agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-05-2012, 18:26   #421
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 14
benim kefirim nihayet 48 saat içinde minik bir çaybardağını mayaladı acaba hep 48 saatte mi mayalayak

redsonia beğendi.
ereninannesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2012, 19:19   #422
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ereninannesi Mesajı Göster
benim kefirim nihayet 48 saat içinde minik bir çaybardağını mayaladı acaba hep 48 saatte mi mayalayak
Bulunduğu ortamın ısısına göre, içinde kefir mayası bulunan süt daha az veya fazla sürede kefire dönüşür. Artık yaz geldiğine göre, kefiriniz 48 saatten önce mayalanmaya başlayacaktır büyük ihtimal. O sebeple zaman zaman kapağını kaldırıp kontrol edebilirsiniz, yaz dönemi için belirli bir düzene oturması açısından.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2012, 08:06   #423
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-07-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Bulunduğu ortamın ısısına göre, içinde kefir mayası bulunan süt daha az veya fazla sürede kefire dönüşür. Artık yaz geldiğine göre, kefiriniz 48 saatten önce mayalanmaya başlayacaktır büyük ihtimal. O sebeple zaman zaman kapağını kaldırıp kontrol edebilirsiniz, yaz dönemi için belirli bir düzene oturması açısından.
teşekkür ederim ilginize

ereninannesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2012, 16:52   #424
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-05-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 11
Ben de kefir'i cam kavonuzda ve üzeri peçete ile kapatılmış olarak güneş görmeyen yerde mayalıyorum, havaların ısınmaya başladığı bu aralar 12 saat arasında içilecek kıvama geliyor.

vourla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 09:15   #425
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vourla Mesajı Göster
Ben de kefir'i cam kavonuzda ve üzeri peçete ile kapatılmış olarak güneş görmeyen yerde mayalıyorum, havaların ısınmaya başladığı bu aralar 12 saat arasında içilecek kıvama geliyor.
bende kavanoza aldıktan sonra üstünü streç flim ile kaplıyor ve üzerine kürdan ile 20 tane kadar delik açıyorum.

yusufziya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2012, 00:53   #426
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-07-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 160
Kefiri sütün içinde ne kadar fazla tutarsanız o kadar ekşi olur.Fermantasyon süresi uzadıkça ekşilik artar.Yoğurtta olduğu gibi.

Nevin Marangoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 19:13   #427
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Üniversitede Üretilmiş Doğal Kuru Kefir Mayası

Kafkas kökenliyim 5 yıldır www.kefirtanesi.com sitesi ile kefiri tanıtmaya çalışıyorum.Kefir mayası isteyenlere Isparta üniversitesi teknokentinde Prof Dr Zeynef seydim tarafından patenti alınarak üretilmiş mayayı tavsiye ediyorum.Evde üretilmiş mayalar steril ve kökeni belli olmayan mayalar bu yüzden yarar yerine zarar getirebilir.Ayrıca kargo ile gönderilen yaş kefir mayası kargo şartlarında bozulup zararlı bakteri üretebilir.Bu konuda sorusu olanlara cevap vermeye çalışacağım..


nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 14:55   #428
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kefir'e yeni başladım(bir kaç ay), kendi Kefir'imi evde yapıyorum. Kefir'de hazır süt kullanıyorum(Pınar Süt gibi). Diğer adımları iyi yapmaya gayret gösteriyorum. Benim bir sorum olacak sizlere, sizlerde bilirsiniz, çiğ süt kaynatıldı mı içindeki faydalı bakteriler zarar görüp işlevini yitirmektedir. Demek istediğim soru şu : Çiğ sütü(sağımdan sonra) hiç kaynatmadan Kefir'de kullansam bir sakıncası olur mu?, öğrendiğim bir bilgi, Kefir, çiğ sütün içindeki zararlı bakterileri(mikropları) öldürüyormuş(etkisizleştirme) yönünde. Arkadaşlar bu bilgi doğru mu?, denemekten korkuyoruz. Çiğ Sütle yapılan bir Kefir'i içsem bana hastalık bulaşır mı?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2012, 17:59   #429
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Kefiri anavatanında, doğduğu topraklarda yapanlar, acaba sütü sağdıktan sonra kaynatıyorlar mı? Ben de merak ettim.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2012, 13:34   #430
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kefir'e yeni başladım(bir kaç ay), kendi Kefir'imi evde yapıyorum. Kefir'de hazır süt kullanıyorum(Pınar Süt gibi). Diğer adımları iyi yapmaya gayret gösteriyorum. Benim bir sorum olacak sizlere, sizlerde bilirsiniz, çiğ süt kaynatıldı mı içindeki faydalı bakteriler zarar görüp işlevini yitirmektedir. Demek istediğim soru şu : Çiğ sütü(sağımdan sonra) hiç kaynatmadan Kefir'de kullansam bir sakıncası olur mu?, öğrendiğim bir bilgi, Kefir, çiğ sütün içindeki zararlı bakterileri(mikropları) öldürüyormuş(etkisizleştirme) yönünde. Arkadaşlar bu bilgi doğru mu?, denemekten korkuyoruz. Çiğ Sütle yapılan bir Kefir'i içsem bana hastalık bulaşır mı?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Kefirin bakteri oldurucu ozelligi yoktur.Cunku kendiside yararli bakterilerden olusur.Duzgun sartlarda mayalanmazsa kefirin icinde zararli bakyerilerde ureyebilir Cig sutle mayalamanizi tavsiye etmem

nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2012, 12:54   #431
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, bayağı kafamı kurcalıyordu, az kaldı deneyecektim.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2012, 13:46   #432
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehuse Mesajı Göster
Kefirin bakteri oldurucu ozelligi yoktur.Cunku kendiside yararli bakterilerden olusur.Duzgun sartlarda mayalanmazsa kefirin icinde zararli bakyerilerde ureyebilir Cig sutle mayalamanizi tavsiye etmem
Kefirin zararlı bakterilerin üremesini engelleyici etkisi vardır. Bu yüzden hijyenik şarlarda taze sağılmış süt ile yapılan kefir çok daha sağlıklıdır. Bilim dünyası enzimlerin önemini ve canlıların metabolizması üzerinde ne kadar çok etkiye sahip olduğunu yeni yeni keşfediyor. Süt kaynatıldığında, içerdiği son derece yararlı enzimler yok olur. Bu yüzden çiğ süt ile yapılan kefir çok daha yararlıdır.
Kefirin koruyucu etkisini açıklamak için size yabancı sitelerde gördüğüm bir deneyi örnek olarak anlatabiliim. Bildiğiniz gibi kefir ile mayalanma sırasında sütün beyaz kısmı ile sıvı kısmı ayrılır. Bu sıvı kısımı ayırın ve bir dilim bifteği bu sıvının içine yatırın. Mutfağın herhangi bir bölümünde (buzdolabında değil) istediğiniz sürece saklayın (1 hafta, 1 ay vs.). Sonra da bifteği pişirip gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Et çok uzun bir süre oda sıcaklığında bu sıvının içinde bozulmadan saklanabilir.
Yine de kefir ile uğraşırken hijyeni ihmal etmeyin.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2012, 21:50   #433
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Kefirin zararlı bakterilerin üremesini engelleyici etkisi vardır. Bu yüzden hijyenik şarlarda taze sağılmış süt ile yapılan kefir çok daha sağlıklıdır. Bilim dünyası enzimlerin önemini ve canlıların metabolizması üzerinde ne kadar çok etkiye sahip olduğunu yeni yeni keşfediyor. Süt kaynatıldığında, içerdiği son derece yararlı enzimler yok olur. Bu yüzden çiğ süt ile yapılan kefir çok daha yararlıdır.
Kefirin koruyucu etkisini açıklamak için size yabancı sitelerde gördüğüm bir deneyi örnek olarak anlatabiliim. Bildiğiniz gibi kefir ile mayalanma sırasında sütün beyaz kısmı ile sıvı kısmı ayrılır. Bu sıvı kısımı ayırın ve bir dilim bifteği bu sıvının içine yatırın. Mutfağın herhangi bir bölümünde (buzdolabında değil) istediğiniz sürece saklayın (1 hafta, 1 ay vs.). Sonra da bifteği pişirip gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Et çok uzun bir süre oda sıcaklığında bu sıvının içinde bozulmadan saklanabilir.
Yine de kefir ile uğraşırken hijyeni ihmal etmeyin.
Çiğ sütle yapılan kefir elbette daha besleyici olacaktır ama günümüzde içinde hastalık yapıcı mikroorganizmalar olmayan çiğ sütü nereden temin edersiniz bilemiyorum.Ayrıca kefirin zararlı mikroorganizmaları öldürmediğini aşağıdaki yazıdanda görebilirsiniz.

Kod:
Kefir tanesinde yer alan mikroorganizmaların çevre ile bağlantısı o denli geniş bir alana yayılmıştır ki, çeşitli mikroorganizmalar ile kontaminasyon bu mikroorganizmaların fonksiyonlarını engelleyemez. Sununla birlikte kefir tanesi ve kefirde birçok hatanın meydana gelmesinin ana nedeni kültür üretimi ve ürün eldesi sırasında yabancı mikrofloranın ortama hakim olmasıdır. Kefir mikroflorasının çok karmaşık olması nedeni ile, bu tür yabancı mikroflorayı belirlemek oldukça güçtür. En önemli kontaminasyon mikroorganizmalarını şu şekilde sıralamak mümkündür (Wegner ve Zicrick 1981):
-	Koliform Mikroorganizmalar: Koliform bakteriler kefir ana kültüründe (kefir tanesi), işletme kültüründe ve kefirde üretim hijyenine uyulmadığı taktirde gelişe-bilirler-, Üründeki gaz kabarcıkları çoğu zaman koli-form bakterilerin bir işareti olmayıp, şekeri parça-layan mayalardan ileri gelebilir.
-	Kahm Mayaları: Kahm mayalarının (Candida cinsleri) çoğalmaları, düşük sıcaklık derecesinde uzun süre fermantasyon sonucu söz konusu olur. Üst kısımda
sarı-beyaz, kremimsi bir tabaka oluştururlar. Üründe hoş olmayan kuvvetli bir maya aroması algılanmasına neden olurlar.
-	Geotrichum candidum; Kahm mayaları ile aynı koşullarda çoğalırlar. Üst kısımlarda beyaz renkle bir küf tabaka-sının oluşmasına neden olurlar. Penicillium, Mucor gibi diğer maya cinsleri ile nadiren kontamine olurlar.
-	Sirke Asidi Bakterileri(Acetobacter spp.); Normal kefir mikroflorası içinde yer almakla birlikte, alçak derecede inkübasyon sonucu çoğalarak, kefirin ekşi bir tat alma-sına neden olurlar. Bu durumda sirke asidi bakterileri de yabancı flora olarak kabul edilirler.
Ayrıca Akademik | Kefir tanesi Kefir ile ilgili bilmek istediğiniz her şey burada. linkinde konu ile ilgili bir çok araştırmayıda okuyup kulaktan dolma değil Akademik araştırmaların sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2012, 23:06   #434
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehuse Mesajı Göster
Çiğ sütle yapılan kefir elbette daha besleyici olacaktır ama günümüzde içinde hastalık yapıcı mikroorganizmalar olmayan çiğ sütü nereden temin edersiniz bilemiyorum.Ayrıca kefirin zararlı mikroorganizmaları öldürmediğini aşağıdaki yazıdanda görebilirsiniz.

Ayrıca Akademik | Kefir tanesi Kefir ile ilgili bilmek istediğiniz her şey burada. linkinde konu ile ilgili bir çok araştırmayıda okuyup kulaktan dolma değil Akademik araştırmaların sonuçlarını öğrenebilirsiniz.
Sn. Nehuse,
Yaklaşık 20 yıldır kefir hakkında sizin deyiminizle "kulaktan dolma" bilgileri takip ediyorum. Bunların içinde tüm dünyada yapılmış bilimsel araştırmaların sonuçları da var. Yani Türkiye'de bir üniversitenin daha yeni başlamış akademik çalışmaları değil tüm dünyada yayınlanan bilimsel makaleleri referans olarak alıyorum. Sizin yazınızı okuduktan sonra yaptığım tek bir Google araştırmasıyla bile aşağıdaki gibi, kefirin antibakteriyel özelliklerini açıklayan bir yazıya ulaşabildim.

"Antimicrobial properties of kefir
Garrote et al. (2000) tested the inhibitory activity of a supernatant of cows’ milk fermented with kefir grains, against Gram-negative and Gram-positive bacteria. Gram-positive microorganisms were inhibited to a greater extent than Gram-negative microorganisms; moreover, both lactic and acetic acids were found in the supernatants. Garrote et al. (2000) showed that milk supplemented with lactic acid or lactic acid plus acetic acid at the concentrations found in the kefir supernatant also had inhibitory activity against E. coli 3. They concluded that organic acids produced during kefir fermentation could have important bacteriostatic properties even in the early stages of milk fermentation.
Hydrogen peroxide is another metabolite produced by some bacteria as an antimicrobial compound. Yüksekdag et al. (2004a) showed that all 21 isolates of lactic acid bacteria from Turkish kefir produced hydrogen peroxide (0.04–0.19ug/ml). In a later paper, they reported that 11 out of 21 strains of kefir lactococci produced hydrogen peroxide (Yüksekdag et al. 2004b). All lactococci strains were effective in inhibiting growth of Streptococcus aureus, but were less effective against E. coli NRLL B-704 and Pseudomonas aeruginosa."
Kaynak: Nourish Kefir - Healthy Probiotic Drink - Nourish Kefir

Yine de önceki yazımda da kefirle uğraşırken hijyen koşullarına uyulması gerektiği uyarısını yapmıştım ki sizin alıntıladığınız yazıda da böyle ekstrem durumlarda kontaminasyon olabileceği açıklanmış.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 07:27   #435
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Sizin bilimsel kaynak ticari bir sayfaya benziyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 12:10   #436
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Sizin bilimsel kaynak ticari bir sayfaya benziyor.
Verdiğim link, ticari bir siteye ait. Tıpkı Sayın Nehuse'nin link verdiği sitenin olduğu gibi.
Ama sitede bulunan, alıntı yaptığım döküman bilimsel bir yayından alınmış. Tam linki şöyle:
http://www.nourishkefir.co.uk/upload_file/F8.pdf

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 12:19   #437
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Kefirin zararlı bakterilerin üremesini engelleyici etkisi vardır.

Ben Ege üniversitesinden kefir mayası alırken konuştuğumda ve bana verdikleri dökümanda içinde kolayca bakteri üreyebilir. Bu nedenle hijyen önemlidir demişlerdi.
Metni okuduğumda da içinde zararlı bakteri üremez gibi bir yeri ben anlayamadım. Zaten en ufak bir hijyen ihmalinde üstünün küf kaplanması yeterli oluyor durumu öğrenmek için.

Zaten aksi olsa steril koşullar gerekli değil denirdi.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 15:44   #438
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Kefirin zararlı bakterilerin üremesini engelleyici etkisi vardır.

Ben Ege üniversitesinden kefir mayası alırken konuştuğumda ve bana verdikleri dökümanda içinde kolayca bakteri üreyebilir. Bu nedenle hijyen önemlidir demişlerdi.
Metni okuduğumda da içinde zararlı bakteri üremez gibi bir yeri ben anlayamadım. Zaten en ufak bir hijyen ihmalinde üstünün küf kaplanması yeterli oluyor durumu öğrenmek için.

Zaten aksi olsa steril koşullar gerekli değil denirdi.
Tartışmanın başlangıcı çiğ sütün kullanılıp kullanılamayacağı sorusuna dayanıyor. Sadece burada değil tüm dünyada bu tartışma çok yoğun bir şekilde yapılıyor. Bazıları sadece fabrikasyon gıda ürünleri tüketilmesini savunuyor. Sütte de "Aman çiğ sütten uzak durun, sadece ambalajlı pastörize hatta UHT süt tüketin." söylemi çok yaygın.

ABD'de çiğ süt satanlar hapse atılıyor. Çiğ süt satmakta ısrar eden çiftçilerin, besicilerin çiftlikleri silahlı hükümet ajanları tarafından basılıp tüm varlıklarına el konuluyor. Bu işte dev gıda tekellerinin parmağı olduğu sık sık iddia ediliyor.

Çiğ süt düşmanlığı, yakında bizim ülkemizde de UHT kutu süt dışında süt tüketiminin yasaklanmasına varırsa hiç şaşmayın.

Kefir konusunda da elbette bunun mucizevi bir iksir olduğu, hiç bir zararlı içeremeyeceği gibi bir iddiada hiç bulunmadım. Tersine hijyen şartlarına azami özen göstermek gerektiği hep vurguluyorum. Çiğ süt kullanıldığında da, elde edilme koşullarının çok önemli olduğu, kaynağına dikkat edilmesi gerektiği aşikar.

Mağazalardan alınmış kutulu UHT süt kullandığımda, birden fazla kez bu sütün kefir mayalarımı öldürdüğüne şahit oldum. Besicilerimiz sanırım hayvanlarında bol bol antibiyotik kullanmayı iyi bir şey zannediyorlar.

Yine tartışmanın başına dönersek, iddiam odur ki eğer güvenilir bir kaynaktan, sağlıklı hayvanlardan hijyenik şartlarda sağılmış, taze çiğ süt bulabiliyorsanız, yapacağınız kefir, mağazadan satın aldığınız işlenmiş sütle yapılan kefirden kat be kat daha sağlıklı olacaktır.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2012, 15:50   #439
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Bu arada bilimsel yaklaşım diyerek sadece üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinin sözünü dinlersek, çok da doğru olacağını düşünmüyorum. Onların işlenmiş gıdalardan uzak durun demelerini bekleyemeyiz. Bu, onların kendi varlık nedenlerini inkar etmeleri anlamı taşırdı. Oysa işlenmiş gıdalar konusunda son yıllarda ortaya çıkan gerçekler herkesçe malum.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 08:15   #440
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Arkadaşlar bu güzel açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. "Doğayı bozmadan faydalanabilirsek hastalıklarımızı iyileştirebiliriz"

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 08:21   #441
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kefir'le ilgili bir kaç sorum olacak sizlere, müsaitseniz.

Sorularım :
- Kefir'in bozulduğunu tam olarak nasıl anlayabiliriz?
- Kefir'in maksimum faydalarından yararlanmak için, hangi vakitlerde içmek gerek.
- Kefir ile Kombu Çayı'nı birlikte kullanabilir miyiz?(gün içinde birkaç saat arayla)

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 08:32   #442
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Bu arada bilimsel yaklaşım diyerek sadece üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinin sözünü dinlersek, çok da doğru olacağını düşünmüyorum. Onların işlenmiş gıdalardan uzak durun demelerini bekleyemeyiz. Bu, onların kendi varlık nedenlerini inkar etmeleri anlamı taşırdı. Oysa işlenmiş gıdalar konusunda son yıllarda ortaya çıkan gerçekler herkesçe malum.
Bilim deyince , bilimin üniversite yapılıyor olması bakımından, üniversite dışında bilimsel görüş aramamanızı öneririm.
Bilim kuruları ticari kurumlar olmadıkları için bilimsel olarak uygun gören bilim adamları işlenmiş gıdalardan uzak durun da diyebilir, eğer bilimsel olarak bir sakınca görüyorlarsa. Ticari ürünler üniversitelerin varlık nedeni değildir sanırım karıştırdınız durumu.
Ben paketlenmiş sütle yaptım bugüne kadar kefirleri hiç bir sorun yaşamadım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 08:37   #443
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kefir'le ilgili bir kaç sorum olacak sizlere, müsaitseniz.

Sorularım :
- Kefir'in bozulduğunu tam olarak nasıl anlayabiliriz?
- Kefir'in maksimum faydalarından yararlanmak için, hangi vakitlerde içmek gerek.
- Kefir ile Kombu Çayı'nı birlikte kullanabilir miyiz?(gün içinde birkaç saat arayla)

Arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Benim üniversiteden aldığım dökümanda bir bardağı sabah kahvaltıdan biraz önce aç karnına bir bardağın da gece yatmadan yarım saat kadar önce içmenin yararlı olacağı yazılıydı.
Buna rağmen kesin bir durum olmadığı gün içinde de içilebileceği bardağın bir kerede içilmesinin de şart olmadığı söylenmişti.

