2 gün foruma bakmadım, evi yapıp bitirmişsiniz Aziz Bey
Atlattığınız bin türlü badire sonunda sizde genelde keyif içinde otursanızda ara sıra da olsa "neden?" dedirten bir ev yapmışsınız anlaşılan. Bence artık demeyin, olan olmuştur. Keyfinize bakınız. Neredeyse her taşı tanıyorsunuz, bu şekilde bakın. Çok güzelde olmuş, ellerinize sağlık.
Bazen keşke başka bir arazi alsaydım (daha küçük), içinde harapta olsa köy evi olan diğer arsayı mı alsaydım, **** yola daha yakın olanı mı desemde, şu an olsa yine yapar mıydım sorusuna cevabım hala "Evet".
Acaba sizinki nedir?
Siz çok daha detaycı yaklaşmışsınız. Belki olması gerekende odur.
Verilen bilgilerde şahane. Bu maceraya girişecek olanlara yol göstermek adına daha arsa ararken dahi kılavuz olacak nitelikte. Bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. İkimizin yazılarınıda tarafsızca okuyunca bu yola çıkmanın korkutuculuğu ortak nokta olarak öne çıkıyor ne yazık ki

.
Epey araştırsamda sanırım forumun bu bölümü Türkiye'de alanındaki en iyi kaynak (yeterli demiyorum). Umarım daha detaylanır.
Bizlerden çok var eminim. Benim yaşadığım yerde dahi bu mantıkla evini yapan 4-5 arkadaşım daha var. Onlarda belki burada tecrübelerini paylaşır.
Aslında hep hayal ettiğim, bu işin tek başına daha zor yapılabileceğini bilen biri olarak daha komün bir topluluk oluşturup (imece usûlüde diyebilirsiniz) küçük bir mahalle yapmak. Sadece imal aşamasında değil, sonrasında da işleri ve maliyetleri azaltmaktı. Birbirini rahatsız etmeden yazılı olmayan antlaşmaların olduğu, gerçekte olması gerektiği gibi işeleyen bir hayat.
Bu kadar deneyimden elde ettiğim tek sonuç ise aslında zor olsada yalnızlığın güzelliğidir, insandan korkarım.
Piyangodan parayı bulduğumda **** bu forum bu tecrübe ve azimdeki kişileri bir araya getirdiğinde belkide mahalle gerçek olur
Zeitgeist'i izlediyseniz bilirsiniz oradada Venüs Projesinden bahseder. Daha derin mevzulara dokunsada insanlığın geleceği ile ilgili pozitif şeyler anlattığı için oradaki amca (Jacque Fresco) çok ilgimi çekmişti. Göz atmanızı öneririm. Bizim taş binalara pek benzemiyorlar ya ...
http://www.thevenusproject.com/
Saygılarımla,
Kerem AKYAR
jacque fresco
http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1244380004