Konu: Kefir
View Single Post
Eski 22-06-2012, 19:44   #463
nehuse
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Benim yazımın hangi bölümünde 100 yıllık yayınlardan bahsettiğimi gördünüzü doğrusu anlayamadım. Söylediklerimi çarpıtarak yorumluyorsunuz. Benim söylediğim, Türkiye'de kefir araştırmalarının henüz yeni başladığı idi. Aslında tam olarak sizin satışını yaptığınız kefiri üreten firmanın kuruluşuna kaynaklık eden üniversitedeki araştırmaların yeni olduğunu söylemiştim. Aslında bu firmanın kefirini ben de yakın zamanda satın aldım ve çok da memnunum. Türkiye'de yapılan araştırmaları küçümsüyor da değilim. Sadece yeni olduklarını söylüyorum.



Ege Üniversitesi'nde bu alanda yapılan araştırmaların çok daha eskilere dayandığını biliyorum. Mesela yanılmıyorsam 90'lı yılların sonunda ve ya 2000'lerin başında kefirle ilgili Yahoo grubuna yazan bir Türk akademisyen, laboratuvar ortamında başlangıç kültürü olmadan kefir tanelerini üretmeyi başardıklarını bildirmişti.

Türk üniversitelerini beğenmediğim şeklinde (yanlış olarak) yorumladığınız 439 ve 446 nolu yazılarım da aslında konu dışı bir ifadeydi. Türkiye'deki idari ve siyasi yapının, üniversiteler üzerinde yarattığı baskı ve akademik çalışmalara vurduğu darbeyi eleştiriyordum. Dediğim gibi bu yorum konu dışı bir tür dip nottu ki Türkiye'de hangi akademisyene, hangi bilim adamına sorsanız bunu onaylayacaktır.

Google araştırması üzerine yaptığınız ders veren yorum için teşekkür ederim. Ben 20 yıldır kefir üzerine yazıları takip ettiğimi söylüyorum ama siz tek bir Google araştırmasıyla sonuca vardığımı söylüyorsunuz. Link verdiğim makalenin bilgi çöplüğünün bir parçası olduğunu mu savunuyorsunuz?

Başa dönersek, yazının, kefirin antibakteriyel özellikleri ile ilgili bölümünden, ortaya çıkan hidrojen peroksitin bakteri üretimini engellediğini alıntılamış ama yararlı zararlı ayrımı yapmadını söylemişsiniz. Kefirin kendisi de çok sayıda bakteri içeren bir kültür olduğuna göre, bu yorumunuzdan kefirin kendi kendisini yoketmesi veya en azından kendi kendisinin gelişimini durdurması anlamı çıkmıyor mu?


Kefir taneleri, oluşturdukları simbiotik yaşam biçimiyle zararlı organizmalara karşı oldukça korunaklı bir ortam oluşturuyorlar. Kefir binyıllardır aynı biçimde üretilmiş. Yüz yılı aşkın süredir çoğaltılıp paylaşılarak dünyada yayılmış. Türkiye'de de onyıllardır komşular, arkadaşlar arasında paylaşılarak yayılmış. Şimdi siz kefirin pazarlamasını yapan bir kişi olarak bu yöntemin sakıncalı olduğunu, sadece “patentli” olarak üretilen kefirin satın alınması gerektiğini söylüyorsunuz. Dediğim gibi ben de sizin ürün satışını yaptığınız firmadan kefir aldım ve çok memnunum. Ama yine de sizin pazarlama tekniğinizi doğru bulmuyorum.
memet beyde benim gibi anlamış demek ki yazınızda böyle bir ifade var hem neden söylediklerinizi çarpıtma ihtiyacı duyayım ben Kefir tanesi Kefir ile ilgili bilmek istediğiniz tüm bilgiler tarifler burda. sitesinin kurucusuyum 2007 yılından beri bu konu ile ilgili yazıları bu siteye seçerek koyuyorum söylediğiniz gibi pazarlamacı falan değilim şimdiye kadar tavsiye edebileceğim bir maya yoktu ama artık var ve tavsiye edebiliyorum.Kaynağını bilmediğiniz içinde olduğu belli olmayan hiç bir şeyi kimseye tavsiye edemem.Sizde alıp memnun kaldığınıza göre sorun yok tarım bakanlığından üretim izni olmayan ürünlerinde satışı yasak zaten kendine güvenen gider ordan iznini alır.

Kelebek çalısı mesajında durumu gayet güzel açıklamış benim söylediğimde farklı değil kefirin mayalanma süreci uzarsa içinde ne var ne yok ölür.(Bu kaç saatte olur ne kadar sürer onu akademisyenlere sormak lazım) Bu yüzden kafkasyada açık yaralara antibakteriyel olarak kullanılır.Ama bu hale gelmesi için mayalanma sürecinin uzaması lazım. En başta içine zararlı bakteriler karışırsa onlarda bir aşamaya kadar çoğalıyor.

Yazdıklarım kullandığınız ifadeler karşısında cevabi olarak yazıldı.Tek bir google aramasıyla bile sonuca ulaştığınızı söyleyen sizsiniz.Bende google da her bulunan doğru olacak diye bir şey yok diyorum.O yüzden artık semantik arama motorlarına yönelik çalışmalar var.Olayı dağıtmaya gerek yok Kelebek çalısının gönderdiği ayrıntılı şekilde okumanızı tavsiye ederim .

nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön