Konu: Kefir
View Single Post
Eski 22-06-2012, 09:24   #461
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Keşke üniversitelere sizin kadar safça bir güven duyabiliyor olsaydım. Özellikle günümüzde ülkemizde üniversite ve benzeri bilimsel kurumlar ile bilimi böylesine bağdaştırıyor olmanız bana çok iyimser göründü. Özellikle meslek yüksek okulları ile üniversite kavramının birbirine karıştırıldığı ülkemizde sizin yaklaşımınız fazlasıyla iyimser. Bence siz bazı şeyleri karıştırıyorsunuz.

Bakın "Memet",
Allahınızı severseniz üniversiteleri bütün olarak itham ettiğim şeklindeki bir kanıya nereden, hangi yazımdan vardığınızı söyleyebilir misiniz?

Şu yukarıdaki alıntınıza bakıp söylemiştim zaten.
Geri kalan cümlelerinizi de alıntıdaki yazınıza cevaben ben size yazsaydım anlamı olurdu.




Sakın bu kefir mayalama işlemleriniz, işlenmiş kutu süt kullanmanız nedeniyle bozulmuş olmasın. Ne de olsa bu sütleri kullanmakla, doğal florası yok edilmiş bir işlenmiş ürün kullanmış oluyorsunuz.

İlgisiz bir durum bulmaya çalışmışsınız. UHt tekniği sütün içince bakteri üretildiği bir teknik değildir. Dolayısıyla pastörize edilmiş süt zararlı değildir ve kefiri de kutu süt bozmaz.

Ev ortamında kefir üretimi malesef bakteri bulaşmasına açık bir ortam. Çiğ sütü (zaten içeriğinde ne olduğunu da bilemeyeceğiniz için kendisi bakteriler içeriyor olabilir) de kullansanız ev ortamında aynı sonuç ortaya çıkabilir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön