![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://forestry.about.com/cs/royalpa...goldroot_2.htm http://www.worldpaulownia.com/html/tech.html http://www.dragontrees.com/dragonbe.html http://www.paulowniatrees.com/faq.htm http://www.kougei.or.jp/english/craf...3/d0613-5.html |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sevgili Todor, Verdiğin linklere teşekkürler. Aslında ben o soruyu verdiğin bilginin doğruluğundan kuşkulandığımdan değil de, bu ağacın plantasyonunu yapan ve Türkiye'ye tanıtmaya çalışan bir şirketin bu önemli bilgiyi web sitesinde es geçmesinin bende yarattığı şaşkınlığın etkisiyle yazmıştım. Bir tür sesli düşünme yani... Neden bahsetmemişler acaba, yoksa Türkiye'de yetişen türlerinde bu özellik yok mu derken sanki seninle karşılıklı sohbet ediyormuşuz gibi yazıvermişim işte... Oysa yazılı iletişimin sözlü iletişimden çok farklı kuralları var. Kusura bakma, sana iş çıkardım. Öte yandan, yine de iyi oldu linkleri verdiğin, zira geniş bir zamanımda bi google yapar bakarım derken unutuvermişim, şimdi bir bir bakacağım verdiğin adreslere. Bu arada, seçtiğin yaşam tarzına çok imrendiğimi, dahası bu cesaretinden ötürü sana gıpta ettiğimi de belirteyim. Ne güzel etmişsin de emekliliği beklemeden hayatını yaşamayı seçmişsin. Ne diyeyim, darısı benim de başıma... Sevgiler, Nil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kuşku duyduğunu **** inanmadığını düşündüğüm için değil, aradığını bulmana yardımcı olabilmek için verdim linkleri. Aksi aklıma bile gelmedi. ![]() İnşallah herkes gönlünce bir yaşam sürebilir. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Ben ahşap kulübemde sona geldim.Önümüzdeki hafta taşınabilecek duruma geldi.Darısı diğer ahşap severlerin başına. Bursaya 15 km uzaklıkta 90 dönüm arazi üzerinde 150m2 lik bahçeler.Elektrik,su ve kanalizasyon kapıda.Kulubeyi siz yapıyorsunuz ve 0n yıl kiralıyorsunuz.Kulübe 20m2.Bütün kulübeler standart.130m2 bahçe.Bahçeyi istediğiniz gibi kullanıyorsunuz. Kulübe maliyeti 13.000-15.000 YTL.Benim kulübem taban ve tavan taş yünü yan duvarlar köpük(foamboard) strafor değil.İkisi arasında ciddi fiat farkı var.Duvarlar niye taş yünü değil? Taş yünü veya cam yünü zamanla duvarlarda aşağıya doğru oturuyor.Her iki maddenin de alev alma derecesi ahşabın üzerinde.Yani yangın çıkarsa hepsi yanar.Onun için elektrik tesisatına dikkat edilmeli. Hepsinden önemlisi iyi ve uysal bir usta bulmanız gerekiyor.Yoksa çok üzülürsünüz.Burada 8 aydır bitmeyen kulübeler var. Digital makineyi bir türlü alamadım.Aldığımda resimlerini de ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim sorduğumda emdirmeyi vakum altında 75-100 dolar/m3 yapıyorlar. İç mekan için tavsiye etmem.Sonuçta kimyasal madde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yni kesip kullanırsanız ortası çürümeye dayanıksız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar Ahşapta bir de 'ısıl işlem' denilen bir işlem var. İlgilenenlerin aşağıdaki siteye bakmalarını öneririm. http://www.novawood.com.tr/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Emdirmede kimyasal maddenin ağaca nüfuzu(işlemesi) ağacın kalınlığı ile orantılıdır.Hiç bir zaman %100 (sıfır noktasına kadar kimyasal madde nüfuzu) olmaz. Bir de fırça ile yapılan veya sürülen emprenye maddeleri var.Emdirme(emprenye) denirse? Marangozların büyük bir kısmı emdirmeyi bu maddelerle yapılan işlem sanıyorlar.Ben kulübemi yaptırmadan önce en az on marangoz ile görüştüm,biri hariç emdirmeyi bilmiyorlar veya bilmek istemiyorlar.Sonuçta bende fırça ile bu maddeleri ahşaba sürdürdüm.Güya emprenye yaptım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç fırınlanmadan kullanılırsa,daha sonraları birçok problemle karşılaşılır.Bunun için genelde mobilya da kullanılacak ağaçlar 70-80C de belli süre tutularak bünyesindeki rutubeti atması sağlanır.İç ve dış lambirilerinizi mutlaka fırınlanmış ağaçtan yaptırmanız gerekir.Fırınlanmamış lambiri kullanılırsa,ilk yaz sıcaklarında tahtalarınız birbirinden ayrılacaktır.Veya ağaçlar kuru bir yerde çok uzun süre (1-2 yıl) bekletilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
arkadaşlar adapazarındada durum farklı değil.fiyatlar uçuk arsamın 500 metre ilerisinde m2 sine 150-160 ytl istiyorlar. benim arsam 11 dönüm yol kenarı ben burayı mütahite daire karşılığı vermek istiyorum.şu an için imar yok ama çok yakın zamanda çıkması bekleniyor. ağaçlar.net olarak koop.kurularak buraya ahşap evler yapabiliriz. daha önce resimleri yolamıştım ama kimse ilgilenmedi. tabi e.kalafatta bize yardımcı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, ağaç kurutulması veya emprenye edilmesi teknik bir konudur. İnsanlarımızın her konuyu sulandırmaya meyilli olması sebebiyle konu yerlerde gezmeye başlamıştır. Ahşabı kurutmak için önce buharla ıslatırsınız mesela, gözeneklerini açmak için. Fırın kurusu kerestelerde her ağaca uygulanan bir proğram mevcuttur. Bu, ağacın kalınlığına sertliğine boyutlarına, dışarıda bekleme süresine vb. etmenlere göre ayarlanır. Dışarıda havanın bağıl nemi hiç bir zaman ev içi neme düşemeyeceğinden,dışarıda kuruttuğunuzu zannettiğiniz keresteyi evde kullandığınızda ilk kışta kaloriferler yanınca evdeki nem %8 olacağından çekmeye mahkumdur. Dışarıdaki nem % 18'i hiç bir zaman düşmez. Emprenye denilen kimyasal madde su bazlı veya solvent bazlı olarak piyasada bulunur. Adından anlaşacağı gibi solvent bazlı emprenye ötekine göre daha zehirli ancak daha dayanıklıdır. Ancak iç cephelerde kullanılmaz. Örnek kullanım yeri elektrik direkleridir. Evinizi daha sağlam yapmak isterseniz solvent bazlıyı dış cephede, su bazlıyı iç cephede kullanabilirsiniz. Emrenye ağaca alabileceği kadar emdirilir. Çünkü ağaç canlı bir malzemedir. Bir insanın da belli bir sıvı kapasitesi vardır. Daha fazlasını içemez. Ancak belli ilaçlarla içindeki sıvıyı çıkartırsanız daha fazla içebilir. Ağacı da yaş olarak kazana koyarsanız, içine alacağı emprenye maddesi yüzeylerden çok az kısım kadar olacaktır. Ayrıca ağaç malzemeyi birbirine bağlanmış borucuklar gibi düşünün, bu borulara ancak baş tarafından doyurucu sıvı verebilirsiniz. Yan taraflardan sadece aralıkları kadar sıvı alır,boruların içine yandan sıvı sokamazsınız.Yani emprenye kazanına koyup ıslatacağımız ağacı önce kurutma fırınlarınla mümkün olan en az neme indirmemiz gerekiyor. Basitçe anlatmaya çalıştım. Umarım aydınlatıcı olmuştur. Yazarken karmaşık gibi geldi ancak dediğim gibi teknik bir konudur. İşi yaptıracağınız kişinin doğru kişi olması önemlidir. Sonuç umarım terk edilen pvc penlere mahkum edilen ahşap penlere dönmez. Sn Özden Cengiz'e de ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.ben bu tür oluşumlara açığım. Yeter ki insanlar o olgunluk düzeyine ulaşsınlar. Ahşap evde oturmak bir ayrıcalıktır. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Selahatttin Yılmaz çok güzel olmuş ,babanızın ellerine sağlık. Umarım trafiğe çıktığında sorun yaşamaz. Anladığım kadarı ile römorkun üzerine yapmış.Durağan hallerde askı demirinin(Ayarlı demir takozlar-inşaatlarda kullanılan ayarlı iskeleler kesilip yapılabilinir) üzerine almak gerek,yoksa bir süre sonra lastikler oturur.Arka da ise stop lambaları yok .Trafikte sorun yaratabilir. Güle güle kullanın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, siteye yeni üye oldum. Ahşap konusunda ekalafat isimli üye kadar bilgili değilim, yazdılarını okudum ve faydalandım, teşekkürler ![]() Ancak mesleğim restoratör mimarlık, özellikle İstanbuldaki ahşap yapılar hakkında bilgi yardımında bulunabilirim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel, elinize sağlık. Maliyet hesabı çıkartma şansınız varsa bir çok arkadaşımız için çok bilgilendirici olacaktır. Lambirinin m³ fiyatı nedir, su basmanı kaça mal oldu, mutfak kaça mal oldu, işçilik vs vs. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Toki kulübelere dönüp bakmaz... Verandadan bir görüntü,masanın üzerindeki Sellukam. Diğer resim de banyodan bir görüntü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maliyet hesabı tabi ki çıkarabilirim. Öncelikle şunu söyleyeyim, ama bu iş hileye çok uygun. Ben benim kulübemi 13.500YTL ye mal ettim.(Anahtar teslimi). Usta ile 30 maddeden oluşan bir sözleşme yaptım. Bu sözleşmede anahtar teslim tarihini de belirttim. Ben hiç üzülmedim ve kulübemi 1 ay içinde teslim aldım. Teslim alma tarihim mart sonu. Benle ayni tarihte başlamış olan kulübeler hala bitmedi. Ödemeyi anahtarı teslim aldıktan sonra yaptım. Usta malzemeleri getirdiğinde %25 ödeme yaptım sadece. Kulübe 70 cm yüksekliğinde 12 demir kazık (10*10 profil) üzerine kuruldu. Bu kazıklar üzerine 10*15 kalınlığında kalaslar kullanılarak taban oluşturuldu. Yan dikmelerim de 10*10 ağaç kullandım. Tabanda 1.sınıf sibirya çamı taban tahtası kullandım. İç kaplamalar 1.sınıf lambri,dış kaplamalar 2.sınıf lambri. Lambrinin m3 ü 750-850YTL. Ağacın m3 ü 650-750YTL. İsolasyon ve çatı kaplama malzemesi olarak değişik alternatifler var. Ben yan duvarlarda foamboard tabir edilen 2*4 cm kalınlığında köpük, çatıda 8 cm kalınlığında camyünü ve çatıda da şıngıl kullandım. Banyoda serelin mütevazi lavabo ve klozetlerini kullandım. Toplamda 8m3 ağaç kullanıldı. Bahçe düzenlemesini ve çitleri kendim tek başıma yaptım. Nede olsa hobi bahçesi,benim de katkımın olması gerekir. İşçilik 3000-3500 YTL olarak hesap edilebilir. Malzemeyi kendiniz alıp,bir ustaya gündelik ile yaptırırsanız maalesef fiat daha pahalıya çıkıyor. Gündelikte ustalar daha gevşek çalışıyor ve siz devamlı malzeme almak zorundasınız. Misal, bugün lambri, yarın çivi, öbürgün biraz daha büyük çivi vs. vs. Marangozluk gibi bir beceriniz varsa, iki yardımcı ile bu işi yapabilirsiniz. Benim kulübem 20m2 alan üzerine kurulu. 12m2 bir oda,2m2 banyo ve 6m2 verandadan oluşuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Güle güle oturun evinizde ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
SÖZLEŞME METNİ 1- İnşaat 25 iş günü içinde anahtar teslimi olarak bitirilecek. 2- Ödemenin % 25 i malzemeler inşaat alanına geldiğinde ödenecek, kalanı anahtar teslim edildiğin de ödenecek. 3- İnşaatta hiçbir şekilde eski malzeme kullanılmayacak. 4- Temellere 12 adet 100*100*4 profil kazık kullanılacak.Profil boyları 1300 olacak. 5- Tabana beton atılacak ve betonun içinde demir olacak. 6- Taban ve tavan kirişleri 100*150 olacak. 7- Aşık 100*150 olacak. 8- Taban döşeme direkleri ve yan dikmeler 100*100 olacak ve 40cm ara ile döşenecek 9- Taban döşeme tahtaları 1.sınıf lareks olacak. Kalınlık 3cm. 10- Yan duvarlara direkler arasına çapraz atılacak. 11- Yan duvarlarda 2*4 cm kalınlığında köpük (strafor değil) kullanılacak. 12- Taban ve tavanda 8 cm kalınlığında isocam kullanılacak. 13- İç lambiriler 2.sınıf fırınlanmış çam olacak. 14- Dış lambiriler 1. sınıf fırınlanmış çam olacak. 14- 2 ad. kapı, 3 büyük,1 küçük pencere yapılacak;pencereler ısı cam yapılacak. 15- 1 ad. ahşap dolap ve banko yapılacak.Banko üzeri mermer(Marmara harici) olacak. 16- Kapı ve dolap aksesuarları çin malı olmayacak. 17-Banyoda Serelin standart malzemeleri (ayaklı lavabo,klozet) kullanılacak. 18-Banyo duvarları ve mutfak bölümü fayans olacak. 19-Mutfağa evye takılacak. 20-Elektrik tesisatında antikron kablo kullanılacak (4*3) 4 adet V-Otomat ve aşırı akım rölesi takılacak. 21-11 adet lamba, 6 adet priz takılacak,sisteme topraklama mutlaka yapılacak. 22-Prizler ve anahtarlar mütahit, lamba ve aksesuarları tarafımdan alınacak. 23-Verandanın etrafı 80 cm yüksekliğinde kapatılacak. 24-Merdiven yapılacak. 25-Kazıkların etrafı ahşap kaplanacak,ilk sıra tuğla ile işlenecek. 26-Çatı ve yan duvarlar toza karşı naylon veya ziftli kağıt ile isole edilecek. 27-Çatı 1. sınıf OSB ile kapatılacak ve üzeri şıngıl ile kaplanacak. 28- Şıngıl yapıştırılacak ve çivilenecek. 29- Saçaklara oluk konacak. 30- OSB lerin çakılacağı direkler tek parça olacak ve 40-50 cm ara ile konacak 31- Bütün dış cephe önce HECKSEN DEKOR un emprenye maddesi ile boyanacak sonra yağlı boya yapılacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|