![]() |
|
![]() |
#841 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Ağaç Dostu
|
Sayın mstfylcn Türü carmona microcarpa Yani fukien tee evet nem konusunda biraz hassasdır. Sulamalara dikkat Lakin kök problemleride olabilir sağlık durumu iyi değil. gibi Gövde ve dallar daki bu denli siyah renk dışında bu noktalar pelte gibi sıyrılıyor ise ağaçınız büüyk bir sağlık problemi vardır. Forumda ki ziraatçı arakdaşlara acil danışını ölümü halinde ise çöpe atmak yerine gerekli şekilde yok ediniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Ağaç Dostu
|
govdesindeki koyu renkli gorunen lekeler koyu yesil-siyah renkte aslinda ve yosun gibi duruyor ancak kurumus. agacin govdesi kuru ve sert. sulama konusuna dikkat etmemi soylemissiniz. hergun mu sulamaliyim? zararli ya da zehirli bir agac mi? neden imha etmem gerekiyor? cok tesekkur ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ağacınızı imha etmeniz gerekmiyor. Ölü ağacı gerekli biçimde yok etme diye bir şey yok aslında. Bir çok salon bitkisii zehirlidir de bu ağaç değil. Kışın toprağı kurudukça sulamak gerekir ama, bana göre köklerinde bir sorun var. İstanbulda ola narkadaşalrdan biriyle tanışıp onalrla birlikte toprak değiştirip kökleri ndurumunu öğrenemk yararlı olur. Buradan, yaşıyor mu ölmüş mü çok anlaşılmıyor açıkçası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
|
Yosundan geri kalan varsa onları toprak yüzeyinden alın serin nemli gölge bir ortamda bir miktar torf ya da toprak üstünde sürekli nemli tutun. Tamamen ölmemişse yosunlar, canlanır. Ama toprağın hava almasını kestiği kuruyup kurumadığını kontrol edemediğimiz için toprağı yosunla kaplamayı çok önermeyiz. Düzenleyen memet : 27-01-2012 saat 07:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Ağaç Dostu
|
merhaba arkadaslar, bonsaimin yeni fotograflarini yukluyorum. 1 hafta olmasina ragmen hala hic yaprak acmadi. malum istanbul kar altinda. ben de yagmur suyu toprak ph.ini duzenliyor bilgisine dayanarak, toprak yuzeyini karla kapladim. bonsaimin saglik durumuyla ilgili degerlendirmelerinize ihtiyacim var. 1 lt suya 1 kasik oksijenli su tedavisini deneyeyim mi? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın mstfylcn Alıntı:
Konu içeriği Bonsailer. Kapsadığı kısım İthal Bonsailer. Asya ülkelerinde ithal edilen Bonsailerde raslanan bir takım hastalık ve zararlıların ölen ağaçlar üzerinde kaldığı ve bu ağaçlarında bakteri ,virus ve zararlılar taşıdı. Ölü kurumuş ağaçların gelişi güzel çöp ya da doğaya atılarak ülke geneline bulaşmaması için mümkünse bu ağaçların yakılara imha edilmesi gerektiğini belirti. Bilidiğin üzere Ülkemizde de hastalık olan tarla ve ekim alanlarında hastalığın çevre deki diğer türlere geçmemesi adına bu tür uyuglamalar yapılmaktadır. Nacizane bende bu konuya değinmek adına bu bilgiyi vermiştir. Gelelim ağaçınızn durumuna ağaçınız kurutulamaıyaçak dereçede bir durumda.. Kurtulama oranı bir şekilde olsa bile bu ilk satın aldığınız formda kalma olasılığını düşürmektedir. SAygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
|
Sayın bonsaisan, Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Umarım kurtulur. Tekrar yaprak açması kurtulacağı anlamına mı geliyor bilmiyorum ancak, oksijenli su ile sulama bakımını denemeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıda fotoğraflarını paylaştığım diğer bonsailerimin türlerini öğrenme konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Fukien Tea türündeki bonsaimin problemi scale denilen böcek sanırım. Gövde ve dallar üzerinde görünen siyah kabuk oluşumu... bu zararlının yaptıkları sonucunda gövde üzerinde ve dallarda meydana gelen pelte/yapışkan yapının içinde mantar gelişmesi sonucunda meydana geliyormuş. Bu problemin tedavisi hakkında bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Ağaç Dostu
|
854 nolu mesaj da yer alan bonsai : podacarpus ------Taş porsuğu 855 nolu mesaj da yer alan bonsai :Ficus retusa------- Kör incir 856-857 nolu mesajlar da yer alanlar ise Ficus Ginseng dir. Ginseng ana bitkidir.Kök sistemi üzerinde retusaya benzeyen yaprakları vardır.Lakin bunlar aralıklı sürgülerden oluşur. Bu yüzden genelde ginseng üzerine ficus microcarpa dalları aşılanır. BU tür daha sık sürgünlü ve uçları daha yuvarlak dönen bir yaprak şekine sahiptir. Elinizde ki tür bu türdür.Aşılıdır.Aşı yerlerini sizde kolaylıkla görebilirsiniz. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Öncelikle hepinize merhaba, Bugün Koçtaş'tan kendime bir bonsai aldım;fiyatının uygunluğu ve bonsainin de havası cezbetti beni.Salon bitkisiymiş ve aşılama yöntemiyle yapılmış ama siz değerli arkadaşlarımın yaş yorumunu ve türünün ismini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Teşekkürler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
|
Evet altındaki ficus ginsenge yine ficus olan retusa aşılanıyor genellikle. Ginseng ne kadar zamanda bu yumru gövdeyi yapıyor bilmiyorum. Aşılı dallar bir iki sene önce aşılanmış olmalı. Diğerlerinden daha uzun dallar var onları daha fazla olmak üzere budama yapabilirsiniz. Dalların uçlarından budamalar yapıp baharla birlikte dallanmayı arttırabilirsiniz. Bu ara yapılacak olan sulamaya dikkat etmek. Toprağın kurumasına izin verip azar azar kontrollü sulama gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2012
|
Merhaba, ben de bonsaimin türünü bilmiyorum maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Ağaç Dostu
|
Sayın göko, Fukien Tea diye düşünüyorum. Bonsainiz gayet iyi görünüyor. Daha deneyimli ve bilgili arkadaşlar bilgi verene kadar Fukien Tea başlığında yazdıklarımı okursanız iyi olur, çünkü gerçekten çok hassas bir tür; ısı/ışık/ortam değişimi ve sulama konularına dikkat etmelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim, hemen araştırmaya başlıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Yeni Üye
|
Merhaba. Yakın zamanda bonsaiye merak saldım. Henüz hiç çalışma yapmadım. Ama bir kaç fidan edindim ve hazırlıklara başladım. Bu merakımdan birlikte çalıştığımız bir ablama bahsetmiştim. O da balkonunda baktığı ağaçlardan birini bana verdi. Ama ağacın adını bilmiyor. Resimlere bakarak bana ağaçla ilgili bilgi verebilirmisiniz.Ağacın adı, bakımı su ve toprak gereksinimiyle ilgili biraz bilgiye ihtiyacım var. Ayrıca bu ağacı bonsaiye dönüştürmek için önerilerinizi bekliyorum. Neler yapabilirim fikirlerinizi yazarsanız çok memnun olurum.foto1.jpg foto2.jpg foto3.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
|
Bu bir benjamin. Salon bitkisi olarak iç mekanda sıkça kullanılır. Dalları çok kırılgan olduğu için bonsai olarak biçimlendirmede sorunlar olabiliyor. Gövde biraz ince uzun olduğu için, uğraştırıcı olabilir sizin için. Üst dallardan budama yapıp, bir yandan da gövdesinin gelişmesini sağlamak gerekir. Bu biraz zaman alacaktır. Benjaminin gelişmesini beklerken alacağınız daha geniş gövdeli çalışması daha kolay ağaçlarla uğraşınızda tecrübe edinebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|