Konu: Kefir
View Single Post
Eski 13-06-2012, 13:34   #430
nehuse
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kefir'e yeni başladım(bir kaç ay), kendi Kefir'imi evde yapıyorum. Kefir'de hazır süt kullanıyorum(Pınar Süt gibi). Diğer adımları iyi yapmaya gayret gösteriyorum. Benim bir sorum olacak sizlere, sizlerde bilirsiniz, çiğ süt kaynatıldı mı içindeki faydalı bakteriler zarar görüp işlevini yitirmektedir. Demek istediğim soru şu : Çiğ sütü(sağımdan sonra) hiç kaynatmadan Kefir'de kullansam bir sakıncası olur mu?, öğrendiğim bir bilgi, Kefir, çiğ sütün içindeki zararlı bakterileri(mikropları) öldürüyormuş(etkisizleştirme) yönünde. Arkadaşlar bu bilgi doğru mu?, denemekten korkuyoruz. Çiğ Sütle yapılan bir Kefir'i içsem bana hastalık bulaşır mı?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Kefirin bakteri oldurucu ozelligi yoktur.Cunku kendiside yararli bakterilerden olusur.Duzgun sartlarda mayalanmazsa kefirin icinde zararli bakyerilerde ureyebilir Cig sutle mayalamanizi tavsiye etmem

nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön