![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Tamam ben Ankaraya geleyim çok şey değişecek. İllaki yanımda birisi olsun diyorsan ben sonuna kadar yanımdayım. Dertler başlamadan da öğrenme olmuyor buda gerçek. Bazı şeylerle kendi başına uğraşmalısın. Belkide güzel tarafı budur. Ne kadar topluluk halinde bu işi yaparsan yap ağaçla ikiniz hep yalnızsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-09-2005
|
Merhaba murare! Bence istemek çok önemli.Sende de bu olduğuna göre beklemek niye.Ankara da yeterince fidanlık olduğunu biliyorum.Zira peyzaj ciddi bir sektör oldu.Fidanlığın birisine git ,bana satamadığınız, elinizde kalan, uzun süredir saksıda olan fidanlardan var mı diye sor.Eminim bütün fidancılarda böyle fidanlar vardır ve gerçek değerlerinin çok altında alabilirsin.Bunları al ve baharla birlikte saksı değişimi yaparak işe başlarsın.Bu fidan alma işini erken ilkbaharada bırakabilirsin.Çünkü kıştan etkilenen fidanlarıda ucuza temin edebilirsin. Ve bence mutlaka bonsai resim arşivin olsun.Bana resimlerin çok faydası oldu.Boş kaldıkça resimlere bak, bıkmadan usanmadan,stil isimlerini bilmesen de onlar zihnin de yer ediyor ve fidanla karşılşınca mutlaka çağrışım yapıyor.Yanlış yapmak tan korkma ,kes ,her yanlış yeni birşey öğretiyor.Nasıl olsa fidan yeni sürgünler verecek ve yeni şekillendirmeler yapabileceksin.Yeni seçmiş olduğun fidan da o hatayı bir daha yapmayacaksın. Bir de toprak çok önemli.Zira yanlış sulamaları tolere edebilecek ve drenajı iyi olan bir karışım uygula.Fidanın hayatiyeti için en önemli unsur bu.Çünkü yanlış budamanın dönüşü var ama topraktan kaynaklanabilecek fatura, fidanı kaybetmek olacağından, şevkinin kırılması sözkonusu. Yeni bonsailerin hayırlıolsun temennisiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Aklıma şöyle bir şey geldi. Bonsai yapmak çok zor değilde aslında, biz çok mu aceleciyiz. Biz istiyoruz ki bugün şekillendireyim yarın bonsaim olsun. Sabır konusunda sıkıntımız mı var? Bu tamamen kendi kendime düşündüğüm bir şey. Kimseyle ilgili değil. İnternetten aşamalarını verdikleri ağaçlara bakıyorum, aslında adamlar çok zor işler yapmıyorlar. Her sene bir iki budama o kadar. 8 yıl sonra bakıyorsun bonsai gibi görünmeye başlamış. Bonsai gibi bakmaya başlamak bile bonsai olmasına yetiyor aslında, o kadar kolay bonsai yapmak. Sadece sabır hepsi bu... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
|
Ben mesajı yazarken albizada bir taraftan yazıyormuş. Albiza çok doğru söylüyor. Bakabildiğiniz kadar bonsai resmi bakın. Hepsini inceleyin bu şekli nasıl vermişler diye. bunu hep söylüyoruz. Ben kendimi bu şekilde geliştirdim. Hiçbir şey göremezken dediğim gibi şimdi ağacın kendisi söylüyor hangi şekli alacağını. Toprak konusundada çok haklı albiza. Toprak yüzünden çok ağaç öldürdüm. Hep çok sulamadan korkardım şimdi sulamadan korkmamak gerektiğini öğrendim. Toprak iyi oldumu sulama hatasından bitki kesinlikle ölmüyor (susuz bırakmak konu dışı). Şimdi o kadar rahat suluyorum ki. Hatta yağmurun altındalar, hiç korkum yok. Ben de herşeyi tasdiklemek zorundaymışım gibi yazıyorum ama ( ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2006
|
Merhaba Dostlarım, Öncelikle çok üzgünüm onu belirtmek isterim.Çünkü mecburi hizmet kadroları belli oldu ve tayinim Van Başkale Devlet hastahanesine çıktı ![]() bonsai çalışmalarıma ara vermek zorunda olmak, ağaçlarıma nasıl bakılacak acaba diye merak etmek,(gerçi nişanlıma emanet ediyorum ama, sadece ölmelerini engellemekten başka elinden birşey gelmez, formları bozulacak vs gibi dertlerim var ahhh ahhhh. nolurdu istanbul olaydı ![]() ![]() herhalde Van'da bonsai sanatını icra ettirmem biraz zor olacak iklimşartları nasıl olur bilmiyorum çünkü... vs neyse Kader Kısmet Hayırlısı olsun diyorum. inşallah en kısa zamanda Tusu kazanıp istanbula geri dönerim. van da da fırsat bulursam imkanım olursa aranızdan ayrılmayacağım. fiilen olmasa da teorik olarak sizinle birşeyler paylaşmaya devam edeceğim bu arada van başkale hakkında bilgisi olan var mı? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
Hepinizin zeytin bonsaisi bol olsun. Bonsaireef zeytin konusunda herkese ornek olup cesaret veriyorsun seni kutlarim, bir gun dunyanin en guzel zeytin bonsaileri Turkiyede olacak ve bunun temellerini atan kisi de sensin, zeytinlerini gozlerken olusacak her ayrintiyi bir kenara not et Turkiyede zeytin bonsai yapacak olanlar ne sanslidir ki senin gibi bir yol acici vardir. Murare, sanirim yakinmayi birakip bonsaide pratik yapmaya baslaman gerekiyor ne kadar erken baslarsan o kadar erken bonsain olur. Unutmayin hic bir kimse bonsaiye baslarkenden resimlerde gordugunuz o agaclar gibi bonsai yapmis deyildir, oyle bonsaisi olmasini isteyen arkadaslar bir yerlerden teorik olarak bildiklerini pratikte uygulamak durumundadir. Turkiyede bir bonsai sergisi acmiya cok kalmadi, bence hemen ise koyulmalisiniz. yanlis yapsaniz bile bu ugrastan yilmak yok, hepinize kolay gelsin. Galuus yeni gorevinde basarilar diler, oralardaki iklime ve sartlara uygun deyisik cins agaclardan yapacagin bonsai calismalarini, dort gozle bekliyecegiz. Sen yalniz hastahanede gorevli deyilsin bunun yaninda, gidecegin bolgede bonsainin ne oldugunu ordakilere tanitmak da gizli gorevin olsun ![]() Albiza, bonsai calismalarina devam,Galuus gibi en fazla bonsai adayi agaclari olan birisin, o agaclar sana cok sey ogretecek. Hepiniz saglicakla kaliniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
sağolun hocam dediklerinizi kulağıma küpe yapacağımdan hiç kuşkunuz olmasın kim bilir belki orad ki çetin iklim şatları oraları bir yamadori cennetine döndürmüş bile olabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2006
|
Sayın meslektaşım Gallus,öncelikle yeni görev yeriniz hayırlı olsun.Yeni başlangıçlar hep güzelliklere gebedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Gallus merhaba! Yeni görev yerin hayırlı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Yeni görev yerin hayırlı olsun gallus! Bence seni orda yepyeni bonsai adayların bekliyor. Gideceğin yer küçük bir yer. Yollarda kaybettiğin zaman orada sana kalacaktır. Yani bonsailerine... Düzenleyen Şule : 04-11-2006 saat 21:24 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun arkadaşlar iyi dilekleriniz için çokteşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
agaclar.net
|
Gallus , yeni çalışma yeriniz hayırlı olsun. Van'a giderken, sizin gibi bir bitki dostuna belki faydası olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Sağolun Mine Hanım, Şu an çalışmıyor galiba ama çok faydalı bir link olduğunu düşünüyorum. Çok teşekkürler. Artık Van'da da bir kolunuz var oradan bol bol arştıramlr yapıp sizlerle paylaşmya devam edeceğim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
agaclar.net
|
Kontrol ettim link bende çalışıyor, geçici bir sıkıntı vardı sanırım. Olmazsa buna bir bakınız. Van endemik bitkileri. Van paylaşımlarınızı bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili meslaktaşım yeni görev yerin hayırlı olsun. Şu TUS'u halledelim de biran önce sen İstanbul'da ben Ankara'da devam edelim bonsai çalışmalarımıza. ![]() Bonsailerin konusunda hiç endişen olmasın nişanlının topladığı bitkileri ve çalışmalarınızı gördüm. Emin ol senin kadar iyi bakacaktır. (Hem nişanlın bu kadar bitkileri seviyor da neden sitemizi ziyaret etmiyor.) Van'a gidiyorum bonsai çalışmalarıma ara vereceğim gibi bir düşünce aklından geçmesin, istesende yapamazsın bunu biliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2006
|
Ben, eve gidipte kendi kendime artık yeter,(ağaçlarıma dönüp) sıkı tutunun çocuklar, dediğim vakitlerde sizlerde bana mesaj yazmakla meşgulmüşsünüz. Heralde siz yazılarınızı bitirdiğinizde bende işime başlamışımdır. Cümleten geçmiş olsun arkadaşlar sonunda 2 ağacıma şekil verdim. Destek olanlarada, paylayanlarada teşekkürler. Şimşir ve selvim artık bonsai olma yolunda ilerliyor(Laf aramızda selvide gözüme hoş göründü yani). Hızımı alamadım söğütlerin incecik dallarına geçecektimki telim bitti. ![]() Bu arada Van'a giden Gallus a da hayırlı olsun diyeyim. İnşallah orada da bu işi sürdürür ve bizi yanlız bırakmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Ha tabi bu demek değil biz kazanamadık da sitenin bir suçu var. Tamamen benim biraz tercihlerim konusunda diretmemden kaynaklanıyor.birazcık yüksek puanlar almam gerekiyor..bir bonsaiciden olsa olsa plastik cerrah olur ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Nişanlını tebrik ederim. Biz başaramadık ama olacak inşallah. Nişanlının ziyaretini bekliyoruz da pediatride başını kaldıramazki garibim nasıl ziyaret edecek. Bende üniversiteyi 2. senemde kazandım. Fakülteyi 8 senede bitirdim. 1 sene TUS'u kazanamayınca askere gittim geldim. Anlayacağınız tembellik var serde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Bu tarz bonsaide var. Doğal halini görmek güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Bende bonsailerine örnek vereyim istedim..... kvrock.jpg Landscaping 1.jpg Landscaping 2.JPG1.jpg Landscaping 5.JPG 1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2006
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |