agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-06-2012, 14:34   #11
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 07-06-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah Mesajı Göster
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar Kefir'e yeni başladım(bir kaç ay), kendi Kefir'imi evde yapıyorum. Kefir'de hazır süt kullanıyorum(Pınar Süt gibi). Diğer adımları iyi yapmaya gayret gösteriyorum. Benim bir sorum olacak sizlere, sizlerde bilirsiniz, çiğ süt kaynatıldı mı içindeki faydalı bakteriler zarar görüp işlevini yitirmektedir. Demek istediğim soru şu : Çiğ sütü(sağımdan sonra) hiç kaynatmadan Kefir'de kullansam bir sakıncası olur mu?, öğrendiğim bir bilgi, Kefir, çiğ sütün içindeki zararlı bakterileri(mikropları) öldürüyormuş(etkisizleştirme) yönünde. Arkadaşlar bu bilgi doğru mu?, denemekten korkuyoruz. Çiğ Sütle yapılan bir Kefir'i içsem bana hastalık bulaşır mı?, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
Kefirin bakteri oldurucu ozelligi yoktur.Cunku kendiside yararli bakterilerden olusur.Duzgun sartlarda mayalanmazsa kefirin icinde zararli bakyerilerde ureyebilir Cig sutle mayalamanizi tavsiye etmem

nehuse Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025