Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi salimadali
Eklenti 389468
Eklenti 389469
Eklenti 389470
(öncelikle çok yeni olduğum için cehaletimi mazur görmenizi istirham ederek sözlerime başlayayım) bu bonsai karaağaç mı ? zelkova mı ? ya da başka bir türse adı nedir ? 4-5 gündür almama rağmen neden yaprakları sarardı ve döküldü ? nerede bakmalıyım ya da muhafaza etmeliyim...dışarda mı içerde mi ? sulama, güneş, ışık ihtiyacı ve bakım için ayrıca önerileriniz var mı ? yardım, yorum ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim....saygılarımla...
|
Bitkiniz Zelkova.(
http://www.agaclar.net/forum/attachm...apragi-002.jpg) (üstteki çin karaağacı alttaki zelkova yaprağı . - Alıntı - Ali H. ALI )
Aşırı sulamadan dökülüğünü tahmin ediyorum. Ya da güneşsizlikten. Her bitkinin güneşe ihtiyacı vardır ancak bazen güneş bitkiler için zararlı olur. En güzeli güneşin zararlı olmadığı sabah 6-9 saatleri arasında bitkinin güneş banyosu yapmasıdır. Bitki Türkiye de, Hakkari , Siirt, Kars illerinde yaşamaktadır. Ama siz yinede fazla rüzgar olduğunda içeri koyun derim. Sulamayı sadece toprak kuruduktan sonra yapın ve rutin olmasın (mesela 3 günde bir akşam suluyorum şeklinde olmasın) Toprağını siz mi değiştirdiniz?