agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni136Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-08-2011, 11:58   #1
Yeni Üye

japiblack's Avatar

Giriş Tarihi: 29-07-2011
teşekkür ederim.

japiblack Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 22:02   #2
Ağaç Dostu

jeomeo's Avatar

Giriş Tarihi: 24-07-2009
Bu karaağaç değil muhtemlen çin kuş üzümü ya da kurtbağrı. Daha net bir fotoğraf daha kesin bir bilgi almanıza yardımcı olacaktır.

jeomeo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 22:26   #3
Yeni Üye

anlucki's Avatar

Giriş Tarihi: 02-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jeomeo Mesajı Göster
Bu karaağaç değil muhtemlen çin kuş üzümü ya da kurtbağrı. Daha net bir fotoğraf daha kesin bir bilgi almanıza yardımcı olacaktır.
İlginize çok teşekkür ederim Jeomeo,yeni fotolar yükledim umarım daha ii olmuştur,telefondan çektiğim için çok net olmuyor.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 1.jpg (57.3 KB, 142 views)
Dosya Türü: jpg 2.jpg (69.6 KB, 142 views)
Dosya Türü: jpg 3.jpg (72.9 KB, 142 views)
anlucki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-08-2011, 22:28   #4
Yeni Üye

japiblack's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anlucki Mesajı Göster
İlginize çok teşekkür ederim Jeomeo,yeni fotolar yükledim umarım daha ii olmuştur,telefondan çektiğim için çok net olmuyor.
sayın anlucki fotoğraflarınız çok kötü tam net anlaşılamıyor. galiba telefonla çekiyorsunuz. fotoğraf makinasıyla çekerseniz daha iyi olur kanısındayım.

Eski 05-08-2011, 22:31   #5
Yeni Üye

anlucki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi japiblack Mesajı Göster
sayın anlucki fotoğraflarınız çok kötü tam net anlaşılamıyor. galiba telefonla çekiyorsunuz. fotoğraf makinasıyla çekerseniz daha iyi olur kanısındayım.
Sayın Japiblack malesef telefonla çektiğim için kaliteli olmuyor resimler malesef

Eski 05-08-2011, 22:53   #6
Yeni Üye

anlucki's Avatar

Sayın Jeomeo sizin verdiğiniz fikir sonucunda araştırdım ve nihayet buldum ağacımın türü çin kuş üzümü ilginize çok teşekkür ederim.
Artık bakımı hakkında araştırma yapmam gerekecek. . .

Düzenleyen anlucki : 06-08-2011 saat 14:36
Eski 07-08-2011, 01:25   #7
Yeni Üye

Echoe1978's Avatar

Giriş Tarihi: 15-09-2009
Hayırlı olsun Sn. Anlucki.

Evet, ağacınız Sageretia Theezans (Çin Kuş üzümü) . Öncelikle saksı değişimi yapmanızı öneririm. Gerekli bilgiler bu sitede mevcut. Toprak seçimi, saksı boyu ve değişim biçimi gibi... Ben ağacıma doğuya bakan pencerede bakıyorum. Güneşin doğuşuna şahit olup, saat 11.00 gibi güneşin doğrudan etkisinden kurtuluyor ve bu durumdan oldukça memnun. Daha az doğrudan güneş ışığı daha da memnun edebilir, bunu sezinliyorum. Saksıyı değiştirdikten sonra güzel ve yeterli bir budama yaparsınız, toprak kurumaya yüz tuttukça da su drenaj olana kadar sularsınız. İnternet üzerinde bu ağaca özel fotoğraflı budama 'tutorial'ları mevcut. Haftada bir sıvı besin ilavesi yaptınız mı Ağacınızın keyfi kısa sürede yerine gelir. Daha parlak ve koyu yeşil yapraklar bu keyifli halinin göstergesi olacaktır. Rüzgardan pek hoşlanmıyor, bunu belirtmeliyim. Tellemeye uygun bir tür değil. Geri budama ile şekillendirilebilir. Özetle benim sahip olduğum bilgiler be tecrübeler bunlar. Daha tecrübeli bonsai dostlarının mutlaka ekleyeceği ve çıkaracağı bilgiler olacaktır.

Echoe1978 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-08-2011, 21:11   #8
Yeni Üye

anlucki's Avatar

Çok teşekkür ederim sayın Echoe1978 değerli fikirleriniz ve tecrübeleriniz için.Yoksa deneyip yanılma modu ile öğrenmek zorunda kalacaktım.Saksı değişimi benimde aklımda toprağı da baya az umarım uygun toprak karışımını bulup,saksı değişiminden sonra daha keyifli ve daha sağlıklı olur ağacım.

Eski 08-08-2011, 00:31   #9
Yeni Üye

Echoe1978's Avatar

Giriş Tarihi: 15-09-2009
Rica ederim Sayın anlucki. Dediğim gibi, ben de sadece iki yıldır bu hobiyle ilgileniyorum. Bu ağaca sahip olduğum için kendi edindiğim tecrübeleri paylaştım. Bunda tabi ki internet üzerinden tecrübeli hobicilerin ve kaynakların katkısı büyük. Yukarıda konu başlıklarını özet geçmeye çalıştım kısaca. Bu başlıklar üzerinde de derine inilebilir, ben de bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. İlk günden radikal uygulamalar ve sert müdahelelerde bulunmadıkça süreç içerisinde ağacınız da size ihtiyaçlarını belli edecektir. İyi seyredin, yapraklarını elleyin, toprağına dokunun, toprağın nemi nasılken, yaprakları nasıl, gözlemleyin. Onu tanıma süreci de çok keyifli.

Echoe1978 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2011, 16:04   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Merhaba,

Bana hediye gelen bonsainin türünü tam çıkaramadım? Biliyorsanız söylemeniz rica.
Resim 001.JPG
Resim 003.jpg
Resim 004.jpg

Nitalis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-08-2011, 13:34   #11
Yeni Üye

japiblack's Avatar

Sn. nitalis bonsainiz gerçekten güzel görünüyor. nereden alınmış acaba hediye olduğu için fiyatı konusunda bir bilginiz yoktur ama alındığı yeri biliyormusunuz?
teşekkürler...

Eski 15-09-2011, 13:12   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi japiblack Mesajı Göster
Sn. nitalis bonsainiz gerçekten güzel görünüyor. nereden alınmış acaba hediye olduğu için fiyatı konusunda bir bilginiz yoktur ama alındığı yeri biliyormusunuz?
teşekkürler...
Sn.Japiblack kusura bakmayın biraz geç cevap veriyorum.Bonsaiyi kozyatındaki bauhause'dan almışlar.Fiyat söylemediler ama 50tl civari birşey olması lazım daha önce orada bakmıştım fiyatları çünkü.
Bu arada bitki malesef öldü yeterli ilgiyi gösteremediğim için kurudu

Nitalis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2011, 22:52   #13
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Galeri: 18
sayın Nitalis

Ağacınızızn türü ligusturum yani kurtbağrı ligusturma ait varyasyonlardan biri.
Bakımı konusunda forumda yeterli bilgi var.
Saygılar

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 11:08   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2011
Merhabalar,
Dün meyvelerinden mandalina (bildiğimiz mandalinaya göre meyveleri çok ufak) olduğunu tahmin ettiğim ağacı hediye aldım. Ama bakımı ve yapılması gerekenler hakkında hiç bir fikrim yok. Hatta mandalina mıdır ondan bile tam emin değilim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg Photo1.jpg (52.7 KB, 103 views)
Dosya Türü: jpg Photo11.jpg (68.6 KB, 102 views)
Arwalda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2011, 12:00   #15
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Aşılı bodur mandalina ya da turunç
Çok sıkca piyasada bulunuyor.
Evin içerisinde değilde ilkbahar ve yaz döneminde dışarı durması dahah iyi ılıman ikklimi olan yerlerde kışın kar ve don olmayan yerlerde dışarıda durması daha sağlıklı.,

Eski 22-08-2011, 15:46   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-08-2011
ben de bır bonsaı aldım bıkac hafta once.. cınsı ıcın sıtede baya gezındım bıkac cıns arasında kaldım yıne de cınsı konusunda bana yardımcı olabılırsenız sevınırım (sanırım fukıen tea).. saksısını falan degıstırmek ıcın bıkac hafta daha kendısıne gelmesını bekleyecegım sanırım.. bı de sorunlar kısmına yazacagım ama topragımda kurtcuklar var normal mı?..

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg IMG_0020.jpg (48.3 KB, 216 views)
Dosya Türü: jpg IMG_0015.jpg (61.3 KB, 327 views)
Dentist_dr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 08:52   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisan Mesajı Göster
Aşılı bodur mandalina ya da turunç
Çok sıkca piyasada bulunuyor.
Evin içerisinde değilde ilkbahar ve yaz döneminde dışarı durması dahah iyi ılıman ikklimi olan yerlerde kışın kar ve don olmayan yerlerde dışarıda durması daha sağlıklı.,
Cevabınız için çok teşekkür ederim Bonsaisan, ama bir sorum daha olacak. Bu tür de diğer turunç türleri ile aynı ihtiyaca mı sahip? Değilse güneş ihtiyacı, gübreleme ve sulama için de kısaca bilgi verebilir misiniz? Şimdiden Teşekkürler

Arwalda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2011, 20:53   #18
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

sayın Dentist_dr

Ağaçınızın türü carmona yani fukien tea

bakımı hakkında forumda bolca bilgi var.Sağlığı ve tedavisi konusunda forumdaki ziraat mühendisi arakdaşlar size yardım edeçeklerdir.

Eski 23-08-2011, 20:54   #19
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

sayın arwalda ağaçınınızn türü doğrultusunda istekleri ve ihityaçları konusunda tüm bilgilere forum içeriğinde ulaşma şansınız mümkün.
Sağlıklı ve iyi günler dilerim.

Eski 02-09-2011, 20:08   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2011
http://imageshack.us/photo/my-images...082011001.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images...82011002b.jpg/

Küçük ağacım hediye olarak yeni şehir dışından geldi.Ancak küçük ağacımın türünü bilmediğim için bakımını yapamıyorum.En azından bir iki kelime isim verecek olursanız ( Türü hakkında) sevinirim.

vatanrap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 20:24   #21
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bu bir ficus ginseng üstüne aşılı olan yapraklı kısım ficus retusa.
Artvin'de kışın içerde korumanız gerekli olacak. Kalorifer ya da sobadan uzak bir ortamda. Oralar sanırım biraz soğuk oluyordur. Soğuktan da uzak olmalı.
Bakımı konusunda bütün bonsailer çok fazla fark göstemiyor, forumda sulama ve bakım konusunda bilgileri okumanız yararlı olur.
Orada sonbahar başlamak üzeredir. Sulamaya dikkat etmelisiniz . Toprak kurudukça sulayın kökleri çürütüp ağacı öldürebilirsiniz.

Fotoğrafları doğrudan foruma yüklemek daha çok hoşumuza gidiyor fotoğraf yükleme siteleri zamanla bu fotoğrafları siliyorlar.

Budama saksı değiştirme toprak yenileme gibi radikal işlere hemen girişmeyin.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2011, 22:24   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-09-2011
Çok Teşekkür ederim.

vatanrap Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2011, 12:56   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-09-2011
Acemi Bahçivan.

Bonsai aldım çok hevesliyim bu konuda fakat hala tam olarak bonsaimin türünden emin olamadım burdaki üstadlarımızın yardımcı olacağını umuyorum.

Tavsiyelerinizi eksik etmeyin

pekernet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-09-2011, 19:28   #24
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

sayın pekernet
Bonsainizin türü ligusturm yani türkçe şekli le kurtbağrının bir türü bakımı kolay olan b türde ki sorun sulamadan kaynaklıdır.
Bu konuda forumda gerekli bilgiler var.
ağaçınızda gördüğüm ilk sorunlar toprak çok eski.Saksı büyütülmeli.
Ağaçın bu işlemlerden sonra havadar aydınlık ama direk güneş ışığı üzerine gün içinde gelmeyen bir mekana alınması şart.
Saksı değişimi ve torpak değişimi için havaların serinlemesini bekleyinzi kurtbağrı herdem yaşil bir tür olup yaprak dökmez.

Saygılar

Eski 11-09-2011, 20:15   #25

memet's Avatar

Ağcın saksıyla ilgili bir sorunu yok neden büyük saksı önerdin.

Bir kaç dal budaması kışın toprak değişimi yeterli.

Eski 11-09-2011, 20:22   #26
Yeni Üye

Çok teşekkürler önerileriniz için yanlız şuan ağacımın yaprakları çıkmıyor çok endişeliyim, bir hafta çıkmayınca sorunun toprak olduğunu düşünüp dün toprak değişimi yaptım, kökünde beyaz pamuksu bişeyler vardı dikkatimi çeken. temizledim umarım yeniden yaprak verir

Eski 11-09-2011, 20:33   #27

memet's Avatar

Keşke yapmasaydınız. Torftan oluşuyordu toprağı ama, bu mevsim çok uygun değildi toprak değişmi için. kurtbağırıın dirençli olduğuna güvenip beklemekten başka yol yok.
Gübre vermeyin bu süre içinde.

Eski 11-09-2011, 21:55   #28
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

SAksı değişimi önerdim çünkü köklerin düzenlenmesi lazım.
Bu saksı bonsai'nin köklerini düzenlenmesi için plastik aşırı derin olmayan basit bir süzgeç ya da bol delikli bir plastik saksı .
Hazır bonsailerde de saksı değişimi yapılmalıdır.
Sebebine gelince ürünleri topdan sipariş eden firmaya seralarda işlem yapılmış kökleri yastıklarda ekili olan bonsailer hızlıca sökülerek gönderileçekleri ülkenin gümrük prosedürlerine uygun olarak doğru yapıya yakın seramik saksılara sıkıştırma yöntemi ile dikilir.Ya da kökleri cuval gibi malzemeler ile sarılıp taşımada zarar görmemesi için ilaçlanır ve ülkeye gönderilir ülkedeki alıcı ağaçları elindeki saksılara aynı skıştırma yöntemi ile yerleştirip piyasa sürmeden önce sera koşularında biraz bekler satışa sunar.

BU yüzden kökler gelişi güzel işlendiğinden genellikde bu bonsailer hindistan cevizi lifleri ince mil **** kum karışımı bir içerik içinde satışa sunulur.
SOn kullanıcı siz gibi bonsai dsotları bu ağaçları satın alır.
Ama sera besin su ışık ve tabikide uygun olmayan toprak bir süre sonra ağaçda sorunlara neden olur.
BU yüzden hızlı bir şekilde ağaçın hazırlayaçağınız uygun toprak karışımı ile acil olarak köklerini geliştirebileçeği saksıya aktarılması gerekir.

BU yüzden saksı değişimini önerdim.

Eski 11-09-2011, 22:04   #29

memet's Avatar

Bunlar ticari konular, saksıyı büyütmeyi önermişsin bununla ilgisi de yok açıkçası.
Bu hazır bir bonsai, olacağı bu kadar büyümesi gereken bir yeri yok .
kışın uygun bir karışımla aynı saksıya konabilir tekrar.
Yani saksıyı değiştirme değil, gerekli olan toprağı değiştirmek.

Eski 13-09-2011, 23:21   #30
Yeni Üye

Thumbs down nazara geldi..

Sevgili dostlar, şu sıralar bonsaimin başına gelen pişmiş tavuğu aratır cinsten oldu açıkcası ..
bugün itibariyle yere düştü ve saksıda toprakta emekli oldu toprağın bi kısmını topladım fakat acilen yeni bir saksı ve toprağa ihtiyacım var fakat ben istanbulda şehrin göbeğinde oturuyorum sarıyerde falan fidanlık var ama uzak bayağı bana önerebiliceğiniz toprak ve saksılar nelerdir , bu ara sokakta satılan bitki toprağı çözüm olabilir mi ?
ilginize teşekkür ederim..

Etiketler
bonsai

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025