda uyarı var. Dahası steril üretilmeyen kefirin yarardan çok zararı olabileceğine dair de bilimsel uyarılar var. |
|
21-06-2012, 23:13 | #458 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Alıntı:
Allahınızı severseniz üniversiteleri bütün olarak itham ettiğim şeklindeki bir kanıya nereden, hangi yazımdan vardığınızı söyleyebilir misiniz? Üniversite kavramı tıpkı toplum kavramı gibi, devlet kavramı gibi genel bir ifadedir. Siz bütünüyle toplumu, devleti nasıl itham edemezseniz, üniversiteyi de itham edemezsiniz. Beni itham etmekle suçladığınız şey zaten doğası gereği suçlanamayacak bir şeydir. Yani bir devleti belli bir zaman diliminde yöneten kişiyi suçlayabilirsiniz (Hitler gibi.) ama eskiden beri varolan ve yönetenler gittikten sonra da varolacak olan devlet suçlanamaz (Almanya gibi). Bir toplumda belli bir zaman diliminde egemen olan kişileri suçlayabilirsiniz ama toplumu suçlayamazsınız. Aynı biçimde üniversiteleri de suçlayamazsınız. GMO'lar bir gün dünyadaki yaşamı yok ederse, bu teknolojileri üreten bilim adamlarını suçlayabiliriz ama o teknolojileri üreten bilim adamlarına, bu teknolojileri geliştirmeleri için gereken olanakları sağlayan üniversiteleri suçlayamayız. Teknoloji iyi yönde de kötü yonde de kullanılabilir. Kefirin antibakteriyel özelliğini ortaya koyan bilimsel makaleleri daha sonra derleyip burada size linklerini vereceğim. Ama elbette kefirin olduğu yerde zararlı bakteri üremeyeceği şeklinde bir iddiam asla olmadı. |
|
21-06-2012, 23:37 | #459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Sakın bu kefir mayalama işlemleriniz, işlenmiş kutu süt kullanmanız nedeniyle bozulmuş olmasın. Ne de olsa bu sütleri kullanmakla, doğal florası yok edilmiş bir işlenmiş ürün kullanmış oluyorsunuz. |
22-06-2012, 00:50 | #460 |
Ağaç Dostu
|
Steril veya hijyen olmayan ortamlarda üretilen, yani kullanılan kap ve saklama koşullarından kaynaklı olarak bulaşması muhtemel olan hastalıklar arasında E. coli, Listeria ve Yersinia örneklemesi yapılmış. Bu kap ve kullanılan gereçlerden bulaşan bakterilere karşı kefir mayasının etkili olamayışına ise kefirin ilk başlarda mayalanma sürecinde iken bulunduğu ortamın henüz düşük asit içerikli olması olarak açıklanmış. E. coli, Listeria ve Yersinia, kefirin fermentasyon süreci içerisinde hayatta kalmayı başaran bakteriler olarak işaret edilmiş. Dolayısıyla bu durumla karşılaşmamak adına da hijyen vurgusu yapılmış. Kefirin mayalanma süreci sonrasında elde edilip saklanma ve muhafaza edilme kısmında da bakteri oluşumuna maruz kalabileceği bu sebeple renk değişikliği, kötü koku farkedildiğinde atılması gerktiği ve fermentasyon sonucunda elde edilen ev yapımı kefiri pastorize etmek önerilmiş. Nerede mi? Linkteki yazıda, KEFIR MILK: FERMENTATION AND SAFETY Yine çiğ sütten geçebilecek E. coli, Salmonella, Campylobacter ve hangi şartlarda çiğ süte bulaştıkları ile ilgili yazı da şu linkte, CDC Features - Raw (Unpasteurized) Milk. Bütün kaynakları elbette gözden geçirmek kısa sürede mümkün değil ve derinlemesine yorum yapabilmek için gerekli akademik bilgi ve donanıma da sahip değilim fakat okuduklarımı anlayabiliyor ve analizde bulunabiliyorum kendi adıma neyin doğru olabileceği konusunda. Çiğ sütte var olabilecek olan zararlı mikroorganizma, bakteri veya virüslere karşı kefir mayasının üstün gelemeyeceğini, kefirin fermente sürecinde asit oranının bakteri üreme için uygun seviyede olduğunu, çiğ sütten kefir üretip risk almak yerine pastorize edilen sütten elde edilen kefir veya yoğurdu tüketmek gerektiğine dair tatmin olmama yetti. Hijyen ve steril ortamın da önemi de tartışılmaz dolayısıyla. Kefir mucize olabilir ama ancak gerekli koşullar sağlandığında. Anladığım budur. |
22-06-2012, 09:24 | #461 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bakın "Memet", Allahınızı severseniz üniversiteleri bütün olarak itham ettiğim şeklindeki bir kanıya nereden, hangi yazımdan vardığınızı söyleyebilir misiniz? Şu yukarıdaki alıntınıza bakıp söylemiştim zaten. Geri kalan cümlelerinizi de alıntıdaki yazınıza cevaben ben size yazsaydım anlamı olurdu. Sakın bu kefir mayalama işlemleriniz, işlenmiş kutu süt kullanmanız nedeniyle bozulmuş olmasın. Ne de olsa bu sütleri kullanmakla, doğal florası yok edilmiş bir işlenmiş ürün kullanmış oluyorsunuz. İlgisiz bir durum bulmaya çalışmışsınız. UHt tekniği sütün içince bakteri üretildiği bir teknik değildir. Dolayısıyla pastörize edilmiş süt zararlı değildir ve kefiri de kutu süt bozmaz. Ev ortamında kefir üretimi malesef bakteri bulaşmasına açık bir ortam. Çiğ sütü (zaten içeriğinde ne olduğunu da bilemeyeceğiniz için kendisi bakteriler içeriyor olabilir) de kullansanız ev ortamında aynı sonuç ortaya çıkabilir. |
|
22-06-2012, 11:14 | #462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: Ankara, Balıkesir
Mesajlar: 267
|
elinde fazla kefir mayası olan var mı? ya da nederen temin edebilirim Ankara'da? |
22-06-2012, 19:44 | #463 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
|
Alıntı:
Kelebek çalısı mesajında durumu gayet güzel açıklamış benim söylediğimde farklı değil kefirin mayalanma süreci uzarsa içinde ne var ne yok ölür.(Bu kaç saatte olur ne kadar sürer onu akademisyenlere sormak lazım) Bu yüzden kafkasyada açık yaralara antibakteriyel olarak kullanılır.Ama bu hale gelmesi için mayalanma sürecinin uzaması lazım. En başta içine zararlı bakteriler karışırsa onlarda bir aşamaya kadar çoğalıyor. Yazdıklarım kullandığınız ifadeler karşısında cevabi olarak yazıldı.Tek bir google aramasıyla bile sonuca ulaştığınızı söyleyen sizsiniz.Bende google da her bulunan doğru olacak diye bir şey yok diyorum.O yüzden artık semantik arama motorlarına yönelik çalışmalar var.Olayı dağıtmaya gerek yok Kelebek çalısının gönderdiği ayrıntılı şekilde okumanızı tavsiye ederim . |
|
28-06-2012, 09:14 | #464 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Selamün Aleyküm, Arkadaşlar, Kefir'i kaç yaşa kadar çocuklara verebiliriz?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. |
02-07-2012, 01:57 | #465 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
30 Haziran 2012 Ankara buluşmasında Sudenur hanımdan aldığım kefiri mayaladım, bakalım yapabilecek miyim? Alıntı:
adresli "kefir taneleri" isimli grup ucretsiz paylaşımda bulunur. Herhangi bir mail adresinizden verdiğim adrese boş mail atacaksınız, gelen maili gene hiç bir şey yazmadan cevaplayacaksınız. gruba üye oldunuz bile ) sonra yaşadığınız ili yazıp kefir istiyorum diyorsunuz bir kaç kişi iletişime geçecektir. Grubun dosyalarından birisini kopyaladım, dilerim işe yarar. "bilgi kefir Kefir nasıl yapılır? Gerekli malzemeler, Cam kavanoz Plastik süzgeç Süt Kefir mayası Cam kavanoz: Yapmak istediğiniz miktara göre 1 litre ile 8 litrelik kavanoz olabilir. Plastik süzgeç her hangi bir yerden temin edebilirsiz, metal kullanmayın Süt: Hemen her sütten yapılabilir. Pastorize, UHT, Paket süt, süt tozundan yapılan süt. En iyisi ve faydalısı taze ve katkısız süt ile yapılandır. Kefir mayası:Satılan bazı yerler var fakat bulamazsanız ben ücretsiz veriyorum Nasıl yapılır? Sütün ısısı 5 c ile 35 c arasında olabilir.İdeali 25 c civarı. Mayalar ile sütün ısısı birbirine yakın olsun. Kavanozun 3/4 üne kadar süt ile doldurun ve mayaları içine koyun kavanozun agzını gevşek kapatın veya bir bez ile kapatın. Oda sıcaklıgında mayalanmaya bırakın. (4 c ile 30 derece arası olabilir) Mayalanma süresi: Sütün kalitesine, süt maya oranına, mayaların aktivitesine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak 12 saat ile 48 saat arasıdır. Mayalama süresi artıkça kefirin tadı ekşi olur. Tatlı kefir kabızlığı ekşi kefir ishali keser. Mayalama işleminden sonra oluşan sıvıyı plastik bir süzgeçle süzün, süzgeçte kalan mayaları tekrar kavanoza koyun ve süt ile doldurun ve mayalanmaya bırakın. Eger mayalama yapmıyacaksanız, bir süre ara verecekseniz kavanozu buzdolabına koyun bir hafta kadar kalabilir, bir hafta sonunda yeniden süzebilirsiniz. Elizde kalan süzüntü kefirdir. Bunu taze olarak tüketebileceğiz gibi buz dolabında kapagı gevşek olarak 1 yıl kadar saklayabilirsiniz. Tadı hafif ekşir ama faydalarında azalma olmaz. Mayalarınızı dondurmaz, 40 c ısının üstünde tutmaz, ezmez, kimyasal ve klorlu suya bırakmazasanız sizden uzun yaşarlar. Kefir yaptıkça mayalarınızda artma olucaktır, süt maya oranını korumak için ya mayaları başka bir kaba alın **** süt miktarını artırın. Fazla mayalarınızı isteyen diğer insanlarla verebileceğiniz gibi onları yiyebilirsinizde, aç karnına yemekten en az 1 saat önce yemeniz çok faydalıdır. Kefir ilaç değildir ama faydalı bir besindir, faydalarını Doktorlar, Gıda mühendisleri ve kullananlar bilirler. Kefir mayası, hazırlanması, su kefiri, meyve kefiri, bitkilerin kefir ile mayalanması, kefirden sabun yapımı, yüz maskesi yapımı, kefirden turşu yapılması, kefir peyniri, yogurdu gibi aklınıza gelen her konuda arayabilir, sorabilirsiniz." ismi ve telefon numarası da var arkadaşın.Site ilkesine ters mi düşüncesi ile ekleyemedim. |
|
02-07-2012, 09:10 | #466 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Bahsettiğiniz arkadaşın telefonu varsa yazmanızda bir sakıncanın olmaması gerek diye düşünüyorm, sonuçta doğru bilgiyi paylaşmaktır. |
04-07-2012, 12:03 | #467 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
İlk mayalamada kefirlerim ikiye katladı sanki, bir kaç gün sabrederseniz ben de verebilirim ) köyden gelen süte mayalamıştım. |
05-07-2012, 02:22 | #468 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kazakistan'da ( orta asya ülkeleri kefirin ana vatanıdır ) bebekler için hastahanelerde özel olarak üretim yapılıyor ve 1 yaşına kadar bundan veriliyor. Marketlerde ise kefir reyonu bayağı zengin. Ben bugüne kadar Türkmenistan ve Kazakistan'dan gelen kefirlerle mayalama yaptım, gayet memnunum. Taneler öyle kolayca bozulmuyor, tabii daha önce yazan arkadaşların üzerinde durduğu gibi hijyen çok önemli. Daha önce yazılmış ama ben de yıllardır tecrübeli biri olarak yazmak istedim : 1- Hijyen, yani kısaca ellerinizin, kapların temiz ve kuru olması. 2- Mayalama işleminden sonra tanelerin klorsuz suyla, metal değdirmeden iyice yıkanması. 3- Buzdolabına mümkünse cam kapta, ağzı kapalı ve klorsuz suyun içinde konulması. Sütün içinde saklayan tanıdıklarımın taneleri hep daha kısa sürede bozuldu, bunda uht sütün etkisi de olabilir. 4- Saklama suyunun da haftada bir ( en fazla 15 günde ) tazelenmesi gerekiyor. Ben denemedim ama derin dondurucuda aylarca saklayan ve tekrar kullanabilenler de var. 5- Uzun süre mayalama işlemi yapmadığınız taneleri , kendilerine gelinceye kadar ( kefir o güzel normal tadına dönünceye ) 1-2-3 kez mayalama yapın. Eğer 3. den sonra hala düzelmediyse denemeye devam edebilirsiniz ama bozulmuş olma ihtimali yüksektir. Kullanan arkadaşların da çoğu fark etmiştir, sütün kalitesi ile birebir değişiyor kefirin ki de. Bu konuda zaten bir tartışma süreci devam ediyor, ben de katılacağım daha sonra. Sevgi ve saygılarımla. |
|
05-07-2012, 08:51 | #469 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Muhsin bey Allah razı olsun, güzel bilgi ve tecrübelerinizi bekliyoruz. |
05-07-2012, 10:27 | #470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
|
Bir konuya dair bu tür genel bilgi paylaşımı sayfalarını okurken (tüm forumlarda da olduğu gibi) dikkatim dağılıyor, konunun başını, özünü, kaçırıp bir süre sonra sıkılıyorum. Belki benimle alakalı bir sorundur bu. Ben 2 yaşındaki kızım için marketlerde cam şisede satılan bir kefir ürününü kullanmaya başladım. Günde bir çay bardağı kadar veriyorum. Severek içiyor. Aldığım ürünü kapağını açtıktan 3 gün sonra tüketmiş oluyoruz. Kızımdan kalan kısmı da biz tüketiyoruz. |
06-07-2012, 10:35 | #471 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Sayın Adacık, gözle görülür faydalarını gözlemleyebiliyor musunuz? |
06-07-2012, 23:24 | #472 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-05-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 25
|
Yüksel Seymen 0 535 771 38 84 Kefir ile ilgilenen arkadaşın telefonu, kontrol etmedim, dilerim aktiftir. Üçüncü defa mayalamadan sonra süzdüğüm kefirlerimin görüntüsü. Dilerim her şey yolundadır bilen arkadaşların fikrini öğrenmek isterim. |
07-07-2012, 00:04 | #473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
|
Merhaba Füsun hanım, üzerine kaynatılmış ılıtılmış musluk suyu veya şişe suyu dökerek arada bir yıkayabilirsiniz. Metal kaşık değdirmediğiniz sürece problem olmaz. Beklettiğiniz süre ne kadar uzun olursa o kadar ekşi olur. Sağlıkla tüketiniz. |
10-07-2012, 08:25 | #474 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Selamün Aleyküm, Arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak müsaitseniz tabii, sorum şu : Normalde Kefir tanelerini süte atarken(koyarken-katarken), uygun miktarda doğal tuz veya uygun miktarda üzüm pekmezini Kefirle beraber süte katıp mayalarsak güzel bir şey olur mu?, artısı-eksisi neler olabilir arkadaşlar?, bu konuda bilgi ve tecrübelerinizi bekler, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. |
10-07-2012, 16:11 | #475 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sorunuz üzerine kişisel düşüncemi belirtmek istedim. Düşüncem doğrultusunda kefir mayasını sütten başka bir ürün içinde bulundurmayı seçmem veya mayayı sütten ayrı başka katkı malzemeleri ile sütte bekleterek elde edeceğim karışımın kefir olma özelliğini taşımayacağına inanırım. Ayrı bir konu ama, kefir mayasını saklama konusunda bazı yerlerde okuduğum kefir mayasının su içinde muhafaza edilebileceğine dair düşüncelere de sıcak bakmıyorum. Mayalanma sürecinde sütten hariç hangi ürün olursa olsun bence kefir mayası ile gireceği etkileşim sonucunda kefirin doğal olarak mayalanma sürecini bozacağından farklı bir ürün olacaktır. Kefir mayasının da özelliğini bozabilir bu gibi katkılar. Kısacası bundan sonra farklı bir kimyası olabilir bu malzemelerle birlikte reaksiyona giren kefir mayasının. Laboratuvar çalışmaları yapmak gerekir sanırım bunun sonuçlarını bilebilmek için. Ben sadece kişisel fikrimi belirtiyorum. Fakat mayalama işlemi sonucu elde ettiğimiz kefirin içine sulu içmeyi seviyorsak su katıyoruz koyuluğunu, açıklığını damak tadımıza göre ayarlayabiliyoruz. Ha iki bardağı yanyana koyup birine kefir birine su doldurarak bir ondan bir bundan içeriz, ha içine su katarak tüketiriz, aynı şey. Sanırım yine mayalama işlemi sonucu elde ettiğimiz kefirin içine pekmez veya tuz katarsak bunun sakıncası olmaz. Ben mayanın sadece süt ile temas etmesi taraftarıyım. Teşekkür ederim. |
|
11-07-2012, 07:59 | #476 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Sayın Kelebek Çalısı, bu güzel yorumlarınızdan dolayı çook teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun, farklı yorumları bekliyoruz. |
16-07-2012, 12:38 | #477 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Arkadaşlar Kefirle ilgili bir kaç sualim olacak sizlere, müsaitseniz, sorum şu : Kefiri kaç güne kadar buzdolabında bekletip içebiliriz?, ikinci sualim : Kefiri ne kadar ekşilikte içebiliriz?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. |
18-07-2012, 09:20 | #478 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
|
Selamün Aleyküm, Arkadaşlar sütle ilgili birkaç sorum olacak sizlere, sağlıklı ve güzel bir Kefir için başlangıçtan sona kadar her adımı düzgün atmak lazım. Bu bağlamda benim sizlere ufak birkaç sualim olacak, sorularım şu : Bana gelen köy sütünü kaynatıp oda sıcaklığına ulaşana kadar bekletiyorum, bu bekleme esnasında kaynatılmış sütün üstü açık mı olsun, yoksa kapalı mı olsun?. İkinci sorum, sütü kaynatırken, süt küpürmeden önce ateşi kapatsam, yani belli bir ısıda sütü kaynatıp o şekilde Kefir yapsam bir sakıncası olur mu?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. |
19-07-2012, 09:38 | #479 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Kefir; doğaya dönüşün parolasıdır. Kefir,Kefir eitleri,Kefirin tarihi ve kefir hakknda merak ettikleriniz. |
19-07-2012, 09:47 | #480 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 248
|
Alıntı:
Direk gözle görülen bir faydası nasıl gözlemlenir bilemiyorum. Bir ay önce kızıma pfapa teşhisi konuldu. Hastalık kendini 20-23 günde bir tekrarlıyor. Bu ay için bu periodu atladık. Sadece kefire bağlı olma ihtimalini ölçme şansım yok ama öyle olmasını umud ediyorum. |
|
|
|