Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nehuse
Kefirin bakteri oldurucu ozelligi yoktur.Cunku kendiside yararli bakterilerden olusur.Duzgun sartlarda mayalanmazsa kefirin icinde zararli bakyerilerde ureyebilir Cig sutle mayalamanizi tavsiye etmem
|
Kefirin zararlı bakterilerin üremesini engelleyici etkisi vardır. Bu yüzden hijyenik şarlarda taze sağılmış süt ile yapılan kefir çok daha sağlıklıdır. Bilim dünyası enzimlerin önemini ve canlıların metabolizması üzerinde ne kadar çok etkiye sahip olduğunu yeni yeni keşfediyor. Süt kaynatıldığında, içerdiği son derece yararlı enzimler yok olur. Bu yüzden çiğ süt ile yapılan kefir çok daha yararlıdır.
Kefirin koruyucu etkisini açıklamak için size yabancı sitelerde gördüğüm bir deneyi örnek olarak anlatabiliim. Bildiğiniz gibi kefir ile mayalanma sırasında sütün beyaz kısmı ile sıvı kısmı ayrılır. Bu sıvı kısımı ayırın ve bir dilim bifteği bu sıvının içine yatırın. Mutfağın herhangi bir bölümünde (buzdolabında değil) istediğiniz sürece saklayın (1 hafta, 1 ay vs.). Sonra da bifteği pişirip gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Et çok uzun bir süre oda sıcaklığında bu sıvının içinde bozulmadan saklanabilir.
Yine de kefir ile uğraşırken hijyeni ihmal etmeyin.