![]() |
|
![]() |
#1141 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Alıntı:
İkinci olarak, ağacın bakımını forumdaki ficus başlığında yazılı olan şekillerde mi yapacağım? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-06-2013
|
Merhabalar.. Arkadaşım bana bonsai hediye edince ''Bonsai nasıl yetiştirilir'' sorusuna cevap için foruma dahil oldum ![]() Bakmını yapmadan önce bitkinin özelliklerini karakterini iyi bilmek gerektiği için bende kendi bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla yapraklarının kenarları tırtıklı görünüyor. İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.. 20130627_165450.jpg 20130628_140046.jpg 20130628_194132.jpg Düzenleyen Seyhan_ : 28-06-2013 saat 20:49 Neden: Fotoğraf Düzenleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
Fotoğrafları buraya http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm bakarak yüklerseniz arkadaşlar size daha çabuk yardımcı olacaklardır. Şuan yüklemiş olduğunuz fotoğrafları yazdığınız mesajın altında bulunan "Düzelt" butonu yardımıyla silip, yukarıda verdiğim link yardımıyla da fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Merhaba arkadaşlar.. Hikaye aynı acemi bir bitkisevere, hediye bonsai gelir, gerisi malum. Türünü ve varsa genel bonsai bakımı dışında (okumalarıma başlayacağım) bu türe has bilmem gereken birşey açıklar mısınız? Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Bilgi için teşekkür ediyorum, formunu dediğiniz biçimde toparlamak benim harcım değil, bilen birine teslim etmem gerekecek demek ki.. Tekrar teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2012
|
daha önce de bu konudan yardım almıştım ve yetişkin bonsaimin kurtbağrı olduğunu öğrenmiştim. şimdi de tohumdan küçük bir fidan haline gelmeye başlayan bonsai adıyla aldığım ama ne olduğunu bilmediğim bir tür için yardımınıza ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler. fotoğraflar bugün çekildi. ![]() ![]() Düzenleyen gekren : 09-07-2013 saat 20:09 Neden: linkler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Merhaba Seyhan, Ağacınızın türü Ilex , varyetesi araştırınca Vomitoria gibi görünüyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-12-2012
|
Alıntı:
leptospermum tohumu, leptospermum scoparium | Zengarden Ev ve Bahçe Flamboyant delonix regia tohumu, flamboyant delonix regia bonsai, flamboyant delonix regia fidesi | Zengarden Ev ve Bahçe Sizce hangisi olabilir ve tohumdan ektiğim için şu anda 5 kök aynı saksıda. Büyük olan aldı başını gitti uzadıkça uzuyor. Ayırmam gerekir mi? Ve bir detay alttan su alıyor ve böyle yetişiyor. Yani saksıya su dökmüyorum tabaktan su alıyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2013
|
Merhaba, Bauhaustan aldığım bonsaimin türünü öğrenmek istiyorum, oradakilerin çoğu ginseng türündeydi ama gövdeleri beyzol topu gibi ve çoklu parçalı iken bunun gövdesi tek parça ve farklı dokuda sanki. Başka bir tür olmalı ama ne? Ona göre araştırıp bakımını yapmak istiyorum. Evde mi tutmalıyım balkonda mı ondan bile emin olamıyorum. Yardımınızı rica ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Yeni Üye
|
daha yakından bir foto gerekiyor sanırım, ikinci fotodaki üsttteki bir yaprak net gözüküyor buradan ve kök yapısından tanıyan çıkar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Bu ağacın türünü bilen arkadaşlar varmı? Üzerinde kırmızı çiçekleri var bu mevsimde. Bonsai ye uygun bir ağaçmıdır? Örnekleri varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 |
Ağaç Dostu
|
hibiscus syriacus guzel bonsai olur Düzenleyen Tutmos : 31-07-2013 saat 16:16 Neden: ilave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
gunes sever yavas buyur Kışın 14 – 16 C derece sıcaklık ister. Bu yüzden soğuktan bitkinizi korumanız gerekir,Bitki daha çok aydınlık ve yarı gölge yerleri sever. Çok fazla güneş alan, direk olarak güneşe maruz kalan yerlerden bitkinizi korumalısınız. Aksi halde dekoratif yapraklar zarar görebilir. Bu bitkinizin dış görünümünde kötü yönde değişmelere, bitkinizin sağlığının bozulmasına, yapraklarında kalıcı olabilecek lekelenmelere ve hastalıklara yol açabilecektir. Bu yüzden direk güneş ışığından koruyun. Bitkiniz için en ideal yer yarı gölge alanlar olabilir. Ancak bitkinizin günlük 6 – 7 saat güneş ışığına ihtiyacı olduğunu da unutmayın. Bitki nem isteyen bir bitki olmasından dolayı bulunduğu yerin ortalama % 60 oranında nemi olması gerekir. Eğer siz bunu sağlayamıyorsanız yazın çok sıcak günlerde kireçsiz saf su ile yapraklarına biraz su püskürtebilirsiniz. Bu bitkinizin yararına olacaktır. Yazın sıcak günlerde bitkinin su ihtiyacı fazla olacaktır. Bu yüzden suyunu eksik etmeyin. Toprak yüzeyi kurudukça sulamasını yapın. Kışın ise bitki dinlenme dönemine gireceğinden ve havalardan dolayı su isteği azalacaktır. Bundan dolayı kışın sadece toprak yüzeyi kuruduğunda sulamasını yapın. Kışın yapacağınız aşırı ve bilinçsiz sulama bitkinin ölmesine neden olacaktır. Buna dikkat etmelisiniz. Daha çok tohum ve tepe çeliği ile üretimi yapılmaktadır. Ancak tohumla üretim zaman alması ve zahmetli olmasından dolayı pek tercih edilmemektedir. Düzenleyen Tutmos : 31-07-2013 saat 16:15 Neden: yanlis yazdim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Tutmos. Öncelikle verdiğiniz değerli bilgi için çok teşekkür ederim. Bu ağaçtan yarın bir kaç tane alacağım. Liriodendron Tulipifera (Lale ağacı) tanıyormusunuz. Bonsai için uygun bir ağaçmıdır? Örnekleri varmıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Tutmos. Benim baktığım ağaç Hibiscus Mutabilis'miş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, ginsenglerin tombul bombeli gövdeleri oluyor gördüğüm kadarı ile , ben de şuradaki ligustrumlara daha bir çok benzettim: bonsaiboy.com/cgi-bonsaiboy/sb/productsearch.cgi?search_field=ligustrum Yine de hala emin olamıyorum. Tırtıksız düz sade yaprakları var. Emin olup ona göre budamaya geçmek istiyorum, içerde tutmamda sakınca yok sanırım. Fikirlerinizi rica ederim, türünden emin olmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Yeni Üye
|
benimki ficus türlerine de benziyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
|
Ligustrumlarda ficuslardan farklı olarak yapraklar dal üzerinde karşılıklı çıkar. Buna göre bakabilirsiniz ![]() NOT: Mesajınızı sadece ilgili başlıkta ve bir kez yazmanız yeterli, ilgisiz başlıklarda yazılan mesajlarınıza sağlıklı cevap alamayacağınız gibi, bu durum bilgi kirliliği ve karmaşasına da neden olacaktır. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Şimdi derinlemesine araştırabilirim budama zamanı , bakılacak yer , sulama şartı vs. Bu yıllar önceki 3-4 denemede kuruttuğum ağaçlardan sonra artık olaya ciddi şekilde bilimsel eğileceğim son ağaç olacak. Bu sefer olacak inşalah. Önce yaşatayım sonra şekil veririm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
"Hello Ali, I belive this is a Ficus Retusa which you can see and read about here: bonsaiboy.com/catalog/product1944.html Best regards, Gene at Bonsai Boy" gel buyur buradan yak.. bence Ligustrum |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
microcarpa: microcarpa.jpg ligustrum: ligustrum.jpg |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Yeni Üye
|
daha ne diyeyim diyorsunuz yani , peki teşekkürler tekrardan zahmet oldu bir sürü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2013
|
bonsaimin türü nedir?
Merhaba erkek arkadasım bana bir bonsai hediye etti ama cinsi hakkında ve bakımı hakkında cok acemyım en azından biri bana cinsini belirleyebilirse cok sevinirim teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Ağaç Dostu
|
Sn.brcngny. Ağacınız fukien tea'ye benziyor. Biraz nazlı bir tür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |