agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni136Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2013, 16:15   #1081
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi awarsky Mesajı Göster
Merhabalar öncelikle gaza gelip bonsai ekim kitiyle başlayip sonra site sayesinde tohumdan bu işin zor olacağını öğrenip sözde çiçekçiden bir çam türü fidan aldım bakımsız ve susuz bir halde şu an.. öncelikle kendisine gelmesini sağlayacağım. Öncelikle türünü merak ediyorum bana ardıç gibi geldi sizlerden bu konuda yardım istiyorum. Sonra bonsaiye olan uygunluğunu merak ediyorum. Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Merhaba sn awarsky,

Aramıza ve bonsaiye hoş geldin sevgili hemşerim.
Forumda Adanalı da çok Adanalı bonsaici de, bu konuda tam yerine geldin diyebilirim
Ama senden öncelikle bir ricam olacak; fotoğraflarınızı forum üzerinden yüklemeniz gerekiyor. Bununla ilgili olarak aşağıdaki başlık size yardımcı olacaktır:

Foruma fotoğraf nasıl yüklenir?

Fotoğrafları önce forum üzerinden yükleyin, sonra devam edelim bonsai sohbetimize

awarsky beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2013, 21:38   #1082
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi awarsky Mesajı Göster
Hoşbulduk sakaki
Gerçekten çok şaşırdım bonsai sabır gerektiren bir iş bu kadar yoğun ilgi olduğunu görmek çok güzel. simdi talimatlara uygun resim yükleyeceğim bu geçen gün çiçekçiden aldığım saksı halindeki çam türü ağaç araştırmalarim sonucu ardıç fikri ağır bastı fakat sizlerinde bilgisine başvurmak istiyorum.
Aynı zamanda kendisi bonsai adayı olabilirmi? Merak ettiğim bir diğer konu ise gövdesindeki tomurcuklar nedir?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Tekrar merhaba sn awarsky,

Evet, bitkiniz bir ardıç (juniperus procumbens). Elbette bundan değişik ve güzel küçük bonsai yapmanız mümkün. Forumumuzda aynı türden bitkisi olan bazı arkadaşlarımız da var, onların çalışmasına da bir göz atın dilerseniz.

Madem Adana'da yaşıyorsunuz o halde mutlaka bir tane de zeytin adayınız olmalı!

Başarılar dilerim.

awarsky beğendi.
Eski 04-04-2013, 13:41   #1083
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-04-2007
Merhabalar sn. awarsky,
Ağacınızın türüne yönelik küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Ağacınızın türü tam olarak "Juniperus Squamata". Juniperus Procumbenslerin yaprakları/iğneleri, squamata ya göre daha küçük ve yeşil renklidir. Squamata nın iğne boyu yaklaşık 0,5-1 cm kadar ve oldukça serttir (İğneler elinize batar). Diğer ardıçlara göre biraz nazlı bir tür olduğunu söyleyebilirim. Sulamasına ve konumuna özen gösterin. Fazla sulanmayı sevmez ve ışık isteği yüksektir. Çok güzel bonsai olur. Özellikle Sarkık (Kengai) ve yarı sarkık (Han-Kengai) tarzlarına çok uygundur.

awarsky beğendi.
Özgür Tosun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-04-2013, 20:07   #1084
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2013
arkadaşlar merhaba beni yeni katıldım foruma bir hevesle migrostan bu iki arkadaşı aldım. Türlerini yazabilirseniz çok sevinirim. Birde yarın toprak değişimi yapacağım bu değişimden sonra bonsailer için aldığım sıvı besini vermeye başlamalımıyım. Son olarak budama gereklimidir. şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg _DSC4305.jpg (46.4 KB, 123 views)
Latif beğendi.
psychosiss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2013, 01:50   #1085
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Merhabalar;
Bugün eve gelirken yol kenarında üzerine basılmış bir bitki gördüm.Yarısına kadarı topraktan çıkmıştı bende aldım ve eve getirdim. Kurumuş Kökleri budadım tek tek ve toprağın altında kalan kökleri hala canlıydı. Bitkinin gövdesine tırnakla çentik attığımda yeşildi. Öncelikle sormak istediğim şudur. Bu bitki nedir? Ağaç mıdır? Eğer bonsai olursa bununla ilk adımı atacağım olmazsada canı sağ olsun yeniden yaşama döndüreceğim.Resimde de görüğünüz gibi bazı kısımları ölü gözüküyor sararmışlar. Daha bugun ektiğim için ve tecrübesiz olduğum için budamaya kalkışmadım. Bu kısımları budamalı mıyım yoksa biraz hayata dönmesini beklemeli miyim? Şimdiden verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
Not: 1. resim flashlı çekilmiştir.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG171.jpg (70.2 KB, 123 views)
Dosya Türü: jpg IMG174.jpg (68.8 KB, 124 views)
c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2013, 08:56   #1086
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c.cakir Mesajı Göster
Merhabalar;
Bugün eve gelirken yol kenarında üzerine basılmış bir bitki gördüm.Yarısına kadarı topraktan çıkmıştı bende aldım ve eve getirdim. Kurumuş Kökleri budadım tek tek ve toprağın altında kalan kökleri hala canlıydı. Bitkinin gövdesine tırnakla çentik attığımda yeşildi. Öncelikle sormak istediğim şudur. Bu bitki nedir? Ağaç mıdır? Eğer bonsai olursa bununla ilk adımı atacağım olmazsada canı sağ olsun yeniden yaşama döndüreceğim.Resimde de görüğünüz gibi bazı kısımları ölü gözüküyor sararmışlar. Daha bugun ektiğim için ve tecrübesiz olduğum için budamaya kalkışmadım. Bu kısımları budamalı mıyım yoksa biraz hayata dönmesini beklemeli miyim? Şimdiden verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
Sol fotoğraftaki bitkiniz Ficus, sağdaki bitki ise net seçilemiyor bu fotoğraftan ama fukien tea olabilir.

Eski 05-04-2013, 09:00   #1087
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Merhabalar;
Bitkiniz şimşir, bonsai olarak sıkça karşılaşılan bir türdür.
Eğer kök sistemi hasar görmüş ise şu anda herhangi bir işlem yapmayın bence, bırakın kendini toplasın.

Başarılar dilerim.

Eski 05-04-2013, 11:14   #1088
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Bitkiniz şimşir, bonsai olarak sıkça karşılaşılan bir türdür.
Eğer kök sistemi hasar görmüş ise şu anda herhangi bir işlem yapmayın bence, bırakın kendini toplasın.

Başarılar dilerim.
Teşekkürler Sakaki. Bol su verdim ilk diktiğimde sonrasında ise toprak kurudukça vereceğim umarım yaşar.

Eski 05-04-2013, 12:30   #1089
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-04-2013
teşşekür ederim

psychosiss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2013, 21:44   #1090
Yeni Üye

burak.yildirim's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi psychosiss Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba beni yeni katıldım foruma bir hevesle migrostan bu iki arkadaşı aldım. Türlerini yazabilirseniz çok sevinirim. Birde yarın toprak değişimi yapacağım bu değişimden sonra bonsailer için aldığım sıvı besini vermeye başlamalımıyım. Son olarak budama gereklimidir. şimdiden teşekkürler
Merhabalar,

Sakaki'nin dediği gibi soldaki ficus, sağdakini ben de çözemedim..

Bitkilerinşz dış mekan bonsaisidir. Kalorifer peteğinin üzerinde onları görmek beni çok üzdü. Dilerim ki petek sıcak değildir. Çünkü bonsai kalorifer peteğinin üzerinde yetişmez. İç mekan bonsaileri ve dış mekan bonsaileri olarak ikiye ayrılırlar. Eğer ficus yerine bir iç mekan bonsaisi yetiştiriyor olsaydınız dahi onu bir masanın üzerine koymalısınız. Bitkileriniz market bonsaisi olduğu için size gelene kadar çok büyük sıkıntılar çekiyorlar. Bir hafta gibi bir süre dışarıda kalsınlar, dinlensinler. Sulamayı unutmayın ficuslar suyu severler. Toprağının nemli olmasına dikkat edin! (Islak değil, nemli!) sonraki aşamada ise toprak değişimi ve kök budama yapacaksınız. Nasıl yapacağınızı forumda bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

burak.yildirim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 16:08   #1091
Ağaç Dostu

