Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi psychosiss
arkadaşlar merhaba beni yeni katıldım foruma bir hevesle migrostan bu iki arkadaşı aldım. Türlerini yazabilirseniz çok sevinirim. Birde yarın toprak değişimi yapacağım bu değişimden sonra bonsailer için aldığım sıvı besini vermeye başlamalımıyım. Son olarak budama gereklimidir. şimdiden teşekkürler
|
Merhabalar,
Sakaki'nin dediği gibi soldaki ficus, sağdakini ben de çözemedim..
Bitkilerinşz dış mekan bonsaisidir. Kalorifer peteğinin üzerinde onları görmek beni çok üzdü. Dilerim ki petek sıcak değildir. Çünkü bonsai kalorifer peteğinin üzerinde yetişmez. İç mekan bonsaileri ve dış mekan bonsaileri olarak ikiye ayrılırlar. Eğer ficus yerine bir iç mekan bonsaisi yetiştiriyor olsaydınız dahi onu bir masanın üzerine koymalısınız. Bitkileriniz market bonsaisi olduğu için size gelene kadar çok büyük sıkıntılar çekiyorlar. Bir hafta gibi bir süre dışarıda kalsınlar, dinlensinler. Sulamayı unutmayın ficuslar suyu severler. Toprağının nemli olmasına dikkat edin! (Islak değil, nemli!) sonraki aşamada ise toprak değişimi ve kök budama yapacaksınız. Nasıl yapacağınızı forumda bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.