Bozulan kefirin üstünde beyaz ya da pembe renkli bir tabaka oluşuyor. Tadı ve kokusu değişebiliyor.
Kombu ile birlikte içilir mi içilmez mi bilmiyorum. Başka gıdalarla birlikte kullanmayın diye bir uyarı duymadım.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 08:54   #444
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Memet bey yanıtlarınız için çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
------------
Not : Memet bey sizden bir ricam olacak, şifremi unutuğum için evdeki bilgisayardan siteye giremiyorum, şifremi, Özel Mesajlar"a veya hamdullah_tiken@hotmail.com'a gönderebilirseniz memnun olurdum, Allah razı olsun.


Düzenleyen Hamdullah : 18-06-2012 saat 09:43
Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 15:56   #445
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kefir'le ilgili kafama takılan bir sorum olacak sizlere, sorum şu : Sizinde bildiğiniz gibi Kefir kullandıkça büyüyen bir özelliğe sahip. Kefir yaptıkça, örnek olarak, nohut büyüklüğünde bir miktarı yesem bir sakıncası olur mu?, burdaki mantık, Kefir'i belli bir boyutta tutmaktır. Diyebilirsiniz, "etrafınıza verin", faydalarından bahsediyoruz, vermeye çalışıyoruz, insanda araştırma ve öğrenme merakı yoksa sonuç nafile oluyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2012, 23:47   #446
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bilim deyince , bilimin üniversite yapılıyor olması bakımından, üniversite dışında bilimsel görüş aramamanızı öneririm.
Bilim kuruları ticari kurumlar olmadıkları için bilimsel olarak uygun gören bilim adamları işlenmiş gıdalardan uzak durun da diyebilir, eğer bilimsel olarak bir sakınca görüyorlarsa. Ticari ürünler üniversitelerin varlık nedeni değildir sanırım karıştırdınız durumu.
Ben paketlenmiş sütle yaptım bugüne kadar kefirleri hiç bir sorun yaşamadım.
Keşke üniversitelere sizin kadar safça bir güven duyabiliyor olsaydım. Özellikle günümüzde ülkemizde üniversite ve benzeri bilimsel kurumlar ile bilimi böylesine bağdaştırıyor olmanız bana çok iyimser göründü. Özellikle meslek yüksek okulları ile üniversite kavramının birbirine karıştırıldığı ülkemizde sizin yaklaşımınız fazlasıyla iyimser. Bence siz bazı şeyleri karıştırıyorsunuz.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 00:03   #447
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Bence siz biraz birşeyleri karıştırıyorsunuz, önce hitabınız biraz karışmış.

Bilimle ilgili safça değişik fikrileriniz varsa bu sadece sizi bağlar.
Başka yerde bilim arıyorsanız da o da sizin ilginç kişisel bakış açınız olarak kalır.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 00:06   #448
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Memet bey yanıtlarınız için çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
------------
Not : Memet bey sizden bir ricam olacak, şifremi unutuğum için evdeki bilgisayardan siteye giremiyorum, şifremi, Özel Mesajlar"a veya hamdullah_tiken@hotmail.com'a gönderebilirseniz memnun olurdum, Allah razı olsun.
Benim şifrenizi tekrar yollama durumum yok. Kişisel iletişim başlığından Malina'dan yardım isteyebilirsiniz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 00:17   #449
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
"Kefir çiğ sütle yapılır mı" gibi basit bir soruyla başlayan tartışmanın bu noktaya gelmesinden hiç mi hiç hoşlanmadım. Her neyse, boş verin.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2012, 07:48   #450
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Tartışma çiy süt değil, kefirin bakteri öldürdüğü konusundaydı. Siz de buradan bilimsel bilgi üreten kurumları karalamaya geçmiştiniz. Bu durumdan rahatsız olduysanız bence de makul.

Üniversitelerin yönetim vs kanunlardan kaynaklanan sorunlar yaşaması bilimsel bilginin orada üretildiği gerçeğini değiştirmiyor.

Bilimsel bilginin referansı orasıdır.
Üniveristelerimzde eğitim kalitesinin durumu konusu bunu değiştirmez.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024