24-02-2007, 20:17 | #31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2007
|
Arkadaaşlar bir ev projesi arıyorum. Gömme bodrum üstü bir buçuk katlı istiyorum. Ama birtürlü isteğime göre bulamıyorum. Prefabrik evlere baktım çok pahalıya geliyor. Bende kendim yaptırmak istiyorum. Proje bulamıyorum. Fikri olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olurum. |
28-02-2007, 23:40 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Ben görmedim Fırında baca oluyor mu? Yanlış biliyor da olabilirim ama fırında odun yakılıp, içerisi belli bir ısıya ulaşınca ekmek, patates vs. konuluyor. Sonra bunlar közlerin ısısı ile pişmek üzere fırının kapısı kapatılıyor. Yanlış mı biliyorum? |
28-02-2007, 23:45 | #35 |
Ağaç Dostu
|
Hayır doğru biliyorsunuz sn aybala da ...sadece ben merak ettim...belki benim düşünemediğim bir yöntemle baca sorununu halletmiş olabilirler...gördüğüm yanlış değilse dış mekanda ve evin duvarına yapılmış.... |
01-03-2007, 00:09 | #39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Böylece ateşin kiri,külü dışarıda, sıcağı içeride olabilir. Bir fikir tabii. |
|
01-03-2007, 11:59 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Özellikle fırın ve panjur kapı dikkatimi çekti. Ama fırının bacası yok dumanı nasıl dışarı çıkıyor. Pek anlamadım elbet bir bilen de vardır. |
01-03-2007, 12:13 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Sayın eyüp1 benim aldığım aletin markası (weitec) küçük alanlar için olanı da var. |
06-03-2007, 11:48 | #42 |
Ağaç Dostu
|
Suat Bey merhaba, Ben yeni üyelerinizdenim. Yazılanları okurken sizin Çanakkale'de ev yaptırdığınızı öğrendim. Ben de Lapseki ilçesi Suluca köyünde bir ev aldım, tadilat yaptıracağım ve iyi bir ustaya çok ihtiyacım var. Sakıncası yoksa sizin Ali Usta'yla tanışmak isterim. Nasıl ulaşabilirim, bilgi verirseniz çok sevinirim. teşekkürler daha sonra belediyeye gidip inşaat ruhsatını aldık..benim tanıdıgım ( ki kardeşimin evinide yapmış olan usta) ali ustaya işi verdim ve istanbula işimin başına döndüm...benim ustam çok dürüst bir ustadır...en azından benim ve kardeşimin evini bizim hiç başımızı agrıtmadan bitirdi...bu konuda şanslıyım gerçekten...ev bitti gel de evini sana teslim ediyim dedi ... |
06-03-2007, 12:29 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Sn pearls benim özelime mail atın...isminizi ve telefon numaranızı yazınki ben sizi arıyabileyim... :-) |
07-03-2007, 20:12 | #44 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Arkadaşlar Ben yeni üyelerdenim, sitenin işleyişini yavaş yavaş öğreniyorum. Öncelikle ilgilendiğim konulardaki yazışmaları okuyorum. Sanırım ben buralardan kaçıp gitmek için bir adım atmış olanlara dahilim. Çanakkale'nin bir köyünde bahçeli bir ev aldım ve 4 sene sonra temelli orada yaşayacağım. Bugünlerde acil bir bilgiye ihtiyacım var. Kuyu açtırmak istiyorum. Bir mühendislik şirketinden fiyat aldım. Dalgıç pompa ile çalışaçak bir kuyu açmak için fiyat verdiler. Sanırım başka çeşit kuyular da açılabiliyor. Yani kısaca kuyu açmak ile ilgili bilgiye ihtiyacım var. Konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum. teşekkürler inci |
07-03-2007, 21:42 | #45 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
08-03-2007, 08:16 | #46 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeraltı sularının hepsi devletin(DSİ) zimmetinde.Kuyu açmak için resmi makamlardan izin gerekiyor.Diyelim bu izini aldınız,kuyunuza bir sayaç takıyorlar ve bu sayaç üzerinden sizin suyunuzdan ücret alıyorlar.Kuyunuzun bulunduğu yere göre de; birde atık su parası alıyorlar.Kuyu işini yakından bildiğim için ve de yaşadığım için bunları size yazıyorum.Benim önerim, resmi makamlara haber vermeden kendi olanaklarınız ile (kuyu açan firmalar aracılığı ile) bir kuyu açmanız.Bugün Türkiyede kullanılan kuyuların çok büyük bir kısmı ruhsatsızdır.Bu guruba çok büyük su tüketen firmalarda dahildir.En azından bunu Bursa bölgesi için söyleyebilirim.Kuyuya ruhsat almak,deveye hendek atlatmak gibi bir olaydır... Bulunduğunuz bölgeye göre 4-200m derinlikten su çıkartabilirsiniz.Suyun kalitesi her zaman içmeğe uygun olmayabilir.İyi bir kuyucu bulmanız gerekir. Başka bilmek istediğiniz detaylar var ise yardımcı olabilirim. İyi günler dileğiyle.. |
|
08-03-2007, 11:17 | #47 | |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler
Alıntı:
Sanırım ben de ruhsat alma işine hiç girmeyeceğim, ama su etüdünü bir jeolog yapacak, hiç olmazsa elimde bir belge olacak. Benim öğrenmek istediğim kaç çeşit kuyu açılabiliyor, hangisinin uygun olduğuna nasıl karar verilir? Bana dalgıç pompalı önerdiler, bir de santrüfüjlü, tulumbalı bir sistem varmış.. Benim arazim ev bölümü hariç 1200 m2 civarında, şu anda fazla ekili bir alan yok, meyva ağaçlarım var. Yavaş yavaş kendim düzenlemek istiyorum ama ilerde bol çiçeklerim, sebze bahçem ve biraz daha ağacım olacak. Dolayısıyla ileriye dönük bir yatırım yapmak istiyorum ve de yanlış yapmamak istiyorum ) |
|
08-03-2007, 20:34 | #48 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Suyun toprak altında iki seviyesi vardır.Dinamik ve statik.Fazla detaya girmeden , su seviyesi toprak altında mevsimsel olarak yükselir ve alçalır.Sizin suya ulaşabileceğiniz seviye(kuyu kazarak veya toprağın içine çakacağınız boru ile) her zaman suyu yukarı alabileceğiniz bir sisteme gereksinme gösterir. Kuyu kazarak bu seviyeye ulaşamayabilirsiniz.Bu iş için en ideal yol suya bir boru yardımı ile ulaşmaktır.Yeraltı suyu ile toprak seviyesi 6m ve daha fazla ise santürfüj pompa ile suyu çekemezsiniz.Belli bir derinliğe kadar bazı özel düzeneklerle (çekvalf -tulumba gibi) zaman zaman su alabilirsiniz.Zaman zaman beklemek durumunda kalırsınız.En ideal yol su derinde ise dalgıç pompadır.Dalgıç pompalarla 200-300 m derinliklerden su alabilirsiniz. Burada sistem şu şekildedir:Toprak üstünden yer altındaki suya ulaşana kadar yere 10-100cm çapında boru çakılır.(sizin için 10 cm çapında boru yeterlidir.) Bu borunun suyun olduğu bölgelerine delikler açılır.Bu borunun içine daha ince ve ucuna dalgıç pompa monte edilmiş bir boru salınır.Bu boru geniş borunun dibine kadar gönderilmez,kuyunun derinliğine göre daha yukarıda bir seviyede bırakılır.Bu seviye hiç bir zaman susuz kalmayacak bir seviye olmalıdır.Dalgıç pompalar susuz çalışmazlar.Susuz çalıştıklarında kısa bir süre sonra yanarlar.Tamirleri de çok pahalıdır.Çünkü pompanız borunun içinden çıkarılmak zorundadır. Bana göre dalgıç pompa zahmetsiz ve daha kullanışlıdır.(kuyu derinliği fazla ise) Su seviyeniz 4-5m de ise santürfüj pompa daha kullanışlıdır.Hatta bu derinliği bir tulumba ile de idare edebilirsiniz. Su derin de ise bu işi alet ve edevatı olan bir firmaya yaptırmanızı öneririm. Selamlar |
|
08-03-2007, 21:53 | #49 |
Ağaç Dostu
|
.Çünkü pompanız borunun içinden çıkarılmak zorundadır. Bana göre dalgıç pompa zahmetsiz ve daha kullanışlıdır.(kuyu derinliği fazla ise) Su seviyeniz 4-5m de ise santürfüj pompa daha kullanışlıdır.Hatta bu derinliği bir tulumba ile de idare edebilirsiniz. Su derin de ise bu işi alet ve edevatı olan bir firmaya yaptırmanızı öneririm. Selamlar[/QUOTE] Eyüp Bey Gerçekten çok teşekkür ederim, açıklamalarınız çok yardımcı oldu. Bu işi bir mühendislik firması ile çözmenin de doğru olacağını gördüm. Çok sağolun.. Anlamadığım birşey olursa tekrar sizi rahatsız ederim.. iyi akşamlar |
08-03-2007, 21:59 | #50 | ||
agaclar.net
|
Alıntı:
Alıntı:
|
||
08-03-2007, 22:20 | #51 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size ufak bir örnek: Benim işletmemin günlük su tüketimi 50 ton idi ve benim işletmem Bursada çok küçük boyahane sayılırdı.Fakat atıksu parası ödüyordum.Ödenmesi de gerekir.Fakat günlük tüketimi 1000t/gün olan onlarca boyahane atıksu parası ödemiyordu.O tarihte Bursada atıksu parası ödeyen işletmeler bir elin parmakları kadar azdı.Devlet maalesef diğer işletmeleri bulamıyordu!! Bugünkü durum bundan çok farklı değil. Aslında su konusu başka bir başlığı gerektirir. Bu konuda çok şeyler yazılabilir... Selamlar |
|
08-03-2007, 22:32 | #52 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Malina, Doğal kaynakları bilinçsizce kullanmayacağım için çok suçlu olduğumu sanmıyorum. Benim köyümün ismi (Suluca).. gerçekten deniz seviyesinde tatlı su çıkıyor, herkesin bahçesinde bir kuyusu var. Zaten muhtarlık da bahçe sulamaları için kuyu kullanılmasını istiyor, köyün kendi su dağıtım şebekesi var, oradan bahçe sulamak yasak. Ben bu kuyuyu gerçekten bu işi bilen birilerine yaptırtmak istiyorum. Daha sonra da suyu ziyan etmeden en efektif nasıl sulama yapabilirim onu araştırıyorum. |
08-03-2007, 22:34 | #53 |
agaclar.net
|
Size kesinlikle katılıyorum Ama biliyorsunuz hukuk böyle işlemiyor. Kendinizi diğerlerine bakın önce diye savunamazsınız değil mi? Bu konuyu ayrıca açarsanız sevinirim. |
08-03-2007, 22:38 | #54 |
Ağaç Dostu
|
Kuyu açma işine yasal bir düzenleme geleceğini biliyorum. Tarımsal yapıda izin alınması şu an hatırlamadığım bazı sorunları getirdiği ve bazı tarımsal yapılanmaları engellediği için meydana gelen tıknıklıklara çözüm amaçlı olarak yasal bir çözüm gelecek izin alma sınırlarını daraltacaklar. Ancak ne zaman olur bilemem. |
09-03-2007, 08:13 | #56 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2007
|
Arazimin yanından geçen dereden su almak için de bir izin/ruhsat gereği var mı? Bunu sadece meraktan soruyorum ama sonuçta dereler de yeraltı suları gibi doğal kaynak ve kullanımları için bazı kurallar olabilir, hatta olmalı . Benim gibi sedece bahçesini sulayanlar bir tehdit değil ama ciddi su tüketimi olan bir imalathane dereden su çekmeye kalksa (atıklarını düşünmek bile istemiyorum...) doğal dengeye ciddi tehdit oluşturabilir. |
09-03-2007, 08:58 | #57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Günaydın Todor Keson kuyu ne demek diye sorabilir miyim? |
|
09-03-2007, 12:24 | #58 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili ekalafat'ın evlerinden birisi. Bu gün ahşap ev kapsamında ve ziyaret amaçlı hobi evlerini ziyaret edeceğiz. İmkan dahilinde fotoğraflarını çekip yine ahşap severlere sunacağım. . Sizler biz gelene kadar nununla idare edin... |
09-03-2007, 17:42 | #60 |
Ağaç Dostu
|
hobi bahçelerinde son durum
yeni bitirdiğim kulübem % 100 ahşap ve yalıtımlı. Tavsiye ederim. daha fazla bilgiyi www.reyev.com adresinden alabilirsiniz. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|