Merhabalar bugün , 4 gün öncesinden eve getirdiğim şimşirimi budamaya karar verdim ve sol kısımda yığılan sarı ve turuncu yaprakları budamakla başladım. Budarken farkettim ki görüşü bozan öne doğru sarkan birkaç dal vardı. 4 ya da 5 dal kestikten sonra bitkinin içinde çürümüş ve adeta balçıklaşmış dalları , yaprakları ve örümcek yumurtalarını gördüm. Bunların bulaştığı dallarıda budadıkça bitkinin sadece dışının canlı olduğunu içinin adeta kan ağladığını gördüm ve ağır bir budama yaptım. Budama öncesi ve sonrası resimlerde de göreceğiniz gibi bitki demeye bin şahit kel bir hale geldi. Şimdi öncelikle bu budama biraz fazlamı ağır oldu? Bitkiyi bu budama sonucunda kaybedebilir miyim? Eğerki yaşatabilirsem nasıl bir form önerirsiniz? Siz değerli üstadlara verdiğiniz cevaplardan ve ilginizden ötürü teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG178.jpg (71.2 KB, 103 views)
Dosya Türü: jpg IMG180.jpg (31.6 KB, 100 views)
Dosya Türü: jpg IMG184.jpg (25.6 KB, 100 views)
Dosya Türü: jpg IMG185.jpg (50.6 KB, 102 views)
Eski 09-04-2013, 16:06   #1092
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-03-2012
Wink

Arkadaşlar benim bonsaim bu. Hangi tür, cins acaba? Yaprakları tırtıklı, biraz meneke yaprağına benziyor yüzeyi ama diken gibi. ve tomurcuğa benzer bir şeyler var üzerinde.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg DSCN8933.jpg (69.8 KB, 93 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8934.jpg (60.1 KB, 91 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8936.jpg (69.0 KB, 92 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8937.jpg (44.8 KB, 91 views)
Dosya Türü: jpg dscn8938.jpg (69.0 KB, 92 views)

Düzenleyen dogsen : 09-04-2013 saat 16:41 Neden: foto
dogsen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2013, 16:44   #1093
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dogsen Mesajı Göster
Arkadaşlar benim bonsaim bu. Hangi tür, cins acaba? Yaprakları tırtıklı, biraz meneke yaprağına benziyor yüzeyi ama diken gibi. ve tomurcuğa benzer bir şeyler var üzerinde.
Merhaba dogsen,

Bitkinizin ismi Fukien Tea.
Bu başlıkta bir arkadaşımız güzel bilgiler vermiş bitki hakkında: http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...leri/26052.htm

Kolay gelsin.

dogsen beğendi.
Eski 09-04-2013, 16:48   #1094
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Merhaba dogsen,

Bitkinizin ismi Fukien Tea.
Bu başlıkta bir arkadaşımız güzel bilgiler vermiş bitki hakkında: http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...leri/26052.htm

Kolay gelsin.
Çok teekkür ederim.

Sakaki beğendi.
Eski 10-04-2013, 16:00   #1095
Yeni Üye

Wink

Merhaba arkadaşlar,

Fotoğraflarda gördüğünüz bonsainin türünü soracaktım. Yaprakların yanları tırtıklı, yeni çıkan yapraklar gül yaprağına benziyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg DSCN8940.jpg (65.0 KB, 87 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8941.jpg (69.7 KB, 87 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8942.jpg (69.4 KB, 88 views)
Dosya Türü: jpg DSCN8945.jpg (58.1 KB, 86 views)
Eski 10-04-2013, 16:19   #1096
Yeni Üye

Wink

Yolda ağaçlardan kopardığım dallar, ilk önce köklendireceğim, sonra bonsai için kolları sıvayacağım. İlk 3 fotoğraf aynı ağaca ait, sonuncusu ise bir dikenli ağaç. Dikenli olan fotoğraftan daha yeşil, ladin değil ama çözemedim. Diğer ağacı ise bilemedim. Bilenler varsa, tanıyanınız varsa ve yazarsa sevinirim.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 1.jpg (50.9 KB, 86 views)
Dosya Türü: jpg 2.jpg (63.4 KB, 87 views)
Dosya Türü: jpg 3.jpg (66.6 KB, 87 views)
Dosya Türü: jpg 4.jpg (67.6 KB, 87 views)
Eski 10-04-2013, 16:35   #1097
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Merhaba arkadaşlar,

Fotoğraflarda gördüğünüz bonsainin türünü soracaktım. Yaprakların yanları tırtıklı, yeni çıkan yapraklar gül yaprağına benziyor.
Büyük ihtimal Çin Kuş Eriği (Sageretia Theezans)

dogsen beğendi.
Eski 10-04-2013, 16:37   #1098
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Yolda ağaçlardan kopardığım dallar, ilk önce köklendireceğim, sonra bonsai için kolları sıvayacağım. İlk 3 fotoğraf aynı ağaca ait, sonuncusu ise bir dikenli ağaç. Dikenli olan fotoğraftan daha yeşil, ladin değil ama çözemedim. Diğer ağacı ise bilemedim. Bilenler varsa, tanıyanınız varsa ve yazarsa sevinirim.
İlk üç resimdeki dişbudak olması lazım, sonuncusu ise sedir ağacı.

dogsen beğendi.
Eski 12-04-2013, 01:18   #1099
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-04-2013
arkadaşlar ben forumda ve bonsai konusunda çok yeniyim...hatta yeni ötesiyim...herkese merhabalar..birkaç sorum olacak...umarım yardımlarınızı ve sabırla yoğrulmuş engin tecrübelerinizi paylaşırsınız ve esirgemezsiniz..

salimadali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2013, 02:06   #1100
Yeni Üye

DSC07952.jpg

DSC07955.jpg

DSC07954.jpg

(öncelikle çok yeni olduğum için cehaletimi mazur görmenizi istirham ederek sözlerime başlayayım) bu bonsai karaağaç mı ? zelkova mı ? ya da başka bir türse adı nedir ? 4-5 gündür almama rağmen neden yaprakları sarardı ve döküldü ? nerede bakmalıyım ya da muhafaza etmeliyim...dışarda mı içerde mi ? sulama, güneş, ışık ihtiyacı ve bakım için ayrıca önerileriniz var mı ? yardım, yorum ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim....saygılarımla...

Düzenleyen salimadali : 12-04-2013 saat 02:16 Neden: başka bir husus daha eklediğimden düzenleme gereği duydum
Eski 12-04-2013, 09:36   #1101
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salimadali Mesajı Göster
Eklenti 389468

Eklenti 389469

Eklenti 389470

(öncelikle çok yeni olduğum için cehaletimi mazur görmenizi istirham ederek sözlerime başlayayım) bu bonsai karaağaç mı ? zelkova mı ? ya da başka bir türse adı nedir ? 4-5 gündür almama rağmen neden yaprakları sarardı ve döküldü ? nerede bakmalıyım ya da muhafaza etmeliyim...dışarda mı içerde mi ? sulama, güneş, ışık ihtiyacı ve bakım için ayrıca önerileriniz var mı ? yardım, yorum ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim....saygılarımla...
Bitkiniz Zelkova.( http://www.agaclar.net/forum/attachm...apragi-002.jpg) (üstteki çin karaağacı alttaki zelkova yaprağı . - Alıntı - Ali H. ALI )
Aşırı sulamadan dökülüğünü tahmin ediyorum. Ya da güneşsizlikten. Her bitkinin güneşe ihtiyacı vardır ancak bazen güneş bitkiler için zararlı olur. En güzeli güneşin zararlı olmadığı sabah 6-9 saatleri arasında bitkinin güneş banyosu yapmasıdır. Bitki Türkiye de, Hakkari , Siirt, Kars illerinde yaşamaktadır. Ama siz yinede fazla rüzgar olduğunda içeri koyun derim. Sulamayı sadece toprak kuruduktan sonra yapın ve rutin olmasın (mesela 3 günde bir akşam suluyorum şeklinde olmasın) Toprağını siz mi değiştirdiniz?

Düzenleyen c.cakir : 12-04-2013 saat 16:01
Eski 12-04-2013, 10:23   #1102
Yeni Üye

toprağı ben değiştirdim hata mı ettim acaba ? kökler çanağa (saksıya) değiyordu değiştireyim dedim..yeni toprağı karışım toprak......İçerde bakıyorum dışarıya mı çıkarmalıyım..?? yorumunuz ve yardımınız için teşekkürler

Eski 12-04-2013, 10:26   #1103
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salimadali Mesajı Göster
toprağı ben değiştirdim hata mı ettim acaba ? kökler çanağa (saksıya) değiyordu değiştireyim dedim..yeni toprağı karışım toprak......İçerde bakıyorum dışarıya mı çıkarmalıyım..?? yorumunuz ve yardımınız için teşekkürler
Karışımda neler var hangi oranda var tahminen?
Değiştirmekle iyi etmişsiniz ama köklerin uzunluğu neydi fazla mı uzundu normalmiydi? köklerde siyahlaşma (çürüme) var mıydı ?
Dışarı koysanızda olur ama dedğim gibi geceleri çok soğuk oluyorsa içeri alın. Rüzgarda dışarda pek durmasını önermem .

Eski 12-04-2013, 13:52   #1104
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2012
ficus ginseng mi ? ficus retusa mı?

Sevgili Bonsai Dostları Merhaba,
Bu yazılar sayesinde bütün hatalarımı öğreniyorum; bu sebeple herkese teşekkür ederim.

Resmini ekleyeceğim bonsai ikea nın fırsat köşesinden alınmış, kaderine terkedilmiş bir ficus ginseng idi.

Öncelikle Mine Pakkaner ' in ev yapımı ilaç tarifleri sayesinde unlu bit sorununu yok ettik; daha sonra toprağını değiştirerek çıyanlardan da kurtulmayı başardık.

Fakat alttan çıkan filizleri koparmamız gerektiğini bilmiyorduk ve aşılı dallar kuruyup - çıktılar gövdenin bir kısmıda muz gibi soyuldu ve kuru hareli bir gövde ortaya çıktı. kabuğun soyulmadığı yerde küçük bir çizik atarak alttaki yeşil yüzeyi görebiliyorum.

Endişelendiğim konu; onu küçük bir saksıya alarak hata yapmış olabileceğim..
toprak karışımı: alt tabaka volkanik kaya parçaları , üst tabaka ağaç kabuğu torf karışımı.

internette yaptığım araştırmalarda ginseng yapraklarının bu bitkininkine benzemediğini gördüm; daha çok retusa denen cinse benziyor; gerçi ikisininde bakım koşulları benzer anladığım kadarıyla .yanılıyor muyum?

sizce bu saksıda olur mu?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_4612.jpg (50.6 KB, 76 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4614.jpg (49.8 KB, 76 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4615.jpg (65.2 KB, 76 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4617.jpg (56.5 KB, 76 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4618.jpg (53.3 KB, 77 views)
tuzunert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2013, 14:06   #1105
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tuzunert Mesajı Göster
Sevgili Bonsai Dostları Merhaba,
Bu yazılar sayesinde bütün hatalarımı öğreniyorum; bu sebeple herkese teşekkür ederim.

Resmini ekleyeceğim bonsai ikea nın fırsat köşesinden alınmış, kaderine terkedilmiş bir ficus ginseng idi.

Öncelikle Mine Pakkaner ' in ev yapımı ilaç tarifleri sayesinde unlu bit sorununu yok ettik; daha sonra toprağını değiştirerek çıyanlardan da kurtulmayı başardık.

Fakat alttan çıkan filizleri koparmamız gerektiğini bilmiyorduk ve aşılı dallar kuruyup - çıktılar gövdenin bir kısmıda muz gibi soyuldu ve kuru hareli bir gövde ortaya çıktı. kabuğun soyulmadığı yerde küçük bir çizik atarak alttaki yeşil yüzeyi görebiliyorum.

Endişelendiğim konu; onu küçük bir saksıya alarak hata yapmış olabileceğim..
toprak karışımı: alt tabaka volkanik kaya parçaları , üst tabaka ağaç kabuğu torf karışımı.

internette yaptığım araştırmalarda ginseng yapraklarının bu bitkininkine benzemediğini gördüm; daha çok retusa denen cinse benziyor; gerçi ikisininde bakım koşulları benzer anladığım kadarıyla .yanılıyor muyum?

sizce bu saksıda olur mu?
Yapraklar ve kök yapısı ginseng olduğunu açıkça gösteriyor ama o saksıda olmaz. Daha geniş ve derin bir saksıda direk güneş altı değil ama aydınlık odada tutmanız gerekir diye düşünüyorum. Açıkçası gövdenin soyulma şekli sanki özenle el ile yapılmış gibi geldi. Terslik nedir bilemeyeceğim ama eğer gövde bu şekilde kalırda soyulmaya devam etmezse mükemmel bir görüntü oluşturuyor bence.

Eski 13-04-2013, 12:09   #1106
Yeni Üye

Alıntı:
Yapraklar ve kök yapısı ginseng olduğunu açıkça gösteriyor ama o saksıda olmaz. Daha geniş ve derin bir saksıda direk güneş altı değil ama aydınlık odada tutmanız gerekir diye düşünüyorum. Açıkçası gövdenin soyulma şekli sanki özenle el ile yapılmış gibi geldi. Terslik nedir bilemeyeceğim ama eğer gövde bu şekilde kalırda soyulmaya devam etmezse mükemmel bir görüntü oluşturuyor bence.
Cevabınız için teşekkür ederim; gövdesini kendi müsade ettiği oranda soydum -soyuldu. Bende saksısından emin değildim ; saksıyı değiştirmek için kökleri çıkardığımda saksının ve köklerin bir kısmının küflendiğini gördüm, sıkı bir örümcek ağı gibiydi. Musluğun altında yıkayıp kökleri temizlemeye çalıştım sonrada şöyle bir saksıya diktim ve özellikle su vermedim. çürüyor mu acaba ?

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_4714.jpg (43.6 KB, 180 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4723.jpg (50.8 KB, 181 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4725.jpg (28.7 KB, 179 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4729.jpg (25.1 KB, 181 views)
Dosya Türü: jpg IMG_4731.jpg (48.3 KB, 181 views)
Eski 13-04-2013, 16:50   #1107
Ağaç Dostu

Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim; gövdesini kendi müsade ettiği oranda soydum -soyuldu. Bende saksısından emin değildim ; saksıyı değiştirmek için kökleri çıkardığımda saksının ve köklerin bir kısmının küflendiğini gördüm, sıkı bir örümcek ağı gibiydi. Musluğun altında yıkayıp kökleri temizlemeye çalıştım sonrada şöyle bir saksıya diktim ve özellikle su vermedim. çürüyor mu acaba ?
İyi etmişsiniz köklerin bir bölümü çürümüş gibi geldi bana sanırım bide kılcal kök yok denecek kadar az gibi düşündüm ama tabi üstadlar ne der bilemiyorum. Saksı öncekine göre nispeten daha iyi olmuş ama keşke daha genişe dikseymişsiniz dedim içimden ama artık yeter daha fazla oynatmayın derim. Toprak çok kurumuydu yeni saksının? Eğer öyleyse çok az bi su verin toprağa kökler çürümesin diye kuruyacaklar şimdide
Sulamayı sadece toprak kuruduğunda yapın. Ve şuanda direk güneş altı değil ama aydınlık bir ortamda dursun zaten 2 haftayı çıkartırsa gider

