View Single Post
Eski 13-04-2013, 19:16   #1108
tuzunert
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi c.cakir Mesajı Göster
İyi etmişsiniz köklerin bir bölümü çürümüş gibi geldi bana sanırım bide kılcal kök yok denecek kadar az gibi düşündüm ama tabi üstadlar ne der bilemiyorum. Saksı öncekine göre nispeten daha iyi olmuş ama keşke daha genişe dikseymişsiniz dedim içimden ama artık yeter daha fazla oynatmayın derim. Toprak çok kurumuydu yeni saksının? Eğer öyleyse çok az bi su verin toprağa kökler çürümesin diye kuruyacaklar şimdide
Sulamayı sadece toprak kuruduğunda yapın. Ve şuanda direk güneş altı değil ama aydınlık bir ortamda dursun zaten 2 haftayı çıkartırsa gider
Tekrar Merhaba, kökleri küçük saksıya geçirirken biraz kırpmıştım; artık yeni kökler bekliyorum...
Elimdeki saksı ve topraklarla yapabildiğimin en iyisi bu idi.
toprak karışımı: ağaç kabukları torf ve volkanik kaya parçacıklarından oluşuyor; biraz da ne toprağı olduğunu bilmediğim eski bir saksının toprağı...
hepsini bir güzel karıştırıp yeni saksısına döktüm sonrada saksıyı yere vurarak toprağı ve bitkimizi sabitlediğimi düşünüyorum. Hava kararmadan drenajını kontrol etmeye karar verdim ve alttan 2-3 damla su çıkana kadar su fısfısladım toprağına. toprak kuruydu şimdi yaş.
bitkinin fotoğraflandığı yer onun her zamanki yeri , direk güneş ışığı almıyor, aydınlık.
ben bonsai olamayan ginseng köküne güveniyorum;yaşayacak.

tuzunert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön