agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni975Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-05-2009, 22:00   #421
Ağaç Dostu
 
quercuslover's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 145
therapido vermiş olduğunuz ayrıntılı bilgiler için çok teşekkür ederim.Birazda maliyetlerden bahsedermisiniz.80 m2 2 katlı (tahmini 1. kat 50 m2 ve 2. kat 30 m2 olarak) bir taş evin kaba inşaatının (duvarları ve çatısı yapılmış) tahmini maliyeti ne olur? Birde tamamiyle bitmiş bir taş evin maliyeti ne olur? Şimdiden teşekkürler.

quercuslover Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 13:53   #422
Ağaçsever
 
prensess's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: MANİSA
Mesajlar: 66
Galeri: 17
İnşallah bende kendime bir düş bahçesi kurabileceğim.Manisa da merkeze çok yakın 1300 metrekarelik bir zeytinliğimiz vardı.Onun içerisine su basmanını yaptırıp 45 metrekarelik 1 oda,salon-mutfak,banyo-tuvalet ve önü verandalı prefabrik bir ev yaptıracağız.İçerisinde su ve elektriğimiz zaten vardı.O yüzden bunlar sorun olmayacak. Prefabrik konut içinde bir arkadaşımın sayesinde İstanbul'da bir firma ile anlaştık.İnşallah tez zamanda kavuşuruz düş bahçemize... verandalı,begonvilli küçük evimize....

prensess Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 15:01   #423
Ağaç Dostu
 
çekirdek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 857
Galeri: 14
Kırsalda ev yaptırırken, devamlı girip çıkacağınız bölümün yer kaplamasının taş olmasını öneririm.
Bahçeden salona ya da mutfağa işleyen, devamlı ayak basacak yerlerin tahta oluşu şeklen güzel oluyor ama bir o kadar da kullanışsız oluyor. Yüzbin kere içeri-dışarı yaparken ayağınızdakileri çıkarmak bir süre sonra 'yeter' dedirtiyor ve öylece girmek zorunda kalıyorsunuz. 'Ben titizimdir, üşenmem, sık sık ta temizleyebilirim' iç seslerinize inanmayın.
Sizce güzelinden, doğal görünümlüsünden taş-seramik döşeyin derim.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 14:00   #424
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
quercuslover,
İlk olarak belirteyim ne mühendisim ne mimar benim anlattıklarım sadece benim doğrularım. Bu işleri yinede en iyi onlar yapar.

Ben inşaatı 2006 yılında bıraktım dolayısı ile verebileceğim fiyat bilgileride çok güncel olmayacaktır.
Alt kat 50 m2 net ise örmeniz gerekecek taş duvar m2si
50cm sub basement yüksekliği
260 ilk kat tavan yüksekliği
70 cm 2. kat kenar yüksekliği dersek
3,80m duvar yüksekliği ile
((3.80 x 5.80) x 2) + ((3.80 x 10.80) x 2) =126,16 m2 duvar örülmesi gerekir.
Ben ustaya bir uyanıklık yapıp bir kenarı 5,80 ise digeri 10 olarak hesaplatmıştım. İkna yeteneğimi yoksa ustanın mı boş anımıydı bilmiyorum. Bu ufak detaylar size toplamda tasarruf sağlayacaktır. (6 m2)
Duvar için malzemeyi ustaya sorun ne lazımsa mümkünse siz temin edin. Günahlarını almayayım ama en iyi usta bile biraz daha para kazanmak ister.

126m2 x 0,4m (duvar kalınlığı) = 50m3 taşa ihtiyacınız olacaktır. Beton payını hiç hesaba katmadan, sadece taş gibi hesaplıyorum çünkü taşın büyük kısmı fire olacaktır.

Benim zamanıma göre 40TL işçilik 40TL malzeme dersek
80x126=10.080 TL

Başlamışken bir iki tecrübemide paylaşayım. Taş bina için, inşaatı yaptığınız zemin altına ilk önce içi demirli, beton lento çerçevesini dökün. Tamamen donduktan sonra (ortama ve katkıya göre değişsede 21 gün diyorlar) taş duvarı örmeye başlayın. İlk katın duvarı üzerinede demirli bir lento betonu dökün. Sub basement kısmını ilk kat duvarları çıktıktan sonra yapın. Ben sub basement kısmını yaparken duvarların içine eski inşaat tahtalarını koydum daha sonra işe yaramayan, duvardan artan moloz taş artıklarını zemine serdim ve onun üzerine beton döktüm. Bu kısımda banyo tesisat için ayrı bir yükseklik farkı olması gerektiğinide sakın unutmayın. Sub basement betonunun taş duvarlardan tahtalarla ayrılması ona bağımsız hareket etme olanağı tanıyor ve zemindeki çökmelerden ve onun yükünden evin daha az etkilenmesini sağlıyor gibi geldi.

Sub basement anlattığım şekilde iki işçi ile yapabileceğiniz bir şey. Çok yüksek bir rakam tutmaz ama onada fazladan 1,000 lira ekleyelim.

11,080

Ara kat için ben yapabileceğimi bildiğimden ahşap tercih etmiştim. Ses izolasyonu dışında bence betondan daha iyi.
Bu kısmı ne yazık ki boş geçeceğim. Elimde ne güncel ahşap m3 fiyatı var ne beton ne kadara olur, bilemiyorum.

Çatı için bana verilen fiyat
ahşap iskelet, iç 2. sınıf çam lambri üstü membran + alaturka kiremit 15.000TL idi.
Ben biraz takıntılı olduğumdan bu şekilde istemiştim. Alaturka kiremit bildiğim kadarıyla diğerlerinden çok daha ağır ve çatıya çok fazla yük biniyor. Kullanılması gerken ahşap artıyor. Sanırım daha ucuz malzemelerlede çatı yapılabilir.

Ara kat, iç bölmeler ve merdiven olmadan şu ana kadar 26.080 oldu. Elinizde uzaktan baktığınızda eve benzeyen birşey oldu. Ama bu masrafların düşmeye başlayacağı anlamına gelmiyor ne yazık ki. Hatta korkutayım biraz, yeni başlıyor

Doğramalar, tesisat, döşemeler, mutfak vs bunların hepsi isteğe göre o kadar değişiyorki.
Pvc mi ahşap mı pencere istiyorsunuz? Kepenk istiyor musunuz? Kullanacağınız fayans hangisi? Elektrik tesisatı duvaramı gömülecek sıva üstümü olacak?

Bunları size kalem kalem hesaplayıp fiyat garantisini ancak işin ehli firmalar verebilir ve imzasını atar. Ama o firmadakilerin maaşlarının bir kısmınında ev maliyetine eklendiğini unutmayın. Bu yüzden göze alabilirseniz döktüğünüz her damla ter evinizin maliyetini düşürecek hatta maneviyatını artıracaktır.
Bahsettiğimiz ev 80m2, saray yavrusu değil. Bu bakımdan ekonominiz, zamanınız ve özellikle sağlığınız el veriyorsa bu yola girin ve kendiniz mütahit olun derim.

Saygılarımla
Kerem Akyar

alıntıdır:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1243857311

Eklenen Resimler
 
therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 14:12   #425
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Sayın Therapido;

Yukarıdaki projeniz çok güzel olmuş, şimdi mümkün değil ama ileride müsait olursam diye, şimdiden kullanım için müsaadenizi istirham ediyorum

Selamlar, saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 00:04   #426
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
Aman yanlış anlaşılmasın!
Alıntı olduğunuda belirtmiştim ama...
Plan bana ait değil bir siteden almışım zamanında biraz esinlenmek için .

Hangi site olduğunu keşke not alsaymışım gerçekten yaratıcılığın hakkını vermek lazım diye düşünüyorum. Google'da tekrar arattım resim ismi ile ama bulamadım.
Umarım denk gelirde "sahibi benim" der, bizlerde gönül rahatlığı ile yaparız evlerimizi.

Ayrıca internet ortamında buna benzer ücretsiz pekçok kaynakda bulabilirsiniz.

Ben biraz planı eleştireyim, teras kısmı bence evin içerisine gömülmemeli. Daha fazla alan kazanmak için evin dış duvarına yaslı başka bir yerine yapılabilir derim. Daha sonrada yapılabilir böylece. Birazda merdivenden emin değilim. O şekilde sonu dönen bir merdiven bana nedense pek kullanışlı gelmiyor biraz mecburiyetten olmuş sanırım.

Benim küçük evim aynı mantıkla çizildi. Merdiven evi ikiye böler, salon daha küçük banyo daha büyük bende. Yaşadığınız coğrafya sıcak ve dışarıda manzara iyiyse zamanın büyük kısmı evin dışarısında geçiyor. Dolayısı ile akşam ayak uzatacak çok daraltmayan bir alan yetiyordu.

Bu sefer kısa yazacağım dedim

Kerem Akyar

ps.elimde başka plan örnekleride var değişik m2 lerde bir bilen aydınlatırsa telif vs konusunda bende paylaşırım rahat rahat.

therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 14:21   #427
Ağaç Dostu
 
cello's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2006
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 298
Galeri: 1
therapido Kerem Bey çok teşekkürler. Sizin veya değil, benim kafamda da farklı fikirler yarattı.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 06:00   #428
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Merhaba,

Ben de uzun zamandır takip ettiğim başlıklardan biriydi “buralardan çekip gitmek”. Ben de çekip gittim ama çok uzaklara değil, şehir yaşantısından muhteşem bir güzelliği olan köy yaşantısına geçiş yaptık. Benim şansım kendi işime devam ederken bu değişimi yapmaktı. Çünkü yaşım itibarıyla herşeyi bırakıp terketmek benim için biraz riskti. İşimden de menun olduğum için işime yakın bir köy arayışına girdim.
Bu sevdamız, 2000 yıllarında eşimle birlikte Fethiye Kayaköy’de can dostum fotografçı Faruk Akbaş’ın kurmuş olduğu Kayaköy Sanat Kampı’na katılımla başladı. Kayaköy tarihiyle, doğal güzellikleriyle ve insanıyla bizi büyülemişti. Defalarca gidip gelmelerden sonra köy yaşantısı bizi pozitif yönde çok etkilediğini fark ettik. Önceleri herşeyi bırakıp Kayaköy’e göçmeyi planlamıştık. Düşünün menun olduğum işimi bile terk edecektim. Hatta içinde evi olan bir bahçe üzerinde pazarlık yaptık ama satıcı vazgeçince o hafta İzmir’e döndük. İşte o hafta eşimle birlikte işimi terk etmenin doğru olmayacağını düşünerek çevre köylerde arayışa girdim. İzmir Torbalı’da olan işyerime yakın tüm köylere girip çıktım. Bazı beğendiğim yerlerde günü birlik çadır kurup geceledim. Her geçen gün bizi yıldırıyordu. Düşlediğimiz bir yeri bulamamıştık. Taa ki yıllar önce doğa yürüyüşleri sırasında girip çıktığımız ve Kurudere Kanyonu’nu içinde barındıran ve Türkiye’de ilkel yöntemler ile nazar boncuğu üretimi yapan eski adıyla kurudere yeni adıyla Nazaköy aklıma gelene dek herşey hüsrandı. Bir gün iş çıkışında yalnız gittiğim köydeki kanyona yürüyüş yapınca işte buldum dedim. Eşimin de görmesini sağladıktan sonra (o da şok olmuştu), 3-5 gidip gelmeden sonra burdan bir yer almanın zamanı gelmişti. Derken yaz kış akan dere kenarında, kanyonu gören vadi içinde kiraz bahçelerinin içersinde bir dönüm (1000 m.²) bahçe satın aldım. Tabii ki buraya yapacağımız ev kesinlikle taş olacaktı. Çevreye yakın taş ocaklarından temininde bir problem yaşanmayacağını kendim de daha önceden düşünmüştüm. Yer eğimli olduğundan istinad duvarlarını önceden yapmak zorunda kaldım. İnanın bir hayli yorucu ve sıkıcı oldu.(bu konuyla ilgili yazımın sonunda naçizhane tavsiyelerim olacak). Kısıtlı olan bütçemin evin 2 yıl sonra başlamasına ancak müsade etti.
Ev yapımında benim şanslı olduğum konular vardı. İlki, sadece muhtar izni ile ev inşaatına başlayıp bitirebildim. İçme suyunu muhtarlıktan aldım. Komşu köyden bulduğum Artvin’li taş ustam çok iyiydi, başladı ve bitirdi. (Tabii ki beni çok zor durumda bıraktığı anlar oldu, bunları yeri geldiğinde anlatırım.)
Bu avantajlar ile eşimle daha önceden kendimiz, belirlediğimiz planı çizdik ve ihtiyacımız olan alanları çıkardık. Bu alanlar çıkınca evim m²si ve planı çıktı. Hiç mimar kullanmadan, bürokrasiye uğramadan inşaata 2003 yılında başladık. İnşaat teknikeri arkadaşımdan sadece çıkardığımız plana ve zemine göre temel projesi istedik. O da gerekli statik hesapları yapıp, demir, beton ve etre hesaplarını çıkarıp bize teslim etti. Taş ev yapımında temel önemli olup taş ağırlığı taşıması gerektiğini öğrendim.
Hiç kolonsuz, sağlam temel üzerine 65 m.² olan evin taş duvar işçiliği üç ay sürdü. Ustayı her gün ya da gün aşırı gelip kontrol ediyordum. Eline çizip verdiğim ölçüyü bile yanlış ölçü alıyordu. Bu yüzden 1-2 m² duvar bir iki kez sökülüp yeniden örüldü. Tabii ki yanlış yapmasına rağmen o ördüğü duvarın parasını aldı. Zaten ben de hakkı kalmaması için kesme derdinde değildim. Anlaştığımız m² fiyatı ikinci kata gelince “Ben bu fiyata bu ikinci katı yapmam” ve tam iki katı istedi. İlk kattaki söylediği fiyatta da hiç pazarlık yapmadan kabul etmiştim.Ben de bu isteğine karşılık bir- iki özel istekte bulundum ve karşılıklı anlaştık.
Birinci katın üstüne hiç lento dönmeden direk ikinci katın ağaç taşıyıcılarını koyarak ikinci kata başladık. Tabii ki sonradan ustaya hak erdim. Yükselen taş duvarlar ile duvar seviyesine taş çıkarmak gittikçe zorlaşıyordu. Farklı işçilik fiyatını kendi istediği gibi kabul etmeme rağmen halen ağlıyordu. Artık belli bir zaman sonra kullaklarımın içi bu ağlaklar yüzünden nasır bağlamıştı ve hiç duymuyordum.
Öte yandan yükselen duvarlar ile şekillenmeye başlayan ev karşına geçip baktığımızda hayal ettiklerimizin aynen şimdi gerçekleştiğini görüyorum. O kadar çaba, stres, maddi sorunlar derken seyretmek insanı rahatlatıyordu. Çoğu günler çadır kurup, sabahları işe oradan gidiyorudum.
Temel dışında hiç beton ve tuğla kullanmadık desem yalan olmaz. Sadece üst kattaki banyo üzerine beton attık. Çünkü ahşap çatı banyo üzerinde de devam etseydi, nemden dolayı çok sorun yaşandığını biliyorum.
Taş duvar işçiliğinden sonra tam bir sene durduk. Bu sıralarda inşaata gidip geldiğimde ve eve baktığımda inanın şu anki durumunu görür gibiydim.
Kiremit araştırması yaparken çatının önemini öğrendim ve nerdeyse ihtisas yapmış duruma geldim. Onca araştırmadan sonra su, ses ve ısı yalıtımlı ahşap çatı imalatına girdik. Bunda başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Detayları görenler çok şaşırıyordu. Ama içinde oturmaya başlayınca verilen paranın ve alınan verimin önemini anladık
Neyse çok uzatmak istemiyorum. Uzun yıllar sonrası katlanılan sıkıntılar sonucunda 2005 yılında evimize taşındık. İlk bir kaç gün aptal gibi olduk. Onca şehir gürültüsünden sonra aşağıda akan derenin ve kuşların cıvıltısı vardı. Dış mekanda bir çok iş yarım hatta hiç başlanmamışken taşınmıştık. İşte 2005 ten beri halen sağıyla soluyla uğraşıyoruz. Ama bu uğraşlar artık hobi olmaya başladı. Eşim heykeltraş olması nedeni ile artık ince rutuşlar başladı. Günden güne herşey şekilleniyor.
İşte belkide biz çekip gidenlerin içersinde şanslılardan mı ya da başaranlardın mı sayılırız bilmiyorum ama biz mutluyuz.
İsteyen arkadaşlara fotograflı detay resimleri ile tecrübelerimİ ayrıca paylaşabilirim. Yakın bir zamanda da fotograflarını da koyabilirim.
Herkesin gönlündekinin gerçekleşmesi dileğiyle.

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 07:57   #429
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
Merhaba Aziz Bey!
Bende “buralardan çekip gitmek”. Uzun zamandır bu başlığı takip ediyorum. Gerçekten yaşananlar muhteşem. Çile çekiliyor belki, ama sonunda emeğinin karşılığını rabbim veriyor. Tüm doğaseverlerin düşlerini gerçekleştirmeleri dileğiyle


Düzenleyen selmaa : 05-06-2009 saat 07:58 Neden: illave
selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:17   #430
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Aziz Bey,

Bir fotograf amatörü olarak Sn Faruk Akbaş'a sevgilerimi sunarak başlamak istedim .Gerçekten Kayaköy konusunda haklısınız muhteşem bir yer.

Sabrınız ve azminiz ile hedefinizi gerçekleştirmişsiniz, yürekten kutlarım sizi. Eşiniz ile beraber yaptığınız eserinizi bizimle de görsel olarak paylaşırsanız forumdaki birçok kişi memnun olacaktır.

Görsel'in dışında da , burada bir çok kişi Taşev aşkıyla yanıp duruyor, , bu nedenle detaylı olarak tecrübelerinizi ve matematiksel rakamları( TL vb) paylaşırsanız herkes ilgiyle her kelimesini takip edecektir, özelliklede çatı kısmı hakkındaki uzmanlığınızı merak ediyoruz.

Buradaki herkesin paylaştığı her kelime diğerleri için hata yapma zarara uğrama riskini azlatmaktadır diye düşünüyorum, özelliklede hiç bir fikrimizin olmadığı konularda bazı insanların eline düşmekten bir nebze olsun kurtarırız birbirimizi.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 09:58   #431
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Sn.Aziz Fayda,

Merakla, fotoğrafları ve ilave yazılarınızı bekliyorum.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 10:22   #432
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Aziz Bey;

Sizin adınıza çok sevindim, umarım sevdiklerinizle birlikte sağlık ve mutluluk dolu uzun yıllar yaşarsınız hayallerinizdeki evinizde.

Herkesin gönlündekinin gerçekleşmesi dileğiniz içinde ayrıca teşekkürederim.

Bende fotoğraflarınızı bekliyorum.

Bu arada taş işi yaptıracaklara naçizane tavsiyem, bu işi ekip olarak yapan kişiler bulabilirseniz, çok daha çabuk halledebiliyorsunuz, işçilik fiyatları da aşağı-yukarı aynı fiyatlara tekabül ediyor. Örneğin, bir ustanın 3 ayda bitireceği işi, 10 kişilik ekiple 3 gün gibi bir sürede ve neredeyse aynı işçilik tutarına yaptırabiliyorsunuz.

Ama işin içine usta girecekse (ne işi olursa olsun) sakın şaşıp yanılıpta ustanın parasını peşin vermeyin. Hani "parasını peşin alınca adam daha özverili çalışır" gibi bir düşünce doğru olmuyor. Kimse alınmasın, işini herhalükarda dürüst yapanları tenzih ederim, ama durum bu maalesef.

Zaten dürüst çalışan adam, parasını peşin almaya meyilli olmaz Bu konuda tecrübe sahibi olanlar dediklerimi teyit edeceklerdir.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 13:13   #433
Yeni Üye
 
feridun usta's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2007
Şehir: ankara
Mesajlar: 25
Ama işin içine usta girecekse (ne işi olursa olsun) sakın şaşıp yanılıpta ustanın parasını peşin vermeyin. Hani "parasını peşin alınca adam daha özverili çalışır" gibi bir düşünce doğru olmuyor. Kimse alınmasın, işini herhalükarda dürüst yapanları tenzih ederim, ama durum bu maalesef.

Merhabalar, balıkçıserdar arkadaşımızın yazdıklarına katılmamak maalisef mümkün değil, Aziz beyin ve Serdar beyin yazdıklarını okudukça 6 yıl önce sözde ustalarla yaşadığım olumsuz, sevimsiz olayları hatırladım.
Bence dürüst çalışan usta %2 -3 o da bana rastlamadı, açıkçası rastlayanlarla da karşılaşmadım, bahçe çevresini çitle çeviren ustadan tutunda sıvacısı, boyacısı, duvarcısı camcısına kadar pek farklı sayılmazlar , birde işe başladıktan birkaç gün sonra, türlü bahanelerle sizden para kopartmışlarsa, o tarafını hatırlamak bile istemiyorum , işte öyle bir durumda kendinize hakim olmaya bakın.
Tel örgü ustası sizden parayı kapıpta tatile kaçarsa , duvarcı ustası kızını evlendirmeye memleketine giderse , sıvacı anam hastaymış ona gittim derse , o zaman bütün istek kırılıyor nereden bu işe kalktım diye düşünmeye başlıyorsunuz, Allah çokça sabırlar versin.
Ustalarla yapılan sözleşmelerin fazla bir yaptırımı yok.
Şu **** bu şekilde işler bittiğinde ise o çekilen sıkıntılar zorda olsa unutuluyor ve hayat o mekanda yeniden başlıyor. Saygılarımla.

feridun usta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2009, 02:02   #434
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sn. Selmaa

İyi dilekleriniz ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım herkes birgün hayal ettiği eve kavuşur. Çok şükür Allaha, eşim ve ben uzun çileli bir yoldan sonra aynen tasarladığımız evimize kavuştuk. Allah herkesin gönlüne göre versin. Sağlıcakla kalın.

Sn. aslan k,

Öncelikle fotografçı olmanıza çok sevindim. Kayaköy muhteşem bir yerdir ve benim çıkış noktamdır. Can dostum Faruk Akbaş'a sevgilerinizi de ayrıca ulaştırırım.
Mutlaka önümüzdeki günlerde fotografları ve ayrıntıları sizlerle paylaşacağım. Ama sizlerinde öğrenmek istediği ayrıntıları bana sormasını diliyorum. Her türlü yardıma imkanlarım elverdiğince hazırım ve zevk duyarım. Çünkü bu evde bir daha yaparsam böyle yapmam dediğim anlar ve detaylar var. Bunları size aktarabilirim. Sağlıcakla kalın

Sn. lerdemir,

Fotografları en yakın zamanda koyacağım. Aklıma gelenleri bir önveki yazımda yazdım. Sizlerin öğrenmek istediği konuları da cecaplamaya hazırım. Bilgim yettiği kadar. Sağlıcakla kalın.

Sn. BalıkçıSerdar,

İyi dilekleriniz ve olumlu görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
Usta seçimi konusunda haklısınız. Ben ustadan çekmedim ama bir marangoz vardı evlere şenlik. Bir geldim inşaat meyhaneye dönmüş.
Sonuçta ne kadar dikkat ederseniz edin gelip sizi buluyorlar.
Esenlikler diliyorum.

Sn. feridun usta,

Evet verdiğiniz oranda haklısınız. Ben usta yönünden şanslıyım derken ana konularda sıkıntı çekmedim. Başladı ve bitirdi. Ama bunun yanında ne nazlanmalar oldu ne istekler, vay ellerine düşmeyesiniz. Esenlikler dilerim.

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 00:39   #435
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
fotograflar

Arkadaşlar,

Başlangıçtan itibaren taş işçiliği fotograflarını yükledim. Sorunuz olursa cevaplarım.

Eklenen Resimler
     
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 00:55   #436
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
çatı detayları

1- Ağaç mertekler mutlaka vida kullanılarak birleştirilmeli. Çivi sadece lambiride kullanılmalı.
2- Baca çatı omurga yüksekliğini min.40 cm. geçmelidir. Yoksa baca çekmez.

Eklenen Resimler
     
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 01:17   #437
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
çatı detayı

(Arkadaşlar birileri çıkıp şimdi diyecek "adam ev imalatını anlatmış". Çok mu detaylı oluyor. Neyse devam edelim.

1- Mertekler ana taşıyıcıya vida ile monte edilerek, mertek araları (lento boşlukları) taş ile örülüp mertek seviyesine getirildi. Mertekler olası kirlenmelere ve hasarlara karşı streç ile sarıldı. (çatı imalatını yapan firma ile anlaşmamız böyleydi.)
2- Daha önceden zımparalanmış ve boyanmış lambiri çakıldı.
3- Lambiri üzeri nem bariyeri dediğimiz izolasyon kumaş (mavi renkteki) döşendi.
4- Enine 3x5 çıta çakılıp %50 yaoğunluklu taş yünü döşendi. (Taş yününden hariç size izocam, extirüde köpük, yumurta kolisi vs. tavsiye edebilirler. Kesinlikle sıkıştırılmış taş yünü!)
5- Isı köprüsüne engel olmak ve kalınlığı arttırmak için tekrar dikine 3x5 çıta çakılıp tekrar taş yünü döşendi. Yani %50 yoğunluklu 6 cm. taş yünü oldu.
6- Taş yünü üzeri su izalosyonu görevi yapan kumaş serildi.
7- Tekrar dikine ve yatay çıtalama yapılıp Kılıçoğlu kiremit döşendi. Kiremitler belli sayılarda kiremit altı çıtasına çivi ile çakıldı.
8- Çatıdaki tüm olukları ve dereleri bakır saçtan imal ettirdim. Çünkü bu dokuya en uygun bu olduğuna karar verdim. Yıldan yıla değişik renk almaya devam ediyor. Ustasını bulmak da çok zor. Oluklar ve dereler için bakırdan başka alternatifleriniz de var. İsteyen olursa onu da yazarım.
9- Evin tek ısınma kaynağı şömine olduğundan (çok memnunuz) baca çok önemli deyip hazır sistem satın alarak bu işi çözdük. Schidel marka Ø 20cm. baca sistemi kullandım. Yoğuşma yok, tepme yok, çekiş çok iyi. Odunuda iyi seçerseniz kurum temizlemek yok.

Arkadaşlar bu konular herkesi ilgilendirmeyebilir isterseniz bundan sonra isteyenlere ve sorusu olanlara özeline mesaj göndererek yardımcı olamaya çalışayım.
İyi geceler.

Eklenen Resimler
     
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 01:20   #438
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
çatı detayları

bugünlük son fotograflar...

Eklenen Resimler
    
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 08:14   #439
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Sayın fayda,
Allah onandırsın, sağlıklı, mutluluk dolu uzun ömürler geçirin aileniz ile o güzel evde.
Süpersiniz, lütfen devam.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 12:25   #440
Ağaç Dostu
 
aslan_k's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2008
Şehir: İSTANBUL-KARAMÜRSEL
Mesajlar: 399
Galeri: 1
Sn fayda, adınız gibisiniz, verdiğiniz bilgiler çok faydalı.

Lütfen çok mu detaya giriyorum diye düşünmeyin, bu forumda eminim ki herkes en ufak bir detayı kaçırmayacak şekilde okuyordur yazdıklarınızı. Eğer siz paylaşmaktan kaçınmazsanız biz okumaktan sıkılmayız emin olun.

aslan_k Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 14:11   #441
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
Aziz Bey!
Sıkılmak ne demek bence her metrekarenin nasıl hesaplandığı, hangi evrelerden sonra nasıl bu hale geldiği, iç ve dış mekanı bana göre herkez merak ediyor. Yeterki siz sıkılmayın. Sağlıkla güle güle oturun.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2009, 15:03   #442
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 81
2 gün foruma bakmadım, evi yapıp bitirmişsiniz Aziz Bey

Atlattığınız bin türlü badire sonunda sizde genelde keyif içinde otursanızda ara sıra da olsa "neden?" dedirten bir ev yapmışsınız anlaşılan. Bence artık demeyin, olan olmuştur. Keyfinize bakınız. Neredeyse her taşı tanıyorsunuz, bu şekilde bakın. Çok güzelde olmuş, ellerinize sağlık.

Bazen keşke başka bir arazi alsaydım (daha küçük), içinde harapta olsa köy evi olan diğer arsayı mı alsaydım, **** yola daha yakın olanı mı desemde, şu an olsa yine yapar mıydım sorusuna cevabım hala "Evet".
Acaba sizinki nedir?

Siz çok daha detaycı yaklaşmışsınız. Belki olması gerekende odur.
Verilen bilgilerde şahane. Bu maceraya girişecek olanlara yol göstermek adına daha arsa ararken dahi kılavuz olacak nitelikte. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. İkimizin yazılarınıda tarafsızca okuyunca bu yola çıkmanın korkutuculuğu ortak nokta olarak öne çıkıyor ne yazık ki .

Epey araştırsamda sanırım forumun bu bölümü Türkiye'de alanındaki en iyi kaynak (yeterli demiyorum). Umarım daha detaylanır.
Bizlerden çok var eminim. Benim yaşadığım yerde dahi bu mantıkla evini yapan 4-5 arkadaşım daha var. Onlarda belki burada tecrübelerini paylaşır.

Aslında hep hayal ettiğim, bu işin tek başına daha zor yapılabileceğini bilen biri olarak daha komün bir topluluk oluşturup (imece usûlüde diyebilirsiniz) küçük bir mahalle yapmak. Sadece imal aşamasında değil, sonrasında da işleri ve maliyetleri azaltmaktı. Birbirini rahatsız etmeden yazılı olmayan antlaşmaların olduğu, gerçekte olması gerektiği gibi işeleyen bir hayat.
Bu kadar deneyimden elde ettiğim tek sonuç ise aslında zor olsada yalnızlığın güzelliğidir, insandan korkarım.

Piyangodan parayı bulduğumda **** bu forum bu tecrübe ve azimdeki kişileri bir araya getirdiğinde belkide mahalle gerçek olur

Zeitgeist'i izlediyseniz bilirsiniz oradada Venüs Projesinden bahseder. Daha derin mevzulara dokunsada insanlığın geleceği ile ilgili pozitif şeyler anlattığı için oradaki amca (Jacque Fresco) çok ilgimi çekmişti. Göz atmanızı öneririm. Bizim taş binalara pek benzemiyorlar ya ...

http://www.thevenusproject.com/

Saygılarımla,
Kerem AKYAR



jacque fresco
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1244380004

Eklenen Resimler
 
Ayazkızı beğendi.
therapido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 03:35   #443
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sn. hosseda,

İyi dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. İsteyen herkese elimden geldiğince tecrübelerimi aktaracağım. Herkesin gönlünce bir hayat sürdürebilmesi temennisi ile esenlikler dilerim. Sağolun varolun.

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 03:40   #444
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sn. asalan k,

Pen paylaşmaktan ve tecrübelerimi aktarmaktan ne sıkılırım ne de esirgerim. İnanın şimdiye kadar hiç bir forumda ya da net'te hiç bu kadar uzun yazılar yazmamıştım. Bu forumdaki dostların, akademisyenlerin, uzmanların paylaşımlarını görünce kendimi borçlu hissettim. Yazmaya devam. O kadar çok detay var ki aynen Kerem bey'in dediği gibi her taşta parmak izim var.

Aziz AFYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 03:45   #445
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sn. selmaa,

Gecenin bir saatinde işyerinden gözümden uyku akarken bu kadar uzun yazılar yazabileciğime ya da anlatabileceğime inanın ben de inanmadım. Meğer ne kadar meraklıymışım )
Merak etmeyin sıkılmadım. Sağlıcakla kalın.

Aziz FAYDA

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 22:30   #446
Ağaç Dostu
 
kazim polat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-02-2007
Şehir: Ödemiş-İZMİR
Mesajlar: 366
Galeri: 1
Arkadaşlar merhaba,
Ben de herkes gibi, öncesinde Kerem Bey'in, şimdilerdeyse Aziz Bey'in "hayal ev" projelerini merakla takip etmekteyim. Gönül istiyor ki Kerem Bey de Aziz Bey'in yaptıklarından etkilenir de, tekrar işe koyulur.
Aziz Bey, gerçekten takdire şayan bir iş çıkarmışsınız. Sizi gerçekten tebrik eder, sevdiklerinizle beraber uzunca bir yaşam geçirmenizi dilerim "hayal evinizde". Verdiğiniz detaylar sıkıntı vermenin aksine, birçok arkadaşın da belirttiği gibi bizleri çok memnun etmekte, lütfen yazılı ve fotoğraflı olarak aktarmaya devam edin, zira sizin ve Kerem Bey'in yaşayıp aktardıkları bizler için birer belgesel niteliğindeler.
Ben de sitedeki birçokları gibi "buralardan kaçıp gitmek, arsa arayışları" seline katılıp, geçen sene başında, yaşadığım ilçe olan Ödemiş'in tarihi ve doğal dokusuyla ünlü Birgi beldesinde 2 dekarlık bir araziye sahip olma şansını yakaladım. Aslında öğretmenim, ama amatörce başladığım fidan işinden elde ettiğim paranın kuruşu kuruşuna tümünü ödeyerek alabildim bu araziyi. Yani "hayal ev"e başlayabilmem için daha önümde ne kadar sene var bilmiyorum, ama Nasrettin Hoca misali yeni fidanları diktik, bekliyoruz. O zamana kadar da içinde oyalanıp, ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim küçük, geçici bir kulübe yapmanın peşindeyim şu sıralarda. Sitemizde de bahsedilen, Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak kullanılan "saman balyasından ev" fikrine yoğunlaşmış durumdayım . Umarım harekete geçebilir de, sizlerle paylaşabilirim yapacaklarımı. Sevgi ve selamlarımla...
Kâzım POLAT

kazim polat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 13:31   #447
Yeni Üye
 
irism's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2008
Şehir: Muğla
Mesajlar: 21
Sn.Aziz Bey
Yazılarınızı keyifle okudum,fotoğraflarınızın anlatımı bile yetiyor. Temelden çatıya kadar çividen şömineye kadar ne kadar sade ama detaylı bir anlatım olmuş, sırf bu anlatım için bile şimdiden tebrik ediyorum sizi.

Evinizin bitmiş hali ve yaşam alanınız çok hoşuma gitti,doğaya yakışır bir son olmuş ki o sıcaklığı fotoğraflardan hissetmek mümkün...
"Buralardan kaçıp gitmek" ve sizinki gibi bir hayali gerçekleştirmiş olmak en büyük dileğim şu sıralar,benim gibi düşünenelere de ilham kaynağı oluyorsunuz.
Keyifle ve mutlulukla geçsin ömrünüz...
Sevgiler

irism Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 16:47   #448
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sevili arkadaşlar,

Sizlere bir seyahat sırasında yazıyorum. En yakın zamande devam edeceğiz.

Sayın Kazım Polat, Ödemiş Birgi'nin bende önemli bir yeri vardır. Oraya ilk gittiğimde gördüğüm tarihi konak içersindeki ortancalar beni şok etmişti. Şimdi en sevdiğim çiçektir.
sizlere projenizde başarılar dilerim.

Sn. irism,

İyi dilekleriniz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım hayali olan insanlara yardımcı olurum ve sizin deyiminizle de ilham kaynağı olurum.

Arkadaşlar,

Taş yerinde ağırdır, yerinden oynattıktan sonra gerisi geliyor. Herkese kolay gelsin.

Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2009, 15:13   #449
Ağaç Dostu
 
Aziz Fayda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 126
Sevgili arkadaşlar,

Aklımda kalan birkaç detayı da aktarmak istiyorum. Ben elektrik teknisyeniyim. Aynı zamanda mekanik işlerde de vasıflıyım. Bu vasıflarımın bana kazandırdığı yetkinlikler ile evimin tüm sıhhi tesisat ile elektrik tesisatnı kendim yaptım. Sadece vitrifiye dediğimiz sınıfın montajını arkadaşım ile birlikte yaptık. Hal böyle olunca temelden çatıya tüm detayları zamanında ve yerinde düşünerek kendim oluşturdum. 50 cm. lik kalın taş duvarda neyin nerede ve nasıl işleneceğini önceden hep kendim tasarladım ve uygulama zamanında hep başında bulundum ya da tarif ettim.

Elektrik tesisatı taban döşemesi üzerine çakılan süpürgelik yerine kablo kanalı döşeyerek hallettim. Plastik kablo kanalını akrilik boya ile ağaç damarları görüntüsü vererek boyadım. Her gören ağaç sanıyor. Bu kablo kanalları taban döşemesi üzerinde evin dört duvarını dolaşıp her türlü kablo (güç, data, telefon vs.) hatlarım içinden geçmekte olup istediğim yerde priz istediğim yerde telefon çıkışı verebiliyorum. İsteyenlere detay resmi gönderebilirim. Islak zeminlerde sıva altı döşeme mevcuttur. Banyo, tuvalaet ve mutfağın bir bölümünü kapsayan iç duvarlar sıvanıp seramik kaplanmıştır. Buralarda taş duvar bırakmayı uygun görmedim. Çünkü kullanış ve hijyen açısından çok sorunlar yaratıyor. tavsiye etmiyorum.
Eğer elektrik tesisatını duvarların içersinde gizleyip yapmak istiyorsanız işiniz biraz zor. Her hat için borular çekilip, içinden kablo geçecek bu boruların taşlar arasında ezilmemesi gerekiyor. Bir de ustanızın montaj sırasındaki yakınmalarını (işini zorlaştırdığı için) göze almak zorundasınız.

Haa ! arkadaşlar eğerki maddi sorununuz yoksa istediğiniz en iyi malzemeden ve işçilikten ödün vermeyerek tüm işi proje haline getirip bir mimar ile anlaşıp yaptırmanız en güzeli. haklarını yememek lazım bu işlerde çok iyi mimarlarımız var (burada da dikkat ! bu işte deneyimli olanını bulmanız sizin işinizi kolaylaştırır)

Şimdilik bu kadar.

mtarslan beğendi.
Aziz Fayda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2009, 11:47   #450
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 12
Bağ kültürü.Bilenleriniz,yaşayanlarınız vardır.
Geçmişte kentlilerin kurduğu yaşam bahçeleri.
Tam anlamıyla terki diyar düşünmeyip de,tabiatla haşır neşir olup ara sıra mutlu olmak isteyenler için bir tarz,artık kaybolmuş bir yaşam biçimi.
Ben Özlüyorum!
İç Anadolu'da geçmişte bağ kültürü vardı.(Ankara,Eskişehir-Karabayır,Konya-Meram,Kayseri-Erkilet)Yazlık olayının bilinmediği bir dönemdi,dedelerimiz şehirlerin 8-10 km uzağında yaklaşık 2 dn.arazi içinde küçük evleri olan bağlarda yaşardı.O devirlerde henüz muhafazakarlaşma yoktu.Hafta sonları bağlarda genç kız kahkahaları duyulurdu!Yaşam modern'di.Çocuklar uçurtma uçurur,salıncakta sallanırdı.(Biraz büyüyünce cennet kaybolur yerini kuyudan su çekme gibi ağır bedensel angaryalar yüklenirdi!)İnsanlar iyiydi,görgülüydü,iyi komşuluk vardı!Sonra ne yazık ki şehirler büyüdü,zevkler değişti,bağlar varoşların içinde kalıp sonunda yok oldular!
Merak ediyorum bu atmosferin yaşandığı kültür hala bir yerlerde devam ediyor mu?

cozder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024