![]() |
|
![]() |
#782 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-09-2011
|
Çok teşekkür ederim. Yani forumda Ficus Benjamin ile ilgili konuları takip etmem gerekiyor. Peki bir sorum daha olacak; bu bonsailer aşılama mantığıyla mı üretiliyor? Yani alt kök ficus, yapraklar benjamin mi demektir bu isim? Veya bu konuyu araştırabileceğim bir kaynak gösterirseniz de olur. Bir daha teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Yeni Üye
|
Bu arada sorma sebebimide açıklayayım; arada sırada köklerin arasından farklı bir sürgün çıkıyor. Yaprak formu farklı bir sürgün. Satın alırken o sürgünleri hemen koparmam söylenmişti. Bende bir kaç kez kopardım. Bu çıkanlar ficus ün kendi dalları mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ficus genel bir isim, incir anlamında, yediğimiz incir de ficus. Farklı ficus türleri var. Banjamin de ficus ailesinden bir tür. Farklı sürgünün nasıl bir şey olduğunu görmeden bir şey demek zor ama burada bir aşı yok gördüğüm kadarıyla. Satıcılar genellikle bonsai konusunda çok fazla bilgiye sahip olmaz. Dahası bakımı konusunda da vahim hataları olabilir. Biliyorum diyenler bile yapabiliyor bunu. Çok itibar etmemek gerek söylediklerine, köklerden çıkan sürgünleri almak ağacın forumun korumak bakımından daha uygun. Buradaki ana başlığı bir inceleyin. Saksıdaki toprak aldığınızda varolan topraksa, kış çıkmadan bunu değiştirmeyi düşünebilirsiniz. İlkbaharla birlikte gübrelemeye başlarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Yeni Üye
|
İlginize teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2011
|
Bir türlü türünü öğrenemediğim Bonsaim! Bir fikri olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Ligustrum, yani kurtbağrı. Benzer durumda, hatta daha kötü bir ligustrumum vardı, derin bir budama ve toprağı kuruduktan sonra yapılan sulama ile son derece güçlü ve sağlıklı bir yaz geçirdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2011
|
Satın alınan yer de erik ağacı demiş... Artık benim Bonsaim de bu halde değil maalesef bütün yapraklarını döktü, sanırım fazla suladım. http://www.agaclar.net/forum/bakim-v...htm#post878247 şuraya diğer resimlerini de verdim, önerileriniz varsa çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-11-2011
|
Lütfen yardım edin Bonsai türüm nedir?
Merhaba arkadaşlar, arkadaşıma hediye bakarken beğenip aldığım bir bonsai ile ne yapacağımı bilemeyince internetten bu forumu buldum ve gerçekten çok şey öğrendim bile, ama öncelikle bonsaimin türünü bilmediğim için bakımınıda nerden başlayarak yapmam gerektiğine dair bilgi edinemedim. Aşağıda resmini gönderdiğim şaheserin türü nedir ve bu mevsimde şuanda neler yapmam gerekir yardımcı olursanız minnettar kalırım. Şimdiden çok teşekkür ederim ve böyle doğayı seven ve zaman ayıran insanlarla birarada olmaktan mutluyum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Fukıen Tea olabilir mi ?
Sitede yaptığım araştırmalar sonucunda ben Fukıen Tea'ye benzettim. Ama emin olamadım. Bir fikri olan var mı ? Diğer fotografları yaprak dökülme sorunların da var ama link vermeyi başaramadım sanırım : ( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler ama yanlış bir bitkiyi araştırıp bonsaimi kurutmaktan korkuyorum. Bu bitkinin dalları benimkininkine çok benziyo aslında ama nasıl emin olabilicez, daha kesin bişey söyleyebilecek birisi varsa acil yardım istiyorum.. ilgin için saol cartagena |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Genel olarak, yapmanız gereken bakım çok büyük farklılıklar göstermiyor. UmutSatir'in ağacı karaağaca da benziyor görüntüden emin olamadım. Sizinki fukean tea olabilir. Sonuçta kışın toprağı kurumaya başladıkça azar azar sulanmalı. Sobalı kaloriferli ortamda olmamalı. Aydınlık bir mekanda durmalı. Forumda biraz gezinirseniz hazır bonsilarle ilgili çok yazı bulacaksınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bonsai de Tür bakımı diye bir şey yoktur. Bonsai de tüm türler bakım beslenme aynıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Yeni Üye
|
memet bey teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, bende aynen dediğiniz gibi toprağı kurudukça, saksının altından 1-2 damla su gelene kadar su koyuyorum, toprağın çok fazla suyu emerek ıslanmasınada izin vermiyorum. Tekin bey cevabınız için teşekkürler, benim bonsaimin yaprakları henüz çok minik minik ve dalına hafifçe dokunsam bile bu minik yapraklar henüz yeni çıkmalarına rağmen dökülüyor, buda yanlış bakım yaptığımı düşünmeme neden oldu. Açıkçası zarar vermekten çekiniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Bonsainiz büyük bir ihtimal Zelkova çinkaraağcı. Yaprak döken tür zaten. Bu mevsimde yaprakları döküp uykuya gçmesi gerekli. Siz içerde tuttuğunzdan kış mı geliyor baharmı geliyor anlayamadığında şokta olabilir. Bonsainizi dışarıya alıp aşırı su vermeden bakımına devam edin. Yakın zamanda İstanbul da bonsai atölye çalışması olacak gelme fırsatınız olursa getirirseniz yakından görme şansı olur. Ozaman türü ne olduğuna bakarız. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Yeni Üye
|
Bu bonsai atölye çalışmasıyla ilgili bilgileri nerden edinebilirim ? Gelmeyi çok isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Burada her toplantı için başlık açılıp İstanbul Üyelerine Mail ile de bildirimler yapılıyor. Siteyi takip ederseniz mutlaka haberiniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Yeni Üye
|
Teşekkürler, mutlaka takip edip gelicem. Başka paylaşımlarda görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
|
Ağacınız karaağaç değil, sizin tahmininiz gibi fukien tea yani carmona. Sağlıklı ise yapraklarını hiçbir zaman tamamen dökmüyor. Karaağaçların yapraklarının kenarları tırtıklıdır ve daha ovaldir. Carmonanın yaprakları ise parlak ve daldan çıktığı noktaya doğru sivrilir. Karaağaçtan farklı olarak ülkemizde iç mekanda bakılması gerekiyor. 18-20 derecenin altındaki havalarda kesinlikle dışarıya çıkartmayın. İyi ışık alan ve kalorifere uzak bir yerde içeride bakın. Üzerindeki sararmış yaprakları elle veya cımbızla alıp, yapraksız dallarını keskin bir makas ile budayarak kısaltın. Sulama tavsiyelerine uyarsanız 1 ay kadar bir süre içerisinde kendisini topralamaya başlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Jeomeo aynı ağaç'ı konuşmuyoruz sanırım Bahsi geçen ağaç büyük ihtimal karağaç yaprakları ve gövde yapısı karağaca daha çok benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Alıntı:
![]() Sayenizde cevabımı da almış oldum teşekkürler. Ayrıca ilgilenip cevap veren diğer arkadaşlara da teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Ağaç Dostu
|
Evet ben ilk ağacı görmeyerek yanlış anlamışım, düzeltmiş olayım cartagena'nın ağacı için yazdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
Öncelikle herkese selamlar. Birkaçgün önce elime geçen bu ağaç konusunda doğru yere geldim umarım ( resimleri ekledim ). Eğer bu türden değilse türünü öğrenebilirmiyim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-11-2011
|
http://www.agaclar.net/forum/882400-post192.htm Linkte resimlerini eklediğim bonsaimin türü nedir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2011
|
Herkeze merhbalar, bonsai lere hemen hemen herkez gibi yıllardır hayranlıkla takip etmekteyim. Amerikan filmlerinin "bonsai yetiştirmek sabır ister" telkinlerinden midir nedir bilmiyorum, bir türlü bu işe girişmeye cesaret edemedim. ta ki arkadaşımın aldığı bonsai sine gözümü ayırmadan baktığımı fark edene kadar. Bauhaus'dan aldığını duyunca atladık arabaya soluğu bauhaus da aldık. pek seçme şansım yoktu çünkü istediğim boyutta olan tek bonsai buydu. Türünü araştırdım lakin ağaçlardan anlamadığımı farkettim. Genel olarak resimleri aşağıdaki gibi. Ben serisa, çin karaağacı ve çin kuş üzümü nden biri olduğunu düşünüyorum. Ama emin olamıyorum. şimdilik kış olması gereği ile pek rahatsızlık vememeye çalışıyorum kendisine. Direk güneş almayan bir yerde suyun dikkat edip, hafiften yapraklara su püskürtüyorum. Bi kaç ay kendisi bizimle yaşamaya alışsın, traşlamaya başlayacağım ama önce yeni evine uyum sağlamasını istiyorum. Türü ile ilgili yorumlarınızı ve şekillendirme ile ilgili tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. İyi günler dilerim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2011
|
merhaba arkadaşlar. bu işe yeni merak saldım. bi çok sitede bi çok şey okudum ama en sağlıklı bilgi sanırım türe göre bakım olacaktır. bonsaimin resimleri aşağıda. ankarada bauhause dan aldım. amasyaya getirdim. aydınlık güneş almayan bi yerde duruyor. toprağını günde 2 defa spreyle nemlendiriyorum tabi yapraklarınıda. suyun içinde sıvı gübre var tabi üstünde yazan orana göre. toprağını değiştirmedim sadece yosun gibi bişiler vardı hem toprakta hem ağacın alt kısımlarında onları temizledim. benim bilgilerim bunlarla sınırlı. başka ne yapmam gerekli. bide türü emin olmamakla birlikte çin kuş eriği (Sageretia theezans) olduğunu düşünüyorum doğrumudur? teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-06-2011
|
Hediye Bonsai
Arkadaşlar. Aşağıda fotoğrafları olan bonsai bana hediye olarak geldi. Ama türünü bilmiyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla bir tür çam ağacı. O nedenle balkonda güneş alan bir yere koydum. Sanırım sizler kolaylıkla türünü belirleyebilirsiniz ve böylece bende ağacıma daha doğru bakabilirim. Teşekkürler şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|