View Single Post
Eski 13-04-2013, 20:10   #1109
c.cakir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tuzunert Mesajı Göster
Tekrar Merhaba, kökleri küçük saksıya geçirirken biraz kırpmıştım; artık yeni kökler bekliyorum...
Elimdeki saksı ve topraklarla yapabildiğimin en iyisi bu idi.
toprak karışımı: ağaç kabukları torf ve volkanik kaya parçacıklarından oluşuyor; biraz da ne toprağı olduğunu bilmediğim eski bir saksının toprağı...
hepsini bir güzel karıştırıp yeni saksısına döktüm sonrada saksıyı yere vurarak toprağı ve bitkimizi sabitlediğimi düşünüyorum. Hava kararmadan drenajını kontrol etmeye karar verdim ve alttan 2-3 damla su çıkana kadar su fısfısladım toprağına. toprak kuruydu şimdi yaş.
bitkinin fotoğraflandığı yer onun her zamanki yeri , direk güneş ışığı almıyor, aydınlık.
ben bonsai olamayan ginseng köküne güveniyorum;yaşayacak.
Biraz su tutan özellikte toprağınız olmuş ama yinede sulamaya dikkat edin çünkü toprağınız suyu tutucu özellikte olduğundan normalden biraz geç kurumaya başlar. Bu arada toprağın tamamen kurumasını da beklemeyin nemli durması gerek sürekli (Nemli demek ıslak demek değil.). En iyisi toprağa kürdan batırarak kürdana bakmak diye düşünüyorum. Tabi toprak yüzeyine dokunarakta anlarsınız. Bonsai adayınız hayırlı uğurlu olsun. İnşallah benimde bir gün ginsengim olur da yaprak budamasından sonra yaprakları kurutup çayını da içerim .

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön