View Single Post
Eski 12-04-2013, 14:06   #1105
c.cakir
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tuzunert Mesajı Göster
Sevgili Bonsai Dostları Merhaba,
Bu yazılar sayesinde bütün hatalarımı öğreniyorum; bu sebeple herkese teşekkür ederim.

Resmini ekleyeceğim bonsai ikea nın fırsat köşesinden alınmış, kaderine terkedilmiş bir ficus ginseng idi.

Öncelikle Mine Pakkaner ' in ev yapımı ilaç tarifleri sayesinde unlu bit sorununu yok ettik; daha sonra toprağını değiştirerek çıyanlardan da kurtulmayı başardık.

Fakat alttan çıkan filizleri koparmamız gerektiğini bilmiyorduk ve aşılı dallar kuruyup - çıktılar gövdenin bir kısmıda muz gibi soyuldu ve kuru hareli bir gövde ortaya çıktı. kabuğun soyulmadığı yerde küçük bir çizik atarak alttaki yeşil yüzeyi görebiliyorum.

Endişelendiğim konu; onu küçük bir saksıya alarak hata yapmış olabileceğim..
toprak karışımı: alt tabaka volkanik kaya parçaları , üst tabaka ağaç kabuğu torf karışımı.

internette yaptığım araştırmalarda ginseng yapraklarının bu bitkininkine benzemediğini gördüm; daha çok retusa denen cinse benziyor; gerçi ikisininde bakım koşulları benzer anladığım kadarıyla .yanılıyor muyum?

sizce bu saksıda olur mu?
Yapraklar ve kök yapısı ginseng olduğunu açıkça gösteriyor ama o saksıda olmaz. Daha geniş ve derin bir saksıda direk güneş altı değil ama aydınlık odada tutmanız gerekir diye düşünüyorum. Açıkçası gövdenin soyulma şekli sanki özenle el ile yapılmış gibi geldi. Terslik nedir bilemeyeceğim ama eğer gövde bu şekilde kalırda soyulmaya devam etmezse mükemmel bir görüntü oluşturuyor bence.

c.cakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön