agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni206Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-06-2017, 09:18   #811
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
fermente ürünler asidiktir ve yemek esnasında tüketilirse sindirime yardımcı olur. yemek esnasında su içilirse midede ph yükselir ve sindirim sekteye uğrar.
yemekte su yerine fermente içecekler tüketelim.
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...

Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-06-2017, 14:40   #812
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 789
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mnkartal Mesajı Göster
Merhaba, satın aldığım kefiri farkında olmadan biraz fazla sıcak sütte mayaladım, iyi mayalanmadı sıvı kaldı. Acaba yararlı mayalar ölmüş müdür, mayayı yenilemem mi gerekir?

kefir yapmak yoğurt yapmaktan kolaydır. 25-30 derece sıcaklıkta 24 saate olur. 18 saate olursa tatlı olur. 24 saati geçerse ekşi olur. ben her türlü seviyorum. kımızı daha çok seviyorum.

aydemiraydın Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2018, 17:01   #813
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 2,690
Galeri: 3
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 12:43   #814
Ağaç Dostu
 
yalper's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 145
her mayalamada taneleri yıkamaya bence gerek yok, ama ben de bazen bunu yapıyorum

yalper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 19:21   #815
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 2,690
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Ben mayaladım tutmadı, taneler çok çok küçüktü, lisianthus tohumları kadar.

24 saat beklettim döktüğümde dibinde azıcık bir şey yoğurtlaşma vardı ama kefirler de mercimek tanesi kadar olmuşlardı. Yıkayıp tekrar mayaladım, daha sıcak bir odaya aldım bu sefer.
Burada bahsettiğim ikinci denememde de başarısız olduktan sonra bir deneme daha yaptım.

İlk sütü sütçüden aldığım sütle ve başaracağımı umarak yapmıştım ancak olmadı. 1 lt. süte kefiri mayalamıştım.

İkincide elimde günlük süt yoktu, aceleyle markete inip Torku süt aldım, 250 ml'e mayaladım yine tutmadı 24 saat de bekletmiştim.

Üçüncüyü pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmalarımda kullanılmak üzere BİM'den aldığım Dost marka süte mayaladım.
Ancak bu defa kefir tanelerinin çok küçük olduğuna karar verip takribi 150 ml kadar süte mayaladım. Kapağını kapattım ve karanlık yerde tuttum. Üstelik normal şartlarda 30 derecede mayalanması söylenen kefiri buzdolabından çıkardığım süte direkt mayaladım. 24 saat sonunda kefirim oldu.

Bana gelen kefirler ilk geldiklerinde toplu iğne ucu kadardılar. İlk iki başarısız denemem sırasında büyümeye devam ettiler.

1 lt. süt için iki yemek kaşığı kefir ölçüsü veriliyor ki bu benim ilk ve ikinci başarısızlığımı açıklıyor, üçüncü denememde süt miktarını çok az tuttuğum için de kefirim oldu.

Şimdilik kefirimizi büyütüp çoğaltma önceliğimiz var.

akçabardak ve Kozanli beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2018, 19:58   #816
Ağaç Dostu
 
Kozanli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-09-2015
Şehir: Bursa/Emirsultan
Mesajlar: 160
80 yaşında bir ablam var.
Yaptığı kefirden bir tase ikramda bulundu, hangi sütten yaptığını sorduğumda sığır-camız karışımı sütten yaptığını söyledi.
İçmem için de bu sütü önermişti ve iki haftadır alıyorum.
Kefir içinde bu sütü bir deneyin derim.
3 L bidon içinde satılıyor.
Oldukça yağlı süt.
Biraz reklam gibi oluyor gerçi...

Eklenen Resimler
 
Kozanli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018