Eski 13-04-2013, 19:16   #1108
Yeni Üye

Alıntı:
İyi etmişsiniz köklerin bir bölümü çürümüş gibi geldi bana sanırım bide kılcal kök yok denecek kadar az gibi düşündüm ama tabi üstadlar ne der bilemiyorum. Saksı öncekine göre nispeten daha iyi olmuş ama keşke daha genişe dikseymişsiniz dedim içimden ama artık yeter daha fazla oynatmayın derim. Toprak çok kurumuydu yeni saksının? Eğer öyleyse çok az bi su verin toprağa kökler çürümesin diye kuruyacaklar şimdide
Sulamayı sadece toprak kuruduğunda yapın. Ve şuanda direk güneş altı değil ama aydınlık bir ortamda dursun zaten 2 haftayı çıkartırsa gider
Tekrar Merhaba, kökleri küçük saksıya geçirirken biraz kırpmıştım; artık yeni kökler bekliyorum...
Elimdeki saksı ve topraklarla yapabildiğimin en iyisi bu idi.
toprak karışımı: ağaç kabukları torf ve volkanik kaya parçacıklarından oluşuyor; biraz da ne toprağı olduğunu bilmediğim eski bir saksının toprağı...
hepsini bir güzel karıştırıp yeni saksısına döktüm sonrada saksıyı yere vurarak toprağı ve bitkimizi sabitlediğimi düşünüyorum. Hava kararmadan drenajını kontrol etmeye karar verdim ve alttan 2-3 damla su çıkana kadar su fısfısladım toprağına. toprak kuruydu şimdi yaş.
bitkinin fotoğraflandığı yer onun her zamanki yeri , direk güneş ışığı almıyor, aydınlık.
ben bonsai olamayan ginseng köküne güveniyorum;yaşayacak.

Eski 13-04-2013, 20:10   #1109
Ağaç Dostu

Alıntı:
Tekrar Merhaba, kökleri küçük saksıya geçirirken biraz kırpmıştım; artık yeni kökler bekliyorum...
Elimdeki saksı ve topraklarla yapabildiğimin en iyisi bu idi.
toprak karışımı: ağaç kabukları torf ve volkanik kaya parçacıklarından oluşuyor; biraz da ne toprağı olduğunu bilmediğim eski bir saksının toprağı...
hepsini bir güzel karıştırıp yeni saksısına döktüm sonrada saksıyı yere vurarak toprağı ve bitkimizi sabitlediğimi düşünüyorum. Hava kararmadan drenajını kontrol etmeye karar verdim ve alttan 2-3 damla su çıkana kadar su fısfısladım toprağına. toprak kuruydu şimdi yaş.
bitkinin fotoğraflandığı yer onun her zamanki yeri , direk güneş ışığı almıyor, aydınlık.
ben bonsai olamayan ginseng köküne güveniyorum;yaşayacak.
Biraz su tutan özellikte toprağınız olmuş ama yinede sulamaya dikkat edin çünkü toprağınız suyu tutucu özellikte olduğundan normalden biraz geç kurumaya başlar. Bu arada toprağın tamamen kurumasını da beklemeyin nemli durması gerek sürekli (Nemli demek ıslak demek değil.). En iyisi toprağa kürdan batırarak kürdana bakmak diye düşünüyorum. Tabi toprak yüzeyine dokunarakta anlarsınız. Bonsai adayınız hayırlı uğurlu olsun. İnşallah benimde bir gün ginsengim olur da yaprak budamasından sonra yaprakları kurutup çayını da içerim .

Eski 14-04-2013, 00:39   #1110
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özgür Tosun Mesajı Göster
Merhabalar sn. awarsky,
Ağacınızın türüne yönelik küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Ağacınızın türü tam olarak "Juniperus Squamata". Juniperus Procumbenslerin yaprakları/iğneleri, squamata ya göre daha küçük ve yeşil renklidir. Squamata nın iğne boyu yaklaşık 0,5-1 cm kadar ve oldukça serttir (İğneler elinize batar). Diğer ardıçlara göre biraz nazlı bir tür olduğunu söyleyebilirim. Sulamasına ve konumuna özen gösterin. Fazla sulanmayı sevmez ve ışık isteği yüksektir. Çok güzel bonsai olur. Özellikle Sarkık (Kengai) ve yarı sarkık (Han-Kengai) tarzlarına çok uygundur.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Özgür Bey. Sulamasını az az yapıyordum ama düzeni bozmamak adına yağmurlu gündede sulama yaptım, malum balkonda olduğu için yaprak bitleri sardı dört bir yanını.. şimdi çiçekçime götürdüm ilaçlamak için inşallah düzelecek. Dediğiniz bonsai türlerinide araştıracağım. İlginiz için teşekkür ederim

Düzenleyen awarsky : 14-04-2013 saat 00:41 Neden: noktalama
awarsky Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bonsai

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025