agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2006, 16:27   #1
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Tamam ben Ankaraya geleyim çok şey değişecek. İllaki yanımda birisi olsun diyorsan ben sonuna kadar yanımdayım. Dertler başlamadan da öğrenme olmuyor buda gerçek. Bazı şeylerle kendi başına uğraşmalısın. Belkide güzel tarafı budur. Ne kadar topluluk halinde bu işi yaparsan yap ağaçla ikiniz hep yalnızsınız.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2006, 19:51   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Merhaba murare!
Bence istemek çok önemli.Sende de bu olduğuna göre beklemek niye.Ankara da yeterince fidanlık olduğunu biliyorum.Zira peyzaj ciddi bir sektör oldu.Fidanlığın birisine git ,bana satamadığınız, elinizde kalan, uzun süredir saksıda olan fidanlardan var mı diye sor.Eminim bütün fidancılarda böyle fidanlar vardır ve gerçek değerlerinin çok altında alabilirsin.Bunları al ve baharla birlikte saksı değişimi yaparak işe başlarsın.Bu fidan alma işini erken ilkbaharada bırakabilirsin.Çünkü kıştan etkilenen fidanlarıda ucuza temin edebilirsin.
Ve bence mutlaka bonsai resim arşivin olsun.Bana resimlerin çok faydası oldu.Boş kaldıkça resimlere bak, bıkmadan usanmadan,stil isimlerini bilmesen de onlar zihnin de yer ediyor ve fidanla karşılşınca mutlaka çağrışım yapıyor.Yanlış yapmak tan korkma ,kes ,her yanlış yeni birşey öğretiyor.Nasıl olsa fidan yeni sürgünler verecek ve yeni şekillendirmeler yapabileceksin.Yeni seçmiş olduğun fidan da o hatayı bir daha yapmayacaksın.
Bir de toprak çok önemli.Zira yanlış sulamaları tolere edebilecek ve drenajı iyi olan bir karışım uygula.Fidanın hayatiyeti için en önemli unsur bu.Çünkü yanlış budamanın dönüşü var ama topraktan kaynaklanabilecek fatura, fidanı kaybetmek olacağından, şevkinin kırılması sözkonusu.
Yeni bonsailerin hayırlıolsun temennisiyle...

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026